Karpuz Çekirdeği Haberleri

Karpuz çekirdeği faydaları nelerdir, zararı var mı? Karpuz çekirdeği yenir mi, nasıl yenir?

Karpuz yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Su içeriği yüksek olmasıyla diğer meyvelere göre ön plana çıkan karpuzun kendisi kadar çekirdekleri de oldukça yararlıdır. Karpuz çekirdekleri sağlıklı yağlar, proteinler ve mineraller içeren özellikle magnezyum, demir ve çinko mineralleri açısından oldukça zengindir. Peki karpuz çekirdeğinin faydaları nelerdir, zararı var mı?

Haber 20-04-2023 10:31

Çöpe atmayın! Saymakla bitmeyen karpuz çekirdeği faydaları

Yaz mevsiminde en ferahlatan yiyecekler arasında karpuz bulunuyor. Herkes tarafından sevilerek tüketilen karpuzun faydaları saymakla bitmiyor. Karpuz hem lezzeti hem de faydalarıyla sıklıkla tercih ediliyor. Karpuz içerisindeki lipoten sayesinde doğal antioksidan görevi görmektedir. Ayrıca karpuz çekirdeğinin de saymakla bitmeyen faydaları vardır.

Haber 10-08-2022 17:19

Batman'da karpuz çekirdeği sohbetlere keyif katıyor

Kentte kuruyemişçilerde ve sokaklardaki tezgahlarda satışa sunulan karpuz çekirdeği, tesislerin yanı sıra evlerde de hazırlanıyor - Kuruyemiş işletmecisi Abdurrahman Balcı: - "Karpuz çekirdeği yöremizde en çok tercih edilen çekirdeklerdendir. Çok lezzetli"

Yurthaber 29-07-2022 11:11

Karpuz Çekirdeği

Karpuz Çekirdeği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Karpuz Çekirdeği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.