Bayat Ekmekler Haberleri

Bayat ekmekten pizza tarifi: Bayat ekmek pizzası nasıl yapılır?

Kültürümüzde israfa karşı geliştirilmiş olan birçok tarif yer alır. Amaç, hiçbir şeyin ziyan olmasına izin vermemektir. Özellikle bayat ekmekler çeşitli tariflerde kullanılarak israfın önüne geçilir. Ancak bunun dışında bayat ekmeklerin başrol oynadığı bir tarif de vardır. İşte israfı lezzetle önleyen bayat ekmekten pizza tarifi!

Yemek 2024-03-10 20:08:21

Bayat Ramazan pidesinden pizza tarifi: Bayat Ramazan pidesinden pizza nasıl yapılır?

Ramazan ile birlikte sofralarda yerini alan lezzetlerden biri de Ramazan pidesidir. İftardan önce girilen pide kuyruklarında heyecan ile beklenir fakat fazladan alınan pideler bazen ziyan olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Bayat ramazan pidesinden pizza tarifimiz sayesinde ise artık kalan pideleri de değerlendirebileceksiniz.

Yemek 2024-03-07 22:58:13

Çorum'da evin çatısında çıkan yangın hasara neden oldu

Çorum'un Bayat ilçesinde evin çatısında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yurthaber 2024-02-19 07:32:43

Zorlu kış şartlarında hayvanlara kucak açtı

Kış mevsiminin en sert geçtiği Ağrı’da, bir mimar her gün aldığı bayat ekmekler ve artık yemekleri çöpe atmayarak sokak hayvanlarını doyuruyor.

Yurthaber 2024-02-14 13:07:37

Teşkilat'ın Siyah İnci'si Zeynep Tuğçe Bayat son pozlarıyla olay oldu! Yorum yağdı

TRT1'in ekranlarının sevilen ve büyük bir ilgi dizisi Teşkilat'ta hayat verdiği Siyah İnci karakteriyle adından ettiren ünlü oyuncu Zeynep Tuğçe Bayat son pozlarıyla sosyal medyada gündem oldu. Güzel oyuncunun iddialı pozlarına beğeni yağdı.

Magazin 13-01-24 12:17

İnşaatta kule vinç devrildi, operatör hayatını kaybetti! Kahreden detay: Faciayı önlemiş

Manisa'da bir inşaatta kule vinç devrildi. Vincin demirlerine asılı kalan operatör Mert Bayat (20), hayatını kaybetti. Bayat'ın son anda manevra yaptığı, bu nedenle vincin boş alana devrilerek olası bir facianın önlendiği bildirildi. İşte detaylar...

Haber 08-01-24 13:15

Tarım arazisine devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde kontrolden çıkarak tarım arazisine devrilen otomobilin sürücüsü kazayı şans eseri yaralı atlattı.

Yurthaber 05-12-23 13:47

Beton mikseri traktör ile çarpıştı: 3 yaralı

Çorum’un Bayat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Yurthaber 19-09-23 11:55

Çorum'da çıkan yangında 2 ev ve 1 samanlık yandı

Çorum'un Bayat ilçesinde çıkan yangında iki ev ve samanlık kullanılamaz hale geldi.

Yurthaber 12-09-23 07:48

Afyonkarahisar'da kaçak kazı yapan 5 şüpheli yakalandı

Afyonkarahisar'ın Bayat ve İhsaniye ilçelerinde kaçak kazı yapan 5 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 06-09-23 13:33

Yemek masasında dehşet! Bahçeye giren komşuları korkunç manzarayla karşılaştı

Antalya'nın Serik ilçesinde kan donduran bir cinayet ve intihar olayı yaşandı. Ercan Bayat (50), evlerinin bahçesindeki yemek masasında karşılıklı oturdukları sırada eşi Elif Bayat'ı (48) tabancayla başından vurarak öldürdü. Ercan Bayat daha sonra aynı silahla intihar etti. İşte detaylar...

Haber 10-08-23 16:59

Görenler fotoğraf ve video çekiyor Yer: Hatay! Başta kimse nereden geldiklerini anlayamadı...

Depremin vurduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Mahir Hattapoğlu’nun 2 adet deve kuşu bölge halkının ilgi odağı oldu. Deve kuşları, gün içerisinde ilçede kendi başlarına geziyor. Hattapoğlu'na göre deve kuşlarını görenler fotoğraf ve video çekiyor. Hattapoğlu, "Bizle beraber yiyip, içip dolaşıyorlar" dediği deve kuşlarının bayat ekmeği ise çok sevdiğini söylüyor.

Haber 22-06-23 10:49

Bu köydeki evler elektrik santrali gibi çalışıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Bayat köyü sakinleri, ORKÖY Projesi ile üç yıl önce evlerin çatılarına kurulan panellerle hem evlerinin elektrik ihtiyacını karşılıyor hem de fazla elektriği satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Yurthaber 02-06-23 13:23

Sulama kanalına düşen yavru geyiği itfaiye kurtardı

Çorum’un Bayat ilçesinde sulama kanalına düşen yavru geyik itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yurthaber 23-05-23 11:05

Temel Karamollaoğlu'ndan çağrı! 'Bayat senaryoları bir kez daha sergilemeye çalışıyorlar'

Türkiye seçim sonucunu bekliyor. Millet İttifakı üyesi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından sandıklara sahip çıkılması konusunda çağrıda bulundu. Karamollaoğlu, "Her seçim izlediğimiz bayat senaryoları bir kez daha sergilemeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Haber 14-05-23 23:16

Feci kaza can aldı! İkisi de henüz 16 yaşındaydı

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde bir trafik kazası meydana geldi. Direğe çarpan otomobilin ehliyetsiz sürücüsü Şevval Ağdacı (16) ile yanındaki arkadaşı Meryem Yapıcı (16) hayatını kaybetti. İşte detaylar...

Haber 17-04-23 10:45

Afyonkarahisar'da beton direğe çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirdi

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde otomobilin beton elektrik direğine çarpması sonucu 2 kişi öldü.

Yurthaber 17-04-23 07:43

Efsaneleri aratmayan 'dolma' tartışması... İki ilçe karşı karşıya geldi! İskilip dolması mı, baharatlı Bayat dolması mı?

Çorum'da İskilip ve Bayat ilçeleri arasında dolma krizi yaşanıyor. Aktarılanlara göre 2010'da İskilip Belediyesi'nin girişimleriyle tescillenen ‘İskilip dolması’ coğrafi işaret almıştı. Geçtiğimiz aylarda Bayat Belediyesi de 'baharatlı Bayat dolması'na coğrafi işaret almak için başvurmuştu. Başvuru ilçeler arasında gerilime yol açmıştı. Geçtiğimiz günlerde İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük bir açıklamayla dolmanın kendilerine ait olduğunu söylemişti. Bir açıklama da Bayat Belediyesi’nden geldi.

Haber 07-04-23 18:01

Bayat ekmekleri atmayın! Fırında ekmek pizza tarifi

Bütün bir ekmeği bitirmek her zaman mümkün olmuyor. Kalan ekmek yemeyi sevmeyenler ama bayat ekmekleri de israf etmek istemeyenler bayat ekmekle yapılacak tarifleri arıyor. Fırında ekmek pizzası tarifi bu durumda yardımınıza koşuyor. Fırında ekmek pizza nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 31-03-23 17:25

TOKİ AFYONKARAHİSAR KURA ÇEKİLİŞİ İSİM LİSTESİ! İşte 8 Mart 2023 TOKİ Afyonkarahisar kura sonuçları sorgulama ekranı...

TOKİ Afyonkarahisar kura çekilişi canlı olarak kurumun YouTube kanalında ekrana geliyor. Merkez, Sandıklı, Emirdağ, Dazkırı, Bolvadin, Beyyazı, İscehisar, Bayat, Sinanpaşa, Başmakçı ilçeleri için çekiliş Kocatepe Spor Kompleksi'nde noter huzurunda yapılıyor. "8 Mart 2023 Merkez Afyonkarahisar TOKİ Kura çekilişi sonuçları açıklandı mı?" sorusu internette araştırılıyor. İşte, TOKİ Afyonkarahisar kura çekilişi canlı izle ekranı...

Finans 08-03-23 15:02

Afyonkarahisar'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı.

Yurthaber 02-03-23 08:04

Gaziantep'te fırınlarda üretilen ekmekler ücretsiz dağıtılacak

Gaziantep Valiliği, kentteki bütün fırınlarda üretilen ekmeklerin vatandaşlara ücretsiz verileceğini bildirdi.

Yurthaber 09-02-23 13:42

Airfryer yumurtalı ekmek tarifi: Airfryer'da yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de yumurtalı ekmektir. Özellikle çocukların çok sevdiği bu tarif bayatlamak üzere olan ekmeklerin değerlendirilmesi için de yapılan ve çok beğenilen bir lezzettir. Malzemeleri son derece kolay olan yumurtalı ekmek yapmak için Airfryer kullanabilirsiniz. Airfryer ile hazırladığınız yumurtalı ekmekler çok daha kısa süre içinde hazır olacak ve daha lezzetli olarak pişecektir.

Yemek 28-01-23 02:37

Afyonkarahisar'da otomobil devrildi: 6 kişi yaralandı

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde devrilen otomobildeki 6 kişi yaralandı.

Haber 22-01-23 21:17

Fabrikayı aratmayan okulda günde 10 bin ekmek üretimi yapılacak

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, ürettikleri ekmekler ile geleceğin ustaları olma yolunda ilerliyor.

Yurthaber 17-01-23 09:12

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Tirit yemeği tarifi! Bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz tirit yemeği nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Salı günü için Anadolu mutfağının lezzetlerini içeren nefis bir menü hazırlandı. Anadolu denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden olan tirit yemeği izleyenlerin karnını acıktırdı. İzleyiciler 'Tirit yemeği nasıl yapılır?' araştırmaları yapıyor. İşte Anadolu'nun en sevilen lezzeti tirit tarifi...

Yemek 29-11-22 16:40

Minik Çağla’nın adı okulunda yaşatılacak

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 2006 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybeden Edip Bayat İlköğretim Okulu öğrencisi Çağla Şakar’ın adı okulunun bahçesindeki çeşmeye verildi.

Haber 03-11-22 08:43

Paranızı ziyan etmeyin! En taze balık nasıl seçilir? Balık seçmenin püf noktaları

Balıklar sonbahar aylarında canlanıyor. Birçok kişi pazarda ve balık tezgahlarında bulunan çeşit çeşit balıkları seçerken zorlanıyor. Balık oldukça lezzetli olsa da bayat balıklar hem balığın lezzetini götürüyor hem de daha kötü kokulara sebep oluyor. Taze balık nasıl seçilir? öğrenmek için aşağıya göz atabilirsiniz.

Yemek 20-10-22 13:40

İsrafa dikkati çekmek için bayat ekmeklerden pizza yaptılar

Samsun Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu: - "Ülkemizde günde 101 milyon ekmek üretilmektedir. Bu üretilen ekmeğin yaklaşık 6 milyonu çöpe gitmektedir"

Yurthaber 17-10-22 19:57

Bayat ekmekleri sakın atmayın: Ekmek üstü pizza tarifi! Ekmek pizzası nasıl yapılır?

Birçok kişi bayat ekmekleri yiyemediği için çöpe atıyor. Bu durum oldukça fazla ekmeğin israf edilmesine neden oluyor. Bayat ekmekleri değerlendirecek tarifler arıyorsanız bayat ekmekten yapılan pizza tarifi tam size göre! Ekmek üstü pizza tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 16-10-22 10:42

Hemen deneyin: Kokusu ayrı tadı ayrı güzel olan sarımsaklı ekmek tarifi! Sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

Sarımsak girdiği her yemeğe lezzet katan gıdalar arasında bulunuyor. Sarımsak severler bu sebzeyi kokusuna rağmen çiğ bile yiyebiliyor. Ancak sarımsakları kullanarak yapılacak çok nefis tarifler bulunuyor. Kahvaltıya, akşam yemeğinin yanına yapacağınız sarımsaklı ekmekler favoriniz olacak. Sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulamalısınız.

Yemek 30-09-22 08:02

Dolandırılınca katil oldu! Tutuklu sanık: Telefonda balon patlatma oyunu oynuyordu, sinirlendim

Ankara'da alacaklısı ile eski ortağını tabancayla öldüren, bir kişiyi de yaralayan 70 yaşındaki adam çıktığı duruşmada cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Sinan Bayat, ''Mürsel Acar evimi ve ailemi yıktı. Hicabi'yi öldürdükten sonra Mürsel'den paramı almak istedim. Erdoğan Çakmak'ı aradım. Erdoğan ile birlikte Mürsel'in yanına gittik. Paramı istedim olmadığını söyledi. Telefonda balon patlatma oyunu oynuyordu. Sinirlendim. 2 el Mürsel'e, 2 el de Erdoğan'a ateş ettim'' açıklamalarında bulundu.

Haber 29-09-22 15:33

Baba dizisinin Şahika'sı Zeynep Tuğçe Bayat dekolteli poz verdi! Doğal güzelliğiyle beğeni topladı

Yıllardır ekranlarda olan Zeynep Tuğçe Bayat, ekranların aranan yüzlerinden biri oldu. En son, Baba dizisinde Şahika rolünü canlandıran Zeynep Tuğçe Bayat, göbek dekolteli pozuyla dikkatleri üzerine çekti.

Magazin 29-09-22 00:59
Yurthaber 18-09-22 23:30

Çorum'un Bayat ilçesindeki orman yangınına müdahale ediliyor

Çorum'un Bayat ilçesindeki orman yangınına müdahale ediliyor

Yurthaber 18-09-22 18:40

Gaziantep'te halk ekmek üretimi ve satışı başladı

"Günlük 50 bin Ekmek Üretimi İş Birliği Protokolü" kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin üreteceği ekmekler belediye tarafından kurulan, mahalledeki kadınların işleteceği 110 halk ekmek satış noktasında uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılacak

Yurthaber 13-09-22 15:29

Kayseri'de toplanan bayat ekmekler sahipsiz hayvanlara yemek oluyor

Kayseri'de toplanan bayat ekmekler sahipsiz hayvanlara yemek oluyor

Yurthaber 12-09-22 15:36

Beklemeden hemen çöpe atın! Her gün lokma lokma zehirleniyoruz: Erken ölüm riskiyle bağlantısı kanıtlandı! Meyve suyu ve ekmekteki tehlike

Kanserle ilgili araştırmalar her geçen gün yeni gerçekleri gözler önüne seriyor. Ultra işlenmiş gıdaların verdiği zarar net bir şekilde biliniyor. Mercek altına alınan bazı yiyeceklerin de neredeyse ultra işlenmiş gıdalar kadar zararlı olduğu ortaya çıktı. Başta dondurulmuş yemekler olduğu kadar, soğuk kırmızı et, paketli meyve suyu ve paketli ekmekler gibi yiyeceklerin kanser ve ölüm riskini artırdığı öne sürüldü.

Haber 10-09-22 07:39

Bayat eş anlamlısı nedir? Bayat kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Üzerinden uzun bir süre geçmiş ve eski tazeliğini koruyamamış yiyeceklere bayat denir. Buna ek olarak sürekli tekrarlandığı için eski önemini yitiren sözlere için bayat benzetmesi yapılır. Peki, bayat kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-22 17:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: (3)

"2023 yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar, umutlarını raf ömrünü tamamlamış bayat senaryolara bağlamış durumdalar"

Yurthaber 29-08-22 20:36

Oyuncu Zeynep Tuğçe Bayat'tan tatil pozu! Çok güzel olmuşsun

Şansımı Seveyim, Afili Aşk, Çilek Kokusu gibi projelerde yer alan Zeynep Tuğçe Bayat ekranların tanınan simalarından biri oldu. Yaklaşık 13 yıldır oyunculuk kariyerine devam eden Bayat, sosyal medya pozlarıyla adından söz ettiriyor.

Magazin 29-08-22 16:47

Çöpe atmayın! Bayat ekmek nasıl yumuşatılır? Bayat ekmekler nasıl değerlendirilir?

Dünyada en fazla çöpe atılan yiyecekler arasında ekmek bulunuyor. Her yemeğin yanında tüketilen ekmek bayatlayınca eski tazeliğinin ve tadının kaybetmesi nedeniyle çöpe atılıyor. Ancak ekmeklerinizi çöpe atmadan evde yapacağınız yöntemlerle düzeltmeniz mümkün. Bayat ekmekleri yumuşatmak ve değerlendirmek için bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 14-08-22 09:16

Karaman'da korkunç olay! Bayat ekmek vermedi diye fırıncıyı öldürdü

Karaman'da meydana gelen korkunç olayda 19 yaşındaki Yasin Aydoğdu bayat ekmek vermediği gerekçesiyle fırıncı Ümit Büber'i sırtından bıçaklayıp öldürdü. Büber'in cenazesi ise toprağa verilirken, Aydoğdu sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 02-08-22 11:53

15 Temmuz'da köprüdeki direnişin öncülerinden olan gazi, o anları anlattı

Gazi Safiye Bayat: - "Öncelikle onlarla konuşmayı amaç edindim. Sonra anladım karanlık yüzlerini görünce, bunların çok kanlı bir eyleme dakikalar sonra hazırlandıklarını" - "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir millet göremezsiniz sizin için canını verecek bir duruş, bir vücut. Olamaz yoktur, ölümden herkes kaçar. Ama o gecenin verdiği, vatan aşkının bize aşıladığı ve öğretildiği öyle güzel bir an var ki; tek vücutta çelikten bir ruha sahip oluyorsunuz"

Yurthaber 15-07-22 19:32

Mektepli Fırında üretilen ekmekler, sofralarla buluşuyor

Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan fırında, okulun uygulama oteli ve yatılı okullar için ekmek üretiliyor - Günlük 15 bin ila 20 bin küçük ekmek üretme kapasitesine sahip fırında, öğrencilerin katılımıyla yaz döneminde de üretim sürüyor

Yurthaber 10-07-22 11:13

Gaziantep'te meslek lisesi öğrencilerinin üreteceği ekmeği kadınlar satacak

"Günlük 50 bin Ekmek Üretimi İş Birliği Protokolü" kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin üreteceği ekmekler belediye tarafından kurulan, mahalledeki kadınların işleteceği 110 halk ekmek satış noktasında uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılacak - Satış noktalarında 56 çeşit ekmeğin yanı sıra çölyak hastaları için de özel ekmekler bulunacak

Yurthaber 30-06-22 11:29

Çorum'un emektar ustaları ilerleyen yaşlarına rağmen mesleklerini icra ediyor

Bayat ilçesinde 92 yaşındaki terzi Yaşar Efe, 85 yaşındaki torna ustası Hakkı Okumuş ve kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden 71 yaşındaki Osman Altunlu, teknolojik aletlerden uzak mütevazı atölyelerinde zanaatlarını severek sürdürüyor

Yurthaber 12-06-22 11:25

Erzincan'da selin 3 kilometre sürüklediği kamyonet hurdaya döndü

Araç sahibi Önder Bayat: - "Allah'tan köyde arabam park halindeydi, ailem içinde olsaydı sonunu düşünmek bile istemiyorum"

Yurthaber 10-06-22 17:45

Bayat ne demek? Bayat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Bayat kelimesi ile ilgilidir. Bayat ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:14