Ghee Haberleri

Yarattığı farka inanamayacaksınız! İşte yemeklerin lezzetine lezzet katacak sade yağın yapılışı

Yemeklerde kullandığınız yağ ne kadar iyiyse, yemeğin lezzeti de o kadar atar. Bu yüzden tariflerde margarin yerine tereyağı kullanıldığında daha güzel sonuçlar ortaya çıkar. Tereyağı ne kadar lezzetli bir yağ olsa da, ghee yağı ya da diğer adıyla sade yağın lezzeti bir başka olur. Peki sade yağ nasıl yapılır?

Yemek 2021-10-23 01:34:12

Sade yağ (ghee) ile tanıştınız mı? Yapımı çok basit! Ustasından pratik tüyolar...

Bir yemeğin lezzetli olması kullanılan malzemelerin kalitesine ve her birinin ayrı ayrı lezzetine bağlı elbette. Bir dönem margarin daha popüler hale gelse de tereyağının lezzetine alışkın olanlar margarini sevemedi. Farklı sıvı yağ kullanımı bile yiyeceğin lezzetinde büyük farklılıklara neden oluyor. Son dönemde çokça duyduğumuz sade yağ nedir? Nasıl yapılır? Gelin, birlikte inceleyelim.

Yemek 2020-07-21 13:13:42

Pakistan'ın geleneksel kum güreşleri

Pehlivanlar er meydanına çıkmadan önce toprağı öperek saygılarını gösteriyor - Güreş alanı süt ve ghee yağıyla yıkanarak bakımı yapılıyor - Rakip bulunamaması durumunda seyirciler de ellerini kaldırarak güreşe gönüllü olarak katılabiliyor - Bölge şampiyonları ulusal şampiyonalara katılma hakkı kazanıyor

Haber 2018-04-07 11:14:19

Kimsenin Bilmediği Sağlık İksiri: Ghee Yağı ve 8 Mucizevi Faydası!

Bildiğimiz sağlık deposu tereyağının eritilmesi sonucunda ortaya çıkan sütün katı maddelerinden arındırılıp elde edilen saf ve temiz yağa ghee yağı deniyor. Faydaları ise saymakla bitmiyor!

Yemek 2017-05-02 12:33:23

Diğer Haber Etiketleri