Kırmızı Et Haberleri

İstanbul'un zam şampiyonları belli oldu!

İstanbul'da mart ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belli oldu. Mart ayında yaş, kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan sivri biber, yüzde 34,34 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Finans 02-04-2024 15:43

Bakan Bolat'tan kırmızı et açıklaması: 'Orada küçük bir sıkıntı oldu'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kırmızı et fiyatlarındaki artışa ilişkin yaptığı açıklamasında, "Kesime daha az hayvan gönderilince orada bir küçük sıkıntı oldu" dedi.

Finans 18-03-2024 14:38

Ramazan öncesi fiyatı uçuşa geçti, kırmızı eti ikiye katladı! 'Daha sıkı denetime ihtiyaç var'

Ramazan öncesi marketlerde denetim artarken Malatya kayısısının fiyatı dudak uçuklattı. Market raflarındaki fiyatı peş peşe zamlarla gündem olan kırmızı eti ikiye katladı. Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan üretici ve market fiyatları arasındaki uçuruma dikkat çekerek sıkı denetim çağrısında bulundu.

Finans 05-03-2024 15:27

Peş peşe zamlar tepki çekmişti, bazı marketler fiyatı sabitledi! Liste belli oldu

Kırmızı ete gelen peş peşe zamlar tepki çekerken İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği'nden yeni hamle geldi. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu ile protokol çerçevesinde ramazan ayı boyunca bazı marketlerde fiyatların sabitlendiğini söyledi.

Finans 05-03-2024 11:55

Diğer Haber Etiketleri

Kırmızı Et

Kırmızı Et Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kırmızı Et Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İstanbul'da 3 ayrı tarife! Et ve Süt Kurumu'nda kilosu 380 lira olan pirzola kasapta 1100 liraya satılıyor!

Kırmızı et fiyatlarına gelen peş peşe zamlar sonrası farklı semtlerde farklı fiyat tarifeleri ortaya çıktı. Et ve Süt Kurumu'nda kilosu 380 lira olan pirzola markette 800, kasapta ise 1100 liraya satılıyor. Rekabet Kurumu, kırmızı et fiyatları hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını ve harekete geçtiklerini açıklamıştı.

Finans 03-03-2024 14:00

Fırsatçılar yine işbaşında! Ramazan öncesi kırmızı etten sonra tavukta da aynı taktik: O firmalar zam kararı almış

Önce kırmızı et, şimdi de beyaz ette aynı oyun! Ramazan öncesi bu kez de beyaz ete 2 haftada 2 kez zam geldi, piyasadaki fırsatçılık deşifre oldu. Kırmızı et üreticisi bazı firmaların izlediği taktiğin aynısı beyaz ette de uygulanınca fiyatlar arşa çıktı. Üstelik bugünden itibaren yeni bir zam olacağı da belirtiliyor. Bakın beyaz et üreticisi firmalar nasıl bir karar almış...

Finans 03-03-2024 09:32

Zam üstüne zam isyan ettirdi! Kırmızı et fiyatları indirime o tarihte mi gidiyor? 3-5 firma tırmandırıyor

Ramazan yaklaşırken kırmızı et fiyatlarındaki artış gündemde. Son dönemde kuzu ve danaya üst üste gelen zamlar isyan ettirdi. Rekabet Kurumu konuyu gündemine alırken kırmızı et üreticileri birkaç büyük firmanın kırmızı et fiyatlarını özellikle bazı illerde tırmandırdığını söyledi. Peki kırmızı et fiyatlarında artış devam edecek mi? "Suni piyasa"yı işaret eden üreticiler tarih vererek indirim beklentisini açıkladı.

Finans 01-03-2024 14:14

Zamlar sonrası şikayet yağmıştı, bir açıklama da Bakan Yumaklı'dan geldi: Bunun adı fırsatçılıktır, göz açtırmayacağız!

Son 15 günde iki zam gelen ve Rekabet Kurumu'nun harekete geçtiği et fiyatlarıyla ilgili bir açıklama da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Bakan Yumaklı, "Bunun adı fırsatçılıktır" dedi.

Finans 01-03-2024 07:37

Kırmızı et fiyatları cep yakıyor! 15 günde iki zam geldi, Rekabet Kurulu harekete geçti

Kırmızı et fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Artış hız kesmezken kırmızı ete 15 günde iki zam geldi. Kasaplar arasında fiyatlar değişse de 500 TL'nin altında kıyma bulmak zorlaştı. Rekabet Kurulu da ramazan ayı öncesi kırmızı et sektörüne yönelik şikayetlerde artış görüldüğünü belirterek harekete geçti.

Finans 29-02-2024 12:39

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-2024 12:19

Kırmızı ette fiyat artışı durdurulamıyor: 40 günde 60 lira arttı!

Kırmızı etteki fiyat artışları devam ediyor. Önceki gün kuzu ve dana karkasın kilogramına 20 lira zam geldi.

Finans 13-02-2024 11:21

Kırmızı et fiyatları ile ilgili inceleme başlatıldı! Yeni zamlar kapıda… Bu detaylar her şeyi ortaya çıkardı

Rekabet Kurumu sürekli tırmanan fiyatlar nedeniyle kırmızı et sektörü hakkında inceleme başlattı. Ön soruşturmada son dönemdeki fiyat artışlarının sektör bileşenlerinin rekabete aykırı faaliyetlerinden dolayı değil, sektördeki yapısal sorunlardan kaynaklandığı tespit edildi. Peki et fiyatları neden zamlanıyor? Et fiyatlarına yeni zamlar gelecek mi? İşte detaylar…

Finans 08-12-2023 07:43

Kuzu etine 25 liralık zam geldi! Bu hafta bir kez daha değişecek: Kilosu 680 lirayı bulabilir...

Kuzu etine dün itibarıyla yeni bir zam geldi. Halihazırda 15 gün önce artan kuzu karkas et fiyatları 245 liradan 290 liraya çıktı. Bu hafta bir zam daha yapılması beklenirken, kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatının kasaplarda 590’dan 680’e kadar yükselmesi bekleniyor. Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkacak. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya raflarda yer bulacak.

Finans 27-11-2023 08:23

Aman dikkat tehlike saçıyor! Pişirmeden önce yıkamamanız gereken 4 gıda

Mutfak hijyeni, sağlığımızı koruma açısından kritik bir öneme sahip. Bu dört gıda maddesi, yıkanarak pişirildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Böylelikle fark etmeden sağlığınıza zarar veriyor olabilirsiniz. Yaşam kalitenizi artırmak ve sağlığınızı korumak için pişirmeden önce yıkanmaması gereken 4 gıdayı bilmekte fayda var.

Kadin 03-11-2023 11:24

Son bir ayda 35 lira yükseldi! Zam gelmeye devam ediyor: ‘340 liraya alıyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim’

Enflasyonun artmasına yönelik atılan adımların kendisini göstermesi beklenirken vatandaş için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Kırmızı et fiyatlarına bir süredir zam gelmiyordu ancak yaşanan son gelişmelerin ardından fiyatların yeniden yükselişe geçtiği öğrenildi. Bir buçuk ay önce 220 liraya kadar gerileyen karkas etin kilogramı, yeniden artış göstererek ortalama 250 lirayı aştı. Son bir haftada özellikle kuzu etindeki 15 liralık fiyat artışı dikkat çekiyor.

Finans 26-09-2023 07:52

Etten daha fazla protein içeriyorlar! İşte yüksek proteinli besinler

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Vücudumuz belirli proteinleri kendi üretemez. Bu nedenle besinlerle yeterli miktarda alınması gerekir. Protein deyince ilk akla gelen besinlerden biri de et oluyor ancak bu 7 besin etten daha fazla protein içeriyor.

Haber 24-09-2023 12:35

Kırmızı et tüketirken dikkat! Vücuda zararlarına inanamayacaksınız!

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kırmızı et tüketiminde zirve yaşanıyor. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekiyor. Kırmızı etin faydası kadar zararı da bulunuyor. İşte Fazla kırmızı et tüketiminin vücuda verdiği zararlar....

Haber 30-06-2023 09:42

Severek yiyorsunuz ama felç riskini yüzde 14 artırıyor! Uzmanlar sağlık için riskli iki eti açıkladı

Kalp krizi ve felç riskini artıran yiyecekler denildiğinde ilk akla gelenler kızartılmış gıdalar olsa da bu gıdaların dışında kalan sağlıklı sanarak tükettiğimiz bazı yiyecekler de oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar felç riskini yüzde 14 arttırabilen iki et çeşidini açıkladı.

Haber 02-06-2023 16:14

Kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken hataları paylaştı! Kalp sağlığına verilen en büyük zarar...

Kalp sağlığını korumak hayati önem taşıyor. Kalp sağlığını korumak adına stresten uzak durmak, hareketli yaşamı benimsemek ve en önemlisi sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bir kardiyolog kalp sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecek stillerini paylaştı.

Haber 01-06-2023 09:07

Et ve Süt Kurumu’ndan yeni hamle! Kırmızı et fiyatları böyle ucuzlayacak! Kasaplarda kıymanın ve kuşbaşının kilosu ne kadar olacak?

Kırmızı etteki artışları önlemeyi planlayan Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara'daki marketlerle yaptığı anlaşmanın ardından Kasaplar Federasyonuyla da imzayı attı. Kurum kasaplara da et tedarik edecek. ESK ve Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, federasyon üyesi kasaplara uygun fiyattan kırmızı et sağlanacak. Peki kasaplarda Et ve Süt Kurumu’nun ucuz eti kaça satılacak? İşte detaylar…

Finans 03-05-2023 07:46

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den soğan ve et fiyatlarıyla ilgili açıklama: Arzda sorun yok, fiyatlar geriliyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den kırmızı et ve soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. Canlı yayında soruları yanıtlayan Kirişci, et fiyatlarının gerilediğini belirterek "Kıymayı 190 liradan satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz." dedi. Soğan arzında ise herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Kirişci, "Şu anda Adana halini arayacak olsanız soğan fiyatlarının 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz." diye konuştu.

Finans 02-05-2023 11:52

TÜRK-İŞ duyurdu: Açlık sınırı 10 bin lirayı aştı! Sadece kırmızı ete bir ayda 50 TL zam...

TÜRK-İŞ'in nisan ayı verilerine göre, dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı 10 bin TL'yi aşarken kira, fatura, eğitim, giyim, ulaşım gibi tüm giderlerini kapsayan yoksulluk sınırı ise 33 bin TL'ye yükseldi. Son aylarda gelen fiyat artışları ile dikkat çeken kırmızı ette ise bir aydaki zam oranının 50 lira olduğu belirtildi. TESK Genel Başkanı Palandöken ise kasaplar için ESK'den ucuz et talebinde bulundu.

Finans 29-04-2023 10:22

Kırmızı et fiyatları için dikkat çeken açıklama: ‘Daha pahalı tüketmek zorunda kalabiliriz’ diyerek uyardılar

TZOB'a göre ramazanda markette 39 ürünün 30'unun fiyatında artış, 9'unda düşüş oldu. Son dönemin en çok zamlanan ürünlerinden olan kırmızı etteki fiyat artışına ilişkin TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, damızlık hayvanların kesilmesinin önüne geçilmesini talep ederek, bunun olmaya devam etmesi halinde etiketlerde daha yüksek rakamların görülmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Finans 19-04-2023 10:37

Peş peşe gelen zamlar cep yaktı, kırmızı et fiyatları için harekete geçildi: Yüzde 10'a kadar uygulanacak! Rekabet Kurumu'ndan 'para cezası' açıklaması

Son aylarda kırmızı et fiyatlarına üst üste gelen zamlar sonrası Rekabet Kurumu harekete geçti. Türkiye'nin gündeminde önemli yer kaplayan et fiyatlarıyla ilgili yeni bir adım atılıyor. Bu adımla birlikte kırmızı et fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçilmesi hedefleniyor. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, önümüzdeki süreçte para yasayı ihlal edenlere uygulanacak para cezasını duyurdu.

Finans 16-04-2023 11:31

Rekabet Kurumu, artan kırmızı et fiyatları üzerine harekete geçti

Rekabet Kurumu, Ramazan Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarında spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespiti için ön araştırma başlattı. Kurul, ön araştırma raporunun kendisine teslimini takip eden 10 gün içinde, bilgileri değerlendirerek soruşturma açılmasına veya açılmamasına karar veriyor.

Finans 15-04-2023 11:12

TÜİK, aylık zammı yüzde 19,90 olarak duyurdu! Kırmızı et fiyatlarındaki artış enflasyon raporuna girdi...

TÜİK Mart ayında fiyatı en çok düşen ve artan ürünleri açıkladı. Son günlerin en çok gündemde yer alan konusu kırmızı et fiyatlarındaki aylık artışın yüzde 19,90 olduğu açıklandı. Böylece Mart'ta fiyatı en fazla artan 'dana eti' olurken, en fazla düşen ise 'kara yoluyla yolcu taşımacılığı' oldu.

Finans 03-04-2023 10:50

Altını getir, bonfileyi götür! Kilosu 600 lirayı aştı: ‘Dolardan altından fazla kâr ederdik…’

Aylardır zam üstüne zam gelen et fiyatları altın ile yarışır hale geldi. Gramı 1.200 TL olan altın ile 600 liralık bonfile etten sadece 2 kilo alınabiliyor. Tazgahlarda bile görmenin zorlaştığı bonfile için kasaplar dikkat çeken bir hesaplama yaptı. “Eğer 6 ay önce antrikot alıp dolaba atsaydık” diyen kasap esnafı, “Dondurucudan bugün çıkarsaydık dolardan ve altından daha fazla kâr edermişiz” ifadelerini kullandı.

Finans 29-03-2023 12:23

Dana kıyma 140, kuşbaşı 150 TL! Kırmızı ette fiyat sabitleme yarın başlıyor: Bakanlıktan yeni adım

Fiyatları sabitlenen et ürünlerinin satışı yarın başlıyor. Türkiye genelinde Tarım Kredi market zincirleri ile bir protokol imzalayan ESK’dan ambalajlı kıymanın kilogramı 140 liradan, kuşbaşının kilogramı da 150 liradan alınabilecek. İstanbul PERDER ise kampanyaya dahil olan üyelerinin dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL'den satılacak. Uygulamanın ramazan sonrasında da sürmesi bekleniyor.

Finans 22-03-2023 12:05

Ramazan ayında et fiyatlarına zam gelecek mi? Açıklama geldi…

Artan gıda fiyatları vatandaşın tepkisini çekmeye devam ederken kırmızı etin fiyatı ile ilgili Ramazan ayı öncesinde merak edilen ‘yeni zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt geldi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yaptığı açıklamada "Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer" ifadelerini kullandı.

Finans 18-03-2023 12:47

76 yaşındaki Cher botoks olmadan sağladığı yaşlılık karşıtı sırrını açıkladı! 10 yıldır aynı yöntemi uyguluyor...

Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Cher, hem gençliğinde hem de mevcut yaşında başarılarının yanı sıra stiliyle de dikkat çeken sanatçılar arasında yer alıyor. 76 yaşındaki şarkıcı yaşına rağmen oldukça genç görünüyor. Cher, yaşlanma karşıtı bakımını ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını paylaştı. Botoks olmadan yapılan bu bakım ile çok daha genç görünmek mümkün olabiliyor.

Kadin 17-03-2023 08:35

40 TL birden zam geldi! Deprem de dinlemediler… ‘Kırmızı etin kilosu Ramazan’da 300 TL olur’

Samsun’da et fiyatlarına son 15 gün içerisinde gelen 40 liralık zam, kasapları bile şaşırttı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Ramazan ayına 1,5 ay gibi bir süre kala et fiyatlarının kilosunun 300 TL’ye yükselebileceğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise Ramazan sonuna kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmayacağını duyurmuştu.

Finans 09-02-2023 15:32

Kırmızı et için dikkat çeken karar: Ramazan bitene kadar zam yok!

Ramazan ayına iki ay kala kırmızı et fiyatlarına ilişkin Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan açıklama yapıldı. Fiyatlar konusunda spekülatif açıklamalar olduğu ifade edilirken zam konusuna da açıklık getirildi. Buna göre Ramazan ayı sonuna kadar kırmızı et fiyatlarına zam yapılmasının planlanmadığı ifade edildi.

Finans 01-02-2023 14:05

Mutfağın kapısından içeri sokmayın: Kalbinizi çürütüyor! Sağlığınız için en kötü yiyecekler

Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 20-01-2023 16:30

SON DAKİKA | Et ve Süt Kurumu'ndan 'kırmızı et' açıklaması

Son dakika: Et ve Süt Kurumu yaptığı açıklamada arz güvenliği ve fiyat istikrarı açısından gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, ihtiyaç olması durumunda piyasaya taze karkas et satışı yapılacağını belirtti.

Finans 19-01-2023 14:09

Sağlıklı sanılıyor ama damarları yağla doldurup tıkıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.

Haber 13-01-2023 16:59

Sıklıkla yapılan bu hatalardan uzak durun! Kısırlığa yol açıyor, seks hayatını bitiriyor

Çocuk sahibi olmak birçok kişinin gelecek hayalleri arasında bulunuyor. Ancak gün geçtikçe çocuk sahibi olmak daha zor hale geliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar kısırlığa yol açabiliyor. Bu basit hatalar çeşitli cinsel sorunlara yol açarak seks hayatınızın bitmesine de neden olabiliyor.

Haber 12-01-2023 10:12

Kırmızı ete iki ayda yüzde elli zam geldi! Yılbaşından bu yana 3 kez zam gördü! 90 liraydı 135 liraya çıktı

2022'nin ilk günlerinde başlayan ve hala devam eden zam rüzgarı vatandaşın bütçesini sarsmaya devam ediyor. Fiyat artışı yaşayan ürünlerin başında ise kırmızı et geliyor. 2 ay önce 90 lira olan dana karkas bugün itibarıyla 135 liraya çıktı. Bu, yüzde 50 zam anlamına gelirken et fiyatlarının yılbaşından bu yana 3 kez zamlanması ise vatandaşı zor duruma soktu.

Finans 10-01-2023 19:30

Kilosu 200 TL’yi geçti! Kırmızı ette fiyat artışına yeni çözüm: Anlaşmalar yapıldı, bu ay içinde…

Kırmızı et fiyatlarına sadece 9 günde üç kere zam gelerek en düşük etin kilosu 200 liranın üzerine yükseldi. Fiyatlardaki yükseliş sonrası Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) bu ay içinde karkas et ithalatına başlayacağı öğrenildi. Kurum anlaşma için imzaları attı.

Finans 09-01-2023 07:27

Keyifle tüketiyoruz ama zararları inanılmaz! İç organları sinsice bitiriyor

Yediğimiz bazı yiyecekler sağlığımızı derinden etkileyerek birçok hastalığın oluşmasında önemli rol oynuyor. Zararlarını tahmin bile edemeyeceğimiz yiyecekler iç organların yağlanmasına sebep olarak kanser, diyabet, kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzmanlar tüketilen zararlı yiyecekler hakkında bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 06-01-2023 13:11

Et ve Süt Kurumu’ndan karkas ete zam! Tezgâh fiyatlarına da yansıyacak

Et ve Süt Kurumu hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan eti alım fiyatlarına zam yaptı. Böylece küçükbaş hayvan eti alımında kilo başına 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arası artış oldu. Bu zamların ardından piyasanın çok gerisinde kalan kurumun et satış fiyatlarına da zam yapması bekleniyor.

Finans 02-01-2023 15:44

Ucuz et için sabahın ilk ışıklarıyla sıraya girip saatlerce bekliyorlar! 170 lira olan kıyma 90 liradan satılıyor

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışlarla birlikte vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu şubelerine akın ediyor. Ankara Kızılay'da bulunan Et ve Süt Kurumu'na sabahın ilk ışıklarıyla gelen yüzlerce kişi, önce sıra numarası alıyor ardından ise saatlerce bekliyor. Bir kişinin ortalama bekleme süresi 4 saati bulurken, şubedeki et ise saatler içinde tükeniyor. Kasapta ortalama 170 lira olan dana kıyma, kurumda ise 90 TL'den satılıyor.

Finans 22-12-2022 21:18

Sağlığınızı düşünüyorsanız asla yemezsiniz! Tansiyonu altüst eden en kötü yiyecek

Yüksek tansiyon toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Tedavi edilmeyen yüksek tansiyon kalp krizi, felç ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek tansiyondan korunmak için ve yüksek tansiyon hastalarının bu hastalığı kontrol altında tutması için kaçınmaları gereken yiyecekler vardır. İşte hipertansiyon hastalarının asla yememesi gereken yiyecekler...

Haber 13-12-2022 09:29

Faydalı sanılıyor ama kansere davetiye çıkartıyor! En tehlikeli yiyeceklerden...

Kansere neden olan çok çeşitli etkenler bulunuyor. Sağlıksız beslenmenin de başta kanser olmak üzere birçok hastalığa zemin oluşturduğu biliniyor. Üstelik sadece sağlıksız olarak bildiğimiz işlenmiş gıdalar değil faydalı sandığımız besinlerin içerisinde de kanserojen maddeler bulunuyor. Uzmanlar milyonlarca kişinin tükettiği o gıdayı Grup 1 kanserojen olarak değerlendirdi.

Haber 11-12-2022 09:14

Böbrekte taş oluşmasını istemiyorsanız uzak durmanız gereken besinler! Dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 23-11-2022 12:18

Fiyatı o kadar arttı ki bunun olacağını kimse tahmin bile etmemişti! Bugün itibarıyla fiyatı ilk kez eti solladı! Yeni zam ise kapıda...

Süt ve et fiyatlarındaki artış vatandaşların cebini zorlamaya devam ediyor. Süt fiyatları 1 yılda yüzde 175 artınca kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, bugün itibarıyla tarihte ilk kez etten daha pahalı hale geldi. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, et fiyatlarına da yakın zamanda yüzde 30-40 arası zam gelebileceğini öne sürdü.

Finans 19-11-2022 14:36

Etten daha fazla protein içeren 7 yiyecek

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Protein özellikle sporcuları diyetlerinde büyük önem taşıdığı için sık sık duyduğumuz besin ögesidir. Proteinin genellikle etten alınacağı düşünülür. Ancak bu eksik bilinen doğrulardandır. Et harici protein değeri çok yüksek gıdalar bulunmaktadır.

Haber 16-11-2022 09:28

Eti o renkte görüyorsanız sakın almayın! Kilosu 160 TL'yi aştı, içine su katarak insanları böyle kandırıyorlar

Kırmızı et ile ilgili ortaya atılan bir iddia gündem yarattı. Etin gramajını arttırmak için tazyikli su sıkıldığı öne sürülürken bu şekilde satılan etlerin renginin de değiştiği belirtildi. Çelik "Ete su sıkıldığı zaman suyu içine çeker. Bu da gramajı artırmak için yapılıyor olabilir" diyerek bu durumda satılan etlerinde renk değiştirerek pembeleştiğini iddia etti. İşte kırmızı et hakkında çok konuşulacak o iddiaya ilişkin detaylar…

Finans 31-10-2022 07:46

Sağlıklı diyerek yiyorsunuz ama kan damarlarını tıkıyor! Tedavi edilmezse organlara hasar veriyor

Her geçen gün yediğimiz yiyeceklerin sağlık üzerindeki etkilerini öğreniyoruz. Severek yediğimiz ve sağlık için çok faydalı olduğunu düşündüğümüz yiyecekler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu zararlar arasında kan pıhtılaşması bulunuyor. Uzmanlar yediğimiz birçok yiyeceğin kan damarlarını tıkayabileceğini belirtiyor.

Haber 21-10-2022 08:40

Önemsiz görmeyin! Pankreas kanserinin ilk belirtisi bu şekilde görülüyor

Kanser hayatımızı büyük riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Gün geçtikçe artan kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Kanserde erken teşhis hayati önem taşıyor. Pankreas kanserinin erken belirtisi idrarda fark ediliyor.

Haber 20-10-2022 07:45