Patlıcan Haberleri

Patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Meşhur Türk kebaplarından biri de patlıcan kebabıdır. Sığır ya da kuzu etinden yapılmış olan kıyma ile hazırlanan bu yemek bayram sofralarından öğünlere çeşitli pilav ve salatalarla birlikte servis edilebilir. Yapımı ise son derece kolaydır. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifimiz.

Yemek 13-03-2024 22:50

Gelinim Mutfakta patlıcanlı Ramazan kebabı tarifi! Nefis patlıcanlı Ramazan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Patlıcan kebabı tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından merak edildi. ''11 Ayın Sultanı'' olarak da adlandırılan mübarek Ramazan ayında iftara birbirinden lezzetli tarifler yapılıyor. 'İftara ne pişirsem' diye düşünüyorsanız bu nefis patlıcanlı Ramazan kebabı tarifini denemelisiniz. Peki, patlıcanlı Ramazan kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 11-03-2024 14:01

Airfryer patlıcan közleme: Airfryer'da patlıcan közleme nasıl yapılır, Airfryer'da patlıcan nasıl közlenir?

Özel günlerinizde, sevdiklerinize, ailenize ya da dostlarınıza vereceğiniz yemek ziyafetlerinde sunmak istediğiniz tüm tatlıları ve yemekleri Airfryer ile birkaç dakika içinde ve diğer pişirme yöntemlerine oranla çok daha sağlıklı bir şekilde hazırlayıp sunabilirsiniz. Kızartma, közleme ya da haşlama işlemlerini de Airfryer kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 15:30

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço hastanelik oldu! Hastaneye kaldırılmasının nedeni bakın neymiş

Merhum şarkıcı Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço, sevenlerini korkuttu. Sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulunan ünlü isim, başına gelen talihsizliğe değinerek "Erken müdahale ile toparladım" ifadesini kullandı.

Magazin 11-09-2023 14:34

Diğer Haber Etiketleri

belirti Bilim insanı Esnaf hünkar beğendi tarifi kuru dolma tarifi limonlu su tarifi bamya brokoli bulgur domates elma fesleğen yumurta ıspanak kabak kedi otu kekik nane Oruç patates sarımsak süt yaban mersini yulaf kolesterol Avokado makarna ilaç kapya biber Baklagiller Ramazan menüsü Sebze konserve meyve Hal yasası kalp hastalıkları hastalık 1 yıl kızartma Zuhal Topal Masterchef Gelinim Mutfakta Güneş Somer Sivrioğlu Danilo Zanna Doğukan Manço Gaziantep İtalya Ağrı Balıkesir Kepsut sigara karnıyarık tarifi diyet Barış Manço kış biber iftar çorba Mısır tavuk market kebap tedavi Ramazan musakka tarifi patlıcan kebabı tarifi patlıcan musakka tarifi pilav tarifi şakşuka tarifi tarifi antalya yangın artrit basur böbrek taşı felç kalp çarpıntısı kalp krizi kanser patlıcan alerjisi zehirlenme Serik Polonya Mehmet Yalçınkaya artrit nedir börek bilim insanları bitki bitter çikolata filiz ezme hünkar beğendi iltihap araştırma dolma karnıyarık kalp çarpıntısı nasıl geçer kalp çarpıntısı neden olur kalp çarpıntısına ne iyi gelir yemek kemoterapi kemoterapi tedavisi nasıl yapılır musakka kötü meksika fasulyesi malzemeler labne romatoid artrit salata çeşitleri sicak tarif sosis kurutmalık kıyma kıymalı börek kolesterol belirtileri patlıcan kebabı patlıcan musakka patlıcan yemekleri patlıcanlı börek hamur işi kahvaltılık etli közlenmiş patlıcan yemekleri masterchef hünkar beğendi tarifi aşlama püf noktaları farklı tarifler hünkar beğendi nasıl yapılır leziz et balık fiyata zuhal topal la yemekteyiz zarar yağ hünkar beğendinin tarifi can kebabı tüm tatlılar

Patlıcan

Patlıcan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Patlıcan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Osmanlı mutfağına ait lezzet: Patlıcanlı pilav! Patlıcanlı pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağına ait yemeklerden biri olan patlıcanlı pilava sofranızda yer verebilirsiniz. Bu pilav kuş üzümü, dolmalık fıstık, patlıcan, pirinç gibi malzemelerden hazırlanıyor.

Yemek 27-01-2023 17:15

Airfryer közlenmiş patlıcan tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?

Airfryer mutfakta geçireceğiniz süreyi kısaltırken hazırlayacağınız yemek ve tatlı çeşitliliğini artıracaktır. Airfryer ile tüm yemekler ve tatlılar çok daha kısa süreler içinde pişer ve daha sağlıklı olmasıyla birlikte lezzetleri de daha güzel olur. Salatalarda, mezelerde, özel davetlerde tercih edilen közlenmiş patlıcanları da Airfryer ile sadece 20 dakika içinde hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Yemek 26-12-2022 16:47

Patlıcanlı fırın makarna tarifi: Patlıcanlı fırın makarna nasıl yapılır?

Patlıcan musakka, karnıyarık, ali nazik, patlıcan oturtma, patlıcan salatası ve daha uzayıp giden leziz patlıcanlı yemeklerin ve salataların olduğu zengin bir mutfak kültürüne sahibiz. Patlıcanın her hâlinden çok güzel tarifler oluşturuyoruz. Bu sefer de patlıcana farklı bir dokunuş yaparak perde pilavı görüntüsünde patlıcanlı fırın makarna tarifi yapalım.

Yemek 09-12-2022 09:58

Yıllarca zararlı olduğunu düşündük ama öyle bir faydası çıktı ki... Bilim insanlarına göre kanseri tedavi edebilir

Yıllar boyunca yediğimiz karbonhidratların vücudumuz için ne kadar zararlı etkiler yaptıklarını paylaştılar. Zararlarına rağmen oldukça sevilen karbonhidratlardan olan patatesin öyle bir faydası çıktı ki duyanlar şaştı kaldı. Polonyalı bilim insanlarına göre patates yemek kanseri tedavi edebilir.

Haber 08-12-2022 09:25

Çıtır patlıcan kızartması tarifi: Çıtır patlıcan kızartması nasıl yapılır?

Patlıcan gerek kızartması gerek yemeği ve sosluk tarifleriyle yemek sofralarının vazgeçilmezi. Birbirinden farklı tariflerle hazırlayabileceğiniz patlıcana yeni bir dokunuş yapmak istiyorsanız kısa sürede hazırlayabileceğiniz çıtır patlıcan kızartmasını deneyebilirsiniz.

Yemek 07-12-2022 17:00

Faydalı sanarak yiyoruz ama iltihabı coşturuyor! Her evde bulunuyor: Ağrıları artıran o tehlikeli meyve...

Meyve ve sebze yemenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ancak faydalı sanarak yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin yan etkileri bulunabiliyor. Her mevsim severek yediğimiz o tehlikeli meyve ve sebze artrit ağrılarını tetikleyebiliyor.

Haber 05-12-2022 09:21

Zuhal Topal'la Yemekteyiz karışık kuru dolma tarifi! Nefis kuru dolma nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Salı günü yayınlanan bölümde kuru dolma tarifi yapıldı. Anadolu'nun favori lezzetlerinden olan kuru dolmanın yapımında uygun adımları izlemek bu yemeğin içinin kuru kalmamasını sağlıyor. Misafir sofralarının baş tacı olan kuru dolmanın tarifi ve nasıl yapıldığını merak ediyor.

Yemek 15-11-2022 17:04

Patlıcanın en lezzetli hali: Nefis Karnıyarık tarifi! Karnıyarık nasıl yapılır?

Patlıcanı yediğimiz son günlerde kalan patlıcanlardan hangi yemeği yapsam diye düşünüyorsanız ilk tercihiniz karnıyarık olmalı. Mis gibi tereyağlı pilav ve cacıkla mükemmel uyum sağlayan karnıyarık herkesin favori yemeklerinden. Karnıyarık nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu karnıyarık tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 25-10-2022 15:56

Vakit kaybetmeden deneyin: Nefis kıymalı patlıcanlı börek tarifi! Kıymalı patlıcanlı börek nasıl yapılır?

Börek her yaştan insanın favori yiyecekleri arasında bulunuyor. Her çeşidi ayrı lezzetli olan böreğin patlıcanlı kıymalı olanını denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz! Patlıcanlı kıymalı böreğin öyle bir lezzeti var ki yiyenler bayılıyor. Patlıcanlı kıymalı börek nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 21-10-2022 09:00

Herkes tarifini isteyecek: Karışık kuru dolma tarifi! Kuru dolma nasıl yapılır?

Dolma ülkemizde en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Çok çeşitli sebzeler kullanılarak dolma yapılabiliyor. Dolmanın içine giren malzemeler yörelere göre değişim gösteriyor. Kuru sebzeler kullanılarak yapılan dolmalar da iştah kabartıyor. Kuru dolma nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu kuru dolma tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 26-09-2022 16:32

Ağzınıza bile sürmeyin: Çiğ yenildiğinde içten içe zehirliyor! Çiğ yememeniz gereken yiyecekler

Severek tükettiğimiz yiyecekler sağlık için faydalı olsa da doğru şekilde tüketmemek sağlığımızı riske atabiliyor. Uzmanlar birçok sebzenin pişirilince besin değerlerini kaybettiğini belirtiyor. Bazı yiyeceklerin pişirilmemesi gerekirken bazılarının ise çiğ yenmemesi gerekiyor. Faydalı sanarak çiğ yediğimiz gıdalar sağlığımızı tehlikeye atabiliyor.

Haber 26-09-2022 11:00

Kalp krizi ve felce neden oluyor! Tehlikeli hastalığı önlemek için her kahvaltıda tüketmeniz yeterli

Kötü kolesterol sağlığımızı doğrudan etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Kolesterol kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolesterolden korunmak için beslenmenin önemini belirtiyorlar. Doğru beslenme ile kolesterolü önlemek mümkün olabiliyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolü hiç tahmin etmeyeceğimiz seviyede düşürüyor.

Haber 26-09-2022 10:08

Sanıldığı kadar zor değil! Kızartmaların yağ çekmemesi için bunları uygulayın

Kızartmalar sağlıksız olmasına rağmen lezzeti nedeniyle sıklıkla tüketiliyor. Her mevsimde sevilerek tüketilen kızartmaların lezzetini ve dokusunu etkileyen en büyük sorun oldukça yağ çekmesi. Kızartmaların yağ çekmemesi için basit adımlara sadık kalmak gerekiyor. Bu basit uygulamalar ile kızartmalarınız eskisi gibi yağ çekmeyecek.

Yemek 23-09-2022 14:59

Şanlıurfa Ticaret Borsası

Şanlıurfa Ticaret Borsası

Yurthaber 02-09-2022 14:47

Emeğiniz boşa gitmesin! Patlıcanın kötü olduğu nasıl anlaşılır?

Patlıcan en sevilen yaz sebzeleri arasında bulunuyor. Bir sürü farklı tarifi bulunan patlıcanın her çeşidi oldukça seviliyor. Patlıcan kullanarak yaptığınız yemeklerin tadı istediğiniz gibi olmuyorsa bunun nedeni yanlış patlıcan seçimi olabilir. Patlıcanın kötü olduğu nasıl anlaşılır? Merak ediyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Yemek 01-09-2022 12:16

Masterchef Hünkarbeğendi tarifi! Hünkarbeğendi nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 26 Ağustos Perşembe günü çok lezzetli yemekler yapıldı. Bu yemeklerin arasında bulunan hünkarbeğendi izleyicilerin iştahını kabarttı. Hünkar beğendi nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız aşağıda yer alan tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 26-08-2022 09:48

Kimsenin aklına işe yarayacağı gelmezdi! Hep çöpe gitti: Basuru kökten çözüyor

Basur problemi insanların günlük hayatını oldukça zorlaştıran rahatsızlıkların başında geliyor. Günümüzde evden çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla artan basur sorununu çözmek için şimdiye kadar duyulmamış bir çözüm öneriliyor. Basur derdinden kurtulmak için doğal tedavi yöntemlerini deniyorsanız patlıcan sapını da denemek isteyebilirsiniz.

Haber 24-08-2022 11:22

Yer: Balıkesir! Patlıcan közlerken evi yaktı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Himmet C. isimli şahıs, patlıcan közlerken ocaktan çıkan kıvılcım yangına sebep oldu. İhbar üzerine ekipler olay yerine geldi. Alevler ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Haber 24-08-2022 09:12

Mevsimi geçmeden mutlaka yapın! Patlıcan musakka tarifi, Patlıcan musakka nasıl yapılır?

Patlıcan yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden. Her çeşidi ayrı lezzetli olan patlıcanın musakka versiyonunu denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Patlıcan musakka yemeği oldukça leziz tadıyla yiyen herkes tarafından oldukça seviliyor. Patlıcan musakka nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 16-08-2022 11:44

Masanızdan eksik etmeyin! Labneli köz patlıcan salatası

Mezeler masayı çok daha renkli ve güzel hale getiriyor. Meze severler patlıcanı sık sık kullanıyor. Patlıcan kullanarak yapacağınız labneli köz patlıcan salatasını denedikten sonra hep yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 12-08-2022 16:56

Kalp çarpıntısı için doğal çözümler! Belirtileri nelerdir, neden olur, nasıl geçer?

Kalp sağlığı yaşam için oldukça önem taşımaktadır. Kalp sağlığını korumak ve düzenli olarak doktora görünmek gerekir. En sık rastlanan kalp rahatsızlıklarından olan kalp çarpıntısına iyi gelecek doğal çözümler için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 10-08-2022 14:28

Gaziantep'in tescilli lezzeti kurutmalıklar güneşle buluştu

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan: - "Kurutmalık ürünler daha çok Türk vatandaşlarımızın yaşadığı Almanya, Fransa, Avusturya gibi Avrupa ülkelerine gönderilmektedir"

Yurthaber 04-08-2022 11:52

Patlıcan konservesi nasıl yapılır? Patlıcan konservesi malzemeleri neler?

Yazın hazırlanan konserveler kışın tüketilir. Böylece leziz ve sağlıklı yemekler pişer. En sevilen konservelerden birisi de patlıcan konservesidir. Peki patlıcan konservesi nasıl yapılır? Patlıcan konservesi malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 22-07-2022 01:29

MasterChef Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?

Masterchef yarışmasında yarışmacılardan patlıcan kebabı yapılması istendi. Ekranların sevilen yemek yarışmasında üçlü düellolarda yarışmacılardan restorana gidildiğinde yenecek kadar kaliteli patlıcan kebabı yapılması istendi. Patlıcan kebabının tarifi vatandaşlar tarafından hızlıca araştırılmaya başlandı. Patlıcan kebabının pratik ve lezzetli tarifini sizler için derledik.

Yemek 21-07-2022 23:25

Antalya'da bir çiftçi serada yetiştirdiği 800 kilo patlıcanı ücretsiz dağıttı

Antalya'da bir çiftçi serada yetiştirdiği 800 kilo patlıcanı ücretsiz dağıttı

Yurthaber 14-07-2022 16:42

Şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka malzemeleri neler?

Sevilen lezzetlerden biri olan şakşukanın tarifi araştırılmaya başlandı. Şakşukayı hazırlamak oldukça kolay. Ana malzemeleri patlıcan, domates ve baharattır. Peki şakşuka nasıl yapılır? Şakşuka malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 12-07-2022 00:20

Patlıcan, brokoli, patates... Bu kritik hatayı yapmayın: Gözünüzü hastanede açabilirsiniz

Son yıllarda artan sağlıklı beslenme trendiyle birlikte, besinleri az pişirme veya çiğ yeme alışkanlığı da bir hayli arttı. Kimilerine göre çiğ yemek besindeki vitamin ve mineralde en iyi şekilde faydalanmanın ideal yolu. Çiğ yemek yemeyi sevenlerin aksine, besinleri pişirerek yiyenler ise besindeki mikrop ve bakterilerin bu şekilde öldüğünü iddia ediyor. Her ne olursa olsun bazı besinler var ki kesinlikle çiğ yememelisiniz.

Haber 29-06-2022 11:00

Misafirleriniz bu tarife bayılacak! Hünkar beğendi tarifi

Patlıcan o kadar lezzetli ki patlıcanla yapılan yemeklerin lezzeti bir ayrı oluyor. Patlıcan kullanarak yapılan yemeklerden en lezzetli olanları arasında bulunan hünkar beğendi herkes tarafından oldukça seviliyor. Hünkar beğendi nefis patlıcanın, etin ve kaşar peynirinin birleşmesiyle ortaya nefis bir tat çıkarıyor. Evde hünkar beğendi yapmak istiyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 17-06-2022 09:31

Patlıcanın en güzel hali: Leziz şakşuka tarifi

Havalar ısınınca akla gelen temel yiyecekler arasında şakşuka bulunuyor. Mevsimin en güzel ve taze sebzeleriyle yapılan şakşuka leziz tadıyla gönülleri fethediyor. Oldukça nefis olan şakşukayı hem ana yemek hem de meze olarak tüketebilirsiniz. Şakşuka yanında yer alacak pek çok yiyecekle yakışıyor.

Yemek 25-05-2022 17:14

Bu besinler böbrek taşı oluşma riskini arttırıyor!

Beslenme alışkanlıkları sağlığı oldukça etkiliyor. Bazı besinleri tüketmek hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Özellikle böbrek hastalarının hastalıklarının ilerlememesi için beslenme düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Ramazan’da içilen az su miktarı ve bazı besinler böbrek hastalıkları için risk oluşturuyor. Böbrek hastalıklarından korunmak için bol su içmek ve beslenme düzenine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 18-04-2022 10:35

Osmanlı mutfağından leziz tarif: Hünkar çorbası! Hünkar çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağından gelen bir lezzet olan hünkar çorbasını evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hünkar çorbasının içinde patlıcan da bulunur. İşte hünkar çorbası tarifi...

Yemek 28-03-2022 20:41

İtalyan mutfağından pratik bir lezzet: Caponata! Caponata nasıl yapılır, malzemeleri neler?

İtalya'nın Sicilya bölgesine ait olan Caponata doğranmış kızarmış patlıcan ve sebzelerle hazırlanan bir yemektir. Ana malzemesi patlıcandır. Caponata, şakşukaya da benzetilir. Dünyaya ün salmış İtalyan mutfağına ait bu yemeği evinizde hazırlayabilirsiniz. İşte Caponata tarifi ve malzemeleri...

Yemek 23-03-2022 22:57

Patlıcan sandığınızdan çok daha faydalı! O ölümcül hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmak istiyorsanız...

Karnıyarık, hünkâr beğendi, imam bayıldı, patlıcan kebabı, dolma ve çok daha fazlası... Patlıcandan yapılan bir yemeği sevmemek mümkün değil! Türk mutfağının vazgeçilmezi patlıcan, eşsiz sofraların başrol oyuncusu olmasının yanı sıra epey de faydalı. Peki, patlıcanın faydalarını keşfetmeye ne dersiniz?

Yemek 23-02-2022 17:55

Tezgahta 7 kat daha pahalı! 'İzahı yok, maliyetler çiftçiyi ilgilendirir'

Üreticiden 2 liraya alınan patlıcanın kilosu marketlerde 15,5 liraya satılıyor. İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, "Bunun ne maliyet artışları ne de döviz ile ilgisi var.Deniliyor ki ‘Gübre, ilaçlama, sulama maliyetleri arttı’ Tamam da, bu çiftçiyi ilgilendiren bir durum. Zaten maliyet artışları olmasının ardından sen çiftçiden 2 TL’ye almışsın. Bunu halciler veya marketlerin konu etmesi deli saçmalığı" dedi.

Finans 22-02-2022 12:20

Nefis mezeler sofranızı şenlendirsin: Patlıcanlı meze tarifleri

Yaz sebzeleri denilince akla gelen ilklerden biri kesinlikle patlıcan olmalı! Çeşit çeşit yemekler, salatalar, kebaplar ve hatta reçel olarak da kullanılan patlıcanla hazırlanabilecek mezeler de hiç de azımsanacak kadar değil diyebiliriz. Sarımsak, yoğurt, tahin ve domates gibi yardımcılarla yapılan harika patlıcanlı mezeleri mutlaka not edin!

Yemek 22-02-2022 10:52

Yaz kış yapabileceğiniz besleyici ve sağlıklı bir yemek: Patlıcanlı bulgur köftesi tarifi

Yaz mevsiminin en güzel kokuya sahip sebzelerinden biri olan patlıcanla, muhteşem bir yaz yemeği yapmaya ne dersiniz? Patlıcan ve bulguru bir araya getirirken doyuruculuğu artan, aynı zamanda yoğurt sosuyla da çok iyi ferahlatan bu yemeği denemek için kolları sıvayın!

Yemek 22-02-2022 10:32

Güneyden gelen lezzetleri sevenlere: Kilis'ten teşrübe tarifi

Kilis mutfağına ait bu tarif, deneyenler tarafından çok beğeniliyor. Patlıcan ve etin ana malzeme olduğu yemek, özellikle kızarmış patlıcan lezzetini sevenler için ideal. Tarif, Güneydoğu mutfağına ilgi duyan lezzet tutkunlarının dikkatini çekecek. Siz de et ve patlıcan buluşmasını seviyorsanız Kilis'ten gelen lezzeti mutlaka deneyin.

Yemek 16-02-2022 11:45

Sebze ve meyvelerin haldeki fiyatıyla tezgahtaki fiyatı arasında uçurum! “Bu kâr değil, adeta vurgun”

Sebze-meyve fiyatlarının halden çıkışıyla, vatandaşa ulaştığı fiyat arasındaki uçurum bir türlü kapanmıyor. Ürünlerin alış fiyatı artık etiketlerde yazsa da etikettekiyle haldeki fiyat birbirini tutmuyor. Örneğin etiketteki alış fiyatı 24,70 TL olan patlıcanın haldeki ortalama fiyatı 10 TL. Patlıcanın tezgahtaki satış fiyatı ise 33 TL'yi buluyor. Yaşanan durumun normal olmadığını belirten İstanbul Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ömer Demir, yapılanın kâr değil vurgun olduğunu savundu.

Finans 10-02-2022 07:33

Patlıcanın bu faydasını hiç duymamıştınız! Sigarayı bıraktırabilir…

Sigara kullanıcıları her geçen gün artıyor. Sigara içenlerin çeşitli hastalıklara yakalanma riski içmeyenlere oranla daha fazla. Sigara içenlerin çoğu sigarayı bırakmak istiyor fakat sigarayı bırakmak konusunda zorluk yaşıyorlar. Sigara bağımlılığı sağlığımızı, gündelik yaşantımızı ve etrafımızdakileri olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre patlıcan nikotin ihtiyacımızı karşılıyor.

Haber 09-02-2022 10:46

En pahalı sebze! İşte sebebi... Fiyatlar ne zaman düşecek?

Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sebzelerde verim kaybı yaşandı. Antalya'da yüzde 90'lık verim kaybı oranıyla liste başı olan patlıcan, seradan 20 liraya çıkıyor. Mart ayı sonu itibarıyla ürün rekoltesinin artmasıyla fiyatların düşmesi bekleniyor.

Finans 04-02-2022 15:15

Limonlu suyu herkes biliyor! Peki, limonlu suya patlıcan eklerseniz... İşte yeni rutininiz

Güçlü bir C vitamini deposu olmasının yanı sıra kilo vermek isteyenlerin veya formunu korumak isteyenlerin her sabah içtiği limonlu suyun faydaları saymakla bitmiyor. Limonlu su rutininizi rafa kaldırmanın zamanı geldi. Artık limonlu suya patlıcan ekleyip öyle içeceksiniz. Her sabah içince vücudunuza faydaları inanılmaz.

Haber 19-01-2022 08:31

Patlıcanlı mezeleri sevenler buraya: Birbirinden nefis 4 patlıcanlı meze tarifi

Patlıcan deyince sizin de aklınıza sadece karnıyarık, imambayıldı gibi yemekler geliyorsa sizi şaşırtacak birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Çünkü patlıcan, ana yemeklere yakıştığı kadar mezelere de bir hayli yakışıyor. Siz de yemeklerin yanına davetlilerinizi şaşırtacak birbirinden lezzetli patlıcan mezeleri yapmak isterseniz sizin için hazırladığımız tarifleri inceleyebilirsiniz.

Yemek 17-01-2022 09:29

Gastronomi kentinin patlıcan kurutmalıkları takıya dönüştü

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Gaziantep'te kadın girişimci, kente özgü kurutmalık patlıcandan takılar hazırlıyor - Oğuzeli ilçesinde yaşayan Senem Türkkan: - "Patlıcan kurusundan elde ettiğim küpeleri internet aracılığıyla satışa sundum. Gören herkes çok beğendi"

Yurthaber 08-01-2022 11:20

Halde 12, pazarda 15, Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'nde 19,90 TL

Antalya’da patlıcan ve kıl sivri biberin toptancı hali ile semt pazarları, Tarım Kredi Kooperatifi ve zincir marketler arasındaki fiyat farkı adeta dudak uçuklattı. Üreticiden 12 TL’ye alınan patlıcanın halin 500 metre ilerisinde bir zincir markette 22 TL’ye, Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde ise 19.90 TL satılması üreticinin tepkisine neden oldu. Fiyatlara tepki gösteren üreticiler, "Arada uçurum fark var. Kendi ürünümü rafta o fiyata görünce zoruma gidiyor." dedi.

Finans 05-01-2022 20:34

Bir de patlıcanlı deneyin: Patlıcanlı tane tane pilav tarifi

Pilavda farklı lezzet arayanlara harika bir tarifle geldik. Besleyici, bir o kadar da doyurucu patlıcanlı pilavın lezzetine sizler de bayılacaksınız. Eğer "akşama ne pişireceğim?" diye düşünüyorsanız ve aklınıza bir şey gelmiyorsa bu tarif tam size göre. Haydi göz atın!

Yemek 20-12-2021 07:39