Menengiç Haberleri

Menengiç tohumunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç tohumu nasıl tüketilir, ne işe yarar?

Menengiç ağacında yetişen çitlembik yani menengiç tohumu, killi ve kireçli toprakta yetişir. Ülkemizde kıyı bölgelerinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen menengiç gerek tohumu gerek meyvesi ve gerekse yaprakları insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Menengiç her ne kadar genellikle kahve ya da sabun olarak tüketilse de menengiç tohumu da tüketilebilen bir tohumdur. Peki, menengiç tohumu ne işe yarar, zayıflatır mı?

Haber 30-03-2023 17:17

Menengiç faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç nasıl tüketilir, ne işe yarar, hangi vitaminler var?

Bir kuru yemiş olan menengiç, yabani Antep fıstığı olarak da bilinir. Ülkemizde Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yetişen menengiç genellikle sabun ve kahve yapımında kullanılır. Halk arasında yaban fıstığı, melengiç, çitlembik ya da bıttım olarak ada bilinir. Kurutularak elde edilen menengiç mineral ve vitamin bakımından zengindir. Peki, menengiç faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Haber 30-03-2023 17:17

Menengiç yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Menengiç yağı saça ve cilde iyi gelir mi, nasıl kullanılır?

Menengiç yağı, menengiç ağacının tohumlarından elde edilen doğal bir yağdır. Menengiç ağacı, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak yetişen bir ağaç türüdür. Tohumları öğütülerek yağı çıkarılan menengiç yağı, geleneksel tıbbi kullanımlarda ve kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Menengiç yağı, zengin bir besin kaynağıdır ve içerisinde yüksek oranda antioksidan, vitamin ve mineraller bulunur. Menengiç yağı saça ve cilde iyi gelir mi?

Haber 30-03-2023 16:39

200 yıllık, fiyatı altınla yarışıyor! Koruma altına alınacak

Siirt’e geçen yıl iç piyasada 300 liraya satılan bıttımın (menengiç) kilogram fiyatının, bu yıl kuraklıktan dolayı ürünün az olması ile 400 lirayı bulabileceği belirtildi. Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, asırlık bıttım ağaçların koruma altına alınması için çalışmalara devam ediyor.

Finans 19-01-2022 12:00

Menengiç

Menengiç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Menengiç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türk kahvesinin en farklı hali! Tam kıvamında ve bol köpüklü menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Türk kahvesinin kültürümüzde ayrı bir yeri olduğu herkesin malumudur. 40 yıl hatrı olan bu kahve telvesi, köpüğü ve kıvamı ile dünya kahvelerinden ayrı bir noktadır. Sohbetin en güzel eşlikçisi olan Türk kahvesi genellikle yemeklerden sonra tüketilir. Çileklisi, kavunlusu, alevlisi derken son dönemde birçok Türk kahvesi çeşidi popüler oldu. Sizler için klasiğe en yakın olan menengiç kahvesini tarifini hazırladık.

Yemek 11-10-2021 17:43

Başardılar ve gençlere seslendiler: Dönün! Kilosu 70 lira

Konya’nın Bozkır ilçesinde çiftçiler tarafından menengiç ağaçlarına aşılanan Antep Fıstığının çoğalması ile yörede hem iş sahasının artması hem de ekonomiye katkı sağlaması hedefleniyor. Kilosunu 70 liraya satan çiftçiler, gençlerin köylerine geri dönerek ekonomiye katkıda bulunmalarını talep ediyor.

Finans 09-09-2021 11:25

'Yetiştiremezsin' dediler, Mehmet amca 2 bin ağaç dikerek başardı

Elazığ’da ‘Mehmetçik’ lakabıyla bilinen 66 yaşındaki Mehmet Hanifi Türkay, yetişmez denilen fıstığı 32 dönümlük arazi üzerine 2 bin ağaç dikerek üretti. Hobi olarak başladığı işte çevresindeki herkesi şaşırtan Mehmet amca, başta ABD olmak üzere birçok ülkeye ihraç etmek için fıstık hasadına başladı.

Finans 25-08-2021 10:46

Onun için Arap ülkelerinden akın akın geliyorlar! Kilosu 300 lira, altınla yarışıyor

Siirt’e geçen yıl iç piyasada 300 liraya satılan bıttımın kilogram fiyatının, bu yıl ağaç sayısının az olması nedeni ile daha da yükseleceği belirtildi. Öte yandan her yıl Arap ülkelerinden birçok kişi Siirt'e bıttım almak için geliyor.

Finans 09-08-2021 12:27

Kilis'te yabani menengice aşılanan Antep fıstığı köylünün gelir kapısı olacak

Kilis'te yabani menengice aşılanan Antep fıstığı köylünün gelir kapısı olacak

Yurthaber 21-06-2021 14:00