Seker Kamisi Pekmezi Haberleri

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı pekmez türü mevcuttur. Dut pekmezi de bu pekmez türlerinden biri olmakla birlikte besleyici bir özelliğe sahiptir. Dut meyvesinin ezilip kaynatılması ile elde edilen şurup türü, dut pekmezi şeklinde adlandırılmaktadır. Dut pekmezi şurup formunda olduğundan içimi oldukça kolaydır. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller içermektedir. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir ve aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Haber 2024-03-12 18:17:27

Andız pekmezi faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir?

Sağlık alanında kullanılan birçok farklı bitki ve ot çeşidi bulunmaktadır. Andız bitkisi de yaygın olarak alternatif tıp alanında tercih edilen bir bitki çeşididir. Servigiller ailesine mensup olan bu bitki, 10 ile 15 metre boylarına sahiptir. Andız ağacı olarak da tabir edilen andız bitkisinin sağlık yönünden çok sayıda faydası bulunmaktadır. En sık kullanım şekli ise pekmez formundaki tüketimidir. Peki, andız pekmezi faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 2024-02-12 18:36:19

1 asırdır aynı yöntemle Bilecik'in köylerinde yapıp tüketiyorlar! Yurt dışına bile satılıyor... Beğenmedikleri üründen mucize çıkıyor: Kabızlık, kansızlık, enfeksiyon son buluyor

Bilecik’in Başköy, Küplü ve Bekdemir köylüleri, yaklaşık bir asırdır atalarından bugüne kadar gelen aynı yöntemle hurma pekmezi yapmaya devam ediyor. Hurma pekmezinin kabızlık, kansızlık, dikkat dağınıklığı ve enfeksiyon gibi problemlere iyi geldiği biliniyor. İşte hurma pekmezinin faydaları...

Kadin 2024-01-17 13:15:00

Keçiboynuzu pekmezi faydaları nelerdir? Keçiboynuzu pekmezi ne işe yarar?

Farklı formlarda tüketilebilmesi ve kullanılabilmesi, çeşitli açılardan yararları ile bilinen keçiboynuzu, eylül ayında başlayıp kasım ayına kadar açan bir bitkidir. Kabukları ve tohumları kakao türündeki ürünlerde ya da unlu ürünlerde kullanılabilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavi süreçlerinde de destekleyici özelliği bulunan keçiboynuzu, doktorların da uygun gördüğü durumlarda önerdikleri bir besindir.

Haber 2024-01-13 00:53:37

İnhisarlı kadınlar kurdukları kooperatifle hayallerini gerçekleştirdi

Bilecik'in İnhisar ilçesinde 7 kadının girişimiyle kurulan kooperatifte üretilen sabun, sirke, nar pekmezi, nar reçeli, turşu, tarhana, salça gibi yöresel ürünlerin yanı sıra çok sayıda hediyelik eşya ülkenin dört bir yanına satılıyor.

Yurthaber 13-11-23 13:05

Hurma pekmezi faydaları: Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Hurma pekmezi hurma meyvesinin doğal olarak olgunlaştıktan sonra suyu çıkarılıp ardından kaynatılarak elde edilen bir tatlı macundur. Bu doğal şeker kaynağı Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen bir gıdadır. Hurma pekmezi doğal olarak tatlı bir aroma ve yoğun bir kıvam sunar. Genellikle Trabzon hurmasından yapılan hurma pekmezi farklı aromalarla birlikte de yapılabilir.

Haber 28-05-23 19:37

Karadutun faydaları nelerdir, zararı var mı? Karadut özü, şurubu ve pekmezi faydaları nedir, neye iyi gelir?

Karadut sıcak iklimlerde yetişen taze ya da kuru olarak tüketilebilen tatlımsı bir meyvedir. İnsanlar tarafından binlerce yıldır tüketilen karadut hem lezzetli olması hem de sağlık açısından birçok faydası bulunması nedeniyle popüler bir meyve haline gelmiştir. İçeriğinde bol miktarda lif, vitamin, mineral ve antioksidan bulunduran karadut bağışıklık sistemini güçlendirirken kalp sağlığından sindirim sistemine kadar birçok alanda olumlu etkileriyle bilinir.

Haber 10-04-23 11:59

Pancar pekmezi faydaları nedir, ne işe yarar? Pancar pekmezi nasıl yapılır, kansızlığa iyi gelir mi?

Pancar pekmezi, pancarın kaynatılması ve ardından şeker veya üzüm pekmezi ile karıştırılmasıyla yapılan bir pekmezdir. Pancar pekmezi, özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilmektedir. Pek çok açıdan faydalı olduğu düşünülen pancar pekmezi yüksek bir demir kaynağıdır. Demir kaynağı olmasıyla birlikte kansızlığa da iyi geldiği düşünülür. Tatlılarda, kahvaltılarda ve pek çok alanda kullanılabilen pancar pekmezinin faydaları nedir, ne işe yarar?

Haber 07-04-23 15:32

Pekmezi böyle tüketmek kansere neden oluyor! Mutfaktaki gizli tehlike

Kahvaltıların vazgeçilmezi pekmez içerisinde yüksek vitamin ve mineral bulunduruyor. Kemik ve diş sağlığından depresyona, tansiyondan bağırsak sağlığında pek çok faydası bulunan pekmez tam bir antioksidan kaynadığıdır. Pekmezin faydaları listesi uzayıp gidiyor. Peki ya zararları? Şifa niyetine yediğimiz pekmez, kanserojen olabilir mi?

Haber 19-01-23 20:23

Airfryer hamburger köftesi tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da hamburger köftesi nasıl yapılır?

Yediden yetmişe neredeyse herkesin gözde fastfoodlarından birisi olan hamburgerin her hâli hem iştah açıcı hem de göz doyurucu. Özellikle de yumuşacık ve sulu köftesiyle vazgeçilmezlerden birisi olan hamburger köftesini daha az yağlı ve sağlıklı bir şekilde Airfryer’da pişirebilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve birkaç malzemeden oluşan hamburger köftesinin püf noktası da hardal ve üzüm pekmezi kullanmaktır.

Yemek 30-12-22 16:44

Keçiboynuzu pekmezi nasıl tüketilir, astım için nasıl kullanılır? Keçiboynuzu pekmezi ne zaman tüketilir, aç karna mı tok karna mı içilir?

Keçiboynuzu pekmezi birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Çeşitli yararları ile çocuğunuza veya kendiniz için kullanabilirsiniz. Evde de yapılabilen keçiboynuzu pekmezi enerji veren özelliği ile herkesin sevebileceği lezzetlerden biridir. Sıklıkla tüketimlerde herhangi bir yan etki veya alerji durumu olabilir. Ancak bilinçli ve doğru miktarlarda tüketildiğinde oldukça faydalıdır. Peki, keçiboynuzu pekmezi aç karna içilir mi?

Haber 09-12-22 17:22

Çam kozalağı pekmezi ne kadar tüketilmeli? Kozalak şurubu ne kadar içilmeli, nelere iyi gelir?

Doğa tarafından insana sunulan şifa deposu çam kozalağı pekmezi son dönemde çok popüler hâle geldi. Çam ağaçlarının meyvesi olan kozaktan yapılan pekmez birçok rahatsızlık için kullanılıyor. Özellikle doğal öksürük şurubu etkisiyle bilinse de bunun dışında pek çok faydası vardır. Hem hazır olarak alabileceğiniz hem de evde kendiniz yapabileceğiniz çam kozalağı pekmezi nasıl yapılır ve neye iyi gelir?

Haber 09-12-22 17:19

Dut pekmezi nasıl tüketilir, hangi hastalıklara iyi gelir? Dut pekmezi nasıl kullanılır, günlük ne kadar tüketilmeli?

Birçok faydası ile dut pekmezi herkesin tüketebileceği yiyeceklerden biridir. Lezzetli olması nedeniyle tercih edilir. Genellikle kan değerlerinde problem çıkanlar için doktorlar tarafından önerilir. Düzenli tüketildiğinde faydasını rahatlıkla görebilirsiniz. Mevsim geçişlerinde özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. Doğal malzemelerden hazırlandığı için çocuklarınızın da tüketebileceği pekmez çeşitlerinden biridir. Peki, dut pekmezi nasıl yapılır?

Haber 09-12-22 17:18

Enerji veriyor, cinsel gücü artırıyor! İşte tarifi...

Keçiboynuzu binlerce yıldır şifa kaynağı olarak biliniyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda enerji veriyor ve cinsel gücü artırıyor. Bu nedenle pekmezi ve macunu da sürekli kullanılan bu bitki, baklagil ailesinde bulunuyor ve Anadolu’da oldukça sık kullanılıyor. İşte tarifi...

Haber 01-11-22 08:22

Ateşler yakıldı, kazanlar kaynadı, tarladan sofraya uzanan tatlı yolculuk başladı

Pancar pekmezi ile meşhur Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde, pancarın tarlalardan sofralara uzanan tatlı yolculuğu başladı.Pınarbaşı Mahallesi’nde pekmezhane adı verilen alanda kazanlar ve tavaların başında harıl harıl yanan odun ateşinde pekmez kaynatan Nefise Çobanoğlu, pancarın tarladan sofraya uzanan sürecini anlattı.

Haber 27-10-22 11:28

Tescilli Şebinkarahisar karadutu yöre halkına gelir kaynağı oluyor

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yılda yaklaşık 1 ton karadut yetişen çiftçiler, özenle topladıkları meyvenin pekmezini yaparak satıyor - Karadut pekmezi yapıp satan Osman Kondu: - "Bunu genelde şifa kaynağı olarak tüketiyorlar, o nedenle de talep çok"

Yurthaber 11-08-22 11:04

Evinin terasında üretiyor! Dünyanın dört bir yanına gönderiyor

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğal yollarla üretilen horum dutu pekmezi yoğun ilgi görüyor. Evlerinin teras bölümünü imalathaneye çeviren üreticiler, ürettikleri pekmezleri dünyanın dört biryanına gönderiyor. Üretilen pekmezlerin kilogramı ise 150 ile 180 TL arasında satışa sunuluyor.

Finans 25-07-22 11:21

Sivan dut pekmezi geleneksel yöntemlerle dalından sofraya uzanıyor

Bingöl'de ağaçlar silkelenerek örtülerde toplanan dutlar, meşakkatli üretim süreciyle pekmeze dönüştürülüyor - Hatice Kişi: - "Dut pekmezimi alanlar çok beğeniyor ve tekrar istiyor. Tamamen doğal hiçbir katkı maddesi yok"

Yurthaber 16-07-22 12:21

Üzüm pekmezi ne demek? Üzüm pekmezi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. üzüm pekmezi birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. üzüm pekmezi ne demektir?

Egitim 23-05-22 18:23

Dut pekmezi ne demek? Dut pekmezi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Dut pekmezi birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Dut pekmezi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:48

Akciğeri tertemiz yapar, öksürüğü bıçak gibi keser! Yoğurtla karıştırıp tüketin

Yoğurt, içeriğindeki probiyotikler sayesinde sağlığa inanılmaz faydalar sağlar. Vitamin ve mineral dolu yoğurdu keçi boynuzu pekmeziyle karıştırdığınızda ise ortaya adeta ilaç gibi etkili bir süper besin çıkıyor. Anadolu’nun şifası keçi boynuzu pekmezi hem sağlığa faydalıdır hem de enerji verir. Yoğurtla keçi boynuzu pekmezini karıştırıp düzenli olarak tükettiğinizde akciğer tertemiz olur, öksürüğü keser, kemikleri güçlendirir...

Haber 23-03-22 08:44

Bu karışım her derde deva!

Türk mutfağında oldukça kullanılan tahin, pekmez ve süt ayrı ayrı çok faydalı besinler arasında yer alıyor. Tahin ve pekmezi karışımı lezzetli tadıyla kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezlerinden. Bu karışımın içerisine süt de ekleyerek birçok hastalıktan korunacağınızı biliyor muydunuz? İşte tahin, pekmez ve süt karışımının faydaları…

Haber 15-03-22 09:30

Anadolu’nun şifası dut pekmezinin mucizeleri! Her sabah 1 kaşık yerseniz...

Dut pekmezi, lezzetli ve mucizeleriyle adeta ilaç gibi yiyeceklerin başında gelir. Besin değeri yüksek dut pekmezi hastalıklara karşı korur. Faydaları saymakla bitmeyen dut pekmezi mineral bakımından zengindir. Kilo alamayanların bir numaralı ilacı olan dur pekmezinden her sabah bir kaşık yerseniz olacaklara inanamayacaksınız.

Haber 15-02-22 07:31

Safkan Arap atlarına pekmez, kayısı ve yumurtalı özel kış menüsü

Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Olcay Akın: - "Havaların soğumasıyla atların enerji ve protein ihtiyaçları daha da artıyor. Bunu sağlamak için beslenmelerinde havuç, keçiboynuzu pekmezi, yumurta, gün kurusu kayısı, yonca ve çayır otunun en kalitelilerini veriyoruz"

Yurthaber 01-02-22 11:04

Faydaları saymakla bitmeyen, doğal ve organik en iyi keçiboynuzu pekmezi çeşitleri

Faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi, tam bir vitamin deposu. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilmesi gereken keçiboynuzu pekmezinin çocuklara ve yetişkinlere birçok fayda sağladığı biliniyor. Peki, en kaliteli keçiboynuzu pekmezinin hangisi olduğunu merak ediyor musunuz? İşte organik ve faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezleri!

Yemek 31-01-22 13:24

Şanlıurfa'da köylüler hibe makineyle hızlandı

Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz: - "Köylülerimiz bu makine sayesinde yöreye özgü domates salçası, biber reçeli, nar ekşisi, üzüm pekmezi, ceviz sucuğu gibi ürünleri kolaylıkla yapıyorlar" - Köylülerden Mehmet Mara: - "Bizim köylü olarak böyle bir makine alacak imkanımız yoktu ancak devletimiz bize bu makineyi hibe etti. Köylüler olarak makineyi ortak kullanıyoruz"

Yurthaber 23-11-21 11:10

Batman'da kazanlar mezrona üzüm pekmezi için kaynıyor

Üretici Halil Ekinci: - "Mezrona üzümü çok tatlı ve sulu. Bundan dolayı üzüm pekmezinde mezrona üzümünü tercih ediyoruz"

Yurthaber 11-10-21 12:41

Kandıra'da üretilen şeker kamışı pekmezi yok satıyor

Pekmez, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan 8 ila 10 saat arası kaynatılarak yapılıyor - Üretici Kadir Doğan: - "Pekmezin kilogramını 100 liradan satıyoruz ama talebe yetişemiyoruz"

Yurthaber 24-09-21 11:04

Ayva kalyesi nasıl yapılır? Ayva kalyesi malzemeleri neler?

Ayva kalyesi tarifi, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan nefis yemek tariflerinin arasında yer alıyor. Ayva ile etin leziz buluşmasının tarifi olan ayva kalyesini yapmak için 500 gr kuzu kıyma, 3 orta boy ayva ve 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte ayva kalyesi tarifi...

Yemek 22-09-21 01:18

Doğal ilaç olarak da kullanılıyor! Üzüm pekmezi bakın nasıl hazırlanıyormuş

Şırnak'ın Uludere ilçesinde geleneksel yöntemlerle hazırlanan üzüm pekmezi uzun işlemler sonrasında satışa sunuluyor. Zorlu hazırlama sürecinde imece usulü hareket eden üreticiler, yaklaşık 9 kilo üzümden 1 kilo pekmez çıkarıyor. 5 gün geceli gündüzlü devam eden çalışma sonucunda ortaya çıkarılan üzüm pekmezinin kilosu 100 liradan satılıyor.

Haber 20-09-21 11:11

Ayaklarıyla ezerek yapıyorlar! Kilosu 45 lira

Kilis yöresine özgü olarak, yapılan gün pekmezinin yapımı sürüyor. Sabah 05.30'da bağa gelerek üzüm topladıklarını söyleyen üreticiler, gün pekmezinin kilosunu 45 liradan satıyor. Gün Pekmezi üreticisi Ahmet Mesut Özgür, "Gün pekmezi kış aylarında çok tüketiliyor. Özellikle çocukların gelişiminde büyük faydası var, bu nedenle talebe yetişemiyoruz" dedi.

Finans 15-09-21 09:55

Burdur Gölü kenarında susuz yetişen Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor

Dimrit üzümüyle meşhur İlyas köyünün muhtarı Nejdet Akın: - "İlaçsız yetiştirdiğimiz üzümün pekmezinde yörede başroldeyiz. Pekmezimizin tadı balı aratmaz. Pekmezimize talep çok oluyor. Çevre illere, Ankara, İstanbul'a bile pekmez gönderiyoruz" - 50 yıldır pekmez kaynatan Mehmet Aydın: - "Üzümü sıktıktan sonra elde ettiğimiz şırayı temiz toprakla kaynatıyoruz. Pekmezin mayası topraktır, o toprak olmazsa pekmez olmaz"

Yurthaber 12-09-21 11:27

Çukurovalı kadınlar şifa kaynağı üzüm pekmezinin yapımına başladı

Osmaniye'de bağ bozumuyla birlikte, kadınlar geleneksel yöntemlerle imece usulü pekmez üretiyor - Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir: - "Üzüm pekmezi, bölge halkı için bir gelir kaynağı oluyor"

Yurthaber 27-08-21 12:00

Dut pekmezi Tunceli'de geleneksel yöntemlerle imece usulü üretiliyor

Köylülerce tarlada yetiştirilen ya da yabani hayvanların beslenirken toprağa bıraktığı tohumlarla kendiliğinden yetişen dutlar, her yıl haziran-temmuz ayı aralığında olgunlaştıktan sonra hasat edilerek pekmez haline getiriliyor - Dayanışmayla çalışan köylüler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan geleneksel yöntemlerle ürettikleri dut pekmezini toptan ya da perakende çevre il ve ilçelerde satarak gelir elde ediyor

Yurthaber 22-07-21 11:02

Karadenizli kadınlar geleneksel dut pekmezi yapımına başladı

Ordulu ev hanımları, ağaçlardan silkeledikleri dutları kazanlarda yaklaşık 7 saat kaynatarak yaptıkları pekmezi hem yakınlarıyla paylaşıyor hem de satarak aile bütçesine katkı sağlıyor - Perşembe ilçesinde pekmez yapan 74 yaşındaki Menşure Ulu: - "Almanya'dan bu yana çocuklarım var, hepsine dut pekmezi gönderiyorum. İhtiyacı olan akrabalarımın hepsine de kavanoz kavanoz veriyorum" - TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan: - "Dut pekmezi üretimi kadınlarımıza ekonomik getiri de sağlıyor"

Yurthaber 27-06-21 11:45

Coğrafi işaret alan Sivan dut pekmezi tatlı yolculuğuna bu yıl da başladı

Bingöl’de bir bölgenin neredeyse 100 yıldır geçim kaynaklarından biri olan ve bu yıl Coğrafi işaret alan Sivan dut pekmezinin tatlı yolculuğu başladı.

Yemek 23-06-21 10:36

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tavsiye

Bir yılı aşkındır etkisini tüm dünyada sürdürmeye devam eden koronavirüse karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dut pekmezi önerisinde bulunmuştu. Yaz mevsiminin gelmesiyle dut pekmezi zamanı geldi. Peki Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Haber 21-06-21 23:34

Şifa deposu olarak bilinen Hortum dutu pekmezi artık gramla satılabiliyor

Kanser ve tümör hücrelerini vücuttan uzaklaştırma özelliğiyle ön plana çıkan ve birçok hastalığa faydasından dolayı ‘şifa kaynağı’ olarak bilinen Horum dutu pekmezi kilo yerine gram ile satılıyor. Hasadı yapılan Horum dutu pekmez yapıldıktan sonra piyasaya sunulmaya başlandı.

Yemek 21-06-21 13:59

Sarı altın olarak bilinen dutun pekmez yolcuğu başladı! Saatlerce kaynatılıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde dut pekmezinin yolculuğu başladı. Üçbey Dağlarında yaşayan vatandaşlar sarı altın olarak bilinen dut pekmezi için odun ateşinde kaynayan kazanların başına geçti. Dut ağaçlarından toplanan meyveler kazanlarda saatlerce kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor.

Yemek 31-05-21 10:39

Sivas'ın katkısız Gürün pekmezinin doğal şeker oranı yüzde 72

Sivas’ın Gürün ilçesinde katkı maddesi kullanılmadan üretilen, Gürün pekmezi coğrafi işaret olarak tescillendi. Olgunluk dönemine 20 günde ulaşan Gürün pekmezini, bu denli özel yapansa yüzde 72'lik doğal şeker oranına ulaşması.

Haber 14-03-21 11:34

Kar pekmezi yemek için 100 rakıma çıktı

Denizli’de bir vatandaş, kar pekmezi yemek için bin 200 rakıma çıktı.

Yurthaber 01-02-21 13:33

Artık dışarıdan alınmayacak! Yapması da kolay maliyeti düşük pekmez tarifi

Pekmezin bu kadar kolay yapılacağını gerçekten tahmin edemezdik. Oldukça pratik ve maliyeti düşük bir şekilde pekmezi kendi evinizde yapabilirsiniz. Satın almak yerine bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Yemek 22-01-21 15:26

Dut pekmezi fabrikalarını incelediler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Fuat Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya’daki dut pekmezi fabrikalarında incelemelerde bulundular.Fabrika devir işlemlerinin ardından makine takviyesi yapılarak kısa sürede dut pekmezi üretimine başlayacak.

Yurthaber 05-01-21 11:18

İçindeki faydası yapımında saklı! 4 günde biten andız pekmezi...

Mersin'in Silifke ilçesinde ardıç olarak da bilinen andız kozalağından üretilen andız pekmezine koronavirüs nedeniyle talep arttı. Andız pekmezinin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

Yemek 31-12-20 09:49

Andız pekmezine pandemi döneminde talep arttı! Kilosu 40 lira

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı köylerde andız ağacı meyvelerinden yapılan pekmeze, koronavirüs döneminde talep arttı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, kilosu 40 liradan satılan andız pekmezi üretimini artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Finans 25-12-20 11:08

Milletvekili Turan’dan Kırşehir’e istihdam

AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir’de 80 kişinin istihdam edildiği iş yerinin açılışını yaptı.Ankara -Kayseri kara yolu üzeri Kındam kavşağında yer alan işletme hakkında bilgi veren milletvekili Turan, Kırşehir pekmezi ile yöresel ürünlerin ülke genelinde tanıtımı için çalışacaklarını söyledi.

Yurthaber 22-12-20 15:00

İçinde hiçbir katkı maddesi yok! 14 saat boyunca kaynatılıyor

Büyük emekler verilerek hazırlanan pancar pekmezi, Kırklareli'nde kadınların zorlu mesaisi sonucu sofralara geliyor. Sağlık ve lezzet veren pancar pekmezi yapılırken de katkı malzemesi kullanılmıyor.

Yemek 17-12-20 15:36

Dut Pekmezi Fabrikası üretime geçiyor

Olur Ormanağzı Mahallesi’nde 2011 yılında Köy adına yapılan Dut Pekmez Fabrikasını atıl durumdan kurtarılıyor.Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şubesi ile Olur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile protokol imzalayarak kiralama yöntemiyle fabrikayı devraldı.Fabrika devir işlemlerinin ardından makina takviyesi yapılarak kısa sürede dut pekmezi üretimine başlayacak.

Yurthaber 17-12-20 11:07

Yıllar önce terk edilen evdeki küpten anne yadigarı üzüm pekmezi çıktı

Eskişehir'de ikamet eden 65 yaşındaki Mehmet Ateş, seneler sonra girdiği Bilecik'teki ata yadigarı köy evinde, 21 yıl önce vefat eden annesinin sakladığı pekmezi buldu - Mehmet Ateş: - "Pekmezin 1980-1990 yıllarında yapılmış olduğunu tahmin ediyoruz. Annem uzun yıllar saklamak için küpün etrafını sıvamış. Biz hemen aldık, yedik tabii. Normal pekmezlerden daha tatlı ve koyu"

Yurthaber 15-12-20 11:16