Avokado Nasil Yetistirilir Haberleri

Avokadoların uzun süre kararmaması için basit tüyoyu paylaştı! Asla israf etmeyeceksiniz

Avokado, sağlığa olan faydaları ve çok yönlülüğü nedeniyle popüler bir meyvedir, ancak oldukça çabuk bozulabilirler. Bir beslenme uzmanı onları daha uzun süre taze tutmak için basit bir tüyo paylaştı.

Kadin 2024-04-15 07:35:24

1 damlası altın kadar değerli! Doğal botoks etkisi yaratıyor! 7 gün bekletildiğinde mucizevi fayda sağlıyor

Doğal güzellik ürünleri arasında son zamanlarda popülerlik kazanan avokado çekirdeği yağı, cilt bakımında doğal bir botoks etkisi yaratmasıyla dikkat çekiyor. Avokado çekirdeği yağı, içerdiği antioksidanlar ve nemlendirici özellikleriyle cildi besler, gençleştirir ve kırışıklıkları azaltır. Doğal güzellik için alternatif arayanlar için bu yağ, gerçek bir hazine.

Kadin 2024-04-01 15:27:04

Avokadonun faydaları nelerdir? Avokado nasıl yenir, neye iyi gelir?

Günümüzde çoğu kişinin severek tükettiği birbirinden farklı faydaları ile öne çıkan çok sayıda meyve türü bulunur. Avokado da bu meyveler arasında yer alan ve son zamanlarda pek çok kişi tarafından tüketilen bir meyve olarak karşımıza çıkar. Defnegiller ailesine mensup bir ağaç çeşidinin meyvesi olan avokado, armuda benzer bir görüntüye sahiptir. Pek çok farklı alanda kullanılan bu meyvenin sağlık yönünden de yararları vardır. Peki, avokadonun faydaları nelerdir, nasıl yenir ve neye iyi gelir?

Haber 2024-02-21 18:45:38

Alanya'da bahçeden avokado çalan 2 zanlı tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde avokado hırsızlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 2024-02-16 13:16:07

Avokado üreticileri hasat yaptı

Çiftçilere yönelik tarımsal üretim desteğine devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere alternatif gelir kapıları oluşturmak adına bölgeye özgü fide ve fidan desteklerini sürdürüyor.

Yurthaber 25-12-23 10:27

Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'Yer altı sularını yok ediyor, üretimi durdurulsun'

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, tropikal meyveler ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Muz başta olmak üzere mango, avokado, ejder meyvesi gibi tropik meyvelerin üretimi için derin sondaj kuyularının açıldığını belirten Kesici, yer altı su kaynaklarının yok edildiğini ifade etti. Kesici, "Kesinlikle izin verilmemelidir. Bu bitkileri dikenler, ülkemizi ve geleceği düşünmelidir" dedi. İşte detaylar...

Haber 12-11-23 15:15

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 03-11-23 11:39

Avokado yağı ciltte nasıl kullanılır? Avokado yağı cildi sıkılaştırır mı?

Avokado yağı son yıllarda cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş ve tıpkı avokado meyvesi gibi birçok sağlık faydası sunmaktadır. Bu doğal yağın cilt bakımındaki kullanımı ve önemi oldukça ilgi çekicidir. Avokado yağı cilt sağlığına olan olumlu etkileri nedeniyle büyük popülarite kazanmıştır. İçerdiği E vitamini, C vitamini, potasyum ve doğal yağ asitleri, cildin nemlenmesini, onarılmasını ve korunmasını destekler.

Kadin 27-10-23 12:01

Alanya’da avokado ve mango temalı tropik meyve festivali başlıyor

Alanya Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği avokado ve mango temalı Tropikal Meyve Festivali çerçevesinde En Güzel Tropikal Meyve Bahçesi Yarışması için belirlenen jüri üyeleri başvuruları değerlendirmeye başladı.

Yurthaber 26-09-23 14:21

Alanya’da Avokado Paketleme Tesisi inşaatına başlandı

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Avokado Paketleme Tesisi inşaatına başladıklarını belirterek, "Tesisimiz Kasım ayında hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Yurthaber 21-07-23 08:27

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Avokado yaprağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Avakado yaprağı cilde iyi gelir mi, yan etkileri nelerdir?

Avokado ağacı meyvesinin lezzeti kadar yapraklarıyla da sağlık açısından faydalı bir bitkidir. Avokado yaprağı yüksek miktarda antioksidan, lif, vitamin ve mineral içerir. Sağlık yararlarının yanı sıra güzellik uygulamalarında da kullanılır. Avokado yaprakları lif, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindir ve birçok sağlık faydası sunar. İçeriğindeki bileşenler diyabet, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve inflamasyon gibi bir dizi hastalığı önleyici ve iyileştiricidir.

Haber 08-05-23 10:48

Avokado yağı faydaları: Avokado yağı saça ve cilde uygulanırsa ne işe yarar?

Avokado yağı avokado meyvesinden çıkarılan bir yağdır. Bu yağ sağlıklı yağlar olarak bilinen tekli doymamış yağ asitleri ve doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Bu yağda ayrıca E vitamini ve beta-karoten de bulunur. Bu nedenle avokado yağı, sağlık açısından birçok fayda sağlar. Günümüzde oldukça popüler olan avokado yağının faydaları nelerdir?

Haber 30-04-23 23:15

Avokado nerede yetişir, nasıl yetiştirilir? Avokado Türkiye'de yetişir mi, en çok hangi ülkede yetişir?

Birkaç yıl önce ülkemizde avokado çok fazla bilinen ve tüketilen bir meyve değildi. Haliyle yetiştiriciliği de söz konusu değildi. Son yıllarda özellikle sağlıklı beslenmeyle ilgilenenlerin ve sporcuların tüketmeye başlamasıyla birlikte popüler hâle geldi. Avokadonun içeriğinde sağlıklı yağlar olduğundan birçok kişi yağ tüketimini avokadodan sağlamaya başladı. İçeriğindeki sağlıklı bileşenlerden dolayı popülerleşen avokadonun yetiştiriciliği de yaygınlaşıyor. Peki, avokado nasıl yetiştirilir?

Haber 20-03-23 17:35

Antalya'da bahçeden avokado çalan zanlı tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir bahçeden yaklaşık 900 avokado çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 08-03-23 11:19

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

Yemeklerin yanına çok yakışacak: Narlı avokadolu yeşil salata! Zuhal Topal'la Yemekteyiz narlı avokadolu yeşil salata tarifi!

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında arlı avokadolu yeşil salata hazırlandı. Avokado sağlık açısından faydalıdır. Hipertansiyon ve şeker hastalığına iyi gelir. Bununla birlikte, içerisinde bulundurduğu lif nedeniyle kabızlığa da iyi geldiği bilinir. İşte narlı avokadolu yeşil salata tarifi!

Yemek 29-12-22 15:32

Avokado nasıl tüketilir, kahvaltılık avokado nasıl yapılır? Avokado nasıl yenir, faydaları nedir?

Avokado son zamanlarda çok fazla yaygınca tüketilen bir meyve hâline gelmiştir. Diğer bir adı ise bereket meyvesi olarak bilinir. Avokado ağaçta yetişen bir meyvedir. Sert bir hâlde toplanır ve tüketime uygun değildir. Ağaçtan toplanan avokado toplandıktan sonra olgunlaşmaya ve yumuşamaya bırakılmalıdır. Bu olgunlaşma sonrasında tüketime hazır hâle gelir. Avokadonun birçok tüketim türü bulunur. Özellikle kahvaltılarda tüketilen avokado kahvaltıda nasıl yenir?

Haber 09-12-22 17:21

Avokado çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Avokado çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Avokado aslında ülkemiz sınırlarında uzun senelerdir yetişen bir bitkidir. Yeni yeni rağbet görmeye başlayan avokadonun dış yüzeyi yeşil renkte olup içi sarı ya da yeşilimsi bir renkte etli bir meyvedir. Meksika kökeni bulunan bu meyve, hem tek başına hem de yaprağının faydaları ile herkesi büyülemektedir. Birçok özelliği ve faydası bulunan avokado, çayı ile de öne çıkan bir bitkidir. Peki, avokado çayı nasıl hazırlanır?

Haber 04-11-22 17:01

Diyette avokado ne kadar tüketilmeli? Zayıflamak için avokado nasıl yenir, avokado zayıflatır mı?

Sıcak iklimde yetişen avokado timsah armudu adı ile de bilinir. Avokado içerisinde sağlıklı doymamış yağ asitleri barındırır. Yağ bakımından oldukça zengin bir meyve olan avokado diyetlerde de sık sık kullanılır. Vücuda birçok yararı olan avokado içerisinde vitamin ve minerallere de sahiptir. Kilo vermek için diyetlerde sık sık verilen avokado ayrıca kalp sağlığına da iyi gelir. Zayıflamak için diyette avokado nasıl ve ne kadar yenir?

Haber 04-11-22 16:14

Saçınıza, cildinize ve daha birçok yere faydası olan en iyi avokado yağı ve markaları

Avokado yağının faydaları saymakla bitmiyor. Cilt lekelerini açıp sıkılaştırıcı etkisi ile canlı bir görünüm sağlayan avokado yağı, içindeki vitaminler sayesinde cildi besler. Aynı zamanda avokado yağı, saça faydaları ile oldukça sık tercih edilir. Saçlara canlı ve parlak bir görünüm verir. İşte, birbirinden faydalı en iyi avokado yağı markaları...

Kadin 26-09-22 10:22

Bir kaşık etkisini anında gösterir! Kalbi zırh gibi korur

Kalbinizi korumaya yardımcı olmak için bu potasyum açısından zengin gıdalar sayesinde vücudunuzda biriken tuzla savaşabilirsiniz. Muz, somon ve avokado gibi potasyum açısından zengin yiyecekleri alışveriş listenize ekleyin ve bu süreçte tuzun zararlı etkilerini azaltarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kalp sağlığını korumak için en gerekli besinlerin başında potasyum zengini besinler yer alır. İşte potasyum zengini besinler...

Haber 22-09-22 18:20

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

Kilosunu 4 liradan veriyor! Tonlarca satıyor

Mersin'de bir çiftçi, 2 yıl önce oluşturduğu avokado bahçesindeki fidanların alt kısmını değerlendirip suyun israfını önlemek için alternatif ürün olarak kabak dikti, 10 ile 50 kilogram arasında değişen tonlarca ürün alan üretici kilogramı 4 TL'den satıp ekonomik kazanç sağladı.

Finans 06-09-22 16:52

Alanya'da bahçeden avokado çaldığı belirlenen zanlı tutuklandı

Alanya'da bahçeden avokado çaldığı belirlenen zanlı tutuklandı

Yurthaber 31-08-22 13:05

İhracatçılar avokado ve yaban mersini için yeni pazar arayışında

Türkiye'nin avokado ihracatının yaklaşık yarısını, yaban mersini dış satımının da neredeyse tamamını gerçekleştiren Batı Akdenizli ihracatçılar, yeni pazarlarla ülkeye döviz girişini artırmayı hedefliyor - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu: - "Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde yeni pazarları değerlendiriyoruz. Yeni pazarlar keşfetmek için mücadele ediyoruz"

Yurthaber 16-08-22 12:21

Kanserle savaşır, cildi güzelleştirir, kalp sağlığını destekler... Faydaları saymakla bitmiyor

Avokado sağlığa olan faydalarıyla ön planda oluyor. Ülkemizde Akdeniz bölgesin de yetiştirilmektedir. Sadece erişkin kişiler için değil, besin değerleri nedeniyle çocuklar ve bebekler içinde tüketimi son derece yüksek meyveler arasındadır.

Haber 04-08-22 14:47

Alanya'da avokado üreticilerinin rekolte beklentisi 60 milyon adet

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen: - "Daha fazla avokado ihracatı yapabiliriz. Avrupa'ya yakın olmamız bizleri avantajlı kılsa da ülkemizde avokado belirli ve kısıtlı alanlarda yetişiyor, üretimi artırmamız gerekiyor"

Yurthaber 23-07-22 11:42

Avokado nasıl yenir, nasıl olgunlaştırılır, nasıl soyulur? İçi kahveleşmiş avokado yenir mi? Avokado ile yapılan farklı, pratik tarifler!

Avokado hem spor yapanların hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir besin. Avokado, sert olarak alındıktan sonra evde olgunlaşmasını sürdürür. Sağlık açısından çok faydalı bir meyve olan avokado, vitamin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengindir. Peki avokado nasıl yenir, nasıl seçilir? İşte avokado tarifleri...

Yemek 19-07-22 11:51

Sindirimi kolaylaştırıyor, kabızlığın önüne geçiyor! İşte avokado yaprağı çayı tarifi

Günümüzde milyonlarca bireyin ortak problemi haline gelen fazla kilo, çözülmesi güç bir sorundur. Hem görüntü hem de sağlık açısından verilmesi gereken fazla kilolar için en etkili yol spor ve beslenmedir. Bir süreç olan bu dönemde, sindirimi kolaylaştıran çaylar da önem taşır.

Haber 12-06-22 00:53

Avokadoyu bu yöntemle saklıyorsanız... Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor! Avokado kararmadan nasıl saklanır?

Avokado, faydaları ortaya çıktıkça daha fazla tercih edilmeye başlandı. Tadı, görünümü ve dokusu birçok meyveden farklı olan avokadoyu doğru zamanda yemek ve muhafaza etmek çok önemli. Tam olgunlaşmadığında ekşi olan avokadoyu kesip bıraktığınızda hızlıca kararabilir. Bir TikTok virali avokadoyu kararmadan saklamanın yolunu gösterdi. Ancak uzmanlar, bu yöntemin sakıncalı olduğunu belirtiyor.

Yemek 04-06-22 07:31

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? İşte Diyanet Cuma namazı kılınışı bilgileri!

Cuma namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtı Müslümanlar için mübarek kabul edilen cuma günü sebebiyle camiye gidip cemaatle namaz kılmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bugün eller semaya yükselecek ve dualar edilecek. Peki Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler haberimizde...

Haber 03-06-22 12:46

Avokadoya talep arttı, üretim alanı genişledi

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca: - "Kentte son 5 yılda avokado üretimi 3 kattan fazla arttı. Meyve vermeyen bahçelerde çok fazla avokado fidanı toprakla buluştu. Önümüzdeki yıllarda da üretimin artacağını gözlemlemekteyiz" - Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin kurucusu Tahir Kısaarslan: - "Avokado dondurmasını coğrafi işaretli ürün olarak tescillendirmek istiyoruz, çalışmalara başladık"

Yurthaber 28-05-22 11:25

Satın almanıza gerek yok! Evde kolayca avokado yetiştirme

Avokado son yıllarda özellikle kahvaltılarda sıklıkla kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Sağlıklı beslenenlerin sıklıkla tercih ettiği avokadoyu satın almak oldukça maliyetli olabiliyor. Ancak evde kolay bir şekilde avokado bitkinizi yetiştirebilirsiniz. Bu şekilde avokadonuzu hem maliyetsiz bir şekilde elde edecek hem de daha doğal sonuçlar alacaksınız.

Yemek 20-05-22 12:11

Avokado ne demek? Avokado kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Avokado ne demek? Avokado TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 21:19

Avokadonun bir aya kadar olgun kalmasını sağlayan akıllara durgunluk veren yöntem

Avokado hem çok faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Ülkemizde son yıllarda popülaritesi oldukça artan avokado ile ilgili bazı kafa karışıklıkları vardır. Taze satılan avokadonun yenilecek kıvama gelmesi için olgunlaşması beklenir. Hassas bir süreç olan avokadonun olgunlaşması, kaçırıldığı an meyvenin bozulmasına neden oluyor. Avokadonun nasıl olgunlaştığı yumuşaklığı ve renk değişikliği ile anlaşılır. Basit yöntem ile avokadoyu bir aya kadar yemeye hazır olgun haliyle saklayabilirsiniz.

Yemek 14-05-22 15:18

SİVASSPOR ALANYASPOR MAÇI NASIL İZLENİR? Sivasspor - Alanyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Maçın muhtemel 11'leri!

Sivasspor - Alanyaspor maçı heyecanla bekleniyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek iki takım da maçın galibi olmak istiyor. Sivasspor, Alanyaspor'u 4 Eylül Stadyumu'nda konuk edecek. Sivasspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? Sivasspor - Alanyaspor maçının muhtemel 11'leri!

Spor 11-05-22 17:02

TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Teheccüd namazı yatmadan önce kılınabilir mi?

Teheccüd namazı, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in teşvik ettiği bir ibadet biçimidir. Önemi büyük olan bu ibadet biçiminin faziletleri de oldukça çoktur. Peki Teheccüd namazı nasıl kılınır? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Yatmadan önce kılınabilir mi? İşte detaylar...

Haber 02-05-22 08:43

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler?

Bayram namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı sebebiyle konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, konu hakkındaki bilgileri internet sitesinde yayımladı. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 02-05-22 04:56

Hırsızlardan korumak için bin bir yöntem kullanılıyor! Avokadoların tanesi 10 liradan satılıyor

Türkiye’nin avokado ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan Alanya’da üreticilerin bir yıl boyunca emek vererek yetiştirdiği avokadoyu hırsızlardan korumak için başvurmadığı yöntem kalmadı. Hırsızlar için yükte hafif pahada ağır bir ürün olarak görülen avokadolar için üreticiler bahçelerde adım başı kamera sistemi kurdular.

Finans 13-04-22 11:08

Tanesi 10 lira olan meyveyi korumak için bakın neler yapıyorlar! Silahlı nöbet bile var

Antalyalı üreticilerin avokado hırsızlarına aldığı önlemler şaşkına çevirdi. Tanesi 10 liradan satılan tropikal meyve için binlerce TL'lik güvenlik öneli olan üreticilerin başı hırsızlardan kurtulmuyor. Aylarca emek verdikleri bahçelere adım başı kamera koyan çiftçiler, zaman zaman silahla bile nöbet tutuyor.

Haber 13-04-22 10:49

Bu kadar faydalısı çok az bulunur! Kalp krizini engelliyor

Avokadonun faydaları saymakla bitmez. Başta diyet yapanlar olmak üzere vejetaryen ve veganların sıklıkla tercih ettiği vitamin deposu avokado lifli yapısıyla tok tutar. Folik asit kaynağı avokadonun kalp krizini engellediği ortaya çıktı. 110 binden fazla kişinin katıldığı çalışmada, haftada bir avokado yiyen kişilerin yemeyenlere kıyasla kalp krizi geçirme risklerinin yüzde 21 daha az olduğu belirtildi. İşte avokadonun tüm faydaları...

Haber 01-04-22 14:33

Her gün avokado yerseniz vücudunuza ne olur?

Avokado faydaları saymakla bitmeyen meyvelerin başında gelir. 1 ay boyunca günde bir adet avokado yerseniz vücudunuza ne gibi faydalar sağlayacağını biliyor musunuz? Tadı diğer meyvelere göre daha farklı olan avokado, ortasında iri çekirdeği olan armuta benzeyen bir meyvedir. Karaciğere faydası olan avokado, ağız kokusunu önler, kan basıncını düşürür, kansere karşı korur ve daha birçok fayda sağlar...

Haber 30-03-22 07:29

Ananasa bakışınız değişecek: Kalp, diyabet ve kansere karşı etkili... Ananasın etkileyici faydaları!

Ananas inanılmaz derecede lezzetli ve bir o kadar da faydalı bir tropikal meyvedir. Ananas antioksidanlar, iltihaplanmaya ve hastalıklara karşı koruma sağlayan enzimlerle doludur. Avokado genellikle çiğ olarak yense de çeşitli şekillerde pişirilerek ve ızgara edilerek de tüketilebilir. Ananas sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar, bağışıklığı güçlendirir ve başta ameliyat yaraları olmak üzere yaraları iyileştirmede ciddi etkileri vardır.

Haber 19-03-22 08:18

Son yılların popüler yemeği avokadolu tost söylendiği kadar faydalı mı?

Instagram’ın yükselişe geçtiği yıllardan itibaren yükselişe geçen diğer bir şeyse avokado oldu. Sağlığa faydaları su götürmez bir gerçek olan avokado en çok tost olarak tercih ediliyor. Küçük kafelerden lüks restoranlara faydasını öğrenen herkesin aldığı avokado antioksidanlarla dolu zengin bir besindir. Peki, moda olan avokadolu tost söylendiği kadar faydalı mı?

Haber 16-03-22 07:46

Doğal, sağlıklı, yeşili bol kahvaltılar için: 3 farklı avokadolu kahvaltılık tarifi

Son yıllarda popülerliği artan avokado kahvaltılarda, smoothielerde ve salatalarda sık sık kullanılıyor. Avokado bol bol vitamin içermesi ve tansiyon, kalp gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu oluşuyla sağlığına önem veren kişilerce tercih edilen bir besin olma özelliği taşıyor. Peki siz evde avokadoyla kolayca yapabileceğiniz kahvaltı tariflerinin neler olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 28-02-22 15:59

ABD ve Meksika Arasında Avokado Ticareti Yeniden Başlıyor

Geçtiğimiz hafta Meksika’nın organize suçtan en fazla etkilenen eyaletlerinden biri olan Michoacan’da, ABD Tarım Bakanlığı’na (USDA) ait bir müfettişin tehdit edilmesiyle, Amerika tarafından askıya alınan avokado ticaretinin, 21 Şubat Pazartesi’nden itibaren yeniden başlayacağı belirtildi

Haber 19-02-22 16:51

İklim krizi araştırması: Artan sıcaklıklar kilit mahsullerin üretiminde büyük değişikliklere yol açacak

Yeni bir araştırmaya göre, dünyanın kahve, kaju ve avokado yetiştirmeye uygun bölgeleri küresel ısınma nedeniyle önemli ölçüde değişecek.

Haber 27-01-22 13:14

Anavatanı Meksika, birçok ilde üretilmeye başlandı! Koronavirüs salgınında değeri arttı

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Sevilgen, “Pandemi hem avokado fiyatlarını yükseltti hem de üretimin iki kat artmasına neden oldu” diyerek, birçok ilde üretiminin yapıldığını söyledi. Sevilgen, yurt içindeki talebi karşılamakta zorlandıklarını, yeni ekim alanlarının artmasıyla ihracat rakamlarında da gelecek yıldan itibaren artış göreceklerini, meyvenin eczane deposu gibi olduğunu söyleyerek faydalarına dikkat çekti.

Haber 15-12-21 15:45