Antakya Tuzlu Yogurdu Haberleri

Hatay'da ortaya çıktı! Bizans dönemine ait 22 sikke bulundu

Hatay'ın Antakya ilçesinde bir vatandaş, kendi arazisinde Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen 22 sikke buldu. Olay Hatay Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verildi. İşte detaylar...

Haber 2024-04-16 22:35:40

Hatay'da istinat duvarına çarpan otomobildeki 4 kişi yaralandı

Hatay'ın Antakya ilçesinde istinat duvarına çarpan otomobildeki 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.

Yurthaber 2024-04-15 08:13:55

CHP'nin itirazı sonuç vermedi: Hatay'da AK Partili Mehmet Öntürk mazbatasını aldı! 'Şimdi hizmet zamanı'

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak Hatay'da seçimlere katılan Mehmet Öntürk, %0.43 oy farkıyla seçimi kazanmıştı. CHP seçim sonuçların itiraz etmiş fakat itirazı reddedilmişti. Öntürk bugün mazbatasını aldı. Kendisini Antakya EXPO'da bekleyen kalabalıkla kucaklaşan Öntürk, artık siyasetin bittiğini ve Hatay'ın şahsi meseleleri olacağını ifade ederek, "Şimdi millete hizmet zamanı" dedi.

Haber 2024-04-06 14:48:52

Hatay'da iki otomobilin karıştığı kazada iki kişi yaralandı

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, iki otomobilin karıştığı kazada iki kişi yaralandı.

Yurthaber 2024-04-02 08:11:08

Diğer Haber Etiketleri

Hatay bizans kadın trafik kazası uçurum yaralı seçim Mehmet Öntürk CHP ak parti Antakya kaza deprem kurtuluş caddesi kahvaltıdan kömbe kömbe tarifi kek ta kek tarif kek tarifi kek tarifleri tarif tuzlu kek ramazan helvası tarifi yiyecekler helva tarifi Ramazan Ramazan menüsü havuçlu tarçınlı kolay tatlı tarifi az malzemeli revani revani nasıl yapılır revani nasıl yapılır tarifi revani tarifi revani tarifi kolay revani tatlısı revani tatlısı tarifi revani tatlısı tarifi kolay revani yapımı tarifi revaninin yapılışı kadayıf kadayıf tarifi İtfaiye macar yemeği tas kebabı tas kebabı nasıl tas kebabı nasıl olur tas kebabı tarifi tas kebabı yapılışı tas kebabı yapılışı tarifi tas kebabı yapımı tas kebabı yemeği tas kebabının tarifi tas kebabının yapılışı evde tas kebabı nasıl yapılır tas kebabi tarifi tarifleri et yemekleri tarifi tas kebabı Kebapçı aday bağımsız türkiye partisi bir tarifi farklı tarifler pasta tarıflerı kolay tuzlu pasta kahvaltı için tuzlu yiyecekler portakal reçeli turşu suyu faydaları nelerdir elektrikli ısıtıcı uyuşturucu tuzlu kurabiye tuzlu kurabiye tarif kurabiye hasanpaşa antakya mutfağı nokul nedir ele karsu dönmez kahve sohbetleri dondurma tarifi kurabiye tarifi brulee püf noktaları püf noktası krem brule kandil simidi kandil simidi nasıl yapılır kaygana ne demek kaygana nedir kaygana tarifi sağanak yağış chia chia tohumu lakerda Sinop elmalı kura kurabiye tarifleri elmalı kurabiye sosyal medya kayınvalide kahve kız isteme bina yıkım yanık timsah

Hatay'da 2 katlı metruk binada çıkan yangın söndürüldü

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, depremlerde ağır hasar alması nedeniyle boşaltılan 2 katlı binada çıkan yangın söndürüldü.

Yurthaber 25-03-24 07:41

Kömbe tarifi: Kömbe nasıl yapılır?

Geleneksel Türk mutfağından bir lezzet olan kömbe, daha çok Antakya şehri ile özdeşleştirilir. Ancak Elazığ, Sivas ve Malatya da dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanında bilinen ve tüketilen bir yiyecektir. Kahvaltıdan çay sohbetlerine birçok vakitte tüketilebilen kömbenin tarifi ise son derece kolay ve pratiktir.

Yemek 14-03-24 17:28

Tuzlu kek tarifi: Tuzlu kek nasıl yapılır?

Bildiğiniz tüm tatlı kek tariflerini unutun. Tuzlu kek tarifi, kek kıvamını seven ama canı tatlı istemeyenlerin favori tarifi olacak. Hem çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem de kahvaltılarda tüketip çayın kahvenin yanında sunabileceğiniz bu tuzlu kek tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 11-03-24 20:54

Ramazan helvası tarifi: Ramazan helvası nasıl yapılır?

Her yıl 12 ayda bir, sadece 1 aylığına gelen Ramazan, beraberinde bereket, bolluk, sabır ve çeşitli Ramazana özel lezzetlerle gelir. Hem tatlı hem tuzlu Ramazana özel birçok yiyeceklerden biri de Ramazan helvasıdır. Bu eşsiz lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilir damak tadınıza göre servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:59

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:39

Muhallebili kadayıf tarifi: Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Son derece zengin bir mutfağı olan ülkemizde coğrafi olarak tescillenmiş ve özdeşleştiği şehir ile anılan birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de birkaç yıl önce coğrafi tescil almış olan ve adı Diyarbakır ile anılan kadayıftır. Tatlı ve tuzlu birçok lezzete eşlik eden kadayıfın değişik bir hâlini denemek isterseniz muhallebili kadayıf tarifine mutlaka göz atın. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 00:55

Halatla çekilen 6 katlı binanın yıkıldığı anlar kamerada

Hatay’ın Antakya ilçesinde halatla çekilerek yıkılan 6 katlı binanın domino taşı gibi devrildiği anlar kamera yansıdı.

Haber 07-03-24 09:02

Antakya’da bir iş yerinde yangın çıktı

Hatay’ın Antakya ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü.

Yurthaber 06-03-24 10:22

Hatay'da kuyuya düşen çocuk kurtarıldı

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde içinde su olmayan kuyuya düşen çocuk, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 28-02-24 07:50

Otobüs şoföründen faciayı önleyen manevra! O anlar kameraya böyle yansıdı

Hatay’ın Antakya ilçesinde halk otobüsü karşıdan gelen hafriyat kamyonuyla çarpıştı. Halk otobüsü şoförünün son anda yaptığı manevra ise olası bir faciayı önledi. O anlar kameraya yansıdı.

Haber 22-02-24 09:39

Otobüs şoförünün manevrası faciayı önledi, o anlar kamerada

Hatay’ın Antakya ilçesinde hafriyat kamyonu ile halk otobüsünün çarpışmasına ramak kala sürücünün yaptığı manevra faciayı önledi, o anlar kameraya yansıdı.

Yurthaber 22-02-24 08:46

Tas kebabı tarifi: Tas kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağına ait olan, tarihçesi türlü hikâyelere ve yüzyıllar öncesine dayanan tatlı ve tuzlu birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de çoğu zaman Macar yemeği olan Gulaş ile karıştırılsa da aslında Türklere has olan tas kebabıdır. Yapımı ise bilinenin aksine son derece kolaydır ve pratik bir tarifi olduğu için her mutfakta pratik bir biçimde yapılabilir.

Yemek 18-02-24 14:24

Kebapçıyı şaşırtan telefon! Bu kez sipariş değil adaylık teklifi geldi 'Aslında inanmadım, ne yalan söyleyeyim' Ama gerçek çıktı

Hatay’da kebapçılık yapan 3 üniversite mezunu Fehim Bayır, Bağımsız Türkiye Partisi Antakya Belediye başkan adayı oldu. Adaylık teklifini telefonla aldığını söyleyen Bayır, ilk arandığında kendisinin bile aday olacağına inanmadığını belirtip şaşkınlık yaşadığını söyledi. Bayır "Genelde zengin insanlara gider bu tür teklifler. İlk defa böyle bir teklif aldım, şaşırdım. Sonra da sevindim" dedi. Babası da "İşin gerçeği şaşırdık, sonra da baktık doğru. Rabbim yolunu açık etsin" ifadelerini kullandı.

Haber 18-02-24 09:35

Tuzlu pasta tarifi: Tuzlu pasta nasıl yapılır?

Farklı tarifler denemeyi ve sevdiklerini şaşırtmayı sevenler için harika bir tarifimiz var: Tuzlu Pasta. Bu pasta tuzlu ama bildiğiniz kuru pastalardan değil. Bütün bir pasta ve tamamen tuzlu malzemeler ile yapılmış. Bir an önce bu tarifi denemek için aşağıda verdiğimiz malzemelere ve tarif aşamalarına göz atmalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 15-02-24 01:24

Portakal reçeli tarifi: Portakal reçeli nasıl yapılır?

Türk mutfağına has konulardan biri de türlü türlü tatlı ve tuzlu yiyeceklerin sunulduğu kahvaltı sofralarıdır. Günlük hayatın koşturmacası nedeniyle genellikle hafta içi kahvaltı için geniş zamanlar ayrılamasa da hafta sonları uzun sohbetlere eşlik eden kahvaltı sofraları kurulur. Bu sofraların gözde lezzetlerinden biri de türlü türlü reçeller olur.

Yemek 14-02-24 20:51

Turşu suyu faydaları nelerdir? Turşu suyu neye iyi gelir?

Günümüzde sağladığı faydalar yönünden tüketilen birçok farklı meyve sebze bulunmaktadır. Bu meyve veya sebzelerin sirke eşliğinde tuzlu su içerisinde belli bir süre bekletilmesi neticesinde turşu denilen bir besin elde edilir. Turşu tek başına atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi suyu da turşu suyu olarak içilebilmektedir. Turşunun kendisi kadar suyunun da insan sağlığı bakımından sayısız yararının olduğu bilinmektedir. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-24 14:38

Hatay'da elektrikli ısıtıcıya gizlenmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde elektrikli ısıtıcıya gizlenmiş 1 kilo 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 13-02-24 10:39

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Her an elinizin altında tatlı tuzlu atıştırmalıklar ya da çat kapı gelen misafirler için çayın kahvenin yanında servis edebileceğiniz yiyecekler bulunsun isteyenlerdenseniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimizi çok seveceksiniz.

Yemek 10-02-24 17:20

Hasanpaşa köfte tarifi: Hasanpaşa köfte nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihçesi Osmanlı dönemine dayanan birçok tatlı ve tuzlu yiyecek vardır. Bunlardan biri de ana yemeklerin şahı olan yiyeceklerden biri olan Hasanpaşa köftesidir. Bir tür fırın köftesi olan bu yemek çeşitli lokantaların menülerinde yer alır. Ancak evde yapımı da son derece kolaydır.

Yemek 09-02-24 18:46

İş makinesinin darbesi yetti: 4 katlı bina böyle yerle bir oldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan 4 katlı hasarlı bina, iş makinesinin darbesiyle yerle bir oldu.

Haber 09-02-24 09:23

Mütebbel tarifi: Mütebbel nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin kaynağı olan bölgelerden biri de Antakya’dır. Antakya mutfağına has mezelerden biri olan mütebbel hattena adı ile de bilinir ve mutabbal olarak telaffuz edildiği de olur. Ana malzemesi patlıcan olan bu mezeyi isterseniz siz de evinizde birkaç dakika içinde hazırlayıp sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Yemek 08-02-24 03:09

Karadeniz nokulu tarifi: Karadeniz nokulu nasıl yapılır?

Türk mutfağının çeşitliliği farklı bölge, şehir ve köylerde yapılan tatlı ve tuzlu yemeklerden, atıştırmalık tariflerden gelir. Son derece zengin bir mutfağa sahip olan Karadeniz’in meşhur yiyeceklerinden biri de nokul adı verilen poğaçadır. Çeşitli iç malzemeler ile yapılan bu lezzeti isterseniz siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz.

Yemek 08-02-24 03:02

Şarkıcı Karsu Dönmez depremde 17 akrabasını kaybetmişti... Şarkıcı memleketi Hatay için harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli depremde 17 akrabasını kaybeden şarkıcı Karsu Dönmez, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde Hatay'a gitti. Depremlerin ardından büyük bir yıkımın meydana geldiği Hatay'a katkıda bulunmayı amaçlayan Karsu Dönmez, kurduğu Karsu Vakfı aracılığıyla Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi'nde herkesin kullanımına sunulacak olan bir müzik okulu açacaklarını da duyurdu.

Magazin 06-02-24 17:20

Depremzede Psikolog, asrın felaketini anlattığı cümleleriyle yürekleri burktu! Depremin boyutu tahmin ettiğimizden daha fazla

Asrın felaketine Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Uzman Psikolog Gizem Yılmaz, depremin boyutunun hiçbir literatür taramasında görülemeyecek bir boyutta olduğunu ve kitap bilgisinin hayat bilgisiyle paralel ilerlemediğini söyledi.

Haber 06-02-24 11:06

Antakya’da arıtma tesisi onarımında kaza: 1 yaralı

Hatay’ın Antakya ilçesinde arıtma tesisinde onarım çalışması sırasında su kanalına düşen 1 işçi yaralandı.

Yurthaber 30-01-24 10:02

Dondurma kurabiye tarifi: Dondurma kurabiye nasıl yapılır?

Hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği birçok tatlı ve tuzlu kurabiye çeşidi çay saatlerinde, kahve sohbetlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Farklı malzemelerle, birkaç dakika içinde ya da birkaç aşama uygulanarak yapılabilen birçok kurabiye türü vardır. Adını şeklinden alan dondurma kurabiye de bu kurabiye türleri arasında yer alır.

Yemek 24-01-24 18:25

Crème brûlée (Krem Brule) tarifi: Crème brûlée (Krem Brule) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından gelen ve Türk sofralarında, lokanta menülerinde de yer bulan birçok tatlı ve tuzlu lezzet vardır. Fransa doğumlu Krem Brule de bu lezzetler arasında yer alan bir tatlıdır. Zor olarak bilinse de yapımı son derece kolaydır. Çok eski yüzyıllardan bu yana tüketilmektedir. Birkaç püf noktasına dikkat ederek evde de kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 24-01-24 17:53

Hatay’da çıkan trafo yangınına itfaiye müdahale etti

Hatay’ın Antakya ilçesinde çıkan trafo yangını, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yurthaber 23-01-24 09:11

Airfryer kandil simidi tarifi: Airfryer'da kandil simidi nasıl yapılır?

Türk mutfağında, inanışlar doğrultusunda özel günler için de hazırlanan, dağıtılan, yapılan ve tüketilen çok sayıda lezzet yer alır. Kimi zaman tatlı, kimi zaman tuzlu olan bu lezzetlerden biri de kandil günlerinde yapıldığı için adını buradan alan kandil simitleridir. Airfryer ile birçok tarifi çok kısa süreler içinde ve oldukça az kalorili şekilde yapabileceğiniz gibi kandil simidini de hazırlayıp servis edebilirsiniz.

Yemek 19-01-24 16:42

Kaygana tarifi: Kaygana nasıl yapılır?

Birçok tatlı ve tuzlu lezzeti ile ünlü olan Türk mutfağında her bölgeye ve her şehre has olarak bilinen çok sayıda tarif vardır. Kaygana da bu lezzetler arasında yer alır. Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılan kaygana, daha çok Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilmiştir. Bir omlet türü olan ve hazırlanışı son derece kısa süren kaygana ülkenin her bölgesinde yapılabilmektedir.

Yemek 19-01-24 15:54

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu.

Yurthaber 16-01-24 11:21

Chia tohumu faydaları nelerdir? Chia Tohumu ne işe yarar?

Özellikle son birkaç yıldır neredeyse tüm salatalarda, tatlılarda, yemeklerde ya da çeşitli lezzetlerde adı geçen chia tohumu, birden fazla biçimde, tatlı ya da tuzlu yiyeceklerde kullanılabilmektedir. Çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilen chia tohumunun yeterli miktarda ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi halinde birçok faydası olduğu kabul edilmiştir.

Haber 11-01-24 21:34

Karadeniz'de avlanan torikler, tuzlanarak kavanozlarda satışa sunuldu

Karadeniz'de avlanan 5 kilogramlık torikler, Sinop'ta balıkçılar tarafından lakerda (tuzlu balık) yapıldıktan sonra kavanozlara konularak satışa sunuldu.

Yurthaber 05-01-24 13:50

Antakya’da çadır yangını söndürüldü

Hatay’ın Antakya İlçesinde kullanılmayan çadırda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yurthaber 26-12-23 08:12

Elmalı kurabiye tarifi: Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay ya da kahvenin eşlik ettiği sohbetlerde ve davetlerde servis edilebilecek tatlı ve tuzlu birçok lezzet vardır. Bu lezzetler arasında en sık tercih edilen yiyeceklerden biri de kurabiyedir. Elmalı kurabiye, kolay bir şekilde ve az malzeme ile hazırlanabiliyor olmasının dışında lezzeti ile de tercih sebebidir.

Yemek 22-12-23 19:11

Maç izlerken depreme yakalandılar! O anlar kamerada

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem esnasında maç izleyenlerin yaşadığı korku güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 22-12-23 09:32

Hatay’da çadır alevlere teslim oldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde çadır kentte çadır yandı.

Yurthaber 21-12-23 08:44

Kız isteme töreninde tuzlu kahveye kayınvalide müdahalesi! Tuzlu kahve yapmaması için gelini ikna etmeye gitti aldığı cevap viral oldu

Kız isteme törenlerinin en vazgeçilmez adetlerinden biri tuzlu kahvedir. Öyle ki son dönemde gelin adayları damatları zorlamak için tuzlu kahve yerine çeşitli varyasyonlarını deniyor. Bir kayınvalide oğlunun tuzlu kahve içmemesi için gelini ikna etmeye çalışan ortaya sosyal medyada viral olan görüntüler çıktı.

Trend 16-12-23 07:46

Hatay'da depremlerde ağır hasar alan 3 bina kontrollü yıkıldı

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar alan 3 bina kontrollü yıkıldı.

Yurthaber 05-12-23 12:18

Deniz yanığına ne iyi gelir? Denizde yanmak nasıl önlenir?

Denizin kucaklayıcı sıcaklığında geçirilen anlar, yazın tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsattır. Mavi suların kucaklayıcı serinliği, denizin tuzlu dalgaları arasında geçirilen zaman yaz aylarının vazgeçilmez keyiflerindendir. Ancak güneşin kavurucu sıcaklıklarıyla birleşen deniz yanıkları, bu keyifli anları kâbusa çevirebilir. Peki, deniz yanığına ne iyi gelir ve nasıl önlenir?

Haber 30-11-23 20:34

Hatay'da halatla çekilen 8 katlı bina yerle bir oldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremde hasar alan bina halatla çekilerek yıkıldı, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 25-11-23 12:23

Onarılmayı bekleyen iş yerinde yangın çıktı

Hatay’ın Antakya ilçesinde depremde hasar alan ve onarılmayı bekleyen iş yerinde yangın çıktı.

Yurthaber 21-11-23 08:41

Hatay’da çadır yangını

Hatay’ın Antakya ilçesinde meydana gelen yangında çadır kül oldu.

Yurthaber 14-11-23 08:15

Hatay'da kahreden olay! Depremden 275 gün sonra enkazdan ceset çıktı

6 Şubatta meydana gelen deprem Kahramanmaraş merkezli olsa da en büyük yıkım Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşanmıştı. 11 ilde toplam 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği faciadan 275 gün sonra kahreden bir haber geldi. Bir binanın temelinin kaldırıldığı sırada enkaz altından bir ceset çıktı.

Haber 08-11-23 21:05

Bir anda timsah saldırısına uğradı, hayvanı ısırıp canını kurtardı! Hayatta kalmasını sağlayan o hamle şaşkına çevirdi

Avustralyalı çiftçi Colin Deveraux, göl kenarında 3,2 metrelik bir tuzlu su timsahının saldırısına uğradı. Çiftçi hayatını kurtarmak için cansiperane bir mücadele verip timsahla boğuştu. Çiftçiyi içine düştüğü umutsuz dehşetten kurtaran hamle ise timsahı ısırması oldu! Timsahın derisinin sert olduğuna dikkat çeken Deveraux, şaşkına çeviren detayları anlattı.

Trend 08-11-23 14:20