Limon Dondurmasi Haberleri

Bir ili sarsan fuhuş operasyonu! Kadınlar kurtarıldı, şifre şaşırttı: Limon

Türkiye genelinde yapılan operasyonlarla fuhuş çeteleri çökertilmeye devam ediliyor. Son olarak Aydın'ın Nazilli ilçesinde ekipler harekete geçti. Gece yarısı yapılan operasyonda 3 kadın kurtarıldı 4 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Şüphelilerin yakalanmamak için 'limon' şifresini kullandığı tespit edildi.

Haber 2024-03-20 21:11:46

Kış çayı faydaları nelerdir? Kış çayı ne işe yarar, öksürüğü keser mi?

Nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar çoğunlukla kış mevsiminde yaygın görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına bazı şifalı bitkiler ve meyve çeşitleri kullanılmaktadır. Çoğunlukla rezene, ıhlamur, elma, kuşburnu, limon, zerdeçal, zencefil gibi bitki, baharat ve meyve çeşitleri kullanılarak hazırlanan içecek türü, kış çayı olarak adlandırılmaktadır. Peki, kış çayının faydaları nelerdir, ne işe yarar ve öksürüğü keser mi?

Haber 2024-03-08 18:34:00

İbn-i Sina'dan yüz yıllık şifa reçetesi: Kalbi yeniden doğmuş gibi yapıyor! Limon ve balla karıştırınca mucizevi etki ediyor

İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçeteler günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalp sağlığına oldukça faydalı olan karışımın tarifini yazan İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada da birçok ülkede uygulanıyor. Otlarla yapılan bu karışım limon kabuğu rendesi ve bal ile birleştiğinde ortaya muhteşem bir şifa kaynağı çıkıyor.

Kadin 2024-03-05 11:05:59

Limonun faydaları nelerdir? Limon hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüzyıllardır sağladığı yararlar açısından kullanımı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. Limon da bu meyveler arasında bulunmaktadır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve, turunçgiller familyasına mensuptur. Hem küçük hem de yaprak dökmeme özelliği bulunan bir ağacın meyvesi olarak karşımıza çıkan limonun sağlık bakımında da sayısız faydası vardır. Peki, limonun faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 2024-03-02 18:47:05

Diğer Haber Etiketleri

Aydın fuhuş limon kış çayı faydaları nelerdir 5 yaş Kalp‎ mon ibni sina ısırgan otu melisa bal limonun faydaları limonun faydaları nelerdir limonun zararları sosyal medya Nikaragua cenaze ceset aldente bisküvili çırpma kek hamuru leziz tarif yemek pekmez tarifi turşu kahve limonlu su tarifi su kekik kanser bağışıklık faydalı bilgiler sağlıklı yaşam sağlıklı beslenme tuz stres yorgunluk koku astım bronşit market satış yoğurt yağ yakan yağ yakan besinler yağ yakma yağ yakmak için ne yemeli sos tarım ve orman bakanı raf yasak yapay et hurma Adıyaman deprem limon faydaları Adana Güneş hücreler kahve peelingi taht Limon otu tansiyon balgam kalp hastalıkları diyabet mide rahatsızlıkları Karaciğer‎ Psikoloji hafıza kaybı şeker hastalığı kulak çınlaması demans uykusuzluk Ardahan Papağan Trabzon Hatay maydanoz nasıl yazılır mercimek köftesi mercimek koftesi tarifi beş çayı menüleri Canan Karatay canan karatay tarifleri prof dr canan karatay karaciğer yağlanması fayda yeşil çay limon tuzu maydanoz kürü maydanoz kürü faydaları maydanoz kürü ne işe yarar kuşburnu kuşburnu faydaları c vitamini hastalık kolesterol kan şekeri oğul otu oğul otu faydaları yara Antioksidan koruma şifa Bim limonlu suyun faydaları limonlu suyun zararları aç karnına limonlu su içmenin zararları gece yatarken limonlu su içmek zayıflatırmı gece yatmadan önce limonlu suyun faydaları limon ağacı limon ağacı bakımı bitki Tarla Bitkileri ağaç alman Türkiye Tofaş meyve ve sebze meyve ve sebzeler saklama kabı bozulmayan yiyecekler buzdolabı limon kabuğu yağı işkence Kocaeli

Dünyaca ünlü bir markanın parfümünü evinde yaptı! Binlerce lira vermek yerine kendisini yaptı: Biraz limon biraz elma...

Dünyaca ünlü bir markanın parfümünü evinde yapan adamın sosyal medya paylaşımı kısa sürede gündem oldu. Evindeki malzemelerle parfümünü yapan adam kısa sürede viral oldu. İki parfümü kıyaslayan adam kendi yaptığının orijinalinden daha güzel olduğunu dahi iddia etti.

Trend 29-02-24 08:06

Film gibi ama gerçek! Öldüğü için gömülen kadının yaşadığı iddia edilince mezarı kazıp çıkarttılar... Tuz, limon ve sirkeyle yıkadılar

24 yaşındaki Maria Lopez, 11 Şubat'ta Nikaragua'nın Waspam kentindeki bir hastanede hayatını kaybetti. Yerel haber kaynağı SNC, 24 yaşındaki kadın için ertesi gün aile üyelerinin katılımıyla gömüldüğünü söyledi. Lopez'in aile üyelerinden birinin genç kadının kendisini cep telefonunu arayarak hâlâ hayatta olduğunu söylediği iddia etmesi üzerine mezar yeniden açıldı.

Trend 23-02-24 13:04

Limon kabuğu kullanarak yapabileceğiniz enfes tarifler

Sadece limon kabuğu kullanarak leziz mi leziz tariflele mutfakta harikalar yaratmak mümkün!

Yemek 13-02-24 12:54

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 12-02-24 07:55

Limon mu sirke mi? Ev yapımı turşu için bilmeniz gereken lezzet ipuçları

Limon mu, yoksa sirke mi? Ev yapımı turşu yaparken karar vermeniz gereken kritik bir soru olsa gerek. Limonun canlı ve taze aroması mı yoksa sirkenin keskin ve yoğun tadı mı? İşte tam da bu noktada her iki bileşenin turşu yapımındaki etkisine dair derinlemesine bir bilgi sunacağız. Hangisinin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları ve ev yapımı turşularınızı mükemmelleştirmenin sırlarını derledik.

Yemek 09-02-24 09:07

Kahveye 2 damla ekleyin mucizeye tanıklık edin! Metabolizmayı adeta uçuruyor

Kahvenin metabolizmayı canlandırdığı ve enerji seviyelerini artırdığı birçok kişi tarafından bilinir. Kahveye ekleyeceğiniz limon ile metabolizmanızı adeta uçurabilir birçok faydasından yararlanabilirsiniz. Diyetisyen Hatice Nur Ege kahvenin içerisine eklenen sadece iki damla limon gerçekleşen bu karışımın mucizevi etkilerini paylaştı.

Haber 05-02-24 10:35

Limon suyu izlenimi veren ürünlerin satışına ilişkin yasak Resmi Gazete'de

Aralarında limon aromalı sosun da bulunduğu bazı ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra piyasada bulunamayacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 31-01-24 09:35

Sabahları güne ılık limonlu suyla başlamanız için 6 neden! Vücudunuza bakın neler oluyor

Sabah rutinimize eklediğimiz küçük değişiklikler, genel sağlığımızı olumlu yönde etkileyebilir. Sabahları güne başlarken bir bardak ılık suya ekleyeceğiniz C vitamini deposu limon ile hazırlayacağınız bu mucizevi içeceği içmenin vücudumuza sağladığı sayısız fayda arasından 6 tanesini haberimizde derledik.

Kadin 30-01-24 10:26

Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak biliniyor

Doğanın bize sunduğu mucizeler arasında yer alan bitkiler, yıllardır sağlık için kullanılmaktadır. Bu bitkilerden biri de kekiktir. Kekik sadece yemeklere lezzet katmakla kalmaz aynı zamanda doğal bir antibiyotik olarak da bilinir. Hatta bazı araştırmalara göre, limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olduğu iddia edilmektedir.

Haber 30-01-24 07:38

C vitamini deposu limon hakkında ilk defa duyacağınız altın değerinde bilgiler!

Limon, en değerli C vitamini depolarından biri olup aynı zamanda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor gibi önemli minerallerin kaynağıdır. Limon suyu susuzluğu gidermek ve vücudun pH dengesini korumak için de kullanılabilir. Limonun daha önce hiç duymadığınız 8 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 27-01-24 13:03

Limonun içine tuz koyup yatak odanıza koyun, olacaklara şaşırın! İşte mucizevi etkileri

Limon, yemeklere, salatalara, içeceklere ve daha pek çok mutfak lezzetine tat katan vazgeçilmez bir gıdadır. Bol miktarda c vitamini içeren limonu kesip içerisine tuz eklediğinizde ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıyor. İçerisine tuz eklediğiniz limonu yatak odanıza koyun bakın neler oluyor...

Haber 20-01-24 12:37

Bahçede 1, markette 20 lira: Dalında kaldı, kalitesini yitirdi

Adana'da birçok üreticinin gelir kapısı olan limon, bu yıl dalında kaldı. Bahçede kilogram fiyatı 1 liranın altına düşen limon, ülke genelinde market raflarında ise 20 lirayı aşan fiyatlarda satılıyor.

Finans 14-01-24 09:56

Yoğurdu tek başına yemeyin! İçine atacağınız bu 3 malzemeyle uyurken bile yağ yakın

Yağ yakmak pek çok insanın en çok istediği şey. Bunun için uygulanabilecek çok sayıda diyet var ancak özellikle bir tanesi uyurken bile yağ yakabileceğinizi iddia ediyor. Eğer yoğurt tüketmeyi seviyorsanız ve yağ yakmak istiyorsanız artık yoğurdu tek başına yemeyin. İçine ekleyeceğiniz limon suyu ve zerdeçal ya da pul biber alternatiflerinden biriyle etkili bir kür hazırlayabilirsiniz. İşte evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz yağ yakan o yoğurt kürü tarifi...

Kadin 12-01-24 13:26

Bakan Yumaklı duyurdu, artık satılamayacak, market raflarından kalkıyor

Sofralarda sıklıkla kendine yer bulan nar ekşisinin ardından limon sosu da market raflarından kalkıyor.

Finans 10-01-24 14:18

SON DAKİKA | Bakan Yumaklı'dan 'yapay et' açıklaması! İzin verilmesi asla söz konusu değil

Son dakika haberi: Bakan Yumaklı yaptığı açıklamayla 'Bakanlık yapay ete izin verdi' iddialarını yalanladı. Yumaklı, yapay et üretimine izin verilmesinin asla söz konusu olmadığını söyledi. Öte yandan Yumaklı, limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasaklayacaklarını bildirdi.

Haber 10-01-24 11:37

Faydası inanılmaz! Hurmanın üstüne limon damlatıp yerseniz…

Ramazan ayında çokça tüketilen hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek vitamin, mineral, lif ve antioksidanları barındıran hurma ile c vitamini deposu limonun bir araya gelmesiyle yapılan bu tarif sağlığa inanılmaz fayda sağlıyor.

Haber 08-01-24 15:07

Adıyaman'da depremzedelere 25 tona yakın limon dağıtıldı

Samsat Belediyesi'nce temin edilen 25 tona yakın limon, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ailelere dağıtıldı.

Yurthaber 28-12-23 12:04

Asıl faydası kabuğunda... Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Kanser riskini azaltıyor, damar sağlığını koruyor

Sıktıktan sonra çöpe attığımız limon kabuklarının faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. Limon kabuğunda bulunan polifenoller, vitaminler, mineraller, lif, karotenoidler ve esansiyel yağlar birçok hastalığa karşı koruyor. Limon kabuğu kanser riskini azaltıyor ve damar sağlığını da koruyor. Bu yüzden çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün...

Kadin 28-12-23 11:27

Kendisinin kilosu 30 kuruş, kabuğunun 17 TL! Evinin önüne 4 ton döktürdü 'Soyup kurutuyoruz, daha değerli'

Sağladığı yararlarla özellikle kış aylarında en çok aranan ve sürekli tüketilen limon son dönemde bahçedeki düşen fiyatıyla gündemde. Adana, Kozan'da, bahçede limonun kilosu 30 kuruşa kadar düşmüş, hatta bazı kişilerin limonları dere yatağına dökmesi çok konuşulmuştu. Limonun bahçedeki fiyatı düşerken limonun kabuğunun kilosunun 17 liradan satıldığı öğrenildi. Bir vatandaş da 4 ton limonu çöpe gitmemesi için evinin önüne döktürdü, "Limonun kabuğu kendinden daha değerli" sözleri de dikkat çekti.

Finans 06-12-23 09:58

20 ton limonu dere yatağına dökmüşlerdi! O görüntüler harekete geçirdi: Kapı kapı dolaşıp…

Adana'nın Kozan ilçesinde zincir marketlerde 12 TL'ye satılan limon bahçede para etmeyince Deliçay dere yatağına dökülmüştü. Bu durumu gören bir vatandaş dere yatağına dökülen tonlarca limonu toplayarak, mahalle mahalle gezip vatandaşlara dağıttı.

Finans 04-12-23 13:23

Limon yağı ciltte nasıl kullanılır? Limon yağı cilt rengini açar mı?

Limon yağı taze, canlandırıcı ve enerji verici bir kokuya sahip olan doğal bir uçucu yağdır. Limonun ferahlatıcı özleri bu yağda yoğunlaşır ve yıllardır cilt bakımında kullanımıyla dikkat çeker. Hem kozmetik endüstrisinde hem de evde cilt bakımı rutinlerinde yaygın olarak tercih edilen bu mucizevi yağ, birçok ilgi çekici faydasıyla cilt sağlığını artırmak için kullanılır.

Kadin 29-10-23 23:11

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-23 08:46

Mayer limon ağaçta kaldı

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, mayer limonda erkenci ve boylu olan ürünlerin ilk etapta ortalama 4 ile 5 TL arasında satıldığını fakat şu anda 2 liraya alıcı bulunamadığını söyledi.

Yurthaber 28-09-23 09:58

Bir il onun için seferber oldu! Yaklaşık 3 gün boyunca arandı

Ardahan’da havalandırmak için balkona çıkartılan "Limon" adındaki sultan papağanı açık bırakılan kafesinden kaçtı. Ardahan halkı kaçan papağanı yakalamak için seferber olurken, yaklaşık 3 gün boyunca aranan papağan sabahın erken saatlerinde bir ağacın dalına konmuş halde görüldü. Papağan itfaiyenin merdiven aracı yardımıyla indirildi.

Haber 26-09-23 09:47

Jandarma narkotik köpeği ‘Limon’ ilk operasyonunda tespit etti

Trabzon’da jandarma ekiplerince yapılan operasyonda ilk görevine çıkan Limon uyuşturucu maddeleri tespit etti.

Yurthaber 14-09-23 11:11

Tüccar 3 TL’den alırım deyince tepki gösteren çiftçi, limon ağacını söktü

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde tüccarın tarlada limona 3 TL değer biçmesine kızan çiftçi ağaç sökerek tepki gösterdi.

Yurthaber 08-09-23 12:16

Limon sarımsak kürü faydaları: Limon sarımsak kürü hangi hastalıklara iyi gelir?

Limon ve sarımsak kürü sağlık ve beslenme alanında popüler olan doğal bir karışımdır. Limonun C vitamini açısından zenginliği ve sarımsağın içerdiği faydalı bileşenler, bu kürü etkili kılarak birçok sağlık faydası sunmasına yardımcı olur. Limon ve sarımsak kürü sindirimi iyileştirmeye, bağırsak sağlığını desteklemeye ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Haber 28-08-23 12:22

Mucize kür tarifi: Kanser riskini azaltıyor, yüksek tansiyonu dengeliyor! Faydalarına şaşıracaksınız

Hastalıklardan korunmak için hem sağlıklı beslenmeli hem de bol bol hareket etmeliyiz. Bunların yanında ek olarak tüketebileceğiniz faydalı besinler ve kür tarifleri ile sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenize katkıda bulunabilirsiniz. Yemeklere lezzet katmak için en çok tüketilen besinlerden biri olan maydanoz besin değerleri bakımından da oldukça zengin olmasıyla birçok derde deva oluyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen maydanoz limon kürü tarifi...

Haber 18-08-23 15:33

Limon sarısı nasıl yazılır? Limon sarısı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe dersleri arasında bitişik ve ayrı yazılan sözcükler konusu oldukça önemli bir konudur. Kimi sözcüklerin bitişik yazılması gerekirken kimi sözcüklerin ise ayrı yazılması gerekir. Kelimelerin yazımında hata yapıldığında manalarında da değişim yaşanır. Bu tür hatalar olmaması için sözcüklerin doğru yazımının öğrenilmesi oldukça önemlidir. Dilimizde çok sık imla yanlışı yapılan kelimelerden biri limon sarısı sözcüğüdür. Peki, limon sarısı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 18-07-23 15:10

Beş çayının vazgeçilmezi: mercimek köftesi tarifi! Tam kıvamında mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Beş çayı sofralarını süsleyen mercimek köftesi tarifi yedikçe yediren lezzetlerden. Tam kıvamında mercimek köftesi elde edebilmek için malzeme miktarını doğru ayarlamak gerekiyor. Yanına yeşillik ve limon ile servis edilen mercimek köftesinin yapımı da oldukça pratik. İşte tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz mercimek köftesi tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 06-07-23 15:06

Kilo vermek isteyenler dikkat! Canan Karatay açıkladı, suya limon atın olacakları görün

Yaptığı açıklamalarla ezberleri bozan Prof. Dr. Canan Karatay'dan kilo vermek isteyenler için dikkat çeken bir uyarı geldi. Uzman isim, limonlu suyun vücuda etkilerini maddeler halinde sıraladı. Yaz aylarında fit görünmek isteyenler Canan Karatay'ın bahsettiği bu karışımı yanından eksik etmeyecek.

Haber 01-07-23 10:59

Karaciğer yağlanması nasıl önlenir, ne yapmak gerekir? Karaciğer yağlanmasını önleyen besinler, davranışlar nelerdir?

Karaciğer sağlığını korumak ve temizlemek için tüketebileceğiniz birçok yiyecek bulunmaktadır. Öncelikle, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer için harika bir destektir. Ispanak, pazı, lahana gibi sebzeler, yüksek miktarda antioksidan ve lif içerir, bu da karaciğerin detoks sürecini destekler. Turunçgiller, özellikle limon ve greyfurt, C vitamini açısından zengin olup karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Haber 15-06-23 14:20

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı, ne zaman içilir?

Limonlu yeşil çay, yeşil çayın doğal aromasını ve limonun canlandırıcı tadını bir araya getiren eşsiz bir içecektir. Yeşil çay, antioksidanlarla yüklü olmasıyla ünlüdür ve bağışıklık sistemini desteklemek, metabolizmayı hızlandırmak, enerji seviyelerini artırmak gibi bir dizi fayda sağlar. Limon ise C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemi güçlendirici özelliklere sahiptir ve sindirimi destekleyebilir.

Haber 15-06-23 10:11

Limon tuzunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Limon tuzu nedir, ne işe yarar?

Limon tuzu mutfakta kullanılan bir tuz türüdür ve yiyeceklerin daha taze kalmasını sağlamak için antioksidan etkisini arttırır. Aslında sitrik asit olarak bilinen bir bileşiktir ve renksiz, kristal görünümlüdür. Adıyla doğal olduğu düşünülebilir ancak gerçekte kimyasal işlemler sonucu elde edilir. Limon tuzu genellikle temizlik ve temizlik ürünlerinde kullanılsa da yemeklerde ve turşularda kullanılabilir. Peki, tuz tuzu nedir ve ne işe yarar?

Haber 14-06-23 16:15

Maydanoz kürü faydaları: Maydanoz limon kürü nasıl yapılır, ne işe yarar?

Maydanoz kürü doğal bir detoks yöntemi olarak kullanılan ve sağlık açısından birçok fayda sunan bir içecektir. Maydanoz vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir bitkidir. Maydanoz kürü maydanozun sağlık yararlarını yoğun bir şekilde elde etmek amacıyla hazırlanan bir içecektir. Bu içecek kolayca hazırlanabilir ve günlük yaşamda tüketilebilir. Peki, maydanoz kürünün faydaları nelerdir?

Haber 28-05-23 21:13

Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini vücut direncimiz ve hastalıklardan korunmamız için en gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. Yüksek C vitamini içeren gıdalar denildiğinde ilk akla portakal, limon, biber, çilek gibi meyve ve sebzeler geliyor. Ancak sıklıkla tüketilmeyen bir gıda var ki C vitaminini zirveye çıkartıyor hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Haber 28-05-23 16:46

Oğul otunun faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Oğul otu ne işe yarar, oğul otu çayı nasıl demlenir?

Oğul otu bitkisi, bilimsel olarak Melissa officinalis olarak adlandırılan, nane ailesine ait bir bitkidir. Diğer adları arasında "limon balsamı" ve "bal örtüsü" yer almaktadır. Oğul otu Akdeniz bölgesinde ve Orta Asya'da doğal olarak yetişmektedir. Yaprakları, limon benzeri hoş bir kokuya sahiptir ve geleneksel olarak çay, losyon ve aromaterapi yağı gibi çeşitli kullanımlar için kullanılır. Peki, oğul otunun faydaları nelerdir?

Haber 08-05-23 13:56

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 27-04-23 17:05

BİM'den kadın kooperatiflerine destek

BİM, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliğiyle Mersin, Tokat, Hakkâri, Uşak ve İzmir’de bulunan kadın kooperatiflerinden tedarik edilen ürünleri Türkiye’deki tüm mağazalarında 25 Nisan’da satışa sunacak. Aktüel ürünler kategorisinde tüketiciyle buluşacak ürünler kurutulmuş limon, salamura yaprak, bal, tarhana ve enginar olacak.

Finans 19-04-23 16:53
Bim

Limonlu su faydaları nelerdir, zararları var mı? Limonlu su ne işe yarar, zayıflatır mı, tansiyonu düşürür mü?

Limonlu su son yıllarda sağlıklı bir içecek olarak popülerlik kazanmıştır. Limon içeriğindeki C vitamini ve antioksidanlar nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurken su da vücudun sıvı ihtiyacını karşılar. Bir araya geldiklerinde ise limonlu su ferahlatıcı bir lezzet sunarken birçok faydasıyla da dikkat çeker. Peki, aç karnına limonlu su içmek ne işe yarar?

Haber 10-04-23 11:04

Limon ağacı ne zaman çiçek açar, kaç yıl sonra meyve verir? Limon ağacının çiçek açması için ne yapılır, ne zaman budanır?

Limon, C vitamini deposu olmasıyla ön plana çıkar. Yemeklerde ve birçok tarifte kullanılan limon, ülkemizde sıkça tüketilir. Zengin besleyici içeriğiyle dikkat çeker. Tarım arazilerinin yanı sıra ev ortamında da limon yetiştirmek mümkündür. Limon, turunçgiller ailesinde yer alır. Humuslu ve killi topraklarda daha verimli olan limon nasıl yetişir?

Haber 07-04-23 16:09

‘Limon’ adını verdiği Tofaş’ıyla Türkiye’yi geziyor! Alman Franziska Niehus ismi söylemesi zor 5 ili sıraladı... Sosyal medyada gündem yarattı

‘Limon’ adını verdiği Tofaş marka arabasıyla Türkiye’yi gezen Alman Franziska Niehus, TikTok’tan yaptığı son paylaşımıyla yeniden gündem olmayı başardı. Türkiye’nin 81 ilini gezen Niehus, Türkiye’de ismi söylemesi zor 5 ili sıraladı. Sosyal medya kullanıcıları Niehus’un gönderisine yoğun ilgi gösterdi.

Trend 04-04-23 10:14

Bugüne kadar yanlış saklamışız! Limonu böyle saklarsanız bir ay bozulmuyor

Aldığınız meyve ve sebzelerin çok hızlı bozulduğunu düşünüyorsanız onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Özellikle su oranı yüksek olan limon, salatalık, domates gibi sebzelerin saklanmasına ekstra dikkat etmek gerekiyor. Limonun aylarca bozulmadan saklanmasını istiyorsanız aşağıda yer alan etkili yöntemi deneyebilirsiniz.

Yemek 31-03-23 16:12

Limon yağı faydaları nelerdir, cilde iyi gelir mi? Limon yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Limon yağı limon kabuğundan elde edilen uçucu bir yağdır. Özellikle aromaterapi alanında kullanılır. Limonun kabuğundan buhar distilasyonu yoluyla elde edilir ve limonun kendine özgü hoş kokusunu ve lezzetini taşır. Limon yağı çeşitli vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Aynı zamanda limonun yüksek asit içeriğinden dolayı antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Limon yağı, cilt bakımı, saç bakımı, ev temizliği ve aromaterapi gibi alanlarda popülerdir.

Haber 30-03-23 16:40

Limonun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Limon nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli?

Limon turunçgiller ailesine ait, ekşi bir meyvedir. Limonun anavatanı Güneydoğu Asya'dır ve günümüzde dünyanın pek çok bölgesinde yetişir. Limon, yüksek C vitamini içeriği ve antiseptik özellikleri nedeniyle yüzyıllardır tıbbi amaçlar için kullanılır. Ayrıca, mutfaklarda yemeklere lezzet katmak ve birçok içeceğin yapımında da kullanılır. Peki, limonun faydaları nedir, limon yemek ne işe yarar?

Haber 28-03-23 17:22