Sonbahar Yemekleri Haberleri

Mantar tüketirken bunlara dikkat! Vücudu zehirleyip ölümle sonuçlanabiliyor

Mantar zehirlenmesinin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında arttığını belirten uzmanlar, “Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir” dedi.

Haber 2024-04-16 15:24:34

Geceleri artan kaşıntılarınız varsa bu hastalığa dikkat! Dünyada 300 milyon kişiyi etkisi altına alıyor

Dünyada 300 milyon kişinin uyuz hastalığına yakalandığını belirten Prof. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Soğuk ortamda uyuz parazitinin daha uzun süre hayatta kalabilmesi ve yazın terdeki antimikrobiyal peptidlere duyarlı olmaları sebebiyle sonbahar ve kış aylarında görülme sıklığı artar. Uyuz hastalığı kişiden kişiye 15-20 dakika arasında uzun temaslarda bulaşır. Şikâyetler genelde el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir." dedi.

Haber 2024-04-02 10:56:57

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 2024-03-16 15:47:34

Tepsi kebabı tarifi: Tepsi kebabı nasıl yapılır?

Tatlıları, ana yemekleri, çorbaları, atıştırmalıkları ile Hatay mutfağı Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olarak kabul edilir. Bu zenginliğin bir nedeni de çeşit çeşit kebaplardır. Meşhur tepsi kebabını ise siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Tarif adımlarını ve gerekli malzemelerin listesini de aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 2024-03-14 00:21:24

Diğer Haber Etiketleri

mantar uyuz hastalık kaşıntı egzama uyuz hastalığı limon tuz Kalp‎ tarif tarifi tepsi kebabı tepsi kebabı tarifi Elazığ leziz türk yemekler türk yemekleri imam bayıldı imam bayıldı tarifi aşlama patates abdigör abdigör köfte abdigör kebabı Ramazan Ramazan menüsü iftar Sahur Sevgililer Günü Bursa trafik kazası noodle Ağrı albondigas yemek tarifleri pratik marine etmek yemek tarifleri bir tarifi farklı yemekler hint mutfağı tüm sebzeler dünya mutfağı aktan sosyal medya Demet Akalın püf noktası beşamel sos tarifi kanlıca mantarı kanlıca mantarı nasıl pişirilir tart tarifi Menemen etli tatlılar yiyecekler baklava Zam Netflix tatlısı tarifi ayva tatlısı ayva ayva tatlısı nasıl yapılır ayva tatlısı tarifi Göz çocuk üst solunum yolu enfeksiyonu philips airfryer fritöz ele istedi Masterchef kokina kokina suya konur mu kokina çiçeği vazoda nasıl bakilir kokina çiçeği belen tava kahve sohbetleri tavuk iç pilav tüm tatlılar patlıcan kızartma yaşında Ömür Akkor Trabzon Celal Şengör Yunanistan kara lahana yemek Ordu Rize levis sweatshirt sweatshirt erkek sweatshirt kadın hoodie adana dürüm ızgara tava eva l Cardi b barajlar doluluk kuraklık İSKİ istan cevizi Tayland püf noktaları sevilen yemekler arnavut ciğeri arnavut ciğeri nasıl yapılır arnavut ciğeri tarifi sağlıklı sebzeler saklama kabı saklama kabı plastik plastik saklama kabı yağsız fritöz yoğurt makinesi Eskişehir Nihal Candan Bahar Candan

Gönüllü annelerin ellerinde pişen yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Elazığ’da gönüllü faaliyetler yapan Rızaiye Gönül Elçileri Derneği bünyesindeki gönüllü kadınlar, Ramazan ayında evlerinde yemek yapamayan yaşlı, yardıma muhtaç ve kimsesizlere hazırladıkları yemekleri ulaştırıyor.

Yurthaber 12-03-24 10:15

İmambayıldı tarifi: İmambayıldı nasıl yapılır?

Türk yemekleri lezzetleri ile dikkat çeker. İmambayıldı da bu leziz yemekler arasındadır. Kendine hayran bırakan bu lezzeti siz de evinizde kendi mutfağınızda yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 22:02

Patates oturtma tarifi: Patates oturtma nasıl yapılır?

Haşlaması, kızartması, salatası çok sevilen, çorbalarda da yemeklerde de kullanılan patates, her mutfağın ve sofranın başköşesindedir. Patatesin başrolde olduğu yemekleri seviyorsanız patates oturtma tarifimizi ise mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-03-24 13:57

Abdigör köftesi tarifi: Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının yöresel ve hikâyesi olan lezzetlerinden biri ise Abdigör köftesidir. Ağrı şehri ile özdeşleşmiş olan bu köfte, ramazan boyu sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Abdigör köftesi tarifi son derece kolaydır ve genel olarak pilavla ve garnitürlerle servis edilir. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen abdigör köftesi tarifini aşağıda bulabilir, bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:36

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-24 12:21

14 Şubat Sevgililer Günü yemeği, birlikte son yemekleri oldu! Kutlamadan dönüyorlardı...

14 Şubat Sevgililer Günü akşamı Bursa'nın İnegöl ilçesinde trafik kazası meydana geldi. Sevgililer Günü yemeğinden dönen 2 çiftin bulunduğu otomobil kontrolden çıkarak taklalar attı. Kaza sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Jandarma komutanlığı ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber 15-02-24 06:27

Tavuklu noodle tarifi: Tavuklu noodle nasıl yapılır?

Çin mutfağından doğan ve çok kısa süre içinde tüm dünya mutfaklarında kendine hatırı sayılır bir yer edinen noodle ülkemizde de en çok tüketilen dünya mutfağı yemekleri arasında yer alır. Birçok kafe ve lokantanın menüsünde de yer alan tavuk noodle aslında evde de kolaylıkla yapılabilen bir yemektir.

Yemek 14-02-24 23:23

Zorlu kış şartlarında hayvanlara kucak açtı

Kış mevsiminin en sert geçtiği Ağrı’da, bir mimar her gün aldığı bayat ekmekler ve artık yemekleri çöpe atmayarak sokak hayvanlarını doyuruyor.

Yurthaber 14-02-24 13:07

Kalanları çöpe atmayın! Akşam kalan yemeklerle yapabileceğiniz leziz tarifler

Yemek artıkları, çoğu zaman çöpe atılan ve israf edilen değerli malzemelerdir. Ancak akşam kalan yemekleri değerlendirerek leziz tarifler hazırlamak, hem ekonomik hem de sürdürülebilir bir yaklaşımı temsil eder.

Yemek 12-02-24 23:30

Kalabalık sofralar için ailecek hazırlayabileceğiniz yemek tarifleri

Kalabalık sofralar, sevdiklerimizle bir araya gelip birlikte keyifli vakit geçirebileceğimiz, muhteşem lezzetlerin paylaşıldığı özel anlardır. Bu tarifler, aile büyükleri ve gençler tarafından birlikte hazırlanabilecek, sofraları şenlendirecek ve bağları güçlendirecek lezzet dolu seçenekler sunar. İster geleneksel Türk mutfağından, ister dünya mutfaklarından olsun, her damak zevkine uygun tarifler bulunur. Hazırsanız, birlikte bu muhteşem yemekleri hazırlayalım!

Yemek 12-02-24 23:14

Dünya mutfağı evinizde: Evde kolayca yapabileceğiniz etnik tarifler

Mutfağınızda standart yemekler yapmak yerine dünya mutfağından farklı yemekleri denemeyi seviyorsanız bu tarifler tam size göre. Dünyanın farklı bölgelerinden birbirinden leziz ve popüler yemekleri evinizde kolayca hazırlayabilir, ister doyasıya tüketebilir isterseniz de akşam yemeğine gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hepsi maharetinize hayran kalacak ve tarifini isteyecekler.

Yemek 08-02-24 11:56

Restoranda çektiği video gündem olmuştu... Demet Akalın'ın eleştirilerine ateş püskürdü! Aynı ülkede olmaktan utanıyorum

Geçtiğimiz günlerde gittiği restoranda artan yemekleri saklama kabına koyduğu video ile bir sosyal medya kullanıcısı dikkatleri üzerine çekmişti. Sosyal medya kullanıcısının videosu Demet Akalın ve Jess Molho'nun sunuculuğunu yaptığı 'Gel Konuşalım' programına konu oldu. Sosyal medya kullanıcısı Akalın‘ın kendisi hakkında yaptığı yoruma “Seninle aynı ülkede olmaktan utanıyorum” diyerek ateş püskürdü.

Magazin 02-02-24 13:18

Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?

En lezzetli yemeklerin tadına tat katan soslardır. Et yemekleri, balık yemekleri ya da sebze yemekleri fark etmeksizin hazırlanan özel soslar sayesinde yapılan tüm yemekler, çok daha lezzetli hâle gelir. Birçok farklı yemeğe eşsiz bir lezzet katan beşamel sos da dünyaca ünlü ve bilinenin aksine yapımı son derece kolay bir sostur.

Yemek 27-01-24 00:41

Kanlıca mantarı sotesi tarifi: Kanlıca mantarı sotesi nasıl yapılır?

Özellikle sonbahar aylarında yetişen kanlıca mantarı, Türkiye’ye özgü mantarlar arasında yer alır. Kavurması, kızartması ve sotesi yapılarak sofralarda yerini alan kanlıca mantarı evde de kolaylıkla yapılabilir. İnsan sağlığına da oldukça faydalı olduğu bilinen bu mantar türü halk arasında farklı isimlerle de bilinir.

Yemek 24-01-24 21:57

Mandalinalı tart tarifi: Mandalinalı tart nasıl yapılır?

Mutfağında yeni tarifler denemekten keyif alan, yaptığı yemekleri, tatlıları, çorbaları ya da atıştırmalıkları sevdikleri ile paylaşmayı seven kişiler değişik tariflere açıktır. Özellikle mevsimi gelen taptaze meyvelerden ve sebzelerden yapılan tatlılar ya da yemekleri denemek büyük keyif olur. Siz de böyle düşünüyorsanız mandalinalı tart tarifimizi denemelisiniz.

Yemek 24-01-24 19:15

Airfryer menemen tarifi: Airfryer'da menemen nasıl yapılır?

Birçok farklı yiyeceği, atıştırmalığı, yemeği veya tatlıyı Airfryer ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Airfryer ile hem daha az kalorilerde hem de çok daha sağlıklı olacak şekilde yemekleri kısa süreler içinde pişirebilirsiniz. Uzun pazar kahvaltı sofralarınızı da Airfryer’da hazırlayacağınız çeşitli lezzetlerle renklendirebilirsiniz. Türk mutfağında kahvaltıların ve hatta diğer öğünlerin gözdelerinden biri olan menemeni de Airfryer ile kısa sürede yapabilirsiniz.

Yemek 19-01-24 16:55

Airfryer Adana kebap tarifi: Airfryer'da Adana kebap nasıl yapılır?

Airfryer son zamanlarda tüm mutfakların gözde aleti hâline gelmiştir. Airfryer'a olan bu yoğun ilginin nedeni yemekleri, tatlıları, atıştırmalıkları hem çok daha kısa süreler içinde hem de daha az kalorili ve çok sağlıklı olarak pişirebilmesidir. Türk mutfağına has lezzetlerin, kebapların da pişirilebildiği Airfryer’da Adana kebap da yapabilir ve servis edebilirsiniz.

Yemek 19-01-24 16:32

Airfryer baklava tarifi: Airfryer'da baklava nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihi çok eski yüzyıllara dayanan çok sayıda tatlı vardır. Osmanlı saraylarından günümüze kadar gelmeyi başaran bu lezzetli tatlılardan biri de özellikle bayram günlerinin baş tacı baklavadır. Birçok farklı biçimde servis edilebilen baklava, tüm yiyecekleri, atıştırmalıkları, yemekleri ve tatlıları çok kısa süreler içinde ve daha az kalorili olarak pişirebilen Airfryer ile kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 19-01-24 16:26

Netflix Türkiye fiyatlarına zam! İşte yeni abonelik ücretleri

Sonbahar aylarında abonelik fiyatlarını ciddi şekilde artıran Netflix, yeni yılda da paket fiyatlarına zam yapma kararı aldı. İşte Türkiye'deki Netflix paketlerinin güncel fiyatları...

Haber 16-01-24 09:55

Tam mevsimi: Nefis ayva tatlısı tarifi! Pratik ayva tatlısı nasıl yapılır? Misafirlerinizin bayılacağı lezzet

Sonbahar ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofralarımızı süsleyen ayvanın hem kendisi hem de tatlısı oldukça seviliyor. Tam mevsimi gelmişken denemeniz gereken nefis ayva tatlısı tarifi ile misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. En pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz ayva tatlısı tarifi ile damakları unutulmaz bir tat bırakacaksınız. İşte ayva tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 13-01-24 16:41

Aileler dikkat: Çocuklarda artıyor! Görürseniz hemen doktora başvurun... Uzman isim uyardı

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Mustafaoğlu, sonbahar ve kış aylarında viral solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık görüldüğünü belirterek, “Virüslerden korunmak için okula giden çocuklarımızdan sık sık el yıkamayı, teneffüslerde sınıfların havalandırılması ve toplu alanlarda maske takmayı öneriyoruz” dedi.

Kadin 12-01-24 15:00

Az yağ ile çok lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak 4000 TL altı airfryer modelleri

Evinizde sağlıklı yemekler yapmanın ve atıştırmalıkları daha hafif, daha az yağlı bir şekilde hazırlamanın en pratik yolu olan airfryerlar sağlıklı yaşam tarzınıza uygun alternatifler sunuyor. 4000 TL'nin altında uygun fiyatlarla sunduğumuz bu derlemede, lezzetli yemekleri kolayca hazırlamanızı sağlayacak en popüler airfryer modellerini sizler için bir araya getirdik. Hem bütçenize dost hem de mutfakta size keyifli bir deneyim sunacak airfyerlara gelin, göz atalım.

Yemek 11-01-24 16:26

MasterChef All Star şampiyonu kim oldu? Esra ve Tahsin canlı yayında yarıştı! MasterChef 2023 şampiyonluk ödülü ne oldu? İşte kazanan isim

MasterChef All Star'da aylarca süren heyecan şampiyonun belirlendiği büyük finalle son buldu. TV8 ekranlarında canlı olarak yayınlanan MasterChef All Star finalinde Tahsin ve Esra şampiyon olabilmek için yarıştı. Tahsin ve Esra MasterChef finalinde 3 ayrı turda birbirinden özel yemekler hazırladı. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya, Esra ve Tahsin'in yaptığı yemekleri puanlayarak MasterChef'in yeni şampiyonunu belirledi. MasterChef 2023 şampiyonunun büyük ödülü de belli oldu.

Magazin 08-01-24 06:47

Yılbaşı çiçeği kokinanın bakımı nasıl yapılır? Kokina nasıl yetiştirilir?

Sevdiklerine hediye etmek için bir buket çiçek hazırlatmayı düşünenler, buket içerisine kokina çiçeği eklenmesini de isteyebilirler. Minik kırmızı meyveleriyle yeşile renk katan kokina, sonbahar temalı çiçek buketlerinde hoş bir görünüm sağlayabilir. Ayrıca evinin dekoruna çiçek eklemeyi düşünen kişiler için de uygun bir bitkidir. Peki, kokinanın bakımı nasıl yapılır? Kokina nasıl yetiştirilir?

Kadin 29-12-23 00:48

Airfryer'da belen tava tarifi: Airfryer'da belen tava nasıl yapılır?

Airfryer son zamanların en çok kullanılan mutfak eşyaları arasında yerini aldı. Birçok atıştırmalık ve tatlının yanı sıra hem dünya mutfağından hem de Türk mutfağı lezzetlerinden çeşitli yemekleri Airfryer ile çok kısa süreler içinde yapabilmeniz mümkün. Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden biri olan belen tavayı da Airfryer sayesinde çok daha sağlıklı ve çok daha lezzetli olarak pişirerek servis edebilirisiniz.

Yemek 28-12-23 21:57

İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

Tüm yemek davetlerinizde, tatlıları ve yemekleri, çay kahve sohbetlerinize eşlik edecek atıştırmalıkları Airfryer’da çok kısa süreler içinde ve daha sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Tariflerinizi hızlıca Airfryer ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Özel yemek davetleri için kurulan sofralara eşlik eden en lezzetli yemeklerden biri olan iç pilavlı tavuk dolmayı da Airfryer’da hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-23 16:15

Airfryer patlıcan közleme: Airfryer'da patlıcan közleme nasıl yapılır, Airfryer'da patlıcan nasıl közlenir?

Özel günlerinizde, sevdiklerinize, ailenize ya da dostlarınıza vereceğiniz yemek ziyafetlerinde sunmak istediğiniz tüm tatlıları ve yemekleri Airfryer ile birkaç dakika içinde ve diğer pişirme yöntemlerine oranla çok daha sağlıklı bir şekilde hazırlayıp sunabilirsiniz. Kızartma, közleme ya da haşlama işlemlerini de Airfryer kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 26-12-23 15:30

Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında ve nereli? MasterChef konuk Şef Ömür Akkor'un hayatı

MasterChef Ömür Akkor'un hayatı ve biyografisi merak edildi. Hırs ve mücadelenin tavan yaptığı MasterChef All Star'a zaman zaman ünlü şefler konuk oluyor. Bu akşam konuk olarak gelen Şef Ömür Akkor MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. 1975 yılında dünyaya gelen ünlü şef Akkor, 4000 yıllık yemekleri hayata geçirmektedir. Peki, MasterChef Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında ve nereli? Konuk Şef Ömür Akkor'un restoranı var mı?

Magazin 23-12-23 22:33

Dünyanın en kötü yemekleri arasında seçilmişti ama çıkan haberlerin ardından fiyatı 2 katına çıktı

Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından ’Dünyanın en kötü 100 yemeği’ arasında gösterilen kara lahana çorbası ile ilgili haberlerin basında çıkmasının ardından kara lahana çorbasını tanıtmak ve sahip çıkmak adına birçok şehirde etkinlik düzenlenirken, köylü kadınlar gelen aşırı talepleri fırsata çevirdi.

Yurthaber 21-12-23 10:43

Yunan televizyonunda 'Celal Şengör' vakası: Görenler gözlerine inanamadı! Sosyal medyayı sallayan benzerlik gündem oldu

Komşu Yunanistan'ın televizyon ekranlarında boy gösteren Ilias Alexiou'yu gören Türkler gözlerine inanamadı! "Celal hocanın Yunan televizyonunda ne işi var?" dedirten benzerlik şaşkına çevirdi. Geleneksel yemekleri bir türlü paylaşamadığımız komşumuz bu kez de Prof. Dr. Celal Şengör'e tıpatıp benzeyen birini ekranlara çıkarınca sosyal medya da yıkıldı.

Trend 17-12-23 13:47

İki ilde 'kara lahana' tepkisi! 'Dünyanın en kötü yemekleri' listesinde yer almıştı

Geçtiğimiz günlerde bir platformda yayınlanan 'dünyanın en kötü yemekleri' listesine karalahana çorbası da girmişti. Karadeniz'de sevilerek tüketilen çorbaya haksızlık yapıldığını düşünenler Ordu ve Rize'de bu listeye tepki gösterdi. Toplamda 3 bin vatandaşa çorba dağıtılırken bölge halkı isyanını 'lahanayı tanımıyorlar' sözleriyle gösterdi.

Haber 16-12-23 17:59

BURSA PİDELİ KÖFTE TARİFİ! Enfes Bursa pideli köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Bursa pideli köfte tarifi araştırılıyor. Evde yapılabilecek en güzel tariflerden biri olan pideli köfte, Bursa mutfağının en eski yemekleri arasında yer alıyor. Bursa'nın en bilinen yemeklerinden olan bu tarifi deneyenler vazgeçemiyor. Oldukça eski bir tarihi olan bu tarifi sizler için hazırladık. Peki, Bursa pideli köfte tarifi nedir? Enfes Bursa pideli köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 15-12-23 22:29

Giy ve çık rahatlığı sunan Levi's kapüşonlu sweatshirtte %46 indirim

Her mevsime uygun olan sweatshirtler, özellikle sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi. Soğuk hava şartlarına karşı sizi sıcacık tutacak olan sweatshirtler günün her anına uygun! Spor şıklık yakalamak isteyenlerin favorisi Levi's Hoodie Sweatshirts de kısa süreliğine Yılın Son Fırsatları kapsamında indirimde! İşte detaylar!

Haber 11-12-23 14:43

MASTERCHEF ADANA DÜRÜM TARİFİ: Adana dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kebapçılara taş çıkarın

Adana dürüm tarifi, MasterChef All Star'ın 170. bölüm fragmanı sonrası merak konusu oldu. Somer Sivrioğlu yaptığı açıklamada "Bugünkü konseptimiz dürümler" ifadesini kullandı. Birçok kişi arama motorlarında MasterChef'te yapılacak yemekleri araştırıyor. Peki, Adana dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Adana dürüm tarifi ve malzemeleri...

Yemek 05-12-23 20:50

MASTERCHEF URFA DÜRÜM TARİFİ: Urfa dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Damak çatlatan lezzet

Urfa dürüm tarifi, MasterChef All Star'ın 170. bölüm fragmanı sonrası merak konusu oldu. Somer Sivrioğlu yaptığı açıklamada "Bugünkü konseptimiz dürümler" ifadesini kullandı. Birçok kişi arama motorlarında MasterChef'te yapılacak yemekleri araştırıyor. Peki, Urfa dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef'te yarışmacıların hünerlerini sergileyerek yaptıkları Şanlıurfa'nın meşhur lezzeti olan Urfa dürüm tarifi ve malzemeleri...

Yemek 05-12-23 20:50

En sağlıklı ve lezzetli ızgaraları yapmanızı sağlayacak döküm ızgara tava çeşitleri

En sağlıklı ve pratik ızgara yemeklerini pişirmeniz için üretilen birbirinden kullanışlı döküm ızgara tavalar ile lezzetli sofralar hazırlamaya ne dersiniz? Yemekleri tam kıvamında pişirmeyi sağlayan, kullanımı oldukça kolay döküm ızgara tavaları deneyenler son derece memnun! Et veya sebze yemeklerini pişirmede tercih edebileceğiniz, her mutfakta olması gereken döküm ızgara tava tavsiyelerini sizler için derledik. İşte farklı bütçelere hitap edebilecek döküm ızgara tavalar burada!

Haber 05-12-23 17:54

Cardi B parti tarzıyla dikkat çekti! Frikik vermemek için göğüslerini elleriyle tuttu

Balenciaga'nın Los Angeles'taki Sonbahar 2024 defilesine Nicole Kidman'dan Kim Kardashian'a, Eva Longoria'dan Cardi B'ye pek çok ünlü isim katıldı. Gecede Cardi B iddialı göğüs dekoltesiyle dikkat çekti.

Magazin 03-12-23 14:55

Tehlike çanları çalıyordu! İSKİ'den müjdeli haber geldi

Yaz boyu devam eden sıcak ve yağışsız hava sonrası sonbahar döneminde de beklenilen yağışları alamadık. Birçok bölgede kuraklık önemli bir sorun haline dönüşmeye başlamışken İstanbul'da da barajlar alarm seviyelerine kadar düşmüş ve tasarruf uyarıları gündeme gelmişti. İSKİ baraj doluluk verilerini paylaştı. Buna göre kuvvetli yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk riskli seviyelerden hızla uzaklaştı.

Haber 02-12-23 10:40

MASTERCHEF TOM KHA GAI TARİFİ: Tom Kha Gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tayland mutfağının eşsiz lezzeti!

Tom Kha Gai tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna yarışmacılardan Tayland yemekleri yapmalarını istedi. Somer Şef yaptığı açıklamada "Bugün rotamız Tayland mutfağı" ifadesini kullandı. Peki, Tom Kha Gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef nedeniyle merak konusu olan Tom Kha Gai tarifi...

Yemek 29-11-23 18:33

MASTERCHEF KAO PAD KUNG TARİFİ: Kao pad kung nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tayland'ın tavuklu lezzeti

Kao pad kung tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna yarışmacılardan Tayland yemekleri yapmalarını istedi. Somer Şef yaptığı açıklamada "Bugün rotamız Tayland mutfağı" ifadesini kullandı. Peki, kao pad kung nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte TV8'in sevilen yarışması MasterChef'te yapılan Tayland'ın eşsiz yemeği Kao pad kung tarifi...

Yemek 29-11-23 18:32

MASTERCHEF LARB GAİ TARİFİ: Tayland lezzeti larb gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Püf noktası!

Larb gai tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna yarışmacılardan Tayland yemekleri yapmalarını istedi. Somer Şef yaptığı açıklamada "Bugün rotamız Tayland mutfağı" ifadesini kullandı. Peki, Larb gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte TV8'in sevilen yarışması MasterChef'te yapılan Tayland'ın eşsiz yemeği Larb gai tarifi...

Yemek 29-11-23 18:32

MASTERCHEF MASSAMAN CURRY TARİFİ: Tayland lezzeti massaman curry nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktası!

Massaman curry tarifi, MasterChef izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna yarışmacılardan Tayland yemekleri yapmalarını istedi. Somer Şef yaptığı açıklamada "Bugün rotamız Tayland mutfağı" ifadesini kullandı. Peki, massaman curry nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte TV8'in sevilen yarışması MasterChef'te yapılan Tayland'ın eşsiz yemeği massaman curry tarifi...

Yemek 29-11-23 18:32

MASTERCHEF ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ: Yumuşacık Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktası ve yapımı!

Arnavut ciğeri tarifi MasterChef All Star izleyicileri tarafından araştırılıyor. Türk Mutfağı'nın sevilen yemekleri arasında yer alan bu yemek püf noktalarına dikkat edildiği takdirde lokum gibi, tane tane oluyor. Mehmet Şef, MasterChef'te yaptığı açıklamada "Bugün günlerden 'sokak lezzetleri' arkadaşlar" ifadesini kullandı. Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. İşte Arnavut ciğeri yemeğinin yapılışı...

Yemek 28-11-23 20:53

Son zamanların yükselen trendi pre-cook ile yemek hazırlamak dert olmaktan çıkıyor

Çalışanların, diyet yapanların kurtarıcısı olan pre-cook trendi, son zamanlarda ülkemizde de popülerlik kazandı. Haftalık yemek listenizi çıkarıp tüm yemekleri önceden hazırlayarak zamandan kazanmanızı sağlayan bu trendi anlattığımız ve mutfağınızda olması gerekenleri listelediğimiz yazımızı okumaya hazır mısınız?

Yemek 28-11-23 16:57

Eskişehir’de kampüsten hayran bırakan sonbahar manzaraları

Eskişehir’de bulunan 3 üniversitenin kampüslerinde ki sonbahar manzaraları mest etti.

Yurthaber 23-11-23 11:03