Mercimek Corbasi Yapilisi Haberleri

Ramazanın 19. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere enfes tarifler!

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına hız kesmeden yanıt aranıyor. Hazır iftar menüleri Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı oluyor. Ramazanın 19. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden lezzetli tariflerden oluşan Ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 29 Mart Cuma iftar menüsünde mercimek çorbası, tavuklu bezelye, pirinç pilavı, kaşık salatası ve şekerpare tatlısı tarifleri yer alıyor.

Yemek 2024-03-29 10:12:26

Tüm köy aynı yemeği yiyor! İlk olarak Selçuklu zamanı Abdal Mehmed eşine yaptırmış... 900 yıllık gelenek

Bursa'nın Kestel ilçesinde Osmanlı köyü olarak bilinen Kozluören köyünde yüzyıllardır tüm köy halkı Ramazan ayının ilk gününde aynı yemeği yiyor. 400 nüfuslu köydeki her hane ilk iftarda oruçlarını çullama ve yeşil mercimek yiyerek açıyor.

Yemek 2024-03-11 17:22:46

Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi: Erişteli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Ülkemizin dört bir yanında farklı şehirlerin, ilçelerin, köylerin mutfaklarından çıkmış ve kısa süre içinde önce tüm ülkeye sonra dünyaya açılmış çeşitli lezzetler yer alır. Geleneklerin yaşatıldığı bu tariflerden biri de erişteli yeşil mercimek çorbasıdır. Ayrıca bilinenin aksine yapımı da oldukça kolaydır.

Yemek 2024-03-08 03:04:36

Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi

Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi 30 Haziran'a kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Finans 2024-02-13 09:00:47

Batırık tarifi: Batırık nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin kaynağı farklı bölgelerde, farklı şehirlerde yapılan türlü türlü yiyeceklerdir. Mercimek köftesi ya da kısıra benzetilse de malzemeleri ve tarif aşamalarındaki değişiklikler nedeniyle bambaşka bir yiyecek olan batırık da İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yapılan yiyeceklerden biridir.

Yemek 10-02-24 13:46

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi! Kış aylarının vazgeçilmezi mercimek çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Mercimek çorbası tarifi merak edildi. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde ev yemekleri yapıldı. En çok beğenilen tarif ise mercimek çorbası oldu. Mercimek çorbasının çok farklı çeşitleri bulunuyor. Peki, lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yemek 03-11-23 20:25

Hem faydalı hem lezzetli en iyi kırmızı mercimek ve markaları

Türk mutfağında kuru bakliyat kullanımı oldukça yaygın. Soğan, salça ve yağ üçlüsüyle şahane yemekler hazırlayabildiğimiz mutfağımızda kırmızı mercimek de olmazsa olmazlar arasında. Siz de hem faydalı hem lezzetli yemekler için en iyi kırmızı mercimek markalarını birlikte keşfetmeye hazırsanız hadi başlayalım!

Yemek 21-07-23 18:11

Aylıkları 30 bin liraya geliyor! Sayıları her geçen gün azalıyor... 'Bizden başka kalmadı, 7-8 kişi kaldık'

Yozgat’ta günlüğü 800 ila 1000 lira arasında değişen ancak her geçen gün sayıları azalan tırpan işçilerinin yeşil mercimek hasadı mesaisi başladı. Tırpan işçilerinin sayısının, teknolojisinin gelişmesiyle beraber günden güne azaldığı belirtildi. İşçiler "Tırpan ile hasat yapan çok fazla kimse kalmadı. Bu iş çok zor" ifadelerini kullandı.

Finans 14-07-23 10:22

Sporcuların gözdesi ve faydaları sayarak bitmeyen en iyi yeşil mercimek markaları

Tam bir protein deposu olan yeşil mercimek, sporcuların ve beslenmesine özen gösterenlerin vazgeçilmezi. Siz de pratik, sağlıklı ve doyurucu öğünler hazırlamak için yeşil mercimek arıyorsanız doğru yerdesiniz. En iyi yeşil mercimek markasının hangisi olduğu konusunda tavsiyeye ihtiyacınız varsa gelin, en iyilere beraber bakalım!

Yemek 07-07-23 16:01

Beş çayının vazgeçilmezi: mercimek köftesi tarifi! Tam kıvamında mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Beş çayı sofralarını süsleyen mercimek köftesi tarifi yedikçe yediren lezzetlerden. Tam kıvamında mercimek köftesi elde edebilmek için malzeme miktarını doğru ayarlamak gerekiyor. Yanına yeşillik ve limon ile servis edilen mercimek köftesinin yapımı da oldukça pratik. İşte tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz mercimek köftesi tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 06-07-23 15:06

Enfes mercimekli köfte tarifi! Tam kıvamlı mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek köftesi çay saatine gelen misafirlere çıkarılacak en lezzetli ikramlardan. Ancak mercimek köftesi yaparken lezzetli olması için kıvamına dikkat etmek gerekiyor. Bu mercimekli köfte tarifine sadık kalındığında tam istediğiniz ölçüde köftelere kavuşmanız mümkün oluyor.

Yemek 12-06-23 16:41

Siverek’te çıkan hortum paniğe neden oldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ortaya çıkan hortum, mercimek demetlerini metrelerce havaya uçurdu.

Yurthaber 06-06-23 14:53

Şanlıurfa'da kırmızı mercimek üretiminde yüksek rekolte beklentisi

Türkiye'nin kırmızı mercimek üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Şanlıurfa'da, bahar yağışlarının düzenli gitmesi çiftçileri yüksek rekolte için umutlandırdı.

Yurthaber 18-05-23 11:17

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Mercimek çorbası faydaları nelerdir, mideyi rahatsız eder mi? Mercimek çorbası zayıflatır mı, hangi vitaminler var?

Mercimek çorbası, dünya çapında popüler bir yemek olarak kabul edilir ve kökeni binlerce yıl öncesine dayanır. İlk olarak Orta Doğu'da, özellikle de Mezopotamya'da yapıldığına inanılır. Mercimek, bölgede yetiştirilen en eski tarım ürünlerinden biridir ve bu bölgede çorba yapımı da oldukça yaygındır. Türk mutfağında da her öğünde tüketilebilen mercimek çorbasında hangi vitaminler var?

Haber 28-04-23 15:09

Tadına doyum olmayan dört kaşık çorbası tarifi! Enfes lezzetiyle içinizi ısıtacak

Klasik mercimek, domates çorbalarından sıkıldıysanız dört kaşık çorbası tarifi tam size göre! Evde bulunan malzemelerle hazırlanan dört kaşık çorbası akşam yemeklerinin aranan lezzeti haline geliyor. Dört kaşık çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 02-04-23 15:27

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere nefis tarifler! İşte 11 Mart yemek menüsü

Akşama ne hazırlayacağınızı uzun uzun düşünmenize artık gerek yok. Yemek menüsü içeriğimizde derlediğimiz en leziz tariflerden fikir alabilirsiniz. Bugün yemekte başlangıç olarak ayvalı mercimek çorbası var. Tatlı olarak ise irmik helvası var. İşte 11 Mart yemek menüsü...

Yemek 11-03-23 11:12

Ayvalı mercimek çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz ayvalı mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yeni bir çorba tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Ayva, mercimek, salça birleşimiyle hazırlanan ayvalı mercimek çorbasını çok seveceksiniz. Birkaç adımda yapabileceğiniz bu tarifi tekrar tekrar denemek isteyeceksiniz. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz ayvalı mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 08-03-23 16:47

Alaca çorbası nasıl yapılır? Yöresel alaca çorbası malzemeleri ve tarifi!

Alaca çorbası soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak bir tarif... Özellikle Gaziantep'te sıklıkla tüketilen bir tarif olan alaca çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir. İçinde bulunan nohut, mercimek gibi malzemeler sayesinde uzun süre tok tutar. İşte yöresel alaca çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 08-03-23 09:57

Ekşili çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kahramanmaraş usulü ekşili çorba tarifi!

Kahramanmaraş'a ait nefis bir çorba olan ekşili çorba sarımsak, nohut, mercimek gibi malzemelerle hazırlanıyor. 5 kişilik olan, kaşık kaşık içirecek bu çorba tarifi 20 dakika gibi bir sürede hazırlanıyor ve 40 dakikada pişiriliyor. İşte ekşili çorba tarifi ve malzemeleri...

Yemek 28-02-23 14:09

Hem doyurucu hem lezzetli bir tarif! Erişteli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Erişteli mercimek çorbası, adı üstüne erişte ve mercimek ile hazırlandığından dolayı leziz olmasının yanı sıra oldukça doyurucu bir tarif... 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan bu tarif 30 dakikada pişiriliyor. Peki erişteli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...

Yemek 24-02-23 15:10

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere tadı damakta kalacak tarifler! İşte 23 Şubat yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne yemek yapsam?' diye düşünme derdine son! Sizler için, tadı damaklarda kalacak tariflerle yemek menüsü içeriği oluşturduk. Yemekte başlangıç olarak erişteli yeşil mercimek çorbası var. İşte 23 Şubat yemek menüsü...

Yemek 23-02-23 11:34

Büyük tencerelerde en hızlı çorba nasıl yapılır? 1000 kişilik mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi!

Deprem bölgelerindeki topluluklara yardım için 'büyük tencerede çorba' tarifi araştırılıyor. Peki büyük tencerelerde en hızlı çorba nasıl yapılır? 1000 kişilik mercimek çorbası 25 kilo mercimekle hazırlanıyor. İşte 1000 kişilik mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 08-02-23 13:21

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Köy çorbası tarifi! İçimizi ısıtacak Köy çorbası nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Salı günü çorba olarak nefis köy çorbası hazırlanıyor. Erişte ve mercimek kullanılarak yapılan köy çorbası en doyurucu çorbalar arasında yer alıyor. İzleyiciler 'Köy çorbası nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte leziz köy çorbası tarifi...

Yemek 03-01-23 16:48

Her geçen gün artıyor! Mercimeğin fiyatı 4 katına çıktı

Enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarındaki artış devam ediyor. Markette mercimeğin fiyatını görenler, isyan etti. Ocak ayında 13 TL'den satılan mercimek bugün 49 TL'den satılıyor. Yerli mercimeğin fiyatı 4 katına çıkarken bir başka zincir markette ise ithal mercimek 22 TL'den satılıyor. Türkiye Ziraat Odalar Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar 'Fahiş fiyatlara tüketicimizin dayanma gücü yoktur. Acilen tedbirler almak zorundayız' dedi.

Finans 08-12-22 07:54

Mardin’de 13 milyon liralık tohum projesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortaklığında, kent genelinde bin 828 çiftçiye yüzde 75 ile hibe edilecek sertifikalı kırmızı mercimek ve buğday tohumu dağıtımı başladı.

Yurthaber 08-11-22 13:55

Adıyaman'dan 8 ülkeye 10 bin ton sertifikalı tohum ihraç edildi

Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas: - "Adıyaman olarak Türkiye'de buğday, arpa, mercimek, pamuk ve tritikale tohumunun yüzde 8'ini karşılamaktayız"

Yurthaber 20-10-22 12:05

MasterChef Hamza Mercimek kimdir? Böbreklerini kaybeden eski MasterChef yarışmacısı Hamza Mercimek'in sağlık durumu nasıl?

Hamza Mercimek, MasterChef Türkiye'nin son bölümünde Somer Sivrioğlu tarafından yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Somer Şef, annesinin kendi böbreğini oğluna vereceğini anımsatarak "Fakat bir uyumsuzluk yakalanmış." ifadesini kullandı. Yapılan açıklama sonrası konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki, MasterChef Hamza Mercimek kimdir? Böbreklerini kaybeden eski MasterChef yarışmacısı Hamza Mercimek'in sağlık durumu nasıl?

Magazin 11-09-22 13:49

Türkiye Dron Şampiyonu belli oldu

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Dron Şampiyonası'nda 16 yaşındaki Atakan Mercimek birinciliği kazandı - Dereceye giren ilk 3 isim Türkiye'yi Dünya Dron Şampiyonası'nda temsil edecek

Yurthaber 31-08-22 17:54
stm

MasterChef'e damga vuran isimlerden Hamza Mercimek, böbreklerini kaybettiğini açıkladı

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, eski sezon yarışmacıları programa katılarak sürpriz yaptı. MasterChef'te geçen yıl yarışan Hamza Mercimek'in ise yarışmada yer almaması merak uyandırdı. Programa görüntülü olarak bağlanan Hamza, sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Hamza Mercimek, böbreklerini kaybettiğini ve annesinden nakil alacağını açıkladı. Günde 4 saat diyalize giren Hamza, bu yüzden katılamadığını belirtti. Şef Somer Sivrioğlu da yaptığı paylaşımla Hamza'ya destek verdi.

Magazin 23-08-22 00:42

TMO açıkladı: Kırmızı mercimek alım fiyatı 15 bin lira oldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, ton başına 14 bin lira olarak uygulanan kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatının 15 bin lira olarak güncellenmesine karar verdi. Öte yandan bugüne kadar teslim edilen ürünler için de fark ödemesi yapılacağı bildirildi.

Finans 17-08-22 13:21
TMO

Diyarbakır'da suyla buluşan araziler çiftçinin gelirini artırıyor

DSİ 10. Bölge Müdürü Mahir Arslan: - "Sahadayız, çiftçilerimizin sulu tarımını rahatlıkla yapabilmeleri için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" - Çiftçi Ömer Aydın: - "Sulu tarımla pamuk ve mısır ekiyorum. Mercimek ve buğdaya göre kazancımız 4-5 kat arttı. Sulu tarıma geçtiğimiz için çok şanslıyız"

Yurthaber 28-07-22 12:38

TMO kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını ton başına 14 bin lira olarak belirledi

TMO kabuklu kırmızı mercimek alım fiyatını ton başına 14 bin lira olarak belirledi

Yurthaber 05-07-22 20:12

Adana'daki kazılarda 3 bin yıllık tohum bulundu

Misis Antik Kenti kazılarında, 3 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen üzüm, mercimek, bakla, bezelye, buğday ve arpa tohumlarına ulaşıldı

Yurthaber 18-06-22 18:32

Tam kıvamında mercimek köftesi tarifi

Çayın yanına çıkardığınız poğaçalara, keklere, kurabiyelere en çok yakışacak tarif mercimek köftesi olabilir. Her lezzeti tamamlayacak bir tarif olan mercimek köftesinin tam kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Ancak yapılan bu tarif ile mercimek köftesinde tam istediğiniz kıvamı tutturabileceksiniz.

Yemek 06-06-22 15:12

Diyarbakır'da kırmızı mercimekte rekoltenin 100 bin tonu aşması bekleniyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar: - "Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız projelerle 310 ton mercimek tohumunu yüzde 75 hibe olacak şekilde çiftçilere dağıttık. Bunların etkisiyle mercimek ekim alanı 700 bin dekarın üzerine çıktı. Bu yıl yine Türkiye'de en fazla mercimek üreten il konumuna geleceğimizi düşünüyorum" - Çiftçi Fuat Cömert: - "Bu yıl verim geçen yıla göre daha iyi olacak"

Yurthaber 31-05-22 11:04

Mercimek pilavı ne demek? Mercimek pilavı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Mercimek pilavı birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Mercimek pilavı ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 20:13

Mercimek köftesi ne demek? Mercimek köftesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Mercimek köftesi ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Mercimek köftesi TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 21:10

Mercimek kemiği ne demek? Mercimek kemiği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Mercimek kemiği de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Mercimek kemiği TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 21:10

Mercimek çorbası ne demek? Mercimek çorbası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Mercimek çorbası ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Mercimek çorbası TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 21:10

Mercimek ne demek? Mercimek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller ilk ortaya çıktıkları günden bu yana değişmiş, gelişmiş, bölünmüş ve hatta bazıları ölmüştür. Türkçe, hala yaşayan dillerden biridir ve dünyada yaklaşık 250 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. Türkçe, lehçelere ayrılmaktadır. Bu lehçeler kendine has kelimelere sahip olmakla beraber bazı kelimeleri de paylaşmaktadır. Türkçede bulunan bazı kelimeler yaygın olarak bilinmeyebilir. Bilinmeyen kelimeler görüldüğü zaman anlamı araştırılır. Mercimek kelimesi de anlamı merak edilen ve araştırılan kelimelerden biridir. Mercimek kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 21:10

Mercimek kadar ne demek? Mercimek kadar TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Mercimek kadar sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Mercimek kadar ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:48

Biz çok parasızlık çektik diyen Müjde Ar yıllara meydan okuyan güzelliyle dikkat çekti

Küçükçekmece'deki "Çekmecem'de Kitap Var" etkinliğine katılan Müjde Ar, annesi Aysel Gürel'in şiirlerinden oluşan "Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam" adlı kitap üzerine konuştu. Ar, "Biz çok parasızlık çektik. Bir gün hiç paramız yok, 6 ay mercimek yiyoruz. Tiyatrocu maaşı ne olacak. Tiyatro olunca mutfakta tencere kaynıyor" dedi.

Magazin 10-05-22 10:33

Yorgunluğu alır, enerji verir, metabolizmayı hızlandırır... Antioksidan kaynağı!

Türk mutfağının demirbaşlarından biri olan yeşil mercimek İnsülini dengeliyor, kanserle mücadele ediyor! Kalp sağlığına çok iyi gelen yeşil mercimek zengin içeriğiyle ön plana çıkan besinlerin başında geliyor. Folik asit açısından zengin olması sebebiyle kansızlığa iyi gelir. Yeşil mercimek, enerji üretimi ve metabolizmayı hızlandırma gibi fonksiyonlar için gerekli olan demir açısından oldukça iyi bir kaynaktır. İçerdiği magnezyum sayesinde böbrek sağlığını korumaya katkı sağlar.

Haber 23-04-22 09:56

Nasıl yapılır diyenlere mercimek çorbası tarifi! Hem lezzetli hem doyurucu

Yeşil, kırmızı, sarı... Rengi ne olursa olsun kuşkusuz sofraların en çok tercih edilen doyurucu ve besleyici gıdasının mercimek olduğunu biliyoruz. Protein zengini ve yaz kış demeden severek tükettiğimiz mercimek çorbası tarifini sizler için hazırladık. Doyurucu bir mercimek çorbası nasıl yapılır görelim.

Yemek 26-03-22 13:58

Yaz kış demeden tüketilen bir klasik: Mercimek çorbası! Mercimek çorbası tarifi nedir, malzemeleri neler?

Sofralarda sıklıkla tercih edilen mercimek çorbası genellikle ana yemekten önce tüketiliyor. Lezzetiyle bir efsane haline gelen mercimek çorbası lokanta, restoranlarda da sıklıkla tercih ediliyor. Mercimek çorbasını ilk kez hazırlayacaklar için tarifine haberimizde yer verdik. İşte mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 24-03-22 00:13

Dillere destan ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası malzemeleri neler?

Lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş ezogelin çorbası Türk mutfağına ait bir çorbadır ve sıklıkla sofralarda yerini alır. Genellikle akşam yemeğinden önce tüketilen bu çorba, tarifi de oldukça pratik olduğu için tercih edilir. Ezogelin çorbası kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten yapılır.

Yemek 24-03-22 00:13

Et yerine mercimek tereyağı yerine ayçiçek yağı... DSÖ en sağlıklı besinleri açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sağlıklı beslenmek için 12 adımı belirledi. WHO'nun hazırladığı 12 maddelik öneriler, sağlıklı beslenmenin temel noktalarını içeren küçük bir rehber niteliğini taşıyor. Buna göre, sağlıklı beslenmenin birinci adımı, besleyici bir diyet. WHO, hayvansal kaynaklı besinler yerine temel olarak bitkisel kaynaklı besinlerin tercih edilmesini öneriyor.

Haber 12-03-22 15:56

Sağlıklı ve lezzetli bir cips tarifi: Mercimek cipsi!

Mercimek hem lezzeti hem içerdiği protein ve vitamin açısından sevilerek tüketilen bir baklagil türü. Çorbasından yemeğine, köftesinden salatasına birçok tarifi bulunan mercimek, mutfaklarda oldukça önemli bir yer kaplıyor. Mercimek kullanılarak yapılan öyle bir tarif var ki, ilk duyduğunuzda oldukça şaşıracaksınız. Bu tarifi bir kere denediğinizde tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 23-02-22 17:54