Ajvar Sos Haberleri

Shawarma tarifi: Shawarma tarifi nasıl yapılır?

Avrupa ülkelerinde Shawarma adı ile bilinen bu tarif Arap ülkelerinde şavurma adı ile anılır. Koyun, keçi, tavuk, hindi ya da sığır etinin özel bir sos ile harmanlanması ile yapılan bu yemeğin tarifi ise son derece kolaydır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi, mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-13 21:47:33

Mayonez tarifi: Evde mayonez nasıl yapılır?

Mayonez lezzetli atıştırmalıklar ile tüketilebilen ve çok sevilen bir sos türüdür. Genel olarak paketli bir şekilde, marketlerde satılan bir sos olmasına rağmen aslında evde kendi mutfağınızda da kolaylıkla mayonez yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-02-18 15:31:14

İki kişilik waffle tarifi! Kolay ve pratik 2 kişilik waffle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktası...

Waffle tarifi yediden yetmişe herkes tarafından severek tüketiliyor. Hazırladığınız yumuşacık ve lezzetli waffle hamurunu dilediğiniz gibi çikolatalı fındık kreması, çikolatalı sos, meyveler, fındık tozu, antep fıstığı tozu gibi malzemeler ile süsleyerek damak zevkinize en uygun waffle tarifini elde edebilirsiniz. Peki, iki kişilik waffle nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktası...

Yemek 2024-02-16 15:28:29

Pesto sos tarifi: Pesto sos nasıl yapılır?

Farklı ülkelerin mutfaklarından birçok lezzet, zaman içinde benimsenmiş ve çok kısa sürelerde tüm dünya mutfaklarına girmiştir. Makarnadan kızarmış ekmeğe kadar birçok yiyeceğe eşlik ettiğinde damaklarda eşsiz lezzetler bırakan pesto sos da bu lezzetlerden biridir. Bu özel sos lüks lokantaların mutfaklarında kullanıldığı gibi evde de kolayca yapılabilen bir sostur.

Yemek 2024-01-27 00:49:49

Diğer Haber Etiketleri

tarif tarifi püf noktası mayonez tarifi mayonezin yapılışı püf noktaları waffle nasıl waffle waffle tarifi pesto sos beşamel sos tarifi Otomobil kahvaltılık sos buzdolabı sağlıklı beslenme domates muz ekmek patates soğan ananas tropik meyve Hindistan cevizi kahve çikolata bal sarımsak Avokado sos nar ekşisinin faydaları nar ekşisi faydaları Apple iPhone Cinsellik tiktok faydaları nelerdir hardal tohumu hardal tohumu faydaları siyah hardal tohumu faydaları hardal tohumu nerelerde kullanılır sarımsaklı yoğurt sarımsaklı yoğurt faydaları nar ekşisi nar market resmi gazete mantar mon android Qualcomm Uydu buğday salatası canan karatay en çok sevilen tatlılar profiterol tahin pekmez mole mole sos taco çeşitleri taco tarifi taco nedir guacamole nedir guacamole tarifi hollandez hollandez sos hollandez sos tarifi sarı sos hollandez sos nasıl yapılır Masterchef sandviç Tim Cook Elon Musk mutfak eşyaları mutfak gereçleri mutfak şefi mutfak robotu mutfak tartısı termometre dijital termometre beşamel soslu tavuk nasıl yapılır pesto nedir fesleğen çam fıstığı soya sosu Soya televizyon çıplak göğüs cerrahisi göğüs estetiği ajvar meze kahvaltılık lutenitsa tarifi bolonez nedir bolonez sos bolonezli makarna malzemeler makarna krema mutfak beşamel sos nedir beşamel tarifi yemek çökertme kebabı kebap yemek tarifi avokadonun faydaları sos tarifi Pratik yemek tarifleri tava kahvaltı ABBA konser sözlük Kırıkkale tavuk Gluten Drake humus barbunya pilaki tarifi dolar döviz

Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?

En lezzetli yemeklerin tadına tat katan soslardır. Et yemekleri, balık yemekleri ya da sebze yemekleri fark etmeksizin hazırlanan özel soslar sayesinde yapılan tüm yemekler, çok daha lezzetli hâle gelir. Birçok farklı yemeğe eşsiz bir lezzet katan beşamel sos da dünyaca ünlü ve bilinenin aksine yapımı son derece kolay bir sostur.

Yemek 27-01-24 00:41

Dikkat çeken fikir: Otomobil, sürücü çığlık attığında veya patlama olduğunda bunu yapacak!

Otomobil dünyası teknolojiyle iç içe. Teknoloji geliştikçe otomobiller de gelişiyor. H-SOS adlı bir fikir ise teknolojinin yakın geleceğin otomobillerinde nasıl kullanılabileceğinin yeni bir örneği olabilir. Çünkü bir fikirde bir otomobilin çığlık atan bir kişiyi veya bir patlama gibi tehlike işaretlerini her zaman dinleyebileceği bir gelecek hayal ediliyor.

Haber 01-12-23 18:21

Nefis acılı kahvaltılık sos tarifi! Kahvaltılık sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kahvaltılık acı sos tarifi merak ediliyor. Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek bu acı sos tarifini püf noktalarına dikkat ederek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ağızlarda muhteşem bir tat bırakan acı kahvaltılık sosu deneyen herkes severek tüketiyor. Peki, acılı kahvaltılık sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 29-09-23 10:52

Fark etmeden zehirliyor: Bu 12 besini buzdolabına koymayın! Duyunca çok şaşıracaksınız

Yiyecekleri korumaya çalışırken bazen de yiyeceklere zarar verebiliyoruz. Her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun değildir. Özellikle sebze ve meyvelerimizin daha taze kalabilmesi için onları buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak bu gereklilik tüm yiyecekler için geçerli değil. Zira meyve, sebze ve sos gibi birçok yiyecek buzdolabına konulduğu zaman tadını hatta besin değerini kaybediyor.

Haber 13-07-23 09:48

Nar ekşisinin faydaları nelerdir? Nar ekşisi hangi vitamin değerlerini içerir?

Nar, pek çok kişinin severek tükettiği faydaları ile öne çıkan meyvelerden biridir. Kınagiller ailesine mensup olan bu meyvenin tam gövde kısmında çok sayıda tanecik bulunur. Nar meyvesinin tadı çoğunlukla biraz ekşi olsa da tatlı olanı da vardır. Narın çıkarılan suyundan oldukça faydalı olan nar ekşisi elde edilir. Nar suyunun çok uzun süre mayalanması neticesinde nar ekşisi denilen sos ortaya çıkar. Peki, nar ekşisinin faydaları nelerdir, içerisinde hangi vitaminler vardır?

Haber 30-06-23 16:05

Apple duyurdu: iPhone 14'ün o özelliğiyle ilgili yeni gelişme! Artık...

Apple, iPhone 14 modelleri ile birlikte kullanıcıların hücresel ağın ve Wi-Fi'nin kapsama alanı dışındayken uydu aracılığıyla acil durum servislerine kısa mesaj göndermelerini sağlayan uydu ile Acil SOS özelliğini de tanıtmıştı. Teknoloji devi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi birçok ülkede kullanılabilen iPhone 14'ün uydu ile Acil SOS özelliğiyle ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu.

Haber 15-05-23 15:48

İlişki sırasında cinsel organının yandığını söyledi! Nedeni şaşkına çevirdi: Çok fazla acı sos yiyordu

TikTok’un popüler cinsellik hesaplarından biri olan “Wednesdaywedrinkwine (Çarşamba şarap içiyoruz)” hesabına konuk olan Melissa Tattam yaptığı itirafla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Uzun süredir bir ilişkisi olduğundan söz eden Tattam, ilişki sırasında cinsel organının yandığını dile getirdi. Cinsel ilişkide zorlandığı noktada Tattam bu yanma hissinin partnerinin sürekli olarak tükettiği acı sostan kaynaklandığını öğrendiğini söyledi.

Trend 11-05-23 10:41

Hardal tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Hardal tohumu nasıl kullanılır, yan etkisi var mı?

Hardal tohumu, bitkinin tohumlarından elde edilen ve dünya çapında popüler bir baharat ve lezzet verici olarak kullanılan bir besindir. Tohumları yağlı ve baharatlıdır. Birçok kültürde yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılmasının yanı sıra hardal tohumunun çeşitli sağlık faydaları da vardır. Pek çok yemekte hem baharat hem de sos olarak kullanılabilen hardal tohumunun faydaları nelerdir, yan etkisi var mı?

Haber 08-05-23 13:43

Sarımsaklı yoğurt faydaları nelerdir, tansiyonu düşürür mü? Sarımsaklı yoğurt nasıl yapılır, zayıflatır mı?

Tabaklarda özellikle Akdeniz ülkelerinde sıkça yer alan sarımsaklı yoğurt, lezzetli bir meze veya dip sos olarak bilinmektedir. Yoğurt ve sarımsağın sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sarımsaklı yoğurt, bu faydaları bir araya getirerek vücuda birçok farklı şekilde katkıda bulunur. Salatalarda, soslarda ve yemeklerin yanında kullanılabilen sarımsaklı yoğurdun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Haber 28-04-23 15:11

Resmi Gazete'de yayımlandı! Artık satılamayacak... Market raflarında olmayacak

Sofralarda ve yemeklerde sıklıkla kendine yer bulan ve nar ekşisi izlenimi veren sos ile şuruplarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler yurt içinde satılamayacak. Bu doğrultuda yurt içinde piyasaya arzına izin verilmeyen ürünler, 30 Haziran 2024 sonrası piyasada bulundurulamayacak. İşte detaylar...

Finans 24-03-23 09:40

Ketçap deyip geçmeyin! Ne işlere yaradığını görünce inanamayacaksınız!

Dünyada en çok kullanılan sos olan ketçap, aslında göründüğü kadar basit bir gıda değil. Çok farklı kullanım şekilleri ve karmaşık bir geçmişi var. Ketçap, yemeklere olan eşlikçiliğinin yanı sıra çok farklı alanlarda da etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Kadin 16-03-23 23:19

iPhone 14'teki özellik Android telefonlara da gelecek! Telefon çekmese de iletişim kurulabilecek

Apple, iPhone 14 ailesiyle uydu bağlantısı özelliğini sundu. Apple'ın "Uydu ile Acil SOS özelliği" dediği bu özellik, kapsama alanı dışındayken acil servise kısa mesaj göndermeyi sağlıyor. Böylece telefonun çekmediği veya Wi-Fi ve hücresel bağlantının olmadığı yerlerde iletişime geçilebiliyor. Bu özellik, şimdi Android üreticilerini de harekete geçirdi. Kurulan yeni bir ortaklık sayesinde bu yılın sonuna doğru üst model Android telefonlara da uydu bağlantısı özelliği getirilecek.

Haber 06-01-23 11:58

Buğday salatı tarifi: Buğday salatası nasıl yapılır?

Sadece lezzetiyle değil görüntüsüyle de cezbedecek, pratik vesağlıklı bir tarif ile karşınızdayız. Buğday salatası, sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Özellikle yaz aylarında sıcak havalar için harika bir seçenektir. Bu tarifte, yulaf buğdayının yanı sıra taze yapraklar ve havuç kullanılmaktadır. Zeytinyağı ve limon suyu ile sos haline getirilerek servis edilir. Afiyet olsun!

Yemek 08-12-22 18:05

Tahin pekmezli profiterol tarifi: Tahin pekmezli profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait olduğu düşünülen profiterol hafif pişmiş hamur, krema ve çikolata sosuyla yapılan lezzetli bir tatlı. En çok sevilen tatlılardan birisi olan profiterole farklı bir sosla zenginleştirerek tadını katlandırabilirsiniz. Çikolata yerine sos olarak tahin pekmez karışımı kullanılan tahin pekmezli profiterol hem enerji bombası hem de tatlıların en güzeli.

Yemek 08-12-22 15:36

Meksika'nın çıtır lezzeti Taco'yu Guacamole sos ile yemeye doyamayacaksınız! Zuhal Topal'la Yemekteyiz Taco ve Guacamole tarifi!

Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de haftanın üçüncü gününde heyecanlı dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bugün Meksika'nın sevilen lezzetleri yapılacak. Yarışmanın dördüncü gününde Taco ve Guacamole birlikte servis edilecek.

Yemek 08-12-22 15:23

Alaska'da mahsur kalan adam yeni iPhone özelliği ile kurtarıldı: Test edilmiş oldu

Apple, iOS 16.1'in yayınlanmasıyla iPhone 14'lere Uydu ile Acil SOS özelliğini kullanıma sundu. Hücresel ağ veya WiFi bağlantısı olmadığında uydu bağlantısını kullanarak acil servislere ulaşmayı sağlayan bu özellik Alaska'da kırsal bir bölgede mahsur kalan bir adam tarafından kullanıldı. Adam, bu özellik aracılığıyla kurtarıldı. Böylece iPhone 14'lere gelen Uydu ile Acil SOS özelliği bir nevi teste tabi tutulmuş oldu.

Haber 02-12-22 15:39

MasterChef Hollandez Sos nasıl yapılır? Fransız mutfağının nefis lezzeti Hollandez Sos tarifi ve yapılışı

Hollandez sos tarifi ve malzeme listesi MasterChef seyircileri tarafından merak edildi. Fransız mutfağında ünlü olan hollandez sos çabucak hazırlanan bir tariftir. Yemeğin yanında farklılık katan bir lezzet arıyorsanız işte hollandez sos tarifi...

Yemek 29-11-22 00:08

Aioli Sos tarifi: MasterChef Aioli Sos nasıl yapılır? Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi

Aioli sos tarifi MasterChef seyircileri tarafından merak edildi. Akdeniz mutfağının sevilen soslarından biri olan aioli tadı itibariyle mayoneze benzetiliyor. Peki, MasterChef Aioli Sos nasıl yapılır? Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi aioli sos tarifi...

Yemek 28-11-22 23:56

Bu sözler çok konuşulur! Apple CEO'su Tim Cook bakın Twitter için neler dedi

Apple CEO'su Tim Cook, verdiği yeni bir röportajda Twitter hakkında yorum yaptı. Apple'ın en üst düzey yetkilisi olan Tim Cook, verdiği röportajda iPhone 14'ün yeni uydu üzerinden Acil SOS özelliği, gizlilik ve Apple'daki geleceği gibi çeşitli konulara değindi. Ancak en dikkat çekici olanı Twitter'ın geleceği hakkında söyledikleriydi. Böylece Apple'ın CEO'sunun Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ı hakkındaki düşünceleri ortaya çıkmış oldu.

Haber 16-11-22 12:06

Pratikliğiyle gönlünüzü fethedecek mutfak ürünlerinde Gülümseten Kasım Fırsatları

Mutfakta geçirdiğiniz saatleri azaltacak ve daha keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak birbirinden işlevsel ürünlerle tanışmaya ne dersiniz? Mutfak robotundan elektrikli damacana pompasına, sos yapma makinesinden saklama kaplarına herkesin çok sevdiği ürünlerle sizleri tanıştırmaya geldik. Üstelik Amazon'un Gülümseten Kasım Fırsatları kapsamında hâlihazırda indirimde olanları seçtik. İşte o ürünler!

Haber 03-11-22 00:32

Herkes tarifini isteyecek: Beşamel soslu tavuk tarifi! Beşamel soslu tavuk nasıl yapılır?

Beşamel yemeklerin lezzetine lezzet katan soslardan. Makarnaların, et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olan beşamel sos en çok tavuğa yakışıyor. Beşamel sosla hazırlanan tavuğun lezzeti bir farklı oluyor. Beşamel soslu tavuk nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız bu beşamel soslu tavuk tarifine bakabilirsiniz.

Yemek 02-11-22 15:25

Bu tarif yedikçe yedirir: Nefis pesto sos tarifi! Evde pesto sos nasıl yapılır?

Yemeklere katılan soslar yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Pesto sos da en sevilen soslar arasında bulunuyor. Genellikle dışarıdan alınan bu sosların içerisine çok sayıda katkı maddesi giriyor ve maliyeti artıyor. Evde yapacağınız pesto sos hem daha lezzetli hem de sağlıklı olacak. Pesto sos nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 02-11-22 08:23

Hayat kurtaran iPhone özelliğine güncelleme geliyor! Faydalı olacak

Apple'ın Acil SOS özelliği hayat kurtarıyor. iPhone 14 modellerinde bulunan trafik kazası algılama özelliği ise yaşanan herhangi bir kazayı algılayıp acil durum araması yapabiliyor. Ancak Apple, görünüşe bakılırsa iOS 16.2 ile Acil SOS özelliği için iPhone'lara önemli bir güncelleme yapacak. Bu yenilik, iPhone 14'ün trafik kazası algılama özelliğinin lunaparklarda yanlışlıkla acil servisleri aradığının bildirilmesinden sonra ortaya çıktı.

Haber 26-10-22 17:20

Yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak en iyi soya sosları ve markaları

Soya sosu, Doğu ve Güneydoğu Asya mutfaklarından sonra Batı'ya ve hatta tüm dünyaya yayılan bir lezzet. Profesyonel mutfaklar dışında evlere de giren bu Çin kökenli fermente sos, pek çok yemeğe lezzet katıyor. Siz de farklı bir lezzet ararken soya sosunu merak ettiyseniz ve bu konuda marka araştırmalarına başladıysanız oluşturduğumuz liste, tam size göre. İşte lezzetli ve sağlıklı yemeklerin sırrı, en iyi soya sosları!

Yemek 25-10-22 17:18

Televizyonda çırılçıplak soyundu! Sunucu şoke oldu... “Şimdiye kadarki en seksi büyükanne”

İngiltere’de E4 kanalında yayınlanan Send Nudes: Body SOS programı yine ilginç anlara sahne oldu. Programa konuk olan 36 yaşındaki Melissa isimli bir kadın torum sahibi olduktan sonra klişeleşmiş yaşlı bir büyükanne olarak görülmesini önlemek için göğüs estetiği yaptırmak istediğini dile getirdi. Melissa’nın tamamen çıplak bir şekilde kamera karşısına geçtiği anlarda sunucu kadının vücudunu görünce büyük bir şaşkınlığa uğradı.

Trend 06-10-22 13:07

Yaşadığı nadir hastalık nedeniyle göğüsleri devamlı olarak büyüyen kadından itiraf! “Göğüslerimin büyümesine engel olamıyorum”

İngiltere’de yaşayan 24 yaşındaki hemşire adayı Melissa göğüslerinin her gün büyümesine neden olan genetik bir rahatsızlık yüzünden zor günler yaşadığını ifade etti. E4 kanalında yayınlanan Show Nudes: Body SOS programına konuk olan Melissa, genişleyen göğüs dokusuyla başa çıkma konusunda zorlandığını itiraf etti.

Trend 30-09-22 11:36

Ajvar sos nasıl yapılır? Kahvaltıya en çok yakışanlardan biri ajvar (patlıcanlı sos) tarifi malzemeleri ve yapılışı!

Ajvar sos nasıl yapılır? sorusu bu sosu denemek isteyen kişiler tarafından internette sorgulanıyor. Kahvaltıya en çok yakışan soslardan biri olan ajvar patlıcandan elde edilmekte. Ajvar sosu denemek isteyenlerin merak ettiği kahvaltılık ajvar sos tarifi ve malzeme listesi haberimizde...

Yemek 24-09-22 13:44

Bu sos kahvaltı sofralarınıza renk katacak! İşte lutenitsa tarifi ve malzemeleri...

Kahvaltılık bir sos olan lutenitsayı çok seveceksiniz. Bu sosu hazırlarken, patlıcan ve biberleri közde közlerseniz daha leziz olur. Yapımı kolay olduğu kadar yemesi zevklidir. İşte kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak enfes lutenitsa tarifi ve malzemeleri...

Yemek 14-09-22 01:32

Makarnaya en çok yakışan sos: Bolonez sos tarifi! Bolonez sos nasıl yapılır?

Makarna tüm dünyada en sevilen ve sık tüketilen yemeklerden. Her çeşidi ayrı lezzete sahip olan makarna birçok sosla uyum sağlıyor. Özellikle bolonez soslu makarna herkes tarafından oldukça seviliyor. Makarnaya kullanacağınız bolonez sosun nasıl yapılacağını merak ediyorsanız aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 05-09-22 17:22

Dışarıdan almaya son! Evde pesto sos tarifi, Pesto sos nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Nasıl saklanır?

Pesto sos mutfakta kullanılan en lezzetli soslar arasında bulunuyor. Seveni kadar sevmeyeni de çok olan pesto sosunu evde yaparak çok daha lezzetli hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu tariften sonra dışarıdan pesto sos almak istemeyeceksiniz.

Yemek 15-08-22 16:23

Tam kıvamında beşamel sos tarifi! Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos yemeklerde sıklıkla kullanılan soslar arasında yer almaktadır. Un, süt ve tereyağının birleşmesiyle ortaya çıkan beşamel sos yemeklerin lezzetine lezzet katmaktadır. Ancak beşamel sosun kıvamı her zaman istenilen sonuçta olmamaktadır. Tam kıvamında beşamel sos için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 11-08-22 12:22

MasterChef Çökertme Kebabı tarifi! Çıtır patatesli çökertme kebabı ve malzemeleri

Çökertme kebabı, alt katında yer alan çıtır patates kızartması hatta arzuya göre eklenen pide parçaları, domates sos, çırpılmış yoğurt ve et dilimleriyle deneyenlerin vazgeçemediği bir lezzet. MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan çökertme kebabı yapılması istendi. Çökertme kebabını denemek isteyenler için en pratik ve lezzetli çökertme kebabı tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 29-07-22 16:04

Avokadonun kararmaması için ne yapılır? Bu yöntemle engelleyebilirsiniz

Avokadolar sağlık için inanılmaz faydaları olan meyvelerin başında gelir. Tek başına yemesi zor olan avokadoyu salatalarla, sos olarak veya yemeklerde kullanabilirsiniz. Avokadoyu dilimledikten hemen sonra kararmaya başlayabilir. Kararma, meyve ve sebzelerin zamanla rengini kademeli olarak değiştiren ve genel kalitelerini etkileyen bir süreçtir.

Yemek 27-07-22 14:36

Beşamel sos nasıl yapılır? Her yemeğe lezzet katan beşamel sos nerelerde kullanılır?

Beşamel sos yemeklere ekstra lezzet katan sosların başında gelir. Fırında makarna, sebze yemekleri ve et yemekleri gibi pek çok yemekte tercih edilen bu sosun tarifi merak ediliyor. Peki Beşamel sos nasıl yapılır? İşte en kolay beşamel sos tariif!

Yemek 21-07-22 21:19

Pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler?

Pesto sos çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri karışımı ile elde ediliyor. Leziz sosların başında gelen pesto sosu evde kolayca hazırlayabilir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Peki pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 06-07-22 22:49

Lezzetli yemekler için en iyi çelik tava çeşitleri

Mutfakta kullandığımız aletler elimiz kolumuz olur. Araç gereçler iyi olursa yapılan yemekler de lezzetli olur. Tavalar, en çok kullanılan mutfak gereçlerinin başında gelir. Yumurta kırarken, börek yaparken, yemeklere sos hazırlarken çokça kullanılır. Çizilen, paslanan, yanan bir tava ise hem zaman kaybettirir hem sık değiştirmek gerektiği için bütçeyi sarsabilir. Eğer siz de uzun yıllar kullanacağınız kaliteli bir çelik tava arayışındaysanız okumaya devam edin!

Yemek 24-06-22 15:53

Yedikçe yiyesiniz gelecek: Leziz kahvaltılık sos tarifi

Kahvaltı yaparken reçel, sos gibi alternatif yiyecekleri yemekleri seviyorsanız bu tarif tam size göre! Çıtır çıtır sıcak ekmeğin üzerine koyduğunuz kahvaltılık sosun tadı damağınızda kalacak. Bu lezzeti yiyince herkese yapmasını önereceksiniz. Leziz kahvaltılık sosu evde kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 16-06-22 15:48

ABBA Yolculuğu: Konser sanal ama yaşattığı his gerçek

İsveçli müzik grubu ABBA son gösterilerinin Londra'daki prömiyeri için 14 yıl aradan sonra ilk kez seyirci önüne çıktı. Son teknolojinin imkanları kullanılarak tasarlanan gösteride, Abba üyeleri ünlerinin zirvesinde oldukları 1970'deki görünümleriyle SOS, Voulez-Vous ve Lay All Your Love On Me gibi şarkıları söylüyorlar.

Haber 27-05-22 12:32

Sos ne demek? Sos kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Sos kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Sos kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 20-05-22 16:00

Kadın girişimci devlet desteğiyle işinin patronu oldu

Girişimci Ebru Saydam: - "Yanımda 5 arkadaşım çalışıyor. İş yerimizde mantı, su böreği, kurabiye, içli köfte, yaprak sarması, tatlı ve pasta çeşitlerini en doğal şekilde yapıyoruz. Köyümüzde bahçemiz var. Oradan temin ettiğimiz organik ürünlerle turşu, salça, sos ve erişte de yapıyoruz"

Yurthaber 06-03-22 11:59

Meksika mutfağı ve Türk mutfağını buluşturan lezzet: Çıtır tavuklu burrito tarifi

Tortilla'nın içine farklı malzemeler koyularak sarılan Burrito, Meksika mutfağının en meşhur yemekleri arasında. Biftek veya tavuk gibi farklı et çeşitleriyle yapılan bu tarifin çıtır tavuklu hali de çok leziz. Avokadolu sos ile çıtır çıtır kızarmış tavukların tortilla ekmeğinin içinde buluşması lezzet şölenini ortaya çıkarıyor. Haydi, detaylara...

Yemek 22-02-22 10:52

Glütensiz makarnanızı kendiniz yapın: Glütensiz makarna hamuru tarifi

Makarna en pratik yemeklerden biri olarak pek çok evde haftada 1-2 gün ana yemek ya da yancı yemek olarak hazırlanıyor. Pişerken mutfağa yayılan mis gibi kokusu, doyuruculuğu ve besleyiciliğiyle sıcak tüketmekten hemen herkes hoşlanıyor. Makarna, pesto sos, kremalı mantarlı sos veya kıymalı sosla da tam bir lezzet deposu haline geliyor. Peki ya glütensiz beslenenler?

Yemek 25-01-22 09:28

Yumuşacık dokulu lezzetler: İçinde beşamel sos bulunan 3 farklı tarif

Fransız mutfağından çıkagelen ve üstüne konulan tüm yemekleri farklı bir boyuta taşıyan beşamel sos, genellikle fırın makarna, lazanya gibi hamur işi lezzetleriyle bağdaştırılıyor. Fakat sos aslında farklı sebzelerle de yakışıyor. Brokoliden karnabahara, patatese kadar 3 farklı sebzeyi beşamel sosla buluşturuyoruz.

Yemek 21-01-22 11:46

Akılalmaz iddia: Drake prezervatife acı sos döktü! İlişki yaşadığı kadın...

Ünlü rapçi Drake hakkındaki akılalmaz bir iddia sosyal medyada ve Reddit'in forumlarında konuşuluyor. İddiaya göre flörtleştiği modelle bir gece geçiren Drake ilişkinin ardından yaptığı hareketle şoke etti.

Magazin 11-01-22 14:37

150 ülkenin sofrasında Türk mezesi var! 207 milyon dolar döviz getirdi

Humus, şakşuka, barbunya pilaki, patlıcan kızartma, fava, közlenmiş patlıcan ve biber grubunun yer aldığı ürün grubu 56 milyon dolarlık tutarla dünyanın en çok talep ettiği meze grubu olurken; zeytin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve kekik karışımından elde edilen tapenade sosunun da yer aldığı sos grubundan 44 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırıldı.

Haber 29-12-21 16:35