Lezzet Festivali Haberleri

23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali başladı

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in yaptığı "23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali" başladı.

Yurthaber 2024-04-18 08:39:15

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı

Türk mutfağının zengin lezzetlerini korumak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Ege Bölge Finali Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yurthaber 2024-04-17 11:41:40

43. İstanbul Film Festivali yarın başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 43. kez düzenlenen "İstanbul Film Festivali", 17-28 Nisan'da sinemaseverlerle buluşacak.

Yurthaber 2024-04-17 08:14:26

Tadına doyum olmuyor: Dondurmalı irmik helvası tarifi! Kolay irmik helvası nasıl yapılır?

Dondurmalı irmik helvası tarifi merak ediliyor. Sıcacık irmik helvası ve ferah dondurmanın buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Evde kolayca hazırlanabilen dondurmalı irmik helvası tarifini haberimizde derledik. Peki, kolay dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-13 15:45:42

Diğer Haber Etiketleri

Afyonkarahisar müze Denizli IKSV aşlama helvası nasıl yapılır irmik helvası tarifi dondurmalı irmik helvası dondurmalı irmik helvası tarifi Lahmacun tavuk döner sütlaç Ramazan japon Kültür ve Turizm Bakanlığı yemek lezzet ateş iftar Kilis Ankara İstanbul konser türk kahve kahve Çanakkale kuşadası geleneksel yemekler susam limon tuz Kalp‎ sumağın faydaları sumağın zararları gastronom pate Tekirdağ çörek leziz şeker şerbeti tarif güllaç ramazan ayı tatlı Ramazan menüsü kahvaltıdan kömbe kömbe tarifi iskender iskender tarifi tava nohut borani borani tarifi böreği nasıl yapılır yiyecekler tava böreği Gaziantep kahke çeşitleri ekmek müşteri Sahur simit yağ farklı lezzetler muhallebili revani muhallebi revani revani tarifi tavuklu makarna etli tatlılar pare tarifi şerbetli tatlı şekerpare çorba kahve sohbetleri havuçlu tarçınlı kolay tatlı tarifi az malzemeli revani nasıl yapılır revani nasıl yapılır tarifi revani tarifi kolay revani tatlısı revani tatlısı tarifi revani tatlısı tarifi kolay revani yapımı tarifi revaninin yapılışı kadayıf kadayıf tarifi Çorum Hitit Üniversitesi kafkas Aydın elma sirkesi elma sirkesinin faydaları elma sirkesi faydaları kurabiye tarifleri püf noktaları damla çikolatalı kurabiye kurabiye tarifi cookie kurabiye tarifi hindistan cevizi yağı faydaları hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır hindistan cevizi yağı hindistan cevizi yağı ne işe yarar düğü höşmerim höşmerim nedir Karabük Üniversitesi kurabiye fındıklı kurabiye macar yemeği tas kebabı tas kebabı nasıl tas kebabı nasıl olur tas kebabı tarifi tas kebabı yapılışı tas kebabı yapılışı tarifi tas kebabı yapımı tas kebabı yemeği tas kebabının tarifi tas kebabının yapılışı evde tas kebabı nasıl yapılır tas kebabi tarifi tarifleri et yemekleri tarifi tas kebabı etsiz çiğköfte yapımı caz sipariş Siirt

Tavuk döner mi lahmacun mu tartışması son buldu! Zirve değişmedi ama tatlıda büyük sürpriz var

Türkiye’nin Ramazan ayı lezzet tercihleri belli oldu. İftarda geçen yıl olduğu gibi tavuk lezzetleri ilk sırada yer alırken, sahurda ise lahmacun zirveye geri döndü. Çorbalarda mercimek birinciliğini korudu. Fırın sütlaç popülerliğini devam ettirse de soğuk baklava sürpriz bir çıkış yaptı. İşte Türkiye'nin ramazan ayı yemek tercihleri...

Finans 09-04-24 11:14

Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde Japon grup WA-League gösteri yapacak

38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Japon grup WA-League yarın MEB Şura Salonunda sahne alacak.

Yurthaber 04-04-24 11:30

Türkiye Kültür Yolu Festivali, Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin ilk durağı olan Adana'da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 13-21 Nisan'da çeşitli etkinlikler sanatseverlere sunulacak.

Yurthaber 03-04-24 15:41

Tüpgaz ile pişen yemekler daha mı lezzetli?

Kimileri için bir tutku, kimileri için bir hobi olan yemek pişirmenin püf noktası, doğru pişirme yöntemlerini uygulamaktan geçiyor. Pişirme tekniği ve şekli yemeğin lezzetine doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte önemli konulardan biri alevin verimli olması ve doğru bir biçimde kullanılması. Güçlü alev ve verimlilik denilince bugün tüpgaz önemli bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle restoranlarda gördüğümüz büyük alevlerle pişen yemekler tam anlamıyla bir lezzet şöleni!

Haber 03-04-24 13:19

Kilis'in tescilli lezzeti cennet çamuru iftar sofralarından eksik olmuyor

Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın birleşimiyle ortaya çıkan lezzet, ramazan sofralarını süslüyor.

Yurthaber 29-03-24 10:16

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getirecek

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceğini söyledi.

Yurthaber 26-03-24 12:12

TEKNOFEST 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurusuyla rekor tazeledi

Geçen yıl 1 milyon yarışmacının katıldığı dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e, bu yıl 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurdu.

Yurthaber 26-03-24 08:29

31. İzmir Avrupa Caz Festivali, kapanış konseriyle son buldu

31. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin kapanış konserinde Avrupa'nın önde gelen caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Ondrej Krajnak, bestelerini seslendirdi.

Yurthaber 21-03-24 10:33

İftar sonrası vazgeçilmez lezzet haline geldi! Artık çaydan daha fazla tüketiliyor

Türkiye'de yetişmeyen bir ürün olduğu halde hazırlama yöntemleriyle dünyaca meşhur olan kahve, iftar sonrasının vazgeçilmez lezzet haline geldi. Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan lezzetin revaçta olduğunu belirten kahveci Fatih Tosun, “İftardan sonra çay kadar artık tercih edilen bir idealimizde Türk kahvesi olarak bilenen protokol kahvelerimizdir” dedi.

Yemek 19-03-24 15:42

Lapseki’de 5. Kitap Festivali ve İmza Günleri’nin açılışı gerçekleşti

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Lapseki Kaymakamlığı, Lapseki Belediye Başkanlığı ve Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen 5. Kitap Festivali ve İmza Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-03-24 15:14

Çınarköy’e Yörük Festivali müjdesi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi’ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi.

Yurthaber 19-03-24 11:18

Türkiye'de yetişiyor... Japonlar bayılıyor! Yoğun talep var 'Daha pahalı olmasına rağmen bizi tercih ediyorlar'

Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesine tat veren, simitten, tavuk yemeklerine, tahinden böreklere, kurabiyeye kadar çok geniş yelpazedeki gıda ürünlerine lezzet katan susam ihracatı önemli gelir kaynağı olurken, özellikle Japonlar Muğla’nın sarı susamına büyük talep gösteriyor.

Yemek 18-03-24 11:53

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 16-03-24 15:47

Sumağın faydaları nelerdir? Sumak nelere iyi gelir?

Yiyeceklere lezzet vermek için kullanılan birçok farklı baharat çeşidi vardır. Bu baharatlardan biri de ekşi tadıyla öne çıkan, gerek Türk mutfağının gerekse Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan sumaktır. Sumak ağacının kırmızı renklere sahip meyvelerinin öğütülmesi ile elde edilen bu baharatın en önemli özelliklerinden biri insan sağlığı üzerinki olumlu etkileridir. Peki, sumağın faydaları nelerdir ve nelere iyi gelir?

Haber 15-03-24 18:54

Tekirdağ'ın ramazan çöreği için coğrafi işaret başvurusu! Kendine has kokusu ve tadı var... 'Günlerce bozulmuyor'

Tekirdağ'da geleneksel ramazan lezzeti "ramazan çöreği"nin coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldı. Kentin zengin gastronomi kültüründe özel bir yere sahip ramazan çöreği, geçmişten bugüne uzanan lezzet mirası olarak biliniyor. Bu lezzetin korunması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-03-24 14:12

Güllacın tarihçesi: Güllacın hikâyesi nedir? Güllaç Türk tatlısı mı, neden ramazanda yenir?

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte birçok Ramazan lezzeti marketlerde veya fırınlarda yerini almaya başlar. Bu aya özel lezzet tercihlerinden biri olan güllaç tatlısı, yüzyıllardır ülkemizde ve ramazan ayını yaşayan bölgelerde tüketilmektedir. İftar sofralarında yerini alan, yemekten sonra çay saatlerine eşlik eden güllaç çok sayıda kişi tarafından hafif ve leziz bir tatlı olarak tüketilmektedir. Peki güllacın hikayesi nedir?

Yemek 15-03-24 02:12

Kömbe tarifi: Kömbe nasıl yapılır?

Geleneksel Türk mutfağından bir lezzet olan kömbe, daha çok Antakya şehri ile özdeşleştirilir. Ancak Elazığ, Sivas ve Malatya da dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanında bilinen ve tüketilen bir yiyecektir. Kahvaltıdan çay sohbetlerine birçok vakitte tüketilebilen kömbenin tarifi ise son derece kolay ve pratiktir.

Yemek 14-03-24 17:28

Hazır dönerden iskender tarifi: Hazır dönerden iskender nasıl yapılır?

Yüzlerce yıl önce Bursa ilinde yapılan ve günümüze kadar ulaşan İskender kebabı dünya çapında bilinen bir lezzet olmayı başarmıştır. Bugün her mutfakta da kolaylıkla yapılabilen bu lezzeti siz de deneyebilirsiniz. İşte hazır dönerden İskender tarifimiz!

Yemek 14-03-24 00:32

Nohut tava tarifi: Nohut tava nasıl yapılır?

Türk mutfağında pişen yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan nohut ile et yemeklerini aratmayacak bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Nohut tava tarifini bir kez denerseniz hem pratik hem de lezzetli olan bu yemekten kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 13-03-24 23:41

Borani tarifi: Borani nasıl yapılır?

Boraniye ya da borani adı ile bilinen bu lezzet, hem Hatay mutfağına has olan yöresel bir yemek hem de bir tür meze olarak tüketilen bir yiyecektir. Kabak, et havuç gibi malzemeler ile de yapılabilen boraniyi ıspanak kullanarak da yapabilirsiniz. İşte son derece pratik ve lezzetli olan borani tarifimiz.

Yemek 13-03-24 22:21

Sahura 5 dakikada hazır tava böreği tarifi! Kolay tava böreği nasıl yapılır?

Ramazan ayında sahur hazırlıkları yapılırken genellikle hızlıca yapılabilen pratik tarifler aranıyor. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifi tam sahura layık. Sahur için pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, kolayca hazırlanabiliyor ve kısa sürede de pişiyor. Kolay tava böreği nasıl yapılır, gelin birlikte öğrenelim ve sahur sofralarınıza hızlıca lezzet katalım.

Yemek 13-03-24 21:40

11 aydır bunu bekliyorlardı! Dükkanların önünde sıraya girdiler... 'Başka zaman bulamazsınız'

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı. İşletmeciler, 11 ay boyunca ramazan kahkesini bekleyen insanların olduğunu belirtirken yalnızca ramazanda bir ay boyunca tezgahlarda bulunduğunu, 11 ay boyunca bu lezzetin bulunamayacağını söyledi. Vatandaşlar, ramazan kahkesi satın almak için dükkanların önünde sıraya girmeye başladı. İşletmeciler bu özel lezzet için "Ramazan ayında soframızda olmazsa olmazımız" dedi.

Yemek 11-03-24 15:55

Gastronomi kentinin 11 ay beklediği lezzet: Ramazan kahkesi

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yurthaber 11-03-24 14:49

Muhallebili revani tarifi: Muhallebili revani nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirerek yeni ve değişik tarifler denemeyi sevenlerdenseniz muhallebi ve revaniyi buluşturan muhallebili revani tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Türk mutfağının geleneksel iki tatlısını buluşturarak yepyeni bir lezzet oluşturan bu tarif hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik.

Yemek 10-03-24 19:27

Körili tavuklu makarna tarifi: Körili tavuklu makarna nasıl yapılır?

Tavuğu ve makarnayı sevenlerdenseniz körili tavuklu makarna tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hem çok hızlı bir şekilde pişirebileceğiniz hem de az malzeme ile bol lezzet elde edebileceğiniz bu tarifi istediğiniz her sofrada servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 18:02

Şekerpare tarifi: Şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan, sabır, hoşgörü, oruç ayıdır. Kurulan iftar ve sahur sofralarında çeşit çeşit yemekler, tatlılar, şerbetler ve atıştırmalıklar olur. Tüm aile, eş dost akraba bu sofraların etrafında toplanır. Ancak kurulan sofralara tat katacak bir lezzet arıyorsanız bu şekerpare tarifimiz tam da size göre.

Yemek 10-03-24 16:21

Dede çorbası (Kesme hamur çorbası) tarifi: Dede çorbası (kesme hamur çorbası) nasıl yapılır?

Bursa yöresinde yapılan dede çorbası (Kesme hamur çorbası) zaman içinde tüm ülkeye yayılmış ve mutfaklardaki yerini almıştır. Bu lezzet hem malzemeleri hem de yapılış adımları ile son derece pratik bir o kadar da lezzetli bir çorbadır.

Yemek 10-03-24 14:31

Bayram kömbesi tarifi: Bayram kömbesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının kendine has, yöresel lezzetlerinden biri de Hatay şehri ile özdeşleşmiş olan bayram kömbesidir. Çay saatlerine eşlik eden, ikramlık ve atıştırmalık bu lezzet adından da anlaşıldığı gibi en çok bayram zamanlarında yapılır. Bu yapımı kolay ve çok lezzetli tarifi siz de denemek isterseniz tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 10-03-24 13:17

Ballı revani tarifi: Ballı revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar Türk mutfağında çok eski zamanlardan bugüne gelmiş olan lezzetleridir. Bunların başında ise Osmanlı saraylarında yapılan ve bugün mutfaklarımıza da girmeyi başaran revani olmuştur. Kendi tatlısını kendi yapanlardansanız revani için farklı bir lezzet seçeneği olan ballı revani tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 19:18

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:39

Muhallebili kadayıf tarifi: Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Son derece zengin bir mutfağı olan ülkemizde coğrafi olarak tescillenmiş ve özdeşleştiği şehir ile anılan birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de birkaç yıl önce coğrafi tescil almış olan ve adı Diyarbakır ile anılan kadayıftır. Tatlı ve tuzlu birçok lezzete eşlik eden kadayıfın değişik bir hâlini denemek isterseniz muhallebili kadayıf tarifine mutlaka göz atın. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 00:55

Ramazan kebabı tarifi: Ramazan kebabı nasıl yapılır?

Tarihi çok eskilere dayanan birçok lezzet Türk mutfağının baş tacı olmayı başarmıştır. Bu tarifler yüzlerce yıl önceden gelmiş ve bugün mutfaklarımızda ya da ünlü lokantaların menülerinde yerini almıştır. On bir ayın sultanı olarak da anılan Ramazan ayında iftar sofralarınızı farklı lezzetlerle donatmayı sevenlerdenseniz eski ve hala geçerli bir tarif olan Ramazan kebabı tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 07-03-24 22:26

Hitit Üniversitesinin Bilim ve Teknoloji Festivali 8 Mart'ta başlayacak

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 8-9 Mart'ta düzenlenecek "Bilim ve Teknoloji Festivali" ile bir fikri olanı patentle, patenti de üreticiyle buluşturarak yerelde girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 06-03-24 13:51

İstanbul'da 'Kafkas' rüzgarı! Yenikapı'daki Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi: Müzik, dans ve lezzet başrolde

Bölgenin zengin kültürünü ve geleneklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Kafkas Tanıtım Günleri, Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirildi. Etkinlikte 27 sivil toplum kuruluşu ilk kez bir araya gelirken; konserlerden dans gösterilerine, atölyelerden filmlere, söyleşilerden kıyafet defilesine pek çok kültürel performans İstanbulluların beğenisine sunuldu. Birleşik Kafkasya Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Yıldırım yaptığı açıklamada 'En az 5 bin yıllık kültürümüzü anlatmak istiyoruz' dedi.

Haber 05-03-24 13:42

Efeler’de 3’üncü Gastronomi Festivali başlıyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe mutfağını yurt çapında tanıtmayı planladığı Efeler Gastronomi Festivali’nin üçüncüsü için geri sayım başladı.

Yurthaber 05-03-24 11:05

Elma sirkesinin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir, elma sirkesi tıkalı damarları açar mı?

Gerek yemeklere, salatalara lezzet vermek gerekse sağlık alanında faydalarından yararlanmak amacıyla kullanılan birçok farklı sirke türü bulunmaktadır. Elma sirkesi de bu sirke çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu sirkenin ana maddesi elma meyvesidir. Bu meyvenin ezilmesi ve sonrasında mayalanmasıyla meydana gelen elma sirkesinin insan sağlığı açısından pek çok yararı vardır. Peki, elma sirkesinin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve tıkalı damarları açar mı?

Haber 04-03-24 17:47

Büyük küçük herkesin sevdiği lezzet: Damla çikolatalı kurabiye tarifi! Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Süte batırmalık bir kurabiye arıyorsanız doğru yerdesiniz. İç yapısı kolaylıkla dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi klasik bir kurabiye malzemeleriyle kolayca hazırlanabiliyor. Kurabiyenin lezzetine lezzet katan damla çikolata tarifin son dokunuşu oluyor. Peki, damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla nefis damla çikolatalı kurabiye yapımı...

Yemek 02-03-24 15:24

Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı neye iyi gelir, Hindistan cevizi yağı yüze sürülür mü?

Gerek sağlık gerekse yemeklere lezzet verme amacıyla kullanılan birçok farklı yağ türü bulunmaktadır. Hindistan cevizi yağı da bu yağlar arasında karşımıza çıkmaktadır. Hindistan cevizinin iç kısmının preslenmesi sonucu ortaya çıkan bu yağ antioksidan yönünden de zengin bir yağ çeşididir. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu yağın insan sağlığı açısından da pek çok önemli yararı vardır. Peki, Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve yüze sürülür mü?

Haber 21-02-24 18:41

Höşmerim tarifi: Höşmerim nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri de Balıkesir şehri ile özdeşleşmiş olan höşmerim tatlısıdır. Marketlerden ya da çeşitli dükkanlardan hazır olarak da alabileceğiniz bu lezzet, birçok lokanta ve kafenin menüsünde de yer alır. Ayrıca yapımı oldukça kolay olduğu için, sizlere hazırladığımız höşmerim tarifimizi kullanarak, evde kendi mutfağınızda da bu nefis tatlıyı yapabilirsiniz.

Yemek 21-02-24 16:57

Türkiye'nin ilk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest Karabük Üniversitesinde düzenlenecek

Karabük Üniversitesi, 2-3 Mart tarihlerinde Türkiye'nin ilk Sosyal Bilimler Festivali'ne (Sosyalfest) ev sahipliği yapacak.

Yurthaber 20-02-24 13:44

Bağımlısı olabilirsiniz: Kıyır kıyır fındıklı kurabiye tarifi! Evde kolay fındıklı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Fındıklı kurabiye tarifi, yediden yetmişe herkesin sevdiği bir lezzet. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz ve servis edebileceğiniz fındıklı kurabiye tarifi sofralarınıza renk katacak. Peki, ev yapımı ağızda dağılan fındıklı kurabiye tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 20-02-24 12:12

Tas kebabı tarifi: Tas kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağına ait olan, tarihçesi türlü hikâyelere ve yüzyıllar öncesine dayanan tatlı ve tuzlu birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de çoğu zaman Macar yemeği olan Gulaş ile karıştırılsa da aslında Türklere has olan tas kebabıdır. Yapımı ise bilinenin aksine son derece kolaydır ve pratik bir tarifi olduğu için her mutfakta pratik bir biçimde yapılabilir.

Yemek 18-02-24 14:24

Etsiz çiğ köfte tarifi: Evde etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

Ortaya çıkışı hakkında türlü hikâyeleri olan, Türkiye topraklarından doğan çiğ köfte aslı gibi olmasa da aslında evde kendi mutfağınızda da yapabileceğiniz bir lezzet. Aşağıda verdiğimiz malzemeleri kullanarak ve tarif adımlarını uygulayarak siz de 10 dakikada etsiz çiğ köfte hazırlayıp yiyebilirsiniz.

Yemek 18-02-24 13:46

31. İzmir Avrupa Caz Festivali 7 Mart'ta başlayacak

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) organize edilen 31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 7-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Yurthaber 16-02-24 13:48
caz

Lahmacun efsanesi sona erdi! İnternetten siparişte artık zirvede başka bir lezzet var: Gece 12'den sonra patlama oluyor

İnternetten yemek siparişi vermek artık kültürümüzün bir parçası oldu. Özellikle eve yorgun gelen çalışanlar ve bekarlar sıklıkla dışardan yemek siparişi veriyor. Yıllardır en çok sipariş edilen ürün lahmacundu. Artık zirvede başka bir lezzet yer alıyor, tavuk dürüm. Siparişlerin en çok verildiği saat ise şaşırtmadı.

Finans 16-02-24 09:40