Karnabahar Kizartmasi Sodali Haberleri

Mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz muhteşem tarifler

Her mevsimin kendine özgü sebzeleri, yaratıcı ve lezzetli yemeklerin yapımında kullanılır. Mevsim sebzelerini kullanarak hazırlanan yemekler, hem besleyici hem de lezzetlidir. Kışın pırasa ve karnabahar, yazın domates ve biber gibi sebzelerle muhteşem tarifler deneyebilirsiniz. Mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz birkaç muhteşem tarifi sizler için derledik.

Yemek 2024-02-07 11:57:58

Pratik ve lezzetli karnabahar kızartması tarifi! Karnabaharı sevmeyen bile bayılarak yiyor! İşte malzeme listesi

Kış aylarının gözde sebzelerinden karnabahar birbirinden lezzetleri yemek çeşitleriyle sofralarda yerini aldı. Klasik karnabahar tariflerinden sıkılanların deneyebileceği bu karnabahar kızartması tarifi yediden yetmişe herkes tarafından bayılarak tüketiliyor. İşte pratik ve lezzetinden parmak ısırtan karnabahar kızartması tarifi...

Yemek 2024-01-16 17:39:27

Karnabahar pizza tarifi: Karnabahar pizza nasıl yapılır?

Klasik ve bol kalorili pizzalardan sıkılanlara ve daha sağlıklı lezzetler denemek isteyenlere standartların ötesinde, pizza tadında ama çok daha az kalorisi olan bir tarifimiz var. Eldeki malzemeler ile çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz karnabahar tarifini aşağıda görebilir ve tarifi uygulayarak, bu lezzeti ister kahvaltıda isterseniz öğünlerde ya da çayın yanına servis edebilirsiniz.

Yemek 2023-12-29 01:01:46

MasterChef eleme gecesinde duygusal veda! Batuhan'ın sözleri şefleri duygulandırdı: Kupayı ve önlüğü kaçırdım belki ama...

MasterChef'te eleme adayı olan dört yarışmacı potadan çıkmak için hünerlerini sergiledi. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyesi olduğu programda Batuhan, Esra, Sergen ve Eren ilk etapta karnabahar ve muskat ile yaratıcı yemekler yaptı. Şeflerin puanlama sistemine geçtiği yarışmada ilk etapta 20 puan alan Eren birinci oldu. İkinci etabın sonunda ise elenen isim belli oldu. Mehmet Şef'in "Sen buradan talihsizlik sonucu giden bir yarışmacısın." sözleri geceye damga vurdu.

Magazin 2023-12-25 13:02:09

6 yıl önce deneme amaçlı dikti! Şimdi siparişlere yetişemiyor: Tanesi 20 liradan alıcı buluyor

Malatya’nın Darende ilçesinde 63 yaşındaki Dursun Tekin, 6 yıl önce deneme amaçlı karnabahar dikimi yaptı. Tekin, şimdilerde siparişlere yetişemiyor. Hedefinin 10 bin kök yetiştirmek olduğunu söyleyen Tekin, Sebze çeşidini artırarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. İnşallah bunu da başaracağım. Toprak var, su var. Çalışmak da bize düşüyor. Karnabaharın tanesi 20 liradan alıcı buluyor. Yetiştirdiğimiz tüm ürünler organik." şeklinde konuştu.

Finans 05-11-23 17:02

Bolu'daki yaylalar mantar meraklılarına ev sahipliği yapıyor

Mantar toplamak ve incelemek için İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Karabük ve Kocaeli'den 20 kişilik grup, yaklaşık 4 kilogram ağırlığında iki "karnabahar mantarı" buldu. - Fungi Turkey Kurucusu Ömer Üngör: - "Abant'ta mantarları inceliyor ve türleri tanımlıyoruz. Gezerek ve görerek türleri öğreniyoruz"

Yurthaber 11-10-23 10:33

Karnabahar suyunun faydaları nelerdir, şeker hastalığına iyi gelir mi? Karnabahar suyu ne işe yarar, nasıl hazırlanır?

Karnabahar sebzeler arasında sağlık açısından oldukça değerli bir yere sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Karnabahar suyu sağlıklı yaşam trendleri arasında yükselen bir besindir. İçerdiği vitamin ve minerallerle sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olan karnabahar suyu lezzetli ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, karnabahar suyu şeker hastalığına iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:45

Karnabahar nasıl yazılır, karnabahar yazımı nasıl olmalıdır? Karnabahar mı karnıbahar mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe içerisinde birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin bazıları Türkçe kökenli bazıları da farklı dillere ait kelimelerden oluşmaktadır. Türkçe sözlüğünde bulunan kelimelerin nasıl yazıldığı araştırılan konular arasındadır. Türkçede kelimelerin bazıları birleşik yapılıdır. Bunlardan biri de karnabahar kelimesidir. Peki, karnabahar yazımı TDK'ye göre nasıldır?

Egitim 10-03-23 16:59

Gelinim Mutfakta Üç beden incelten karnabahar tarifi! Hem sağlıklı hem de lezzetli karnabahar nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü üç beden incelten karnabahar tarifi yapılıyor. Karnabahar fazla sevilmeyen bir sebze olmasına rağmen doğru koşullarda yapıldığında oldukça lezzetli olabiliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri üç beden incelten karnabahar tarifini oldukça merak etti.

Yemek 01-02-23 13:44

Airfryer karnabahar yaprağı cipsi tarifi: Airfryer'da karnabahar yaprağı cipsi nasıl yapılır?

Ana yemekleri, tatlıları, ikramlıkları, atıştırmalıkları ve daha birçok lezzeti Airfryer ile kısa süre içinde pişirebilirsiniz. Birkaç dakikada hazırlayacağınız enfes atıştırmalıklarla sağlıklı cipsler yapabilirsiniz. Airfryer’de ayrıca karnabahar yapraklarını değerlendirerek karnabahar yaprağı cipsleri hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Yemek 31-01-23 00:14

Lezzetine şaşıracaksınız: Fırında susamlı karnabahar tarifi! Fırında karnabahar nasıl yapılır?

Karnabahar oldukça faydalı olsa da maalesef ki fazla sevilmeyen sebzeler arasında bulunuyor. Karnabaharın tadını sevmeyenler farklı karnabahar tarifleri arıyor. Fırında susamlı karnabahar tarifi en sevilen tarifler arasında yer alıyor. Fırında susamlı karnabahar nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife bakabilirsiniz.

Yemek 16-01-23 17:33

Airfryer karnabahar kızartması tarifi ile çıtır sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın: Airfryer'da karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Turpgiller ailesinden olan karnabahar, ülkemizde farklı tariflerle en sık tüketilen lezzetler arasındadır. İnsan sağlığına faydalarıyla da ön plana çıkan karnabaharın en sevilen tariflerinden birisi de kızartılarak hazırlanmasıdır. Her öğünde servis edilebileceği için sıkça tercih edilen bu tarif, damaklara da hitap etmesiyle ülkemizin vazgeçilmez lezzetleri arasındadır.

Yemek 30-12-22 17:33

Airfryer acılı çıtır karnabahar tarifi ve malzemeleri nelerdir? Airfryer'da acılı çıtır karnabahar nasıl yapılır?

Karnabahar pek çok tercih edilen bir sebze olmasa da farklı tariflere uyum sağlaması ve oldukça sağlıklı olmasıyla tercih edilebilir. Faydalarıyla adından sıkça bahsettiren karnabaharı farklı tariflerde kullanabilirsiniz. Karnabaharın en çok tercih edilen hâli olan çıtır karnabahara biraz acı ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz. Acılı çıtır karnabaharları öğle yemeklerinde ya da akşam yemeklerinde hatta ara öğünlerinizde bile yiyebilirsiniz.

Yemek 30-12-22 16:45

Daha lezzetli bir tarif yok! Karnabahar graten tarifi! Karnabahar graten nasıl yapılır?

Karnabahar faydalarıyla şaşırtan kış sebzeleri arasında bulunuyor. Faydalarına rağmen birçok insan karnabahardan hoşlanmıyor. Ancak karnabahar graten karnabahar sevmeyenlerin bile bayılacağı tarifler arasında bulunuyor. Bol soslu karnabahar graten nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu karnabahar graten tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 30-11-22 11:53

Sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Fırında karnabahar tarifi

Karnabahar sonbahar ve kış mevsiminin en sağlıklı sebzelerinden. Karnabaharı sevenler olsa da sevmeyen kişi sayısı çoğunlukta. Kokusu nedeniyle uzak durulan karnabaharı fırında yapmayı denemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz! Fırında karnabahar tarifi hem çok leziz hem de oldukça faydalı. Fırında karnabahar nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 08-11-22 11:51

Bafra Ovası'nda 60 bin ton karnabahar rekoltesi bekleniyor

Samsun'da Bafra Ovası'nda karnabahar hasadına başlandı.

Yurthaber 08-11-22 10:49

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Yapraklarının faydaları şok ediyor

Uzmanlar sebze ve meyvelerin zinde ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Yemek yaparken birçok yiyeceğin kabukları, çekirdekleri çöpe atılıyor. Ancak bazı gıdalar var ki çöpe giden kabukları, çekirdekleri de en az kendi kadar şifa dağıtıyor. Karnabaharın yeşil yaprakları da bu sebzenin en faydalı kısımlarından. İşte karnabahar yaprağının faydaları...

Haber 27-10-22 11:12

Sebzeleri lezzetli hâle getiren tariflerde bugün! Airfryerda acılı karnabahar tarifi

Türk mutfağında sebze ile yapılan birçok yemek tarifi bulunur. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan karnabahar hem lezzeti hem sağlıklı içeriğiyle sofraları şenlendirir. Peki, birçok farklı tarifi bulunan karnabaharı bir de Airfryerda yapmayı denediniz mi? Airfryerda hazırlanan, dışı çıtır çıtır içi yumuşak karnabahar tarifini yediden yetmişe herkes çok sevecek!

Yemek 25-10-22 17:07

MasterChef dokunulmazlık oyununu kim, hangi takım kazandı? 30 Eylül 2022 MasterChef eleme adayları kim oldu?

MasterChef Türkiye'de haftanın üçüncü takım oyunu gerçekleşti. İlk turda 5 çeşit yemek yapan adaylar ile dokunulmazlığı alan takım belli oldu. İkinci turda ise adaylar karnabahar ile yaratıcı tabak yaparak bireysel dokunulmazlık mücadelesi verdiler. 30 eylül 2022 MasterChef Türkiye'de gecenin sonunda eleme adayları belli oldu. Peki, MasterChef takım oyununu kim kazandı? 30 Eylül MasterChef'te dokunulmazlığı kazanan takım ve eleme adayları...

Magazin 01-10-22 11:16

Karamanlı Havva nine yetiştirdiği sebze fideleriyle tarımsal üretime katkı sunuyor

Karaman'ın Narlıdere köyünde Havva Aslan'ın ürettiği sebze fidelerini çocukları pazarda satıyor - Aslan: - "Bu yıl 5 milyondan fazla fide yetiştirdim. Biber, domates, patlıcan, salatalık, kabak, karnabahar, çilek gibi onlarca çeşit sebze fidesi üretiyoruz. Çalışmayı seviyorum. Gücüm yettikçe üretmeye devam edeceğim"

Yurthaber 12-06-22 12:16

Karnabahar ne demek? Karnabahar kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Karnabahar kelimesi ile ilgilidir. Karnabahar ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:19

350 milyon yıllık virüs: Kişiden kişiye nasıl bulaşıyor, nelere dikkat edilmeli?

HPV enfeksiyonu, dünyada cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıktır. En sık görülen belirti; virüs bulaştıktan 2-6 ay sonra ortaya çıkan siğillerdir. Genital siğil kadınlarda; vulva, vajen, serviks ve/veya anüste, erkeklerde; penis, skrotum ve/veya anüste düz lezyonlar, küçük saplı veya karnabahar benzeri çıkıntılar, şişlikler şeklinde görülebilmektedir.

Haber 22-04-22 09:46

Türk Gastroenteroloji Derneği'nden irritabl bağırsak sendromlu hastalara öneriler:

"Şişkinliği olan kişilerde baklagiller, lahana, brokoli, karnabahar gibi gaz yapan gıdalar tüketilmemelidir. Laktoz içeren süt ürünleri gibi diyetten çıkarılacak gıdalar diyetisyen yardımı ile belirlenmelidir" - "Günde 20-60 dakika ve haftada 3-5 gün yapılan fiziki aktivitenin yakınmaları azalttığı gösterilmiştir"

Yurthaber 18-04-22 16:29

Nisan ayında 40 ürünün 29'unda fiyat arttı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazanda fiyatlardaki değişimi değerlendirdi. Bayraktar, bu süreçte fiyatı en fazla artan ürünün, markette beyaz lahana, üreticide marul, fiyatı en fazla düşen ürünün markette karnabahar, üreticide kuru soğan olduğunu aktararak, "Ramazan ortasında markette 40 ürünün 29'unda fiyat artışı, 10'unda fiyat azalışı görülürken sadece bir üründe fiyat değişimi olmadı." ifadesini kullandı.

Finans 15-04-22 11:20

Turşuyu böyle yerseniz olacaklara inanamazsınız! Kansere karşı koruyor, kabızlığı önlüyor...

Lahana, karnabahar, kornişon, pancar ve daha niceleri… Lezzetli olmasının yanı sıra önemli bir sağlık kaynağı olan turşu, tüm mevsim, sofralarımızda sıkça yer alıyor. Turşunun en dikkat çeken faydası ise bağırsak sağlığına destek olması. İçeriğinde yer alan ve yararlı bakteriler olan probiyotikler ile prebiyotik lifler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki bu da güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor.

Haber 04-03-22 10:38

Şubat ayının zam şampiyonu belli oldu

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) açıkladığı verilere göre, şubat ayında fiyatı en fazla artan ürün karnabahar olurken, fiyatı en fazla azalan ürün ise battaniye oldu.

Finans 02-03-22 10:25

Karnabahar, kıyma ve yoğurdun mükemmel birleşimi: Karnabahar mantısı tarifi

Karnabahar faydaları saymakla bitmeyen bir sebze olarak mutfaktaki yerini alıyor. Yemeğinden salatasına, kızartmasından gratenine birçok tarifte kullanılan karnabahar, özellikle kış aylarında sofraları şenlendiriyor. Karnabahar kullanarak farklı bir tarif yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte karşınızda karnabahar mantısı tarifi! Bu tarifi bir kere deneyince tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 24-02-22 16:35

Karnabaharın bu haline bayılacaksınız: Pilavdan vazgeçemem diyenlere alternatif karnabahar pilavı tarifi

Kokusu pek çok kişi tarafından sevilmeyen ama aslında oldukça faydalı bir sebze olan karnabahar, günümüzde alternatif tariflerin gözdesi durumunda. Yoğurtlu kızartması, yemeği ve turşusu yapılarak tüketilebiliyor. Peki karnabahardan pilav yapmayı hiç düşündünüz mü? Şaşırtıcı gelse de karnabahardan pirinç pilavının tadını aratmayacak cinsten pilav yapabilirsiniz.

Yemek 22-02-22 10:32

Karnabaharın/brokolinin kokusuna dayanamıyorum diyenler! Bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz

Kimileri kötü kokuyor diye kereviz yemek istemezken bazı kişiler de karnabahar ve brokolinin pişerken yaydığı koku yüzünden bu sebzeleri evine sokmayabilir. Oysa kış aylarının vazgeçilmezi karnabaharı ve beslenme uzmanlarının her fırsatta tavsiye ettiği brokoliyi haşlarken kullanacağınız bazı yöntemlerle kötü kokuları önleyebilirsiniz. İşte, o yöntemler...

Yemek 01-02-22 12:28

Sevmeyenler bile bu tarifle bayıla bayıla karnabahar yiyecek! Lezzetli ve pratik, çıtır çıtır karnabahar tarifi

Kış mevsiminin her sebzesi çok lezzetli ve şifa kaynağı. Kışın en sağlıklı sebzeleri arasında yer alan karnabahar da her ne kadar vitamin deposu olsa da kokusu nedeniyle pek sevilmiyor. Özellikle çocukların kaçarak uzaklaştığı karnabaharın bu çıtır çıtır haline tüm aile bayılacak. Lezzetli ve pratik karnabahar tarifinin detayları yazımızda.

Yemek 31-01-22 16:58

Bu lezzetleri bir arada denemeyen çok şey kaçırıyor! Ballı karnabahar tarifi

Birbirinden farklı hatta iki ayrı uçta yer alan lezzetler bazen çok iyi kombinasyonlar ortaya çıkarabilir. Bunların en güncel ve popüler örneği ise ballı karnabahar. Yanlış okuduğunuzu sanabilirsiniz fakat bal ve karnabahar bir araya gelince gerçek bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor. İşte bu eşsiz lezzetin tarifi...

Yemek 23-11-21 08:10

Dairelerini satıp bütün paralarını buna yatırdılar: Yağmur, çamur demiyoruz

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan ve mermerciliği bırakarak bütün parasını tarıma yatıran aile, ürettikleri kışlık sebzeler arasında yaklaşık 30 ton karnabahar, 6 ton da brokoli hasadı yapmayı bekliyor. ''Türkiye'nin geleceği için üretim yapıyoruz'' diyen Osman Karan, ''Herkese tavsiye ederim. Bu işler ailece yapılabilecek işler. Bu işin zor yanları bir yandan da zevkli. Ektiği mahsulü toplamak insana bir taraftan zevk veriyor. Yağmur, çamur demiyoruz'' şeklinde konuşuyor.

Haber 20-11-21 15:34

Kararmayan karnabahar, sapsız brokoli: Hollanda'da israfı önlemek için raflara 'yeni sebzeler' geliyor

Hollandalı tarım üreticileri, sebze ve meyve israfını azaltmak için, tüketicilerin istekleri doğrular yeni ürünler yetiştiriyor.

Haber 03-10-21 14:10

Karnabaharın en lezzetli hali! Sağlıklı tarif arayanlara özel reçete: Karnabaharlı Lazanya

Karnabahar sevmiyorsanız eminiz ki yanlış pişirilmiş tariflere denk gelmişsinizdir. Eğer sadece kokusundan rahatsız olduğunuz için yemiyorsanız bu tarif bütün ön yargılarınızı yıkacak. Lazanya tutkunlarının bile damaklarında muhteşem bir tat bırakacak tarif hazırladık. İşte karnabaharlı lazanya tarifi...

Yemek 24-09-21 17:15

Ekmeğin en masum hali! Hem kalorisi düşük hem de lezzetli: Karnabahar ekmeği

Karnabahar kokusu nedeniyle pek çok kişinin uzak durduğu besinlerden bir tanesidir. Oldukça sağlıklı bir gıda olan karnabaharı özellikle çocuklara sevdirmek çok zordur. Ancak vereceğimiz bu tarif ile çocuklarınız karnabahara aşık olacak.

Yemek 09-09-21 17:47

Karnabahar taşıyan TIR'da 1 milyon euroluk marihuana ele geçirildi

Polonya'ya İspanya'dan karnabahar getiren bir TIR'da, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon euro (4.5 milyon zloti) olan mariuahana ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 TIR şoförü ile nakliye firmasının sahibinin tutuklanmasına karar verildi.

Haber 05-05-21 15:10

Türkiye organik tarımdaki gelişimiyle dondurulmuş gıda ihracatında yeni pazarlara açıldı

Dondurulmuş Gıda Sanayii Derneği Başkanı Murat Bayizit: - "Şili, bizden ciddi miktarda dondurulmuş çilek alıyor. ABD organik çilek başta olmak üzere organik kiraz, karnabahar ve brokoli gibi ürünleri çekmeye başladı" - "2-3 yıldır AB ambargosundan da etkilenmiş olan Rusya'dan dondurulmuş gıda ile ilgili çok ciddi talepler gelmeye başladı. Oraya da çok ciddi dondurulmuş brokoli ve karnabahar ihraç ediliyor" - "Japonya, Güney Kore, Hong Kong'da, Asya-Pasifik'te yeni pazarlar bulduk. Oralara da üst düzey nitelikte ürünler satılıyor; dondurulmuş tane nar, portakal, limon, şeftali, bu ülkelere ciddi miktarda satılan ürünler haline geldi"

Yurthaber 03-05-21 11:02

Mart ayında en çok karnabaharın fiyatı arttı

Mart ayının zam şampiyonu yüzde 61,04 fiyat artışıyla karnabahar oldu.

Yurthaber 06-04-21 09:37

Mart ayının zam şampiyonu karnabahar oldu!

Mart ayının zam şampiyonu yüzde 61,04 fiyat artışıyla karnabahar oldu. Kabak ise bu ayda en çok ucuzlayan ürün oldu.

Finans 05-04-21 14:32

Fiyatı en fazla artan ürün dolmalık biber oldu

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova bölgesinde Şubat ayında fiyatı en çok artan madde yüzde 29,67 ile dolmalık biber olurken, fiyatı en çok düşen ise yüzde-13,88 ile Karnabahar oldu.Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Kocaeli Bölge Müdürlüğü, TR42 Bölgesi Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde 2003=100 temel yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi ve Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi 2021 Şubat ayı bilgilerini açıkladı.Düzce’nin içinde bulunduğu TR 42 bölgesinde Şubat ayında fiyatı en çok artan madde yüzde 29,67 ile dolmalık biber olurken, onu yüzde 16,73 ile Kabak, yüzde 13.70 ile Salatalık, yüzde 11.54 ile ekmek ve yüzde 11.48 ile hazır çorba takip etti.Fiyatı en çok düşen madde ise yüzde -13,88 ile Karnabahar olurken onu yüzde -10,32 ile Ispanak, yüzde -9,91 ile kadın için kazak, yüzde

Yurthaber 04-03-21 10:02

'Bulgursuz kısır mı olur?' demeyin! İçine koyduğumuz gizli malzemeyi kimse anlamıyor

'Akşama değişik bir salatam olsun' diyorsanız karnabahar kısırı tarifi, bulgurun pabucunu dama atmaya geldi. Tam da mevsiminde olan karnahabaharın faydalarından bu tarifle en iyi şekilde yararlanacaksınız.

Yemek 26-02-21 16:49

Başkan Kurt hal esnafını ziyaret etti

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ile bir araya gelmeye devam ediyor.Odupazarı Belediyesine ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere 6 bin adet karnabahar bağışlayan hal esnafını ziyaret eden Başkan Kurt, esnaf ile bir süre sohbet etti.

Yurthaber 18-02-21 15:22

Genital siğil nedir? Genital siğil nasıl belirti gösterir? Genital siğilde prezervatif koruyuculuk sağlar mı?

Genital siğil, cinsel ilişki ile bulaşan, erklerde ve kadınlarda görülebilen, karnabahar büyüklüğünde olan, erkeklerde penis ve çevresinde kadınlarda ise vajina içerisinde olan virüslerin oluşturduğu bir rahatsızlıktır. Bu virüsün 200'den fazla yüzü vardır. En kolay cinsel ilişki ile bulaşır. Ağız mukozası içerisinde ve ses telleri denilen lanis bölgesinde yerleşebilir. Aynı şekilde hastalık ilerleyerek makat bölgesinde, anüs çevresinde ve anüs içerisindeki mukozada görülebilir.

Haber 12-01-21 07:40

Faydalı diye kaşık kaşık yemeyin! Sağlığı tehlikeye atıyor

Diyetisyen Gizem Gençyürek, güçlü bağışıklık için Covid diyetini önerdi: “İlk olarak dengeli beslenin, su ihtiyacınızı belirleyin. Özellikle zerdeçal, mantar, karnabahar, yeşil çay, keten tohumu, yaban mersini, Hindistan cevizi, sarımsak, yoğurt gibi besinleri tüketin. Ancak günde en fazla 1 yemek kaşığı önerilen zerdeçalı daha faydalı olsun diye 3-4 yemek kaşığı tüketmek sağlığımız için tehlikeli hale gelir” dedi.

Yemek 06-01-21 11:13

Karnabaharın ateşi hasatla düştü

Aralık ayında kilogramı 10 liraya kadar çıkan karnabaharda hasatla beraber fiyatlar hızla gerileyerek 3 lira seviyesine geldi - İzmir'in Torbalı ilçesinde karnabahar üreten Çağatay Çetin: - "Fiyat, tarlada 1 liraya yaklaştı"

Yurthaber 06-01-21 11:04

Şifa deposu doğal antibiyotik: Tam ölçülü çıtır çıtır karnabahar turşusu tarifi

İhtiyacınız olan hemen hemen her vitamin ve minerali içinde bulunduran karnabaharın bugün turşusunu kuruyoruz. İşte sadece kışın değil her mevsim yiyebileceğiniz karnabahar turşusu tarifi.

Yemek 30-12-20 08:39

Tarladan 1 ton karnabahar çaldılar

Samsun’un Bafra ilçesinde bir tarlada ekili 1 ton karnabahar henüz kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.Bu sene Bafra Ovası’nda kışlık sebzelerde fiyatların yüz güldürmesi hırsızların cazibesini çekti.

Yurthaber 09-12-20 13:59

Karnabaharı hiç böyle kızarttınız mı? Asla yağ çekmiyor!

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık yağ çekmeyen karnabahar kızartması enfes oluyor. Kış güzeli karnabaharı sodayla pişirmeyi mutlaka denemelisiniz!

Yemek 08-12-20 10:42

Karaborsaya düştü! Karnabahar fiyatları koronavirüsle uçuşa geçti

Bursa ovalarında bolca ekilen karnabaharın fiyatları uçuşa geçti. 2 ay önce hayvanlara yem olarak verilen karnabaharlar şimdi tarlada 8-10, pazarda 10-12 liradan alıcı buluyor. Koronavirüsle mücadele için doğal beslenmek isteyenlerin ilgisi ve ekimin istenen seviyede olmaması fiyatların yükselmesine sebep olarak gösteriliyor.

Finans 02-12-20 10:15