Badem Ezmesi Haberleri

Lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak en iyi badem ezmeleri

Yüksek antioksidan kaynağı olan badem ezmesi, besin değeri açısından da oldukça zengin. Protein, lif ve E vitamini içeren badem ezmesinin kalp rahatsızlıklarına karşı koruyan ve Alzheimer riskini azaltan etkileri bulunuyor. Siz de badem ezmesinin faydalarından yararlanmak istiyorsanız mutlaka denemeniz gereken en iyi badem ezmesi markalarını araştırdık. İşte detaylar!

Haber 30-01-2023 15:28

Kapıkule'de gurbetçilere ikramlı karşılama

Kapıkule'de gurbetçilere ikramlı karşılama

Yurthaber 17-07-2022 13:29

Diyarbakır'ın tescilli badem ezmesiyle dünya pazarına girmek istiyor

Yörede "lebzuniye" diye adlandırılan badem ezmesi ustası Murat Erilmez: - "Şu anda üretimimizin yüzde 80'i il dışına gidiyor. Yüzde 20'lik kısmı şehrimizde tüketiliyor. Diyarbakır badem ezmesini bütün dünyaya tattırmak ve bunu bir dünya markası haline getirmek istiyoruz"

Yurthaber 12-03-2022 12:29

Milföy ve badem ezmesiyle şahaneler yaratın! Yedikçe bağımlılık yaratan pürüzyen tatlısı tarifi

Misafir olsun ya da olmasın, gözümüz çayın yanında tatlı ya da tuzlu atıştırmalıklar arıyor mutlaka. Neyse ki Türk mutfağı, hamur işlerinde de geniş bir çeşitliliğe sahip. Kekler, pastalar, börekler, kurabiyeler derken artık yeni bir şeyler denemek ve misafirlerinize de farklı bir tabak sunmak istiyorsanız sizi pürüzyen tatlısı ile tanıştıralım!

Yemek 01-12-2021 10:36

Hem katkısız hem de pratik! Evde doğal badem ezmesi nasıl yapılır?

Badem ezmesi, aynı zamanda "marzipan" olarak bilinen, özellikle İtalya ve Fransa gibi ülkelerde çok sık tüketilen bir lezzet. Türk mutfağında da Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne ulaşan birçok tarifi mevcut. Turistler tarafından da sevilerek tüketilen ve hediyelik ikram olarak sunulan ürünlerden olan katkısız badem ezmesi tarifine beraber göz atalım...

Yemek 13-11-2021 11:40