Sardunya Opucugu Domatesi Haberleri

Çiftçilerin yeni gözdesi: Üretimi zahmetsiz, getirisi yüksek... Domatesi bırakıp onu dikmeye başladılar!

Mersin'de çiftçilerin yeni gözdesi karadut oldu. Üretimi zahmetsiz ve maliyeti az olduğu için daha çok tercih edilen karadut için çiftçiler domates üretimini bıraktı. Dönüm başına 4 tona kadar ürün veren karadut 4 ülkeye de ihraç ediliyor.

Finans 2024-03-20 12:19:07

Domatesi bu şekilde yiyorsanız dikkat! Tam bir zehre dönüşüyor

Domates, sağlık için oldukça faydalı bir besin olarak bilinirken, bazı yanlış tüketim yöntemleri sağlık risklerine neden olabilir. Domatesi yanlış şekilde yemek, besin değerlerini düşürebilir ve hatta bazı durumlarda potansiyel sağlık risklerini artırabilir. Domatesin sağlığa olan olumlu etkilerini korumak ve zehre dönüştürmemek için yapılan bu uyarının detayları haberimizde.

Kadin 2023-12-15 14:38:52

Canan Karatay'dan çarpıcı uyarı! Meğer yanlış biliyormuşuz, böyle görünüyorsa sakın yemeyin

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı. Uzman isim domatesin bir sebze değil meyve olduğunu vurgulayıp içeriğinde fazla oranda şeker barındırdığını belirtti. Karatay yanlış bilinen bir konuya da değinip vatandaşları uyardı. Uzman isim "Domates böyle görünüyorsa tüketmeyin" dedi.

Haber 2023-09-22 13:31:27

Kasa kasa domatesi çöpe dökmüşlerdi! Harekete geçildi... Ticaret Bakanlığı'ndan ceza

Ticaret Bakanlığı, Pendik’te çalışanlarının kasa kasa domatesi çöpe döktüğü markete idari para cezası uyguladı.

Haber 2023-08-18 13:11:28

Datça'da güz domatesi hasadı başladı

Muğla'nın Datça ilçesinde bin dekar alana ekilen güz domatesinin hasadı yapılıyor.

Yurthaber 28-11-22 15:35

Niğde'de güneşte kurutulan domatesler Avrupa ve ABD'ye ihraç ediliyor

Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünde yaklaşık 100 dekar alanda günlük 100 ton domates, ikiye bölünüp tuzlandıktan sonra kurutulmaya bırakılıyor - Domates kurutan firmanın yetkilisi Burak Akbulut: - "2 bin 500-3 bin ton aralığında yaş domatesi kurutmaya bırakıyoruz. Daha fazla güneş olduğu zaman kurutma hacmimiz artıyor. Daha çok Avrupa'ya ihraç eden firmalara tedarik yapıyoruz"

Yurthaber 30-09-22 11:12

Lezzeti ve raf ömrüyle öne çıkan Burdur'un yayla domatesi, yurt dışında talep görüyor

Söğüt Örtü Altı Sebze Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Cengiz Gencer: - "Piyasa hareketlendi. Birçok ülkeden talep almaya başladık. İnşallah üreticimiz emeklerinin karşılığını alır" - Gölhisar Sera Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Kadir Özmil: - "Kaliteli, lezzetli ürün üretiyoruz. Gönül rahatlığıyla kimyasal ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz. Organik üretimde ciddi çalışmalarımız var"

Yurthaber 10-09-22 11:03

Safranbolu'nun coğrafi işaretli maniye domatesinde 2 bin ton rekolte bekleniyor

Karabük'te yaklaşık 1000 dekar alanda yetiştirilen ince kabuklu ve bol sulu maniye domatesi, etli ve dolgun yapısı, büyüklüğü ve lezzetiyle tercih ediliyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık: - "Dekara 2-3 tondur domatesin verimi. Yıllara göre değişebilir"

Yurthaber 29-08-22 11:07

Safranbolu'nun coğrafi işaretli domatesi maniyenin hasadı başladı

Safranbolu'nun coğrafi işaretli domatesi "maniye"nin hasadı başladı

Yurthaber 23-08-22 13:38

Kışa hazır! Kışlık menemen tarifi, kışlık menemen nasıl yapılır?

Domates yazın yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Hem kahvaltıda hem akşam yemeğinde sıklıkla kullanılan domates herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Domatesi özellikle menemenlerde kullanıyorsanız ve kışın istediğiniz kadar menemen yapamamaktan şikayetçiyseniz bu tarif tam size göre! Kışlık menemen tarifi için yazın konserve domates hazırlayabilirsiniz.

Yemek 23-08-22 10:18

Kışa hazır! Kışlık domates konservesi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Domates yemeklere lezzetini veren sebzelerden. Domates kullanılmadan yapılan yemeklerin tadı bir yavan oluyor. Mutfağın olmazsa olmazı olan domatesi kışın da yiyebilmek için domates konserveleri yapılıyor. Domates konservesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız püf noktalarına dikkat ederek aşağıdaki aşamaları uygulayabilirsiniz.

Yemek 17-08-22 11:07

Diyarbakır Valisi Su, domates hasadı yaptı, tarlada çalışan işçilerle görüştü:

"Domatesi üretiyoruz, kurutuyoruz ve başta İtalya olmak üzere ihracat yapıyoruz. Bu alanlarda 2 binin üzerinde vatandaşımızı da istihdam ediyoruz. İnşallah her yıl bunu artırarak devam ettireceğiz"

Yurthaber 11-08-22 14:58

Can Yaman hakkında bomba iddia!

Sardunya Adası'ndaki festivale katılan Yaman, burada italyan oyuncu Francesca Del Fa ile yakınlaştı. İkili festivalin ardından birbirini takibe aldı.

Magazin 29-07-22 13:28

Meksika’daki arkadaşından ilham aldı, Düzce'nin topraklarına ekti: Yaymayı amaçlıyoruz

Düzce’de yaşayan Murat Yılmaz, Meksika’daki arkadaşının önerisiyle tarlasına siyah domates ekti. İlk ürününü almaya gün sayan Yılmaz, gelecek sene 3 dönümlük arsa üzerinde dikim yapmayı hedefliyor. Yılmaz, “Siyah domatesleri bizde ilk gördüğümüzde şaşırmıştık. Arkadaşımız Meksika’ya gitti. Orada bu domatesi görünce, bizde Düzce’nin verimli topraklarında bunu denemek istedik. Düzce’de yaygınlaştırmak istiyoruz'' dedi.

Haber 29-07-22 11:25

Safranbolu maniye domatesi coğrafi işaretle tescillendi

Safranbolu "maniye" domatesi coğrafi işaretle tescillendi

Yurthaber 27-07-22 20:26

Jeotermal kaynakla domates üretilen kış kentindeki serada hasat başlıyor

Erzurum'un Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan: - "Kış aylarında da bu domatesi inşallah vatandaşlarımızın sofralarıyla buluşturmak istiyoruz. Hedefimiz, bütün bir sezon 9 ay boyunca 330 tona yakın domates almak"

Yurthaber 21-07-22 15:22

Safranbolu'nun yerli domatesi maniye fideleri toprakla buluştu

Safranbolu'nun yerli domatesi "maniye" fideleri toprakla buluştu

Yurthaber 26-05-22 23:41

Cırtatan domatesi ne demek? Cırtatan domatesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Cırtatan domatesi şeklindedir. Peki, Cırtatan domatesi ne demek?

Egitim 23-05-22 23:20

Sırık domatesi ne demek? Sırık domatesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Sırık domatesi ne demek? Sırık domatesi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 17:33

Sardunya ne demek? Sardunya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Sardunya kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Sardunya nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:31

Bahçe domatesi ne demek? Bahçe domatesi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Bahçe domatesi birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Bahçe domatesi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 21:27

Meslek lisesinde yetiştirilen çiçekler Türkiye'nin dört bir yanında annelere ulaşacak

Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki seralarda öğretmen ve öğrencilerin özenle yetiştirip hazırladığı çiçekler, okulun markasıyla satışa sunuluyor - Okul müdürü Ercan Gökkaya: - "Anneler Günü'ne özel en güzel, en formda çiçekleri seçiyorlar. Bodrum papatyası, petunya, sardunya gibi daha birçok çeşidimiz var"

Yurthaber 04-05-22 11:14

İYİ Parti lideri Akşener'den hükümete 'ekonomi politikası' eleştirisi: 'Teori patladı'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Enflasyon son 20 yılın zirvesini gördü. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' teorisi patladı. Milletimiz, ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Domatesi biberi taneyle alıyor" dedi.

Haber 20-04-22 14:43

Bu habere çok üzüleceksiniz: Domates ve salatalığı asla birlikte yememelisiniz!

Domates ve salatalık ayrılmaz bir ikilidir. Sabah kahvaltılarında, öğlen yemeklerinde veya akşam yemeklerinde mutlaka sofrada yer alır. Her öğünün vazgeçilmezi olan domates ve salatalık yaz aylarının da favorilerinden biridir. Ancak uzmanlar bu ikiliyle birlikte kötü bir haber verdi. Ayrılmaz ikili domates ve salatalığın aslında birlikte yenilmemesi gerekiyormuş. Salatalık ve domatesi birlikte tüketmenin sağlık açısından beklenmeyen zararları ortaya çıktı.

Haber 09-04-22 08:47

Antalya Toptancı Hali'nde yaş sebze fiyatları yaklaşık yüzde 50 düştü

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz: - "10 gün öncesine kadar domatesi 10-16 liraya sattık, halde şu anda domates ortalama 5-10 lira aralığında satılıyor" - Yurt dışına ihracat yapan Ramazan Keskin: - "Biberin haldeki fiyatı 24 lira bandındayken bugün fiyatın 12 liraya kadar düştüğünü görüyoruz"

Yurthaber 02-03-22 18:04

Farklı bir dolma tarifi arıyorsanız bu enfes soğan dolması tarifini denemeye davetlisiniz!

“Patlıcanı, biberi, patatesi, kabağı, domatesi derken herhalde denemediğim bir dolma tarifi kalmadı.” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak dolma ailesinden keşfedilmeyi bekleyen öyle bir lezzet var ki! Püf noktalarıyla paylaşacağımız bu soğan dolması tarifi, parmak ısırtıyor ve deneyen herkesi lezzetine hayran bırakıyor.

Yemek 08-12-21 07:31

Safranbolu'da maniye domatesi ve çavuş üzümü için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

Kaymakam Mehmet Türköz: - "İnşallah önümüzdeki yıl iki üründe de coğrafi işaretimizi alacağız"

Yurthaber 18-11-21 11:07

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Fiyatlar düşsün istiyorsan seçime gel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Halkımız market sepeti yapmak için kredi çekiyor; domatesi, biberi krediyle alıyor. Yemin olsun ki, zamlarla mücadelemiz bu kış çok sert geçecek." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu yüksek fiyatlarla ilgili ayrıca, "Zam peşinde koşan şirketler, bizim iktidarımızda unutsunlar kendilerini." dedi.

Haber 03-10-21 22:25

On bin kilometre öteden geldi! Deneme amaçlı bahçesine ekti ortaya çıkan şey şaşkına çevirdi

Aydın’ın Efeler ilçesi cumartesi pazarında Mahmut Çelik isimli pazarcının tezgahını süsleyen ve on bin kilometre uzaklıktaki Amerika’dan Türkiye’ye getirilerek deneme amaçlı ekilen 'sarı armut domates' vatandaşların ilgi odağı oldu. Sarı armut domatesi görenlerin önce şaşırdıklarını sonra da tadını beğendiklerini ifade eden Çelik, "Bunları turşuluk biber sananlar da oldu, armut sananlar da. Ancak bunlar ne biber, ne de armut. Bunlar bildiğimiz domates'' şeklinde konuştu.

Haber 02-10-21 13:42

Eski Katalan lider Carles Puigdemont İtalya'da gözaltına alındı

İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından çıkarılan arama ve yakalama emrinden dolayı Carles Puigdemont gittiği Sardunya Adası'nda İtalyan sınır polisi tarafından gözaltına alındı. Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili ve eski Katalonya özerk hükümet başkanı Puigdemont'un cuma günü mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

Haber 24-09-21 07:41

Tadı domatese benziyor! Deneme amaçlı bahçesine ekti, ortaya çıkan şekil şaşkına çevirdi

Sivas’ta yaşayan Abdurrahman Güngör, bir yıl önce emekli oldu. Kendisini bahçe işlerine adayan Güngör, Karşıyaka Mahallesindeki bahçesine deneme amaçlı sarı domates ekti. Patlıcangiller familyasından olan sarı domates şekli ve rengiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Adeta bir armudu andıran sarı domatesi ilk kez görenler ne olduğuna anlam veremiyor. Kırmızı domatesin tadıyla neredeyse aynı olan bu domatesin, birçok faydası bulunuyor.

Haber 23-09-21 11:00

Diyarbakır'da çöpe gidiyordu şimdi İtalya Almanya Fransa ABD'ye satılıyor

Diyarbakır domatesi kurutularak dünya mutfağına girdi. 3 bin kişiye istihdam sağlayan kurutulmuş domatesler, aynı zamanda kentte görsel şölen oluşturdu.

Finans 27-07-21 15:20

İtalya’nın Sardunya Adası’nda büyük yangın

İtalya’nın Sardunya adasında çıkan şiddetli yangınlar nedeniyle, yaklaşık 400 kişi adadan tahliye edildi.

Haber 25-07-21 22:14

Ege ovalarında kuru domates mesaisi başladı

ABD ve Avrupa pazarlarından yoğun talep gören kurutulmuş domates elde etmek için güneşin altına serilen tonlarca ürün, görsel şölen oluşturuyor - Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: - "İtalya'nın meşhur pizzalarında, makarnalarında görmüş olduğunuz kuru domatesler bu ovadan, bu sergilerden gidiyor. Bu yıl çok bereketli bir sezon bekliyoruz" - "Coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Ön değerlendirmeler gayet olumlu geçti. Çok yakın zamanda Torbalı'nın kuru domatesi tescillenecek"

Yurthaber 17-07-21 10:06

Pazar yerleri açıldı, vatandaş akın etti! Bazı marketlerin yaptığı ise tepki çekti

Tam kapanma dolayısıyla 8 gündür kapalı olan pazar yerleri bugün açılınca Bursalılar 17 ilçedeki pazarlara akın etti. Kentte kurulan 125 pazar yerine vatandaşlar, HES kodu, ateş ve maske kontrolüyle alınınca bazı pazarlarda kuyruklar oluştu. Marketlerin, pazarların açıldığı gün 12 liralık domatesi 5 liraya, 7 liralık salatayı 2 liraya düşürmesi Pazarcılar Odası Başkanı'nı isyan ettirdi.

Haber 08-05-21 14:08

Silifke’de 30 bin ton örtü altı domates rekoltesi bekleniyor

Mersin’in Silifke ilçesinde kışın üretimi yapılan sera domatesi, çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birini oluşturdu.Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer, bir sezonda serada iki ekim yapıldığını belirterek, Silifke’de 3 bin dönüm örtü altı araziden 30 bin ton, açık alanda 20 bin dönüm araziden 220 bin ton ürün elde edildiğini kaydetti.Yörede çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birinin domates olduğuna dikkat çeken Türer, kışlık domateste Ekim ayı ortalarında başlayan hasadın Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını, ardından güzlük ekim yapılacağını, hasadın Nisan ayı ortalarında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.Geçmiş yıllardaki düşük fiyat nedeniyle yaşanan hayal kırıklığına rağmen, yörede domatesin önemini kaybetmediğine değinen Ali Türer, “İlk zamanlar Pandemi nedeniyle kısıtlama gevşetilince vatandaş sokağa çıktı.

Yurthaber 02-04-21 10:20

Yağlı ciltten kurtulmanızı sağlayan yağlar! Buhur ve sardunya yağı gözenekleri tıkamadan...

Uçucu yağlar, çiçeklerden, yapraklardan ve tohumlardan yapılan bitki özleridir. Bazılarının belirli cilt durumlarını tedavi edebilen özellikleri olabilir. Bugün size yağlı ciltler için kullanılabilecek uçucu yağlardan bahsedeceğiz.

Kadin 26-02-21 09:27

ATB Başkanı Ali Çandır: Kota sebebiyle Rusla domatesi daha pahalı yiyor

Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, Antalya Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Alexander Ryumkov ile birlikte Antalya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Yurthaber 25-02-21 11:42

Kaynatın ve şoklayın: Domatesi hızlıca soymanın kolay yolu!

Yemeklerin, salataların, çorbaların vazgeçilmez lezzeti olan domates, iş soymaya gelince oldukça zorlu bir hal alabiliyor. Domates soymakla vakit kaybetmek istemiyorsanız bu püf noktasını mutlaka kullanın.

Yemek 09-02-21 16:04

Jeotermalle ısıtılan seralarda üretilen Simav Eynal domatesi sofraları süslüyor

Kütahya'nın Simav ilçesindeki seralarda yılda 10 bin ton dolayında üretilen domatesler İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Balıkesir başta olmak üzere çevre büyük şehirlere gönderiliyor - Simav 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hakan Öztürk: - "Lezzeti öncelikle Simav'ın kendine özgü iklim şartlarından geliyor. Ayrıca jeotermal enerjiyle ısıtma nedeniyle renk kalitesi bulunuyor. Pazara ya da markete gittiğinizde renk ve parlaklık bakımından Simav domatesini çok rahat anlayabilirsiniz. Yenildiğinde de aradaki farkı hissedebilirsiniz"

Yurthaber 26-01-21 11:04

Sardunya bakımı, sulaması, budaması, çoğaltması nasıl yapılır?

Balkonların vazgeçilmezi sardunyalar göz alıcı renkleriyle sevilen bitkiler arasında yer alıyor. Sıcak yaz günlerinde susuzluğa dayanabilen sardunyalar uzun süre çiçekli kalabiliyor. Siz de yazın pencere pervazlarını, balkonları süsleyen sardunyaları kışın evde yetiştirebilirsiniz. İşte meraklısına özel, evde sardunya bakımı hakkındaki tüm cevaplar!

Kadin 04-01-21 10:38

Domates ihracatçıları Rusya’ya ihracatta kotanın kaldırılmasını istiyor

Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Başkanları, Rusya’ya domates ihracatında kotanın kaldırılmasını talep ediyor.Rusya, Türkiye ile 2015 yılı Kasım ayında yaşadığı siyasi kriz sonrasında Türk domatesine ambargo kararı almış, ardından yaşanan yumuşama ortamının etkisiyle 2017 yılı Kasım ayında Türk domatesi tekrar Rusya’ya ihracat vizesi alırken bu kez kotayla karşı karşıya kaldı.İlk etapta 1 Kasım 2017 tarihinde 100 bin ton olarak belirlenen kota Türk ihracatçılarının kısa sürede kotayı doldurması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Tarım ve Orman Bakanı Dr.

Yurthaber 09-12-20 15:01

İtalya’nın Sardunya Adası’nda sel felaketi: 3 ölü

İtalya’nın Sardunya Adası’nda aşırı yağış ve fırtına nedeni ile meydana gelen selde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti.İtalya’nın Sardunya Adası’nda aşırı yağış ve fırtına nedeni ile sel meydana geldi.

Haber 28-11-20 23:51

Ünlüler bununla gençleşiyor! İşte mucizevi gençlik kremi tarifleri

Vazelin, zeytinyağı, yumurta sarısı, badem yağı, avokado, bal, gül yağı, sardunya yağı, kuşburnu yağı ve çok daha fazlası... Her biri cildi daha da kusursuz hale getirmek için var! Yapmanız gerekenlerse oldukça basit. Gerekli malzemeleri krem kıvamına gelene dek karıştırıp düzenli olarak uygulayacaksınız ve her yeni güne daha genç uyanacaksınız! İşte sizler için hazırladığımız mucizevi gençlik kremi tarifleri...

Kadin 09-11-20 08:11

Bursa’da 3 ay önce boşaltılan 9 katlı apartman çöktü

Bursa’nın Mudanya ilçesinde kolonları patladığı için 3 ay önce boşaltılan ve yıkım kararı verilen Sardunya Apartmanı akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü.

Haber 23-10-20 19:26

Bahçesinde 40 kiloluk kabak yetiştirdi

Kütahyalı üretici Şaban Tekin, bahçesinde yetiştirdiği 40 kilo 100 gram ağırlığındaki bal kabağını 300 TL’ye satabileceğini söyledi.Kütahya merkeze bağlı Ahmetoluğu köyünde yaşayan 73 yaşındaki Şaban Tekin, bahçesinde 40 kilo 100 gram ağırlığında bal kabağı yetiştirdi.Tekin, yaptığı açıklamada, beldede yaklaşık 50 yıldır tarımla uğraştığını ve ilk kez bu büyüklükte bir kabak yetiştirdiğini ifade etti.Kabak fidelerini mayıs ayında bahçesine ektiğini belirten Tekin, "Bahçedeki domatesi, biberi, salatalığı, karpuzu, kavunu nasıl yetiştirdiysem kabağı da aynı şekilde doğal yetiştirdim.

Yurthaber 19-09-20 12:48

Sardunya öpücüğü olarak biliniyor! Bir daldan 100 adet...

Tokat’ta emekli öğretmen hobi olarak serasında yetiştirdiği sardunya öpücüğü cinsi domatesin bir kökünden 100'ün üzerinde ürün elde etti. İsmi de görüntüsü de dikkat çekici olan sardunya öpücüğü domatesini gören herkes şaşırıyor.

Yemek 08-09-20 14:14

Domatesi gören inanamıyor! Kütahya'daki domates 1,5 kilo ağırlında

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 1,5 kilogram ağırlığındaki domates görenleri şaşırtıyor. Domatesi iş yerinde sergileyen İsmail Ceylan " Şu an satmayı düşünmüyorum. Belli bir süre sergi amaçlı bekleteceğim” dedi.

Haber 08-09-20 12:09

Bu da 1,5 kiloluk domates

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, bir vatandaşın tarlasında yetiştirdiği domates, 1,5 kilogram ağırlığa ulaştı.1,5 kilogram gelen domatesi iş yerinde sergileyen İsmail Ceylan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.İlçede zücaciye dükkanı işleten İsmail Ceylan, Hasanlar Yüzü Mevkii’nde sadece hayvan gübresi ve doğal malzemeler kullanarak yetiştirdiği domateslerden birinin 1,5 kilogram gibi devasa boyuta ulaşmasının kendisini çok şaşırttığını söyledi.Ceylan, ”Dükkanımın vitrininde sergilediğim devasa domates vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Yurthaber 08-09-20 11:59