Arabaşı Haberleri

Bu çorba sadece kalabalıkta içiliyor! Tasa ilk düşüren bunu yapmak zorunda... İlginç gelenek

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kış aylarında sık sık tüketilen tescilli lezzet ’Arapaşı’ çorbası insanları bir araya getirme geleneğiyle öne çıkıyor. Sivrihisarlılar bu çorba için "Kış içeceğimiz olmazsa olmazımız" derken "Tek başına içilen bir içecek değil. Aile, akraba, arkadaş, eş, dostla sohbet ortamında güzel oluyor. Şöyle bir özelliği var; pişirdikten sonra önceden ortadan içiliyordu. Ortadaki tasa hangisi hamurunu düşürürse bir dahaki davet o arkadaşa kalıyor" ifadelerini kullanıyor.

Yemek 11-01-2024 13:12

En dikkat çekici çorba: Arabaşı çorbası tarifi

Çorbalar sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İnternette trend videolar arasında bulunan arabaşı çorbalarının içimi oldukça dikkat çekiyor. Konya yöresinin enfes lezzetlerinden olan arabaşı çorbası birçok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Arabaşı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu ilginç arabaşı tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 01-01-2023 14:34

Masterchef arabaşı çorbası tarifi! Arabaşı çorbası nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 30 Ağustos Çarşamba günü 7 bölge 7 yemek konsepti uygulandı. Yarışmacı adaylardan arabaşı çorbasını yapmaları istendi. İzleyiciler internet üzerinden ‘Arabaşı çorbası nasıl yapılır?’ diye aramalarda bulundu.

Yemek 31-08-2022 08:52

Güngören Belediyesi 288 aileye bebek arabası dağıttı

Belediye Başkanı Bünyamin Demir: - "İlk bebeği kucağına almak anneler için çok anlamlı. Biz de belediye olarak ailelerimizin bu anlamlı gününde yanında olmak istedik"

Yurthaber 28-07-2022 15:22

Diğer Haber Etiketleri

Arabaşı

Arabaşı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Arabaşı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.