Salepli Baklava Haberleri

Uzmanından baklava uyarısı: Ramazanda tüketirken dikkat!

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren, kapalı şekilde satılan düşük maliyetli tatlılardan uzak durulmalıdır. Ayrıca, obezite ve metabolik sendromdan korunmak için fazla kalori alımına neden olan baklava, kadayıf ve şerbetli tatlılar aşırı tüketilmemelidir” dedi.

Kadin 2024-03-15 15:40:59

Baklava tarifi: Evde baklava nasıl yapılır?

Yazılı kaynaklara göre tarihte ilk kez 15. yüzyılda Topkapı Sarayı’nda pişirilmiş olan baklava, günümüz mutfaklarına kadar ulaşmayı başarmış özel bir tatlıdır. Türk mutfağının şerbetli tatlıları arasında bulunan, en çok tüketilen ve en sevilen bu tatlıyı isterseniz siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 2024-03-13 21:10:08

Güllaçtan soğuk baklava tarifi: Güllaçtan soğuk baklava nasıl yapılır?

İftar sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerinden güllacı bir de soğuk baklava tadında deneyin. Eğer bu eşsiz iki lezzeti kavuşturan güllaçtan soğuk baklava tarifimizi denemek isterseniz tarif aşamalarını ve gerekli olan tüm malzemeleri aşağıda görebilirsiniz.

Yemek 2024-03-11 23:02:50

Baklava, sarma, cacık derken şimdi sıra etli ekmeğe geldi! Sivaslılardan Yunanlara cevap: ‘Yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar’

Son yıllarda Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu kez de etli ekmeğin kendilerine özgü olduğunu iddia etti. Sivaslılar ise etli ekmeğin Türkiye’ye, Türkiye’de ise Sivas’a ait olduğunu söyledi.

Kadin 2024-03-05 11:29:37

Diğer Haber Etiketleri

isim baklava Ramazan etli tatlılar kahve sohbetleri şerbetli tatlı tarifi baklava tarifi en kolay baklava tarifi güllaç soğuk baklava Ramazan menüsü etli ekmek tarif yiyecekler Gelinim Mutfakta püf noktaları baklava tatlısı tarifi bayram baklava tarifi togg börek Bursa İstanbul Havalimanı şeker şerbeti baklava dilim ev baklavası ev baklavası hamuru malzemeleri ev baklavası hamuru tarifi ev baklavası malzemeleri ev baklavası şerbeti nasıl dökülür ev baklavası tarifi ev baklavası yapımı ev baklavasının şerbeti nasıl dökülür ev baklavasının yapılışı güzel ev baklavaları Diyarbakır orjinal soğuk baklava tarifi bayram Ramazan Bayramı tatlı soğuk baklava çikolatalı şerbet tarifi nasıl yapılır şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır baklavanın şekerlenmemesi için ne yapılmalı şerbetin şekerlenmemesi için ne yapmalı karın kası baklava karın kası egzersiz spor baklava yapımı leziz baklava tatlısı Milföy fıstık antep fıstığı antep fıstığı fiyatı Stokçuluk çeyrek altın yatırım Gaziantep sosyal medya Zam baklava fiyatları sütlü nuriye tatlısı sütlü nuriye Masterchef baklava nasıl yapılır tarifi İhracat Şanlıurfa üretim gençlik ve spor bakanı mehmet muharrem kasapoğlu Gençlik ve Spor Bakanlığı yarışma gül tatlısı şerbet hazırlanışı gül tatlısı tarifi İşletme eurobasket Esnaf festival kebap lezzet şef usta yemek uyuşturucu Halsey bal damat düğün gelenek sirke bayır Marmaris Osmaniye akhisarspor Çiftçi hasat ürün Vedat Milor kokoreç Yunanistan Türkiye Gastronomi Kurban Bayramı rüyada baklava görmek kına gecesi kakao çikolata serbest

Airfryer baklava tarifi: Airfryer'da baklava nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihi çok eski yüzyıllara dayanan çok sayıda tatlı vardır. Osmanlı saraylarından günümüze kadar gelmeyi başaran bu lezzetli tatlılardan biri de özellikle bayram günlerinin baş tacı baklavadır. Birçok farklı biçimde servis edilebilen baklava, tüm yiyecekleri, atıştırmalıkları, yemekleri ve tatlıları çok kısa süreler içinde ve daha az kalorili olarak pişirebilen Airfryer ile kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 19-01-24 16:26

Gelinim Mutfakta yeni gelin baklavası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Ev yapımı kolay ve pratik baklava tarifi!

Baklava, tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan lezzetli bir hamur işidir. Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer alan baklavanın detaylı tarifi merak ediliyor. Her ne kadar zahmetli görünse de oldukça pratik ve lezzetli olan baklava tarifini evde gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Peki, ev yapımı baklava nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Yemek 03-11-23 17:01

Görenler dönüp bir daha baktı: Togg böreği! Herkesin dikkatini çekiyor

Bursa’da bu yıl 2.’si düzenlenen Gastronomi Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Birçok restoranın lezzetlerini sergilediği festivale Togg böreği damga vurdu. Börekten yapılan yerli milli otomobil Togg'u görenler dönüp bir daha baktı. Baklava kulesi de büyük beğeni topladı.

Haber 16-09-23 12:30

Bir dilim baklava 340 TL! İstanbul Havalimanı'nda çekilen görüntü olay oldu, sosyal medya bunu konuşuyor...

İstanbul Havalimanı'nda satılan baklavanın fiyatı gündem yarattı. Sosyal medyada paylaşılan bir görselde bir dilim baklavanın 340 TL'ye satıldığı görüldü. Söz konusu görüntü sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılırken, fotoğraf karesinin hangi tarihte çekildiği ise bilinmiyor.

Finans 13-09-23 11:35

MasterChef baklava tarifi! Evde kolay cevizli baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Baklava tarifi MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star jüri üyelerinden Mehmet şef, Danilo şef ve Somer şef yarışmacılardan farklı çeşitlerde baklava tarifi yapmalarını istedi. En iyi baklava tarifini yapan yarışmacı kaptanlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, MasterChef baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla cevizli baklava yapımı...

Yemek 28-08-23 21:46

Bayram için ev baklavası yapmak isteyenler için olmazsa olmaz malzemeler

En sevilen şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk olarak baklava gelir. Türk mutfağının en sevilen ürünlerinden olan eşsiz tatlı, özel günlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Bayramın gelmesine sayılı günler kala bayramların sembolü hâline gelen bu lezzeti evde yapmak için hazırlıklar başlıyor. İşte bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli mi lezzetli baklavalar için ihtiyacınız olan malzemeler!

Yemek 21-06-23 17:46

Gelinim Mutfakta kolay ev baklavası tarifi! Kolay ev baklavası nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü kolay ev baklavası tarifi verildi. Baklavayı sevenler ama evde baklava yapımının zor olduğunu düşünenlerin bu tarifi kaçırmaması gerekiyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri kolay ev baklavası nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte özel günlerin yıldızı olacak kolay ev baklavası tarifi...

Yemek 25-05-23 14:19

Üstü baklava ile kapatılmış tatlı kutularının içinden uyuşturucu çıktı

Diyarbakır’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kilogram metamfetamin, 3 kilo 620 gram skunk ve 1 kilo 945 gram toz esrar ele geçirildi.

Yurthaber 18-05-23 09:52

Bayramın gözdesi soğuk baklava tarifi! Evde soğuk baklava nasıl yapılır?

Bayramda klasik baklava tarifleri yerine son yılların gözdesi olan soğuk baklavayı yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Soğuk baklava şerbetli olmasına rağmen diğer baklava tariflerine göre çok daha hafif oluyor. Ramazan Bayramı'nda yapacağınız soğuk baklavaya herkes hayran kalacak. İşte enfes soğuk baklava tarifi...

Yemek 19-04-23 14:52

Ramazan Bayramı'na özel: Soğuk baklava tarifi! Hazır yufkadan kolay soğuk baklava nasıl yapılır?

Ramazan Bayram'ının yaklaşmasıyla beraber hazırlıklar tamamlanmaya başladı. Bayram denildiğince ilk akla gelen lezzetlerden biri de baklava oluyor. Klasik şerbetli baklava kadar soğuk baklava da oldukça seviliyor. Siz de bu bayram farklı bir lezzet arıyorsanız pratik soğuk bakla tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 19-04-23 00:00

Emekleriniz çöpe gitmesin! Şekerlenmeyen baklava şerbeti tarifi

Bayramın vazgeçilmezi olan baklava özenle hazırlanıyor. Ancak baklava şerbeti kısa sürede şekerlenerek baklavayı yiyemeyecek hale getirebiliyor. Bu bayram baklavanızı şekerlenmeden günlerce yiyebilmek istiyorsanız bu şekerlenmeyen baklava şerbeti tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 18-04-23 15:00

Karın kası ne kadar sürede, kaç ayda çıkar? Karın kası yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve baklava karın kasları için egzersiz önerileri

Spor yapmaya sağlıklı olmak için ya da yalnızca fit bir vücut için başlayabilirsiniz. Spora yeni başlayan insanların hedefleri arasında ilk sıralarda karın kaslarını belirginleştirmek gelir. Six-pack ya da baklava olarak adlandırılan karın kasları vücudun genel görünümünde ciddi değişikliklere sebep olur. Uygun beslenme ve sporla karın kaslarını belirginleştirmek düşünüldüğü kadar zor değildir. Baklava karın kasları için hangi egzersizler yapılmalı?

Haber 31-03-23 17:16

Anında hazırlanan pratik baklava tarifi! Milföy baklava nasıl yapılır?

Baklava en sevilen tatlılar arasında yer almasına rağmen zor yapımı ve yüksek fiyatı nedeniyle fazla tüketilmiyor. Evde baklava yapımının oldukça zorlu olduğu biliniyor. Ancak evde pratik baklava yapmanın da yolu bulunuyor. Milföy baklava nasıl yapılır merak ediyorsanız bu leziz milföy baklava tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 31-03-23 15:49

'3 kilosunu hesaplasan bir çeyrek altın ediyor' Lezzet katıyordu artık yatırım aracı oldu! Fiyat artışının sebebiyse...

Tatlıların vazgeçilmezi olan, özellikle Ramazan'da daha çok tüketilen baklavalara lezzet katan Antep fıstığı son dönemde birileri için adeta yatırım aracına dönüştü. Ramazan'a kısa bir süre kala kimileri bunu fırsat bildi ve baklavaya talebin artacağını öngörerek stok peşine düştü. Baklava üreticileri fıstık bulamamaktan ve fiyat artışından şikayet ederken tonlarca fıstığın stoklandığını söyledi. Fiyat artışına dair "3 kilo fıstığı hesap etsen, bir çeyrek altın ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Finans 03-02-23 10:20

Semiha Dilara Hazır'ın 'baklava' paylaşımı gündem oldu! Birçok marka indirime gitti

Geçtiğimiz günlerde bir kişi, kaldırımda gördüğü beton engellerini fıstıklı baklavaya benzettiğini anlatan bir paylaşımda bulunmuştu. Türkiye'de gündem olan paylaşım sonrası birçok markanın baklavada indirim kampanyası başlattığı belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sosyal medya hesabından paylaşımı yapan Semiha Dilara Hazır'a cevap vererek "Semiha merhaba, özelden bana açık adres ve iletişim bilgilerini iletirsen sana Gaziantep'ten baklava göndermek isterim" dedi.

Haber 17-01-23 11:25

Gelinim Mutfakta Soğuk baklava pastası tarifi! Enfes soğuk baklava pastası nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde cuma günü soğuk baklava pastası yapılıyor. Özellikle son yıllarda iyice popüler olan soğuk baklavadan yapılan bu pastayı yiyenler lezzetine hayran kalıyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri soğuk baklava pastası nasıl yapılır merak ediyor. İşte enfes soğuk baklava pastası tarifi...

Yemek 06-01-23 13:20

Bu da oldu kutusu bile değişti: Artık kiloyla değil taneyle satılıyor! İşte 1 dilim baklavanın fiyatı...

Gıda fiyatlarındaki artık hem sofraları hem de vatandaşın beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Tereyağına, una, şekere ve fıstığa gelen zamla beraber Türk mutfağının en özel tatlısı olan baklavada da değişiklik yaşandı. Ancak bu değişiklik baklavanın lezzetinde değil miktarında oldu. Kiloyla satılan baklava artık tek bir dilim halinde de satılmaya başlandı. İşte 1 dilim baklavanın fiyatı ve artık kiloyla değil taneyle satılan baklavanın bu yeni durumuyla ilgili yapılan yorumlar…

Finans 10-12-22 17:13

MasterChef sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Parmakları yediren sütlü nuriye tarifi!

MasterChef programının yeni bölümünde, baklava çeşitleri arasında en çok sevilen sütlü nuriye yapıldı. İştah kabartan sütlü nuriye tarifi araştırılmaya başlandı. Sütlü nuriye tatlısını evde hazırlamak, sanıldığından daha basit. Peki MasterChef sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte parmakları yediren sütlü nuriye tatlısı tarifi...

Yemek 08-12-22 20:19

Bu lezzet için bayrama gerek yok: Çıtır çıtır ev baklavası tarifi! Ev baklavası nasıl yapılır?

Baklava denildiğinde ilk akla bayramlar geliyor. Ancak bu eşsiz lezzet için bayramları beklemeye gerek yok. İncecik yufkalar ile yapılan çıtır çıtır olan ev baklavası her zaman gönüllere taht kuruyor. Ev baklavası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu evde baklava tarifini uygulayabilirsiniz.

Yemek 26-10-22 11:52

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Gaziantep ve Şanlıurfa arasında ismi paylaşılamayan lezzet: Fıstık

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı: - "Baklava başta olmak üzere birçok yemeğe katkı sağlayan Antep fıstığının işlenmesinin yüzde 80'i Gaziantep'te yapılıyor" - Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya: - "Şanlıurfa'da 29 milyon 700 bin fıstık ağacı var. Bu açıdan Türkiye'de ağaç sayısı bakımından birinci sıradayız"

Yurthaber 06-10-22 11:12

Baklava Festivali ve Altın Oklava Baklava Yarışması'nın 12'ncisi düzenlendi

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım: - "Bu yarışmayı düzenlemekteki en önemli amacımız, büyük ustalık ve maharet gerektiren baklava yapımı ile uğraşan ustalarımızı kamuoyunun gözü önünde onurlandırmak ve onları takdir etmek. Bu yarışma ile yüzyıllar öncesinden gelen bir lezzet olan baklavayı hakkı ile yapan ustalarımızı göz önüne çıkarmak ve sarf ettikleri emeği daha da değerli hale getirmek"

Yurthaber 02-10-22 19:25

Bakan Kasapoğlu, Bursa'daki GSB yurdunda öğrenci ve velilere baklava ikram etti:

"Öğrenci kardeşlerimizi yurtlarımızda evlerinizi aratmayacak şekilde misafir etmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Gözünüz arkada kalmasın. Çocuklarınız bizim de evlatlarımız, artık bizlere emanetler"

Yurthaber 02-10-22 11:14

Bursa Gastronomi Festivali'nde Baklava Yeme Yarışması düzenlendi

Bursa Gastronomi Festivali'nde "Baklava Yeme Yarışması" düzenlendi

Yurthaber 23-09-22 19:12

Şekli ayrı lezzeti ayrı güzel: Nefis gül tatlısı tarifi! Gül tatlısı nasıl yapılır?

Sonbaharın gelmesiyle birlikte şerbetli tatlılara olan ilgi artmaya başladı. Ancak her seferinde şekerpare, baklava gibi şerbetli tatlılar yemekten sıkılanlar farklı bir tatlı arıyorlar. Gül tatlısı hem görünüşü hem de lezzetiyle aradığınız tatlı olabilir. Gül tatlısı nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 18-09-22 16:13

Antep baklavası farklı çeşitleriyle hem göze hem damağa hitap ediyor

AB tescilli Antep baklavası, klasik, kare, midye, havuç dilimi, fıstık dolma, şöbiyet, tahinli, mor ve soğuk çeşitleriyle beğeniye sunuluyor - Baklava üretimi yapan Levent Aktaş: - "(Mor baklava) İçerisinde yaban mersini, böğürtlen, vişne, ahududu ve mor patlıcana kadar ürünler var. Hiçbir koku ve koruyucu içermiyor"

Yurthaber 16-09-22 12:07

Gürcistan'ı yenen Karadağ'a Türiye'den baklava!

Türkiye, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gerginlik yaşadığı Gürcistan'ı yenerek son 16'ya kalan Karadağ'a baklava gönderdi.

Spor 08-09-22 15:45

Gaziantepli lezzet ustaları GastroAntepi bekliyor

Baklava ustası Levent Aktaş: - "Birçok ülkeden ünlü şefler gelecek. Kentin tanıtımına çok büyük faydası olacak. Şehrimize ne kadar ziyaretçi gelirse işlerimiz o kadar artıyor" - Kebap ustası Mustafa Altun: - "Yurt dışından gelecek şeflerden biz bir şeyler kaparsak ve biz de bir şeyler öğretebilirsek ne mutlu bize"

Yurthaber 08-09-22 12:00

Gaziantep'te baklava paketine uyuşturucu gizleyen zanlı yakalandı

Gaziantep'te baklava paketine uyuşturucu gizleyen zanlı yakalandı

Yurthaber 07-09-22 11:02

Dünyaca ünlü şarkıcı Halsey İstanbul'a geliyor! Konser için geri sayım başladı

Paylaştığı tweet ile DNA’sında yüzde 11 Türk geni bulunduğunu ve ‘baklava sevecek kadar Türk olduğunu’ açıklayan Halsey, Türkiye’deki ilk konserinde, dünyada hit olan şarkılarını seslendirecek. İstanbullu müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak Amerikalı yıldızdan önce özel konuk olarak Abby Roberts gecenin açılışını yapacak. Biletleri günler öncesinden tükenen ve merakla beklenen konser için sınırlı sayıda bilet satışa çıktı.

Magazin 31-08-22 15:58

Bilecik'te damada acı baklava yedirip una buladılar

Bilecik'te damada acı baklava yedirip una buladılar

Yurthaber 29-08-22 11:04

Marmaris'te baklava, yazma ve kaşık helvası için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

Marmaris'te baklava, yazma ve kaşık helvası için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

Yurthaber 24-08-22 15:55

Baklava yedikleri için kadro dışı bırakıldılar! Akhisarspor'u karıştıran iddia için resmi açıklama geldi...

Akhisarspor, 2017-18 sezonunda Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşmış ve Diyarbakır'da oynanan finali 3-2 kazanmıştı. Okan Buruk'un takımı, Miguel Lopes, Abdoul Sisokko ve Helder Barbosa'nın golleriyle sonuca gitmişti. Son 3 yıl içinde Süper Lig'den TFF 3'üncü Lig'e kadar gerileyip aylardır idari depremlerle sarsılan Akhisarspor'da bu kez de baklava krizi patladı. Geçen hafta başkan adayının elinden baklava yiyen futbolcuların kadro dışı bırakıldığı iddia edildi.

Spor 10-08-22 17:42

Fıstık bahçelerinde hasat davul, zurna ve halayla başladı

Genellikle baklava, çikolata, gibi ürünlerde kullanılan boz fıstığın hasadı, davul ve zurnayla bahçeleri gezen müzisyenlerin eşliğinde yapılıyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan: - "Boz fıstığın içindeki aroma çok yüksek olduğu için bu genelde baklavada kullanılır ve bizim için çok önemlidir"

Yurthaber 10-08-22 11:44

Vedat Milor o görüntülere sert çıktı! 'Mahvediliyor...'

Ünlü Gurme Vedat Milor, restoranlardaki şova dönen sunumları eleştirdi. Vedat Milor, “Baklava yapımındaki ustalığın değil, onun nasıl mahvedileceğini gösteren şovların takdir edildiği ve arzulandığı bir devirdeyiz” dedi.

Magazin 21-07-22 08:00

Türkiye ile Yunanistan arasında bu kez 'kokoreç' gerilimi! Kokretsi'ye esnaftan tepki...

Türkiye ile Yunanistan bu kez kokoreç yüzünden karşı karşıya geldi. Baklava, kahve derken Yunanlılar bu kez de kokoreçe sahip çıkmaya çalıştı. Bunca yıllık kokoreçin adı 'kokretsi' oldu. Esnaf ve vatandaşlar ise bu duruma tepkili...

Yemek 19-07-22 15:55

En hafif şerbetli tatlı: Sütlü Nuriye tarifi

Bayramda baklava lezzetinden vazgeçemiyor ama daha hafif bir alternatif arıyorsanız Sütlü Nuriye tam size göre! Baklava yufkasıyla yapılan Sütlü nuriyeyi hala denemediyseniz bu bayram kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 07-07-22 09:12

Bayram için en pratik baklava tarifi! Herkes tarifi soracak

Bayramlarda baklavadan vazgeçmem ama yapımı zor geliyor diyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Evde kolayca yapacağınız baklava ile istediğiniz lezzete kavuşabilirsiniz. Bu tarif hazır yufka ile yapılıyor ancak lezzeti evde açılmış gibi nefis oluyor.

Yemek 05-07-22 14:57

Gaziantep'te baklava ustaları bayram mesaisinde

Kurban Bayramı'nda misafirlerine "Antep baklavası" ikram etmek isteyenler, kentteki baklavacılarda yoğunluğa neden oldu - Ustaların mesaisini 12 saate çıkaran işletmelerde, personel takviyesiyle 24 saat esasına göre hummalı çalışma yürütülüyor

Yurthaber 03-07-22 11:15

Seyyar börekçilikle başladığı gıda sektöründe 21 ülkeye tatlı gönderiyor

Bursa'da 12 yaşında üç tekerlekli tezgahıyla su böreği ve baklava satarak sektöre adım atan girişimci, 1983'te ilk iş yerini açmasının ardından tatlıcılıkta firmasını büyüterek 200 kişiye istihdam sağladı - Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş: - "Yurt içinde, Amerika, Almanya, Dubai, Fransa'da fuarlara katıldık, stant açtık ve kendimizi geliştirerek bugünlere geldik. Daha ileri gitmek için yeni şeyler öğreniyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Tecrübenin sınırı yok"

Yurthaber 19-06-22 11:13

Rüyada baklava görmek ne anlama gelir? Rüyada baklava yemek, satın almak, ikram etmek ne demek?

Rüyada baklava görmek sıkça araştırılan rüyalar arasında yer alır. Coğrafyamızın en sevilen ve yurtdışında da takdir gören tatlısı baklava rüyada görüldüğünde diğer imgelere göre yorumlanır. Farklı alametlerin habercisi kabul edilir. Rüyada baklava hamuru görmek kişinin güzel kazançlar elde edeceğinin ve refah içinde yaşayacağının dalaletidir. Tepsiyle görülen baklava ise kişinin şansının açılacağını anlatır.

Trend 15-06-22 17:58

Bursa'da düğünlerdeki tavuk alma geleneği sürdürülüyor

Düğünlerde kına gecelerinin ardından önce kız tarafı damadın babaevine, sonra erkek tarafı gelinin ailesinin evine giderek ikramda bulunuyor - Gemlik Yeniköy Mahallesi sakinlerinden Fatma Eken: - "Tavuğu kızartırız, pilavın üstüne koyarız. Meyve falan koyarlar ve gelin tarafı gelince verilir ama kız tarafı oğlana sadece içecek ve baklava verir"

Yurthaber 11-06-22 12:09

Sıcak günlere yakışacak pratik tarif: Tam ölçülü soğuk baklava tarifi

Soğuk baklava özellikle son yıllarda oldukça popüler olan tatlılar arasında yer alıyor. Normal baklavadan son daha pratik ve hafif olması soğuk baklavayı tercih edenlerin sayısını arttırıyor. Tam ölçülü kıvamda nefis lezzette soğuk baklava yapabilmek için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 07-06-22 15:59

Kriz devam ediyor! Fıstıkçılardan baklavacılara tepki

Tatlı sektöründeki kriz devam ediyor. Üreticiler fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıklamıştı. Gaziantep'teki fıstık tacirleri, İstanbul'daki baklavacıların iç fıstık fiyatlarının 440-450 TL arasından alabildikleri yönündeki iddia ve açıklamalarına cevap verdi. Baklavacılara tepki gösteren fıstık tüccarları, iç fıstık fiyatlarının 360-380 TL arasında olduğunu ifade etti.

Finans 03-06-22 16:42

Tatlı sektöründe antep fıstığı krizi! Baklavacılardan flaş karar geldi, fıstıklı baklava...

Tatlı sektöründe sular durulmuyor. Şeker, un gibi ham maddelere gelen fahiş zamların ardından antep fıstığında da yükselen fiyatlar baklava üreticilerini zor durumda bıraktı. Üreticiler fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı.

Finans 31-05-22 17:08

Evde soğuk baklava nasıl yapılır? Yaz aylarının en pratik tatlılarından soğuk baklava tarifi ve malzemeleri!

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından baklavanın başka bir türü olan soğuk baklava, son dönemde sıkça araştırılan tariflerden biri oldu. Soğuk baklava hazırlık aşaması ve servis edilme usulü ile diğer tatlılardan ayrılmakta. Şerbetli tatlıların keyfini yaz aylarında da çıkarmak isteyen pek çok kişi soğuk baklavayı evde de yapmak istiyor. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte yaz aylarının en pratik tatlılarından soğuk baklava tarifi ve malzemeleri!

Yemek 30-05-22 17:40