Hastaliktan Koruyan Besinler Haberleri

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 2024-03-25 10:27:51

Yargı dizisindeki tecavüz sahnesine tepki yağmıştı! Sema Ergenekon sessizliğini o replikle bozdu: Sosyal medyadan sallamakla...

Yargı dizinin son bölümünde Eren Komiser'in kızı Tuğçe'nin 4 kişi tarafından tecavüze uğradığı anlar gündem olmuştu. Tepki çeken sahneyle ilgili senarist Sema Ergenekon günlerdir sessizliğini koruyordu. Sessizliğini koruyan Ergenekon, dizide yer verdiği bir sahnede geçen replikle tepkilere cevap verdi.

Magazin 2024-03-25 09:20:57

Bağırsak çalıştıran smoothie tarifi! İftar sonrası içildiğinde muhteşem etki gösteriyor! Yüksek lif kaynağı

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızı etkileyen önemli bir faktördür. Düzenli olarak bağırsakları çalıştıran besinler tüketmek önemlidir. Bağırsak çalıştıran smoothie tarifi, iftar sonrası içildiğinde muhteşem etki gösteriyor. Bu smoothie, yüksek lif kaynağı olmasıyla bağırsakları harekete geçirir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kadin 2024-03-18 15:36:25

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

İnsan sağlığı adına önemli olan birçok farklı besin kaynağı vardır. Ceviz de bu besinler arasında yer almakla birlikte önemli bir protein deposudur. Ceviz ağacının meyveleri olarak bilinen bu besinin kendisi kadar suyu da oldukça faydalıdır. Binlerce yıldır atıştırmalık olarak da tüketilen cevizin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, ceviz suyu için de geçerlidir. Peki, ceviz suyunun faydaları nelerdir ve aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

Haber 2024-03-16 18:45:34

Diğer Haber Etiketleri

Ramazan reflü ele sema ergenekon Yargı dizisi bağırsakları çalıştıran bağırsak smootie nedir ceviz suyu neye iyi gelir Sahur iftar tok tutan besinler Ramazan menüsü Oruç Özgür Özel İstanbul Murat Kurum Ekrem İmamoğlu alara Sebze columbia columbia ayakkabı columbia ayakkabı erkek columbia bot columbia erkek ayakkabı posa kanser protein analiz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bşeü mikroplastik Sultan Kösen ayakkabı beslenme omega 3 bal süt incir Sinop damarlar patates kızartması margarin içecekler gazlı içecek Beyin Göz uyku tüik nüfus tahinin faydaları tahin iphone 11 128 iphone 11 128 gb iphone 11 128gb iphone 11 256gb iphone 11 64 iphone 11 64 gb iphone 11 64gb iphone 11 256 gb fiyat iphone 11 apple iphone 11 beyaz iphone 11 lila iphone 11 siyah iphone 11 kırmızı yenilenmiş telefon eo sant bilişsel zeka dikkat eksikliği konsantrasyon yumurta yeşil sebzeler sağlıklı yiyecek yeşil yapraklı sebzeler kalp krizi kalp damar hastalıkları ağlamak ağlama ağla ağlayan bebek ağlayan anne ağlayan çocuk ağlayan kadın ağlayan kız fayda stres sakinleştirici bağışıklık kış ayları metabolizma tavuk mantar makarna Canan Karatay lahana lahana turşusu soğan sarımsak elma sirkesi ilik kemik suyu Yunanistan bitki çayı ıhlamur 5 yaş estetik gençleşme yöntemleri sağlıklı beslenme yaban mersini domates cilt yaşlılık yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde tuz altın otu aşlama tarif tarifi et haşlama et haşlama tarifi patates buzdolabı evcil hayvan sigorta Galler cinsel ilişki Pitbull kilo zayıflama zayıflama yöntemleri kilo verme kilo verme yöntemleri diyet benzin indirim motorin indirim Akaryakıt kalori marul ıspanak pazı karalahana çorbası salatalık kereviz enginar kabak brokoli D vitamini enfeksiyon mont kadın mont modelleri erkek mont modelleri kışlık mont modelleri erkek kışlık mont ms atak belirtileri ms belirtileri ms hastalığı ms hastalığı belirtileri ms hastalığı neden olur ms hastalığı nedir ms hastalığı tedavisi ms nedir ms tedavisi ibrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu kürleri mısır püskülü çayı faydaları mısır püskülü faydaları mısır püskülünün faydaları kekik anomali mon doğurganlık dönemi anne hamile bebek çocuk

Sahurda yenildiğinde gün boyu tok tutuyor! Ramazan boyunca tüketebileceğiniz 7 besin

Sahur, Ramazan ayında oruca hazırlık açısından büyük öneme sahip olan bir öğündür. Sahurda yenilen doğru besinler, gün boyu tok kalmanıza ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan bu 7 besini Ramazan boyunca tüketebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamanın yanı sıra uzun süreli tokluk hissiyatı sağlar. Sahurda bu besinleri tercih ederek sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz.

Yemek 12-03-24 14:06

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 11-03-24 15:43

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Türkiye'nin gözü İstanbul'da! CHP'nin masasındaki son anket açıklandı: Fark daha fazlaydı

31 Mart seçim akşamı herkesin gözü Megakent İstanbul'da olacak. 16 milyon nüfusuyla tüm vatandaşlar büyükşehirin yeni başkanının kim olacağını merak ederken anket sonuçlarına ilgi de arttı. En çok araştırma yapılan il özelliğini koruyan İstanbul'la ilgili CHP'nin masasındaki anket de ortaya çıktı. İmamoğlu mu önde Kurum mu? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Haber 09-03-24 15:03

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 09-03-24 09:54

Kaçmalarında doktor babanın da parmağı var iddiası! Eylem Tok ile oğlu firar ederken sessizliğini koruyordu, sosyal medya hamlesi dikkatlerden kaçmadı

Kazada bir kişinin ölmesine yol açan oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçıran yazar anne Eylem Tok gündemden düşmezken bu kez sessizliğini koruyan doktor babadan dikkat çeken bir sosyal medya hamlesi geldi. Ayrıca anneyle oğlunun firarında "Hiçbir şeyden haberim yok" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur'un parmağı da olduğu öne sürüldü.

Haber 08-03-24 13:22

Çok satanlar listesinde zirvedeki yerini koruyan su geçirmez Columbia ayakkabının fiyatı düştü

Bir ayakkabı düşünün; kullanan herkesin "İyi ki aldım!" dediği, övgülerle söz ettiği, yıllarca sorunsuz bir şekilde giydiği... Hangi ayakkabı diye merak ettiniz değil mi? Hemen söyleyelim: Columbia'nın Peakfreak Nomad Ayakkabı modeli! Amazon'un çok satanlar listesinde zirvedeki yerini aylardır koruyan bu ayakkabı Günün Fırsat Ürünü olarak kısa süreliğine indirimde! Ayakkabının özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını görünce bu ayakkabıyı kaçırmak istemeyeceksiniz.

Haber 28-02-24 14:03

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 26-02-24 17:25

Bilecik'teki üniversite laboratuvarında insan sağlığı için mikroplastik analizleri yapılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), besinler ve solunum yoluyla geçerek insan sağlığını olumsuz etkileyen, bazı hastalıklara yol açan mikroplastiklerin analizlerini yaparak firmalara, üniversitelere ve araştırmacılara yol gösteriyor.

Yurthaber 23-02-24 13:39

Dünyanın en ilginç görüntüsü! Biri 2 metre 51 cm, diğeri 62 cm: Neredeyse ayakkabısı kadar

Mardin'de yaşayan ve 2 metre 51 santimetrelik boyu ile 15 yıldır 'dünyanın en uzun boylu erkeği' unvanını koruyan Sultan Kösen, 62,8 santimetre boyuyla 'dünyanın en kısa boylu kadını' Hindistanlı Jyoti Amge ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Los Angeles kentinde bir araya geldi. Buluşmada ilginç görüntüler ortaya çıkarken ayakkabıyla verilen poz gündem oldu.

Haber 20-02-24 09:54

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-24 13:13

Herkes şifa olsun diye içiyor ama o yöntem daha zararlı yapıyor! Tüm faydaları yok oluyor

Mevsim geçişleri ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinler tüketmenin önemini belirten diyetisyen Elif Akçeken “Öksürük, boğaz şişkinliği şikâyetleri olduğunda ilk tercih edilen karışımlardan biri ballı süt. Fakat bazı yanlış uygulamalarla bu karışımı bedenimiz için zararlı hale sokabiliriz. Bal yüksek derecede kaynatılırsa içindeki doğal enzimler, vitaminler ve diğer biyoaktif bileşenler zarar görebilir ve balın besleyici özellikleri yok olur” dedi.

Kadin 16-02-24 13:57

Doğada kendiliğinden yetişiyor! Cildi ışıl ışıl parlatıyor, hızla zayıflatıyor... Günde en fazla 5 tane yeniyor: Yol kenarlarında bile bulunuyor

Sinop’ta doğal yollarla yetişen organik yer incirinin şifa kaynağı olduğu belirtildi. Doğada kendiliğinden yetişen bu mucize besinin stresten şeker hastalığına, yorgunluktan kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi geldiği aktarıldı. Tüketildiğinde cilt sağlığını da koruyan yer inciri, cildin parlaklık kazanmasını da sağlıyor.

Kadin 15-02-24 15:46

Her sofrada bulunuyor! Beyni yok eden 3 besin

Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.

Kadin 12-02-24 15:08

Geç saatlerde tüketmeden önce bilmelisiniz! Geceleri uykunuzu kaçıracak kafein içeren 7 şaşırtıcı yiyecek

Kafeini kahveyle ilişkilendiririz. Ancak, içinde kafein bulunan pek çok başka yiyecek de gerginliklere neden olabilir. Birçok kaynak günlük kafein alımı için günde 400 mg'lık bir sınır önermektedir. Öte yandan hamile kadınların günde 200 mg'dan fazla kafein içmekten kaçınmasını öneriliyor. Kahvenizdeki kafein içeriği, çekirdeğin sertliğine ve çekim sayısına bağlıdır. Bununla beraber kahve dışında kafein içeren 7 besin uykunuzu kaçırmaya neden olabilir. İşte o besinler...

Kadin 12-02-24 08:31

TÜİK açıkladı, veriler şaşırttı! Cumhuriyet tarihinde ikinci kez oluyor: İstanbul'un nüfusu azaldı

Türkiye'nin Megakenti İstanbul'da cumhuriyet tarihinde ikinci kez nüfus düşüşü yaşandı. İlki 2020'de 57 bin kişiyle olan azalış 2023 sonu itibarıyla 252 bin oldu. Hala en kalabalık şehir statüsünü koruyan İstanbul'da, Esenyurt'ta geçen seneki ünvanını korudu ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi oldu.

Finans 06-02-24 17:21

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-24 18:08

Bir döneme damgasını vurdu ama hala çok popüler! Kullanıcılarının gözdesi iPhone 11'i sizin için inceledik

Kur artışına bağlı olarak yükselen iPhone fiyatları, kullanıcıları daha bütçe dostu modellere yöneltiyor. iPhone 11 de o modeller arasında zirvede yer alıyor. Damgasını vurduğu dönemdeki popülerliğini koruyan iPhone 11, gelişmiş teknik özellikleriyle kullanıcılarının vazgeçilmezi. Öte yandan uygun fiyatlı iPhone arayışındaki teknoloji tutkunları, son zamanlarda yenilenmiş cihazları da tercih ediyor. "Yenilenmiş iPhone nedir?" diye merak ediyorsanız, detaylar yazımızda!

Haber 04-02-24 01:09

Bu besinler dikkat ve konsantrasyonu arttırıyor! Yetişkinlerde ve çocuklarda bilişsel becerileri yükseltiyor

Günlük hayatta dikkat ve konsantrasyonun arttırılması, hem yetişkinler hem de çocuklar için önemli bir konudur. Beslenmenin bu konudaki rolünün üzerinde fazlaca duruluyor. Dikkat ve konsantrasyonu güçlendirmek isteyenler için mutlaka tüketilmesi gereken besinleri haberimizde derledik.

Kadin 02-02-24 15:48

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 02-02-24 15:02

Ağlamanın 7 bilinmeyen faydasını duyan 'yok artık' dedi! Meğer gözyaşının ne etkileri varmış

Ağlamak sadece duygusal bir tepki olmakla kalmayıp aynı zamanda vücudumuzu koruyan bir tür mekanizmadır. Ağlamak, hissettiğimiz duyguları ifade etmenin yanı sıra sağlığımıza da faydalıdır. Ağlamanın birbirinden ilginç 7 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 30-01-24 13:54

Mucizevi karışım! Mandalina ve zencefile 1 çay kaşığı eklediğinizde... Zırh gibi koruyor

Türkiye’de soğuk havanında etkisiyle son aylarda daha çok yayılan kombo virüsü ve giribal enfeksiyonlardan korunmak için tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Gizem Bakar, bağışıklık sistemini güçlendirici Akdeniz beslenme tipinin tercih edilmesi ve sera ürünleri yerine mevsimlik sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen, hastalıklardan koruyan mucizevi bir karışımın da tarifini verdi.

Haber 29-01-24 17:44

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-24 13:40

Prof. Dr. Canan Karatay listesini açıkladı: İçinde yok yok! Yiyenlerin demir gibi kuvvetleneceği besinler

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık alanında yaptığı değerli önerilerine bir yenisini daha ekledi. Karatay, yiyenlerin demir gibi kuvvetleneceği besinlerin listesini paylaştı. İşte ünlü profesörün tavsiye ettiği o besinler ve faydaları...

Haber 23-01-24 07:32

Yunan donanmasında Kızıldeniz krizi! Husilere karşı görev alacak fırkateynin 17 personeli istifa etti

Yunan donanmasında yaşanan Kızıldeniz krizi ülke gündemine oturdu. Kızıldeniz'de Husilere karşı görev alacak "YDRA" fırkateyninin 17 mürettebatı istifa etti. Yunanistan'da askerlerin haklarını koruyan "Spartakos Ağı" ise askerlerin bir intihar görevine gönderildiklerini anladıkları için istifa ettiklerini duyurdu.

Haber 19-01-24 20:28

Balla karıştırınca etkisi kat kat artıyor! Virüslerle savaşıyor... Her eve girmeye başladı, yok satıyor

Soğuk havalara bir de toplumda son dönemde yaygın olarak görülen hastalıklar eklenince vatandaşlar bitki çaylarına akın etmeye başladı. Hem soğuktan hem de hastalıktan korunmak isteyenler, aktarların yolunu tutarken her bitki çayının vücuda farklı etkileri bulunuyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, bitki çaylarının zengin içerikleri sayesinde hastalıklara karşı doğal bir koruma sağladığını belirtti. İşte kış hastalıklarından koruyan 10 şifalı bitki çayı...

Kadin 19-01-24 14:51

Pazardan kapış kapış alacaksınız! Kırışıklıklara veda... Gençleştiren 5 altın besin! Kimse bu etkisini bilmiyordu, doktorlar her gün yiyor

Ciltten beyin sağlığına ve DNA onarımına kadar, iyi yaşlanmanız hatta yaşlanma etkilerini önleyip kırışıklıkları engellemeniz mümkün mü? Uzmanlara göre yanıtı bazı sağlıklı yiyeceklerde saklı. Pek çokları, sağlık üzerindeki büyük etkilerinden dolayı doğru ve besleyici seçimler yapmaya özen gösteriyor. Yaşlanma karşıtı besinler de bunlardan. Doktorların her gün tükettiği 5 altın besinle sağlıklı yaş almaya ve yaşlanma etkilerini azaltmaya hazır olun. Öğrenince pazardan kapış kapış alacaksınız.

Kadin 18-01-24 10:39

Dikkat! Her gün tüketiliyor ama hızla yaşlandırıyor! Bu yiyeceklerden uzak durun

Bedenimiz ve cildimiz en değerli hazinemiz. Ona iyi bakmak da bizim elimizde. Birçoğumuzun sıklıkla tükettiği besinler hem sağlığımıza zarar verip hastalıklara yol açabiliyor iken hem de yaşlanma ve cilt problemleriyle karşı karşıya bırakabiliyor. Daha genç bir görünüm ve geç yaşlanma için bu gıdaları tüketirken bir kez daha düşünmelisiniz.

Kadin 13-01-24 09:50

Epsom tuzu nedir? Epsom tuzunun faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Modern tıbba alternatif olarak kullanılan çeşitli alternatif tıp yöntemleri, çok eski çağlardan beri uygulanmaktadır. Günümüzde de geçerliliğini koruyan ve bazıları alanlarında uzman doktorlar tarafından da onay gören bu yöntemlere genel olarak doğal ürünler, meyveler, otlar ve bitkiler eşlik eder. Az bilinen ama son günlerde adı çok duyulmaya başlayan epsom tuzu da doğal tedavi yöntemleri söz konusu olduğunda tercih edilen bir bileşiktir.

Haber 13-01-24 07:50
tuz

Altın otu nedir, faydaları nelerdir? Altın otu neye iyi gelir?

Bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde, sağlıklı beslenmeyi tercih eden bireyler tarafından ya da kişilerin günlük, haftalık veya aylık kişisel bakım rutinlerinde kullanılan çeşitli doğal ürünler vardır. Çoğu kişi kimyasal içeren ilaçlar ya da doğal olmayan besinler yerine bu ilaçların hammaddesi olarak kullanılan meyveleri ya da bitkileri kullanmayı tercih edebilir. Ancak bu tür durumlarda bu alanda uzman bir doktora danışılması olası riskleri ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

Haber 13-01-24 00:25

Tam bir şifa deposu et haşlama tarifi! Kışın hastalıklardan koruyacak et haşlama nasıl yapılır?

Kış aylarında sağlığınızı korumanın en önemli yollarından biri beslenmenizdir. Et haşlama kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklardan koruyan bir şifa deposudur. Hem lezzetli hem de besleyici olan et haşlama tarifi yediden yetmişe herkesin sevdiği bir lezzet. Eğer kış aylarında vücudunuzu güçlendirecek bir tarif arıyorsanız bu et haşlama tarifi tam size göre.

Yemek 10-01-24 17:06

Bu hatadan kaçının: Asla buzdolabına koymamanız gereken 12 yiyecek!

Gıda saklama konusunda buzdolabının sağladığı pratiklik, bazı besinler için doğru bir seçenek değil. Bozdolabı pek çok gıdayı taze tutmak için kullanılır ancak her besin için buzdolabı uygun değildir. Bazı yiyecekler, soğuk ortamlarda hızla bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Bu besinler, doğru koşullarda saklandığında daha uzun süre dayanabilir ve tazeliğini koruyabilir. İşte asla buzdolabına koymamanız gereken 12 yiyecek...

Kadin 10-01-24 10:31

Evcil hayvan sigortası nedir, neleri kapsar?

Bir kişiyi ya da sigortalanma hakkı olan herhangi bir olguyu ya da nesneyi gelecek zamanda karşılaşabileceği risk veya risklerden koruyan sigorta sözleşmeleri son zamanların en gözde işlemleri arasında yer almaktadır. Evcil hayvanların da sigorta sözleşmeleri kapsamına girdiği günümüzde, bu sigorta sözleşmesinin kapsadığı bazı şartlar bulunmaktadır. Peki evcil hayvan sigortası nedir, neleri kapsar?

Haber 03-01-24 21:52

Sevgilisiyle cinsel ilişkiye girdiği sırada yatak odasına giren pitbull saldırdı! Yüzünü ve kolunu ısırdı... Sahibi köpeğini böyle savundu

Galler'deki evinde kız arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiği sırada pitbull cinsi köpeğinin yatak odasına girerek kendisine saldırması üzerine 32 yaşındaki Scott Thurston yüzünden ve kolundna yaralandı. Kız arkadaşının köpeği şikayet etmesi üzerine mahkemede evcil hayvanını koruyan Thurston'un itirazı kabul etmedi. Mahkeme güvenlik konusunda ciddi endişeler taşıdığını belirterek köpeğin imhasına karar verdi.

Trend 22-12-23 14:51

'Ne yapsam zayıflayamıyorum diyenler dikkat! Göbek yağlarınıza veda edin

Uzmanlar, fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin belirledikleri hedefe ulaşmaları için egzersiz ve diyet yapmalarını öneriyor. Fakat yoğun iş temposundan ötürü birçok kişi aperatif yiyeceklere ve hareketsiz bir yaşama yönelebiliyor. Oysa kilo kaybını hızlandırmanın en iyi yollarından biri diyete düşük kalorili besinler ile protein içeren gıdalar eklemek ve spor yapmak.

Haber 10-12-23 13:58

Motorine indirim geldi! 7 Aralık 2023 benzin ne kadar, motorin kaç TL? Otomobil sahipleri dikkat, tekrar 36 TL seviyesine geriledi

Uzun süredir sessizliğini koruyan benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip edilirken bugün (7 Aralık 2023 Perşembe) son dakika gelişmesi yaşandı. Brent petrolde yaşanan dalgalanmayla motorinin litre fiyatında 1 TL 34 kuruşluk indirim yapıldı. Basında yer alan haberler sonrası benzin ve mazot fiyatları merak konusu oldu. İşte, 7 Aralık 2023 Perşembe günü benzin ve motorin fiyatlarında son durum...

Finans 07-12-23 10:36

MOTORİN FİYATLARI SON DAKİKA: Petroldeki 4 günlük düşüş mazota indirim getiriyor! Bu gece yarısı akaryakıt tabelası değişecek (6 Aralık Çarşamba güncel benzin-motorin fiyatları)

Uzun süredir sessizliğini koruyan benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip edilirken son dakika gelişmesi yaşandı. Akaryakıt fiyatları, brent petrol fiyatının 4 gündür geri çekilmesi ile bu gece yarısı değişecek. Peki 6 Aralık 2023 Çarşamba güncel benzin-mazot fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul, İzmir, Ankara akaryakıt litre fiyatları…

Finans 06-12-23 09:53

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-23 11:03

Mantarı bu şekilde tüketmek D vitamini miktarını 25 kat artırıyor! Araştırma sonucu ortaya çıktı

D vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyon göstermesi için önemli bir vitamindir. Güneş ışığından doğal olarak elde edilen D vitamini, bazen besinler aracılığıyla da alınabilir. Yapılan araştırmaya göre mantarı bu şekilde tüketmenin D vitamini alımını inanılmaz ölçüde artırabileceğini ortaya koydu.

Haber 01-12-23 10:06

Kanda enfeksiyon neden olur? Kandaki enfeksiyona ne iyi gelir?

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu çeşitli mikroplara, bakterilere, virüslere ve diğer patojenlere karşı koruyan karmaşık bir savunma mekanizmasıdır. Ancak bazen bu mikroorganizmaların birçoğu bağışıklık sistemini aşarak kan dolaşımına geçebilir ve kanda enfeksiyonlara neden olabilirler. Kanda enfeksiyonlar genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen önemli komplikasyonlara neden olabilir.

Haber 30-11-23 23:10

Dondurucu soğuklarda bile sıcacık hissetmenizi sağlayacak, suya ve rüzgara dayanıklı mont modelleri

Soğuk hava, kar ve yağmurun kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde sıcak tutan, dayanıklı bir montun değeri bir kat daha artıyor. Şıklığıyla göz kamaştırıp üstün performansıyla da soğuktan koruyan mont arayışları başlamışken sizler için birbirinden şahane mont modelleri seçtik. Sıcacık tutacak ve stilinizi tamamlayacak montlara bir göz atalım!

Haber 29-11-23 04:17

MS hastalığı nedir, neden olur? MS belirtileri nelerdir?

MS ya da EMES sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. MS, bağışıklık sistemi vücutta sinir liflerini koruyan miyelin tabakasına saldırdığında ortaya çıkar. Bu durum iletişim hatlarını zayıflatarak çeşitli semptomlara yol açabilir. MS genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. MS ile yaşayan bireyler, yaşam tarzı değişiklikleri ve destek gruplarından faydalanarak hastalıkla baş etmeyi öğrenebilirler.

Haber 24-11-23 13:56

Faydaları saymakla bitmiyor! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uyardı, günde 2 bardak için farkı görün

Sağlıklı besinler hakkındaki açıklamalarıyla öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kolesterole dikkat çekip dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, günde 2 bardak mısır püskülü çayı tüketilmesi halinde kolesterol sorunun ortadan kalkabileceğini ifade etti.

Haber 22-11-23 15:22

Kekik balı nedir? Kekik balı nasıl üretilir?

Bal, dünyadaki en faydalı olduğu kabul edilmiş olan besinler arasında yer alır. Ülkemiz, dünya çapında gerçekleştirilen arıcılık faaliyetlerinde ikinci sırada olduğu için en kaliteli bal türleri Türkiye’de üretilir. Arılar farklı bitkilerin çiçeklerinden topladıkları nektarlar sayesinde bal yaparlar. Üretilen balın kıvamı, rengi, lezzeti gibi özellikleri toplanan nektara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Haber 19-11-23 22:00