Lokum Cesitleri Haberleri

Safranbolu lokumunda bayram mesaisi

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lokum üreticileri, Ramazan Bayramı'nda müşterilere alternatif tatlı sunmak için mesai yapıyor.

Yurthaber 2024-04-05 10:32:12

Bayrama günler kala herkesi ilgilendiren uyarı geldi! Çikolata ve şeker, lokum alırken bunlara dikkat

Ramazan'ın son günlerine girilmesiyle Türkiye'de bayram heyecanı yaşanmaya başladı. Bayramların vazgeçilmezi olan çikolata, şeker ve lokum satışları artarken tüketicilere önemli uyarılar yapıldı. Sektörün önde gelen isimleri taklit ürünlerden uzak durulmasını belirtirken ambajlı ürün alınması vurgusu yapıldı. Öte yandan artan fiyatlar nedeniyle satışların çok artması beklenmiyor.

Haber 2024-04-04 11:54:42

Mandalinalı lokum tarifi: Mandalinalı lokum nasıl yapılır?

Türklerle özdeşleşmiş olan lezzetlerin başında lokum gelir. Tüm dünyanın tanıdığı, turistlerin Türkiye’ye geldiğinde yemeden ya da yanlarında götürmeden edemediği Türk lokumu, birçok farklı meyveden ya da malzemeden yapılır. Ana malzemesi nişasta olan lokum, birçok marketten alınabildiği gibi aslında evde yapımı da son derece kolay olan bir lezzettir.

Yemek 2024-01-24 19:33:15

Bilecikli kadınlar Trabzon hurmasını katma değere dönüştürerek satıyor

Bilecik merkeze bağlı Başköy köyünde dernek çatısı altında bir araya gelen kadınlar, köylülerden aldıkları Trabzon hurmasını yaş olarak pazarlamalarının yanı sıra pekmez, cips, lokum, sirke gibi katma değerli ürünlere dönüştürerek satıyor.

Yurthaber 2023-12-05 12:12:21

Diğer Haber Etiketleri

Karabük Ramazan Bayramı Safranbolu üretim bayram şekeri tarifi lokum tarifi Bilecik dernek sera Trabzon hurması püf noktaları sevilen yemekler arnavut ciğeri arnavut ciğeri nasıl yapılır arnavut ciğeri tarifi Masterchef saç tava saç tava tarifi saç kavurma saç kavurma tarifi ustasından sac kavurma tarifi tarif pirzola kuzu pirzola kuzu pirzola tarifi lokum gibi et güveç güveç kebabı Adana et kavurma Kurban Bayramı kavurma tarifi et kavurma nasıl pişirilir et kavurma yapımı et kavurma nasıl yapılır somon balığı somon somon tarifi somon balığı tarifi nohut nohut yemeği lokanta karbonat su soğuk su et fajita nasıl yapılır et fajita tarifi fajita fajita et tarifi Konya Ramazan şeker iftar Ramazan menüsü Silopi şinitzel şinitzel tarifi tavuk şinitzel levrek nasıl yapılır levrek levrek balığı nasıl yapılır levrek tarifi hengel mantısı leziz mantısı mantı ana yemek tarifleri düğü bonfile lokum Zuhal Topal'la Yemekteyiz kaburga kuzu kaburga tarifi fırında çipura nasıl yapılır çipura çipura fırında çipura tarifi balık kestane nasıl yapılır kış farklı tarifler antrikot marine etmek mantar ceviz hastane Kontrfile TV8 kontrfile marine Bodrum gazlı içecek mandalina mandalina bahçesi Muğla sorbe dalaman havalimanı Özbekistan turist safran unesco dünya miras listesi Bursa kebap döner Coğrafi işaret Dinamo Kiev kuzu kavurma tarifi Robert De Niro fırın Kütahya Tavşanlı cami para rüyada lokum görmek Fenerbahçe Futbol Kulübü UEFA Şampiyonlar Ligi Ukrayna FC Midtjylland son dakika son dakika haberi haberler sözlük Trabzonspor Afyonkarahisar hurma tatlı Çay et pişirme yöntemleri Pratik yemek tarifleri sote tarifi hünkar beğendi tarifi

MASTERCHEF ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ: Yumuşacık Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktası ve yapımı!

Arnavut ciğeri tarifi MasterChef All Star izleyicileri tarafından araştırılıyor. Türk Mutfağı'nın sevilen yemekleri arasında yer alan bu yemek püf noktalarına dikkat edildiği takdirde lokum gibi, tane tane oluyor. Mehmet Şef, MasterChef'te yaptığı açıklamada "Bugün günlerden 'sokak lezzetleri' arkadaşlar" ifadesini kullandı. Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. İşte Arnavut ciğeri yemeğinin yapılışı...

Yemek 28-11-23 20:53

Lokum gibi tane tane Arnavut ciğeri tarifi! Evde Arnavut ciğeri nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Arnavut ciğeri tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Sakatat yemeklerinin yapıldığı bölümde Arnavut ciğeri tarifi de merak edilen tariflerden oldu. Lokum gibi, tane tane yapabileceğiniz ciğer tarifini sizler için hazırladık. Peki, evde lokum gibi tane tane Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için malzemeler neler?

Yemek 19-10-23 20:38

Lokum gibi oluyor: MasterChef sac tava tarifi! Leziz sac kavurma nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sac tava tarifi, MasterChef programında yer alması nedeniyle merak edildi. Misafir sofralarına çok yakışan sac kavurma tarifi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde lokum gibi yumuşacık sac tava tarifini elde etmek mümkün. Peki, sac tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Leziz sac kavurma yapımı...

Yemek 04-09-23 20:09

MasterChef dana şinitzel tarifi! Lokum gibi yumuşacık dana şinitzel nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Dana şinitzel tarifi bugün MasterChef All Star'da yapılıyor. Şinitzel, etin dövülerek inceltilmesi ve panelenmesiyle hazırlanıyor. Hem kızartma hem de fırınlama usulüyle pişirilebilen şinitzel tarifini yediden yetmişe herkes severek tüketiyor. Peki, MasterChef dana şinitzel tarifi! Lokum gibi yumuşacık dana şinitzel nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 23-08-23 21:05

Lokum gibi lezzet: Kuzu pirzola tarifi! Yumuşacık kuzu pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Et yemeklerinin daha yumuşak ve lezzetli olabilmesi için püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kuzunun en çok tercih edilen etlerinden olan kuzu pirzola enfes sosuyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Peki, kuzu pirzola nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 10-08-23 00:09

Lokum gibi Adana Güveci tarifi! MasterChef Bedri Usta Adana Güveci nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Adana Güveci, Bedri Usta'nın MasterChef All Star'a konuk olmasıyla gündeme geldi. Lokum gibi et yemek isteyenlerin favori lezzetlerinden olan güvecin tarifi ve malzemeleri merak edildi. Peki, MasterChef Adana Güveci nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...

Yemek 15-07-23 22:09

Lokum gibi et kavurma tarifi: Kurban etinden kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Et kavurma tarifi Kurban Bayramı'nın gelenekselleşmiş tariflerinden biri haline gelmiş durumda. Genelde etin olabildiğince yumuşak halde pişmesi ve ağızda dağılması için en uygun tarif aranıyor. Et dışında birkaç malzeme ile kolayca et kavurma hazırlamak mümkün. Peki, Kurban etinden kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban eti nasıl pişirilir?

Yemek 27-06-23 20:32

Lokum gibi yumuşacık olan fırında somon balığı tarifi

Somon yüksek Omega 3 kaynağı olarak biliniyor. Balık sevmeyenlerin bile bayılarak tükettiği somon balığının fırında yapılması çok daha sağlıklı oluyor. Fırında somon tarifi yumuşacık lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. İşte enfes fırında somon tarifi...

Yemek 09-06-23 17:23

Lokum gibi lokanta usulü nohut yapmanın sırrı burada! Pişirirken bir kaşık ekleyin

Nohut yemeği en sevilen bakliyatlar arasında yer alıyor. Pilavla eşsiz bir uyum sağlayan nohut yemeğinin lokum gibi yumuşacık olması için çeşitli püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Lokanta usulü nohut yemeğinin içerisine katılan basit malzemeler nohutun lezzetine lezzet katıyor.

Yemek 17-05-23 11:47

Lokum gibi yumuşacık olan et fajita tarifi! Etli fajita nasıl yapılır?

Fajita tarifi doğru yapıldığında tüm gözleri üstüne toplayan bir lezzet haline geliyor. Hem tavuk hem etle yapılan fajita oldukça seviliyor. Evde yumuşacık et fajita nasıl yapılır merak ediyorsanız bu fajita tarifine bir şans vermelisiniz.

Yemek 25-04-23 17:18

Konya'da şeker üreticilerinde bayram yoğunluğu sürüyor

Konya'da ramazan ayının son günlerine doğru yoğun mesainin yaşandığı şeker ve lokum imalathanelerinde, üretim yüzde 100 arttı.

Yurthaber 18-04-23 10:23

Ramazan sofralarına layık: Yumuşacık soslu tavuk tarifi! Soslu tavuk nasıl yapılır, malzemeleri neler?

İftara ne yemek yapsam diye düşünenler için yumuşacık soslu tavuk tarifini deneyebilir. İçeriğindeki sosun lezzeti ve yumuşacık dokusuyla lokum gibi dağılan bu soslu tavuk tarifi, deneyenlerin mutlaka tarif defterine kaydettikleri bir tarif. Peki, yumuşacık soslu tavuk tarifi malzemeleri nedir, nasıl yapılır?

Yemek 28-03-23 20:23

Silopi’de Çanakkale şehitleri anıldı

Şırnak’ta Silopi Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle şehitler için Mevlit-i Şerif okutularak, lokum dağıtıldı.

Yurthaber 17-03-23 14:39

Dışı çıtır içi lokum gibi yumuşacık tavuk şinitzel tarifi! Evde şinitzel nasıl yapılır?

Şinitzel tavuğun en lezzetli olduğu tarifler arasında yer alıyor. Dışarıdan hazır alınan şinitzellerin içerisinde oldukça fazla katkı maddesi bulunuyor. Genellikle kızartılarak yapılan şinitzel evde nasıl yapılır merak ediliyor. İşte enfes tavuk şinitzel tarifi...

Yemek 27-02-23 17:24

Özel sosuyla fırında levrek tarifi! Lokum gibi yumuşacık levrek nasıl yapılır?

Balık kış aylarının vazgeçilmez yemeği olarak görülüyor. Bol salata ile enfes bir lezzet sağlayan balıkların doğru pişirilmesi oldukça önem taşıyor. Fırında levrek tarifi hem pratik hem de lezzetli bir yemek yemenizi sağlıyor. Fırında levrek nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 17-02-23 17:27

Lokum gibi hengel (hınkal) mantısı tarifi! Gürcü mutfağına özel hengel mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gürcü mutfağına özel bir tarif olan hengel mantısı ana yemek için oldukça nefis bir seçenek... Patatesleri haşlayarak hazırlanan bir lezzet olan hengel tatlısı hingel, hınkal isimleriyle de biliniyor. Bu tarif, ağızda dağılan tadıyla deneyenlerin favorisi arasına giriyor. İşte hengel mantısı tarifi...

Yemek 02-02-23 15:49

Lokum gibi bonfile yapmak hiç de zor değil! İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz lokum bonfile tarifi

Yumuşacık bonfile yapmak düşündüğünüz kadar zor değil. Lokum gibi bonfileyi çıkarabilmek için tavanın sıcaklığı ve bonfileyi pişirme süresi oldukça önemli. Bonfileyi tavadan, az pişmiş halde alıyoruz. Ancak tedirgin olmayın! Eğer bonfileyi içerikteki gibi pişirirseniz, bonfilenin içi de pişecek ve yumuşacık olacak. İşte lokum gibi yumuşacık bonfile tarifi!

Yemek 29-01-23 08:57

Airfryer sebzeli kuzu kaburga tarifi: Airfryer'da sebzeli kuzu kaburga nasıl yapılır?

Kuzu eti Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan ve severek tüketilen bir et türüdür. En çok Kurban Bayramı’nda rağbet görse de genel olarak Türk mutfağında da kuzu etinin yeri büyüktür. Besin değeri olarak da yüksek değerler içeren kuzu etini airfryer’da lokum gibi ağızda dağılacak şekilde hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-01-23 20:34

Lokum gibi yumuşacık olan çipura tarifi! Fırında çipura (çupra) nasıl yapılır?

Balıklar doğru şekilde hazırlandığında enfes bir lezzet sunuyorlar. Sebze ve balığın uyumu hayran bırakıyor. En sevilen balıklar arasında yer alan çipura leziz tadıyla vazgeçilmez balık tarifleri arasında bulunuyor. Fırında çipura nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. İşte enfes fırında çipura tarifi...

Yemek 22-01-23 15:45

Kase kase yedirir: Tavada kestane tarifi! Tavada kestane nasıl yapılır?

Kestane kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Soğuş kış günlerinde sıcak aile sohbetlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kestanenin en lezzetli tarifi merak ediliyor. Tavada kestane nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. İşte lokum gibi yumuşacık olacak tavada kestane tarifi...

Yemek 15-01-23 15:41

Airfryer antrikot tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da antrikot nasıl yapılır?

Antrikot, sığır etinin orta bölümünden alınan et parçasıdır. Ana yemeklerde en çok tercih edilen kırmızı et türüdür. Antrikot, lezzeti ve yumuşaklığı sayesinde yemek davetlerinde, özel günlerde tercih edilir. Airfryer’da pişen antrikot daha az yağlı olarak pişer ve lezzeti katlanır. Kendi yağı ve suyuyla pişeceği için daha yumuşak ve lokum gibi bir kıvama sahip olur.

Yemek 23-12-22 16:47

Airfryer kuzu pirzola tarifi lokum kıvamında: Airfryer'da kuzu pirzola nasıl yapılır?

Tercihinize göre seçeceğiniz farklı sebzeler ile servis edebileceğiniz kuzu pirzola, dünya mutfağında en çok tercih edilen ana yemekler arasındadır. Kuzu kaburga kısmına bitişik olarak kesilen parçalardan oluşan kuzu pirzola genelde tavada ya da fırında pişirilir. Ancak Airfryer’da hem daha az yağlı hem de daha lezzetli olarak pişirebilirsiniz. Tüm yemeklerin lezzetini arttıran Airfryer ile birkaç dakika içinde lokum gibi ağızda dağılan kuzu pirzola pişirebilirsiniz.

Yemek 23-12-22 16:43

Airfryer mantarlı bonfile parçaları tarifi hem lokum gibi hem yağsız: Airfryer'da mantarlı bonfile parçaları nasıl yapılır?

Mantarlı bonfile, bonfile etinin mantarlarla birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Bonfile eti, dana etinin en lezzetli ve yumuşak parçalarından biridir ve genellikle ızgara ya da fırında pişirilerek tüketilir. Mantarlı bonfile ise bonfile etinin mantarlarla birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bir çeşididir. Dünya mutfağından bir lezzet olan mantarlı bonfile Airfryer ile birkaç dakika içinde hazırlanabilen ve damak zevkinize göre çeşitlendirilebilen bir tariftir.

Yemek 19-12-22 17:35

Cevizli lokum nasıl yapılır? MasterChef cevizli lokum malzemeleri neler? İşte tarifi!

Tadına doyum olmayan cevizli lokum tarifi araştırılıyor. MasterChef programında hazırlanan cevizli lokum ile, tarif araştırmaları hız kazandı. Cevizli lokum için ceviz, kurumaya, toz şeker gibi malzemeler gerekiyor. Peki cevizli lokum nasıl yapılır? MasterChef cevizli lokum malzemeleri neler? İşte tarifi!

Yemek 09-12-22 00:11

Yediği lokum sonu oldu! Hızla hastaneye kaldırılsa da...

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yediği lokumun boğazına kaçması sonucu nefes alamayan kadın hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıpa gönderilirken şüpheli ölüm üzerine soruşturma başlatıldı.

Haber 04-12-22 21:45

MasterChef kontrfile nasıl yapılır? Lokum kıvamında dana kontrfile nasıl pişirilir?

MasterChef dana kontrfile nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın yedeklerden ana kadroya oyunu gerçekleşecek. Şefler yedekler yarışmasında yarışmacılardan ilk turda kuru fasulye ve pilav tarifi yapmalarını istedi. İkini etapta ise kontrfile yapılması istendi. MasterChef kontrfile tarifi merak ediliyor. Peki, MasterChef dana kontrfile nasıl yapılır? Kontfile nasıl marine edilir? Lokum kıvamında dana kontrfile tarifi malzemeleri ve yapılışı!

Yemek 24-09-22 15:08

Yeşil Bodrum mandalinası yiyecek ve içeceklere tat veriyor

Kış aylarında sofralarda tadı, kokusu ve aromasıyla damaklarda eşsiz bir tat bırakan coğrafi işaretli Bodrum mandalinası, yazın da yeşil halde toplanarak içecekler, dondurma ve lokum başta olmak üzere birçok üründe kullanılıyor - Mandalina üreticisi Erman Aras: - "Mandalinanın yeşili en değerli formudur. Bodrum için bu kadar değerli bir ürünü bence herkesin tanıması ve bütün işletmelerin de bunu kullanması gerekir"

Yurthaber 17-08-22 12:34

Muğla'ya gelen Özbek turistler lokum ve çiçeklerle karşılandı

Muğla'ya gelen Özbek turistler lokum ve çiçeklerle karşılandı

Yurthaber 03-08-22 19:02

Safranbolu'da Lokum ve Safran Müzesi kuruldu

Safranbolu'da "Lokum ve Safran Müzesi" kuruldu

Yurthaber 31-07-22 18:38

Bir kentin meşhur lezzeti! Bursa döner kebabı coğrafi işaretle tescillendi

Bursa döner kebabına Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescili verildi. Böylece Kestane şekeri, cevizli lokum, cantık, tahinli pide, süt helvası, üzüm şırası gibi lezzetlerin ardından Bursa döner kebabı için de coğrafi işaret tescili alındı.

Yemek 21-07-22 12:26

SON DAKİKA: Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi aşkına! Dinamo Kiev'den sonraki rakip Sturm Graz oldu! 'Lokum gibi kura...'

Son dakika Fenerbahçe haberleri: Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla karşı karşıya gelecek. 20-27 Temmuz'da çift maç usulü oynanacak olan eşleşmeden galip çıkacak takım, 3. Ön Eleme Turu'na yükselecek. Sarı - lacivertlilerin Dinamo Kiev'i elemesi halinde bir sonraki turda karşılaşacağı takım belli oldu. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile ile kozlarını paylaşacak.

Spor 18-07-22 13:23

Kuzu eti, kuzu sırtı nasıl pişirilir? Kuzu kavurma nasıl yapılır? Kuzu etiyle yapılan yemekler!

Kuzu etiyle birçok farklı tarif yapılmaktadır. Bu tariflerden en çok tercih edileni Kurban Bayramı'nın da gelmesiyle elbette ki kuzu kavurma oluyor. Kuzu kavurma yapmak isteyenler "kuzu eti nasıl pişirilir" sorusunu araştırıyor. Kuzu etiyle lokum kıvamında, yumuşacık tarifler yapılmaktadır. Kuzu etini pişirmenin bazı püf noktaları da bulunuyor. İşte tüm detayları ve kuzu etinden kavurma tarifi!

Yemek 16-07-22 16:49

Robert De Niro'nun Boğaz keyfi! Türk yemeği yiyip lokum aldı

Robert De Niro, İstanbul seyahatinin son gününde Ayasofya Camisi'ni gezip, Boğaz’da tekne turu yaptı. Özel olarak alinazik yemeği ve Türk kahvesi siparişi veren De Niro'nun uçağa binmeden önce pastaneye giderek, çok sayıda hediyelik Türk lokumu da aldığı öğrenildi

Magazin 29-06-22 10:57

Tavşanlı güveci coğrafi işaretiyle ülke genelinde tüketiciye ulaşacak

Toprak kaptaki etin odun ateşi ile birleşmesiyle lokum kıvamına erişerek eşsiz bir lezzete bürünen güvecin pazar payının artırılması hedefleniyor - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler: - "İnşallah önümüzdeki süreçte Tavşanlı güvecini market raflarında görebileceğiz"

Yurthaber 18-06-22 12:56

Camideki lokum ve çikolataları yedi, bir miktar para ile helallik notu bıraktı

Camideki lokum ve çikolataları yedi, bir miktar para ile helallik notu bıraktı

Yurthaber 13-06-22 14:15

Rüyada lokum görmek ne anlama gelir? Rüyada renkli lokum ve bisküvi görmek ne demek?

Rüyada lokum görmek rüya sahibinin hayallerinin gerçek olacağını simgesi olarak kabul edilir. Ancak rüyadaki diğer detaylar tabiri değiştirebilir. Rüyada lokum almak uzun seyahatin simgesidir. Rüyada lokum ikram edildiğini görmek ise kazancın artacağını alamet eder. Rüyada kırmızı lokum görmek de sıkıntı ve üzücü olayların son bulacağının işaretidir. İşte "rüyada lokum görmek" ile ilgili merak edilenler...

Trend 09-06-22 17:59

Son dakika: Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi belli oldu! ''Lokum gibi kura''

Son dakika haberleri: Süper Lig'i 2. bitiren Fenerbahçe'de gözler Şampiyonlar Ligi'nde gelecek rakibe çevrildi. Rangers, Avrupa Ligi Finali’ni kaybettiği için Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak. Muhtemel rakiplerden biri Dinamo Kiev, diğeri ise büyük ihtimalle Midtjylland olacak. İşte tüm detaylar...

Spor 21-05-22 20:44

Lokum ne demek? Lokum kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Lokum ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Lokum TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 21:43

Lokum gibi ne demek? Lokum gibi TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Lokum gibi ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Lokum gibi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:54

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu! Tanıdıklar var...

Spor Toto Süper Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde rakipleri belli oldu. Rus kulüplerinin Avrupa'dan men edilmesinin ardından Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak bordo mavililerin rakipleri arasında tanıdık takımlar da var. Trabzonspor taraftarlar rakipleri gördükten sonra sosyal medyada ''lokum gibi kura'' yorumları yaptı.

Spor 05-05-22 08:59

Ramazan Bayramı'nda ağızları ekmek kadayıfı ve lokum tatlandıracak

Ramazan Bayramı'nda ağızları ekmek kadayıfı ve lokum tatlandıracak

Yurthaber 30-04-22 16:14

İftardan sonra çayın yanına hafif bir tarif: Hurmalı lokum! Hurmalı lokum nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Saatler süren açlığın ardından orucu açtıktan sonra çayın yanına leziz bir atıştırmalık arıyorsanız bu haber tam size göre. İçerisinde rafine şeker olmayan bu tarife bayılacaksınız. Üstelik hazırlanışı yalnızca 10 dakika sürüyor! İşte hurmalı lokum tarifi ve malzemeleri...

Yemek 14-04-22 19:03

Rüyada lokum yemek ne anlama gelir? Rüyada cevizli, fındıklı, fıstıklı lokum yemek ne demek?

Rüyada lokum yemek hayra yorulur fakat rüyadaki detaylara bağlı olarak yorumda farklılıklar olabilir. Rüyada lokum bisküvi yemek, maddi-manevi zenginliğin, başarının işareti kabul edilir. Rüyada cevizli lokum yemek ise hayırlı çalışmalar gerçekleştirileceğinin ve güzel kazançlar elde edileceğinin simgesidir. İşte "rüyada lokum yemek" ile ilgili merak edilenler...

Trend 07-04-22 11:48

Eti böyle pişirirseniz lokum gibi oluyor! Lokum gibi et pişirmek için...

Güzel pişirilmiş, ağızda dağılan ve lokum kıvamında bir et pişirmenin yemek yapmanın zirve noktalarından biri olduğunu söylemek hiç yanlış olmaz. Bu noktada ise işin içerisine bazı küçük ama özel detaylar giriyor. Siz de lokum gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktalarını merak ediyorsanız sizleri böyle alalım.

Yemek 02-04-22 14:28

Lokum gibi yumuşacık et sote tarifi! Et sote nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Et sote özellikle kalabalık sofralarda bulunması gereken akşam yemeklerinin vazgeçilmez ana yemeklerinden biridir. Eğer yemekte et varsa; bu hem lezzet hem de yerken verdiği hissiyat açısından yumuşacık olmalıdır. Bu yemeğin yapımında dikkat edilmesi gereken ipuçları vardır. Peki Et sote nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Lokum gibi yumuşacık et sote tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Yemek 22-03-22 13:46