Poğaça Tarifi Haberleri Ve Son Dakika Poğaça Tarifi Haberleri

Poğaça Tarifi Haberleri Ve Son Dakika Poğaça Tarifi Haberleri

Çok sevilen bir çörek türü olan poğaça, İtalyanca “Focaccia” kelimesinden dilimize geçmiştir. Anlamı “ateşte pişen küçük hamur işi” anlamına gelen poğaça, ülkemizde ilk kez Osmanlı Saray Mutfağı’nda Sultan 3. Murat döneminde hazırlanmıştır. O dönemdeki ismiyle “bohça” olarak bilinen poğaça, ülkemiz mutfağının yanı sıra Balkanlar, Karpat Havzası ve Avrupa’nın bazı ülkelerinin mutfaklarında yer almaktadır. Genellikle buğday unu kullanarak hazırlanan poğaça hamuru, bazen çavdar ve arpa unu eklenerek de hazırlanabilir. İçerisine malzeme koyulmadan hazırlandığında “sade” olarak adlandırılan poğaçanın içine kıyma, patates ya da peynir de eklenerek çeşitlendirilebilir. Pişirmeden hemen önce üzerine susam, çörek otu tohumu ya da kurutulmuş dere otu serpilerek lezzetlendirilir.

Poğaça Tarifi Haberleri

Sahur poğaçası tarifi: Kolay sahur poğaçası nasıl yapılır?

11 ayın sultanı olarak da isimlendirilen Ramazan, her yıl beraberinde bereket, bolluk, huzur ve sabrı getirir. Bunun yanı sıra Ramazan, iftar ve sahur sofralarını süsleyen kendine has lezzetlerle de bilinir. Ancak bu aya özel sahurda tok tutan ve gün boyu susatmayacak tarifler arıyorsanız sahur poğaçası tarifimiz ise tam size göre! Bu lezzete bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 02:11

Yapımı çok kolay: Pofuduk poğaça tarifi! Puf puf kabaran poğaça nasıl yapılır, malzemeleri ne?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi ve çay saatlerinin yıldızı olan pofuduk poğaça tarifi merak ediliyor. Puf puf kabaran bu poğaça tarifi hem pratik hem de oldukça lezzetli. Hazırlanması ve pişirilmesi basit olan bu tarif ile kahvaltı sofranızı veya çay keyfinizi taçlandıracak nefis poğaçalar elde edeceksiniz. Peki, pofuduk poğaça nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve tarifi...

Yemek 05-11-2023 16:01

Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi! Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?

Yapılan hamur işlerinin uzun süre bayatlamaması için farklı tarifler bulunuyor. Bayatlamayan poğaça tarifi en çok aranan tarifler arasında yer alıyor. Sodalı poğaça tarifi hem oldukça kabarıyor hem de uzun süre bayatlamıyor. Sodalı poğaça nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 21-02-2023 11:30

Pofuduk poğaça tarifi! Puf puf kabaran poğaça nasıl yapılır?

Poğaça kahvaltıların ve çay saatlerinin olmazsa olmazı olarak görülüyor. Her damak tadına uygun poğaça tarifi bulunuyor. İçerisini kendi zevkinize göre farklı malzemeler kullanarak zenginleştirebileceğiniz pofuduk poğaçalar gününüzü güzelleştirecek. Puf puf kabaran poğaça tarifi arıyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 19-02-2023 09:30

Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Poğaça Tarifi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Airfryer peynirli mayasız poğaça tarifi: Airfryer'da peynirli mayasız poğaça nasıl yapılır?

Airfryer’de ana yemekler, atıştırmalıklar, kızartmalar hazırlayabilir tüm tariflerinizi çok daha lezzetli ve çok daha az kalorili olarak pişirebilirsiniz. Kahvaltılarda sunabileceğiniz ya da atıştırmalık olarak ara öğünlerde tüketebileceğiniz peynirli mayasız poğaça tarifini de Airfryer ile birkaç dakika içinde pişirip çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Yemek 28-01-2023 03:28

Daha yumuşağı yok: Pamuk poğaça tarifi! Pamuk gibi yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Poğaça günün her saatinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Pastaneden alınan poğaçalar kadar yumuşak poğaça yapamamaktan şikayetçiyseniz doğru yerdesiniz. Yumuşacık anne poğaçası tarifine bayılacaksınız. Pamuk poğaça nasıl yapılır merak ediyorsanız bu pamuk poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 03-01-2023 16:32

Yumuşacık oluyor: 321 poğaça tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? 321 poğaça tarifi!

Poğaça, beş çaylarının ve misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiş durumda. Fırından yeni çıkmış sıcacık ve yumuşacık dokusuyla puf puf kabarmış poğaçalar yapmak oldukça basit. Peki, 321 poğaça tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yumuşacık 321 poğaça tarifi...

Yemek 05-12-2022 22:09

Daha önce bu kadar yumuşağını yemediniz! Pamuk gibi poğaça tarifi! Puf puf poğaça nasıl yapılır?

Poğaçalar hem kahvaltılarda hem de gün içerisindeki öğünlerde sıklıkla tüketiliyor. Eve gelen misafire çıkartılacak tuzlu ikramlar denildiğinde ilk akla poğaça geliyor. Ancak poğaçaların tarifinin tutturulamaması sert olmalarına neden olabiliyor. Sert poğaçalar yerine puf puf olan yumuşacık poğaçaları seviyorsanız bu tarif tam size göre! Yumuşak poğaça nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Yemek 13-10-2022 09:14

Fransız mutfağının vazgeçilmezi kruvasan poğaça tarifi! Evde en pratik kruvasan poğaça nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri

Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan kruvasan, özellikle kahve ve çayın yanında aranan lezzetlerin başında geliyor. Evde de çok pratik bir şekilde kruvasanın poğaça türünü yani 'kruvasan poğaça' tarifini hazırlayabilmek mümkün. İşte Fransız mutfağının vazgeçilmezi kruvasan poğaça tarifi!

Yemek 29-06-2022 16:40

Kesinlikle deneyin! Bayatlamayan pofuduk poğaça tarifi

Poğaça günün her saatinde sevilerek tüketiliyor. Birçok farklı çeşitte poğaça bulunuyor. Poğaçaların puf puf olması isteniliyor. Poğaçanızın kabarmasını ve yumuşacık olmasını istiyorsanız aşağıdaki tarifi mutlaka denemelisiniz. Üstelik bu tarif bayatlamıyor.

Yemek 16-06-2022 11:32

Sadece 10 dakikada hazır! Dereotlu poğaça tarifi

Poğaça genellikle kahvaltıda tüketilse de günün her saatinde sevilerek yeniliyor. Kıymalı, peynirli, patatesli gibi çeşitleri bulunan poğaçanın dereotlusu da oldukça seviliyor. Evde çok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz dereotlu poğaçayı mutlaka denemelisiniz.

Yemek 08-06-2022 14:07

Tamamen aynısı! Nefis pastane poğaçası tarifi

Poğaça çayların, kahvelerin yanında sevilerek tüketiliyor. Özellikle sabahları pratik ve hızlı kahvaltı için yenilen sıcacık poğaçalar içimizi ısıtıyor. Evde yapılan poğaçalar ne kadar güzel olsalar da pastane poğaçaları ile aynı olmuyor. Pastane poğaçalarını daha çok seviyorum diyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 25-05-2022 09:39

Herkes nasıl yaptığınızı soracak! Poğaçalarınızı yumuşacık yapmak için…

Poğaçanın tadı bizi çocukluğumuza götüren en eski tatlar arasında yer alıyor. Hem eşsiz kokusu hem de tadı ile poğaça herkes tarafından sevilen yiyeceklerden. Çok çeşitli poğaça tarifleri bulunuyor. Ancak bu poğaça çeşitleri değişse de poğaçanın yumuşak olmasını istemek değişmiyor. Poğaça tariflerinizde uygulayacağınız basit yöntemler ile istediğiniz yumuşacık poğaçalara sahip olabilirsiniz.

Yemek 18-05-2022 14:19

Peynirli poğaça tarifi

Yumuşacık peynirli poğaça tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz sevgili okur. Pamuk gibi yumuşak anne eli değmişcesine hazırlanan peynirli poğaça tarifi ile ağzınıza bir parmak bal çalınacak. Peynirli poğaça tarifini mayasız bir şekilde hazırladık, tadına doyamadık. Tarifi denemek isteyenler için yapılışını detaylı bir şekilde, adım adım anlatıyoruz. Şimdiden afiyetler!

Yemek 26-03-2022 14:03

Sabahların vazgeçilmesi: Pastane Poğaçası! Pastane Poçası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sabahları işe, okula giderken pastaneden yeni pişmiş sıcacık poğaça alıp ayak üstü yemenin keyfi başkadır. Ancak poğaça evde yapıldığında, aynı tat genellikle tutmaz. Bunun için tarifte püf noktasına dikkat edilmesi gerekir. İşte pastane poğaçası hazırlanışı...

Yemek 23-03-2022 18:13

Diyet yapanların korkmadan tüketebilecekleri bir hamur işi: Yulaflı poğaça

Poğaçalar muhteşem lezzetleriyle hem kahvaltılarda hem beş çaylarında sofraların en önemli atıştırmalıkları arasında yer alıyor. Ancak poğaçayı diyet yapanlar pek tercih edemiyor. İşte biz de onlar için yulaflı poğaça tarifini derledik. İçerisinde beyaz unun bulunmayışı sizlere sağlıklı bir tarif sunuyor. Yulaf ezmesi, yoğurt ve peynir bu tarifin en önemli malzemeleri. Tüm detaylarıyla birlikte yulaflı poğaça tarifi.

Yemek 09-02-2022 17:38

Sıcacık bir İstanbul hatırası: Karaköy poğaçası tarifi

İstanbul denildiğinde hemen herkesin aklında kalan en lezzetli ve en uygun yiyecek Karaköy poğaçası olabilir. Günlük hayatın koşturması içerisinde hem doyuran hem lezzeti ile mest eden mis kokulu Karaköy poğaçasını evlerinizde de yapmanız mümkün. Ailece doya doya yiyebileceğiniz, çocuğunuzun beslenme çantasına da koyabileceğiniz bu efsane lezzet için mutfaklara geçmeye ne dersiniz?

Yemek 17-01-2022 09:29

Kadim uygarlıklardan miras kalan siyez unundan sağlıklı ve kıyır kıyır poğaça tarifi

Genetiği değiştirilmeden günümüze gelmeyi başaran siyez buğdayı, yaklaşık on bin yıl öncesine tarihlendiriliyor. Buğdayın çok sert olan kabuğu sayesinde binlerce yıldır kendini muhafaza etmesine şaşırmamak mümkün değil. Kastamonu yöresinin soğuk ikliminde yetişen bu mucizevi buğdayın taş değirmenlerde öğütülmesiyle elde edilen siyez unuyla sağlıklı bir poğaça pişirelim mi?

Yemek 19-11-2021 07:19

Ünlü şefin sır gibi sakladığı tarif ortaya çıktı! Tereyağlı kıyır kıyır poğaça tarifi ve püf noktaları

Hamur işleri Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında ön plana çıkıyor. Türkiye'nin her yerinde birbirinden lezzetli birçok hamur işi yemeği var. Ama hamur işlerinin şahı poğaça, kuşkusuz ki birçok kişinin favorisi. Çok fazla çeşidi olan poğaçanın lezzetiyle hepimizi şaşırtan değişik bir tarifini paylaşıyoruz...

Yemek 24-09-2021 14:33

25 yıl önce başladığı işte 15 kadını iş sahibi yaptı

Kayseri'de Emine Durdu (63) 25 yıl önce tek başına açtığı poğaça, simit, yufka, ekmek gibi unlu mamulleri üretimi yaptığı iş yerinde şimdi 15 kişiye istihdam sağlıyor.

Finans 25-03-2021 12:40

Usta şefin elinden! Dumanı üstünde kıyır kıyır anne poğaçası tarifi

İster kıymalı, ister patatesli ister peynirli yapın poğaçanın her türlüsünü kuşkusuz severek yiyoruz. Annelerimizin yaptığı poğaçaya benzerliğiyle tadına doyulmayan bu poğaça, şef Semen Öner'in tarifiyle sizlerle buluşuyor.

Yemek 15-01-2021 12:31

Kıyır kıyır pastane poğaçası yapımı! Lezzetinin sırrı ise...

Dilerseniz sabah kahvaltısına dilerseniz de beş çayının yanına... Bu poğaça tarifi ile pastane poğaçalarının pabucunu dama atacaksınız. İşte usta bir şef gibi kıyır kıyır poğaça hazırlamanın püf noktaları.

Yemek 11-12-2020 11:56

Pastane ustasının özel tarifi! Tam ölçülü pastane poğaçası tarifi...

Her sabah işe veya okula giderken pastanenin önünden geçtiğimizde mis kokusu ile fırından yeni çıkmış poğaçaları pek bir severiz. Öyle ki yedikçe yiyesimiz gelir. Ancak bu lezzeti evde denemeye kalkınca aynısı olmadı diye yakınmaya başlarız. Bu tam ölçülü tarif ile tam kıvamında, lezzeti yerinde harika pastane poğaçalarını siz de yapabileceksiniz! İşte pastane poğaçası tarifi…

Yemek 10-06-2020 17:35

Hem kabarıyor, hem bayatlamıyor! Ustasından poğaça tarifi...

Hamur işlerinin en sevilenleri arasında yerini alan poğaçanın en güzel haline hazır mısınız? Sütün içinde yavaş yavaş aktive olan yaş maya sayesinde bu poğaça fırında puf puf kabarıyor. Hem de uzun süre dayanıyor, bayatlamıyor. Daha ne olsun? Fırından çıkmış sıcacık pofuduk bir poğaçanın içinde ne olduğunun çok önemi olmayabilir ama içinde peynir ve maydanoz olunca kahvaltının vazgeçilmezi olacaktır.

Yemek 02-06-2020 16:55

Günlerce bayatlamayan mayasız poğaça tarifi! Sır gibi saklıyordu...

Malum, uzun zamandır evdeyiz ve hepimiz birer amatör aşçıya dönüştük. Karantina süresi boyunca yapılan ve tüketilen gıdalar arasında hamur işleri muhtemelen lider durumdadır. "Ben her türlü hamur işinde ustalaştım ama yine de pratik tariflere de açığım" diyorsanız sizin için mayasız, çabucak hazırlayacağınız, bayatlamayan bir poğaça tarifi hazırladık.

Yemek 28-05-2020 13:50

Yumuşak poğaça tarifi: Tüm tarifleri unutturan pamuk gibi yumuşak poğaça

Yumuşak poğaça tarifi ile bu zamana kadar öğrendiğiniz tüm poğaça tariflerini size unutturacak! Kıvamı tam yerinde, lezzeti şahane bir poğaça için yazımızı okumaya devam edin...

Yemek 21-05-2020 11:50

Ustaların herkesten sakladığı tarif! Evde kabaran ve bayatlamayan poğaça...

Özellikle Covid-19 ile savaştığımız bugünlerde, dışarıdan ekmek almak dahi içimizde kuşku uyandırmaya başladı. Bu süreçte, herkes mutfaklarına koşarak; ekmek, poğaça, açma, pide gibi hamur ürünlerini evlerinde yapıyor. Hem içinizin rahat etmesi hem de sosyal medya akımlarında adınızdan söz ettirecek bir poğaça tarifi var elimde. Podufuk, yumuşacık ve asla bayatlamayan.

Yemek 17-04-2020 15:21

Kabaran poğaça yapmanın en püf noktası bulundu! İşte o poğaça tarifi...

Karantina günleri mutfak becerilerini iyice geliştirmeye başladı. Herkes internetten bulduğu ya da ebeveynlerinden öğrendiği tarifleri yaparak marifetlerini sergileme yarışına girdi. Sosyal medyadaki hikaye ve akışlarda yemek görsellerinin sayısı artmışken sizler için 5 çaylarınızı şenlendirecek kabaran poğaça tariflerini derledik.

Yemek 09-04-2020 13:41

Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?

Uzun süre tazeliğini koruyan, oldukça lezzetli, puf puf kabaran poğaça tarifine ne dersiniz? İşte lezzetiyle damak çatlatan bayatlamayan poğaçanın detaylı anlatımı...

Yemek 04-09-2019 13:53

Siyez Unlu Poğaça

Yüksek besin değeri ve sayısız faydasıyla mutfağımıza giren siyez unu ile harika bir poğaça hazırladık. Bu lezzete bayılacaksınız!

Yemek 11-04-2019 11:18

Dereotlu Peynirli Poğaça

Kıyır kıyır, enfes bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Zeytinyağlı leziz hamuru, bol peynirli ve dereotlu içiyle çay keyfinizi ikiye katlacak bu özel tarifi mutlaka deneyin!

Yemek 27-09-2018 11:58

Pastanelerdeki gibi olsun: Pastane poğaçası yapmanın 5 altın kuralı

Puf puf hamuruyla damak çatladan bir poğaçaya ne dersiniz? O zaman Mynet Yemek'ten takipçilerine dev hizmet: Altın günlerinin demirbaşı olacak pastane poğaçası yapmanın püf noktalarını veriyoruz.

Yemek 07-05-2018 16:24

Bahar geldi demektir: Peynirli çiçek poğaça

Bahar geldi, mutfaklarda çiçek açıyor! Peynirli çiçek poğaça tarifi sofranıza güzellik katıyor.

Yemek 10-04-2018 10:19

Hamur işi tariflerinin atası: Poğaça tarifi

Hamur işi tariflerinin en sevileni olan poğaça tarifini hazırlıyoruz bugün.

Yemek 09-11-2017 14:39

Mayalı poğaça tarifi! Yapımı şipşak, lezzeti doyumsuz

Hem ağızda dağılsın hem de pratik olsun istiyorsanız bu mayalı poğaça tarifimiz tam size göre. Mutfağınızı saran buram buram kokusuyla 5 çayında misafirlerinize ya da kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz.

Yemek 07-09-2016 16:11

Şekerli Poğaça Tarifi

Poğaçalar hemen her öğün çok sık tüketilen gıdalar arasında bulunuyor.

Yemek 07-09-2016 16:09