Börek Tarifi Haberleri

Dızmana tarifi: Göçmen böreği dızmana nasıl yapılır?

Halk arasında farklı isimlerle de bilinen Dızmana, ilk kez Trakya’dan göçmüş olan Bulgaristan Türkleri tarafından yapıldığı bilinen bir börektir. Özellikle Eskişehir ve Bursa ile Trakya civarında bilinen bu böreğin en önemli özelliği hamurunun mayalı olmasıdır. Farklı bir börek denemek isteyenlerdenseniz bu tarifimiz tam da size göre.

Yemek 21-02-2024 16:36

Yufka böreği olduğunu kimse anlamayacak! 5 dakikada hazır çıtır çıtır börek nasıl yapılır?

Hem çok kolay hem çok lezzetli hem de çok bereketli bir tarif. Misafirlerinizi ağırlarken kimse hazır yufka olduğunu anlamayacak. Peki, 5 dakikada hazır çıtır çıtır börek nasıl yapılır? İşte hazır yufkadan çıtır çıtır muska böreği tarifi...

Yemek 04-06-2023 17:31

Airfryer sosisli puf böreği tarifi: Airfryer'da sosisli puf böreği nasıl yapılır?

Airfryer ile ana yemeklerden tatlılara her türlü tarifi kolayca ve kısa süreler içinde hazırlayıp sunabilirsiniz. Atıştırmalıklar, kızartmalar, çay ya da kahve ikramlarınızda servis edebileceğiniz sunumları Airfryer’da pişirerek hazırlayabilirsiniz. Hem kahvaltı sofralarınızı hem de ara öğünlerinizi lezzetlendirecek olan sosisli puf böreklerini de Airfryer ile birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz.

Yemek 28-01-2023 02:52

Airfryer patatesli kaşarlı börek tarifi: Airfryer'da patatesli kaşarlı börek nasıl yapılır?

Çay saatlerinin, ara yemeklerin, yemek sofralarının en sık tercih edilen lezzetlerinden biri de patatesli kaşarlı börektir. Kahvaltılarda da servis edebileceğiniz patatesli börekleri Airfryer ile birkaç dakika içinde hızlıca hazırlayarak sunabilirsiniz. Atıştırmalık ya da ikramlık olarak servis edebilir ve tercihinize göre hazırlayacağınız iç harcı ile sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Yemek 28-01-2023 01:50

Gelinim Mutfakta soslu pratik börek tarifi! Soslu pratik börek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında salı günü soslu pratik börek yapılıyor. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan soslu pratik börek çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olmaya geliyor. Soslu pratik börek çok kolay bir şekilde hazırlanıyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri soslu pratik börek nasıl yapılır merak ediyor. İşte leziz Soslu pratik börek tarifi...

Yemek 03-01-2023 13:12

Gelinim Mutfakta Şenlik böreği tarifi! Çıtır çıtır şenlik böreği nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında Perşembe günü şenlik böreği yapılıyor. Özel sosu ile çıtır çıtır olan şenlik böreği hem görüşünü hem de lezzetiyle iştah kabartıyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan şenlik böreği çay davetlerinizin favori lezzetlerinden olacak. İzleyiciler 'Şenlik böreği nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte şenlik böreği tarifi...

Yemek 01-12-2022 13:30

MasterChef Tosunum böreği tarifi! Tosunum böreği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı!

MasterChef'te de yapılan Tosunum Böreği tarifi merak ediliyor. Birçok yöresel ve özgün farklı tarife ev sahipliği yapan ülkemizde içerisinde malzemeler ve lezzetiyle ön plana çıkan börekler arasında Tosunum böreği bulunuyor. Peki Tosunum böreği nasıl yapılır? İşte MasterChef Tosunum böreği tarifi ve malzemeleri!

Yemek 08-09-2022 12:03

Misafirleriniz bayılacak! Çıtır çıtır Sarıyer böreği tarifi

Börek her yaştan insanın severek tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan börek çıtır çıtır sesi ve enfes tadıyla gönüllere taht kuruyor. Özellikle Sarıyer böreği en sevilen börek çeşitlerinden. Evde yapacağınız Sarıyer böreğinin tadı öyle güzel olacak ki her zaman yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 05-07-2022 09:27

Tam pastaneden alınmış gibi! Çıtır çıtır kıymalı börek tarifi

Börek en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. İşe, okula giderken günlük koşuşturmacanın içerisinde pastaneden alınan böreğin lezzeti bir başka oluyor. Evde yaptığınız böreklerin pastanedeki gibi olmadığını düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Pastane böreklerini lezzetiyle gölgede bırakacak çıtır çıtır kıymalı börek tarifini sizler için derledik...

Yemek 23-06-2022 11:18

Aynı börekçiden almış gibi olacak! Orijinal küt böreği tarifi

Börek, her yaştan insanın en sevdiği yiyecekler arasında bulunuyor. Börek kahvaltılarda, okulda, iş yerinde pratik ve hızlı yiyecek denilince ilk akla gelenlerden. Birçok çeşidi bulunan böreğin en sevilen çeşitleri arasında bulunan küt böreğini evde yapabilirsiniz. Bu tarif börekçiden alınmış gibi bir lezzete kavuşmanızı sağlayacak. Günün her saatinde yiyebileceğiniz küt böreğini bol pudra şekeri ile servis etmeyi unutmayın.

Yemek 15-06-2022 15:19

Hindistan mutfağının meşhur tarifi: Hint böreği! Hint böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hint böreği taze kişniş, acı biber, toz biber gibi baharatlardan hazırlanıyor. Baharatlı malzemeleriyle bilinen Hint mutfağının meşhur tarifi 'Hint böreği' yapılışına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 27-05-2022 00:56

Herkes tarifini soracak! Çıtır çıtır sodalı börek tarifi

Börek herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Peynirli, kıymalı, patatesli gibi birçok çeşidi olan böreğin yapımında kullanılan malzemeler bambaşka bir tat elde etmeyi sağlayabiliyor. Daha çıtır ve lezzetli börek için sodalı börek tarifini mutlaka yapmalısınız. Bu börek tarifi favoriniz olacak!

Yemek 25-05-2022 16:07

Nefis yemek tarifleri ile Ramazan’ın 27. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 27. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 28-04-2022 12:10

Sahurun vazgeçilmezi olacak! Ispanaklı tepsi böreği tarifi

Ispanaklı tepsi böreği hem yapılışı kolay hem de muazzam lezzete sahip bir börek türü. İster altın günlerine, ister beş çayına, dilerseniz de pazar kahvaltısına hazırlayacağınız ıspanaklı tepsi böreği tarifi geliyor, buyursunlar. Sahur sofralarını lezzetlendirmenin en pratik yolu!

Yemek 26-03-2022 14:00

Hamur açmadan şahane bir börek yapın: Soğanlı Girit böreği

El açması böreklerin yeri tabii ki ayrı! Ancak mutfağınızda el açması böreklerin yerini alacağını düşündüren bir tarif bu! Girit mutfağı ot ve yeşillik ağırlıklı doğal yemekler içeriyor. Hamur işlerini de barındıran zengin mutfak içeriği ile börek tarifine de ulaşmak mümkün. Girit'te bütün yemeklerin içine zeytinyağı girdiğini biliyor muydunuz?

Yemek 23-02-2022 17:54

Öğün gibi doyurucu ve vitaminli börekler yapın: Ispanaklı gül böreği tarifi

Çay saatlerinde, sabah kahvaltılarında çok sevilen ve bolca tüketilen lezzetler arasında elbette börekler yer alıyor. Pek çok çeşidini bayıla bayıla tükettiğimiz böreklerden göze ve damağa en çok hitap edenlerden biri de elbette gül böreği! Peki peynirli ve patatesli olarak bol bol yapılan gül böreğinin ıspanakla yapılan tarifini merak ediyor musunuz? Cevabınız, "Evet!" ise buyurun tarife!

Yemek 22-02-2022 10:52

Sağlıklı ve besleyici nostaljik lezzet: Talaş böreği tarifi

Ana yemek yerine bile geçebilecek, büyük küçük herkesin çok sevdiği talaş böreği tarifiyle karşınızdayız! Talaş böreği genelde zahmetli bir börek gibi görüldüğünden pastanelerden hazır olarak alınıyor. Ancak vereceğimiz tarifle bu lezzeti evde de rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Milföy hamurunun en sevilen şekli talaş böreği tarifimize buyurun!

Yemek 22-02-2022 10:32

Su böreğini aratmayacak yumuşacık lezzet: Pazı böreği tarifi

Börekler, genellikle çok sevilen lezzetlerin başında geliyor. Birçok çeşidi bulunan börekleri istediğiniz malzemeyle zenginleştirebiliriz. Şimdi ise pazı böreğine değineceğiz. Pazı sevmeyenlerin bile bayılacağına eminiz. Çayın yanına çok yakışacak bu lezzetin ana malzemelerinin başında pazı ve lor peyniri yer alıyor. Çok lezzetli olan bu tarifimiz sizlerle.

Yemek 14-02-2022 17:18

Laz böreği nasıl yapılır? Laz böreği malzemeleri nelerdir? Laz böreği tatlı mı?

Laz böreği tarifi ile çay saatleriniz artık bir başka geçecek. Laz böreği, çayın yanına çok yakışacak bir tarif. İster çay saatinde isterseniz de günün herhangi bir öğününde tüketebileceğiniz bir tarifle geldik karşınıza. Laz böreği tarifi damağınızda farklı bir tat bırakacak. Laz böreğini, gönül rahatlığıyla, misafirlerinizin beğenisine sunabilirsiniz. İşte Laz böreği tarifi!

Yemek 12-02-2022 00:26

Fırına bile gerek yok: Ocakta pişirebileceğiniz sucuklu kaşarlı tava böreği

"Kahvaltıların ve 5 çaylarının en güzel eşlikçisi nedir?" diye sorulsa, hemen herkes, "börek" yanıtı verir. El açması böreklerin tahtına rakip olamasa da canımız börek istedikçe hazır yufkalardan pratik börekler hazırlamak mümkün! Fırına ihtiyaç duymadan kısacık sürede hazırlayabileceğiniz leziz sucuklu kaşarlı tava böreği tarifimiz sizlerle...

Yemek 09-02-2022 17:38

Sadece tadıyla değil, görüntüsüyle de akıllara kazınacak! Misafirlerinize parmaklarını yedirecek 3 farklı börek tarifi

Çoğumuz klasik börek çeşitlerini severek tüketiyoruz ama görüntüsüyle kendine hayran bırakan börek tariflerini de merak etmiyor değiliz. Lezzetli olması bir yana çıtır çıtır, nar gibi kızarmış börekler gibisi yok tabii ki. Biz de görüntüsüyle mest eden börek tariflerini sizler için yazdık.

Yemek 08-02-2022 09:47

Hamur açmaya, taze yufkacı peşinde koşmaya son! Hamursuz ve yufkasız en leziz börek tarifleri

Çay saatlerinin vazgeçilmezi börekler için incecik hamurlar açmak veya tazecik yufkalar almak zorunda değilsiniz. Hamursuz ve yufkasız da parmak yedirten enfes börekler yapabilirsiniz. Siz de "Saatlerce unla, hamur yoğurmayla, yufkayla uğraşmadan çabucak leziz börekler pişireyim." diyorsanız doğru yerdesiniz!

Yemek 29-11-2021 07:11

Henüz denemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz! İzmir yöresinin sofralarınızı şenlendirecek gelincik böreği tarifi

Hazırlanışı yöreden yöreye değişen lezzetler arasında en çok denenmesi gereken tariflerden biri, İzmir’in gelincik böreği! Gelincik çiçeği yapraklarından hazırlanan enfes karışım, mis gibi açılan hamurla buluşunca ortaya ağızda unutulmayacak bir lezzet bırakan ve üstü nar gibi kızarmış muazzam bir börek çıkıyor. İşte, o enfes böreğin tarifi...

Yemek 24-11-2021 07:24

Sofralarına farklı ve lezzetli bir yardımcı yemek arayanlara: İçi sürprizli uzi böreği tarifi

Börek kuşkusuz ki Türk mutfağında kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Pilav ise neredeyse her yemeğin yanında aradığımız, çoğumuzun onsuz doymadığı bir yardımcı. Peki, hiç böreği ve pilavı bir arada düşündünüz mü? İşte, Arap mutfağından bu iki lezzeti bir araya getiren bir tarif: Uzi böreği!

Yemek 22-11-2021 08:19

Tikvenik nasıl yapılır? Tikvenik malzemeleri neler?

Tikvenik, Bulgaristan mutfağına ait kabaklı bir börek çeşiti. Sakaraya'da "Kabak gıvırma" adıyla bilinen tikvenik, evde kolaylıkla hazırlanabilen, pratik bir tarife sahip. 4 adet yufka, kabuğu soyulmuş 1 kg. bal kabağı, 1 su bardağı ceviz içi, 2 yemek kaşığı pudra şekeri tikvenik yaparken gerekli olan malzemeler arasında yer alıyor.

Yemek 17-11-2021 21:35

Şamburek (Şam Böreği) nasıl yapılır? İşte şam böreği tarifi ve malzemeleri

Şamburek veya şam böreği, Mardin yöresine ait sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Şam böreği Mardin'de sık sık yapılır ve sofralarda yerini alır. 6 kişilik şam böreği tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte şam böreği tarifi ve malzemeleri...

Yemek 04-11-2021 23:28

Paçanga böreği nasıl yapılır? Paçanga böreği malzemeleri neler?

Sevilen bir meze türü olan paçanga böreğini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Paçanga böreği pastırma ile hazırlanabildiği gibi sucuk ile de hazırlanabilir. Paçanga böreğini sıcak servis etmeniz önerilir. Böreği, yanında garnitür ile servis edebilirsiniz. İşte paçanga böreği tarifi ve malzemeleri...

Yemek 02-11-2021 22:32

Dolamber böreği nasıl yapılır? MasterChef dolamber böreği tarifi ve malzemeleri neler?

MasterChef'te yapılan dolamber böreği, Kütahya yöresine ait nefis bir börektir. Adını böreğin dıştan içe sarılma kısmından alan bu lezzetli tarifin malzemeleri de merak ediliyor. Peki Dolamber böreği nasıl yapılır? MasterChef dolamber böreği tarifi ve malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 29-10-2021 01:29

Börek ustalarının sırrı ortaya çıktı! Hem hızlı hem de pratik börek tarifleri için...

Börek kuşkusuz ki hiç kimsenin hayır diyemeyeceği lezzetlerin başında geliyor. Türk mutfağında çokça çeşidi bulunan börek kahvaltıda, çay saatinde hatta akşam yemeklerinde sofraları zenginleştiriyor. Güzel bir börek yapmak için genellikle çok zaman ayırmak gerekiyor. Neyse ki lezzetli bir börek yapmanın daha basit yolları da var!

Yemek 05-10-2021 21:39

Puf böreği nasıl yapılır? Puf böreği malzemeleri neler?

Puf böreğini hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, hamurun kenar kısımlarının iyice kapılmasıdır. Aksi takdirde kızırken puf gibi kabarmazlar ve iç malzemeler dışarı taşar. 1,5 su bardağı un, 1 adet yumurta ve 200 gram yağsız beyaz peynir puf böreği hazırlarken gerekli olan malzemeler arasında yer alıyor.

Yemek 22-09-2021 23:04

Su böreği tarifi ve malzemeleri neler? Su böreği nasıl yapılır?

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'nin ekrana gelen yeni bölümünde su böreği için yarışıldı. Yarışma sonrası su böreği tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Peki su böreği tarifi ve malzemeleri neler? Su böreği nasıl yapılır? işte merak edilenler...

Yemek 05-08-2021 00:40

30 Temmuz 2021 Cuma MasterChef talaş böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte talaş böreği tarifi...

30 Temmuz akşamı yayınlanan MasterChef yarışma programında yarışmacılar jürilere talaş böreği hazırladı. Milföy hamurundan yapılan böreğin tarifi, MasterChef seyircileri tarafından merak konusu oldu. 500 gram sote kuşbaşı, 1 su bardağı haşlanmış bezelye ve 10 adet milföy hamuru talaş böreği hazırlamak için gerekli olan malzemelerin bir kısmıdır. İşte talaş böreği tarifi...

Yemek 31-07-2021 00:19

Bayrama sayılı günler kaldı! Boşnak kadınlarının börek mesaisi hızlandı

Boşnak kadınları, geleneksel lezzetleri olan Boşnak böreğinin bayram sofralarında yerini alması için şimdiden hazırlıklarına başladı. Yoğurması ve açması oldukça zor olan börek, malzemeleriyle birleşerek tepsilere koyulup buzdolabında bekletiliyor.

Yemek 11-05-2021 10:31

15 dakikada hazır! Kolay tava böreği ile hamur işine doyacaksınız

Klasik kahvaltılardan sıkılan, 'hamur işi olmadan doymuyorum' diye düşünenler için oldukça pratik bir tarifle karşınızdayız. Kahvaltıda sadece 15 dakikada hazırlayıp pişireceğiniz mis gibi kokan bir börek yemeye ne dersiniz? Kolay tarifi kadar lezzetiyle de cezbeden tava böreği tarifinde ihtiyacınız olanlarsa un, yumurta, süt ve peynir.

Yemek 04-03-2021 15:11

Evde olan malzemelerle yapılıyor: Kızgın yağa atıldığında puf puf kabaran puf börek tarifi!

İçine dilediğiniz harcı koyarak yapabileceğiniz bu börek, kızgın yağda çıtır çıtır oluyor, pişerken puf puf kabarıyor. Hamuru için 5 kolay malzeme kullanacağınız puf börek, özellikle kahvaltı sofrasına çok yakışıyor.

Yemek 02-03-2021 08:11

Yoğurma derdi yok, fırın derdi yok: Tavada pişen makarna böreği!

Börek yapmakla kim uğraşacak diyenlerin hayatına kolaylık katıyoruz ve onlar için tava böreği tarifi paylaşıyoruz. Fırına girmeden, teflon tavada kısık ateşte pişen börek, sadece 15 dakikada hazır olacak. Bu böreği isterseniz artan makarnanızdan da yapabilir israfın önüne geçebilirsiniz.

Yemek 24-02-2021 12:28

Kızarmış akrepten salyangoza! Dünyanın farklı bölgelerindeki sokak lezzetleri

Dünyanın her ülkesinin kendisine has bir yemek kültürü olduğu bilinir. Turist olarak bir yere gittiğinizde o ülkenin tadını tam anlamıyla çıkartmak istiyorsanız ilk adımda sokaklarına yönelmelisiniz. Çünkü kültürün kalbi sokaklarda atar. İşte bu yüzden dünyanın farklı yerlerindeki sokak lezzetlerini sizler için araştırdık.

Yemek 15-02-2021 18:09

Nar gibi kızarmış nefis kıymalı gül böreği tarifi! Taze yufka ile yaparsanız...

Kıymalı gül böreği tarifi, saçla, soğan ve sarımsakla kavrulan kıymanın taze yufkayla birleşmesi ile şekillenen bir lezzettir. Yerken sayısını unutacağınız kıymalı gül böreği nefis bir ziyafet yaşatacak tarifi ile vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına girecek. Peki kıymalı gül böreğini hazırlamak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Ne kadar pişirmek gerekir? İşte yiyenlerin tekrar tekrar isteyeceği püf noktaları ile birlikte kıymalı gül böreği tarifi...

Yemek 04-02-2021 14:12

Patatesli tepsi börek: Yumuşacık olması sağlayan şey üstüne dökülen sosu ve pişmeden önce...

Mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan börek, her öğün afiyetle tükettiğimiz yiyeceklerin başında geliyor. Bununla birlikte, el açması börek en sevdiklerimizden ama zamanınız yok ve daha pratik bir tarif arıyorsanız size yufkadan patatesli börek tarifi hazırladık. Aynı tadı alacağınızdan eminiz.

Yemek 03-02-2021 14:45

Kabartma tozu olmadan minder gibi puf puf kabaran kıymalı börek tarifi!

Minder gibi kabaran kıymalı bir böreğe kim hayır diyebilir? Hiçbir zaman lezzetinden ödün vermeyen bu börek, içinde kabartma tozu olmamasına rağmen puf puf kabarıyor. Gelin adım adım kıymalı puf börek nasıl yapılıyor, görelim.

Yemek 22-01-2021 10:07

Puf puf kabarıyor, tel tel ayrılıyor! Bu sırrı tüm böreklerde kullanabilirsiniz

İster hazır yufkadan olsun, ister el açması... Börek her haliyle gönülleri fetheder. Hazır yufkayla börek yaptığınız zaman bazı tüyolara dikkat ederseniz börekleriniz daha kıvamlı ve lezzetli olur. Peki, nedir börek yapmanın püf noktaları? Hazır yufka ile börek yapmak kolay görünür ama nasıl kabaracak bu börekler? İşte lezzetli börekler için ipuçları…

Yemek 01-12-2020 10:33

Anne eli değmiş gibi çıtır börek yapmanın sırrı bu sosta saklı!

Dışı çıtır, içi yumuşacık bir anne böreği hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz sevgili okur. Puf puf kabarmış, lezzeti damak çatlatan anne böreği için gerekli malzemeler ve ipuçlarını anlatıyoruz, buyursunlar.

Yemek 13-11-2020 09:30

Bayat ekmekten börek tarifi! Bayat ekmekler ziyan olmayacak...

Her zaman önceliğimiz taze ekmekler yemek. Peki ya bayatlamış ekmekleri ne yapacağız? Bayatlamış ekmeklerinizi çöpe atmak yerine harika bir lezzete dönüştürmenin tam zamanı! Hem de çok kolay bir börek tarifi ile! Kahvaltı için harika bir seçenek olacak böreğinizi kısa zamanda hazırlayabilir; çocuklarınızın, misafirlerinizin ya da eşinizi parmaklarını yemesini sağlayabilirsiniz. İşte tarifimiz...

Yemek 16-06-2020 15:15

Altın günlerinin yıldızı çıtır çıtır böreklerin püf noktası ortaya çıktı! İşin bütün sırrı…

Beş çaylarının demirbaşı, içi yumuşacık, üzeri çıtır çıtır börekler yapabilmeyi kim istemez ki? Her ne kadar meşakkatli görünse de, ağızda dağılan çıtır çıtır bir börek yapmak sandığınız kadar zor değil! İşte malzeme seçiminden hazırlayacağınız harca kadar tüm misafirlerinizin bir dilim daha isteyeceği çıtır börekler yapmanın ipuçları…

Trend 05-06-2020 18:25

Tavada otlu börek tarifi

Lezzetine doyum olmayan, tıpkı fırında pişmişcesine bir börek tarifi vereceğiz bugün. Lezzeti fırın böreği gibi olsa da yapılışı oldukça pratik. Tavada otlu börek tarifi ile akşam yemeğine keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yemek 24-04-2020 11:24

Şef Semen Öner'den Fiyonk Börek Tarifi

Şef Semen Öner, yenilenen Sana ile çıtır çıtır bir Fiyonk Börek hazırladı. Mutlaka deneyin!

Yemek 05-06-2019 09:02

Su Böreği Tadında Pratik Börek

Çaylar demlensin! Hazırlaması çok kolay, su böreği tadında enfes bir tarifimiz var...

Yemek 04-02-2019 11:03

Börek tarifi: Videolu anlatımı ile yapımı kolay çeşitli börek tarifleri

Börek, altın günlerinin vazgeçilmez tadıdır. Türk mutfağında patatesli börek, ıspanaklı börek, kıymalı börek, sigara böreği gibi içine katılan malzemeye göre değişen birçok börek çeşidi vardır. Peki çıtır çıtır nefis bir börek nasıl yapılır? Börek yapmanın püf noktaları nelerdir? Sizlere börek yapımına dair fikir vermek için başta peynirli börek tarifi olmak üzere çeşiti börek tariflerini yazımıda derledik. İşte sevilen bören tarifleri...

Yemek 17-11-2018 12:18

Muska böreği

İstediğiniz iç malzemeyle hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan çıtır çıtır bir börek! Baklava yufkası lezzetine ayyuka çıkaracak, bizden söylemesi :)

Yemek 23-05-2018 17:34