Kirmizi Kadife Pastasi Haberleri

Gelinim Mutfakta kadife tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Nefis kadife tatlısı tarifi!

Kadife tatlısı, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Kafide pasta olarak da bilinen bu tatlı hem iştah kabartıcı görüntüsü hem de efsane lezzetiyle deneyenlerden tam puan almayı başarıyor. Peki, kadife tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

Yemek 2023-11-17 14:30:40

Aynısefa sabunu faydaları: Aynısefa sabunu ne işe yarar, nerelerde kullanılır?

Cilt sağlığı alanında kullanılan ve birbirinden farklı özelliklerine sahip olan pek çok çiçek türü bulunur. Aynısefa çiçeği de bu çiçekler arasında yer alır. Kadife çiçeği olarak da adlandırılan bu çiçek, calendula officinalis familyasına ait bir çiçek çeşidi olarak karşımıza çıkar. Özellikle sabun imalatında bu çiçekten sıklıkla faydalanılır. Bu yüzden bu çiçeğin kullanıldığı sabun, aynısefa sabunu olarak tabir edilir. Peki, aynısefa sabunu faydaları nelerdir?

Haber 2023-06-19 17:50:40

Ciara file elbisenin içine minicik iç çamaşırı giydi! Göğüs ucuna ise bant taktı

Vanity Fair Oscar Partisi'ne ünlüler akın etti. Ciara, Vanity Fair Oscar Partisi için kadife eldiven ve elmaslarla takım bir file elbise giydi. File elbisenin içine minicik iç çamaşırı giyen Ciara göğüs uçları için ise bant tercih etti.

Magazin 2023-03-13 14:50:33

Diletta Leotta sırt dekolteli kadife tulumuyla kendine hayran bıraktı

İddialı paylaşımlarıyla adından söz ettiren güzel spiker Diletta Leotta, vücudunu saran kadife tulumuyla beğeni topladı. Diletta Leotta'nın kalçasına inen sırt dekoltesi dikkat çekti.

Magazin 2022-12-16 10:43:13

Sucuk ve kıyma sahtekarlığı mide bulandırdı... İçinde yok yok! Kasap böyle uyardı: Hepsini karıştırırsan nükleer bomba olur

Dana kıymaya taşlık ve tavuk göğsü, sucuğa ise sakatat ve et artığı katıp piyasaya sunuyorlar. En sık tüketilen etlerde hilekarlık yaparak insan sağlığını hiçe sayıyorlar. Etlerde göz boyayarak istenen fiyata kıyma yapıyorlar. Et ürünlerinde para hırsıyla yapılan sahtekarlık akıllara durgunluk verdi. Kasap Zafer Kadife, Afyon sucuğu adı altında satılan ürüne karıştırılanlar için "Bunları karıştırırsan nükleer başlıklı bomba olur" derken zehirlenme uyarısı yaptı.

Haber 09-12-22 09:49

Bu eşsiz görüntü başka tatlıda yok: Kadife kek tarifi! Kadife kek nasıl yapılır?

Kadife keki pastanelerde en ilgi çekici pastalar arasında bulunuyor. Bu pastanın lezzetine alanlar kadife pastasından vazgeçemiyor. Hem rengi hem de eşsiz dokusuyla gönüllere taht kuran kadife kekini yiyen herkes bayılıyor. Evde kadife keki nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 13-10-22 15:43

Rüyada yeşil elbise giymek ne anlama gelir? Rüyada yeşil kadife, örgü elbise giymek ne demek?

Rüyada yeşil elbise giymek, asalet, ilim ve irfan simgesi olarak görülür. Olumlu değerlendirilen yeşil elbise simgesi, kişinin huzura kavuşacağının alameti kabul edilir. Ayrıca rüya sahibinin saygı gören bir kişi olacağının imgesidir. Rüyada yeşil beyaz elbise giymek, ilimdeki başarı ve ilerlemeyi simgeler. Rüyada yeşil parlak elbise giymek, rüya sahibinin ailesiyle ters düşebileceği olaylar yaşanabileceğini simgeler.

Trend 23-06-22 12:46

Rüyada mavi elbise giymek ne anlama gelir? Rüyada mavi kadife, abiye elbise giymek ne demek?

Rüyada mavi elbise giymek, rüyadaki detaylarla birlikte yorumlanır. Rüyanın nasıl görüldüğü ise olumlu ve olumsuz yönde yapılan değerlendirmeleri belirler. Rüyada mavi uzun elbise giymek, hastaların şifa bulacağını ve hayırlı bir yolculuğa çıkılacağını imgeler. Rüyada koyu mavi elbise giymek ise rüya sahibinin zamanını çalan kişilerden kurtulacağının alameti olarak yorumlanır. İşte bu rüyanın tüm tabirleri…

Trend 08-06-22 17:53

Kadife devrim ne demek? Kadife devrim birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler yardımcı fiillerle, sıfat fiillerle ya da zaman kipleriyle oluşturulabilir. Aynı zamanda bir araya gelirken dilbilgisi kurallarına uygun olacak şekilde değişimler de geçirebilirler. Bu durumlar, birleşik kelimelerin en ince detayına kadar ele alınarak süzgeçten geçirilmesine neden olur. Her biri ayrı ayrı analiz edilen birleşik kelimeler arasında Kadife devrim birleşik kelimesi de bulunur. Kadife devrim birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 00:07

Kadife elli ne demek? Kadife elli birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Kadife elli birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Kadife elli ne demek, anlamı nedir?

Egitim 24-05-22 00:07

Kadife çiçeği ne demek? Kadife çiçeği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Kadife çiçeği de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Kadife çiçeği TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 20:25

Kadife ne demek? Kadife kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kadife, günümüzde sıkça kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeye televizyondan internete, gündelik sohberlerden edebi eserlere kadar çok farklı oluşturulan cümlelerde yer verilir. Bazen kelimenin anlamı merak edilerek araştırılmak istenebilir. Yapılan araştırmalarda Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına yönelmek gerekir. Pek çok kişi tarafından mercek altına alınan kelimeler arasında bulunan Kadife ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:25

Kadife gibi ne demek? Kadife gibi TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Kadife gibi ne demektir? Kadife gibi, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:38

Rüyada siyah elbise giymek ne anlama gelir? Rüyada siyah, uzun, mini elbise giymek ne demek?

Rüyada siyah elbise giymek, rüyada görülen diğer detaylara göre farklı anlamlara gelebilir. Bu rüya genellikle kadını temsil eder. Hayal kırıklıkları, mutsuz günleri anlatan siyah elbise imgesi, rüya sahibinin engelleri aşıp yetkili bir mevkiye ulaşacağını da anlatır. Rüyada siyah kadife elbise giymek iyi kazanç elde edileceğini simgeler.

Trend 08-04-22 17:38

Tunceli'de henüz keşfedilmemiş türde örümcek görüldü! Isırması halinde...

Tunceli'de Uğur Polat isimli vatandaş tarafından fotoğraflanan örümceğin henüz keşfedilmemiş tür olmasının muhtemel olduğu belirtildi. Öğretim Görevlisi Mert Elverici, “Pülümür’de görülen ve renkli görüntüsüyle halkın ilgisini çeken örümcek, kadife örümcekleri gurubundan Eresus veya Loureedia cinslerine ait bir türün erkeğidir. Bu iki cinsi yalnızca fotoğraflara bakarak birbirlerinden ayırt etmek mümkün değildir. Teşhis için örneklerin laboratuvarda incelenmesi gerekmektedir” dedi.

Haber 06-04-22 10:43

Kış tarzınıza seviye atlatacak 2022'nin oversize kadın kaban ve mont modelleri

Soğuk hava dalgasının heyecanı gardıropları sardı. Triko kazaklar, kadife pantolonlar ve rengarenk bereler derken kış gelince değerini anladığımız bir parça daha var ki o da kabanlar. Dışarıdayken stil sahibi olduğumuzu belli eden kabanlar, tüm kış kombininin şıklık yükünü çekiyor. Birçok çeşidi bulunan kabanların en sevilen formu şüphesiz konforlu oversize kesimler oluyor. Siz de kış tarzınıza seviye atlatmak istiyorsanız 2022'nin oversize kadın kaban modellerine göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 15-02-22 11:50

Kadife tutkunlarına farklı ortamlara ve stillere uygun ürün önerileri

Kadife yıllardır vazgeçemediğimiz, yumuşacık ve estetik duran kumaşlar arasında yer alır. Elbise, gömlek ve bluzlarda sık sık tercih edilen kadife kumaş, birçok kişinin kalplerinde ayrı bir yere sahip. Davetlerde ve özel günlerde tercih edilmesinin yanı sıra günlük kullanıma uygun kadife parçalar da bulmak mümkün. Birbirinden farklı ortamlarda kullanabileceğiniz kadife parçaları sizler için derledik. Bu parçalara göz atarak kendi stilinize uygun ürünü bulabilirsiniz.

Kadin 07-01-22 18:03

Hersek Lagünü'nde nadir tür kadife ördek gözlemlendi

Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül: - "Marmara Denizi'nde en son 1917'de görülen, ülkemizde daha çok Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarını ziyaret eden kadife ördek, Hersek Lagünü'nde gözlemlenerek kayıt altına alınmıştır"

Yurthaber 05-01-22 11:12

Tırnaklarınıza zarar vermeden temizleyebileceğiniz en iyi aseton çeşitleri

Öz bakımımız gereği hepimiz pürüzsüz, nemli, kadife gibi ellere sahip olmayı ve ojeli tırnaklarla gezmeyi isteriz. El ve tırnak bakımı dış görünümümüzün yanı sıra, sağlıklı olduğumuzun önemli bir göstergesi. Ama gelin görün ki, o güzel ellere rengarenk ojeleri sürmek kadar çıkarmak da bir dert. Çünkü ojeleri çıkarmak için kullandığımız asetonlar her zaman masum olmayabiliyor. Peki tırnaklarınıza zarar vermeden temizleyebileceğiniz asetonların varlığından haberdar mısınız?

Kadin 19-10-21 10:39

Beyşehirli balıkçılar Çin sazanıyla yurt dışına açıldı

Beyşehir Gölü'nde günde yaklaşık 15 ton avlanan ve kilogramı 1 liradan satılan Çin sazanı, Suriye ve Irak'a gönderiliyor - Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt: - "Çin sazanı günlük 15 ton, kadife ise 4-5 ton civarına ulaşıyor. Üç tane Çin sazanı 1 kilo ediyor. Çin sazanının kilosunu 1 liradan, kadifenin kilosunu ise avcıdan 3 liradan alıyoruz. Avlanan balık miktarı çok yüksek olduğu için balıkçılarımız para kazanmaya, yüzleri gülmeye başladı" - "Şu anda gölde tutulacak, tek balık Çin sazanı ve kadife oldu. Onun haricinde balığa ağ atanlar, mazot parasını çıkaramıyor"

Yurthaber 11-10-21 12:03

'Kadife sezonu' döneminde de geliyorlar! Paket tur satışları yüzde 95'i aştı

Yaz tatillerini Türkiye'de geçirmeyi tercih eden Rus turistler, 'Kadife sezonu' olarak da adlandırılan sonbahar tatilinde, yine Türkiye'ye gelmeyi planlıyorlar. Yapılan açıklamada paket tur satışlarında payının yüzde 95’i geçtiği belirtildi.

Finans 17-08-21 16:50

Eskişehir iç sularında 3 ay sürecek olan av yasağı başladı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 2021 yılında iç sularda avlanma yasağı bugün 15 Mart tarihi itibariyle başladığını belirterek vatandaşların yasağa titizlikle riayet edilmesini rica etti.Müdür Gümüş, yaptığı açıklamada, su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğ hükümleri gereğince; 15 Mart - 15 Haziran 2021 tarihleri arasındaki üç aylık dönemde iç sularımızda mevcut sazan, yayın, kadife, siraz, tatlı su kefali gibi balıkların amatör ve ticari amaçlı olarak avlanmasının yasak olduğunu belirtti.Su ürünleri avcılığının yasak olduğu bu dönemde balıkçı gemilerinin de karaya çekilmesinin zorunlu olduğunu ifade eden İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’de görevli Su Ürünleri Kontrolörleri, Emniyet, Jandarma, Orman Muhafaza teşkilatları mensupları ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile belirlenmiş koruma ve kontrolle vazifeli diğer kamu görevlilerince göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerde yasak dönemde su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçılara yasal işlem uygulanacağını söyledi.

Yurthaber 15-03-21 14:52

Bayrampaşa’da kontrolden çıkan araç bariyerlere ok gibi saplandı: 2 yaralı

Bayrampaşa’da kontrolden çıkarak yol ayrımında bulunan bariyerlere adeta ok gibi saplanan araçta bulunan 2 kişi yaralandı.Kaza, akşam saat 22.15 sıralarında Bayrampaşa Kadife Kavşağı üzerinde yaşandı.

Haber 11-02-21 23:19

Rögara düşen Kadife için seferber oldular

Muğla’nın Marmaris ilçesi Aksaz mevkiinde 3 aylık sıpa rögara düştü.

Yurthaber 04-02-21 12:01

Etkisiz hale getirilen terörist ’Kırmızı’ kategoride çıktı

İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol İlçesi Amanos dağlarında eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin ’Kırmızı’ kategoride yer aldığını açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, İç güvenlik operasyonları kapsamında; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol İlçesi Amanos dağlarında eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik 17 Ekim 2020 günü Jandarma SİHA, Emniyet Genel Müdürlüğü PİHA’sı ve Hava Kuvvetleri destekli, JÖH ve komando birlikleri ile gerçekleştirilen operasyonda, 4 BTÖ mensubu etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.Açıklamaya göre, yapılan DNA incelenmesinde teröristlerden birinin, 28 yıldır terör örgütünde faaliyet gösteren ve Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Gaziantep ve Adıyaman bölgesinde pek çok eyleme bizzat katılan ve eylem talimatlarını veren, Sözde Amanos Saha Sorumlusu Bedrettin-Bedirhan kod adlı İbrahim Şengül isimli terörist olduğu, terörden arananlarda 10 Milyon TL’ye kadar ödülle “KIRMIZI” kategoride yer alan, terör suçları kapsamında hakkında 50 adet aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.Teröristin katıldığı eylemler; 23 Mart 1997 tarihinde, Hatay / Erzin / Yoncadüzü köyü bölgesinde, Kahramanmaraş / Göksun İlçe J.K.lığından izine gelen 1 jandarma eri ile 3 vatandaşın şehit edildiği, 2 güvenlik korucusunun yaralandığı, 26 Mart 2004 ayında Hatay/Erzin ilçesinde bulunan bir elektrik trafosunun patlayıcı maddelerle tuzaklanması sonucu 1 jandarma erinin yaralanması, 1 TEDAŞ görevlisinin öldürülmesi, 13 Haziran 2004 tarihinde, Hatay/Dörtyol ilçesi kırsal alanında yol yapım çalışması bölgesinde görevli 3 güvenlik korucusunun şehit edilmesi olaylarının faili olduğu tespit edildi.Teröristin ayrıca çok sayıda gasp, yağma, araç yakma, mala zarar verme, alıkoyma, tehdit vb.

Haber 03-02-21 15:08

En sevdiğiniz çikolatalı kurabiyeye yeni rakip: Kırmızı buruşuk kurabiye!

Kırmızı kadife kekin tahtına aday olan kırmızı buruşuk kurabiye her tatlı severin bayılarak yiyeceği mükemmel bir atıştırmalık. Kırmızı buruşuk kurabiye misafirleriniz ve aileniz için farklı bir o kadar da lezzetli bir ikrama dönüşecek.

Yemek 26-01-21 17:06

Kırmızı kadife keke rakip! Farklılık arayanlar için kırmızı kadife kurabiye tarifi

Klasik çikolata parçacıklı kurabiye tarifinde sıkılanlara, farklı bir lezzet arayanlara kırmızı kadife kurabiye tarifiyle geldik. Kırmızı kadife kekten ilham alan bu kurabiyeler sadece dakikalar içinde hazırlanıyor.

Yemek 21-12-20 08:50

Gözlerinizi ondan alamayacaksınız: Kırmızı kadife tatlısı

Kırmızı kadife pastası ya da kadife tatlısı yurt dışında özellikle yılbaşı sofraları için hazırlanır. Enfes bir renge ve görüntüye sahip olan bu yumuşak dokulu pastayı hazırlamak için lafı fazla uzatmayalım ve malzemeleri sıralayalım...

Yemek 28-10-20 07:44

Kadife gibi yumuşacık açma tarifi! Püf noktası sayesinde tel tel kabarıyor

Evinizde pamuk gibi açmalar pişirmenin bütün sırlarını merak ediyor musunuz? Cevabınız "evet" ise tüm püf noktaları ile birlikte muhteşem bir açma tarifi geliyor. Mayalı bir hamur olduğu için sadece biraz bekletmeniz gerekiyor... İçine saklayacağınız bir parça tereyağ ise pişerken lezzetine lezzet katacak.

Yemek 27-10-20 08:53

Antalya Şehir Tiyatroları Kadife Çiçekleri oyununu sahneledi

Antalya Şehir Tiyatroları "Kadife Çiçekleri" oyununu sahneledi

Yurthaber 25-10-20 13:57

Kadife Çiçekleri oyunu seyirciyle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Pulitzer Ödüllü Kadife Çiçekleri oyunu ile seyirciyle buluştu.

Yurthaber 25-10-20 11:31

İpekyolu Belediyesi okul bahçelerini çiçeklerle süsleyecek

Van’ın İpekyolu Belediyesi, ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okulların bahçe düzenlemelerinde kullanılmak üzere 40 bin çiçek ve çalı dağıtacak.İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bostaniçi Mahallesi’ndeki belediyeye ait seralarda yetiştirdiği 40 bin adet kadife, horoz ibiği, vapur dumanı, zinya çiçeği, aslanağzı, Çin karanfili çiçeği ile iri yapraklı kartopu, hanımeli, alev çalısı, badem ağacı, sarı çam, ateş dikeni ve taflan çalısını ilçe genelinde bulunan ilk ve orta dereceli okullara dağıtmaya başladı.

Yurthaber 02-09-20 13:19

Pulitzer ödüllü Kadife Çiçekleri Antalyalılarla buluşacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Pulitzer Ödüllü Kadife Çiçekleri oyunu ile Ekim ayında perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 01-09-20 12:36

Kına gecelerinin vazgeçilmezi bindallı

Geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan, kadife veya saten kumaş olan el işi bindallılar gelinlik kızların vazgeçilmezi haline geldi.Kına gecelerinde gelinlerin vazgeçilmez kıyafeti olan kadife ve benzeri kumaşlar süsler, kabartmalar ile işlenmiş bindallılar, alımlı modelleriyle gelinlik çağa gelmiş kızların beğenisine sunuluyor.Kına gecelerinde gelinlerin giydiği bindallı modellerinde en çok tel kırma modellerinin satıldığını ifade eden tarihi Kapalı Çarşı esnaflarından 58 yaşındaki 2 çocuk babası Turgay Darendeli,"Eğlence ve hüzün bir arada yaşandığı kına gecesi en köklü geleneklerimiz arasında yer alıyor.

Yurthaber 11-08-20 11:51

Sanatçı Aydın maske taktığı eşekle hak arayışı için adliye kapısında

Türkiye’de en çok küfür yiyen sanatçıların başında gelen ünlü sanatçı Aydın Aydın, maske taktığı eşeğiyle geldiği adliyede metrelerce uzunluğundaki dilekçesini savcılığa teslim etti.Yaptığı sıra dışı albüm ve kliplerle gündeme gelen ve sosyal medya hesaplarında en çok küfür ve hakarete maruz kalan Aydın Aydın, maske taktığı ‘Kadife’ adındaki eşekle Hakkari Adliyesi önüne geldi.

Yurthaber 07-07-20 11:04

Pürüzsüz bir cilt için cilt bakım kürleri

Teknolojinin gelişmesiyle beraber kişisel bakım ürünleri çeşitlenmeye başlamıştır. İlla ki kadife kadar yumuşak, sağlıklı görünen ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için dünyanın parasını harcamaya gerek var mı? Cildi temizlemek, arındırmak, beslenmek hatta nemlendirmek için evinizde bulunan doğal ürünleri kullanarak kendinize özel maskeler yapabilirsiniz.

Kadin 07-07-20 09:51

Arı kovanına yuva yapan yılanı besliyor

Ordu'nun Ulubey ilçesinde, 25 yıldır arıcılık yapan Mustafa Kahraman (50), 2 yıldır, boş arı kovanına yuva yapan 1 metre uzunluğundaki yılanı besliyor. Kahraman, “Benim yılanım çok yakışıklı, kadife gibi” dedi.

Haber 01-07-20 11:35

Koyulhisar’da hayvanlar kenelere karşı ilaçlanıyor

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artması üzerine kaymakamlığın koordinesinde ilaçlama çalışması başlatıldı.İlçe merkezinde ve Kadife Köyü Kuruseki Mahallesi’nde KKKA vakası görülmesinin ardından bu alanlarda bulunan bütün hayvanlar ve hayvanların barındıkları yerler Koyulhisar Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ilaçlanmaya başlandı.Diğer yandan kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklama ile ilçe halkı kenelere karşı uyarıldı.

Yurthaber 18-06-20 09:11

Eskişehir olta balıkçıları yeni av sezonuna başladı

Eskişehir olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği; 2020-2021 dönemi av sezonu açılışını gerçekleştirdi.Dernek Başkanı Demirtaş sezon açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’15 Mart-15 Haziran ayları arasında; sazan, yayın, şiraz, kadife, tatlı su kefali gibi tatlı su balıklarının üreme dönemi olması dolayısıyla avlanmaları yasaktı.

Yurthaber 14-06-20 12:55

Kahramanmaraş’ta çiçek şöleni

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarına özel il genelinde mevsimlik çiçek dikimi yapıyor.Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Begonya, Petunya ve Kadife Çiçeği toprakla buluşturuldu.Ekipler Madalyalı Kavşak, Diş Hastanesi Kavşağı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi kavşağı, havalimanı yolu ve Abdulhamithan Camii bahçesinde mevsimlik çiçek dikimlerini aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 06-06-20 15:17

Safranbolu Belediyesi tarım üretimine başladı

Safranbolu Belediyesi, tarıma ve atalık yerli tohumların kullanılmasına verdiği önemi sürdürülebilir kılmak için tarım üretimine başladı.Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tarımsal üretim hedefleri doğrultusunda başlayan çalışmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını söyledi.Yazıköy köyünde tarım üretimi yapmak üzere ilk 1 yılı ücretsiz tahsis olmak üzere kiralanan 18 dönümlük arsaya nisan ortasında ilk tohum ekimini gerçekleştirildiğini ifade eden Köse, "Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli, Ziraat Mühendisi ve Safranbolu Kadın Kooperatifi ile birlikte, tohumları atılan bodur kadife çiçekleri fide aşamasına geldi.

Yurthaber 05-06-20 15:03

Başkan Yılmaz’dan her anneye çiçek

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, ’Anneler Günü’ için hazırlattığı 100 bin adet kadife çiçeği ilçenin dört bir yanında sahiplerine ulaştırıldı.Belediye serasında özenle yetiştirilen çiçekler, Covid-19 riskine karşı ilaçlandıktan sonra Kuvayi Milliye Caddesi üzerindeki Toroslar Kültür Sanat Kaldırımında ve semt pazarlarında vatandaşlara hediye edildi.

Yurthaber 10-05-20 16:38

Başkan Yılmaz’dan annelere 100 bin kadife çiçeği

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, kendi serasında yetiştirdiği 100 bin adet kadife çiçeğini Anneler Günü için hazırladı.

Yurthaber 09-05-20 11:05

Çinili-çiçekli vazo

Kütahya Belediyesi, ilkbaharla birlikte şehrin simgesi olan Çinili Vazo’nun etrafını çiçeklendirdi.Rengarenk çiçeklerle güzel bir görünümü kavuşan vazo, fotoğrafseverlere adeta kartpostallık kareler sunuyor.Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şehrin caddeleri, parkları ve yeşil alanlarına petunya (Petunia hybrida), kadife (Tagetes erecta), ateş (Salvia splendens), begonya (Begonia semperflorens) ve sardunya (Pelargonium domesticum) dikildi.Çiçek dikim çalışmaları çerçevesinde gölge alanlar için begonya, güneşli bölgelerde ise petunya, ateş ve kadife türlerine yer verildiği belirtildi.Mevsim şartlarına göre rutin olarak devam edecek çalışmalar kapsamında şehrin hem daha güzel bir görünüme kavuşturmak hem de doğal yaşam alanlarının daha kullanılabilir hale getirilmesinin amaçlandığını kaydedildi.

Yurthaber 08-05-20 12:47

Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avlamak yasak

İç sularda Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasak, olta ile Tatlısu Kefali ve Gümüş Balığı avı serbest.Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazangiller, Kadife, Şiraz ve Yayın balığı avcılığı yasak.

Yurthaber 20-03-20 12:09

İç sularında başlayan av yasağı için uyarılar

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, iç sularda sazan, yayın, kadife, tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasağının başladığı söyleyerek uyarılarda bulundu.Yoldaş, yaptığı açıklamada, "Su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla bakanlığımızca hazırlanan 4/1 numaralı Ticari ve 4/2 numaralı amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda mevcut sazan, yayın, kadife, tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaktır.

Yurthaber 17-03-20 14:25

İç sularında başlayan av yasağı için uyarılar

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, iç sularda sazan, yayın, kadife, tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasağının başladığı söyleyerek uyarılarda bulundu.Yoldaş, yaptığı açıklamada, "Su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla bakanlığımızca hazırlanan 4/1 numaralı Ticari ve 4/2 numaralı amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda mevcut sazan, yayın, kadife, tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanması yasaktır.

Yurthaber 17-03-20 14:25

Eskişehir iç sularında av yasağı başlıyor

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, iç sularda avlanma yasağının başlangıç tarihi olan 15 Mart’a sayılı günler kala konuyla ilgili bir açıklama yaptı.Sever, yaptığı açıklamada, av yasağının 3 ay süreceğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığımızca, su ürünleri avcılığının belirli kurallar çerçevesinde yapılabilmesi amacıyla hazırlanan, amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ hükümleri gereğince; 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasındaki üç aylık dönemde iç sularımızda mevcut sazan, yayın, kadife, siraz, tatlı su kefali gibi balıkların amatör ve ticari amaçlı olarak avlanması yasaktır.

Yurthaber 13-03-20 12:34

Gölbaşı Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendine ait serada özenle yetiştirdiği çeşitli türlerde yıllık ve mevsimlik çiçek üretimine devam ediyor.Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bakım ve dikim ekipleri, park, yeşil alan ve refüjlerde kullanılmak üzere kendi serasına 70 bin adet kadife çiçeği dikerek, üretim yapmaya devam ediyor.

Yurthaber 21-02-20 09:22