Sindirim Haberleri

Sadece 3 günde bağırsakları tertemiz, karnı dümdüz yapan kür tarifi!

Bağırsak sağlığı, genel sağlık ve iyi bir sindirim sistemi için son derece önemlidir. Bağırsaklarımızı temizlemek ve sindirim sistemimizi dengelemek için doğal çözümler arayanlar için bu kür çok etkili olabilir. İşte Diyetisyen Büşra Çalışkan'dan bağırsakları harekete geçen kür tarifi...

Kadin 2024-04-05 15:29:55

Ağız kuruluğu neden olur, nasıl geçer? Ağız kuruluğunu gidermek için ne yapmalı?

Günlük yaşamın karmaşasında çoğu zaman ağız kuruluğu sorunu göz ardı edilir. Ancak bu rahatsızlık sadece hoş olmayan bir duygu değil, aynı zamanda genel sağlığımızı da etkileyebilir. Ağız kuruluğu, ağız içindeki tükürük salgısının azalması ya da kalitesinin bozulması sonucu ortaya çıkar. Bu durum, diş çürükleri, ağız kokusu ve sindirim problemleri gibi pek çok sorunu beraberinde getirebilir. Peki, ağız kuruluğu neden olur?

Haber 2024-03-27 19:23:06

Ramazan ayının gözdesi: Kakule

Ramazan ayının üç temel problemi olan ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizliği önleyen bitki kakule, Ramazan’da aktarların gözdesi oldu.

Yurthaber 2024-03-27 11:58:05

Bu tarifle tuvaletten asla çıkamayacaksınız! 3 günde bağırsak temizleyen hurma kürü

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın temel bir göstergesidir. Doğru beslenme alışkanlıkları bu dengeyi korumak için hayati öneme sahiptir. Bazen bağırsaklarımızı doğal yollarla temizlemek isteyebiliriz. İşte tam da bu noktada, 3 günde bağırsakları temizleyen hurma kürü devreye giriyor. Bu kür, içeriğinde bulunan lifler ve doğal şekerler sayesinde sindirim sistemini harekete geçirir ve bağırsakları temizler.

Kadin 2024-03-26 10:05:59

Diğer Haber Etiketleri

yoğurt keten tohumu zayıflama ağız kuruluğu ağız kuruluğu neden olur ağız kuruluğu nedenleri Çankırı hurma tuvalet bağırsak tarçın Kefir kilo verme bağırsakları çalıştıran smootie nedir iftar Sahur Düzce madımak Akciğer‎ balıkları dolgu diş civa zehirlenme auto bitkiler sirke pekmez limon reflü bitki çayı poşet çay bitki çayları rooibos çayı mate çayı nane limon yeşil çay crohn hastalığı kabızlık kivi bağırsak ağrısı geğirme bağırsak temizliği mon zerdeçal mide yarası mide spazmı ne iyi gelir bağırsak üşütmesi belirtileri Mide‎ mide fıtığı Güneş Karaciğer‎ karaciğer hastalığı belirtileri karaciğer hastalığının ciltteki belirtileri şeker diş eti kalp damar hastalıkları ağız ve diş sağlığı çölyak çölyak belirtileri çölyak hastalığı çölyak hastalığı belirtileri çölyak nedir zeytinyağı sarımsak armut zencefil turşu hazımsızlık şişkinlik badem tansiyon kolesterol kalsiyum fosfor vitamin cilt sağlığı sindirim sistemi detoks prostat kabak çekirdeği kabak çekirdeği faydaları fermente ne demek gıda alerjisi gaz sancısı gaz sancısı kaç gün sürer gaz sancısı nasıl geçer bağırsak ağrısı neden olur rektum kanseri belirtileri safra kesesi safra kesesi ağrısı safra kesesi ağrısı belirtileri güzellik hücreler kudret narı kudret narı faydaları rennie nasıl kullanılır mide ilacı kimyon bağışıklık anne sütü kemik gelişimi Kas gelişimi alzheimer beyaz lahana turşusu nasıl yapılır tarifi lahana turşu nasıl yapılır lahana tursusu tarifi lahana tursusu nasil yapilir lahana turşusu lahana turşusu yapılışı lahana turşusunun yapılışı kan grubu beslenme yeşil mercimek kara şimşek yeşil mercimek faydaları demir protein magnezyum sağlıklı beslenme diyet reyhan muşmula toksin nedir toksik ödem salatalık kişniş sumak suyu tarifi bentonit kili maden suyu mineraller sodyum

Bağırsak çalıştıran smoothie tarifi! İftar sonrası içildiğinde muhteşem etki gösteriyor! Yüksek lif kaynağı

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızı etkileyen önemli bir faktördür. Düzenli olarak bağırsakları çalıştıran besinler tüketmek önemlidir. Bağırsak çalıştıran smoothie tarifi, iftar sonrası içildiğinde muhteşem etki gösteriyor. Bu smoothie, yüksek lif kaynağı olmasıyla bağırsakları harekete geçirir ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kadin 18-03-24 15:36

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-24 12:21

Aç kaldığı için halsiz düşen şahin yeniden kanat çırptı

Düzce’de sindirim sisteminde oluşan enfeksiyon neticesinde uzun süre aç kaldığı için uçma kabiliyetini yitiren Şahin tedavisinin ardından tekrar özgürlüğü kanat çırptı.

Yurthaber 05-03-24 12:29

Bitkilerin profesöründen şifa dolu ot! Tam bir antioksidan deposu... Sindirim sistemini destekler, bağışıklığı güçlendirir!

Türkiye’nin önde gelen tıbbi biyokimya uzmanlarından biri olan ve aynı zamanda bitki bilimi alanında da uzmanlaşan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye’nin doğal zenginliklerinden biri olan madımak otunun gizemli dünyasına ışık tuttu.

Haber 27-02-24 10:17

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-24 15:56

Auto-Brewery sendromu nedir, neden olur? Auto-Brewery sendromu belirtileri ve tedavisi

Auto-Brewery Sendromu nadir görülen ancak oldukça ilginç bir tıbbi durumdur. Bu sendrom sindirim sistemindeki mayaların aşırı miktarda alkol üretmesi sonucu ortaya çıkar ve kişinin vücudu kendi kendine alkol üretir. Peki, alkol tüketmeden sarhoş olma sendromu olarak da tanımlandığı görülen Auto-Brewery sendromu nedir ve neden olur, belirtileri nelerdir?

Haber 17-02-24 14:23

Uyumadan 2 saat önce içildiğinde mucizevi etki gösteriyor! 'Sindirimi kolaylaştırır, ağız kokusuna son verir'

Uyumadan 2 saat önce tüketeceğiniz bu basit karışımın etkilerini duyan şaşırıyor. Sindirim sorunları ve ağız kokusu gibi yaygın sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için basit ve etkili bir çözüm sunuyor. Uykudan önce tüketilen bu içecek, vücudun gece boyunca dinlenme sürecinde sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olabilir.

Kadin 13-02-24 15:22

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 12-02-24 07:55

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-24 10:16

Her yudumunda şifa bulun! Kışın vazgeçilmezi birbirinden lezzetli bitki çayı çeşitleri

Kış ayları geldiğinde, soğuk havanın da etkisiyle vücut direncimiz ister istemez düşüyor ve hastalıklara karşı savunmasız hale geliyoruz. Bu noktada, her yudumda bize güç veren ve adeta bir şifa deposu olan bitki çayları yardımımıza koşuyor. Bağışıklığı güçlendirmekten rahat uyumaya, sindirim sistemini desteklemekten sakinleştirmeye kadar pek çok etkisi bulunan 10 bitki çayını sizler için seçtik. Gelin lezzet deposu çaylara birlikte bakalım.

Yemek 21-01-24 23:27

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:49

Kabızlık problemine kesin çözüm! Tıkanan bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Kabızlık, pek çok kişinin zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Tıkanmış bağırsakları rahatlatmak ve düzgün çalıştırmak için çok fazla bilinmeyen bir yöntem bulunuyor. Bu yöntem bağırsakları adeta bir motor gibi çalıştırarak kabızlık sorununu hafifletiyor. Bağırsakları tıkanıklıktan kurtarmanın yanı sıra sindirim sistemini de destekleyen bu çözüm, genel bağırsak sağlığına da fayda sağlıyor.

Haber 09-01-24 12:15

Bağırsak çatlaması nedir, neden olur? Bağırsak çatlaması belirtileri ve tedavisi

Bağırsak çatlaması sadece fiziksel rahatsızlıklara neden olmak ile kalmaz aynı zamanda bireyin ruhsal sağlığını da etkileyebilir. Bu durum utangaçlık, endişe ve depresyon gibi duygusal zorluklara neden olabilir. Birey bu durumu başkaları ile paylaşmakta çekince yaşayabilir ve sağlık sorunları ile ilgili konuşmakta zorluk çekebilir. Fiziksel zorluklar arasında en belirgin olanı ağrıdır ve bu ağrı kişinin sindirim ve dışkılama alışkanlıklarını bozabilir.

Haber 07-01-24 20:28

Sürekli geğirme neden olur? Sürekli geğirme hangi hastalığın belirtisi?

Sürekli geğirmek bireyin sosyal hayatını etkileyen rahatsız edici bir durum olabilir. Bu durum hem fiziksel hem de psikolojik açıdan olumsuz etkiler yaratabilir, kişiye sosyal ortamlarda rahatsızlık ve utangaçlık hissi verebilir. Sürekli geğirmek genellikle sindirim sistemi ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir ve bu durum, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Peki, sürekli geğirmek neden olur? Sürekli geğirme hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Haber 07-01-24 19:43

Bağırsakları bir gecede temizliyor! Karnı dümdüz yapan kür tarifi

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Bağırsakların düzenli olarak temizlenmesi, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olabilir ve dolayısıyla genel sağlığı da olumlu yönde etkileyebilir. Bu tarif bir gecede bağırsak temizliği yaparak karnı dümdüz yapmayı sağlıyor.

Kadin 15-12-23 10:25

Mide yarası nedir, ne iyi gelir? Nide yarası varsa nasıl tedavi edilir?

Gastronomik zenginliklerle dolu olan hayatımızda mide sağlığı önemli bir faktördür. Ancak bazen hatalı beslenme alışkanlıkları, stres, enfeksiyonlar veya diğer sağlık sorunları sonucunda mide yaraları ortaya çıkabilir. Mide yarası mide iç yüzeyini etkileyen ve genellikle ağrı, yanma hissi ve sindirim sorunlarına neden olan bir durumdur. Peki, mide yarasına ne iyi gelir?

Haber 30-11-23 23:42

Mide spazmı neden olur? Mide spazmı nasıl geçer, ne iyi gelir?

Mide vücudumuzun sindirim sürecinin başlangıç noktasıdır ve çeşitli nedenlerden dolayı mide rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Bu rahatsızlıkların arasında öne çıkanlardan biri de mide spazmıdır. Mide spazmı mide kaslarının ani ve istemsiz bir şekilde kasılması durumunu ifade eder. Bu kasılmalar kişide rahatsızlık, ağrı ve genellikle sindirim sorunlarına yol açabilir.

Haber 30-11-23 23:28

Bağırsak üşütmesi nedir, belirtileri nelerdir? Bağırsak üşütmesine ne iyi gelir?

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasını oluşturan ve vücutta bir dizi önemli işlevi yerine getiren bağırsak sistemini içerir. Bu sistem sindirim, besin emilimi ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesi gibi hayati görevleri üstlenir. Ancak bazı durumlarda bağırsaklarımız özellikle bağırsak üşütmesi adı verilen bir durumla karşılaşabilir. Bağırsak üşütmesi genellikle soğuk algınlığına benzer semptomlarla kendini gösteren, bağırsaklarda oluşan bir enfeksiyondur.

Haber 30-11-23 10:19

Mide fıtığı nedir, belirtileri nelerdir? Mide fıtığına ne iyi gelir?

Mide fıtığı sindirim sisteminin karmaşık yapılarından biri olan diyaframın mideyi saran bölgesinde meydana gelen bir durumu ifade eder. Bu durumda mide içeriği yemek borusuna doğru kaçabilir ve bazen göğüs boşluğuna ulaşarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Genellikle yaşlılık, obezite, hamilelik veya aşırı karın içi basınç gibi faktörlerle ilişkilidir. Tedavi seçenekleri arasında yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve cerrahi müdahale yer alabilir.

Haber 28-11-23 15:36

Bağışıklığınızı zırh gibi güçlendiriyor! Pancar kvass ile hastalıklara meydan okuyun

Fermente edilmiş gıdalar ya da içecekler, bağışıklık sistemini zırh gibi güçlendirir ve aynı zamanda sindirim sisteminizi de iyi durumda tutar. Magnezyum, fosfor, amino asitler, çok nadir olan B12 dahil olmak üzere C ve B vitaminlerini içeren pancar kvass tarifi hastalıklara meydan okumanızı sağlıyor.

Kadin 25-11-23 10:04

Karaciğerde sorun olduğunu nasıl anlarız? Karaciğer hastalıkları belirtileri nelerdir?

Vücudumuzun en büyük iç organlarından biri olan karaciğer birçok hayati fonksiyonu yerine getiren karmaşık bir yapıdır. Metabolizma, enerji üretimi, toksinlerin temizlenmesi ve sindirim süreçleri gibi bir dizi önemli görevi vardır. Bu nedenle karaciğer sağlığı genel sağlığımızın temel taşlarından birini oluşturur. Karaciğer sağlığı genel sağlığımızın temelini oluşturur. Sağlıklı yaşam tarzı tercihleri ve düzenli kontrollerle, karaciğerimizi koruyabiliriz.

Haber 24-11-23 14:52

Sakın hafife almayın! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı dişler sadece güzel bir gülümseme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme sürecinde önemli bir rol oynar. İyi çiğneme, besinlerin sindirimi için ilk adımdır ve sindirim sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan diş ve diş eti hastalıklarının çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzm. Dt. Elif Banu Özkan, diş ve diş eti problemlerinden oluşan hastalıkları saydı.

Haber 24-11-23 08:48

Çölyak nedir, belirtileri nelerdir? Çölyak olduğumuzu nasıl anlarız?

Çölyak günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu olarak dikkat çekiyor. Glüten adı verilen bir proteinin tahammülsüzlüğü sonucunda ortaya çıkan bu durum, sindirim sisteminin önemli bir oyuncusu olan ince bağırsağı etkileyerek bir dizi sağlık sorununa yol açabiliyor. Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir protein olup, çölyak hastalarının bağışıklık sistemleri bu proteine karşı aşırı tepki gösterir.

Haber 23-11-23 12:48

Şişkinlik ve kabızlığa son: Bağırsak dostu 5 besin!

Sağlıklı bir sindirim sistemi, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Doğru beslenme bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemleri, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Ancak, bağırsak dostu besinlerle doğru bir diyet, bu rahatsızlıkları hafifletebilir. İşte bağırsak sağlığı için önemli 5 besin...

Kadin 19-11-23 12:10

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-23 17:17

Popüler detoks trendi: Internal Shower ile dümdüz bir karına sahip olun!

Son dönemlerin popüler dedoks kürü Internal Shower diğer adıyla iç organ duşu, sindirim sistemini temizliyor ve harekete geçiriyor. Sabah aç karnına içerek mideden başlayıp tüm sindirim sisteminde rahatlık ve hafiflik sağlıyor.

Kadin 17-11-23 09:31

Kabak çekirdeğinin bilinmeyen tehlikesi! Tüketmeden önce bir daha düşünün, prostata iyi geldiği söyleniyor ama...

Kabak çekirdeği, ülkemizde ayçekirdeğine oranla daha az tercih edilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Kabak çekirdeği bilhassa paketli gıdalar yerine sağlıklı atıştırmalıklar tercih edenlerin mutfağından eksik olmayan ürünlerden. Fakat uzmanlar kabak çekirdeğinin bağırsaklara ve sindirim sistemine hasar verebileceğini ifade ediyor.

Haber 07-11-23 14:34

FODMAP beslenme nedir? FODMAP beslenme diyeti nasıl yapılır?

Modern yaşamın hızlı tempolu doğasında, sindirim sorunları gün geçtikçe daha fazla kişiyi etkilemekte ve bu durum, bireylerin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmelerine neden olmaktadır. Bu bağlamda, FODMAP beslenme, bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyen bir yaklaşım olarak ön plana çıkmaktadır. FODMAP beslenme, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlayan ve bireylere kişisel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen bir yaklaşımdır.

Haber 31-10-23 23:28

Yetişkinlerde gaz sancısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Vücuttaki gazı atmak için ne yapmak lazım?

Gaz sancısı sıkça karşılaşılan rahatsız edici bir durumdur ve pek çok yetişkinin hayatını zaman zaman etkileyebilir. Mide ve bağırsaklardaki birikmiş gaz genellikle hafiften şiddetliye kadar değişen ağrılarla kendini gösterir ve günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Sindirim sistemi sağlığını artırmak ve rahatlatıcı çözümleri keşfetmek gaz sancısının üstesinden gelmek için önemli adımlardır.

Haber 31-10-23 23:06

Bağırsak ağrısı neden olur? Bağırsak ağrısı nasıl geçer?

Bağırsak ağrısı birçok insanın hayatının belirli dönemlerinde karşılaştığı rahatsızlık verici bir durumdur. Ancak bu ağrı genellikle sessizce ve görünmez bir şekilde ilerler. Bağırsak ağrısı sindirim sisteminin birçok farklı bölgesinde meydana gelebilir ve kökeni çok çeşitli nedenlere dayanabilir. Bağırsak ağrısı hafifletilebilir veya tedavi edilebilir ancak önce ağrının kaynağını anlamak gerekir.

Haber 31-10-23 22:19

Rektum kanseri nedir? Rektum kanseri makatta ağrı yapar mı?

Rektum kanseri, sindirim sistemi içinde rektum adı verilen son bağırsak bölgesinde gelişen bir tür kolorektal kanserdir. Genellikle rektumun iç yüzeyindeki hücrelerin anormal büyümesi sonucu ortaya çıkar ve risk faktörleri arasında yaş, aile öyküsü, inflamatuar barsak hastalıkları, yüksek yağlı düşük lifli diyet, sigara içme ve obezite bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Safra kesesi ağrısı neden olur? Safra kesesi ağrısına ne iyi gelir?

Safra kesesi ağrısı pek çok insanın hayatını etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Safra kesesi vücudumuzdaki önemli bir organdır ve sindirim sürecine katkıda bulunan safra sıvısını depolar. Ancak bazı durumlarda safra kesesinde ağrı ve rahatsızlık hissi ortaya çıkabilir. Bu ağrıların birçok farklı nedeni olabilir ve tedavi seçenekleri de çeşitlilik gösterebilir.

Haber 31-10-23 01:11

Kudret narı ciltte nasıl kullanılır? Kudret narı yağı lekelere iyi gelir mi?

Kudret narı kabakgiller familyasından bir bitkidir. Tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişen kudret narı Türkiye'de de Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilir. Bağışıklık sisteminin güçlendirmesinden sindirim sistemini düzenlemesine kadar pek çok sağlık yararı olan kudret narı cilt için de kullanılabilir ve cilde de oldukça fazla fayda sağlayabilir. Peki, kudret narı ciltte ne işe yarar?

Kadin 29-10-23 17:06

Rennie mide ilacı nasıl kullanılır, nasıl etki eder? Rennie ne için kullanılır?

Günümüzde her bir alanda farklı tür ilaçlar üretildiği görülüyor. Özellikle mide rahatsızlıkları için çok daha çeşitli ilaç türleri bulunuyor. Rennie çiğneme tableti de bunlardan biridir. Rennie midedeki asidi nötralize etmeye yarayan bir ilaç çeşididir. Mide asidi ile ilgili sindirim sorunları yaşayan kişiler, semptomları hafifletme amacıyla bu ilacı kullanıyor. Bu semptomlar arasında mide yanması, hazımsızlık, mide ekşimesi ve şişkinlik gibi rahatsızlıklar yer alır. Rennie nasıl kullanılır?

Haber 27-10-23 18:03

İkisini karıştırınca tam bir şifa kaynağı oluyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt ve kimyonun bir araya geldiğinde ortaya çıkan etkileyici faydaları, yüzyıllardır geleneksel tıp ve mutfakların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Kimyon, lif bakımından zengindir ve sindirim sağlığına katkı sağlar. Yoğurt ile birleştirildiğinde, bu ikili, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önleyebilir. Bu muhteşem ikili, sağlık açısından pek çok yarar sunuyor. Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri haberimizde.

Haber 20-10-23 16:36

Probiyotik zengini: Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Beyaz lahana turşusu, fermente sebzelerin lezzetli bir örneğidir ve severek tüketilir. Beyaz lahana, taze ve çıtır dokusu ile turşu yapılarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir hale gelir. Beyaz lahana turşusu, fermente edilmiş sebzelerin sağlığa olan faydalarından da yararlanmanızı sağlar. Sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, lezzetli tadıyla da sofralarda sıkça tercih edilir. Peki, beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 11-10-23 23:33

Kan gruplarına göre beslenme nasıl olmalı? Hangi kan grubu hangi besinleri tüketmeli?

Kan gruplarına göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından geliştirilen ve popülerlik kazanan bir beslenme yaklaşımıdır. Bu teoriye göre her bireyin kan grubuna göre belirli besinleri tüketmesi sağlık açısından daha faydalı olabilir. D'Adamo'ya göre kan grubu bir kişinin sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve bu nedenle belirli kan grupları için önerilen yiyecekler farklılık gösterir.

Haber 30-09-23 00:19

Yumurtadan 10 kat fazla protein, etten 25 kat fazla demir içeriyor! Kabızlığı bıçak gibi kesiyor

Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan bu besin demir içeriği en yüksek doğal besinlerden biri. Adeta demir deposu diyebileceğimiz bu besin lif oranı açısından da zengin olması sayesinde hem sindirim hem de boşaltım sistemine birebir faydalıdır.

Haber 28-09-23 08:56

Sakın tüketmeyin! Uzmanlar uyardı, bu besinler adeta sindirim sistemini çökertiyor

Düzenli beslenmenin sağlık üzerindeki olumlu etkisine değinen uzmanlar, sindirim sistemini bozan besinleri açıkladı. Tek tip beslenmenin sakıncalarından bahseden doktorlar; gaz, şişkinlik ve daha birçok sorunun kaynağı olan bu besinlerin mümkün oldukça tüketilmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

Haber 25-09-23 14:06

Mor reyhan şerbetinin faydaları nelerdir? Mor reyhan şerbeti ne işe yarar, günde kaç bardak içilir?

Mor reyhan şerbeti yüzyıllardır sağlık ve keyif amacıyla tüketilen geleneksel bir içecektir. Anavatanı Asya ve Orta Doğu olan bu şerbet mor reyhan bitkisinin çiçeklerinden elde edilir ve tatlı, hafif ekşi bir lezzete sahiptir. Mor reyhan şerbetinin sağlık açısından bir dizi faydası bulunur. İçeriğindeki antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde vücudu destekler, sindirim sistemini rahatlatır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Haber 22-09-23 23:01

Töngelin faydaları nelerdir? Töngel ne işe yarar, hangi hastalıklara iyi gelir?

Töngel, bilimsel adıyla Mespilus germanica özellikle Orta Doğu ve Güney Avrupa kökenlidir. Bu eşsiz meyve hem lezzetli tadıyla hem de sağlık açısından sunabileceği bir dizi fayda ile dikkat çeker. Töngelin sağlığa olan katkıları özellikle besin değeri, vitamin ve mineral içeriği antioksidanlarla zengin oluşu sayesinde oldukça çeşitlidir. Aynı zamanda bu meyve sindirim sistemini desteklemekten bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok farklı sağlık yararı sunar.

Haber 22-09-23 21:48

Tek başına tüketildiğinde vücudu toksinlerden arındırıyor! Detoks etkisi en yüksek doğal besinler

Etrafta dolaşan toksin ve toksik maddeler insan vücudunu etkisi altına alıyor. Vücudu toksinlerden arındırmanın en kolay yolu detoks yapmaktan geçiyor. Doğru bir şekilde uygulanan detoks uygulamaları bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini güçlendirebilir, vücudun doğal detoks sürecini rahatlatabilir ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. İşte detoks etkisi en yüksek doğal besinler...

Kadin 14-09-23 11:07

Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Kişniş tohumu nasıl tüketilir?

Kişniş tohumu hem mutfaklarda lezzetli bir baharat olarak hem de sağlık açısından pek çok olumlu etkisiyle tanınan bir bitkinin tohumlarıdır. Bu küçük tohumlar yemeklere benzersiz bir aroma ve tat katarken aynı zamanda sindirim sağlığını destekleme, antioksidan koruma sağlama ve hatta stresi azaltma gibi çeşitli sağlık faydaları sunarlar. Geleneksel tıpta da sıklıkla kullanılan kişniş tohumu tarih boyunca birçok kültürün mutfağında ve şifalı bitkilerin dünyasında önemli bir rol oynamıştır.

Haber 31-08-23 23:53

Sumak suyunun faydaları nelerdir? Sumak suyu nasıl hazırlanır ve tüketilir?

Doğanın bize sunduğu nimetlerden biri olan sumak sıradışı lezzetiyle sofralarımızı süslerken aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda sunan bir bitki olarak karşımıza çıkar. Özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan sumak kırmızı veya mor renkli meyveleri ile bilinir. Antioksidan bakımından zengin olmasının yanı sıra sumak suyu sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir dizi fayda sunar.

Haber 31-08-23 23:51

Bentonit kilinin faydaları neler? Bentonit kili ne işe yarar?

Bentonit kil volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal ayrışması ile oluşan bir kil türüdür. İçerisinde bulunan elektromanyetik negatif yük sayesinde toksin ve bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olur. Bentonit kil birçok farklı alanda kullanılabilen doğal ve etkili bir üründür. Cilt bakımından sindirim sağlığına kadar uzanan geniş yelpazesi ile bu doğal mucize, size sağlık ve güzellikte doğal bir dokunuş sunuyor.

Haber 31-08-23 21:18