Kanser Hastalari Icin Beslenme Haberleri

Günümüzde hızla yayılıyor! Kansere savaş açan 4 besin

Kanser, günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu haline geldi. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olmak, kanser riskini azaltmak için önemlidir. Öte yandan beta sitosterol adlı çok güçlü olan bu besin kaynağı kansere adeta savaş açıyor. Bu besini içeren 4 gıdayı haberimizde derledik.

Haber 2024-04-06 10:59:36

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 2024-02-26 17:25:16

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı! 12 adet kanser tipine fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve böylece kanser riskini azaltabilirler. Limonu dondurup rendeleyerek tüketmenin limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 2024-02-14 14:09:07

Her 8 erkekten biri bu hastalıktan muzdarip! Ailenizde varsa hemen harekete geçin, kanser olabilirsiniz

Kanser başta olmak üzere erken teşhis birçok hastalıkta büyük önem arz ediyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre yaşın ilerlemesi ile birlikte yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam prostat kanserine davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor.

Haber 2023-12-10 13:56:18

Mide kanseri nedir? Mide kanseri belirtileri nelerdir?

Mide kanseri, mide dokusunda başlayan ve zaman içinde çoğalan anormal hücrelerin neden olduğu bir kanser türüdür. Dünya genelinde mide kanseri, yaygınlığı açısından altıncı sıradadır ve erken teşhis zorluğu nedeniyle genellikle ileri aşamalarda teşhis edilir. Mide kanseri, hastanın yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlık ve Helicobacter pylori gibi enfeksiyonlar gibi birçok faktörle ilişkilendirilmiştir.

Haber 31-10-23 09:52

Sık tüketiyoruz ama hiç belirti vermeden zehir saçıyor! Kansere neden olan en büyük tehlike

Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Haber 13-08-23 09:00

Bu yiyeceği sık tüketiyorsanız dikkat: resmen zehir saçıyor! Kansere yol açabilir

Günümüzde yaygın olarak bilinen ölümcül hastalıkların başında gelen kanser birçok türüyle insan hayatına etki edebiliyor. Mide kanseri dünyada en sık görülen 4. kanser türü kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Çocukluktan başlayan bilinçsiz beslenme alışkanlığının yanı sıra sigara ve alkol tüketiminin de tetiklediği mide kanserine yakalanmamak adına bazı besinleri tüketirken dikkat etmek gerekiyor. İşte o yiyeceğe dikkat...

Haber 21-12-22 20:37

Prof. Dr. Canan Karatay Türkiye'nin gizli pandemisidir Başta kanser olmak üzere tüm hastalıkların temeli

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında önerilerde bulunuyor. Doğal beslenmenin hastalıklar üzerindeki etkisini her seferinde belirten Karatay'ın açıklamaları gündem yaratıyor. Yaptığı röportajda kabızlığı "Türkiye'nin gizli pandemisidir" diyerek açıklayan Karatay, kabızlık sorununun birçok hastalığa yol açtığını vurguladı.

Haber 25-11-22 09:12

En tehlikeli kanser türüne karşı koruma sağlıyor! Sofranızdan eksik etmeyin

Kanserden korunmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Sağlıksız beslenme kanser riskinin artmasına neden olurken doğru sebze ve meyveleri tüketmek kansere karşı koruma sağlıyor. Yapılan araştırmalar pek sevilmeyen bazı kış sebzelerinin en tehlikeli kanser türlerinden olan pankreas kanserine karşı koruduğunu belirtti.

Haber 01-11-22 21:50

Mutfağa sokmayın! Kanserin oluşumuna neden olan en büyük etkenlerden

Sağlıksız beslenme sağlık için çok riskli durumlar yaratmaktadır. Sağlıksız beslenmenin artışı kanser ve kalp hastalıkları vakalarını da artırmıştır. Masum sanarak yediğimiz bazı yiyecekler tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir. Bilmediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde mısır nişastası bulunur. Uzmanlar mısır nişastası içeren gıdaların tüketilmesi hakkında dikkat etmeniz gerektiğini söylemektedir.

Haber 28-10-22 08:03

Farkında değiliz ama bu besinler körlüğe yol açıyor! Sağlığınız için uzak durun

Yediğimiz sağlıklı veya sağlıksız besinler vücudumuzu doğrudan etkiliyor. Sağlıksız besinler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklar arasında kanser, kalp hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları olduğu biliniyor. Ancak sağlıksız beslenme sadece o hastalıklara değil körlüğe de yol açabiliyor. İşte kör olmamak için asla yememeniz gereken besinler...

Haber 19-10-22 07:55

Kalp krizi riskinizi artırmak istemiyorsanız uzak durun! Masum gibi görünüyorlar ama tehlike oluşturuyorlar

Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp hastalıkları ve kalp krizi hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Yanlış beslenme kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini artırdığı kalp krizi riskinde de önemli rol oynuyor. İşte kalp krizi riskinizi artıran yiyecekler ve davranışlar...

Haber 07-10-22 15:25

Meme kanserine karşı beslenme önerileri

Kanser Biyolojisi ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar: - "Meme kanseri ve beslenme ilişkisi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda; yüksek yağ içeren, kızarmış, tütsülenmiş, tuzlanmış veya salamura yapılmış ya da doğrudan ateşte pişirilmiş besinlerin tüketilmemesi önerilmektedir" - Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı: - "Kanserden korunmak için dengeli bir tabak modelinin ana unsurları olan sebzeler, meyveler, proteinden zengin besinler, tam tahıllar ve sağlıklı yağlara günlük diyette mutlaka yer verilmelidir"

Yurthaber 07-10-22 09:11

Zararı gözle görülse ağzınıza sürmezsiniz... Adım adım ölüme götürüyor! Gördüğünüz yerde uzaklaşın

Hava kirliliği gibi çevresel faktörler gibi yediklerimiz ve içtiklerimiz de kanser gelişiminde çok önemli rol oynuyor. Çok uzun zamandır beslenme ve kanser ilişkisiyle ilgili araştırmalar yapılıyor. Kanserojenler, riskinize doğrudan katkıda bulunan maddelerdir; tütün ve asbest gibi şeyler.... Ancak, tabağınızda kanserojenler bulunabilir. Ve büyük olasılıkla kansere neden olan yiyecekleri yiyorsunuz. Hatta bu kanserojen yemekler en sevdikleriniz bile olabilir!

Haber 06-10-22 16:04

Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme ve spor önerisi

Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz" - "Halk arasında 'kansere bıçak vurulmaz' diye yanlış bir inanış var. Oysa öyle bir şey yok. Kanser kanserdir. Memede şişlik, kitle ve olası değişiklikte doktora gidilmeli"

Yurthaber 05-10-22 13:02

Kendinize bu kötülüğü yapmayın: Ağzınıza sürdüğünüz her an zehirliyor! Kanser, kalp, diyabet, obezite...

Et ve et yemeklerinin ülkemizde çok sevildiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ancak uzmanlar fazla et tüketiminin sağlık açısından iyi olmadığını belirtiyor. Özellikle haftanın birkaç günü et içeren bir beslenme programınız varsa başta kanser olmak üzere kalp, diyabet ve obezite gibi birçok hastalığa neden oluyor.

Haber 01-10-22 16:36

Uzmanlar uyarıyor: Kanser evinizin içinden yayılıyor! Bu malzemeleri asla kullanmayın

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıklarından. Değişen yaşam koşulları nedeniyle kanser olayları gün geçtikçe artış gösteriyor. Hiç düşünmediğimiz malzemeler kansere yol açabiliyor. Uzmanlar evde kullanılan saklama kapları ve günlük beslenme alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-22 12:00

Bu şekilde yiyorsanız tehlike büyük! Kanser riskinizi artırıyor

Günümüzde en sık görülen hastalıklardan olan kansere yakalanan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Değişen yaşam koşulları kanserin oluşmasında büyük rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre beslenme düzeniniz kanser riskini artırıyor. Kanser riskini düşürmek için yaşam alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Haber 18-09-22 10:38

Prof. Dr. Canan Karatay: Uyurken kilo vermeniz mümkün! Bu yiyecekler kanser yapıyor

Kilo vermek için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak yapılan bu yöntemlerin etkisi istenilen seviyede olmuyor. Sağlıklı beslenme hakkında çarpıcı önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, uyurken kilo verebileceğinizi belirterek sağlığınız için uzak durmanız gereken besinleri açıkladı.

Haber 14-09-22 14:26

Kimse faydalarını bilmiyor! Adeta şifa dağıtıyor... Yam sebzesi düzenli tüketildiğinde kansere karşı koruma sağlıyor

Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzeninde tuz, şeker ve yağlı yiyeceklerden uzak durup meyve ve sebze yemeye ağırlık vermek gerekiyor. Özellikle bazı gıdalar kanser, parkinson, kalp krizi gibi tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Fazla bilinmeyen yam sebzesinin faydaları da saymakla bitmiyor.

Haber 06-09-22 10:52

İltihaplanma, kanser, diyabet, kalp, obezite... Her lokma adım adım ölüme götürüyor

Sağlıklı bir ömür sağlıklı beslenme ve spordan geçiyor. Sağlığımız için ne yediğimiz hayati önem taşıyor. İltihaplanmaya neden olabilecek yiyecekler zaman içerisinde bünyenizi zayıflatarak hastalıklara davetiye çıkarmaya başlar. İltihaplanma, kanser, diyabet, kalp, obezite gibi asla uğraşmak istemeyeceğiniz hastalıkları peşi sıra getirebilir. İşte bu yüzden asla yememeniz gereken yiyecekler listesi...

Haber 03-09-22 07:07

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Kansere yol açıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle her geçen kansere yakalan insan sayısında artış görülüyor. Tehlikesiz görüp severek yediğiniz besinler kansere yakalanma riskinizi artırıyor. Uzmanlar hazır gıdalar hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 01-09-22 11:56

Çok sık tüketiliyor! Sakın yemeyin, kanser riskinizi artırıyor

Kansere neden olan etkenler arasında beslenme üst sıralarda yer alıyor. Sağlıksız beslenme kanser başta olmak üzere birçok hastalığa yol açıyor. Size masum görünen gıdalar sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Uzmanlar kansere yol açacak gıdalardan uzak durmanızı öneriyor Kanser riskinizi artıran gıdalar nelerdir? diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 25-08-22 09:22

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-22 10:48

50 yaş üstü erkekler dikkat! Prostat kanseri riskini artırıyor

Prostat kanseri erkeklerin yakalandığı en riskli kanser türlerinden. Ölüme yol açan prostat kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor. Uzmanlar özellikle 50 yaş üstü erkeklerin prostat kanseri için tedbir almaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Prostat kanserinden korunmak için beslenme düzenine dikkat etmek ve düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek gerekiyor.

Haber 19-08-22 09:38

Kanser hücresi büyümesini 24 saat içinde yüzde 60 oranında azaltıyor

Kanser hızla büyüyen bir hastalıktır. Yaşam tarzı ve beslenme rutini kanser oluşumunu hızlandırabilir veya yavaşlatabilir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda kanser hakkında önemli bilgiler elde edildi. Yeni yapılan araştırmaya göre; bir süper gıda kanserli hücrelerin büyümesini 24 saat içinde yüzde 60 oranında azalttığı öne sürüldü.

Haber 19-08-22 07:07

Diyabet ve kanser riskini azaltır, kolesterolü düşürür! Her gün mutlaka yapın

Veriler, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmek için hedeflemeniz gereken belirli bir dakika sayısı olduğunu gösteriyor. Kalp sağlığınızı en iyi hale getirmek için yaşam tarzınızı ve beslenme rutininizi de değiştirmeniz gerekebilir. Sağlıklı beslenme ile beraber uyku düzeninize dikkat eder ve belirtilen dakikada yürüyüşünüzü gerçekleştirirseniz kalp hastalığı riskini en aza indirmiş olursunuz.

Haber 05-08-22 15:24

Kanser savaşçısı besinler ve asla ağzınıza sürmemeniz gereken besinler

Kanser, çağımızın en büyük hastalıklarından biri olarak korku salmaya devam ediyor. Kanserde erken teşhis hayat kurtardığı kadar yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme de kansere karşı vücudunuzu etkili şekilde koruyor. Kanserin neden olduğu tam olarak bilinmese de kanser oluşumunu tetikleyen bazı unsurların olduğu biliniyor. Bunların başında ise sağlıksız beslenme yer alıyor. Kanseri tetikleyen besinler olduğu gibi kansere savaş açan besinler de var.

Haber 14-07-22 10:28

Kansere neden oluyor: Bu besini tüketmeyin

Yağlı hayvansal gıdalar ve alkol karaciğer, baş, boyun, yemek borusu, gırtlak, kalın bağırsak kanserlerine sebep olur. Toplumumuzda artık dışarıda yapılmış rafine besinlere ulaşmak çok kolay. Bu yüzden de yanlış beslenmeye bağlı sıkıntılar giderek artıyor. Hatta modern çağın hastalığı olmaktadır. Beslenme bozukluğu, obezite, bununla ilgili olarak kanser yanlış beslenmeyle başlıyor.

Haber 14-07-22 09:12

Kanseri öldüren meyvenin 'uzun ve sağlıklı bir ömrü' desteklediği ortaya çıktı! Bol bol yiyeceksiniz

İnsanlığın en büyük hayallerinden biri olan uzun ve sağlıklı bir ömür için sağlıklı yaşam tarzı, düzgün beslenme ve hareketi hayatınızdan eksik etmemelisiniz. Bunların yanı sıra yaz meyvelerinden birinin adeta kanser savar olduğu, uzun ve sağlıklı bir ömrü desteklediği ortaya çıktı. Mükemmel tadıyla sevilen yaz meyvesi, yüksek antioksidan seviyeleri sayesinde çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayabilir ve bu da uzun ömürlülüğü artırabilir.

Haber 08-07-22 07:34

Daha zehirlisi yok: Ölüm saçıyorlar! Kanser, kalp hastalığı ve obezite sebebi...

Sağlıklı beslenmenin önemi her geçen gün daha fazla hissediliyor. Kanserden sonra günümüzün ve gelecek yılların en büyük sorunu olarak görülen obezite oranları başta ülkemiz olmak üzere dünyada inanılmaz bir hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, yaşam tarzı ve hareketsizlik obeziteye neden oluyor. Obeziteyle başlayan süreç ise kalp hastalıkları ve kanser gibi asla olmak istemeyeceğiniz hastalıklara neden oluyor. İşte uzmanların kesinlikle uzak durulması gerektiğini söylediği en zararlı 10 yiyecek..

Haber 06-07-22 09:47

Her lokması zehir! Ne yediğinize dikkat edin: Kanser riskini tetikliyor olabilirsiniz

Kanser, çağımızın en büyük sorunlarından biri olarak üst sıralarda yerini koruyor. Dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarının ortaya çıkardığı gerçekler sayesinde kanser tedavisine çok yaklaşıldı. Beslenme ve hayat tarzına dikkat edilerek kanserden korunabilirsiniz. Özellikle fark etmeden fazla yediğiniz bazı bileşenler kanser riskini tetikleyebilir.

Haber 25-06-22 14:55

Kolon kanserine karşı çelik gibi koruyor! Günde 5 tanesi şifa gibi geliyor

Kolon kanseri diğer adıyla bağırsak kanseri en çok rastlanan kanser türlerinin başında gelir. Her yıl dünyada bir milyondan fazla kişiye kolon kanseri teşhisi konulduğu tahmin ediliyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi kolon kanserinde de en çok dikkat edilmesi gereken unsurların başında beslenme geliyor. Sağlıksız beslenme, sigara, alkol ve stres derken bağışıklık sistemi düşerek hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu hastalıklardan biri de kolon kanseri...

Haber 25-06-22 14:11

Her şeyin fazlası zarar! Bunları yemek kanser riskinizi arttırıyor

Beslenme şekli sağlığı etkileyen en önemli faktörler arasında üst sırada yer alıyor. Uzmanlar sağlıklı beslenmenin önemini her seferinde vurguluyor. Sağlığı etkileyen yiyeceklerin sadece yağlı, şekerli gıdalar olduğu düşünülüyor ancak sağlıklı sanarak fazladan yediğiniz bazı yiyecekler de kanser riskinizi arttırıyor.

Haber 11-06-22 14:45

Yaz aylarına daha zayıf girmek isteyenler dikkat! İşte bir kaşık ballı karbonat karışımının faydaları

Son senelerde yaşanan en büyük sağlık problemleri sağlıksız ve yetersiz beslenmeden kaynaklanıyor. Özellikle yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, vücut yağlanması, obezite, kanser ve daha bir sürü hastalığa sebep olan sağlıksız beslenme, kilo problemlerine de sebep olabiliyor. Yaz aylarına daha zayıf girmek isteyen vatandaşlar ise kilo vermek için doğal yöntemleri araştırmaya başladı. Peki ballı karbonatın zayıflamak için oldukça etkili olduğunu biliyor muydunuz? İşte karışımın faydaları...

Haber 30-05-22 11:48

En kötü 5’li: Kanser, yüksek kolesterol ve daha bir sürü hastalığa neden oluyor! Vücutta iltihaplanmaya sebep olabilecek 5 yiyecek!

Avrupa’nın en obez ülkeleri listesinin zirvesinde yer alan Türkiye’de uzmanlar bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor. Obezitenin kanserden farksız olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Obezitenin en büyük nedenleri arasında sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve yaşam tarzı bulunuyor. Obeziteden uzak durmak için ilk olarak en zararlı 5 yiyeceği hayatınızdan çıkarmalısınız.

Haber 27-05-22 09:15

Sıklıkla tüketiliyor! Sakın yemeyin mide kanseri yapıyor

Kanser en yaygın hastalıklar arasında üst sırada bulunuyor. Her geçen gün kanser vakalarında artış meydana geliyor. Kanserin tam olarak neden oluştuğu tam olarak bilinemese de kansere neden olan birçok etken bulunuyor. Bu etkenler arasında yer alan yanlış beslenme kansere yakalanma riskini oldukça arttırıyor. Kanser riskini azaltmak için tüketilen gıdalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 16-05-22 11:46

Kansere davetiye çıkarıyor! Eti pişirirken bunlara dikkat edin....

Dünyada en sık rastlanan kanser türlerinin başında kolon kanseri gelir. Kanser türlerinden korunmak ve sağlıklı yaşam sürmek için beslenmenin önemi inanılmaz derecede önemlidir. Kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanserinden korunmak için beslenme kadar yiyeceklerin pişirme şekli de önem taşıyor.

Haber 14-05-22 01:31

Yemeden önce iki kere düşünün! Kolon kanserine neden oluyor

Kolon kanseri, dünyada en sık görülen kanser türlerinden biridir. Başta kolon kanseri olmak üzere tüm kanser türlerinden korunmak için beslenme çok büyük önem arz ediyor. Kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanserinden korunmak için beslenme kadar yiyeceklerin pişirme şekli de çok önemli. Mangal ateşinde yanan et; mide, pankreas ve kalın bağırsak (kolon) kanserine neden oluyor.

Haber 13-05-22 07:05

Genç yaşlı dinlemiyor! Bu hataları yapıyorsanız sizde de çıkabilir

Son yıllarda ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında sağlık konusunda virüsler dışında obezite de gündemden düşmüyor. Kanser, kalp hastalıkları gibi tehlikeli hastalıkları tetikleyen fazla kilo aynı zamanda kolesterolün yükselmesine neden oluyor. Kolesterol, kalp ve damar hastalıklarına yol açar. Hastalıklardan uzak sağlıklı bir bünye için sağlıklı beslenme en büyük etkenlerden biri. Dengeli bir kolesterol için yapmanız gerekenler ise çok basit.

Haber 07-05-22 07:40

Bal ve karbonat karışımının yarattığı etkiye inanamayacaksınız! Yapmanız gereken...

Son yılların en büyük sorunlarından biri sağlıksız ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalıklar. Yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, vücut yağlanması, obezite, kanser ve daha bir sürü hastalığa neden olan sağlıksız beslenmenin vücutta yarattığı tahribat inanılmaz boyutlardadır. Dengeli, sağlıklı beslenme ile birlikte bal ve karbonatı karıştırıp tüketirseniz mucizevi etkilerini anında yaşamaya başlarsınız.

Haber 05-05-22 07:06

Uzmanı açık ve net konuştu: Kanser riskine karşı...

Hem dünyada hem de ülkemizde en çok ölüm nedenlerinden biri olan kansere karşı uzmanlar uyarı yapmaya devam ediyor. Kanserde erken tanının önemi ile birlikte beslenme ve yaşam tarzı gibi konularda önemli rol oynuyor. Her besini mevsiminde yemenin önemine vurgu yapan uzmanlar, tencere yemeklerine geri dönülmeli uyarısında bulundu.

Haber 08-04-22 07:23

Kanser hastaları psikolojik destek, diyetisyen desteği ve ücretsiz ulaşım istiyor

Kanser hastaları ve yakınlarının katıldığı "Kanser Tedavisinde Hasta Beklentileri" anketinin sonuçları açıklandı - Ankete katılanların yüzde 94'ü, uzman diyetisyenden ücretsiz beslenme desteği istedi, ücretsiz grup terapi ya da bireysel psikolojik destek almayı isteyenlerin oranı yüzde 89'u geçti, katılımcıların yüzde 91'i, tedavi süresince hastaneye gidiş gelişlerde ulaşım desteği de talep etti

Yurthaber 06-04-22 15:30

Tüm kanserlerin üçte birinin nedeni! En büyük risk faktörü...

Uzmanlar, ailede kanserli bireyler varsa kansere yakalanma riskinin artacağını söyledi. Bunların yanı sıra kanser oluşumuyla ilgili henüz net bilgiler elde edilmemiş olsa da bazı risk faktörleri bilinmektedir. Bunların arasında tütün kullanımı, yanlış beslenme, obezite gibi durumlar başı çekiyor. Genel olarak kanser oluşumuna yol açan faktörler ise şu şekilde...

Haber 31-03-22 10:32

Kanser ve şeker hastalığına karşı çok etkili... Ödem atar, kabızlığı giderir! Kuşkonmazın faydaları nelerdir?

Kuşkonmaz, Türk mutfağında çok yeri olmasa da son yıllarda faydalarının ortaya çıkmasıyla dünyanın her yerinde rağbet gören sebzelerden biri oldu. Kalori açısından düşük olan kuşkonmaz diyet yapanların beslenme programında mutlaka olması gereken sebzelerdendir. Kanser ve şeker hastalığı gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan kuşkonmaz aynı zamanda idrar yollarını temizler. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz kuşkonmazın faydalarını biliyor muyuz? İşte kuşkonmazın faydaları…

Haber 22-03-22 10:33

Bu besinler kanserden koruyor! İşte kansere karşı etkili 7 besin...

Kanser hastalığının ortaya çıkmasında genetik faktörlerin yanı sıra sağlıksız beslenme, sigara, alkol kullanımı ve hareketsiz yaşam gibi unsurlar yer alıyor. İnsan vücuduna yararlı, kanseri önleyen besinler bulunuyor. İşte o besinler...

Yemek 20-03-22 23:24

Alışveriş yaparken kanser olmayın! Dikkat etmeniz gereken 3 hayati kural

Hayatın akışının en önemli unsuru beslenmedir. Beslenme ihtiyacını gidermek için sürekli gıda alışverişi yaparız. Marketlerden, çarşı ya da pazarlardan yapılan alışverişlerde çok dikkatli olunmalı. Özellikle hastalıklara davetiye çıkaran toksin birikiminin olduğu plastik paketli ürünlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır. İşte alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken 3 hayati kural...

Haber 19-03-22 08:17

En sık ölüme neden olan kanserler arasında yer alıyor! Bu kanser ‘kolonoskopi’ yöntemiyle önlenebiliyor

Kolon, kalınbağırsak sindirim sisteminin son bölümünü oluşturuyor. Kolon kanseri ülkemizde en sık görülen kanserler arasında 3. sırada yer alıyor. Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. Dahası hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşması nedeniyle son yıllarda görülme sıklığı 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor.

Haber 01-03-22 10:17

Bunları yemek kansere neden oluyor…

Kanser, dünyada ve ülkemizde en yaygın görülen hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kansere neden olan birçok etken olmasına rağmen temel nedeni tam olarak bilinemiyor. Yanlış beslenme kansere neden olanlar arasında. Etkilerini bilmeden yediğimiz bazı besinler vücudumuz için çok zararlı olabiliyor. İşte kansere sebep olan o besinler…

Haber 21-02-22 15:06