Pekmez Tuketimi Haberleri

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı pekmez türü mevcuttur. Dut pekmezi de bu pekmez türlerinden biri olmakla birlikte besleyici bir özelliğe sahiptir. Dut meyvesinin ezilip kaynatılması ile elde edilen şurup türü, dut pekmezi şeklinde adlandırılmaktadır. Dut pekmezi şurup formunda olduğundan içimi oldukça kolaydır. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller içermektedir. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir ve aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Haber 2024-03-12 18:17:27

SON DAKİKA | Pekmez Kardeşler suç örgütü çökertildi! Ankara'da Mahzen-1 operasyonu

Son dakika haberi: Ankara’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-1” operasyonunda “Pekmez Kardeşler” Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucu organize suç örgütünün elebaşları ve üyesi olan 26 şüpheli yakalandı.

Haber 2024-03-01 08:32:18

Ankara'da Mahzen-1 operasyonunda Pekmez Kardeşler organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da eş zamanlı düzenlenen "Mahzen-1" operasyonunda Pekmez Kardeşler organize suç örgütünün çökertildiğini, 26 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yurthaber 2024-03-01 08:30:02

'Pekmez Kardeşler' çökertildi! Mahzen-1, çetenin sonu oldu: Elebaşları da dahil 26 kişi yakalandı

Ankara'da eş zamanlı olarak Mahzen-1 operasyonları düzenlendi. Operasyonda Pekmez Kardeşler çetesi çökertildi.

Haber 2024-03-01 08:14:31

Siirt’in pekmez tatlısı: Gebole! Geleneksel olarak 14 Şubat'ta evlerde yapılıyor

Siirt’e özgü "Gebole" tatlısının kültürel ve lezzet mirasını korumak ve tanıtmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-02-24 17:21

Keçiboynuzunun faydaları nelerdir? Keçiboynuzu neye iyi gelir?

Baklagiller ailesinden olan keçiboynuzu, harnup ismiyle de bilinen faydalı bir bitki çeşididir. Yaygın olarak Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde rastlanılan bu bitkinin tohum olan kısımları tüketilmektedir. Keçiboynuzu pekmez yapımından tatlı yapımına kadar birçok farklı alanda kullanılan bir bitkidir. İçerisinde hiçbir katkı maddesi barındırmayan keçiboynuzunun insan sağlığı üzerinde çok sayıda yararı vardır. Peki, keçiboynuzunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 12-02-24 18:37

Andız pekmezi faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir?

Sağlık alanında kullanılan birçok farklı bitki ve ot çeşidi bulunmaktadır. Andız bitkisi de yaygın olarak alternatif tıp alanında tercih edilen bir bitki çeşididir. Servigiller ailesine mensup olan bu bitki, 10 ile 15 metre boylarına sahiptir. Andız ağacı olarak da tabir edilen andız bitkisinin sağlık yönünden çok sayıda faydası bulunmaktadır. En sık kullanım şekli ise pekmez formundaki tüketimidir. Peki, andız pekmezi faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 12-02-24 18:36

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-24 18:08

Bilecikli kadınlar Trabzon hurmasını katma değere dönüştürerek satıyor

Bilecik merkeze bağlı Başköy köyünde dernek çatısı altında bir araya gelen kadınlar, köylülerden aldıkları Trabzon hurmasını yaş olarak pazarlamalarının yanı sıra pekmez, cips, lokum, sirke gibi katma değerli ürünlere dönüştürerek satıyor.

Yurthaber 05-12-23 12:12

Şanlıurfa'da üzüm geleneksel yöntemlerle çeşitli ürünlere dönüştürülüyor

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Şanlıurfa'da bağ bozumunda toplanan üzümler, asırlardır geleneksel yöntemlerle pestil, kesme, pekmez ve cevizli sucuğa dönüştürülüyor.

Yurthaber 20-09-23 10:07

Pekmez kilo aldırır mı? Diyette pekmez yenir mi?

Diyet yaparken bazen kendimize yasaklar koyarız ve bazı gıdaları tamamen hayatımızdan çıkarırız. Bu yasaklardan biri de pekmez olabilir. Pekmez özellikle Türk mutfağında sıkça tüketilen tatlı bir besindir. Pekmez, meyvelerin veya tahılların kaynatılıp uzun süre pişirilmesiyle elde edilen bir doğal tatlandırıcıdır. Özellikle üzüm, dut, incir ve kayısı gibi meyvelerden elde edilen pekmez çeşitleri oldukça yaygındır. Peki, pekmez kilo aldırır mı ve iyette pekmez yenir mi?

Haber 30-06-23 21:18

Tahin pekmez faydaları nelerdir, nasıl yapılır, karışım oranı nedir? Tahin pekmez kaç kalori, kilo aldırır mı?

Tahin pekmez, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir besindir. İki ana malzeme olan tahin ve pekmezden yapılan bu besin, özellikle kahvaltılarda ve tatlılarda kullanılmaktadır. Tahin susam tohumlarının öğütülmesi ile elde edilen bir besindir ve lif, protein, sağlıklı yağlar ve vitaminler açısından zengindir. Pekmezse üzüm veya dut gibi meyvelerin kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir macundur. Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir.

Haber 08-05-23 13:20

Çorum'da 7 girişimci kadın, kurdukları kooperatifle Türkiye'ye organik ürün satıyor

Çorum'un Kargı ilçesinde Yeşilköy Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen 7 girişimci kadın, yaptıkları pekmez, salça, tarhana gibi ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi marketleri ve internet aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanında tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Yurthaber 01-05-23 11:22

Pekmezi böyle tüketmek kansere neden oluyor! Mutfaktaki gizli tehlike

Kahvaltıların vazgeçilmezi pekmez içerisinde yüksek vitamin ve mineral bulunduruyor. Kemik ve diş sağlığından depresyona, tansiyondan bağırsak sağlığında pek çok faydası bulunan pekmez tam bir antioksidan kaynadığıdır. Pekmezin faydaları listesi uzayıp gidiyor. Peki ya zararları? Şifa niyetine yediğimiz pekmez, kanserojen olabilir mi?

Haber 19-01-23 20:23

En sağlıklı atıştırmalık: Cevizli sucuk tarifi! Evde cevizli sucuk nasıl yapılır?

Cevizli sucuk en sağlıklı atıştırmalıklar denildiğinde ilk akla gelenler arasında yer alıyor. Pekmez ve cevizi birleştiren bu atıştırmalık enfes bir lezzete sahip oluyor. Evde cevizli sucuk nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Aşağıdaki evde cevizli sucuk tarifinin tadına hayran kalacaksınız.

Yemek 25-12-22 16:39

Yapımı bir günden fazla sürüyor, kazanlarda yapılıyor! A, B, C vitaminleri ile mineral deposu

Sivas’ın Gemerek ilçesinde geleneksel yöntemlerle pişirilen ve yapımı yaklaşık 1 gün süren şeker pancarı pekmezinin lezzetine doyulmuyor. A, B, C vitaminleri ve mineraller sayesinde kış ayalarının vazgeçilmez gıdalarından olan pekmez, vücudu sıcak tutması, tansiyonu düşürmesi, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisiyle biliniyor.

Yemek 18-12-22 10:38

Keçiboynuzu tozu ne kadar tüketilmeli, sütle içilir mi? Keçiboynuzu tozu ile ne yapılır, nasıl tüketilir?

Geçmişi 4 bin yıla uzanan keçiboynuzu, şifalı bitki türleri arasında yer alıyor. Keçiboynuzu tozu, besin değeri bakımından çok zengindir. Bağışıklığı güçlendiren etkisiyle dikkat çeken antioksidan içeriyor. Keçiboynuzu direkt olarak tüketilebildiği gibi pekmez, şurup ya da toz hâlinde kullanılabilir. Peki, tatlı tada sahip olan keçiboynuzu tozu sütle içilir mi?

Haber 09-12-22 17:19

Çam kozalağı pekmezi ne kadar tüketilmeli? Kozalak şurubu ne kadar içilmeli, nelere iyi gelir?

Doğa tarafından insana sunulan şifa deposu çam kozalağı pekmezi son dönemde çok popüler hâle geldi. Çam ağaçlarının meyvesi olan kozaktan yapılan pekmez birçok rahatsızlık için kullanılıyor. Özellikle doğal öksürük şurubu etkisiyle bilinse de bunun dışında pek çok faydası vardır. Hem hazır olarak alabileceğiniz hem de evde kendiniz yapabileceğiniz çam kozalağı pekmezi nasıl yapılır ve neye iyi gelir?

Haber 09-12-22 17:19

Dut pekmezi nasıl tüketilir, hangi hastalıklara iyi gelir? Dut pekmezi nasıl kullanılır, günlük ne kadar tüketilmeli?

Birçok faydası ile dut pekmezi herkesin tüketebileceği yiyeceklerden biridir. Lezzetli olması nedeniyle tercih edilir. Genellikle kan değerlerinde problem çıkanlar için doktorlar tarafından önerilir. Düzenli tüketildiğinde faydasını rahatlıkla görebilirsiniz. Mevsim geçişlerinde özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. Doğal malzemelerden hazırlandığı için çocuklarınızın da tüketebileceği pekmez çeşitlerinden biridir. Peki, dut pekmezi nasıl yapılır?

Haber 09-12-22 17:18

Keçiboynuzu nasıl tüketilir, ne kadar yenmeli? Keçiboynuzu nasıl kaynatılıp içilir, neye iyi gelir?

Keçiboynuzu içerisinde farklı bileşenleri ve vitaminleri bulundurur. Fosfor, kalsiyum, mineral, potasyum ve çinko bunların başında gelir. Yüksek miktarda K ve E vitaminleri içerir. Genel olarak pekmez şeklinde tüketildiği bilinse de kurumuş hâli de tercih edilir. Karamelimsi bir tadı anımsatan keçiboynuzu hem sağlık açısından hem de cildimiz açısından çok faydalıdır. Peki, keçiboynuzunu kaynatıp içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 09-12-22 17:13

Tahin pekmezli profiterol tarifi: Tahin pekmezli profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait olduğu düşünülen profiterol hafif pişmiş hamur, krema ve çikolata sosuyla yapılan lezzetli bir tatlı. En çok sevilen tatlılardan birisi olan profiterole farklı bir sosla zenginleştirerek tadını katlandırabilirsiniz. Çikolata yerine sos olarak tahin pekmez karışımı kullanılan tahin pekmezli profiterol hem enerji bombası hem de tatlıların en güzeli.

Yemek 08-12-22 15:36

Tahin pekmez karışımı o kadar da sağlıklı değilmiş! Her gün bir kaşık yemenin zararı inanılmaz

Tahin pekmez ikilisi lezzetinin yanı sıra sağlık için yararları için tercih sebebi olmasına neden oluyor. Ayrı ayrı da tüketilebilen tahin pekmez, genellikle karıştırılarak tüketiliyor. Ancak, sağlıklı olduğu düşünülen tahin pekmezle ilgili ortaya atılan iddialar şaşkınlık yarattı. Her gün bir kaşık tahin pekmez karışımı tüketenler aslında tehlike altında!

Haber 07-12-22 08:07

Hastalığı yok ediyor: Pekmeze limon sıkın mucizeye şahit olun

Binlerce yıldır kullanılan pekmez, çok eski yıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılıyor. Pekmezin saymakla bitmeyen faydaları birçok hastalığı iyileştiriyor. Antibiyotik kadar etkili olan pekmeze limon sıkıldığında faydalarını ikiye katlıyor. Mucizevi etkilerini görmek sabahları aç karnına limon damlatılmış pekmez içmeyi ihmal etmeyin.

Haber 26-11-22 14:23

Yeni zam yolda! Vatandaş dayanamayıp isyan etti: 'Karın bile doyurmuyor evde yaparım daha iyi'

Artan susam, pekmez ve un fiyatlarının ardından simit fiyatları gündem olmaya devam ediyor. Türkiye'de en fazla insanın yaşadığı İstanbul'da simit 5 TL'den satılıyor. Bazı ilçelerde ise simit fiyatı 10 TL'ye kadar çıkıyor. Simit fiyatlarına yeni zam yolda! Vatandaş ise bu duruma tepki gösterdi.

Finans 02-11-22 21:42

Ateşler yakıldı, kazanlar kaynadı, tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuk başladı

Pancar pekmezi ile meşhur Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde, pancarın tarlalardan sofralara uzanan tatlı yolculuğu başladı.Pınarbaşı Mahallesi’nde pekmezhane adı verilen alanda kazanlar ve tavaların başında harıl harıl yanan odun ateşinde pekmez kaynatan Nefise Çobanoğlu, pancarın tarladan sofraya uzanan sürecini anlattı.

Haber 27-10-22 11:28

Üzüm diyarı Manisa'da kazanlar pekmez yapımı için kaynıyor

Bağlardan toplanan üzümlerin imece usulüyle sıkılarak kazanlarda kaynatılmasıyla elde edilen pekmez, doğal üretim yöntemlerinin kattığı lezzetle talep görüyor - Üretici Himmet Taş: - "Ocağa 15 kazan vurduk, akşama kadar kaynatacağız, oluncaya kadar devem edeceğiz. Zahmetli ama çare yok, gayret edeceğiz"

Yurthaber 12-10-22 11:02

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Gribe ve nezleye karşı etkili sonuçlar sağlıyor

Kış aylarına yaklaşırken grip ve nezleye yakalanma riski atıyor. İnanılmaz bir yorgunluğa neden olan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor. Pekmez ve limon karışımı grip ve çeşitli hastalıklar için çok etkili sonuçlar veriyor.

Haber 28-09-22 10:18

Kilis'in üzümleri geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir: - "İlimizde geçen yıl 500 ton pekmez üretimi yapılırken bu yıl bin ton beklentimiz var. Üretilen pekmez, Türkiye'nin her tarafına gidiyor" - Üretici Muammer Ceritlioğlu: - "Üzümü bağdan topladıktan sonra getirip, basarak suyunu çıkarıyoruz. Makineden çektirmiyoruz çünkü çekirdekler kırıldığı için pekmezin tadı kaçıyor"

Yurthaber 14-09-22 11:02

Tekirdağ'da Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi

Şenlikte enstitü tarafından geliştirilen 50 üzüm çeşidi beğeniye sunuldu, geleneksel pekmez ve bulama yapımı gösterildi

Yurthaber 02-09-22 20:47

Hırsızlar nedeniyle hasadı erken yapıldı ! Fiyatı 40 lira...

Mersin’in Silifke ilçesinde, bölgede keçiboynuzu olarak bilinen harnup hasadı öne çekildi. Sebebi ise 30 ila 40 lira arasında değişen fiyatlarla satılması ile hırsızların hedef tahtası haline geldi. Keçiboynuzunun pekmez ve unu yapılarak ekonomiye kazandırılıyor.

Finans 25-07-22 10:20

Her gün bir kaşık yemek yeterli! Cinsel gücü arttırıyor

Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.

Haber 30-06-22 13:55

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Özkarabulut: Bir simit 4 dilim ekmek yerine geçiyor

"Simit, rafine buğday unu, tuz, su ve maya kombinasyonundan yapılır, üzerine pekmez ve susam karışımı sürülerek pişirilir. Karbonhidrattan zengin bir besindir. Sadece az miktarda yağ ve protein sağlar. Susamlı simidin 100 gramında 275 kalori bulunmaktadır"

Yurthaber 08-06-22 10:19

Toros dağlarının zirvesindeki obruklardan getiriliyor! Bardağı 15 TL'den satılıyor

Antalya’da kış aylarında Toros Dağları'nın zirvelerinde derinlikteki obruklarda biriken kar, bin bir emekle getirilip yazın satışa sunuluyor. Üzerine eklenen özel şerbetle "karlama" adı verilen bu serinletici lezzeti bilenler soluğu tezgâhın yanında alıyor. Yayladan getirilen ve çuval içinde etrafında samanlarla sıkı bir şekilde korunan karlama; pekmez, şerbet ve meyve şurubuyla tüketiliyor. Bardağı 5 TL’den satılan karlama, kaplarda 15 TL’den başlayıp, 40 TL’ye kadar müdavimlerine sunuluyor.

Finans 26-05-22 11:01

Pekmez toprağı ne demek? Pekmez toprağı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Pekmez toprağı birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Pekmez toprağı ne demektir?

Egitim 19-05-22 00:08

Pekmez köpüğü ne demek? Pekmez köpüğü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Pekmez köpüğü birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Pekmez köpüğü ne demek, anlamı nedir?

Egitim 19-05-22 00:08

Pekmez helvası ne demek? Pekmez helvası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Pekmez helvası birleşik kelimesi ile ilgilidir. Pekmez helvası ne demektir?

Egitim 19-05-22 00:08

Pekmez ne demek? Pekmez kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra hafızada yer eden kelime çeşitliliği ile de dikkat çeken Türk dili, kelime öbekleri ve eş sesli kelimeleri de bünyesinde barındırır. Anlamı merak edilen bu kelimeler arasında Pekmez kelimesi de yer alır. TDK tarafından Türkçe kurallarına uyup uymadığı değerlendirilen, anlamı ve kökeni paylaşılan Pekmez kelimesi ne demektir?

Egitim 19-05-22 00:08

Pekmez kaynatmak ne demek? Pekmez kaynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Pekmez kaynatmak ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Pekmez kaynatmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:18

Pekmez gibi malın olsun, Antakya'dan sinek gelir ne demek? Pekmez gibi malın olsun, Antakya'dan sinek gelir TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Pekmez gibi malın olsun, Antakya'dan sinek gelir şeklindedir. Pekmez gibi malın olsun, Antakya'dan sinek gelir TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:18

Bu karışım her derde deva!

Türk mutfağında oldukça kullanılan tahin, pekmez ve süt ayrı ayrı çok faydalı besinler arasında yer alıyor. Tahin ve pekmezi karışımı lezzetli tadıyla kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezlerinden. Bu karışımın içerisine süt de ekleyerek birçok hastalıktan korunacağınızı biliyor muydunuz? İşte tahin, pekmez ve süt karışımının faydaları…

Haber 15-03-22 09:30

Her derde deva: Pekmezin faydaları

Pekmez kahvaltı sevenlerin ve sağlıklı atıştırmalık yapmak isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lezzetli tadının yanı sıra içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde birçok hastalığı önlüyor ve tedavisinde kullanılıyor. İşte pekmezin faydaları…

Haber 07-03-22 17:29

Lezzeti efsane faydaları şahane! Süt, tahin ve pekmez 40 hastalığa çare oluyor

İltihapları kurutur, kansere karşı savaşır hem bağışıklığı hem de dişleri güçlendirir. 3 mükemmel lezzetin bir araya geldiğinde yapabileceklerine inanamayacaksınız. Tahin, pekmez ikilisine süt eklediğinizde tam kırk hastalığa karşı sizi koruyor. İlaçtan bıkıp çareyi doğal ürünlerde arayanların afiyetle yiyeceği tahin, pekmez, süt karışımının inanılmaz faydaları...

Haber 04-03-22 11:19

Tahin pekmez varsa gününüzde bu tatlıyı yapın: Nevzine tatlısı tarifi

Kabul günlerinde sıkça yapılan tatlılardan sıkılanlar için Kayseri'nin meşhur lezzeti denemeye değer. Tabaklarda görmeye alışık olmadığımız koyu renk görüntüsüyle gözleri, lezzetiyle damakları şenlendirecek olan bu tatlıyla misafirlerinizi etkilemeyi başaracaksınız! Güzel bir sunumla gün tabaklarına çok yakışacak nevzine tatlısı tarifi...

Yemek 28-02-22 15:59

Faydalarını öğrenince daha çok seveceksiniz!

Tahin severler kahvaltılarını tahin yemeden geçmek istemiyorlar. Özellikle pekmez ile ayrılmaz ikili olan tahinin tadı toplum tarafından çok beğeniliyor. Tahinin faydaları ise pek bilinmiyor fakat oldukça etkili faydaları bulunuyor. İşte leziz tadıyla bilinen tahinin faydaları…

Haber 28-02-22 14:21

Tatmak için kandili beklemeyin: Evde kandil simidi tarifi

Geleneksel kültürün taşıyıcılarından biri de özel günlere özgü lezzetler oluyor. Kandil günleriyle özdeşleşen simitler de bu lezzetlerden biri olarak çok seviliyor. İlk bakışta tuzlu kurabiyeyi andırsa da esasında içerisindeki mahlep ve üzerindeki pekmez ile tuzlu kurabiyelerden ayrılıyor. Hafif tatlı ama bir yandan da tuzlu bir atıştırmalık.

Yemek 24-02-22 18:29

Tatlıda şeker yerine bal ve pekmez olsun diyenlere: Anadolu mutfağından herle tatlısı

Anadolu'da sıklıkla yapılagelen irmik, kaymak ve tereyağının buram buram lezzetini hissedebileceğiniz yöresel bir tatlı tarifiyle geldik. İçerisinde rafine şeker barındırmadığından sağlıkla tüketebileceğiniz herle tatlısı, çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra keyifle tüketilebiliyor. Hem yöresel hem değişik bir tatlı tarifi arayanlara özel bu tarife bayılacaksınız.

Yemek 23-02-22 10:23

Safkan Arap atlarına pekmez, kayısı ve yumurtalı özel kış menüsü

Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Olcay Akın: - "Havaların soğumasıyla atların enerji ve protein ihtiyaçları daha da artıyor. Bunu sağlamak için beslenmelerinde havuç, keçiboynuzu pekmezi, yumurta, gün kurusu kayısı, yonca ve çayır otunun en kalitelilerini veriyoruz"

Yurthaber 01-02-22 11:04

Başkentliler kar festivalinde buluştu

Konser, kukla gösterisi düzenlenen, sucuk ekmek ve karlı pekmez ikram edilen Çamlıdere 3. Kar Festivali'nde Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Keloğlan ve Nasreddin Hoca ile çizgi film karakterlerinin kardan heykelleri yer aldı - Başkentliler heykellerle fotoğraf çektirirken çocuklar da karda kayak yapmanın tadını çıkardı

Yurthaber 30-01-22 16:18

Aksaray Belediyesinden karla mücadele eden personele pekmez ikramı

Aksaray Belediyesinden karla mücadele eden personele pekmez ikramı

Yurthaber 27-01-22 16:32