İSTANBUL (AA) -Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Milli Gazete köşe yazarı Ali Haydar Haksal'ın sağlık durumuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan kardeşi Müstakim Haksal, ağabeyinin konuşma zorluğu üzerine 8 Haziran'da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını, beyne giden damarlarda pıhtı oluşması nedeniyle tedavi altına alındığını kaydetti.
Haksal, "Ağabeyim bugün daha iyi, biraz konuşmaya başladı, birkaç gün daha hastanede kalacak görünüyor, ondan sonra taburcu edilecek inşallah." diyerek, dostlarından ve okuyucularından dua istedi.
- Köşe yazısında dua istedi
Rahatsızlığı sırasında Milli Gazete'deki köşe yazısına ara vermeyen Ali Haydar Haksal ise, 10 Haziran tarihli köşe yazısının sonunda, "Bu yazıyı hastanede yazıyorum. Bir sınanma ve sınavımız daha varmış. Buna şükür. Dilimiz tutuldu ama kalemimiz ve parmaklarımız konuşuyor. Çok şükür düne göre daha iyiyiz. Biraz biraz dilimiz çözüldü. Dostlarımın, sevenlerimin dualarına muhtacım. Aziz dostum Osman Bayraktar'ın defterime düştüğü not çok anlamlı, 'Hazreti Zekeriya'ya üç gün konuşmama engeli getirilmişti, mucize olarak. İnşallah sen de bu deneyimi yaşayıp daha sağlıklı hale kavuşursun'." ifadesini kullandı.
- Ali Haydar Haksal kimdir?
Ali Haydar Haksal, 1951 yılında Bingöl'de doğdu. Erzurum'da Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Düşüncesi Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. "Kur'an-ı Kerim'de Güzel Kavramı" üzerine tez hazırlayan Haksal, bir grup arkadaşıyla birlikte Yedi İklim dergisinin kurucuları arasında yer aldı. İlk çalışmalarını yerel gazete ve dergilerde değerlendiren Haksal'ın, Mavera, Yönelişler, İslam, Kayıtlar, Yedi İklim, Hece, Yansıma, Yeni Devir, Milli Gazete gibi dergi ve gazetelerde öyküleri yayımlandı. Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapan Haksal, "Sesim Bana Yetmiyor" adlı öykü kitabı ile Türkiye Yazarlar Birliği 1987 yılı hikaye, "Yitik Yaşamın Güncesi" adlı romanıyla Tuzla Belediyesi Roman Yarışmasında ikincilik ödülünü aldı.
Haksal'ın diğer eserleri ise şöyle: "Evdeki Yabancı", "Gelişi / Güzel", "Sarıldığım Soğuk Bir Ceset", "Sokağın Adı Issız", "Ay Işığında Vav'ın Odası", "Zamanların Öyküsü", "Yalnızlık Sarkacı", "Kuşkonmazda Konuşan Adam", "İçim Su Berraklığında", "Kapıda Bir Çift Ayakkabı", "Renklerin Dansı", "Akif Duruşlu Asım", "Sezai Karakoç/Eleğimsağmalarda Gökanıtı", "Necip Fazıl Kısakürek/Büyük Doğu Irmağı" ve "İki Ateş Arasında Aşk".