Kara Mürver Haberleri

Kara mürver faydaları nelerdir? Kara mürver neye iyi gelir?

Günümüzde gerek yemeklerde gerek tatlılarda gerekse şifa amaçlı kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kara mürver de bu bitki türleri arasında yer almaktadır. Antik zamandan bu yana pek çok rahatsızlığın giderilmesinde etkili olan bu bitkinin çeşitli tüketim şekli de mevcuttur. Ayrıca bu bitki organik bileşenler, vitamin, protein ve mineraller açısından da epey zengindir. Peki, kara mürver faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 08-02-2024 18:23

Tarçın adet söktürür mü, geciken adet kanaması için ne yapılır? Tarçın adet söktürücü olarak nasıl kullanılır, zararı var mı?

Doğal besinler adet söktürücü etkileriyle bilinen bazı bitki ve gıdaları içerir. Adet söktürücü olarak kullanılan doğal besinler yüzyıllardır kadınlar tarafından tercih edilen yöntemler arasındadır. Bu doğal besinler adet döngüsünü düzenlemek, adet kanamasını teşvik etmek veya adet ağrılarını hafifletmek için kullanılabilir. Adet söktürücü olarak kullanılan ürünler arasında tarçın ve tarçınlı su da bulunur. Peki, tarçın adet söktürür mü, adetliyken tarçın içmenin zararı var mı?

Kadin 25-05-2023 09:20

Kara mürver nasıl tüketilir, kara mürver şurubu nasıl içilir? Kara mürver nasıl kullanılır?

Bahçe gibi açık alanlarda sık sık karşımıza çıkan ancak faydalarını bilmediğimiz bitkilerden biri de kara mürverdir. Kara mürver çalı türünde ağaçlarda yetişen lezzetli bir meyve çeşididir. Karar mürver içeriğinde yer alan vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkili bir meyvedir. Kozmetik sektöründe de kullanılır. Kara mürver genellikle şurup formu ile tüketilir. Peki, kara mürver neye iyi gelir, kara mürver şurubu içilirse ne olur?

Haber 06-12-2022 17:31

Grip mevsimi geldi! Mürver gribe ve nezleye karşı tam koruma sağlıyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte toplumda grip ve nezle vakalarında artış görülüyor. Özellikle kapalı alanların yeterli seviyede havalandırılmaması gribin çok daha hızlı bulaşmasına neden oluyor. Bu mevsimlerde gripten korunmak ve gribi en hızlı geçirmek için mürver şurubu etkili sonuçlar veriyor.

Haber 27-09-2022 11:54

Kara Mürver

Kara Mürver Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Kara Mürver Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Yüksek tansiyondan alerji ataklarına: Mürver bitkisinin saymakla bitmeyen faydaları

Mürver bitkisi, sayısız faydasıyla bilinen ve besin takviyelerinde sıklıkla kullanılan şifalı bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Gripten bağırsak sorunlarına, alerji ataklarından tansiyona kadar birçok sağlık probleminde önemli rol oynuyor. Ancak mürver ne kadar faydalı olsa da nasıl ve ne miktarda tüketileceğine de çok dikkat etmek gerekiyor. İşte, mürver hakkında bilmeniz gerekenler...

Kadin 10-01-2022 10:57

Kastamonu’da yeni adım! Vitamin deposu ‘mürver’ meyvesi yetiştirilecek

Son yıllarda özellikle eczacılıkta ve alternatif gıda tercihlerinde kullanılan Mürver yetiştiriciliği hakkında Daday’da çiftçilere yönelik bilgilendirme yapıldı.

Yemek 02-07-2021 16:43

Tam bir şifa deposu: Kara mürver nedir? Faydaları nelerdir?

Yapısında bulunan antioksidanlarla sayısız yararı bulunan, kara mürver bitkisi Türkiye’de rahatça bulunabilen bitkilerdendir ve daha çok bağışıklığı güçlendirici özelliği ile tanınır. Peki kara mürver nedir? Kara mürverin faydaları nelerdir?

Yemek 25-12-2020 16:52