Incir Haberleri

Doğada kendiliğinden yetişiyor! Cildi ışıl ışıl parlatıyor, hızla zayıflatıyor... Günde en fazla 5 tane yeniyor: Yol kenarlarında bile bulunuyor

Sinop’ta doğal yollarla yetişen organik yer incirinin şifa kaynağı olduğu belirtildi. Doğada kendiliğinden yetişen bu mucize besinin stresten şeker hastalığına, yorgunluktan kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi geldiği aktarıldı. Tüketildiğinde cilt sağlığını da koruyan yer inciri, cildin parlaklık kazanmasını da sağlıyor.

Kadin 15-02-2024 15:46

İzmir’de bulundu, büyük heyecan yarattı! İlk kez böyle bir şeyle karşılaştılar…

İzmir’de bulunan tarihi bir kalıntı büyük heyecan yarattı. Bornova’da devam eden Yassıtepe Höyüğü'ndeki kazılarda 5 bin yıl öncesine ait Anadolu'nun en eski incir çekirdekleri bulundu.

Haber 09-01-2024 11:27

Aydın'da incir işleme tesisinde çıkan yangın hasara neden oldu

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde incir işleme tesisinde çıkan yangın, hasara yol açtı.

Yurthaber 27-09-2023 11:09

-20. Germencik İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali konserle sona erdi

Aydın'da düzenlenen "20. Germencik İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali" sanatçı Haluk Levent konseriyle tamamlandı.

Yurthaber 25-09-2023 07:26

İbrahim Saraçoğlu her gün içiyor! Mucize formülü yalnızca günde iki bardak için, o illetten kurtulun

İncir, doğanın bize sunduğu nimetler arasında yer almaktadır. Bazı besinlerin vücuda birçok faydası bulunuyor. Öte yandan beslenme düzenine katılan her sağlıklı besin de vücuttaki farklı değerlere iyi gelebiliyor. İncir de onlardan biri. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu her gün tükettiği mucize formülü açıkladı. Günde iki bardak içip o illetten kurtulun. İşte uzman ismin her gün tükettiği o kür...

Haber 30-08-2023 09:17

Mardin'deki Gurs Vadisi'nde taze incir mesaisi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, iki dağın arasında bulunan ve 12 köyü çevreleyen Gurs Vadisi'nde üreticiler incir hasadı yapıyor.

Yurthaber 21-08-2023 13:51

Zeytinyağlı incirin faydaları nelerdir? Zeytinyağlı incir kürü nasıl yapılır?

Doğanın bize sunduğu birçok mucizevi besini keşfetmek ve sağlığımıza olan faydalarını deneyimlemek, günümüzde giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu anlamda, incir ve zeytinyağı gibi iki muhteşem doğal ürünün birleşimi olan zeytinyağlı incir, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sağladığı sayısız fayda ile dikkat çekiyor. Yüzyıllardır Akdeniz bölgesinde tüketilen ve sağlık için kullanılan zeytinyağlı incir kürü, pek çok kişi tarafından şifalı bir içecek olarak tercih ediliyor.

Haber 30-07-2023 23:49

İbn-i Sina bin yıl önce önerdi! Kanseri önlüyor, solunum yolu hastalıklarını tedavi ediyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçetelerle günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada birçok ülkede uygulanıyor. İbn-i Sina'nın yıllar önce reçetesini verdiği 2 malzemeleri karışım her derde deva oluyor.

Haber 06-07-2023 16:45

İncirin faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Kuru ve yaş incir nelere, hangi hastalıklara iyi gelir?

İncir insanlık tarihi boyunca beslenme ve sağlık için önemli bir yere sahip olan bir meyvedir. İlk olarak Ortadoğu ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen incir, günümüzde dünya genelinde yaygın olarak tüketilir. Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen incir, lezzetli tadı ve besin değeri yüksek içeriğiyle birçok kişinin favori meyvesi arasında yer alır. Aynı zamanda incirin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu bilinir. Peki, kuru ve yaş incirin faydaları nelerdir?

Haber 28-03-2023 17:27

Saksıda yetişen meyveler nelerdir? Evde saksıda meyve yetiştirmenin püf noktaları nedir, nelere dikkat etmek gerekir?

Tarımda kimyasal ilaçların kullanılmasından dolayı insanların organik ürünlere yönelmesi oldukça yaygınlaştı. Kendi ve çevresindekiler için güvenli gıda yetiştirmek isteyenlerle birlikte bu durumu hobi amaçlı yapanlar da bulunuyor. Bu sebeple evde meyve ve sebze yetiştirmek birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu noktada saksıda da yetişebilen tohumları ve yetiştirme püf noktalarını bilmek gerekiyor. Peki, saksıda yetişen meyveler hangileridir, evde bitki yetiştirirken nelere dikkat etmek gerekir?

Kadin 07-03-2023 17:47

İki malzemeyle şipşak hazırlanacak bir tatlı: İncir uyutması! Zuhal Topal'la Yemekteyiz incir uyutması nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yalnızca iki malzemeyle şipşak hazırlanan bir tatlı incir uyutması, lezzetiyle de deneyenlerden tam not alıyor. Hem de diyetteyken de tüketilebilecek bir tarif... Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz incir uyutması nasıl yapılır? İşte incir uyutması tarifi...

Yemek 30-01-2023 09:04

Prof. Dr. Canan Karatay Türkiye'nin gizli pandemisidir Başta kanser olmak üzere tüm hastalıkların temeli

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında önerilerde bulunuyor. Doğal beslenmenin hastalıklar üzerindeki etkisini her seferinde belirten Karatay'ın açıklamaları gündem yaratıyor. Yaptığı röportajda kabızlığı "Türkiye'nin gizli pandemisidir" diyerek açıklayan Karatay, kabızlık sorununun birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.

Haber 25-11-2022 09:12

Yaprağı da kendisi kadar faydalı: Kanı temizler, enfeksiyonu önler, kansere kalkan olur

Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan incirin yaprağı da en az kendisi kadar faydalı. Antik Yunan ve Roma döneminde sıklıkla kullanılan incir yaprağı, o dönemde her derde deva olarak görülürdü. İncir yaprağının faydaları arasında bağırsakları çalıştırması, kalp hastalıklarını önlemesi ve cilt sorunlarını iyileştirmesi yer alıyor.

Haber 18-11-2022 06:57

Dert etmeyin! Penis boyunu doğal yoldan artıracak yiyecekler

Erkekler penis şekilleri ve boyları nedeniyle çeşitli problemler yaşayabiliyorlar. Yapılan araştırmalar penis boyunun kadınların orgazm olmasında düşünüldüğü kadar etkisi olmadığını belirtse de birçok erkek bu konuda sorun yaşadığını söylüyor. Penis boyunu uzatmak için yöntemler arıyorlar. Penis boyunu artıracak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-10-2022 14:23

Bir lokması her derde deva: Taze incirin sağladığı inanılmaz faydalar! Günde bir tane incir yerseniz...

Sonbaharda son demlerini yaşayan taze incir antioksidan kaynağı olması, yüksek posa içeriği, zengin vitamin ve mineralleri sayesinde vücuda sayısız fayda sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen incirden günde bir tane tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilir, tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz.

Yemek 22-10-2022 22:11

Cinsel gücü hiç olmadığı kadar artırıyor! Bir kaşığı düz duvara tırmandırır

Cinsellikte dönem dönem sorunlar ortaya çıkabiliyor. Stres, yorgunluk, zararlı alışkanlıklar gibi nedenler cinsel gücü düşüren etkenler arasında bulunuyor. Birçok erkek cinsel gücü artırmak için ilaç kullanıyor. Ancak bu ilaçlar sağlık için çok riskli olabiliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu cinsel gücü artırmak için yapmanız gerekenleri açıkladı.

Haber 20-10-2022 10:17

İbn-i Sina yıllar önce tarifini verdi: Kanseri önlüyor, kalp sağlığını koruyor

İbn-i Sina'nın yüzyıllar önce tıp alanında yaptığı çalışmaların etkisi günümüzde de devam ediyor. İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada birçok ülkede uygulanıyor. Hastalıklara iyi gelmesi için doğal ürünleri kullanan İbn-i Sina zeytinyağı- incir karışımıyla birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 23-09-2022 14:09

İncir nasıl kurutulur? Evde en kolay taze incir kurutma yöntemleri

İncir kurusu nasıl yapılır? Yaz aylarında hasat edilen İncir meyvesinin kurusu her mevsim tüketilebilmektedir. Sevilen atıştırmalıklar arasında yer alan kuru incir sağlığa faydalarıyla da bilinmektedir. Peki, incir nasıl kurutulur? Evde en kolay incir kurusu yapma yöntemleri...

Yemek 14-09-2022 11:01

Kahramanmaraş'ın coğrafi işaretli Abbas incirinde hasat bereketli geçiyor

Onikişubat ilçesinde yaklaşık 500 ailenin geçim kaynağı olan ve 1200 ton rekolte beklenen incir, verimi ve kalitesiyle üreticisinin yüzünü güldürüyor

Yurthaber 27-08-2022 11:19

Neden daha önce yemedim diyeceksiniz! Cinsel gücü artıran besinler

Hem kadınların hem de erkeklerin zamanla cinsel güçlerinde azalmalar meydana gelebiliyor. Daha mutlu bir birliktelik için gerekli olan cinselliği korumanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Bazı besinler libidoyu artırıyor, cinsel gücü kuvvetlendiriyor. Azalan cinsel gücü artırmak için aşağıda yer alan besinlere göz atabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 12:05

İncir hırsızlarına karşı jandarma, komando ve polis ekipleri alarma geçti! Yüksek fiyatlar nedeniyle hırsızlık olayları arttı

Aydın Germencik ilçesinde, Jandarma Suç Araştırma Tim (JASAT) ve Jandarma Asayiş Komando timleri ile polis ekipleri, incir bahçelerindeki hırsızlıkları önlemek amacıyla alarma geçti. İncir fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bölgedeki hırsızlık olaylarının arttığını belirten Mursallı Mahallesi Muhtarı Ali Demir ise, yapılan uygulamadan dolayı güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Haber 25-08-2022 02:30

Sadece Türkiye'de yetişiyor! Kraliyet ailesi peşinde... Yurt dışında tanesi 20 lira

İngiltere veliahdı William’ın eşi Cambridge düşesi Kate’in hamilelik döneminde sabah bulantılarında yediği Bursa’nın siyah incirinin hasadına başlandı. Bursa’dan dünyanın bir çok ülkesine ihraç edilen siyah incir ülkemize ciddi anlamda döviz girdisi sağlıyor.

Finans 19-08-2022 11:17

Geçmeyen yorgunluğunuza son! Kansızlığa iyi gelecek besinler

Kansızlık toplumumuzda en sık rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Günlük aktiviteleri yaparken bile zorlayıcı olabilen kansızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Kansızlık için yediğiniz yemeklere dikkat edebilirsiniz.

Haber 17-08-2022 14:54

Kabuğuyla birlikte tüketin, ardından bir bardak su için! Kan şekerini anında düşürür, kabızlığı bitirir, gençleştirir...

Yaz ayların sevilen meyvesi şifa dağıtıyor. Sağlıktan güzelliğe faydasının olmadığı tek nokta yok. Genellikle kabuğu soyularak tüketilse de uzmanlar kabuğuyla birlikte tüketmenin daha faydalı olduğunu belirtiyor. Kan şekerini anında düşürür, kabızlığı bitirir, gençleştirir, kilo vermeyi kolaylaştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığını iyileştirir ve daha bir sürü şikâyete şifa oluyor. Tükettikten sonra da ardından bir bardak su için. Günde bir tane yerseniz…

Haber 17-08-2022 13:47

Bursa Siyah İnciri sezona hazırlanıyor

"Bursa Siyah İnciri" sezona hazırlanıyor

Yurthaber 15-08-2022 15:04

Aydın'da incir cipsi mesaisi başladı

Taze incirin ince dilimler halinde kurutulmasından elde edilen "incir cipsi", paketlenerek satışa hazır hale getiriliyor

Yurthaber 13-08-2022 11:09

İncirin başkentinde hasat başladı

Aydın'daki tarım işçileri erken saatlerde gittikleri bahçelerde öğlene kadar incir topluyor - Üretici Yahya Anlıak: - "Kışın havaların yağışlı gitmesi rekoltemizi ve kalitemizi artırdı"

Yurthaber 30-07-2022 11:01

Siğili olan herkes bu hatayı mutlaka yaptı! Uzmanlardan incir egzaması uyarısı

Ham incir veya incir yapraklarının sütü ile temas eden bazı kişilerin derisinde görülen incir egzaması (dermatiti) hakkında uzmanlardan uyarı üzerine uyarıda bulundu. Genellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan incir egzaması, incirle, incir ağacının dalları ile veya incir sütü ile temas edilen bölgelerde ortaya çıkıyor. Sızlanma, yanık ve ağrıya neden olan incir egzaması kaşıntıya da neden olabilir.

Haber 05-07-2022 10:05

Severek yiyorsunuz ama egzamaya yol açabilir

Yaz aylarında sevilerek tüketilen meyveler arasında bulunan incirin birçok faydası bulunuyor. Ancak incir yerken yenilen miktara ve incirden gelen süte dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar incir sütleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 04-07-2022 13:37

Osman Müftüoğlu kabızlığın kesin çözümü için tarif verdi!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, televizyon ekranlarından kendisini takip edenlere sağlıklı tavsiyeler veriyor. Türkiye’de yaşayanların en sık yaşadığı şikayetlerden biri olan kabızlıkla ilgili konuşan Osman Müftüoğlu, bu sorunu yaşayanlar için bazı besinleri önerdi. Kabızlık için bir de tarif veren Osman Müftüoğlu, tarifin nasıl uygulanacağını da anlattı.

Haber 03-06-2022 10:37

Zeytin ve incir mucizesi! Sadece 21 günde olacaklara inanamayacaksınız

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin, adeta mucize gibidir. Sağlığa onlarca faydası bulunan zeytinin glisemik indeksi sıfırdı. Bu da zayıflamayı çok kolaylaştırır. Yapılan araştırmalar sonucunda bedene iyi gelen ve hücre yenileyen besinler arasında, incir ve zeytinin oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir. Kuran’da da geçen zeytin ve incir, Her gün 7 zeytin 1 incir tüketerek sadece 21 günde nasıl zayıflayabilirsiniz.

Haber 14-04-2022 07:47

Doğal afrodizyak, gençleştirir, kalbi korur... Şifa dağıtıyor: İncir, incir yaprağı, incir çekirdeği ve incir sütü faydaları

İncir kolay yetişen ağaçlardan biridir. Eskiden İstanbul sokaklarında sıkça yer alan incir, her zerresiyle farklı bir soruna çare olmaktadır. Doğal afrodizyak olan incir hem kadınların hem de erkeklerin cinsel hayatlarını daha kaliteli hale getirir. İncirin faydaları saymakla bitmezken, incir yaprağı, incir çekirdeği ve incir sütü de onlarca sorunla savaşan doğal bir antibiyotiktir. Erkeklere ayrı kadınlara ayrı faydaları olan incirin şifalarına inanmayacaksınız.

Haber 17-03-2022 11:20

Cinsel isteksizliğe son veriyor! Afrodizyak etkisi var…

Kuru incir ve cevizin ayrı ayrı birçok faydası olduğu biliniyor. Peki ikisinin birlikte kullanımının bu faydaları maksimum seviyeye çıkartarak afrodizyak etkisi yarattığını biliyor muydunuz? İşte kuru incir ve cevizin saymakla bitmeyen faydaları…

Haber 09-03-2022 17:19

İbni Sina'nın her derde deva olan işte o muhteşem şifa kürü!

Bilim dünyasının öncü isimlerinden İbni Sina; doğada var olan bitki, sebze ve meyvelerden karışımlar elde ederek hastalıkların tedavisinde kullanılacak reçeteler hazırlamış çok önemli bir isim. Hazırladığı kürlerle doğal tedavi yöntemlerinin önünü açan İbni Sina'nın kuru incir ve zeytinyağı ile oluşturduğu mucizevi kür her derde deva olarak biliniyor. Karşınızda İbni Sina şifa kürü tarifi!

Yemek 28-02-2022 15:28

Kaynamış süte atıp içince ne öksürük kalıyor ne de boğaz ağrısı

Tam bir şifa dolusun olan incir, kaynamış sütle buluşunca inanılmaz faydaları ortaya çıkıyor. Yüzyıllardır hem çiğ hem de kuru olarak uzmanların ısrarla önerdiği incir soğuk algınlığından öksürüğe, boğaz ağrısından bronşite onlarca hastalığa iyi geliyor.

Haber 15-02-2022 08:45

Kuraklık vurdu! Kilosu 100 liraya yükseldi

Kuru incirde 47 bin tonluk üretim ile dünyada birinci sırada yer alan Aydın'da, ürünün hasat öncesi dalında kuruması nedeniyle fiyatlar tavan yaptı. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi ve incir üreticisi Kazım Günaydın, yemelik süzme kuru incirin kilosunun 80 ile 100 lira arasında değiştiğini, tane fiyatının ise 2,5- 3 liraya denk geldiğini söyledi.

Finans 27-09-2021 15:31

TZOB Genel Başkanı Bayraktar ayçiçeği prim desteğinin artarak devam etmesini istedi:

"İthalata harcanan milyarlarca liranın çok daha az bir bölümü, akılcı politikalara dayanan dişe dokunur desteklerle ayçiçeği üreticilerimize aktarılırsa kısa vadede kendimize yeter hale geleceğimize inanıyoruz" - "Gübrede verilen destekleri artırarak, mazotta olduğu gibi gübre fiyatının da yüzde 50'si destek olarak verilmeli, destek verilmeyen yem ve bitki koruma ürünlerine destek getirilmeli"

Yurthaber 08-09-2021 10:53

Dünyaca ünlü siyah incirin fiyatı 30 liradan 14 liraya düşünce çiftçi isyan etti

Bursa'nın dünyaca ünlü siyah inciri yetiştiren çiftçiler, bu sene dondan dolayı ürünlerinde yüzde 50 rekolte kaybı yaşanmasına rağmen, şirketlerin fiyatları düşürmesine tepki gösterdi. Siyah incirin fiyatı 30 liradan 14 liraya düşünce çiftçi isyan etti.

Finans 03-09-2021 15:30

İncir ağacı, istinat duvarını delip meyve verdi: Allah'ın hikmeti

Ordu'da, istinat duvarını delerek büyüyen ve meyve veren incir ağaçları görenleri şaşırtıyor. Burada büyüyen incir ağaçlarını görenler, ''incir ağaçlarının duvarla imtihanı'' yorumunda bulunurken, mahalle sakini, ''Taşın üzerinden ağaç yetişmiş ve meyve vermiş. Allah’ın bir hikmetidir, ağaç taşı delmiş ve meyve vermiş, şunun güzelliğine bir bakın'' dedi.

Haber 03-09-2021 14:37

5 tanesi 1 kilogram! Diken asla pişman olmuyor, pazar derdi yok!

Antalya’nın İbradı ilçesi Ürünlü köyünde yetişen siyah incirde hasat dönemi başladı. Yaklaşık 45 gün sürecek incir hasadında üreticiler, 5 tanesinin 1 kilograma denk geldiğini ve pazarlama sorununun olmadığını belirtti.

Finans 26-08-2021 12:22

İncirin faydaları saymakla bitmiyor! Hem vitamin hem antioksidan kaynağı

İncir, liften zengin yapısı sayesinde faydaları saymakla bitmeyen meyveler arasında yer alıyor. Sağlığımız üzerinde önemli faydaları bulunan incir şifa deposu olarak görülüyor. Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminlerinin yanı sıra antioksidan özelliği ile de vücuda fayda sağlayan incir, düşük kalorisiyle diyet yapanların olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Haber 02-08-2021 11:06

29 Temmuz 2021 Perşembe incirli tart nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte incirli tart tarifi...

MasterChef programında yarışmacılar bir üst tura geçmek için en güzel incirli tartı hazırlamaya çalıştı. Bu esnada incirli tartın nasıl yapıldığı merak konusu oldu. 100 gram pudra şekeri, yarım paket vanilya, 10 adet incir ve 1 yemek kaşığı bal incirli tart yaparken lazım olan malzemelerin bir kısmıdır. İşte incirli tart tarifi...

Yemek 29-07-2021 23:43

Kilosu 20 liradan satıldı! İncir hasadına başlandı

Mersin’in Mut ilçesinde incir hasadı başladı. Bu yıl 10 bin ton rekolte beklenen ilçede incirin kilosu 20 liradan alıcı buldu.

Finans 14-07-2021 09:42

Top ve güllelerin delemediği tarihi kale surlarını incir çekirdeği deldi!

Sinop'ta bir incir çekirdeği, top ve güllelerin delemediği tarihi kaleyi delmeyi başardı. Tarihi kalenin duvarları üzerinde meyve veren incir ağacı görenleri şaşırttı.

Haber 15-04-2021 11:19

Aydın'da serada incir üretilmesi için yürütülen projede ağaçlar meyve vermeye başladı

İncir Araştırma Enstitüsünde görevli yüksek ziraat mühendisi Mehmet Ali Kargıcak: - "Yıl boyu incir üretebilir miyiz bunu görmek istiyoruz"

Yurthaber 02-04-2021 11:59

Mucize besin incirin faydaları! İçinde bulunan tohumlar bakın nelere derman oluyor

Büyük bir lif kaynağı, vitamin ve minerallerle dolu incirin uzun bir geçmişi var. Gözyaşı damlasına benzeyen bu eşsiz meyve, yüzlerce minik tohumla doludur. Gelin bu mucize besinin faydalarına bakalım.

Yemek 12-02-2021 08:15

Şifa bombası: Hint inciri faydaları nelerdir?

Hint inciri, halk arasında dikenli incir ve frenk inciri olarak bilinmektedir. Normal incirden bambaşka bir tada ve besin değerine sahip olan hint inciri faydaları saymakla bitmez. Gelin bu özel besini biraz daha yakından tanıyalım.

Yemek 25-12-2020 16:44

İncir yedikten sonra neden bir bardak su içmelisiniz?

Yazın tatlı mı tatlı meyvelerinden olan ve lezzetli olduğu kadar sağlığımıza da birçok fayda sağlayan incir, artık son demlerini yaşıyor… Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, incirin faydalarını anlattı, sağlıklı incir tatlısı tarifi verdi.

Yemek 11-09-2020 10:51

İncir: Faydaları nelerdir?

Dünya tarihinin en eski meyve veren ağaçlarından birisi olarak bilinen incir, geçmişten günümüze sevilerek tüketilen besinlerden birisi olmuştur.

Haber 24-06-2020 10:54