Hira Tatlısı Tarifi Haberleri

Hira tatlısı tarifi: Hira tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfağında farklı şehirlere ve bölgelere ait olan çok sayıda tatlı ve yemek vardır. Bu yemek ve tatlıların ortaya çıkışları ya da onlara verilen isimler türlü hikâyeler ile taçlandırılmıştır. Hem adı hem de lezzeti ile anılan bu tatlılardan biri de Hira tatlısıdır.

Yemek 19-01-2024 15:07

En kolay şerbetli tatlı: Hira tatlısı tarifi! Her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanıyor

Tatlı krizlerine çare olacak pratik bir tarif arıyorsanız, hira tatlısı tam size göre! Her evde bulunan malzemelerle hazırlanan bu şerbetli tatlıyı şipşak hazırlayıp fırına atabilirsiniz. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça basit olan hira tatlısı, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak. Kolayca yapıp afiyetle servis edeceğiniz irmikli hira tatlısı, bayram günlerinde Tokat’ta her evde yapılır. İşte en kolay hazırlanan şerbetli tatlılardan biri olan hira tatlısının yapımı...

Yemek 09-01-2024 15:49

En pratik şerbetli tatlı: Hira tatlısı tarifi!

İrmikli tatlıları sevenler için hira tatlısı vazgeçilmez fırsat. Oldukça lezzetli olan bu tatlı Tokat bölgesinin eşsiz yiyecekleri arasında bulunuyor. Şerbetli tatlıların yapımının zor olduğu düşünülüyor. Ancak hira tatlısı çok pratik bir şekilde yapılıyor. Hira tatlısı nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu hira tatlısı tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 01-11-2022 12:50

En kolay şerbetli tatlılar! Şefinden damak çatlatan tarifler

Çat kapı misafirlere veya gece gelen tatlı krizine 3 tane tatlı mı tatlı acil çözüm önerisi sunuyoruz. Daha önce denemediyseniz yapınca müptelası olacağınız Hira tatlısı, Kıbrıs tatlısı ve özellikle şerbetli tatlı severlerin göz bebeği olan Şekerpare tariflerini yapmak için vakit kaybetmeyin.

Yemek 17-03-2022 10:30

Henüz denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz! Tadı damağınızda kalacak Tokat yöresinin meşhur hira tatlısı tarifi

Hira tatlısı, Anadolu mutfağının zengin lezzet duraklarından biri olan Tokat ile özdeşleşmiş durumda. Çatalı değdirdiğiniz andan itibaren yumuşacık kıvamını hissettiren bu enfes tatlıyı hem pratik hem bütçe dostu bir tarifle hazırlamak mümkün. Haydi, her evde bulunan malzemeleri bir araya getirerek eşsiz bir yöresel deneyim için kolları sıvayın. İşte, Tokat yöresinin şerbet yapma yöntemi bile farklı olan hira tatlısı...

Yemek 02-12-2021 07:39

Hira tatlısı nasıl yapılır? | İşte tarifi ve malzemeleri...

Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Hira tatlısı, hem şerbetli hem hamurlu olduğu için bir tatlıdan beklenen her şeyi karşılıyor. Tokat mutfağından çıkan Hira tatlısı, 20 dakika içerisinde hazırlanıyor ve iftarların vazgeçilmezi haline geliyor.

Yemek 11-03-2021 12:15

Hira tatlısı tarifi: İrmik sevenler bu tatlıya bayılacak

Az malzemeli çok lezzetli hira tatlısı tarifi ile harikalar yaratacaksınız. İrmikli hira tatlısı olarak da bilinen hira tatlısını şimdiye kadar yapmadıysanız, artık zamanı geldi.

Yemek 05-06-2020 08:27

Hira tatlısı tarifi: Sadece 20 dakikada hazır!

Binlerce yöresel tarifimiz ile Türkiye gerçek bir gastronomi ülkesi... Eğe, Karadeniz, İç Anadolu derken 7 bölgemizin de kendine özgü devasa lezzetleri bulunuyor. Biz de bugün rotamızı Tokat mutfağına çevireceğiz. Hira tatlısı tarifi ile favori lezzetlerinize bir yenisini daha eklemeye karar verdik. Hira tatlısı nasıl yapılır diyenler için adım adım tarifin detayları geliyor, buyursunlar...

Yemek 04-03-2020 14:02