Galeta Unlu Patlican Haberleri

Miss Turkey güzeli Şevval Şahin mayolu pozlarıyla gündem oldu! Fiziği sosyal medyanın diline düştü! 'Galeta gibi'

2018 Türkiye güzeli ünlü model Şevval Şahin özel hayatı, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Her gönderisi binlerce beğeni ve yorum alan Şahin bu defa bir marka için kamera karşısına geçti. Mayo ve bikini tanıtımı yapan Şahin'in pozları çok konuşuldu.

Magazin 2024-01-20 12:13:04

Keçiboynuzu pekmezi faydaları nelerdir? Keçiboynuzu pekmezi ne işe yarar?

Farklı formlarda tüketilebilmesi ve kullanılabilmesi, çeşitli açılardan yararları ile bilinen keçiboynuzu, eylül ayında başlayıp kasım ayına kadar açan bir bitkidir. Kabukları ve tohumları kakao türündeki ürünlerde ya da unlu ürünlerde kullanılabilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavi süreçlerinde de destekleyici özelliği bulunan keçiboynuzu, doktorların da uygun gördüğü durumlarda önerdikleri bir besindir.

Haber 2024-01-13 00:53:37

Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? Simit Sarayı halka arz kaç lot verdi? DMRGD borsa işlem tarihi belli oldu

Simit Sarayı hissesinin borsada ne zaman işlem göreceği merak ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun halka arzına izin verdiği Simit Sarayı (DMR Unlu Mamuller) halka arzı geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. Peki Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? DMRGD Simit Sarayı halka arz kaç lot verdi?

Finans 2023-09-28 13:23:33

Arpa ununun faydaları nelerdir? Arpa unu ne işe yarar?

Arpa unu buğday unu gibi temel bir un türüdür ve arpa tanelerinin öğütülmesiyle elde edilir. Arpa unu geleneksel olarak unlu mamullerde ve yemeklerde kullanılan sağlıklı ve besleyici bir içerik sunar. Arpa ununun kendine özgü aroması ve lezzeti vardır ve genellikle diğer un türleriyle karıştırılarak kullanılır. Arpa unu besin lifi, vitamin ve mineral açısından zengindir. İçeriğinde bulunan lifler sindirim sağlığını desteklerken, vitamin ve mineraller cildin sağlıklı kalmasına katkı sağlayabilir.

Haber 2023-08-28 10:14:30

MASTERCHEF PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ: Ege'nin meşhur mezesi patlıcan çığırtma nasıl yapılır? işte malzemeleri!

Patlıcan çığırtma tarifi Ege'nin meşhur mezeleri arasında yer alıyor. MasterChef programında Ege mezeleri konseptinde yer alan patlıcan çığırtma mezesinin tarifi duyanlarda merak uyandırıyor. Peki, patlıcan çığırtma mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Ege'nin meşhur patlıcan çığırtma mezesinin tarifi ve malzemeleri...

Yemek 10-08-23 17:28

Aydın’da turunçgil unlu bit zararlısı ile mücadele başladı

Aydın’da yürütülen ’Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi’ projesi çerçevesinde turunçgil bahçelerinde ’Turunçgil Unlu Biti’ hastalığına karşı mücadele başladı.

Yurthaber 22-05-23 11:21

Bayram öncesi gıda denetimi artırıldı

Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ramazan Bayramı öncesinde toplu tüketim işletmeleri, unlu mamuller, tatlıcılar ve pastanelere yönelik denetim yapıldı.

Yurthaber 19-04-23 13:35

İş yerinin kasasından 500 bin lira çalan hırsızlar yakayı ele verdi

Bolu’da, unlu mamulleri satan iş yerinin kasasından 500 bin lira para çalan 1’i kadın 3 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Kasayı açan hırsızın 59 yıl hapis cezası olduğu öğrenildi.

Yurthaber 22-03-23 12:24

İzmir'de ramazan pidesi zamlandı! Gramaj düştü, fiyat arttı

İzmir'de ramazan pidesi fiyatı belli oldu. Geçen yıl 350 gramı 6 liradan satılan ramazan pidesi, bu yıl 23 Mart Perşembe gününden itibaren 320 gramı 10 liradan satılacak. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, ramazan pidesinin gramajının düşürülüp, fiyatının artmasındaki en büyük sebebin artan maliyet olduğunu söyledi.

Haber 12-03-23 13:12

Airfryer mısır unlu hamsi tarifi yağsız ve çıtır çıtır: Airfryer'da mısır unlu hamsi nasıl yapılır?

Airfryer ile tüm yemeklerinizi ve tatlılarınızı kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz. Ana yemekler, ara öğünler ya da özel yemek davetleriniz için hazırlayacağınız tüm lezzetler airfryer’da daha az yağlı ve daha lezzetli olacaktır. Mısır unlu hamsi pişirmek için de Airfryer kullanabilir, üç malzemeyle 10 dakika için de pişirerek servis edebilirsiniz. Airfryer'da kızartacağınız mısır unlu hamsi tarifi, tavada yapacağınız tarife göre daha az yağlı olacaktır.

Yemek 06-01-23 10:41

Mardin’de 8. Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

Mardin’de bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı.Tarım ve gıda makineleri, doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, gıda ve gıda ürünleri, unlu mamuller, bakliyat, hayvancılık gibi birçok sektörü buluşturan “8.

Haber 27-10-22 11:19

Biyokimyanızı bozabilir! Israrla 'tüketmeyin' diyorlar: Hemen harekete geçin!

Uzun yıllardır yiyeceklerin insan sağlığı üzerinde yapılan çalışmalarda etkileyici sonuçlar ortaya çıkıyor. Sağlıklı bir kalp için beslenme rutinine ekstra önem vermek gerekiyor. Özellikle sağlığa olan zararları araştırmalarla defalarca kanıtlanmış olan unlu mamuller, margarin, yağsız süt ve şekerli içecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmanız faydanıza olacaktır.

Haber 27-10-22 08:44

Deneyenler öneriyor: Cildi bembeyaz yapıyor, gençleştiriyor! Cilt tonunu açan pirinç unlu maske tarifi

Birçok kişi cilt tonunu açmak istiyor. Daha beyaz ve parlak bir cilde sahip olmak için çeşitli ürünler kullanılıyor. Ancak çok yüksek fiyatlara satılan bu ürünleri almaya hiç gerek yok. Evde pirinç unu kullanılarak yapılan maske cildi beyazlatıyor, parlatıyor, lekeleri götürüyor. İşte bebek gibi bir cilde sahip olmak için etkili olan o maske tarifi...

Kadin 20-10-22 07:48

Kayseri'de 4 bin yıl önce pastırmanın atası kurutulmuş et tüketiliyordu

Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde çıkarılan tabletleri inceleyen Hollanda Leiden Üniversitesi Asuroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Jan Gerrit Dercksen, iki tüccarın aralarında yazıştığı kil tablette kurutulmuş et, karides ve balık gibi yiyeceklerin adına rastladı - Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu: - "Ekmeği nasıl kurutup galeta ya da peksimet gibi yanlarına alıyorlarsa eti de kurutup saklıyorlar"

Yurthaber 11-08-22 11:22

Ekmek de dahil! 2-3 gün içinde tükenecek... Tarihinin en ağır krizini yaşayan o ülkeden tedirgin eden bir haber daha

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'dan peş peşe tedirgin eden haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamalara göre gıda kıtlığı yaşanan ülkede 2-3 gün içinde ekmek de dahil olmak üzere unlu mamullerin tükenmesi bekleniyor. Yetkililer şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadığını belirtti. Ülkede dün göstericilerin Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermesi tüm dünyada gündem olmuştu.

Haber 10-07-22 18:34

Gıda kıtlığı yaşanan Sri Lanka'da unlu mamullerin 2-3 gün içinde tükenmesi bekleniyor

Gıda kıtlığı yaşanan Sri Lanka'da unlu mamullerin 2-3 gün içinde tükenmesi bekleniyor

Yurthaber 10-07-22 17:58

İstanbul’da ekmek fiyatı 5 TL mi oldu? İstanbul’da halk ekmeğe zam yapılacak mı, ekmek ne kadar olacak?

İstanbul’da ekmek fiyatı 5 TL mi oldu? Megakent İstanbul'da bazı yerlerde ekmeğe zam geldiğinin açıklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin unlu mamuller üreten şirketi Halk Ekmek'te fiyatların değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Peki İstanbul’da halk ekmeğe zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar..

Haber 21-06-22 13:19

10 bin lira maaşla çalışacak eleman bulamıyorlar!

Antalya'da fırın işletmecileri 10 bin liraya kadar yükselen maaşla çalışacak usta bulmakta zorluk çekiyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 7.Grup (Ekmek, un ve unlu mamuller) Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Danış, turizm sezonunun başlamasıyla ustaların otellerde çalışmayı tercih etmesinden dolayı yaz aylarında personel sıkıntısı yaşandığına dikkati çekti.

Finans 03-06-22 14:36

Meslek lisesinin fırınında unlu mamul üreterek ekmek kültürünü öğreniyorlar

Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere fırıncılığı öğretmek amacıyla kurulan bölümde pişirilen ekmek ve diğer unlu mamuller okulun mutfağında ve yemekhanesinde kullanılıyor - Okul Müdürü Halis Korkmaz: - "Fırınımızı bir Ar-Ge merkezi olarak düşündük. Vizyonumuzu biraz daha geliştirerek Anadolu buğdayı ve ekmeğini dünyada nasıl tanıtabileceğimiz üzerine bir sistem kurmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 29-05-22 11:41

Galeta unu ne demek? Galeta unu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Galeta unu birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Galeta unu ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:36

Galeta ne demek? Galeta kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Galeta ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Galeta TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 22:36

Bolu'daki cezaevi 10 yıldır fabrika gibi üretim yapıyor

Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünde 2012'de açılan mobilya, sedef kakma, demir ve unlu mamuller atölyelerinde personel desteğiyle üretim yapan hükümlüler, hem meslek öğreniyor hem de gelir elde ediyor - Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş: - "Buradaki temel amaç ekonomiden, üretimden ya da gelir elde etmekten ziyade hükümlülerin meslek edinmesi ve topluma adapte olabilmeleri"

Yurthaber 05-05-22 11:41

Ekmek ve yağ fiyatları artacak: 'Depolarda bir aylık yağ kaldı'

Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle dünya piyasalarında buğday fiyatları 14 yılın zirvesine çıktı. Türkiye ise geçen yıl buğday ithalatının yüzde 90'ını Rusya ve Ukrayna'dan yaptı. Uzmanlar artan ithalat ve enerji maliyetleri düşünüldüğünde, Türkiye'deki ekmek gibi unlu mamullerde ve ayçiçek yağı fiyatlarında artış yaşanacağını öngörüyor.

Finans 01-03-22 09:54

Lezzetine bayılacağınız bir tarif: Gülüt keki

Tarifin içerisinde mısır ununun yer aldığını duyunca çok şaşıracağınızı biliyoruz. Ancak bu tarif diğer keklere hiç benzemiyor. İçerisinde yer alan mısır unu sayesinde eşsiz bir tarif ortaya çıkıyor. Keki her türlü sevenlerin bu lezzete de bayılacağına inanıyoruz. İsteğe göre üzerine fındık, ceviz veya susam da eklenebiliyor. Sizin için mısır unlu kekin tarifini hazırladık. İşte tarif hakkında detaylar...

Yemek 23-02-22 17:55

Elma tarçın ikilisine aşık olanlar bu şekersiz tarife bayılacaksınız

Kek deyince aklınıza şekerli ve unlu bir tarif geldiğinin farkındayız. Fakat kahvenize eşlik edecek kekin illaki şekerli olmasına gerek yok. Tarçın ve elmanın birleşiminden oluşan bu tatlı karışım sayesinde artık kekte şekere ihtiyaç duymayacaksınız. Kolayca hazırlanan bu şekersiz tarifi sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Yemek 23-02-22 17:54

MasterChef'te eleme adayı kim oldu? 21 Aralık Salı MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

MasterChef Türkiye'nin 21 Aralık Salı akşamı ekrana gelen 139. yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. MasterChef 18'nci haftada Dilara ve Burcu tarafından kurulan mavi ve kırmızı takım, ilk takım oyununda karşı karşıya geldi. Oyunun konsepti ise 'unlu mamüller' oldu. Dokunulmazlığı kaybeden takım, haftanın ilk eleme adayını çıkarmak zorunda kaldı. Peki, MasterChef’te dokunulmazlığı kim kazandı? MasterChef 2021 ilk eleme adayı kim oldu?

Magazin 22-12-21 00:35

Turunçgil zararlısı unlu bit faydalı böceklerle yok ediliyor

Hatay'da kurulu faydalı böcek üretim tesisinin ortaklarından Doç. Dr. Erkılıç: - "Tesisimizde yılda 25 milyon avcı, 45 milyon da parazit böcek üretebilecek kapasitemiz var. Üretimimizin üçte biri yurt dışına gidiyor. En büyük ve sürekli ihracatımız ise Belçika'ya"

Yurthaber 27-11-21 11:34

Beyaz ekmek yiyemeyenler koşun! Fırında ya da tavada pişirebileceğiniz pratik mısır ekmeği tarifleri

Milletçe ekmek tüketmeyi seviyoruz. Her öğünde sofraların baş tacı olan ekmek, özellikle kahvaltıların gözdesi. Karadeniz bölgesinde sıkça tüketilen mısır unlu ekmekler de kahvaltılarında alternatif arayanların imdadına yetişiyor. Biz de tavada ve fırında pişirebileceğiniz, lezzetli üç mısır ekmeği tarifini sizin için bir araya getirdik.

Yemek 25-11-21 11:08

Una 6 ayda yüzde 90 zam geldi! Fırıncılar kepenk kapatma noktasına geldi

Son 6 ayda ekmeklik una gelen yüzde doksan zam sonunda fırıncılar kepenk kapatma noktasına geldi. Yenişehir Fırıncılar ve Unlu Mamûl İmalatçıları Derneği Başkanı Mehmet Demira, "Fırıncılar üretimlerini azaltmalarına rağmen ayakta duramıyor. Elektrik, doğalgaz, maya ve diğer zamları hesaba katmadık. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.

Finans 24-11-21 10:59

Şiş köfte nasıl yapılır? İşte şiş köfte tarifi ve malzemeleri

Pratik bir tarife sahip olan şiş köfteyi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şiş köfteyi isteğe göre fırında veya mangalda yapabilirsiniz. 500 gram dana kıyma, 3 yemek kaşığı tepeleme galeta unu, 1 çay kaşığı karbonat şiş köfte yapmak için gerekli olan malzemeler arasında yer alıyor. İşte şiş köfte tarifi ve malzemeleri...

Yemek 16-11-21 23:54

Son dakika: İstanbul'da Halk Ekmek ürünlerine yüzde 47 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek A.Ş (İHE), 250 gramlık normal ekmek dışındaki ambalajlı ürünlere yüzde 47’ye varan oranlarda zam yaptı. İHE, ekmek ve unlu mamullere son olarak temmuzda zam yapmıştı.

Finans 16-11-21 17:47

İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de ekmeğe zam talebi

İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de ekmek fiyatlarında artış talebi gündeme geldi. Ticaret Bakanlığı'nın onay vermesi halinde 230 gram ekmek İzmir'de 2,5 liradan satılacak. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, "Eğer bu fiyat artışını yapamazsak, istediğimiz kalitede ürün çıkaramayız. Çalıştırdığımız insanlara paralarını veremeyiz" dedi.

Finans 11-11-21 14:09

Cezaevinde aldığı kursla kendi işinin patronu oldu

Ceza infaz kurumunda kaldığı süreçte unlu mamuller ve pastacılık kursuna katılan Murat Kalyoncu, tahliyesinden sonra devletin sağladığı hibeyle memleketi Sinop'ta pastane açtı - Kalyoncu, üçüncü şubesini açtığı pastanesinde, 8'i kendisi gibi eski hükümlü 40 kişiye istihdam sağlıyor

Yurthaber 16-10-21 11:35

İstanbul'da bazı ilçelerde ekmeğe zam geldi! İşte ilçeler listesi

İstanbul'da Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz'da bir çok fırın ekmeği 2 yerine 2,5 liradan satmaya başlayınca zam tartışması başladı. Ancak İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, 5 ilçede fırınların gramajı 270'e çıkarak ücreti 2,5 lira yaptığını açıkladı.

Finans 03-09-21 16:19

Nevşehir Fırıncılar Odası: Aşı olmayanı çalıştırmayacağız

Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanlığı, il genelindeki fırın, pastane gibi unlu mamul üretimi yapan tesislerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayan personelin çalıştırılmayacağını bildirdi.

Haber 02-08-21 17:28

Nevşehir Fırıncılar Odası, unlu mamul üreten iş yerlerindeki personele Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirdi

Nevşehir Fırıncılar Odası, unlu mamul üreten iş yerlerindeki personele Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirdi

Yurthaber 02-08-21 17:17

UNLU&Co halka arz ne zaman? Ünlü Yatırım Holding eşit mi oransal mı?

UNLU&Co 1996 yılında kurulmuştur. Sürekli genişlemeyi hedefleyen şirket müşteri çıkarlarına ve memnuniyetine odaklanmaktadır. "UNLU&Co halka arz ne zaman?" , "Ünlü Yatırım Holding eşit mi oransal mı?" sorularının yanıtı araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

Finans 16-06-21 23:31

Atık klima gazı tüplerinden çocuklar için dev kumbaralar yapıyor

Kayseri'de unlu mamul üretimi yapan firmada çalışan Mehmet Avcı, geri dönüşümden topladığı klima gazı tüplerini çocukların birikimlerini yapabileceği devasa kumbaralara dönüştürüyor - Mehmet Avcı: - "Kumbaralardan Türkiye'nin birçok iline yolladım. Gaziantep, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Sivas ve Konya gibi birçok ile gönderdim"

Yurthaber 27-05-21 11:08

Güllaç ve ekmek başını yaktı, 16 yıllık işinden oldu

Zincir bir marketin unlu mamüller bölümünde çalışan işçi, ücretini ödemeden evine güllaç ve ekmek götürdüğü iddiasıyla tazminatsız işten kovuldu. Mahkemenin ‘tazminat ödenmeli’ kararı Bölge Adliye Mahkemesi’nden döndü. Tam 6 sene süren davaya son noktayı Yargıtay koydu.

Haber 12-05-21 11:29

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri

Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan: - "Oruç sonrası mide ve bağırsak rahatsızlıklarından vücut ağrılarına, tansiyon ve şeker hastalıklarından kalp rahatsızlıklarına kadar uzanan bir liste var karşımızda" - "Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kalmışken, yüksek Omega- 3 ve protein içeren Akdeniz mucizesi zeytinyağlı kolay açılan ton balığı kullanarak dürümden salatadan makarnaya, yulaf unlu pizzadan zeytinyağlılara kadar ziyafet tadında menüler hazırlayabilir; zinde ve sağlıklı bir bayram geçirebilirsiniz"

Yurthaber 11-05-21 17:03

Tam buğday unlu Ramazan pidesi tarifi ile tokluk süreniz uzayacak!

İftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Ramazan pidesi, gün boyu devam eden açlığın ardından yılda sadece 1 ay yenileceği düşünülerek gereğinden fazla tüketilebiliyor. Ancak pideyi de her yiyecekte olduğu gibi ölçülü tüketmek büyük önem taşıyor. Bu noktada tam buğday unlu Ramazan pidesi tarifi kurtarıcı oluyor. Daha uzun süre tok kalmayı sağlayan tam buğday unlu Ramazan pidesi, kan şekerini de düzenlemeye yardımcı oluyor.

Haber 22-04-21 11:15

Ankara'da ramazan öncesi unlu mamullerin üretim yerlerinde denetim yapıldı

Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz: - "Bu yılın ilk 3 ayında gerek olumsuz çıkan ürünlerle ilgili gerek denetimlerde verilen eksiklikleri tamamlamayan işletmelere yönelik 1,7 milyon lira idari para cezası uygulandı"

Yurthaber 09-04-21 12:48

Malatya’da Ramazan öncesi pideye zam olmayacak

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Ramazan öncesi pideye zam yapılmayacağını söyledi.Ramazan ayına sayılı günler kalırken, ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı gündemdeki yerini koruyor.

Yurthaber 07-04-21 15:47

Başkan fırınları tek tek denetledi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaklaşan Ramazan ayı öncesi gerçekleştirilen fırın ve pastane denetimlerine katıldı.Özellikle Ramazan ayında çok tüketilen pide ve benzer ürünlerin üretiminin yapıldığı işletmelere yönelik olarak gerçekleştirilen denetleme faaliyetine nezaret eden Başkan Yüksel’e, Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Süleymanpaşa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de eşlik etti.Denetimler kapsamında, gıda üretimi yapan işletmelerde hijyen ve halk sağlığı bakımından incelemeler yapılırken, ruhsat ve diğer resmi evrakın da durumları kontrol edildi.Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Başkan Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşamızda, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde devam eden pide, ekmek ve unlu mamul üretiminin yapıldığı fırınlarımızın denetim çalışmalarına katılarak incelemelerde bulunduk.

Yurthaber 06-04-21 16:31

Çok yüksek riskli 58 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, 5 Nisan Pazartesi günü 05.00'te sona erecek - Kısıtlamanın olduğu yarın ve pazar günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyetlerini sürdürecek - Ekmek üretiminin yapıldığı fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri yarın ve pazar günü hizmet verebilecek - Yarın ve pazar günü için önceden tarih alınmış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar kısıtlamadan muaf tutulacak

Yurthaber 02-04-21 21:19

Serdivan’da Ramazan denetimi

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı öncesi ilçe genelindeki fırınları denetledi.Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek, pide ve diğer unlu mamullerin üretim yerlerini ve satış yapılan alanları denetledi.

Yurthaber 02-04-21 10:18

Serdivan’da Ramazan denetimi

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı öncesi ilçe genelindeki fırınları denetledi.Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek, pide ve diğer unlu mamullerin üretim yerlerini ve satış yapılan alanları denetledi.

Yurthaber 02-04-21 10:18

Diplomalı börekçi

Bursa’da ’Diplomalı Börekçi’ 3’ncü şubesini Millet Mahallesinde açtı.Başta börek, unlu mamuller ve pasta çeşitleriyle insanların beğenisini kazanarak adından söz ettiren Diplomalı Börekçinin şube açılış törenine siyasetçiler, iş insanları sivil toplum örgütlerinin temsilcileri büyük ilgi gösterdi.

Yurthaber 29-03-21 09:47

25 yıl önce başladığı işte 15 kadını iş sahibi yaptı

Kayseri'de Emine Durdu (63) 25 yıl önce tek başına açtığı poğaça, simit, yufka, ekmek gibi unlu mamulleri üretimi yaptığı iş yerinde şimdi 15 kişiye istihdam sağlıyor.

Finans 25-03-21 12:40