Bal Kabakli Humus Tarifi Haberleri

Yalancı kaymak tarifi: Yalancı kaymak nasıl yapılır?

Kahvaltılarda bal ile birlikte tüketilen birçok tatlının yanına eşlik eden kaymak, çeşit çeşit tatlı ve tuzluların yer aldığı sofraların baş tacı kabul edilir. Genel olarak dışarıdan hazır olarak alınan, süt ürünleri satan dükkanlardan ve marketlerden temin edilebilen kaymak evde de kolaylıkla yapılıp tüketilebilir.

Yemek 2024-02-09 18:52:42

Sebzeli pankek tarifi: Sebzeli pankek nasıl yapılır?

Amerika’dan tüm dünyaya yayıldığı bilinen pankek genel olarak kahvaltıda, bal, reçel ya da sürülebilir çikolata gibi tatlılarla birlikte tüketilir. Ancak dünyayı saran ve her bir ülkenin farklı bir tat kattığı pankek Türk mutfağında sebzeli olarak da yapılabilir. Kahvaltılarda diğer malzemelere eşlik edecek ya da çay ya da kahve ile tüketilebilecek sebzeli pankekler yapmak isterseniz aşağıdaki tarifimize bir göz atabilirsiniz.

Yemek 2023-12-29 00:52:34

Kat kat lezzet medovik pasta tarifi! Evde medovik (Rus pastası) nasıl yapılır?

Medovik pasta kat kat görüntüsü ve enfes tadıyla iştah kabartıyor. Oldukça sevilerek tüketilen bu pasta Rus pastası olarak da biliniyor. Bol bal kullanılarak hazırlanan medovik pasta tarifi basit pasta tarifleri arasında yer alıyor.

Yemek 2023-05-24 17:17:22

En sevilen kabak tatlısı tarifi! Tam kıvamında kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabak tatlısı tarifi en sevilen meyveli tatlılar arasında yer alıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bal kabaklarıyla hazırlanan kabak tatlısı kaymakla enfes bir tada sahip oluyor. Kabak tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 2023-03-02 10:50:44

Gelinim Mutfakta Humuslu acılı köfte tarifi! Enfes humuslu acılı köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında Salı günü Humuslu acılı köfte tarifi yapılıyor. Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden olan humus ve enfes köftenin buluşmasından oluşan Humuslu acılı köfte tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri iştah kabartan Humuslu acılı köfte nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte Humuslu acılı köfte tarifi...

Yemek 28-02-23 13:41

Hem basit hem doyurucu: Sütlü balkabağı çorbası! Zuhal Topal'la Yemekteyiz sütlü balkabağı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sütlü bal kabağı çorbası adı üstünde süt, balkabağı ve patates, havuç, soğan gibi malzemelerle hazırlanıyor. Hızlıca hazırlayacağınız bir tarif olan sütlü balkabağı çorbasının tadına bayılacaksınız. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz sütlü balkabağı çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 27-01-23 16:39

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bal kabaklı galette tarifi! Kıtır kıtır Bal kabaklı galette nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Salı günü tatlı olarak Bal kabaklı galette hazırlanıyor. Kış ayında sevilerek tüketilen bal kabağından yapılan Bal kabaklı galettenin tadına doyum olmuyor. İzleyiciler 'Bal kabaklı galette nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes Bal kabaklı galette tarifi...

Yemek 03-01-23 17:23

Közlenmiş bal kabağı çorbası tarifi! Zuhal Topal'la Yemekteyiz közlenmiş bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Kış aylarının vazgeçilmezi olacak

Tv8'in sevilen yemek yarışması programı Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de bugün yine lezzetli yemekler yapılacak. Haftanın dördüncü gününde menüde yer alan közlenmiş bal kabağı çorbası tarifi tüm izleyenler tarafından merak konusu oldu. Kış aylarının vazgeçilmezi olacak bu çorbanın yapılışını da sizler için derledik. İşte tüm merak edilenler...

Yemek 22-12-22 16:42

Gelinim Mutfakta Yanardağ boranisi tarifi! Bal kabağının en leziz hali Yanardağ boranisi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü Yanardağ boranisi yapılıyor. Bal kabağıyla hazırlanan yanardağ boranisi ilginç görünümü ve eşsiz lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Yemek davetlerinin vazgeçilmezi olacak Yanardağ boranisi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu yanardağ boranisi tarifini denemelisiniz.

Yemek 22-12-22 13:14

MasterChef ciğer kızartma nasıl yapılır? Merak edenler için MasterChef ciğer kızartma tarifi!

MasterChef Türkiye'de yaratıcılık oyununda bu akşam tavuk ciğerinden arnavut ciğeri uyarlaması yapıldı. Mini lavaş, humus ve şalgam jeliyle servis edilen MasterChef tavuk ciğeri oldukça ilgi çekti.

Yemek 10-12-22 00:12

Gelinim Mutfakta Kavurmalı humus tarifi! Lezzeti dillere destan kavurmalı humus nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın başında Pazartesi günü kavurmalı humus yapılıyor. En sevilen mezelerden olan humus kavurmayla birleşince enfes bir lezzet ortaya çıkarıyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan kavurmalı humus tarifi davetlerinizin favori lezzetlerinden olacak. İzleyiciler 'Kavurmalı humus nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte nefis kavurmalı humus tarifi...

Yemek 05-12-22 13:39

Tam mevsimi hemen deneyin! Leziz bal kabağı çorbası

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte pazarlarda ve manavlarda yer alan bal kabaklarıyla yapılan çok çeşitli tarifler bulunuyor. Bal kabağı çorbası bu tarifler arasında en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Sıcacık bal kabağı çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 28-10-22 15:19

Ekmek niyetine tüketin! İşte pişi tarifi ve malzemeleri...

Pişiyi, kahvaltıda ekmek niyetine tüketebilirsiniz. Bal kaymak sürebilir, domates peynirle tatlandırabilirsiniz. Bu hamur kızartmasını düzenli olarak yapmak isteyeceksiniz... İşte pişi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 19-09-22 18:34

En kabarık ve tam kıvamında tutan pankek tarifi! Pankek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Pankek genellikle reçel, bal, çikolata kreması ve meyveyle sunulur, dileyenler tuzlu halini tercih edebilir. Yapımı kolay ve malzemeleri az olan pankek tarifi nasıl yapılır merak ediliyor. İşte en kabarık ve en pratik pankek tarifi...

Yemek 15-07-22 12:57

Kansere iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Günde bir kez tüketmek yeterli...

Bal ve tarçın bir araya geldiğinde birçok hastalığın şifası oluyor. Üstelik bu karışımın faydalarını görmek için haberimizde yer alan tarifi günde bir kez tüketmek yeterli...

Haber 20-06-22 23:27

En leziz ve pratik meze: Humus tarifi

Nohutla hazırlanan humus en lezzetli mezelerin başında yer alıyor. Hem kıvamı hem de lezzetiyle saatlerce uğraşmışsınız gibi düşünülse de humusu çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yapacağınız humus hem sizin hem de sevdiklerinizin mutlu olmasını sağlayacak. Bu lezzetli humus tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 25-05-22 11:20

Peynirli poğaça tarifi

Yumuşacık peynirli poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz sevgili okur. Pamuk gibi yumuşak anne eli değmişcesine hazırlanan peynirli poğaça tarifi ile ağzınıza bir parmak bal çalınacak. Peynirli poğaça tarifini mayasız bir şekilde hazırladık, tadına doyamadık. Tarifi denemek isteyenler için yapılışını detaylı bir şekilde, adım adım anlatıyoruz. Şimdiden afiyetler!

Yemek 26-03-22 14:03

Ustalara taş çıkartan baklava tarifi! Baklava nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Baklava Türk mutfağının yanı sıra Orta Doğu ve Balkanların vazgeçilmez tatlılarından biridir. Şeker şerbetiyle yapılan bu tatlı isteğe göre bal şerbeti kullanılarak da yapılabilmektedir. Peki Baklava nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Ustalara taş çıkartan baklava tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Yemek 22-03-22 13:25

Ramazan pidesinin üstüne sürülmelik: Lezzeti ve pratik yapımıyla sahine tatlısı tarifi

Peygamber sofralarında yer alan enfes bir tat! Susam, tahin ve balın birleşimi... Basit bir şekilde yapılan bu tatlı, sevdiklerinizle sohbetinize arkadaşlık edecek. Kahvaltı sofralarında tükettiğiniz tahin ve bal, sahine tatlısıyla sofraları şenlendiriyor. Akşam yemeklerinden sonra hafif bir tatlı yapmak ya da daha sağlıklı bir tatlı tüketmek ister misiniz? Sahine tatlısı tam size göre!

Yemek 24-02-22 16:35

Tatlıda şeker yerine bal ve pekmez olsun diyenlere: Anadolu mutfağından herle tatlısı

Anadolu'da sıklıkla yapılagelen irmik, kaymak ve tereyağının buram buram lezzetini hissedebileceğiniz yöresel bir tatlı tarifiyle geldik. İçerisinde rafine şeker barındırmadığından sağlıkla tüketebileceğiniz herle tatlısı, çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra keyifle tüketilebiliyor. Hem yöresel hem değişik bir tatlı tarifi arayanlara özel bu tarife bayılacaksınız.

Yemek 23-02-22 10:23

Bal kabağı ile sadece tatlı mı yapılır sanıyorsunuz? İşte bal kabağı sinkonta yemeği tarifi

Adını ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Bal kabağı sinkonta yemeği, Ege bölgesinde sıklıkla yapılan Egeli olmayan kişilerin pek bilmediği lezzetli bir yemek. Bal kabağının bu şekliyle sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet tattırabilirsiniz. Bal kabağı sinkonta, Ege’ye özgü mezeye benzeyen bir yemek.

Yemek 22-02-22 10:32

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi: Tokat pağacı

Göz ucuyla baktığınızda poğaça tarifi gibi dursa da bu bir Tokat pağacı tarifi... Ekmekten daha çıtır kıvamı ile kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti... Üzerine bir de tereyağı, bal ve reçel sürerseniz tadından yenmez. Bu şahane lezzetin, üzeri için hazırladığımız yoğurtlu sosu kendini ekmekten ayıran en önemli özelliği. Peki, Tokat pağacının en lezzetlisi nasıl yapılır? Gelin, hep beraber inceleyelim.

Yemek 26-01-22 17:53

Bal kabağının sıcak meze versiyonunu merak edenlere: Ege'den sinkonta tarifi

Kış mevsiminin olmazsa olmazı bal kabağını birçoğumuz tatlısıyla tanıyoruz. Ceviz ve tahin eklenerek ikram edilen tatlısının yanı sıra bal kabağı pastası veya çorbası da yapılıyor. Siz de farklı yöresel tatları denemeyi seviyorsanız Ege yöresinin meşhur sinkonta tarifini çok seveceksiniz. Kabak, soğan ve baharatların bir araya gelmesiyle oluşan bu muhteşem lezzete bir göz atalım!

Yemek 10-01-22 16:28

Humus çorbası nasıl yapılır? Humus çorbası malzemeleri neler?

Humus çorbasının nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu merak konusu oldu. Humus çorbası Kıbrıs mutfağının sevilen yiyeceklerinden biridir. 1/2 kg haşlanmış nohut, 1 kavanoz tahin, 4 adet limon humus çorbası yapmak için gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte humus çorbası tarifi!

Yemek 01-12-21 23:36

Bu lezzetleri bir arada denemeyen çok şey kaçırıyor! Ballı karnabahar tarifi

Birbirinden farklı hatta iki ayrı uçta yer alan lezzetler bazen çok iyi kombinasyonlar ortaya çıkarabilir. Bunların en güncel ve popüler örneği ise ballı karnabahar. Yanlış okuduğunuzu sanabilirsiniz fakat bal ve karnabahar bir araya gelince gerçek bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi...

Yemek 23-11-21 08:10

Tek kişilik tiramisu tarifi! Tiramisunun en sevimli haline misafirleriniz bayılacak

İtalyan mutfağının en bilinen yemeklerinden biri tiramisudur. Dünyaya nam salan bu tatlıyı en pratik ve kolay bir şekilde yapmaya ne dersiniz? Hanımlar, beyler karşınızda damaklara bir parmak bal çalacak kolay tiramisu tarifi geliyor. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yemek 25-08-21 15:01

29 Temmuz 2021 Perşembe incirli tart nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte incirli tart tarifi...

MasterChef programında yarışmacılar bir üst tura geçmek için en güzel incirli tartı hazırlamaya çalıştı. Bu esnada incirli tartın nasıl yapıldığı merak konusu oldu. 100 gram pudra şekeri, yarım paket vanilya, 10 adet incir ve 1 yemek kaşığı bal incirli tart yaparken lazım olan malzemelerin bir kısmıdır. İşte incirli tart tarifi...

Yemek 29-07-21 23:43

28 Temmuz 2021 Çarşamba MasterChef pastırmalı humus nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte pastırmalı humus tarifi...

Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te, yarışmacılar jüriler için pastırmalı humus hazırladı. Bunun ardından pastırmalı humusun nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu araştırılmaya başlandı. Humus, bir Ortadoğu mezesidir. Pastırmalı humus yapmak için 3 su bardağı suyu süzülmüş konserve nohut gerekli. İşte ayrıntılar...

Yemek 28-07-21 23:17

Ağızlara layık humus tarifi! En önemli püf noktası içine nohut suyu koyulması! Nedeni ise...

Nohut, tahin, zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla hazırlanan humus, nohut sevmeyenlerin bile ayıla bayıla yediği mezelerden biri. Bu lezzete lezzet katansa kuşkusuz içinde yer alan tahin. Daha önce hiç humus yemediyseniz mutlaka bu nefis lezzetle tanışmalısınız. İşte yedikçe yediren humus tarifi.

Yemek 17-02-21 15:20

Hamur yoğurma ve açma derdi yok! Lavaştan yağlama tarifi orijinalini aratmıyor

Lezzetiyle lahmacuna bile rakip olabilecek yağlama, her bir ısırıkta damağınıza bir parmak bal çalacak deyim yerindeyse... Biz bugün klasik Kayseri yağlaması yerine lavaştan yağlama yaptık. İşi biraz daha kolay hale getirdik ama nefis lezzetinden bir şey kaybettirmedik.

Yemek 27-01-21 12:32

Bal kabaklı kek nefis bir tarifle sofralarınızda yerini alacak!

Soğuk aylar düşünüldüğünde akla gelen ilk besinlerden biridir bal kabağı. Tarçın ve ceviz ikilisiyle buluştuğunda ise tadına doyulmaz bir lezzet alır. Bu malzemeleri saydığımızda aklınıza her ne kadar ilk olarak bal kabağı tatlısı gelmiş olsa da sizler için bu kez bal kabaklı kek tarifi vereceğiz. Bal kabaklı kek, lezzetiyle damağınızda tat bırakırken sunumuyla da gözünüzü doyuracak.

Yemek 15-01-21 16:41

Ekşi ve tatlının muhteşem uyumu: Frambuazlı kek tarifi

Meyveli tatlılarda sıklıkla kullanılan frambuaz, tariflere verdiği müthiş aroma ile damaklara bir parmak bal çalıyor. Ekşi tatlı uyumunu sevenler için frambuazlı kek tarifi hazırladık, buyursunlar.

Yemek 18-12-20 10:52

Humus nasıl yapılır? En lezzetli humus tarifi nedir? İşte MasterChef humus tarifi ve malzemeleri

Humus, MasterChef'te dokunulmazlık oyunu menüsünde yer alan lezzetlerden biri oldu. Dokunulmazlığı kazanmak isteyen yarışmacılar en lezzetli humusu yapabilmek için yarıştı. MasterChef'in sıkı takipçileri humusun nasıl yapıldığını, humus için gerekli malzemelerin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki humus nasıl yapılır? İşte humus tarifi nedir? İşte humus malzemeleri ve püs noktası.

Yemek 19-11-20 22:32

Sağlıklı kahvaltıların olmazsa olmazı: Granola tarifi

Yulaf, fındık ve bal gibi diğer malzemeleri birleştirerek yapabileceğiniz sağlıklı granolaları evde kolayca yapabilirsiniz. Hem sağlıklı hem pratik granolalar sayesindekatkı maddeli kahvaltılık veya abur cuburları hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Yemek 06-10-20 14:02

Gözleme tarifi: Gözlemeci teyzelere fark attıran gözleme yapımı püf noktaları

Yumuşacık hamuru, muhteşem iç harcıyla damaklara bal çalan gözleme tarifi ile gözlemeci teyzeleri geride bırakacaksınız. Önemli olan sadece tarif değil, yapım aşamasındaki bu sır gibi saklanan işin püf noktaları! İşte karşınızda lezzeti ve görüntüsüyle parmak ısırtan gözleme tarifi...

Yemek 18-08-20 17:29

Yoğurtlu akıtma tarifi: Pamuk gibi yumuşak, lezzeti 5 yıldızlı!

Yoğurtlu akıtma tarifi sayesinde pamuk gibi yumuşacık bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Sütsüz akıtma tarifi arayanlar için de alternatif bir reçetedir aynı zamanda. İşte herkesten tam not alan, damaklara bir parmak bal çalan yoğurtlu akıtma tarifi.

Yemek 17-08-20 16:49

Nohuttan farklı: Bal kabaklı humus!

Nohutu herkes sevmese de humusu herkesin sevdiği konusunda hemfikiriz. Humus, hem lezzetli oluşu hem de oldukça basit bir hazırlanışı olmasından dolayı nohut sevmeyenlerin bile gönlünü fethedebilen bir mezedir. Özellikle ara öğünlerde yanına çıkardığınız turşu veya lavaş ile mükemmel bir öğüne dönüşebilir.

Yemek 01-07-20 12:29

Biri reçel mi dedi: Bal kabağı reçeli tarifi

Baldan tatlı bal kabağı ile tatlı yapılır da reçel yapılmaz mı? Sabah kahvaltılarının neşesi olacak şeker tadında bir tarif için hazırlanın.

Yemek 01-07-20 12:28

Hayal değil, gerçek: Bal kabaklı makarna tarifi

Öğrenciyiz diye bu kadar da vurulmaz canım! Makarna seviyoruz diye hemen yargılıyorsunuz! Bu kadar ucuz ve lezzetli bir şeyi kim sevmez ki? İçine ne koyarsak koyalım yakışıyor yani.

Yemek 01-07-20 12:28

Bir tatlı huzur: Bal kabağı çorbası tarifi

Soğuk havada sıcacık evde olmak gibisi var mı? Battaniye, film ve pofuduk ev terlikleri hazırsa, tek eksiğiniz dumanı üzerinde tüten bir büyük kase bal kabağı çorbası olabilir. Enfes bal kabağı lezzetini hala sadece kabak tatlısında kullanıyorsanız, bu leziz şifa deposuna büyük haksızlık ediyorsunuz demektir. Bal kabağı çorbası hem yoğun ve akıcı kıvamıyla içinizi ısıtır, hem de başta A vitamini olmak üzere yüksek vitamin değerleri ile sağlığınızı korur.

Yemek 01-07-20 12:27

Baldan tatlı: Bal kabağı helvası tarifi

Günlük yaşantımız değişir de helva tarifleri değişmez mi? Klasik helva tariflerinin yanına alternatif olarak bal kabağı helvası denemeye ne dersiniz? Bal kabağı, tatlısı ile klasikleşmiş olsa bile kendisiyle helva yapmak da mümkün.

Yemek 01-07-20 12:27

Bir kış klasiği: Bal kabağı tatlısı tarifi

Bal kabağı cadılar bayramının en önemli aksesuarı, bizim masalarımızın ise en lezzetli tatlılarının baş kahramanı olma özelliğini hiç kaybetmiyor ve kış mevsiminde popülerliği başka tatlılara kaptırmıyor.

Yemek 01-07-20 12:27

Farklı bir dokunuş: Bal kabaklı muhallebi tarifi

Lezzetli tariflerle bal kabaklarından harika tatlar yaratabilirsiniz. Bal kabağından kek, pasta, pide, tatlı ve muhallebi yapmak mümkün.

Yemek 01-07-20 12:26

Külkedisinin turtası: Bal kabaklı tart tarifi

Külkedisinin bal kabağından arabası olur da bizim bal kabağından turtamız olmaz mı? Çocuklarımıza masal okurken bu tarifi de yanında sunmaya ne dersiniz?

Yemek 01-07-20 12:26

Turuncu bir rüya: Bal kabaklı pasta tarifi

Küçükken hepimiz masal dinlemiş, belki de çoğu zaman o masallara inanmışızdır. Bal kabağından araba yapamasanız bile çok lezzetli tatlılar yapabilirsiniz.

Yemek 01-07-20 12:26

Cheesecake'in en ballı hali: Bal kabaklı cheesecake tarifi

Cheesecake denilince akla limonlu cheesecake, frambuazlı cheesecake ya da diğer meyve çeşitleriyle yapılan cheesecakeler gelir değil mi? Ha bir de fırınsız yapılan cheesecakeleri de unutmamak lazım.

Yemek 01-07-20 12:26

Havuçlu keke rakip: Bal kabaklı yoğurtlu kek tarifi

Lezzet ve kıvam bakımından havuçlu keke rakip olacak bal kabaklı yoğurtlu keki denediniz mi?

Yemek 01-07-20 12:26

Soğuklarda İçinizi Isıtacak: Bal Kabaklı Muffin Tarifi

Bal kabağı denince akla hemen annelerimizin yaptığı, üzeri bol tahinli kabak tatlıları geliyor değil mi? Fakat artık bal kabağını sadece tek bir tatlıda kullanmıyoruz.

Yemek 01-07-20 12:26

Çikolata Yoksa Bal Kabağı Var: Bal Kabaklı Kek Tarifi

Çay, Türk toplumu için suyla eşdeğer bir içecektir. Özellikle muhabbet dediğimizde aklımıza ilk olarak beş çayı gelir. Çaydan sonra yanında güzel gidecek, damak tadımızı renklendirecek kekler gelir.

Yemek 01-07-20 12:26