Kurabiye Tarifi Haberleri

Büyük küçük herkesin sevdiği lezzet: Damla çikolatalı kurabiye tarifi! Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Süte batırmalık bir kurabiye arıyorsanız doğru yerdesiniz. İç yapısı kolaylıkla dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi klasik bir kurabiye malzemeleriyle kolayca hazırlanabiliyor. Kurabiyenin lezzetine lezzet katan damla çikolata tarifin son dokunuşu oluyor. Peki, damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla nefis damla çikolatalı kurabiye yapımı...

Yemek 02-03-2024 15:24

Bağımlısı olabilirsiniz: Kıyır kıyır fındıklı kurabiye tarifi! Evde kolay fındıklı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Fındıklı kurabiye tarifi, yediden yetmişe herkesin sevdiği bir lezzet. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz ve servis edebileceğiniz fındıklı kurabiye tarifi sofralarınıza renk katacak. Peki, ev yapımı ağızda dağılan fındıklı kurabiye tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 20-02-2024 12:12

Kahveli kurabiye tarifi: Kahveli kurabiye nasıl yapılır?

Çayın kahvenin yanında ikram edebileceğiniz, sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz güzel vakitleri renklendirebileceğiniz farklı atıştırmalıklar ve pratik tarifler arıyorsanız kahveli kurabiye tarifimizi denemelisiniz. Son derece kolay olan bu tarif hem çok kısa süre içinde hazırlanabiliyor hem de çok kolay malzemeler kullanılarak yapılabiliyor.

Yemek 08-02-2024 01:57

Sevgililer Günü'nü tatlandıran nefis bir lezzet: Sevgililer Günü'ne özel kalpli kurabiye tarifi! Kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Sevgililer Günü her yıl lokantaların, mekanların düzenlediği etkinliklerle ve organizasyonlarla tüm dünyada kutlanan çok özel bir gündür. Ancak bazı çiftler bu özel günü baş başa kendi evlerinde geçirmek isteyebilirler. Eğer siz de sevdiğinizle birlikte geçirmek istiyorsanız ya da onun için bu özel güne özel tarifler denemek istiyorsanız Sevgililer Günü'ne özel kalpli kurabiyeler yapabilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 00:17

Şans kurabiyesi tarifi: Şans kurabiyesi nasıl yapılır?

Eğer dünya mutfaklarından farklı tarifler denemeyi seviyorsanız kendi mutfağınızda kolaylıkla ve çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz şans kurabiyesi tarifimiz tam size göre. Dünya çapında bilinen, yılbaşlarının ya da özel günlerin birçok ülkede vazgeçilmez atıştırmalıklarından olan şans kurabiyeleri yapabilmek için gerekli olan tüm malzemeleri ve tarif adımlarını aşağıda görebilirisiniz.

Yemek 08-02-2024 00:08

Herkes lezzetine aşık olacak: İşte Sevgililer Günü kurabiyesi tarifi! Sevgililer Günü kurabiyesi nasıl yapılır?

Dünya genelinde kutlanan Sevgililer Günü için her yıl farklı mekanlarda birçok özel organizasyon düzenlenir. Kimi çiftler bu organizasyonlardan birinde, kimi çiftler de evde kendi hazırladıkları bir sofranın başında samimi ve romantik bir akşam geçirmeyi seçebilirler. Eğer siz de evde kendi yaptığınız tariflerle özel bir gün geçirmek isteyenlerdenseniz Sevgililer Günü'ne özel kurabiyeler yapabilirsiniz.

Yemek 07-02-2024 23:51

Portakallı kurabiye tarifi: Portakallı kurabiye nasıl yapılır?

Ev partilerinin, özel gün etkinliklerinin, çay davetlerinin gözde ikramlıklarından biri de hem tatlısı hem tuzlusu yapılabilen kurabiyelerdir. Özellikle mevsiminde en taze şekilde temin edilebilen meyveler ile yapılan kurabiyeler, keyifli sohbetlerin vazgeçilmez eşlikçileri olur. Kendi mevsiminin en faydalı meyvelerinden portakal ile yapılan kurabiyeler soğuk kış günlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir.

Yemek 24-01-2024 20:49

Mandalinalı kurabiye tarifi: Mandalinalı kurabiye nasıl yapılır?

Hamur işlerini hem tüketmeye hem de yapmaya meraklıysanız, evdekilerin parmaklarını yiyeceği tarifler denemeyi seviyorsanız mandalinalı kurabiye tarifi tam size göre. Soğuk kış günlerinde en kolay bulunan ve son derece faydalı olan meyvelerden mandalinayı bir de verdiğimiz tarifle kurabiye olarak deneyin. İster çay saatlerinde ister akşam ya da öğle arası atıştırmalıklarında bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yemek 24-01-2024 18:32

Dondurma kurabiye tarifi: Dondurma kurabiye nasıl yapılır?

Hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği birçok tatlı ve tuzlu kurabiye çeşidi çay saatlerinde, kahve sohbetlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Farklı malzemelerle, birkaç dakika içinde ya da birkaç aşama uygulanarak yapılabilen birçok kurabiye türü vardır. Adını şeklinden alan dondurma kurabiye de bu kurabiye türleri arasında yer alır.

Yemek 24-01-2024 18:25

Şekersiz diyet kurabiye tarifi: Şekersiz diyet kurabiye nasıl yapılır?

Formda kalmak ya da kilo vermek isteyen kişiler uyguladıkları diyetler doğrultusunda belli saatlerde, belirli yiyecekler tüketebilirler. Ancak bol kalorisi ile bilinen bazı yiyecekler farklı malzemeler kullanılarak yapıldığında diyetlere uygun hale gelebilirler. Çeşitli hamur işleri de diyete uygun malzemeler kullanılarak yapılabilir. Diyetisyenlerin de önerdiği bazı özel tariflerde diyeti bozmadan bu yiyecekleri tüketebilmek mümkün olur.

Yemek 19-01-2024 13:56

Kalpli kurabiye tarifi: Kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Özellikle sevgililer gününde çok sık yapılan ve tüketilen kalp şeklindeki kurabiyeler, herhangi bir günde de yapılarak sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, çayın ya da kahvenin yanında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Evde birkaç dakika içinde yapabileceğiniz kalpli kurabiyeleri şeker hamuru ya da pudra şekeri ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Yemek 22-12-2023 18:14

Yılbaşı kurabiyesi tarifi: Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

Yeni bir yıl ile birlikte gelen yeni umutlar, dilekler, heyecanlar, rengarenk ve ışıl ışıl süslerle birlikte kutlanan yılbaşı günü birbirinden lezzetli yiyecekleri ile de yılın en güzel zamanı olarak bilinir. Kurulan yılbaşı sofralarına oturup, bir araya gelen aile üyeleri, dostlar, arkadaşlar bir arada yeni bir yılın gelişini kutlarken sofralardaki lezzetler, yeni yıl dileklerine de eşlik eder. Yılbaşı kurabiyesi de bu dönemin en çok yapılan tarifleri arasında bulunur.

Yemek 22-12-2023 17:51

Çat kapı gelen misafire: Nefis kıtır kurabiye tarifi! Az malzemeli kıtır kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Bazen çat kapı gelen misafirlere hızlıca ne yapsam diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hazırlayabileceğin nefis kıtır kurabiye tarifi ağızda dağılan yapısıyla oldukça seviliyor. 10 dakikada hazırlayıp fırına atabileceğiniz nefis kıtır kurabiye tarifini hazırlamak oldukça pratik. Peki, kıtır kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Yemek 04-08-2023 16:33

Yapımı çok basit: Damla çikolatalı kurabiye tarifi! Pratik damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Pratik kurabiye tarifleri denince akla ilk gelenlerden biri de hiç şüphesiz damla çikolatalı kurabiye oluyor. Çat kapı misafire en hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz damla çikolatalı kurabiye, büyük küçük herkesin sevdiği bir lezzet. Ağızda dağılan hamuru ve lezzetine lezzet katan damla çikolatalarıyla deneyenlerden tam puan alan bu kurabiye tarifinin yapımı da oldukça basit. Peki, Pratik damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Yemek 15-05-2023 23:46

Ağızda dağılan fındıklı kurabiye tarifi! Fındıklı kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kurabiye tarifleri mutfaklarda sık sık tercih edilen lezzetlerden biri. Yapımı oldukça pratik olan fındıklı kurabiye tarifi, "Misafire ne yapılır?" diye soranların da kurtarıcısı oluyor. Peki, fındıklı kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 02-05-2023 18:18

Airfryer kurabiye tarifi: Airfryer'da kurabiye nasıl yapılır?

Kızartmalarınızı, ana yemeklerinizi, tatlılarınızı ya da atıştırmalıklarınızı Airfryer ile birkaç dakika içinde hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. Özellikle çocukların çok sevdiği, pikniklerde, çay saatlerinde ikramlık olarak servis edilen tuzlu ve tatlı kurabiyeleri de Airfryer’de kısa süre içinde pişirebilirsiniz.

Yemek 27-01-2023 19:48

Öğretmenler günü için en güzel hediye: Reçelli kalpli kurabiye tarifi! Akışkan kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Öğretmenler gününde biricik öğretmeninize ne hediye edeceğinizi düşünüyorsanız kalpli kurabiyeler en doğru tercih olabilir! Tüm sevginizi yansıtacağınız bu kalpli kurabiyeler hem görünüm hem de lezzet olarak favori atıştırmalıklarınız arasında bulunacak. Üstelik bu tarifi sevgililer günü, anneler günü ve doğum gününde de yapabilirsiniz. Evde reçelli kalpli kurabiye nasıl yapılır? Merak ediyorsanız bu kurabiye tarifini denemelisiniz.

Yemek 24-11-2022 14:03

Sadece pasta şeflerinin bildiği en iyi kurabiyeleri pişirmenin sırları

İşte tanıdığınız herkesi etkileyecek kurabiyeler yapmak için şef onaylı bazı ipuçları. Çikolatalı kurabiyenin lezzetinden, şekerli kurabiyenin kıvamından, zencefilli kurabiyenin gevrekliğine kadar dikkat edilmesi gereken çok şey var. Kurabiyeler çok yönlü tatlılardır. En sevdiğiniz tür ne olursa olsun, tüm kurabiyeler yapılırken benzer bir süreçten geçer. Ancak bu süreç boyunca yapacağınız birkaç dokunuş kurabiyeleri mükemmel hale getirecektir.

Yemek 22-10-2022 22:10

Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 24-09-2022 13:50

Islak kurabiye nasıl yapılır? Islak kurabiye malzemeleri neler?

Akşam yemeğinden sonra çayın yanına atıştırmalık güzel bir tarif arıyorsanız bu haber tam size göre... Islak kurabiyeyi evinizde hazırlayıp çayın yanında sunabilirsiniz. Peki ıslak kurabiye nasıl yapılır? Islak kurabiye malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 27-06-2022 22:03

Hem kokusu hem lezzeti nefis! Kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi

Elma birçok tatlıya oldukça yakışıyor. Özellikle kurabiyelerin içerisinde enfes bir lezzet yaratıyor. Elmalı kurabiye tarifi oldukça lezzetli olmasının yanı sıra yapımı oldukça basit. Dokusu kıyır kıyır olan ve misler gibi kokan bu kurabiye tarifini mutlaka denemeniz gerekiyor. Yapacağınız kurabiyeyi herkes çok beğenecek.

Yemek 27-06-2022 12:17

Limonlu kurabiye nasıl yapılır? Limonlu kurabiye malzemeleri neler?

Leziz atıştırmalıklardan biri olan limonlu kurabiyeyi evinizde birkaç malzeme ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için gerekli olan temel malzemeler un, yumurta, limondur. Peki limonlu kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi...

Yemek 23-06-2022 19:28

Sadece 3 malzemeyle nefis kurabiyeniz hazır

Tatlı krizlerinde yenilecek tatlı bulmak zorlu olabiliyor. Evdeki malzemeler ile en pratik ve hızlı şekilde yapılacak tarifler aranıyor. Aşağıda yer alan kurabiye tarifinin tadı öyle lezzetli ki saatlerce uğraşılmış hissi veriyor. Kolayca yapacağınız bu tatlıyı yapınca neden daha önce denememişim diyeceksiniz! Yapımı oldukça basit olan bu kurabiyeyi mutlaka yapmalısınız.

Yemek 21-06-2022 16:43

Mantar kurabiye nasıl yapılır? Mantar kurabiye malzemeleri neler?

Oldukça hafif bir tarif olan mantar kurabiye, ağızda dağılan tadıyla tam bir lezzet şöleni yaşatıyor. Bu nefis atıştırmalığı evinizde kolayca deneyebilirsiniz. Peki mantar kurabiye nasıl yapılır? Mantar kurabiye malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 20-06-2022 23:30

Mis gibi kokuyor! Damla sakızlı kurabiye tarifi

Damla sakızı tatlılarda sıklıkla kullanılan lezzetlerden. Tatlılara eşsiz bir koku ve tat yaratan damla sakızı kurabiyelerin lezzetine lezzet katıyor. Damla sakızlı kurabiyeyi bir kez deneyenler bu tadı sürekli yapmak istiyorlar. Oldukça hızlı bir şekilde yapılan bu nefis kurabiyeyi mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 17-06-2022 16:44

Fark edilmeden yapılıyor: Kurabiyelerinizin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız bu hatalardan uzak durun

Birçok farklı çeşidi bulunan kurabiye sevilerek yeniliyor. Kurabiye hem çayın hem de kahvenin yanına oldukça yakışması ve yapımının kolay olması nedeniyle sıklıkla yapılıyor. Yapımı her ne kadar kolay olsa da tarifleri uygularken yapılan bazı yanlışlar geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor. Aşağıda bulunan hatalar kurabiyeleriniz istediğiniz gibi olmamasına yol açıyor.

Yemek 16-06-2022 10:46

Pastaneden alınandan farkı yok! Kıyır kıyır bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Pastaneden alınan tuzlu kurabiyelerin tadını oldukça seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Tuzlu kurabiye çay saatinde yiyeceğiniz en lezzetli atıştırmalıklardan olacak. Üstelik bu tarif çok uzun süre bayatlamıyor. Özellikle yoğun biriyseniz tuzlu kurabiye tarifini yapmanız uzun süre süre atıştırmalıklarla uğraşmanızı engelleyecek. Kıyır kıyır olan bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 15-06-2022 10:08

Sadece 15 dakikada hazır! Çok pratik çikolatalı kurabiye tarifi

Çat kapı misafiriniz mi geldi? Misafirlerinize hızlı bir şekilde ne çıkaracağınızı düşünüyorsanız bu çikolatalı kurabiye tarifi tam size göre. Bu tarifi zor zamanlarınızda yapabilmek için mutlaka bir yere not etmeniz gerekiyor. 15 dakikada hazırlayacağınız çikolatalı kurabiyenizin tadı saatlerce uğraşılmış gibi olacak.

Yemek 20-05-2022 15:20

Kurabiyelerinizin lezzetine lezzet katacak etkili öneriler

Doğru kurabiye kıvamını tutturmak oldukça zorlu olabiliyor. Evde yapılan kurabiyelerin dışarıdaki gibi olmadığını düşünüyorsanız bu önerileri duymamışsınız demektir. Doğru teknikleri geliştirerek kurabiyelerinizi bambaşka bir forma ulaştırarak çok lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu yöntemler ile evde yapacağınız kurabiyeler pastanelerdekinden çok daha leziz olacak.

Yemek 18-05-2022 15:47

Kurabiyeleri haftalarca taze tutmanın sıra dışı yöntemi

Yiyecekleri doğru yerde saklamak, uzun süre tazeliğini korumak açısından çok önemlidir. Yiyeceklerin uzun süre tazeliğini koruması aynı zamanda mutfak ekonomisine de yardımcı olacaktır. Kurabiyeler çok lezzetli olduğu kadar uzun süre dayanamazlar. Ancak TikTok’da paylaşılan bir video kurabiyeleri haftalarca taze tutmanın alışılmadık bir yolunu gösterdi.

Yemek 18-05-2022 11:35

Çat kapı misafirlere asıl sürprizi siz yapın: Üç malzemeli kurabiye tarifi

Şipşak hızında mükemmel kurabiyeler için sadece 3 malzemeye ihtiyacınız var. Dertli arkadaşınızın yüzünü güldürmek istediğinde, komşunuz beklemediğiniz anda geldiğinde ya da çat kapı misafirlere 3 malzemeli kurabiye tarifi ile asıl sürprizi siz yapın. Kolları sıvayın ve beş dakikada neler yapabildiğinizi hemen gösterin.

Yemek 17-05-2022 16:01

Gerçeğinden çok daha güzel! Starbucks kurabiyesi tarifi

Kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmez tatlarından. Hem misafirlerinize hem de kendinize yapacağınız en lezzetli ve en kolay tarif starbucks kurabiyesi olabilir. Yapımı oldukça basit olan bu kurabiye ile birlikte istediğiniz lezzete kavuşabileceksiniz. Yanında her türlü içecekle ikram edebileceğiniz starbucks kurabiyesini mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 13-05-2022 10:52

Anne elinden çıkmış gibi! Portakallı ıslak kurabiye nasıl yapılır? Portakallı ıslak kurabiye malzemeleri nelerdir?

Portakallı ıslak kurabiye tarifini yapanlarınız vardır. Ama hiç denemediyseniz bu tarifi iftardan sonra çayınızın yanına mutlaka denemelisiniz. Ramazan ayında tutulan oruçla bir miktar enerji harcanıyor. Harcanan bu enerjiyi bir şekilde geri almalıyız. Onu da evde kolaylıkla deneyebileceğiniz portakallı ıslak kurabiye ile kolaylıkla geri kazanabilirsiniz. İşte Portakallı ıslak kurabiye tarifi!

Yemek 08-04-2022 17:38

Usta şef olmanıza gerek yok! 5 malzemeli kolay bisküvili cheesecake kurabiye tarifi

Bayıldığımız iki lezzeti bir araya getiren bisküvili cheesecake kurabiye tarifini yapmak için usta şey olmaya gerek yok. Az malzeme ve basit yöntemle anında harika kurabiyelere sahip olacaksınız.

Yemek 24-03-2022 14:34

Edirne Saray sofralarından: Kallavi kurabiyesi

İçeriğinde rafine şeker barındırmayan saray mutfağından çıkagelmiş Edirne'nin en özel tariflerinden biri olan kallavi kurabiyesi ile tanışmanın zamanı geldi. Yöresel bir lezzet olan kallavi kurabiyesi, günümüzde özellikle sanayi tipi işletmelerde çok daha fazla yapılıyor. Fakat neden evlerde de bu tarife yer açılmasın ki?

Yemek 28-02-2022 15:28

Mutfaktaki eğlencenin adı: Probis tarifi

Hem doyurucu hem besleyici en lezzetli bakkal atıştırmalıklarından biri olan probis bisküvisini evde hazırlamak ve doyasıya tüketmek ister misiniz? Mis gibi muz aroması ve yüksek orandaki protein değerleriyle severek tüketeceğiniz probis için malzemeleri hazırlayın! Evinizin fırınında hazırlanabilecek çok lezzetli bir tarif için sizlerleyiz.

Yemek 15-02-2022 17:21

Çayla, kahveyle çok iyi gider: Çikolatalı mereng kurabiyesi

Kurabiyeler kahve ve çay yanına en sevilen atıştırmalıklardan biri. Bir yandan muazzam kokusu diğer yandan ise ağızda dağılan eşsiz lezzetiyle kurabiyeler, herkesi kendine aşık ediyor. İçerisine katılan farklı malzemelerle hayran kalacağınız tatlar oluşuyor. Şimdi ise çayla beraber mükemmel olabilecek çikolatalı mereng yapıyoruz. Bu tarif sizi büyüleyebilir. İşte tarifin detayları...

Yemek 08-02-2022 17:21

Tadına bakan mest olacak: Lezzet şöleni yaşatan brownie kurabiye tarifi

Gün içerisinde çay ve kahve molaları vermeye bayılıyor, yanına da mutlaka atıştırmalık tatlı yiyecekler arıyoruz. Bu kimi zaman bir kurabiye, kimi zaman bir kekken iki tarifin birleştirilmesi ile ortaya çıkan nefis brownie kurabiye ile lezzet festivali yaşayacaksınız. Dolu dolu kakao lezzeti alabileceğiniz enfes bir tarif için mutfağın kapısını şimdiden aralamaya ne dersiniz? Tam kıvamlı brownie kurabiyenin yapılışı için buyurun...

Yemek 08-02-2022 09:47

Hafif tatlı tarifleri denemek isteyenler: Fıstık ezmesi ile hazırlayabileceğiniz 3 farklı tarif

Fıstık sevmeyenlerin bile zevkle yediği fıstık ezmesi, ölçülü tüketildiğinde oldukça sağlıklı bir besin. Son yıllarda mutfağımıza iyiden iyiye giren ve kalıcı yer edinen fıstık ezmesinin kullanımı da birbirinden farklı tariflerle giderek yaygınlaşıyor. Peki siz fıstık ezmesi ile çok basit ve lezzetli tarifler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Yemek 05-02-2022 10:33

Misafirleriniz ve çocuklarınız buna bayılacak! Hem leziz hem basit kıyır kıyır kahveli kurabiye tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi kurabiyelere değişik bir soluk getiriyor, hamurunda kahve kullanıyoruz. Pişerken mutfağınızda harika kokular bırakacak, yerken adeta bir şenlik havası yaratacak kahveli kurabiyeler son zamanların en trend lezzetleri arasında! Türk kahvesine farklı bir kullanım alanı yaratan, ceviz ve çikolatasıyla çok leziz olan bu tarif için hamur yoğuruyoruz...

Yemek 01-02-2022 12:28

Artık kurabiyeleri ocakta da pişirebilirsiniz: Fırınsız kurabiye pişirme tarifi

Çoğumuz kurabiye yemeyi severiz; özellikle tatlı krizine girdiğimiz zaman! Çok farklı malzemelerle hazırlanabilmesi, bereketli olması ve tüm eve yayılan mis kokusu, kurabiyeyi vazgeçilmez yapan unsurlardan sadece birkaç tanesi! Biz de lezzetli mi lezzetli bir tarifle mutfağınıza konuk oluyoruz. Üstelik fırına bile ihtiyacınız olmayacak! Tavanızı hazırlayın kurabiye pişiriyoruz!

Yemek 03-01-2022 10:56

Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi tarifi, malzemeleri ve püf noktası...

Yılbaşı kurabiyesinin tarifi, malzemeleri ve püf noktası, sevdiklerine renkli ikramlıklar hazırlamak isteyenlerin aklında hep yer alır. Her evde bulunabilecek kolay malzemelerle yapılan yılbaşı kurabiyesini, yılbaşı sofralarına lezzet katar.

Yemek 30-12-2021 14:09

Yılbaşı için lezzetli bir hediye arayanlara: Kavanoza konulabilen minik kurabiye tarifleri

Arkadaşlarınıza, yakınlarınıza davetli olduğunuzda hediye olarak götürebileceğiniz tek atımlık mini kurabiyeler yapmak ister misiniz? Ağızda dağılan, mis kokularıyla mest eden mini kurabiyeleri, süslü bir kavanozun içinde hediye etmek güzel bir jest diyebiliriz. Tatlısından tuzlusuna kolayca hazırlanabilen az malzemeli mini kurabiye fikirleri ve tarifleri sizlerle...

Yemek 30-12-2021 09:45

Kutlama masaları için harika görünümlü elmalı havuçlu kurabiye tarifi

Canımız tatlı ve aromalı kurabiyeler istediğinde hemen mutfağa koşuyoruz. Özellikle elma ve havucu kek ve kurabiyelerde kullanmak bizim işimiz! Buram buram tereyağı kokusunu hissetmek istediğimiz kurabiyelere yeni bir dokunuş getiren, havuçla elmayı aynı anda bir arada kullanabileceğiniz nefis bir tat geliyor. Meyveli kurabiye sevenlere özel bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Yemek 30-12-2021 09:45

Yılbaşı sofralarınızı şenlendirecek mis gibi Gingerbread Kurabiye Tarifi!

Aralık ayının gelmesiyle birçok kişi yeni yıl heyecanını yaşamaya başladı. Yeni bir yıla girecek olmanın heyecanını kıyafetlerinizde, yılbaşı ağacı süslemelerinizde veya tariflerinizde yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle yılbaşı gecesinde kurduğunuz sofralarda yeni yıl ruhuna uygun seçimler yapmaya önem verebilirsiniz. Peki, yeni yıl ruhunu en iyi yansıtan tatlı tarifi hangisi? İşte cevabı...

Yemek 20-12-2021 07:39

Kurabiye severlerin aklını başından alacak lezzet: Almanların yılbaşı geleneği Lebkuchen kurabiyesi

Almanya'nın geleneksel yılbaşı lezzetlerinden olan Lebkuchen kurabiyesi, hem tatlı hem baharatlı kurabiye sevenlerin damak tadına uygun. Sıcak baharatların ve meyvelerin karışımı ile yapılan bu kurabiye, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Yapılışı oldukça kolay olan Lebkuchen kurabiyesi ile siz de çay saatlerinizi veya yeni yıl sofranızı renklendirebilirsiniz.

Yemek 14-12-2021 10:08

Günler geçse de fırından yeni çıkmış gibi! Kurabiyelerin uzun süre taze kalmasını sağlayacak en etkili tüyolar

Ev yapımı kurabiyenin yeri bir başka. Peki; fırından yeni çıkmış, sıcacık ve çıtır çıtır kurabiyelerin o ağızda dağılan harika kıvamını daha uzun süre korumak için neler yapmalısınız? Hazırlık aşamasında uygulayabileceğiniz birkaç tüyo ve sonrasında doğru saklama yöntemleri ile kurabiyelerin ilk anki tazeliğini koruyabilirsiniz.

Yemek 29-11-2021 07:11

Çay Demlenene Kadar Hazır! Lezzetiyle Pastaneleri Aratmayacak Pratik Kuru Pasta Tarifi

Bayramlarda, doğum günlerinde ve birçok özel günde imdadımıza koşan lezzetlerin başında kuru pastalar gelir. Çat kapı gelen misafirlere ve abur cuburdan vazgeçemeyen çocuklara ikram etmek ya da çayın yanında atıştırmak için harika bir alternatif. Artık dışarıdan satın almamıza gerek kalmadan evde çok lezzetli ve iştah kabartan kuru pastalar yapmak mümkün!

Yemek 10-11-2021 09:38

Sütün en iyi arkadaşı! Çocukların yemelere doyamayacağı kıyır kıyır kurabiye tarifleri

Çocuklara sütü sevdirmenin güzel bir yolu da lezzetli kurabiyelerden geçiyor. Şöyle ağızda dağılan ve lezzetli kurabiyelere kim hayır diyebilir ki? Hem çocukların hem de her zaman çocuk kalanların damaklarını coşturacak, sütün yanında ikram edebileceğiniz kıyır kıyır ve mis gibi kurabiye tariflerini sizlerle paylaşıyoruz.

Yemek 19-10-2021 07:36