Su Kefiri Nedir Haberleri

'Esrarengiz fare' olarak da biliniyor... Ağrı Dağı eteklerinde böyle görüntülendi

Ağrı Dağı Milli Parkı içindeki Karasu Sulak Alanı’nda yaşayan su maymunları hem havadan hem kardan görüntülendi.

Haber 2024-04-22 17:24:09

Köyde tek başına! Hikayesi film gibi: 12 yıldır yalnız yaşıyor

Aksaray'da Hasan Dağı eteklerindeki Gözlükuyu köyünde yaşayanlar, su olmadığı için 32 yıl önce başka bölgeye taşındı. Ancak evlerini terk etmek istemeyen Salman ailesi ise köylerinde kaldı. Çocukları evlendikten sonra köyü terk eden Selami Salman (68), eşinin de ölümünün ardından köyde 12 yıldır tek başına yaşamaya devam ediyor. Salman, “Burada bulduğum huzuru, başka yerde bulamıyorum. Eşimin mezarının dibinde yer ayırdım. Ölünce eşimin yanına gömsünler’’ dedi. İşte ilginç hikayenin detayları...

Haber 2024-04-22 11:30:08

Seçim sürecinde rakibinin vaadiyle dalga geçmişti! 74 yıl sonra CHP'ye geçen belediyede indirim: 1 liraya düştü

31 Mart seçimleri birçok açıdan ilke sahne olmuştu. Bunlardan biri de Manisa'da yaşandı. Büyükşehir Belediyesi 74 yıl sonra CHP'ye geçmişti. Seçim sürecinde MHP'li başkan Cengiz Ergün ile CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek arasında yaşanan 'su' göndermesi uzun süre konuşulmuştu. Seçimi kazanan Zeyrek görevinin ilk ayında rakibinin 'atma din kardeşiyiz' dediği vaadini gerçekleştirdi.

Haber 2024-04-22 08:43:25

Engelli komşusuna dehşeti yaşattı! Burnunu kırdı ardından semaverin üzerindeki sıcak suyu döktü

Amasya'da komşu aileler arasında gürültü ve balkona çamaşır asılması nedeniyle kavga çıktı. Üst kat komşusunun tekmeli ve yumruklu saldırısına uğrayan bedensel engelli olan Niyazi Gedik'in burnu kırıldı. Aynı kişi ardından ise Gedik'in üzerine semaverdeki sıcak suyu döktü. Niyazi Gedik ile sıcak su ile yanan eşi Çiğdem Gedik hastaneye kaldırılırken, saldırgan M. Ü. ise gözaltına alındı.

Haber 2024-04-21 20:18:03

İhbarname nedir, neden ve nasıl çekilir? İhbarname örneği

Hukuki karşılığı bulunan ve hukukun neredeyse her alanında geçerliliği olan çeşitli belgeler ve işlemler bulunur. Bunlardan ikisi ihbarname ve ihtarnamedir. Birbiriyle çokça karıştırılan bu 2 belge arasında küçük farklar bulunur.

Haber 20-04-24 23:36

İhtarname nedir? İhtarname örneği

Her ülkede olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da çeşitli haklara sahiptir. Bu haklarla vatandaşlar gerek kendilerini gerek sahip oldukları taşınır ya da taşınmaz varlıkları koruyabilir, çeşitli şartlara bağlı olarak sözleşmeler imzalayabilir ya da başka çeşitli işlemler yapabilirler. İhtarname adı verilen belge de bu haklardan biridir ve bazı şartlara bağlıdır.

Haber 20-04-24 22:30

MKK nedir, MKK sicil no nedir? MKK sicil numarası öğrenme

Yatırım işlemleri, borsa hareketleri, iş yerlerine ait olan payların senetleri gibi çeşitli finansal terimler, kurumlar ve kuruluşlar devlet takibinde resmî olarak kullanılır. Bunlardan biri de yine kanunlarca kabul edilen ve resmîyeti bulunan bir kısaltma olan MKK’dir. Peki MKK nedir, MKK sicil no nedir? MKK sicil numarası nasıl öğrenilir?

Haber 20-04-24 21:30

Karar oy birliğiyle alındı! İzmir'de suya indirim

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk birleşiminde, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Finans 19-04-24 20:46

Çanakkale’de 2 kişinin hayatını kaybettiği toprak kaymasında 1 gözaltı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açıldığı sırada 2 kişinin hayatını kaybettiği toprak kaymasına ilişkin 1 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 18-04-24 10:45

GÜNCELLEME 2 - Çanakkale'de kanal kazısında toprak altında kalan 3 işçiden 2'si hayatını kaybetti

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, su kanalı açmak için kazı yapılırken meydana gelen göçükte toprak altında kalan 3 kişiden 2'si yaşamını yitirdi, biri hastanede tedaviye alındı.

Yurthaber 18-04-24 08:41

A101'e musluklu su sebili geliyor! 18 Nisan 2024 A101 Aldın Aldın Kataloğu indirimli ürünleri

A101 Aldın Aldın Kataloğu'nun 18 Nisan Perşembe tarihli sayısı yayınlandı. Onlarca kategoride binlerce ürünün avantajlı fiyatlarla alışveriş severlerle buluştuğu a101 online özel broşürü bu hafta da dopdolu! a101 aktüel ürünler listesindeki indirimli ürünleri keşfetmek isterseniz, detaylar içeriğimizde...

Haber 17-04-24 18:07

Giresun'da su kanalına devrilen minibüsteki 4 kişi yaralandı

Giresun'un Keşap ilçesinde, minibüsün yol kenarındaki su kanalına devrildiği kazada 4 kişi yaralandı.

Yurthaber 17-04-24 15:21

Batman’da 21 yılda 11 milyar 524 milyonluk yatırım yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından son 21 yılda Batman’da 11 milyar 524 milyon TL değerinde 39 tesis inşa ederek bölge ekonomisinin kalkınmasına destek oldu.

Yurthaber 17-04-24 15:16

Diyarbakır bu yıl 2 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ramazan Bayramı'nda kentteki otel ve konaklama mekanlarının yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını bildirdi.

Yurthaber 17-04-24 14:50

Mantar tüketirken bunlara dikkat! Vücudu zehirleyip ölümle sonuçlanabiliyor

Mantar zehirlenmesinin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında arttığını belirten uzmanlar, “Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir” dedi.

Haber 16-04-24 15:24

Fethiye'de dalgıçlar su altında temsili turizm değerlendirme toplantısı yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dalgıçlar, deniz dibinde kurdukları masada temsili turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yurthaber 16-04-24 13:31

eSIM nedir, eSIM nasıl alınır? Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone e-SIM

Hangi GSM operatörüne bağlı olduğu fark etmeksizin tüm mobil cihazıyla iletişim kurmak isteyen kullanıcılar SIM kart edinir. SIM kart olarak kısaltılan ifade Abone Kimlik Modülü anlamına gelir ve açılımı da bu şekildedir. Ancak bu kartlara alternatif olarak bir de e-SIM de geliştirilmiştir.

Haber 16-04-24 12:19

Grok nedir, ne işe yarar? Grok nasıl kullanılır?

Yapay zekâ çeşitli kavramları ve terimleri de günlük hayata sokmayı başarmıştır. Genel olarak Elon Musk ile ortaya atılan çeşitli girişimler ve teknolojik gelişimlerden biri de yapay zekâ ifadesiyle hayatımıza giren Grok olmuştur. Peki, Grok nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Haber 16-04-24 11:53

Starlink nedir, Starlink ne işe yarar? Türkiye'de Starlink çalışır mı?

SpaceX adındaki uzay şirketinin kurucusu, teknolojik girişimci Elon Musk sayesinde günlük hayata birçok terim ve teknoloji girmiştir. Dünya çapında onun girişimleriyle oluşturulan sistemlerden biri de Starlink adı verilen sistem olmuştur.

Haber 16-04-24 11:32

Hayır duası almak için su yolu kazarken hayatını kaybetti

Denizli’de su yolu kazısı sırasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Yurthaber 16-04-24 10:10

Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti

Artvin’in Arhavi ilçesinde duvarın üzerinden su kanalına düşen şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 16-04-24 08:26

Instagram 'bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor' hatası nedir, neden olur, nasıl düzeltilir?

Dünya çapında kullanıcı sayısı her geçen gün biraz daha artmakta olan Instagram birçok özelliğe sahiptir. Hem hikâye paylaşımlarında hem de post adı verilen gönderilerde kullanabilen ya da üzerine reels adındaki videolar kaydedilebilen geniş müzik listeleri de bu uygulamanın sevilen özellikleri arasında yer alır.

Haber 16-04-24 02:41

Duyan akın ediyor, bidon bidon doldurup götürüyor! Yıllardır hastalığa yakalanan 1 kişi bile yok: İşte Türkiye'nin 'şifalı su' köyü

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Karatekin köyü son zamanlarda şehir dışından gelen ziyaretçi akınına uğradı. Çeşmelerden akan suyun şeker hastalığına iyi geldiğini duyanlar bidon bidon doldurup evlerine götürüyor. Köyde hiç kimsenin şeker hastalığına yakalanmaması da dikkat çekti.

Haber 15-04-24 11:48

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 81,29 ölçüldü

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 81,29 seviyelerinde kaydedildi.

Yurthaber 15-04-24 11:36

Yaza girmeden korkutan uyarı geldi! 95 yıl sonra bir ilk yaşanmıştı: Hayatını kaybedenlerin sayısı depremden 100 kat fazla

Türkiye eski yıllara göre daha sıcak bir kışı geride bıraktı. Sıcaklığıyla meşhur Adana'da 95 yılın en sıcak mart ayı yaşandı. Prof. Dr. Mesut Başıbüyük sıcaklık değerlerini 'ilginç' olarak tanımlarken dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Başıbüyük kuraklık ve su kıtlığı uyarısında bulunarak, "Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla" ifadelerini kullandı.

Haber 15-04-24 09:34

İsrail kehanetlerden medet umar hale geldi! Dolaşıma sokulan fotoğraf din savaşlarının ilk kıvılcımı olabilir: Dalga dalga yayılacak

Hayali, Mescid-i Aksa'yı Yahudilere açmak olan İsrail şimdi de tarihi kehanete dayanarak ABD’den getirdiği beş düveden birini ‘kurban’ etmeye hazırlanıyor. Radikal Yahudiler ‘kızıl düve’ kampanyasını başlatarak başta Orta Doğu olmak üzere din savaşlarının dalga dalga yayılmasını ümit ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yapay zekayla oluşturulan fotoğrafının amacı da bu. Peki nedir bu kehanet? İşte detaylar...

Haber 11-04-24 07:43

Wilkinson pomad nedir, ne işe yarar? Wilkinson pomad reçeteli mi?

Cilt üzerinde çeşitli sebeplerden ötürü meydana gelen birçok farklı cilt rahatsızlığı vardır. Bu cilt rahatsızlıkları doğru bir şekilde tedavi edilmediği takdirde, beraberinde daha başka cilt problemlerinin görülmesine neden olabilmektedir. Wilkinson pomad, yaygın olarak ciltle ilgili sorunların iyileştirilmesinde kullanılan bir pomad çeşididir. Yalnızca eczanelerden alınabilen pomad türlerinden biridir. Peki, Wilkinson pomad nedir, ne işe yarar ve reçeteli mi?

Haber 09-04-24 18:48

Mağarada depreme yakalandılar! İzlerken bile anksiyetiniz tutacak... Ben niye nefessiz kaldım?

Bir mağarada keşif gezisi yapan grup, depreme yakalandı. Su dolu mağarada yaşanan gerilim dolu dakikalar anbean kameraya yansıdı. Söz konusu görüntüleri izleyenlerin sosyal medyadaki yorumları ise dikkat çekti: "Ben niye nefessiz kaldım?"

Haber 09-04-24 14:57

Dünyanın en yaşlı insanları bu 8 kuralı uyguluyor! İşte uzun yaşamın sırrı

Çoğumuz hayattan alabileceğimizin en fazlasını almak isteriz. Uzun ve mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Uzmanlara göre 'Güç Dokuz' kuralı 100 yaşına kadar yaşamanıza yardımcı olabilir. Ömrü uzatmak için formda kalmanın, iyi beslenmenin, bol su içmenin ve bazı kötü alışkanlıklara son vermenin yanı sıra 'Güç Dokuz' kuralını hayatınıza benimseyebileceğiniz iddia ediliyor.

Haber 08-04-24 07:58

IMEI nedir, IMEI sorgulama nasıl yapılır? E-devlet IMEI sorgulama

Her mobil cihazın resmî satın alma işlemi sırasında kesilen faturada yer alan, aynı zamanda telefona ya da mobil cihaza ait kutuda yazan bazı bilgiler vardır. Bunlardan biri de her cihazda ayrı olarak bulunan IMEI numarasıdır. Bu numara her telefonda olmak zorundadır.

Haber 07-04-24 17:44

Binlerce yılan balığı ölü bulundu! Gizemini koruyor: Kimse nedenini bilmiyor... Araştırmalar devam ediyor

Yeni Zelanda'da tatlı su akıntısında binlerce yılan balığı ölü bulundu. Temel Sanayi Bakanlığı'na bağlı çevre yetkilileri tarafından bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Olay bu yıl ülkede görülen ikinci toplu yılan balığı ölümü olarak kayıtlara geçti.

Trend 06-04-24 14:56

Modern Dekor yapay çiçek dekorasyon fikirleri

İşletmelerde, mekanlarda ve evlerde yapay çiçek uygulamaları vazgeçilmez bir dekorasyon olmaya başladı. Yapay vazo çiçeklerinden, dikey bahçe uygulamalarına kadar sonsuz uygulama örnekleriyle gören herkesi büyülüyor. Modern Dekor Adana yapay çiçek dekorasyonu çeşitlilik ve kullanım alanları da bir hayli fazla. Canlı çiçeklere göre daha uzun ömürleri olan ve ilk günkü canlılığını koruyan yapay çiçekler, günümüzde her alanda ve her işletmede olması gerektiğini düşünüyoruz. Peki nedir bu yapay çiçe

Haber 05-04-24 15:44

'Her gün Tanrı'yla konuşuyorum bana bir şey olmaz' dedi! Üzerine sıcak su dökmelerini isteyen papaz haşlandı

Gana'da kaydedildiği iddia edilen görüntüler kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Görüntülerde her gün Tanrı'yla konuştuğunu iddia eden bir adam üzerine sıcak su dökülmesini istedi. Sıcak suyunun tenine temas etmesiyle birlikte koşarak kaçan adamın o anları sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 05-04-24 13:18

Su basan dairesinde dans gösterisi yaptı! TikTok'tan paylaşınca sosyal medya kullanıcıları 'kanalizasyon suyu' endişesi yaşadı

TikTok'ta su basan dairesinde dans eden bir kadının yaptığı paylaşım kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti. Kullanıcılar daireyi basan suyun kanalizasyon suyu olduğuna dair endişelerini dile getirdikten sonra gönderiye yorum yağdı.

Trend 05-04-24 09:56

Evcil hayvanına takan da var, valizinin içine atan da... Airtag nedir, ne işe yarar?

Airtagler sayesinde artık kaybolan eşyalar sorun olmaktan çıkıyor. "Airtag nedir?", "airtag ne işe yarar?, "airtag nasıl çalışır?" gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız sizin için bu içeriğimizde hepsinin yanıtı var. Üstelik iki teknoloji devi Apple ve Samsung'un airtag modellerini, aksesuarlarını da sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar!

Haber 05-04-24 06:14

Radye temel nedir, ne işe yarar? Radye temel depreme dayanıklı mı?

Deprem her insan için son derece korkunç doğal afetlerden biridir. Deprem ülkesi olarak kabul edilen Türkiye’de birçok kez deprem yaşanmıştır. Binaların temellerinin sağlam olması için ise bazı teknik sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu teknik sistemlerden biri de radye temel sistemidir. Peki, radye temel nedir, ne işe yarar ve depreme dayanıklı mı?

Finans 04-04-24 20:17

Hamit altın nedir, kaç gram? Hamit altın kaç çeyrek eder?

Piyasada birçok farklı altın çeşidi mevcuttur. Bu altınların bazıları finansal araç olarak tercih edilirken bazıları ise süs eşyası veya takı amacıyla kullanılmaktadır. Hamit altın da piyasada bulunan altın türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Gram yönünden fazla olan bu altın türü, diğer altın çeşitlerine nazaran daha pahalı olabilmektedir. Peki, Hamit altın nedir, kaç gram ve kaç çeyrek eder?

Finans 04-04-24 20:17

Gremse altın nedir, kaç gram? Gremse altın kaç tane çeyrek eder?

Günümüzde gerek yatırım amacıyla gerekse takı olarak tercih edilen çok sayıda altın çeşidi bulunmaktadır. Her altın türünün kendine has birtakım önemli özellikleri vardır. Kimi altınlar gram yönünden daha ağırken kimi altınlar ise boyut ve tasarım açısından daha farklıdır. Gremse altın da kulplu ya da kulpsuz seçenekleriyle öne çıkan değerli bir maden türüdür. Peki, gremse altın nedir, kaç gram ve kaç tane çeyrek eder?

Finans 04-04-24 20:16

Uzman isimden önemli uyarı! 'El ve ayak uyuşması o hastalığın belirtisi olabilir'

Diyabet hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Susuzluk, çok su içme ve sık idrara çıkma, kilo kaybı, tekrarlayan enfeksiyonlar, el ve ayaklarda uyuşma ve daha ciddi vakalarda koma, diyabetin başlıca belirtileridir” dedi.

Haber 04-04-24 15:50

O şehir için korkutan tahmin! Tarih verdi 'Göl ikiye ayrılabilir'

Isparta’nın su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimini sağlamak üzere oluşturulan İl Su Kurulu Vali Aydın Baruş başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Karaaslan, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi üzerine bir araştırma yaptıklarını belirterek, “2021 yılındaki kuraklık yaşanırsa 2028 yılında Eğirdir Gölü’müz maalesef 913 metreye geriliyor ve göl ikiye ayrılıyor” dedi.

Haber 03-04-24 15:33

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 03-04-24 11:58

Kızıl eğrelti otları Kızılırmak Delta'sında su yüzeylerini kapladı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yayılış gösteren kızıl eğrelti otu (azolla filiculoides), deltadaki su yüzeylerini kızıla bürüdü.

Yurthaber 03-04-24 11:57

Bandırma'da sahilde bulunan cesedin Marmara Denizi'nde batan geminin kaptanına ait olduğu belirlendi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde geçen ayın sonunda kıyıya vuran cesedin, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı geminin kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'a ait olduğu tespit edildi.

Yurthaber 03-04-24 07:32

Van'da seçim gerginliği devam ediyor! Ateş yakıp yolları kapattılar: Olaylar diğer illere de sıçradı

DEM Parti’nin, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığının açıklanmasının ardından bir grup, parti binası önünde bir araya geldi. Sloganlar atıp yürüyüşe geçen grubu polis, basınçlı su sıkıp, gaz bombaları kullanarak dağıttı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak, İzmir'de 89 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber 02-04-24 23:23

Bir türlü geçmeyen lekelerin korkulu rüyası olacak en iyi kireç sökücü önerileri

Temizlik ve hijyen söz konusu olduğunda kullanacağınız ürünlerin önemi oldukça büyük. Özellikle mutfak ve banyo gibi alanlarda zamanla oluşan inatçı kireç ve paslanma sorunlarıyla başınız dertteyse en etkili kireç sökücü ürünlerle işiniz çok kolay! Üstelik fazla zaman ve efor harcamadan! Peki, kireç sökücü ne işe yarar? Kireç sökücü, su ile devamlı temas hâlinde olan ve kireci emen yüzeyleri temizlemek için kullanılır. Öyleyse gelin, bu mucizevi ürünleri birlikte incelemeye başlayalım.

Haber 01-04-24 17:58

Kocaeli'de plastik su tankı üreten fabrikada çıkan yangın söndürüldü

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde plastik su tankı imalatı yapılan fabrikada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yurthaber 01-04-24 14:03

“Türkiye’nin En Büyük Bilişim Etkinliği” İLTEK Günleri’nin 19.sunda neler yaşandı?

Nokia, Vodafone ve Arçelik gibi sektörlerinin dev isimleri ile 26-27-28 MART 2024 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutaşa Yerleşkesi’nde “Türkiyenin En Büyük Bilişim Etkinliği” olarak bilinen İLTEK Günleri etkinliği’nin 19.su gerçekleşti.

Haber 01-04-24 11:26

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 30-03-24 11:58

Lyme hastalığı nedir, geçici midir? Lyme hastalığı belirtileri ve tedavisi

Doğanın güzelliklerinden keyif alırken, dikkat etmemiz gereken bir tehdit var: Lyme hastalığı. Bu hastalık, genellikle kene ısırıklarıyla taşınan bir bakteri olan Borrelia burgdorferi'nin neden olduğu bir enfeksiyondur. Sivrisinekler ve diğer böcekler gibi vektörler aracılığıyla insanlara bulaşabilir. Peki, lyme hastalığı nedir?

Haber 30-03-24 11:49