Bademli Pilav Haberleri

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 2024-03-16 15:47:34

Patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Meşhur Türk kebaplarından biri de patlıcan kebabıdır. Sığır ya da kuzu etinden yapılmış olan kıyma ile hazırlanan bu yemek bayram sofralarından öğünlere çeşitli pilav ve salatalarla birlikte servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifimiz.

Yemek 2024-03-13 22:50:41

Karnıyarık tarifi: Karnıyarık nasıl yapılır?

Bir Türk yemeği olarak dünya çapında ün kazanmayı başarmış olan karnıyarık, genel olarak pilav ile birlikte servis edilen ve tarihi çok eski zamanlara dayanan bir lezzettir. Selçuklulardan günümüz mutfaklarına ulaşan bu lezzetin yapımı da son derece kolaydır. Eğer siz de bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınızda pişirmek istiyorsanız aşağıdaki tarif tam size göre.

Yemek 2024-03-08 00:42:51

Pilavım tutmuyor diyenlere tane tane pirinç pilavı tarifi! Püf noktalarıyla pilav nasıl yapılır?

Büyük küçük herkesin severek tükettiği misafir sofralarının gözdesi olan pirinç pilavının en güzel tarifi merak ediliyor. Tam tarifiyle pirinç pilavı yapmak bazı püf noktalar ve yöntemlerle oldukça basit. Pirinç pilavım tutmuyor diyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki, tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-01-23 10:58:54

Televizyon karşısında yılbaşı kutlaması bile 2.500 TL! Hindi yok tavuk var: İşte yarın akşamın minimum maliyeti

Yılbaşında ailesi ve yakınlarıyla kutlamak isteyenlerce evde yeni yıl eğlencesi hazırlığı başladı. Yılbaşı akşamını evde geçirecek 4 kişilik ailenin çorba, pilav, salata, ana yemek ve tatlıdan oluşan 'yeni yıl sofrası', sonrasında televizyon karşısında kuruyemiş ile meyve atıştırmalığı için en az 1000 lira ile 2500 lira harcaması gerekiyor.

Finans 30-12-23 13:27

Kestaneli pilav tarifi: Kestaneli pilav nasıl yapılır?

Türk ziyafet sofralarının olmazsa olmazlarından pilavı sade, arpa ya da tel şehriyeli yapabileceğiniz gibi farklı malzemelerle ve tariflerle de renklendirebilirsiniz. Özel günlerde, yemek davetlerinizde ya da yılbaşı akşamı hazırlayacağınız sofralarda servis edebileceğiniz kestaneli pilavı da deneyerek menünüze değişiklik katabilirsiniz.

Yemek 29-12-23 00:45

Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Hem dünyada hem de Türkiye’de yemek davetlerinin en sık tercih edilen ana yemeği tavuktur. Tavuk sadece ve bütün olarak pişirileceği gibi soslanarak ya da iç pilav ile doldurularak da pişirilebilir. Dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız siz de birkaç dakika içinde evde kendi imkanlarınız ile soslu bir bütün tavuk pişirebilirsiniz.

Yemek 26-12-23 18:23

MasterChef ödül oyununu kim kazandı? 15 Aralık MasterChef All Star 100.000 TL büyük ödül kimin oldu?

MasterChef All Star'da bu akşam ödül oyunu oynandı. Kırmızı ve Mavi takımın kıyasıya mücadele ettiği gecenin kazananı ise merak edildi. Cuma akşamları oynanan oyunda MasterChef All Star büyük ödülü yine 100.000 TL olarak açıklandı. Gecede muradiye çorbası, cennet künkü, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav ve Bursa pideli köfte yapıldı. Yemeğini en başarılı yapan büyük ödülün sahibi olacak. Peki, MasterChef ödül oyununu kim kazandı? 15 Aralık MasterChef All Star 100.000 TL büyük ödülü kimin?

Magazin 16-12-23 10:38

BALIKLI PİLAV TARİFİ! Kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

Bursa balıklı pilav tarifi araştırılıyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde yarışmacılar muradiye çorbası, cennet künkü, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav ve Bursa pideli köfte yaptılar. Balıklı pilav tarifi merak edildi. Peki, kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

Yemek 15-12-23 21:58

MASTERCHEF TAVUK PİLAV TARİFİ: Tavuk pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tane tane dökülen tel tel pirincin sırrı burada!

Tavuk pilav tarifi MasterChef Türkiye All Star 163. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya bugünkü konseptin 'sokak lezzetleri' olduğunu belirtti. Peki, tavuk pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, püf noktalarıyla tavuk pilav yapılışı...

Yemek 28-11-23 20:53

Sosyal medya bu fotoğrafı konuşuyor! Meclis lokantasının fiyatları gündem oldu: Ankara döneri, ispir fasulyesi, pilav, salata...

Dönem dönem yemeklerin fiyatlarıyla çok konuşulan Meclis lokantası, yine sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla gündem oldu. Söz konusu fotoğrafta yer alan fiyatlar dikkat çekerken servis olarak sipariş verilmiş Ankara dönerinin fiyatının 76 TL olduğu görüldü. İşte İspir fasulyesi, salata ve pilav gibi diğer yemeklerin fiyatları ve gündem yaratan o fotoğraf...

Haber 08-11-23 15:46

Lezzetli pilavlar yapmak için kullanabileceğiniz en iyi pilav makineleri

İhtiyaçları olan enerjiyi sağladığı için pilav, sporcular başta olmak üzere birçok kişinin vazgeçemediği yemeklerden biri. Eğer öğle veya akşam yemeklerinde pilav tüketiyorsanız yüksek performanslı bir pilav makinesi, hayatınızı kolaylaştırabilir. Elektrikli ve buharlı pilav makinesi seçenekleri arasından tercihinizi yaparak damak zevkinize uygun yemekleri hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Siz de pratik bir pilav makinesi arıyorsanız işte karşınızda en iyi modeller!

Haber 26-10-23 17:07

MasterChef son eleme adayı kim oldu? 21 Ekim Masterchef All Star'da hangi isim potaya gitti?

MasterChef All Star yarışmacıları bu akşam son eleme adayı olmamak için yarışacak. MasterChef'te bu akşam yarışmacılardan Karadeniz usulü hamsili pilav yapmaları istendi. Yarışmacılar potaya girmemek için büyük mücadele verdiler. Peki, MasterChef son eleme aday kim oldu? 21 Ekim 2023 MasterChef All Star'da son eleme adayı hangi yarışmacı seçildi?

Magazin 22-10-23 12:19

Karadeniz usulü hamsili pilav tarifi! MasterChef hamsili pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Karadeniz usulü hamsili pilav tarifi araştırılıyor. MasterChef'te hamsili pilav yapılmasıyla birlikte pilavın tarifi merak edildi. Karadeniz mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan hamsili pilav tarifini sizler için hazırladık. Peki, MasterChef hamsili pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 21-10-23 18:30

MasterChef üzmeli pilav tarifi! Üzmeli pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Üzmeli pilav tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Şanlıurfa'da yapılan çekimlerde yöreye özgü yemekler yapıldı. Üzmeli pilav tarifi de merak edilen tariflerden oldu. Peki MasterChef üzmeli pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Şanlıurfa'ya özgü üzmeli pilav tarifi...

Yemek 06-10-23 21:33

MasterChef'te dokunulmazlık oyununu kim kazandı, hangi takım? İşte 21 Eylül 2023 MasterChef All Star'da dokunulmazlığı kazanan takım

MasterChef dokunulmazlık oyununun kazananı ve eleme adayları vatandaşlar tarafından merak edildi. Haftanın son takım dokunulmazlığı oyununun oynandığı gecede bademli yemekler yapıldı. Yarışmacılar takım oyunu ile izleyicinin karşısına çıktı. Peki, MasterChef'te dokunulmazlığı kim kazandı, hangi takım? İşte 21 Eylül 2023 MasterChef'te dokunulmazlık oyununu kazanan takım...

Magazin 22-09-23 08:14

Tokat'ta Ahilik Haftası'nda 2 bin kişiye pilav ikram edildi

Tokat'ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 2 bin kişiye ahi pilavı ikram edildi.

Yurthaber 20-09-23 15:30

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere enfes yemek menüsü! Leziz akşam yemeği menüsü fikirleri

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler internette menü fikirlerini araştırıyorlar. Yemek yapımından daha zor olan yemek menüsü seçimi için birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz. Hazırladığımız akşam yemeği menüsünde, yayla çorbası, kuzu pirzola, kuş üzümlü pilav, ezme salata ve tencerede sufle tarifini ekledik.

Yemek 11-08-23 09:14

Aşurenin faydaları nelerdir? Aşure diyette yenir mi?

Aşure Türk ve Orta Doğu mutfaklarında geleneksel olarak her yıl Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü'nde yapılan özel bir tatlı-tuzlu pilav çeşididir. İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan bu gün pek çok Müslüman topluluğu tarafından da anlamı ve değeri büyük bir ritüel ve paylaşım etkinliği olarak kutlanır. Peki, aşurenin faydaları nelerdir?

Haber 31-07-23 18:34

Siyah pirinç faydaları: Siyah pirinç kilo aldırır mı, özelliği nedir?

Siyah pirinç, besleyici değeri yüksek ve özel görünümüyle tanınan sağlıklı bir pirinç çeşididir. Siyah pirinç, aslen Çin ve Hindistan kökenli olup, binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Uzun süre boyunca yalnızca soyluların tüketmeye layık görüldüğü için "yasa dışı pirinç" veya "uzun ömürlülük pirinci" olarak da bilinir. Siyah pirinç, sahip olduğu benzersiz lezzet ve doku ile pilav, salata, çorba veya tatlılarda kullanılabilir.

Haber 31-07-23 16:40

Pilav kilo aldırır mı? Diyet yaparken pirinç pilavı yenir mi?

Pilav dünya genelinde çeşitli kültürlerde yaygın olarak tüketilen lezzetli bir tahıl yemeğidir. Pilavın besleyici ve doyurucu özelliği, onu birçok sofranın vazgeçilmezi yapar. Ancak pilav ve kilo alımı arasındaki ilişki üzerinde zaman zaman merak uyandıran tartışmalar yaşanır. Pilavın besleyici özelliklerini koruyarak ve porsiyon kontrolüne dikkat ederek sağlıklı bir beslenme düzeni içinde tüketilebilir.

Haber 31-07-23 14:17

Denizli’de acil servis doldu taştı: Tavuklu pilav 90 kişiyi zehirledi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, 5 gün önce vefat eden bir kadın için düzenlenen mevlidin ardından ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen 90 kişi, gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alındı.

Yurthaber 31-07-23 07:30

MasterChef All Star 2. dokunulmazlığı hangi takım kazandı, eleme adayı kim oldu? 26 Temmuz 2023 MasterChef eleme adayı

MasterChef All Star'da dokunulmazlığı kazanan takım ve eleme adayları merak ediliyor. 26 Temmuz Çarşamba günü yayınlanan MasterChef All Star'ın yeni bölümünde haftanın 2. dokunulmaz takımı ve eleme adayları belirlendi. Yarışmacılar şeflerin isteği üzerine 7 ükeden 7 farklı pilav tarifi yaptı. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı hangi takım kazandı? 26 Temmuz MasterChef'te eleme adayı kim oldu?

Magazin 27-07-23 08:07

MasterChef'te 'İlber Ortaylı' göndermesi! Şeflerin önünde açtı ağzını, yumdu gözünü: Cahil denedim, yarı cahil dedim

MasterChef All Star'da yarışmacılar arasındaki rekabet artarken gerilimin dozu da gitgide yükseliyor. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu yarışmada dokunulmazlık oyunu oynandı ve 7 ülkeye ait olan 7 farklı pilav çeşidi yapıldı. MasterChef'e Sergen'in yaptığı açıklama damga vurdu. "İlber Ortaylı'yı çok severim" diyen Sergen'in Mert'e ilişkin sözleri gündem oldu. Sergen'in "Cahil denedim, yarı cahil dedim" diyerek kendini savunması ise izleyenleri şaşırttı.

Magazin 27-07-23 07:38

MasterChef Özbek pilavı tarifi! Pratik Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Özbek pilavı tarifi MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. All Star sezonuyla ekranlara dönen MasterChef jüri üyelerinden Mehmet şef, Danilo şef ve Somer şef yarışmacılardan 7 ülkeden 7 farklı pilav tarifi yapmalarını istedi. Bunlardan biri de Özbekistan'a ait Özbek pilavı oldu. En lezzetli Özbek pilavı arifini yapan takım dokunulmazlık mücadelesinde önde geçecek. Peki, MasterChef Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla Özbek pilavı yapımı...

Yemek 26-07-23 21:59

Hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir pilav için en iyi basmati pirinç markaları

Pirinç pilavı, Türk mutfağında uzun yıllardan beri oldukça önemli bir yer kaplar. Birçok yemeğin yanında servis edilen pilav; düğün, nişan, kutlama gibi organizasyonların da vazgeçilmez lezzeti olarak bilinir. Birçok pilavlık pirinç türü bulunur. Bunların içerisinde basmati pirinç lezzeti ve kalitesiyle ön plana çıkar. Farklı markaların ürettiği basmati pirinç çeşitleri bulabilirsiniz.

Yemek 26-07-23 16:27

Masasına gelen serçeyle yemeğini paylaştığı anlar izleyenlerin içini ısıttı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde serçe yavrusunun tabağından pilav yediği kişinin omzunda da beslendiği anlar görüntülere yansıdı. Adeta insanın içini ısıtan görüntülerde Ferhat Akkoyun isimli şahıs, masasına davetsiz misafir serçe ile yemeğini ve suyunu paylaştı.

Haber 15-07-23 12:38

Kadir Doğulu ile aynı dizide oynamıştı! MasterChef All Star'da ana kadroya giren 4'üncü isim bakın kim oldu

MasterChef Türkiye bomba gibi bir bölümle ekrana geldi. Yarışmacılar ilk etapta duvaklı pilav yaptılar. Bir yarışmacı çift tadımdan elenirken iki isim ise daha az başarılı tabak yapmaları nedeniyle turu geçemedi. 6 yarışmacı ise ikinci tura kalmaya hak kazandı ve gecenin sonunda MasterChef All Star ana kadrosuna giren 4. isim açıklandı. Başarılı olan yarışmacı, Kadir Doğulu ile Serra Aktürk'ün başrollerini paylaştığı 'Aşkın Tarifi' dizisinde de oynamıştı. İşte MasterChef'te yaşananlar...

Magazin 18-06-23 09:12

Kuru fasulyenin faydaları nelerdir, diyette kuru fasulye yenir mi? Kuru fasulyenin içinde hangi vitaminler var, sabah aç karnına kuru fasulye yutmak ne işe yarar?

Kuru fasulye, dünya genelinde popüler bir besindir ve özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılır. Protein, karbonhidrat, lif ve vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Genellikle et veya pastırma ile birlikte pişirilerek servis edilen kuru fasulye, pilav veya bulgur pilavı gibi yanında tüketilecek bir eşlikçiyle de sunulur. Peki, kuru fasulyenin faydaları nedir, diyette yenir mi?

Haber 28-04-23 15:48

Tekirdağ'da EYT'liler mevlit okuttu: Emekli sayımız 100 kişi arttı

EYT yasasının çıkmasının ardından Tekirdağ'da emekliliğe hak kazanan 100 kişi mevlit okuttu. Saray ilçesinde yaklaşık 500 kişinin katıldığı okunan mevlidi şerifin ardından pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı. Muhtar Mehmet Özmen ise "Köyümüzde emekli sayısı yasanın çıkmasıyla birlikte yaklaşık 100 kişi kadar artmış oldu." dedi.

Haber 12-03-23 20:06

Lezzet dolu sulu köfte tarifi! Sulu köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Birçok farklı tarifleriyle sofralarda sıklıkla yer alan köfte yemeğini sevmeyen yoktur... Bugün nefis bir sulu köfte lezzetini derledik. İçeriğimizde yer alan patatesli yumuşacık köfte yemeğini pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. İşte lezzet dolu sulu köfte tarifi!

Yemek 24-02-23 15:10

Ana yemeğin kurtarıcısı kuş üzümlü pilav tarifi! Zuhal Topal'la Yemekteyiz kuş üzümlü pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sade haliyle öğle ve akşam yemeği sofralarından eksik olmayan pirinç pilavını bir de kuş üzümlü haliyle deneyin. Pilava tat veren kuş üzümünü, pilav pişerken tencerenin içine atmak yeterli. Pratik bir tarif olan kuş üzümlü pilav, birkaç hamlede hazırlanabiliyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz kuş üzümlü pilav tarifi ve malzemeleri!

Yemek 03-02-23 17:40

Osmanlı mutfağına ait lezzet: Patlıcanlı pilav! Patlıcanlı pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağına ait yemeklerden biri olan patlıcanlı pilava sofranızda yer verebilirsiniz. Bu pilav kuş üzümü, dolmalık fıstık, patlıcan, pirinç gibi malzemelerden hazırlanıyor.

Yemek 27-01-23 17:15

Sofranızın yıldızı Ankara tava tarifi! Tane tane arpa şehriyeli Ankara tava nasıl yapılır?

Ankara tava Ankara'nın en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Klasik et ve pilav uyumundan farklı olan Ankara tava pirinç yerine arpa şehriye ile yapılıyor. Arpa şehriye pilavı sevenlerin bu tarifi kaçırmaması gerekiyor. Ankara tava nasıl yapılır merak ediyorsanız Ankara tava tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 24-01-23 17:24

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çin pilavı tarifi! Her yemeğe yakışan sebzeli pilav nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın finali Cuma günü enfes Çin pilavı hazırlanıyor. Uzak doğu mutfağında pilavın ayrı bir yeri bulunuyor. Çin pilavı da en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. İzleyiciler 'Çin pilavı nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte Çin pilavı (Sebzeli pilav) tarifi...

Yemek 06-01-23 17:05

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara nefis kızarmış tarifler! İşte 4 Ocak yemek menüsü!

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Çorbadan tatlıya kadar en nefis yemek tariflerini haberimizde derledik. Bugün yemekte kızarmış pilav ve kızarmış mantı var. Tatlı olarak ise fırın sütlaç tarifine yer verdik. İşte 4 Ocak yemek menüsü...

Yemek 04-01-23 11:43

Mis gibi kokusuyla iştah kabartıyor: Arpa şehriye pilavı tarifi! Arpa şehriye pilavı nasıl yapılır?

Pilav her türlü yemeğin yanına yakışan enfes bir lezzet. Pilavı sadece pirinçle yemeği sevenler olduğu kadar bol şehriyeli sevenlerin sayısı da oldukça fazla. Arpa şehriye pilavı mis gibi kokusu ve eşsiz tadıyla gönüllere taht kuruyor. Arpa şehriye pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 02-01-23 17:12

Airfryer acılı misket köfte tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da acılı misket köfte nasıl yapılır?

En sık tercih edilen ve en pratik köfte tariflerinden biri de acılı misket köfte tarifidir. Trakya mutfağına ait olduğu bilinen acılı misket köfteyi pratik malzemelerle Airfryer’da birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Airfryer ile çok kısa sürelerde en lezzetli yemekleri ve tarifleri hazırlayabilirsiniz. Airfryer'da kısa süre içinde pişen acılı misket köftesiyle akşam yemeklerinize güzel bir lezzet katın! Misket köfteyi salata, pilav ya da diğer soslarla birlikte servis edebilirsiniz.

Yemek 26-12-22 17:00

Tavuk, çorba ve pilav yemişlerdi! Zonguldak'ta çok sayıda öğrenci zehirlendi

Zonguldak'ta yatılı eğitim gören 24 öğrenci, akşam yemeğinin ardından aniden rahatsızlandı. Tavuk, ezogelin çorba, pirinç pilavı ve ayrandan oluşan menüyü yiyen öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Haber 21-12-22 02:02

Gelinim Mutfakta Mişoriz tarifi! Enfes Arnavut pilavı (Mişoriz) nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında salı günü Arnavutların favori lezzetlerinden olan mişoriz pilavı yapılıyor. Tavuk ve soğanla lezzetlendirilen bu pilav yiyenlerde hayranlık uyandırıyor. Üzeri nar gibi kızaran Arnavut pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız işte enfes mişoriz tarifi...

Yemek 20-12-22 13:19

Hatay'ın eşsiz lezzeti: Kepse pilavı tarifi! Kepse pilavı nasıl yapılır?

Pilav yediden yetmişe herkesin sevdiği yemekler arasında bulunuyor. Sade pilav yerine farklı bir lezzet arayanların Hatay usulü kepse pilavı tarifini mutlaka denemesi gerekiyor. Bol baharat kullanılarak yapılan bu enfes pilavı yiyen herkes tarifini istiyor.

Yemek 14-12-22 17:35

Kuş üzümlü pilav tarifi: Kuş üzümlü pilav nasıl yapılır?

Pirinç pilavı kuşkusuz sofralarımızın ve yöresel yemeklerimizin en temel üyesi. Tavuk suyuna ve tereyağıyla enfes bir tatta hazırlanan klasik pilav tariflerinden uzaklaşıp farklı bir tarif denemek istiyorsanız, iç pilav olarak da bilinen kuş üzümlü pirinç pilavını mutlaka denemelisiniz.

Yemek 09-12-22 14:45

Hawaii mutfağından özel lezzet! MasterChef Loco Moco tarifi: Loco Moco nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Loco Moco yemeği bu akşam MasterChef'in yeni bölümünde yapılacak. Bu eşsiz lezzet “Dünya pilav lezzetleri” kapsamında yeni bölümde ekrana gelecek. Yarışmacılardan dünya pilavlarını yapmalarını isteyen şefler, aralarında Loco Moco’nun da bulunduğu Türk, İspanyol ve Tayland mutfaklarından pilavlar görmek istiyor. Peki Hawaii mutfağına özel Loco Moco nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Yemek 08-12-22 17:28

Siyez bulgurlu ekşili pilav tarifi: Siyez bulgurlu ekşili pilav nasıl yapılır?

Protein deposu olan siyez bulguru yaşlanmayı geciktirir ve yüksek antioksidan barındırır. Sofralarınıza ekleyeceğiniz siyez bulguruyla tıpkı normal bulgur gibi pek çok tarif yapabilirsiniz. Hatta bulgu ve pirinç kullandığınız her yemeğe kolaylıkla uyum sağlayan siyez bulguruyla Kastamonu yöresine ait ekşili pilav tarifini bir araya getirdik.

Yemek 08-12-22 16:55

MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı, eleme adayları kimler? 6 aralık Salı MasterChef'te dokunulmaz olan yarışmacı...

MasterChef'te haftanın ilk takım oyunu 6 Aralık Salı akşamı oynandı. Dünya mutfağından pilav tarifleri yapan yarışmacılar ile dokunulmazlığı alan takım netleşti. MasterChef Türkiye yemek yarışmasında dokunulmazlığı alan takımdan sonra kaybeden takımın yarışmacıları arasından eleme adayları seçiliyor. Peki, MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı, eleme adayları kimler? İşte detaylar...

Magazin 07-12-22 07:54

MasterChef Khao Pad tarifi: Khao Pad pilavı nasıl yapılır? İşte püf noktası

Khao Pad pilavı bu akşam MasterChef yeni bölümünde yapılacak tariflerden bir tanesi. Ananas içerisinde servis edilen bu pilav, Tayland mutfağından çıkıyor. Ananaslı kızarmış pilav olarak da adlandırılan bu yemek, yarışmacıların korkulu rüyası olacak. Ekran başında yarışmayı izleyenlerin merak ettiği Khao Pad pilav tarifi nedir, nasıl yapılır?

Yemek 06-12-22 15:02

MasterChef paella nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte yiyenin asla unutamadığı paella tarifi

Paella pilavı bu akşam MasterChef yeni bölümünde yapılacak tariflerden bir tanesi. “Dünya pilav lezzetleri” kapsamında yapılacak bu tarif yarışmacıları bir hayli zorlayacak. İspanyol yemeği olan Paella, çeşitli deniz ürünlerinin yanı sıra tavuk ve sosisin de içinde yer aldığı bu pilavın tarifi merak ediliyor. Peki Paella tarifi nedir, nasıl yapılır?

Yemek 06-12-22 14:46

MasterChef Divriği pilavı tarifi: Divriği pilavı nasıl yapılır? Tadına doyulmayan meşhur lezzet

Divriği pilavı bu akşam MasterChef yeni bölümünde yapılacak lezzetlerden bir tanesi. Programın yeni bölümündeki konsept “Dünyadan pilav lezzetleri” oluyor. Şeflerin istediği pilav tarifleri Türkiye, İspanya, Tayland ve Hawaii mutfağından geliyor. Bu akşam yayınlanacak yeni bölümde yapılacak Divriği pilavı tarifi nedir, nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Yemek 06-12-22 14:20

Midye dolmalı çiğ köfte, dürüm arası pilav ve cips! TikTok'taki çiğ köftecinin videoları viral oldu!

Yemek dünyasındaki yeni bir akım görenleri şaşırttı. TikTok'ta 300 binden fazla takipçisi olan bir çiğ köfteci yaptığı yeni ürünleri ilginç videolarla tanıttı. Lavaş arası cipsli pilav, midye dolmalı çiğ köfte dürüm, elle sıkılan pilav gibi akla gelmeyecek yeni yiyecekleri gösteren videolarını beğenen de oldu, tepki gösteren de. TikTok'ta paylaştığı videolar ise toplamda 5 milyondan fazla beğeni aldı.

Magazin 03-11-22 21:14