Lor Tursusu Haberleri

Lor tatlısı tarifi: Lor tatlısı nasıl yapılır?

Türkiye’nin farklı yörelerinde ve bölgelerinde değişik lezzetler vardır. Lor tatlısı da bunlardan biridir. Türk mutfağının geleneksel şerbetli tatlılarından biri olan lor tatlısının yapımı da son derece kolaydır. Balıkesir ilinde ve Ege Bölgesinde yapıldığı bilinen bu tatlı Türkiye’nin dört bir yanında da yapılabilmekte ve tüketilebilmektedir.

Yemek 2024-02-10 14:20:47

MasterChef'te Mehmet Şef'in o sorusu fitili ateşledi! Herkes şaştı kaldı, favori yarışmacı hüngür hüngür ağladı

MasterChef All Star'da hem rakiplerine hem de zamana karşı yarışan yarışmacılarda gerginlik had safhada. Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın "Lor tatlısının kaybedildiğine üzüldün mü?" diye sorması üzerine mavi takım yarışmacılarından Esra kendini savundu. Barbaros ona sert çıkınca olanlar oldu. MasterChef'e Tanya'nın gözyaşları damga vurdu.

Magazin 2023-10-18 07:03:37

MASTERCHEF LOR TATLISI nasıl yapılır, malzemeleri neler? Balıkesir'in meşhur lor tatlısı tarifi

Lor tatlısı tarifi MasterChef All Star programında yapılmasının ardından merak edildi. Ekranların sevilen yarışması MasterChef'in 17 Ekim Salı akşamı yayınlanan yeni bölümünde şefler yarışmacılardan Ege mutfağından 7 tane tarif yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri olan lor tatlısı izleyicilerin dikkatini çekti. Peki, lor tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla lor tatlısı yapımı

Yemek 2023-10-17 20:57:27

Lor ne demek? Lor kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Lor kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Lor kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-18 21:43:51

Sporcu omleti olarak da geçen yulaflı lor peynirli omlete bayılacaksınız

Güne zinde başlamak için enerji ve protein deposu olan yumurta ve peynir, kahvaltıların vazgeçilmezi. Ancak bazı zamanlar yumurta ve peyniri sade bir şekilde tüketmek size cazip gelmeyebilir. Peki her ikisini de bir arada bulabileceğiniz hem besleyici hem protein deposu bir omleti denemeye ne dersiniz?

Yemek 23-02-22 17:54

Su böreğini aratmayacak yumuşacık lezzet: Pazı böreği tarifi

Börekler, genellikle çok sevilen lezzetlerin başında geliyor. Birçok çeşidi bulunan börekleri istediğiniz malzemeyle zenginleştirebiliriz. Şimdi ise pazı böreğine değineceğiz. Pazı sevmeyenlerin bile bayılacağına eminiz. Çayın yanına çok yakışacak bu lezzetin ana malzemelerinin başında pazı ve lor peyniri yer alıyor. Çok lezzetli olan bu tarifimiz sizlerle.

Yemek 14-02-22 17:18

Seferihisar'ın gizli kalmış bir lezzeti: Tarçınla peyniri bir araya getiren samsades tarifi

Seferihisar mutfağının ön plana çıkan lezzetlerinin başında samsades gelir. Lor peyniri ve tarçın gibi iki umulmadık tadı ortak bir paydada buluşturan bu lezzetten bir daha vazgeçemeyeceksiniz. İncecik hamuru ve çıtır çıtır dokusuyla hem gözlere hem de midenize bir şölen yaşatacak. İşte tadı damağınızda kalacak samsades tarifi...

Yemek 18-11-21 03:16

Ege kahvaltılarının yıldızı sizin de favoriniz olacak! Enfes çingene pilavı tarifi

Çingene pilavı aslında bir salata ailesine ait lezzetlerden biri. Lor peyniri ya da çökelekle yapabileceğiniz bu tarif, vazgeçilmez tatlar listesinde başı çekiyor. Bu tarifi ister yemeğinizin yanında salata olarak isterseniz de kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz. İşte Ege yöresinde sıkça ve sevilerek tüketilen çingene pilavının tarifi...

Yemek 15-11-21 06:56

Bayburt'un tescilli lezzeti lor dolması markalaşıyor

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt'un coğrafi işaretli lor dolmasının, Türkiye'nin dört bir yanında satışa sunulması için çalışma başlatıldı - Bayburt Kadınlar Birliği Kooperatifi Başkanı Leyla Karabulut: - "Lor dolmasının market raflarında yerini alması için gerekli altyapı çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah hem marketlerde hem de Türkiye'nin belli noktalarındaki kooperatiflerde temine girme şansı olacak"

Yurthaber 12-10-21 11:44

Doğu Anadolu'nun enfes lezzeti; Lor Dolması

Klasik lezzetlerden sıkılıp farklı yemek tarifleri denemek isteyenler için harika bir tarifimiz var. Doğu Anadolu Bölgesi'nin enfes lezzeti lor dolmasını sizinle paylaşmak istiyoruz. Bu harika lezzete sofralarınızda yer açın...

Yemek 28-09-21 11:37

Lor tatlısı nasıl yapılır? Lor tatlısı malzemeleri neler?

Lor tatlısı Balıkesir'in meşhur tatlılarından biridir. Oldukça az malzeme ile hazırlanabilen lor tatlısı şerbetli bir tatlıdır. Lor tatlısının gerçek şeker ve taze lordan yapılması gerekir. Lor tatlısını hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında tuzsuz lor peyniri, yumurta, sıvı yağ ve un yer alıyor. İşte lor tatlısı tarifi...

Yemek 11-09-21 00:26

Ev yapımı lor peyniri... 15 dakikada hazır, artık satın almayacaksınız!

Süt proteini (kazein) açısından zengin, yavaş sindirilen, dolayısıyla da uzun süre tok tutan lor peyniri, özellikle sporcu beslenmesi için oldukça önemli. Bebeklerinize de gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz lor peyniri bakın en kolay haliyle nasıl hazırlanıyor.

Yemek 27-01-21 09:19

Ünlü şef sırrını verdi: Biberli lor turşusu yapımı

Turşuseverler için harika bir tarifimiz var! Biberli lor turşusu hem yemeklerin yanına iyi bir yancı hem de enfes bir meze çeşidi oluyor. İşte püf noktalarıyla beraber lor turşusu tarifi.

Yemek 10-12-20 10:30

Tam kararında biberli lor turşusu için ünlü şeften pratik tarif!

Yaz mevsimi boyunca her öğün turşu yemeyi sevenlerden misiniz? O zaman biberli lor turşusu tam size göre! Rengarenk çeşitleri ile sofraları süsleyen biberler arasında tombul ve minik olanlar göze çarpar. Adı geçerken dahi ağzınızın sulanmasına sebep olan lor turşusu, diğer ismiyle çökelek, lezzeti ile damağınızı şahlandırır.

Yemek 24-08-20 09:26

Bayburt'un tescilli yemeği lor dolması nasıl yapılır?

Peynirden yapılmasından dolayı insanların dikkatini çeken Bayburt'un tescilli lezzeti lor dolması, hafif ve besleyici özellikleriyle iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Yemek 22-05-20 12:22

Bayburt'un tescilli yemeği lor dolması iftarları şenlendirdi

Peynirden yapılmasından dolayı insanların dikkatini çeken Bayburt'un tescilli lezzeti lor dolması, hafif ve besleyici özellikleriyle iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor - Bayburtlu Kadınlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Leyla Karabulut: - "Lor dolmasının yapımı uğraştırıyor ama çok lezzetli ve yedikçe keyif veren bir yemektir" - "Misafirler ve davetlilerimiz, 'Lor dolması ne demek, peynir ve bulgur sıcak yemekte olur mu?' diyerek tedirgin oluyor. Tadına baktıklarında çok beğeniyorlar ve bu da bizi çok mutlu ediyor"

Yurthaber 22-05-20 11:02

ETB’den göğermiş peynir açıklaması; “Erzurum için milli değer”

Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı’nca yapılan açıklamada küflü peynirin kanser yaptığına dair medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildiErzurum Göğermiş Peynirinin, 17 Mart 2012 tarih ve 28236 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak coğrafi işareti Erzurum Ticaret Borsası adına tescil edildiği ve Erzurum için milli bir değer haline geldiği belirtilen açıklamada, “Erzurum Göğermiş Peyniri; Erzurum civil peyniri (yüzde 70-75) ve Lor peynirinden (yüzde 25-30) elde edilmektedir.

Yurthaber 05-02-20 14:00

Piyasa değeri 300 bin TL olan 20 ton sağlıksız peynir ele geçirildi

Kayseri’de Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde kaçak olduğu belirlenen işletmede piyasa değeri 300 bin TL olan 20 ton sağlıksız peynir ele geçirildi.Kayseri’de, Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı gıda denetiminde, Cırgalan mahallesinde bulunan bir işletmenin kaçak olduğu ve merdiven altı kaçak peynir üretimi yaptığı belirlendi.Kaçak üretim yapan işletmenin iki adet soğuk hava deposunda polis ekipleri ile birlikte Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemelerde kaçak 20 ton tulum peyniri, lor peyniri ve teleme peyniri olduğu belirlendi.

Haber 13-09-19 11:01

Lor köftesi tarifi

Protein bakımından son derece zengin olan lor peyniri artık kahvaltıyla sınırlı tutmuyoruz. Lor köftesi tarifinin hem yapılışı kolay hem de oldukça lezzetli. Üstelik yaz ayları için de ideal bir yemek olacak. İşte tüm detaylarıyla lor köftesi nasıl yapılır anlatıyoruz...

Yemek 23-05-19 14:59

Palandöken’den Kartepe’ye tanıtım günleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu (KEDFE) ve Erzurum Valiliğinin destekleriyle düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ kapılarını ziyaretçilere açtı.Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde ‘Palandöken’den Kartepe’ye sloganı ile düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Erzurum Valisi Okay Memiş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükalın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kocaeli Erzurumlular Dernekleri Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ve yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, kaymakamlar, daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Cirit gösterileriyle başlayan etkinlikte, Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebap, lor dolması, yöresel tatlar, Oltu Taşı, geleneksel el sanatları gibi ürünler sergilendi.

Yurthaber 12-04-19 13:08

Erzurum Ticaret Borsası

Borsada lor peynirinin kilogramı 66,67 liradan işlem gördü

Finans 25-12-18 14:37

Tatlı Çorba Bayburt adına tescillendi

Bayburt’un geleneksel damak tatlarından Tatlı Çorba Bayburt Belediyesi’nin coğrafi işaret başvurusu ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Bayburt adına tescillendi.Bayburt ile özdeşleşen ve yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir tat olan tatlı çorba namı diğer kokoç çorbasının tescillenmesiyle beraber Bayburt lor dolmasından sonra 2.

Yurthaber 05-11-18 15:30

Tatlı Çorba Bayburt adına tescillendi

Bayburt’un geleneksel damak tatlarından Tatlı Çorba Bayburt Belediyesi’nin coğrafi işaret başvurusu ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Bayburt adına tescillendi.Bayburt ile özdeşleşen ve yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir tat olan tatlı çorba namı diğer kokoç çorbasının tescillenmesiyle beraber Bayburt lor dolmasından sonra 2.

Yurthaber 05-11-18 15:30

Lorun en tatlı hali: Lor tatlısı

Balıkesir'in turistik ilçesi Ayvalık'ın mutfağına son dönemde eklenen lor tatlısı, tadanların damaklarını şenlendirirken bölge ekonomisine de katkı sağlıyor - Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın: - "Ayvalık'a gelen her ziyaretçimizin tadına bakmadan ilçemizden ayrılmadığı ve memleketlerine dönerken de kilolarca satın alıp, sevdiklerine ve yakınlarına götürdükleri bu eşsiz tat, bölge ekonomisinin önemli kilometre taşlarından biri" - 30 yıldır pastane işleten Nesrin Arıcı: - "Ayvalık'ın turizm alanında tanınmasıyla, ilçe mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan lor tatlısı büyük rağbet görüyor. Lor tatlısı, damla sakızıyla yaptığımız dondurmayla adeta lezzet şölenine dönüşüyor"

Haber 09-10-18 00:58

Erzurum’un Meşhur Yemekleri İle Tübitak’ta Yarışacak

Erzurum’da lise öğrencisi Zeynep Tunç, kentin lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ...

Yurthaber 09-03-18 17:15

Erzurum’un meşhur yemekleri ile TÜBİTAK’ta yarışacak

Erzurum’da lise öğrencisi Zeynep Tunç, kentin lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ kebabı yemekleri ve kadayıf dolması tatlısı ile TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Haber 09-03-18 16:22

Erzurum'un meşhur yemekleri ile TÜBİTAK'ta yarışacak

ERZURUM'da lise öğrencisi Zeynep Tunç, kentin lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ kebabı yemekleri ve kadayıf dolması tatlısı ile TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Haber 09-03-18 10:48

Erzurum'un meşhur yemekleri ile TÜBİTAK'ta yarışacak

ERZURUM'da lise öğrencisi Zeynep Tunç, kentin lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ kebabı yemekleri ve kadayıf dolması tatlısı ile TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Haber 09-03-18 09:30

Bayburt'un lor dolmasına coğrafi işaret

- Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin "lor dolması" için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı "coğrafi işaret" başvurusu onaylandı

Haber 21-12-17 17:03

Erzurum’un Peyniri De Kuraklık Kurbanı

Erzurum’da kışlık peynir hazırlıkları başladı. Yöreye has olan civil ve peynir ve çökelek (lor) karışımı...

Yurthaber 12-09-17 13:06

Lor Tatlısı

Hem sağlıklı hem de hafif mi hafif bir tatlı!

Yemek 27-05-17 11:42

Lor Peynirli Pizza

Bugün evde bir çırpıda yapılabilecek pizza tarifi veriyoruz. Bu pizza bildiğimiz pizzalardan biraz farklı olsa da o leziz pizza sosu ve lor peyniriyle gönüllerde taht kurmaya hazır... Ben 5 çayı yanına tercih ettim, ama güzel bir hafta sonu kahvaltısına da çok yakışıyor.

Yemek 15-12-16 11:07

Çeri Domatesli, Lor Peynirli Galet

5 çayı lezzeti geliyor... Tatlısından tuzlusuna pek çok çeşidi yapılabilen galeti bugün tuzlusuyla yapıyoruz.

Yemek 26-08-16 18:30

Karadutlu Lor Tatlısı

Eşsiz bir lezzet hafif bir tat

Yemek 05-08-16 16:20

Patlıcanlı ve Taze Lor Peynirli Makarna Keki

Bu tarif makarnanın en lezzetli hali!

Yemek 18-07-16 16:50

Çaldıkları Altınları Pekmez, Lor Peyniri Bidonları İle Kadayıf Dolması Tatlısının İçerisinde Saklayan Zanlılar Hakim Karşısına Çıktı

Erzurum’da kuyumcuyu soyduktan sonra çaldıkları 300 bin lira değerindeki altın ve paraları ev ve iş...

Yurthaber 24-02-16 11:17

Lor Peynir Dolgulu Krep

Leziz krep yemek isteyenler için...

Yemek 19-01-16 17:45

Lor Peynirli Kurabiye

Lor peynirli kurabiye ile misafirlerinize farklı bir tat sunun.

Yemek 19-06-15 13:19

Lorun Proteini, Yumurtadan Daha Yüksek

AYŞE YILDIZ - Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, lor peynirinin içerisindeki proteinin

Yurthaber 01-07-14 11:21

Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin “ı. Geleneksel Ürünler Günü” Etkinliği Ziyafete Dönüştü

Ekşi erikten çorba, fasulye yaprağından sarma, lor dolması ve kivili kefir… Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği...

Yurthaber 15-05-13 11:05

Kağızman’da otlu lor ve peynir

Kağızman’da otlu lor ve otlu peynir bitkilerin şifa kaynağı olmasından dolayı önem kazandı

Yurthaber 20-02-12 09:25

Lor Peynirli Kurabiye

Lor peynirli kurabiye ile misafirlerinize farklı bir tat sunun.

Kadin 26-03-10 09:41