Nohut Ekmegi Haberleri

İçinizi ferahlatacak ayran aşı çorbası tarifi! Pratik ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ferah lezzetler ön plana çıkmaya başladı. Bu lezzetlerden biri olan ayran aşı çorbası da merak edilen tarifler arasında yer aldı. Haşlanmış nohut ile yapılan bu çorba pişirilmeden tüketilebiliyor. Yapımı da bir o kadar kolay olan ayran aşı çorbasının tarifini haberimizde derledik. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-13 14:56:45

Leblebisiyle ünlü Çorum'da üreticilere 124 ton nohut tohumu dağıtıldı

Türkiye'de, leblebi üretiminde önde gelen iller arasında yer alan Çorum'da 996 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli 124 ton nohut tohumu ile 1250 çiftçiye 14 ton ayçiçeği tohumu dağıtıldığı bildirildi.

Yurthaber 2024-04-03 15:48:39

Nohut tava tarifi: Nohut tava nasıl yapılır?

Türk mutfağında pişen yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan nohut ile et yemeklerini aratmayacak bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Nohut tava tarifini bir kez denerseniz hem pratik hem de lezzetli olan bu yemekten kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-13 23:41:47

Maçoğlu'nu Tuncelililer topa tuttu! Tekrar aday değil diye çorba dağıtıldı: Biz kurtulduk, inşallah Kadıköy yanlış seçim yapmaz

Tunceli Belediye Başkanlığından Kadıköy adaylığına keskin bir geçiş yaparak yerel seçim atmosferinin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen 'komünist başkan' Fatih Mehmet Maçoğlu hakkında Tuncelililerden bomba açıklamalar geldi. Maçoğlu'nun Kadıköy'den aday olması muhtarın yüzünü güldürdü, öyle ki vatandaşlara nohut çorbası dağıttı. Muhtar "Biz kurtulduk, inşallah Kadıköy yanlış bir seçim yapmaz" deyip Maçoğlu'nu topa tuttu.

Haber 2024-02-27 09:57:03

Nohut salatası tarifi: Nohut salatası nasıl yapılır?

Son derece faydalı bir besin olan nohut, içeriğinde K vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi zengin mineraller içerir. Bu sayede gün içinde bedene ihtiyacı olan enerjiyi veren nohut, diyet yapan kişilerin de en çok tercih ettiği ana öğün besinleri arasında yer alır. Hem sofralarda ana yemek olarak servis edilebilen, hem de farklı malzemeler ile bir araya gelerek leziz bir salata hâline gelebilen nohut çocuklar için de oldukça faydalıdır.

Yemek 24-01-24 17:44

MASTERCHEF NOHUT DÜRÜM TARİFİ: Nohut dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gaziantep'in meşhur lezzeti!

Nohut dürüm tarifi, MasterChef All Star'daki dokunulmazlık oyunu öncesi arama motorlarında araştırılıyor. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu MasterChef'te bugünkü konsepti 'dürümler' diye açıkladı. Nohut dürüm tarifi son derece basittir. Püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde siz de ortaya harika bir yemek çıkarabilirsiniz. Gaziantep'in meşhur lezzeti olan nohut dürüm tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

Yemek 05-12-23 20:51

Lezzet bombası: Falafel tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Nefis falafel tarifi

Ekonomik köfte olarak da bilinen falafel nohut ile yapılıyor. Falafel tarifi, doyurucu malzemeleri ve yanındaki sosu ile ağızlarda nefis bir tat bırakıyor. Evde falafel nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Pratik falafel köfte tarifini denemek isteyenlere için falafel tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Yemek 14-08-23 23:59

Bilecik’te ayçiçek ve nohut ekili tarlaya geyik dadandı

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Yeniçepni Köyü’nde ayçiçek ve nohut ekili tarlaya giren geyik mahsullere zarar verdi.

Yurthaber 02-08-23 10:34

Aşure Günü iftar saati kaçta? Akşam ezanı saat kaçta okunuyor? 28 Temmuz 2023 akşam ezanı saati

Aşure günü orucu için araştırmalar hız kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre aşure günü idrak ediliyor. Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle hazırlanan, bolluk, bereket ve dayanışmanın simgesi aşure bugün yapılıyor. Bu anlamlı günde oruç tutmak isteyenler aşure günü iftar saatini araştırıyorlar. Peki, Aşure Günü iftar saati kaçta? Akşam ezanı saat kaçta okunuyor?

Haber 28-07-23 14:15

Yaptığınız yemeğin lezzetini katlayacak en iyi ve lezzetli nohut markaları

Baklagiller ailesinin ve Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden olan nohut ile yapılan leziz yemeklere kim "Hayır!" diyebilir ki? Nohut, besin değeri açısından zengin ve içine girdiği yemeği güzelleştiren bir bakliyat türü. Gelin, birbirinden lezzetli ve farklı tarifler hazırlayabilmenizi sağlayacak en iyi nohut markalarını inceleyelim. İşte sizin için bir araya getirdiğimiz 10 nohut markası!

Yemek 21-07-23 18:11

Ferah lezzet: Ayran aşı çorbası tarifi! Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Ferah lezzet denince akla ilk gelenlerden biri de ayran aşı çorbası oluyor. Özellikle sıcak günlerde tercih edilen ayran aşı çorbası haşlanmış nohut ile yapılıyor. Pişirilmeden tüketilebilen çorbalardan biri olan ayran aşı çorbasının yapımı oldukça kolay. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...

Yemek 30-05-23 21:13

Yakınlarını kaybeden depremzededen anlamlı hareket! Helal olsun

Adıyamanlı depremzede Mustafa Hicri Toprak, 6 Şubat depreminde birçok yakınını kaybetti. Toprak, 20 dönümlük nohut tarlasını vatandaşlara açarak “Bu nohut depremde vefat eden ablam, yeğenlerim, amcam çocukları, eniştem ve Adıyamanlı hemşehrilerimin hayratıdır. İzin almadan yiyebilir ve götürebilirsiniz. Helal olsun” yazılı pankart astı. Pankartı gören vatandaşlar ise yol kenarında duruyor. Tarla sahibi Mustafa Hicri Toprak ise "Buradan nohut alanlar vefat edenlere bir Fatiha okusun yeter" dedi.

Haber 22-05-23 16:01

Lokum gibi lokanta usulü nohut yapmanın sırrı burada! Pişirirken bir kaşık ekleyin

Nohut yemeği en sevilen bakliyatlar arasında yer alıyor. Pilavla eşsiz bir uyum sağlayan nohut yemeğinin lokum gibi yumuşacık olması için çeşitli püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Lokanta usulü nohut yemeğinin içerisine katılan basit malzemeler nohutun lezzetine lezzet katıyor.

Yemek 17-05-23 11:47

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Emet’te çiftçilere nohut ve yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

Kütahya’nın Emet ilçesinde çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı ve Kütahya İl Özel İdaresi kaynaklı 5 ton nohut ve 150 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Yurthaber 03-05-23 08:00

Nohut suyu faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Nohut suyu ne işe yarar, sivilce için kullanılır mı?

Nohut, besleyici değeri yüksek bir baklagil türüdür. Besin değerinin yanı sıra, sindirimi kolaylaştırdığı ve tokluk hissi sağladığı için yemeklerde sıklıkla kullanılır. Nohutun sadece lezzetli bir yemek malzemesi olmadığı bilinir. Nohut suyu, nohutların kaynatılması veya haşlanması sırasında oluşan şeffaf bir sudur ve oldukça faydalıdır. Peki, nohut suyu ne işe yarar, cilt için ne gibi faydaları var?

Haber 28-04-23 15:10

Beyaz leblebinin faydaları nelerdir, besin değeri nedir? Beyaz leblebi kaç kalori, kilo aldırır mı?

Beyaz leblebi, Türk leblebisi olarak bilinir. Nohudun kavrulmasıyla yapılan leblebide kullanılan nohut türüne göre rengi de farklılık gösterir. Beyaz leblebi, Ege bölgesinde yetişen nohutlarla yapılır ve genellikle kuruyemiş olarak tüketilir. Sakız leblebi olarak da bilinen beyaz leblebi, düşük yağ ve yüksek protein içeriğiyle bilinir ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir. Aynı zamanda birçok yemek ve salata tarifinde de kullanılabilir.

Haber 07-04-23 15:35

Ramazan boyunca geçerli! 900 ürünün fiyatı sabitlendi, bazı ürünlerde indirim geldi... İşte Ayçiçek yağı, bulgur, nohut, makarna, süt fiyatı

Marketlerdeki fahiş fiyat artışları Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar sofrası kuracak vatandaşları düşündürürken, Tarım Kredi Marketleri'nden güzel haber geldi. Ramazan ayı boyunca 900 üründe fiyatlar sabitlendi. Bazı ürünlerde ise indirime gidildi. İşte kalem kalem ayçiçek yağı, bulgur, nohut, makarna, süt, pirinç, salça fiyatları....

Finans 26-03-23 07:53

Alaca çorbası nasıl yapılır? Yöresel alaca çorbası malzemeleri ve tarifi!

Alaca çorbası soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak bir tarif... Özellikle Gaziantep'te sıklıkla tüketilen bir tarif olan alaca çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir. İçinde bulunan nohut, mercimek gibi malzemeler sayesinde uzun süre tok tutar. İşte yöresel alaca çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 08-03-23 09:57

Ekşili çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kahramanmaraş usulü ekşili çorba tarifi!

Kahramanmaraş'a ait nefis bir çorba olan ekşili çorba sarımsak, nohut, mercimek gibi malzemelerle hazırlanıyor. 5 kişilik olan, kaşık kaşık içirecek bu çorba tarifi 20 dakika gibi bir sürede hazırlanıyor ve 40 dakikada pişiriliyor. İşte ekşili çorba tarifi ve malzemeleri...

Yemek 28-02-23 14:09

Ayranlı çorba nasıl yapılır? Malatya yöresine özel nohutlu, kuru fasulyeli ayranlı çorba tarifi!

Öğle veya akşam yemeğinde servis etmek için daha farklı tatlar arıyorsanız bu tarif tam size göre! Nohut, kuru fasulye gibi malzemelerle hazırlanan ayran çorbasını tekrar tekrar hazırlamak isteyeceksiniz. İşte nohutlu, kuru fasulyeli ayranlı çorba tarifi!

Yemek 24-02-23 15:11

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünme derdine son! İşte 3 Şubat yemek menüsü...

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama yemekte ne yapsam?' diye düşünüp vakit öldürme derdine son! Bugün yemekte başlangıç olarak etli düğün çorbası, ardından nohut dürüm ve yanında pirpirim salatası var. Tatlı olarak ise aşure ve elmalı crumble seçenekleri mevcut. İşte 3 Şubat yemek menüsü...

Yemek 03-02-23 14:57

Nohut dürüm nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz evde nohut dürüm tarifi! Antep’in bu lezzetine dayanamayacaksınız

Nohut dürüm tarifi merak ediliyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında bugün Fatma Hanım'ın menüsünde yer alan nohut dürümün evde nasıl yapıldığı tüm izleyenler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, nohut dürüm nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Zuhal Topal'la Yemekteyiz evde nohut dürüm tarifi...

Yemek 02-02-23 17:14

En sağlıklı cips: Çıtır çıtır nohut cipsi tarifi

Cips gibi atıştırmalıkların sağlık için ne kadar zararlı olduğu biliniyor. Bu nedenle daha sağlıklı atıştırmalık alternatifleri düşünülüyor. Nohut cipsi diğer atıştırmalıklara göre çok daha sağlıklı. Çıtır çıtır nohut cipsi nasıl yapılır merak edenler internet üzerinden araştırmalar yapıyor. İşte oldukça pratik nohut cipsi tarifi...

Yemek 28-12-22 14:05

Airfryer çıtır nohut tarifi sağlıklı bir atıştırmalık: Airfryer'da çıtır nohut nasıl yapılır?

En sık tercih edilen atıştırmalıklar arasında çıtır nohut yer alıyor. İster kuru yemiş gibi tek başına tüketebileceğiniz isterseniz de salatalarınızın içerisine ekleyebileceğiniz çıtır nohut oldukça lezzetli ve sağlıklı. Bol baharatlı ve dışı çıtır çıtır içi yumuşacık nohutları aynı zamanda cips olarak da tüketebilirsiniz. Tamamen damak zevkinize göre lezzetlendirebileceğiniz çıtır nohutları airfryer'da daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-22 16:56

Fiyatı altını bile solladı! Yüzde 352 arttı, aradaki fark 4 bin TL

Gıda fiyatlarında yaşanan artış vatandaşların şikayetçi olduğu sorunların başında geliyor. Öyle ki temel gıda ürünlerinden olan nohut, altını bile solladı. Son 4 ayda nohutun fiyatı yüzde 352 artarken gram altındaki artış yüzde 11'de kaldı. İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Demir, 4 ay önce gram altın almak yerine nohut almış olan birinin bugün 4 bin TL kazanmış olacağını belirtti.

Haber 21-12-22 07:43

Esnaf lokantalarının vazgeçilmezi: Etli nohut yemeği tarifi! Dağılmayan nohut yemeği nasıl yapılır?

Esnaf lokantası lezzetleri denildiğinde ilk akla nohut ve kuru fasulye yemekleri geliyor. Nohut kış aylarının en sevilen yemekleri arasında bulunuyor. Misler gibi kokan tereyağlı pilavın yanında tane tane dökülen nohut yemeği nasıl yapılır merak ediliyor. İşte enfes etli nohut yemeği tarifi...

Yemek 20-12-22 09:58

MasterChef Ekşili Kabak tarifi: Ekşili Kabak nasıl yapılır, malzemeleri neler? Konya'nın meşhur lezzeti

Ekşili kabak tarifi, MasterChef'te hazırlandı. Böylece, Konya yöresine ait bu yemeğin araştırmaları hız kazandı. Bu lezzet kabak, domates, nohut gibi malzemelerle hazırlanıyor. Peki ekşili kabak nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Konya yöresinin meşhur lezzeti ekşili kabağın tarifi!

Yemek 18-11-22 21:10

Turşuların çabuk bozulmaması için yapılması gerekenler! Turşunun içerisine neden nohut eklenir?

Turşu yaz, kış sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Turşu kurulan günlerde birçok kadın 'turşu nasıl kurulur?' 'turşuların çabuk bozulmaması için ne yapılmalı?' diye araştırmalarda bulunuyor. Hevesle beklenen turşuların bir anda bozulması oldukça can sıkıcı olabiliyor. İşte turşuların çabuk bozulmaması için yapmanız gerekenler...

Yemek 28-10-22 10:16

Tiroid hastalarının mutlaka bilmesi gerekenler! 12 soruda tiroid hastalığı

Tiroid boynumuzun ön kısmında yer alan ve tiroid hormonlarını salgılayan bir bezdir. Tiroid hormonları vücudun tüm hücrelerini etkileyerek organların çalışmasını ve metabolizma hızını düzenler. Tiroid bezinin çalışmasını TSH (tiroidi uyaran hormon) aracılığıyla hipofiz bezi kontrol eder. Hipofiz beynin alt kısmında yer alan yaklaşık nohut büyüklüğünde bir kısımdır. Hipofizden salgılanan TSH’ın etkisi ile tiroid bezi T3 ve T4 tiroid hormonlarını salgılar.

Haber 12-10-22 20:35

En çok nohut üretilen illerden Yozgat'ta ilk leblebi imalathanesini kurdu

Leblebi üreticilerine nohut tedariki sağlayan kente katma değerli ürün kazandırmak için yola çıkan 29 yaşındaki Gökşin Akyüz, KOSGEB desteğiyle üretime başladı - Çevre yüksek mühendisi Akyüz: - "2020'de inşaata başladık, 2021'de üretime geçtik. Şu anda sarı leblebi üretimi yapıyoruz. Duble, birinci sınıf ve kırık leblebi olarak üç çeşit leblebimiz çıkıyor"

Yurthaber 12-10-22 12:00

MasterChef falafel tarifi! Evde falafel nasıl yapılır? İşte malzemeleri, püf noktaları ve yapılışı

MasterChef'in yeni bölümünde bir Lübnan lezzeti olarak bilinen falafel yapıldı. Falafel; nohut, taze yeşillik ve kuru baharattan tadını alan bir yemek olarak biliniyor. Falafelin evde pratik şekilde nasıl yapılacağı ise merak konusu oldu. Peki falafel nasıl yapılır? İşte falafel malzemeleri, püf noktaları ve yapılışı...

Yemek 04-10-22 21:55

Uşaklı kadınlar tescilli tarhana için bir araya geldi

Eylül ayından itibaren evlerde toplanan kadınlar, öğütücüden geçirdikleri kırmızı biber, domates, soğan ve naneleri un, nohut ve maya ile harmanlayıp geleneksel yöntemlerle tarhana üretiyor - Ortaköy Muhtarı İlyas Sungur: - "Köylülerimizi fazla tarhana yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. İhtiyaç fazlası tarhanalarını satmaları konusunda gerekli desteği sağlıyoruz"

Yurthaber 04-10-22 11:03

Sık sık nohut yemek için bir neden daha: Viseral karın yağını azaltıyor, kan şekerini düşürüyor

Başlı başına harika bir besin olan nohut, Türk mutfağının da vazgeçilmez baklagillerinden biridir. Nohut, genellikle etli sulu yemek olarak tercih edilse de salata veya humus gibi diğer yemekler de tercih edilebilir. Araştırmalar, daha fazla nohut tüketmenin viseral yağı önemli ölçüde azaltabileceğini söylüyor.

Haber 01-10-22 16:57

Nohut suyunu döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Her derde deva olan nohut suyunun faydaları

Sağlıklı beslenme denilince akıllara meyve ve sebzeler gelse de bakliyatlar da sağlığımız için büyük önem taşıyor. Genellikle kışın tüketilen bakliyatlardan olan nohutu haşlarken kullandığınız suyu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Nohut suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva oluyor.

Haber 21-09-22 07:49

Salatalık turşusu nasıl yapılır? Salatalık turşusu malzemeleri neler?

Sevilen lezzetlerden biri olan turşu denilince akla ilk salatalık turşusu gelir. Yemeklerle iyi giden bu tarifi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için nohut, salatalık, dereotu gibi malzemelere ihtiyacınız olacak. Peki salatalık turşusu nasıl yapılır? Salatalık turşusu malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 01-09-22 17:31

Kırşehir'de son 3 yılın en yüksek nohut verimi elde edildi

Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu: - "Dekar başına ortalama 120 kilogram verim aldık"

Yurthaber 27-08-22 11:04

Neden daha önce yapmadım diyeceksiniz! Nohuda karbonat ekleyin, Nohut nasıl yumuşatılır? Faydaları nelerdir?

Nohudun faydaları saymakla bitmiyor. En sevilen bakliyatlar arasında bulunan nohut özellikle pilav ile vazgeçilmez bir ikili oluyor. Evde yaptığınız nohutlar sert oluyorsa ve kabukları soyulmuyorsa bunun çözümü karbonattan geçiyor.

Yemek 15-08-22 12:59

Nükleer tekniklerle geliştirildi! Yeni nohut türünde ilk hasat yapıldı

Denizli'de "nükleer tekniklerle" geliştirilen nohut çeşidinde ilk hasat yapıldı. "Borsa 20" adı verilen tohumlar, Tavas ilçesindeki 2,5 dekarlık tarlaya ekilmişti. İlk hasat, çiftçilerin yanı sıra Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili'nin katılımıyla yapıldı.

Haber 03-08-22 18:47

Denizli'de nükleer tekniklerle geliştirilen nohut çeşidinde ilk hasat yapıldı

Denizli'de "nükleer tekniklerle" geliştirilen nohut çeşidinde ilk hasat yapıldı

Yurthaber 03-08-22 18:26

Tescilli İzmir kumrusu lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor

İçine peynir, domates ve yeşil biber konularak soğuk ya da mangalda pişirilen sucuk, salam ve kaşarla sıcak olarak tüketilebilen İzmir kumrusu, adını kumru kuşundan, tadını ise nohut mayalı ekmeğinden alıyor - Kumru ustası Mehmet Yenigün: - "Kente gelen herkes bu lezzeti soruyor, özellikle yurt dışından gelen ziyaretçiler kumruyu seviyor"

Yurthaber 02-08-22 11:07

Gaziantep'in fast food'u: nohut dürümü

Birbirinden lezzetli yemek kültürüyle hafızalarda yer edinen Gaziantep'in en çok tercih edilen lezzetleri arasında hızlı hazırlanması dolayısıyla nohut dürümü de yer alıyor - Nohudun kemik suyuyla haşlanmasıyla yapılan ve bölgeye özgü ekmeğiyle tüketilen bu lezzet, son dönemlerde tezgahı bulunan sepetli motosikletle müşterilerin adresine götürülüyor

Yurthaber 25-07-22 11:07

Baklagillerin doğrudan ekimi hem çiftçinin cebini hem çevreyi koruyor

BM Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle uygulanan proje kapsamında çiftçilere toprak verimliliğini artıran, tasarruf sağlayan, çevre dostu doğrudan ekim yöntemi tanıtılırken, bu yöntemle, nohutta, geleneksel tarımla aynı, mercimekte ise geleneksel tarıma çok yakın verim elde edildi - Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Yemeklik Dane Baklagil Islah Birim Başkanı Dr. Abdulkadir Aydoğan: - "Çalışmada geleneksel ve doğrudan nohut ekiminde bir dönümde 57’şer kilogram, mercimekte ise geleneksel ekimde 56 kilogram, doğrudan ekim sisteminde 54 kilogram verim gerçekleşti"

Yurthaber 27-06-22 11:05

Kıyma olmadan köfte olur mu demeyin: Nohutlu köfte tarifi

Artan et fiyatları nedeniyle alternatif tarifler arıyorsanız bu tarif tam size göre! Nohut köftesi hem çok hesaplı hem de vejetaryen beslenenler için vazgeçilmez bir lezzet. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan nohut köftesini mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 17-06-22 17:42

Kalbinizi zırh gibi korur, doktor yüzü görmezsiniz! Ejder meyvesi, Türk çayı, nohut...

Dünyada en çok ölüm sebebi olan kalp ve kalp hastalıkları insanın başına gelene kadar genellikle görmezden gelinir. Ancak kalp sağlığınızla ilgili ufak değişiklikler yaparak büyük fark yaratabilirsiniz. Kalp sağlığını korumanın en önemli yolu beslenme alışkanlıklarını ve yaşam tarzını değiştirmekten geçiyor. Kalp sağlığını beslenme listesine ekleyeceğiniz kalp sağlığı için çok faydalı besinlerle güçlendirebilirsiniz. Sağlıklı bir kalbe sahip olmak için yiyeceğiniz besinler arasında ise yok yok!

Haber 17-06-22 07:08

Rüyada nohut görmek ne anlama gelir? Rüyada nohut pilav, tarlası görmek ne demek?

Rüyada nohut görmek genellikle hayırlı gelişmelerle ilişkilendirilir. Ancak rüyadaki detaylar tabiri değiştirebilir. Bekar bir kimsenin rüyasında nohut yemeği görmesi çok çocuk sahibi olacağı ve güzel bir evliliğinin olacağının simgesi olarak görülür. Rüyada pişmiş nohut gören kişinin de hayırlı kimse ile birliktelik yaşayacağı yorumlanır.

Trend 09-06-22 17:29

Fiyat farkı isyan ettirdi: 'Hakkımızı helal etmiyoruz'

Üretici ile market arasındaki fiyat farkı gittikçe artmaya başladı. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, çiftçilerin ürünlerini ucuza alıp fahiş fiyata satan fırsatçılara tepki gösterdi. Güneş, 'Bizim elimizden 7 TL’ye çıkan nohut şuanda marketlerde 25 TL’ye satılıyor. Bizim elimizden 7-8 TL’ye çıkan kuru fasulye marketlerde 20-25 TL’ye satılıyor. Biz kazanamıyorsak, siz çok kazanıyorsanız çiftçi size hakkını helal etmez" ifadelerini kullandı.

Finans 08-06-22 16:49

Nohut rengi ne demek? Nohut rengi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Nohut rengi birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Nohut rengi birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 22:04

Nohut ne demek? Nohut kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Nohut kelimesinin TDK sözlük anlamı, TDK’nın görevlendirdiği uzman çalışanlar tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda belirlenmiştir. Kelime anlamları çıkarılırken kelimelerin kökenleri de dikkate alınarak incelemeler yapılır. Zengin bir dil olmasıyla ön plana çıkan Türkçede farklı anlamlara sahip çok sayıda kelime vardır. Dilimizi oluşturan kelimeler arasında bulunan Nohut ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 22:41