Sumak Faydalari Nelerdir Haberleri

Bakan Tunç, görevde yükselme sınav sorularıyla ilgili iddiaları yalanladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığının görevde yükselme sınavında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?" ve "Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının sorulduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Haber 2024-04-17 17:54:24

Evinizin havasını değiştirecek halı modelleri ve kullanım alanları nelerdir?

Ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından olan halı seçiminde, herkesin zevkine uygun birçok model ve tasarım bulunmaktadır. Salon, oturma odası, mutfak, çocuk odası, genç odası, koridor ve yatak odası gibi farklı kullanım alanları için halı almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri "Halı Kullanım Alanları"dır. Duvar rengine ve mobilyalara kolaylıkla uyum sağlayan halı modelleri, aynı zamanda kullanışlı tasarımlarıyla evinizin dekorasyonunu uygun maliyetlerle yenilemenize yardımcı olur.

Haber 2024-04-05 14:47:39

Altın çeşitleri nelerdir? Kaç tane altın çeşidi vardır?

Gerek yatırım gerekse de süs eşyası olarak kullanılan birçok değerli maden bulunmaktadır. Bu değerli madenlerin başında altın gelmektedir. Altının çok sayıda farklı türü de mevcuttur. Peki, altın çeşitleri nelerdir ve kaç tane altın çeşidi vardır?

Finans 2024-04-03 19:03:03

Marfan sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Marfan tanısı nasıl konulur? Marfan sendromu tedavisi

Marfan Sendromu, insan bedenindeki bağ dokusunda meydana gelen bir genetik bozukluk olarak tanımlanır. Bu sendrom bir proteindeki mutasyonlardan kaynaklanır ve birçok fiziksel özelliğe ve sağlık sorununa yol açabilir. Bu durum, nadir görülen ancak karmaşık bir rahatsızlıktır. Peki, marfan sendromu nedir?

Haber 2024-03-30 11:58:15

Diğer Haber Etiketleri

Yılmaz Tunç halı ev dekorasyon altın çeşitleri Altın çeyrek altın gram altın tam altın cumhuriyet altını gremse altın reşat altın hamit altın marfan sendromu boyun fıtığı boyun fıtığı belirtiler boyun fıtığı belirtileri boyun fıtığı belirtileri nelerdir boyun fıtığı belirtisi boyun fıtığı ne iyi gelir boyun fıtığı tedavisi boyun fıtığına ne iyi gelir boyun fıtığının belirtileri Meme kanseri meme kanseri belirtileri obsesif kompülsif bozukluk okb ne demek evlilik kredisi Lima demans demans hastalığı demans hastalığı nedir demans ne demek demans nedir nikah memuru maaşı nikah memuru nasıl olunur kanser akciğer kanseri apandisit apandis apandisit ağrısı nerede olur apandisit ameliyatı apandisit belirtileri seçim yasakları sandık görevlisi seçim tuz lambası tuz lambası faydaları tuz lambasının faydaları Kiraz faydaları nelerdir hatmi çiçeği faydaları hatmi çiçeğinin faydaları ceviz suyu neye iyi gelir zeytin yaprağı zeytin yaprağı çayı zeytin yaprağının faydaları zeytin yaprağı çayının faydaları susam yağı faydaları sumağın faydaları sumağın zararları roka meyan kökünün faydaları meyan kökü faydaları meyan kökü meyan kökü ne işe yarar basur basur ağrısına ne iyi gelir basur belirtileri basur evde tedavi basur için krem basur kanaması basur kremi basur kremleri basur nasıl geçer basur nasıl geçer evde basur ne iyi gelir basur neden olur basur nedir basura ne iyi gelir basura ne iyi gelir evde overthinking meniere meniere hastalığı kırkkilit otu kırkkilit otu faydaları bamyanın faydaları bamya balın faydaları balın faydaları nelerdir kan vermenin faydaları kan kan vermek dut pekmezi faydaları dut pekmezinin faydaları kuru incirin faydaları kuru incirin kadınlara faydaları kuru incir kestane balı misvak faydaları misvak nasıl kullanılır altın çilek altın çileği bakla Kapadokya soğan kış çayı greyfurt faydaları greyfurt oruç tutmanın faydaları oruç tutmanın faydaları nelerdir Ramazan hurmanın faydaları zencefilin faydaları zencefil kahvenin faydaları kahvenin zararları türk kahvesinin faydaları aspir maden suyu kakule kakule çayı peynirin faydaları peynir suyun faydaları su armut

Boyun fıtığı belirtileri nelerdir, boyun fıtığına ne iyi gelir? Boyun fıtığı tedavi edilmezse ne olur?

Günümüzde modern yaşam tarzının getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji kullanımı ve hareketsizlik gibi faktörler nedeniyle boyun fıtığı vakalarında artış görülmektedir. Boyun fıtığı, boyun omurlarındaki disklerin zayıflaması veya hasar görmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durum boyun omurlarının arasındaki disklerin yer değiştirmesi veya sıkışmasıyla karakterizedir.

Haber 29-03-24 11:09

Meme kanseri belirtileri nelerdir? Meme kanseri nasıl anlaşılır?

Meme kanseri dünya genelinde kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biridir ve erken teşhis önemlidir. Her yıl binlerce kadının hayatını etkileyen bu hastalık, farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak için büyük bir çaba gerektirir. Kadınlar arasında farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak, bu mücadeleyi güçlendirmek ve daha fazla hayat kurtarmak için kritik öneme sahiptir.

Haber 28-03-24 15:00

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) nedir, belirtileri nelerdir? Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisi nasıl yapılır?

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), insan zihninin karmaşık bir labirentinde dolaşan ve sıklıkla sıkıntıya yol açan bir fenomendir. Zihin, tekrar tekrar beliren ve mantıklı olmayan düşüncelerle dolup taşar; buna obsesyonlar denir. Bu obsesyonlar, kişinin endişe ve korkularını artırır, onları rahatsız eder ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Haber 28-03-24 12:16

Evlilik kredisi nedir, şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi yardımının belli başlı koşulları karşılayan kişilere yapılacağı bilinir. 15 Şubat 2024 itibarıyla başvurulabilen devlet destekli evlilik kredisinin miktarı 150.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu krediye başvurmak isteyen kişilerin ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma gibi temel şartları karşılamaları gerekir. Evlilik kredisinin diğer başvuru şartlarının detaylı bir şekilde sıralanması ise sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması bakımından önemlidir.

Finans 26-03-24 19:37

Lima sendromu nedir, nedenleri nelerdir? Lima sendromu belirtileri ve tedavisi

Lima Sendromu, kaçırılan kişi ile kaçıran kişi arasında gelişen duygusal bağı ifade eden bir durumdur. Bu sendromda rehin alan ya da kaçıran kişi bir süre sonra kaçırılan ya da rehin alınan kişiye karşı bir bağ geliştirir. Kaçıran kişi kendisini kaçırılan kişinin yerine koyar, derin bir empati ve bağlılık geliştirir. Bu süreç içerisinde de 2 kişi arasında bir bağ kurulur. Peki, adını yaşanmış bir olaydan alan Lima sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Haber 26-03-24 18:32

Demans nedir, neden olur? Demans hastalığı belirtileri nelerdir?

Demans sadece bireyin zihinsel işlevlerini değil aynı zamanda aile bağlarını, toplumsal dinamikleri ve sağlık sistemlerini de derinden etkileyen karmaşık bir hastalıktır. Ancak bilinçli bir yaklaşımla, bu zorluğun üstesinden gelmek mümkündür. Demansla mücadelede erken tanı ve tedavi hayati öneme sahiptir

Haber 25-03-24 12:01

Nikah memuru nasıl olunur? Nikah memuru olma şartları nelerdir? Nikah memuru maaşı

Kaç TL kazandığı merak edilen nikah memurları genellikle İktisat veya Hukuk gibi bölümlerden mezun olduktan sonra bu mesleği yapar. Devlet tarafından kendileri için belirlenen net bir ücret olmayan nikah memurlarının temel görevleri çiftlerin resmî nikahlarını kıymaktır. Dolayısıyla bir nikah memurunun iletişim, insan ilişkileri ve hukuk gibi konularda yetkinlik kazanması önemlidir. Bununla birlikte bir nikah memurunun ne kadar kazanacağının değişiklik gösterebildiği söylenmelidir.

Finans 23-03-24 21:21

Akciğer kanseri nedir? Akciğer kanseri belirtileri nelerdir?

Akciğer kanseri, dünya genelinde en yaygın kanser türlerinden biridir. Her yıl milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sigara içmek gibi zararlı alışkanlıklarla ilişkilendirilse de, bu sadece bir risk faktörüdür. Akciğer kanseri, zamanla oluşan genetik mutasyonlar, çevresel faktörler ve kişisel sağlık geçmişi gibi çeşitli etkenlerin karmaşık bir etkileşimi sonucunda ortaya çıkabilir.

Haber 23-03-24 10:52

Apandisit nedir, neden olur? Apandisit belirtileri ve tedavisi

Apandisit, apendiksin (kör bağırsak) iltihaplanması olarak bilinen ani ve acil bir tıbbi durumdur. Apendiks, bağırsakların başlangıcında bulunan ve bağışıklık sistemi için önemli olan bir yapıdır. Apandisit, apendiksin tıkanması sonucu bakterilerin çoğalması ve iltihaplanmasıyla meydana gelir. Peki, apandisit nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-03-24 15:25

Seçim yasakları nelerdir? Seçim yasakları ne zaman başlar? Seçim günü yasakları

Belirli aralıklarla yapılan seçimlerde bazı önemli yasaklar da uygulanmaktadır. Bu yasaklar ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenmektedir. YSK tarafından belirlenen bu yasaklar Resmî Gazete üzerinden de paylaşılmaktadır. Peki, seçim yasakları nelerdir ve seçim yasakları ne zaman başlar?

Haber 18-03-24 18:59

Sandık kurulu kimlerden, kaç kişiden oluşur? Sandık kurulu görevleri nelerdir? Sandık görevlisi sorgulama

Bir toplumun kamu hizmetini yerine getirmesi adına bir veya birden fazla kişiyi tercih ettiği, atama ya da tayin etme gibi süreçleri kapsadığı seçme eylemi seçim olarak tanımlanmaktadır. Seçimlerde bazı bireylerin ise önemli görevleri vardır. Bu görevler sandık kurulu kategorisinde bulunan kişileri kapsamaktadır.

Haber 18-03-24 18:55

Tuz lambası nedir, faydaları nelerdir? Tuz lambası ne işe yarar?

Kimyasal bir madde olarak karşımıza çıkan sodyum klorür, aynı zamanda sofralarımızda sıklıkla yer alan tuz olarak da bilinmektedir. Tuz, yüzyıllardan beri insanoğlu tarafından kullanılan bir besin maddesi olmakla birlikte pek çok önemli fayda da sağlamaktadır. Bu faydalardan biri tuz lambası şeklinde kullanımıdır. Lamba şeklinde olan kullanımında yaygın olarak doğal tuzlar tercih edilmektedir. Peki, tuz lambası nedir, faydaları nelerdir ve ne işe yarar?

Haber 16-03-24 18:50

Kirazın faydaları nelerdir? Kiraz hangi hastalıklara iyi gelir?

Gerek lezzetinden kaynaklı gerekse insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak amacıyla tüketilen birçok farklı meyve çeşidi vardır. Kiraz da zengin besin değeri ile dikkat çeken meyve çeşitlerinden biridir. Prunus türüne ait pek çok ağacın meyvesi, kiraz olarak adlandırılmaktadır. İçerisinde çekirdek bulunan ve çoğunlukla kırmızı renge sahip olan bu meyvenin sağlık açısından önemli yararları vardır. Peki, kirazın faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 16-03-24 18:48

Hatmi çiçeğinin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Öksürük için hatmi çiçeği nasıl yapılır?

İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip birçok farklı bitki çeşidi vardır. Hatmi çiçeği de bu bitkiler arasında bulunan ve ebegümecigiller ailesine mensup olan bir bitki türüdür. Yaygın olarak ise dere kıyılarında ve sulak alanların hâkim olduğu bölgelerde görülen bu bitkinin sağlık açısından önemli yararları bulunmaktadır. Peki, hatmi çiçeğinin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve öksürük için hatmi çiçeği nasıl yapılır?

Haber 16-03-24 18:47

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

İnsan sağlığı adına önemli olan birçok farklı besin kaynağı vardır. Ceviz de bu besinler arasında yer almakla birlikte önemli bir protein deposudur. Ceviz ağacının meyveleri olarak bilinen bu besinin kendisi kadar suyu da oldukça faydalıdır. Binlerce yıldır atıştırmalık olarak da tüketilen cevizin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, ceviz suyu için de geçerlidir. Peki, ceviz suyunun faydaları nelerdir ve aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

Haber 16-03-24 18:45

Zeytin yaprağının faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı kaynatılıp içilirse neye iyi gelir?

Zeytin yaprağı geçmiş zamanlardan bugüne kadar pek çok farklı alanda kullanılan yararlı bir bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Zeytin ağacının yaprakları olarak bilinen zeytin yaprağının sağlık üzerinde de önemli faydaları bulunmaktadır. Uzun seneler çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılan bu bitki türünün kendisi kadar yağı da oldukça şifalıdır. Peki, zeytin yaprağının faydaları nelerdir ve kaynatılıp içilirse neye iyi gelir?

Haber 15-03-24 18:56

Susam yağının faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Susam yağı ilişkide kullanılır mı?

Asırlardır hem geleneksel tıp hem de alternatif tıp alanında şifa amacıyla kullanılan çeşitli doğal yağlar vardır. Susam yağı da bu doğal yağlar arasında olmakta birlikte insan sağlığı açısından önemli faydaları bünyesinde barındırmaktadır. Susam bitkisinin tanelerinden elde edilen bu yağın içeriği tamamen bitkisel bileşenlerden oluşmaktadır. Peki, susam yağının faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve ilişkide kullanılır mı?

Haber 15-03-24 18:55

Sumağın faydaları nelerdir? Sumak nelere iyi gelir?

Yiyeceklere lezzet vermek için kullanılan birçok farklı baharat çeşidi vardır. Bu baharatlardan biri de ekşi tadıyla öne çıkan, gerek Türk mutfağının gerekse Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan sumaktır. Sumak ağacının kırmızı renklere sahip meyvelerinin öğütülmesi ile elde edilen bu baharatın en önemli özelliklerinden biri insan sağlığı üzerinki olumlu etkileridir. Peki, sumağın faydaları nelerdir ve nelere iyi gelir?

Haber 15-03-24 18:54

Rokanın faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Roka günde ne kadar tüketilmeli?

İnsanların severek yediği, sağlık açısından da büyük yararları olan birçok farklı bitki çeşidi bulunmaktadır. Roka da aromatik lezzetiyle öne çıkan ve insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan bir bitki türüdür. Turpgiller ailesinin bir üyesi olarak karşımıza çıkan roka sebze kategorisi içerisinde yer almaktadır. Yaygın olarak Ege ile Akdeniz tarafında yetiştirilmektedir. Peki, rokanın faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar tüketilmeli?

Haber 15-03-24 18:53

Meyan kökünün faydaları nelerdir, meyan kökü hangi hastalıklara iyi gelir? Meyan kökü balgam söker mi?

Geçmişte pek çok farklı medeniyet tarafından şifa niyetiyle kullanılan çok sayıda bitki türü bulunmaktadır. Meyan kökü de sağlık için kullanılan, kökeni Çin, Hint, Mısır ve eski Asur kültürlerine kadar dayanan bir bitki çeşididir. Baklagiller ailesine mensup olan bu bitki görünüm açısından çalıyı andırmaktadır. Bu bitkinin insan sağlığı üzerinde çok önemli yararları vardır. Peki, meyan kökünün faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve balgam söker mi?

Haber 15-03-24 18:51

Basur nedir, belirtileri nelerdir? Basur nasıl geçer?

Basur, tıbbi terimle hemoroid olarak da bilinen, anüs veya makat bölgesindeki damarlarda şişme ve iltihaplanma sonucu oluşan yaygın bir rahatsızlıktır. Bu durum, kan damarlarının veya rektumun etrafındaki yumuşak doku ve damarların şişmesi veya iltihaplanması nedeniyle oluşabilir. Hemoroid genellikle acı, kaşıntı, kanama ve şişlik gibi belirtilerle kendini gösterir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Haber 13-03-24 20:27

Overthinking (aşırı düşünme) sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Overthinking (aşırı düşünme) sendromu tedavisi

Overthinking, insanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmaya çalışırken sıkça yaşadıkları bir durumdur. Bu, bir konu veya durum hakkında aşırı düşünme, analiz etme ve endişelenme eğilimidir. Genellikle gelecekle ilgili korkular, geçmişteki hatalar veya belirsizlikler üzerinde aşırı odaklanmakla ilişkilendirilir. Overthinking, kişinin zihnini işgal ederek stres, anksiyete ve hatta depresyon gibi olumsuz duygulara yol açabilir.

Haber 13-03-24 19:58

Meniere hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Meniere hastalığının çaresi var mı?

Meniere hastalığı, iç kulağın dengesini sağlayan yapıların anormal bir şekilde çalışması sonucunda ortaya çıkan kronik bir iç kulak bozukluğudur. Bu hastalık genellikle ani başlayan baş dönmesi atakları, işitme kaybı, kulak çınlaması ve dolgunluk hissi gibi semptomlarla karakterizedir.

Haber 13-03-24 19:12

Kırkkilit otunun faydaları nelerdir, kırkkilit otu ne işe yarar? Kırkkilit otu romatizmada nasıl kullanılır?

Geçmişten günümüze kadar sağlık için kullanılan birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Kırkkilit otu da bu bitki türleri arasında olmakla birlikte şifalı bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Equisetum olan bu bitki, atkuyruğugiller ailesinin bir üyesi olarak bilinmektedir. Kendine yeşil rengiyle öne çıkan bu bitkinin sağlık üzerinde çeşitli yararları vardır. Peki, kırkkilit otunun faydaları nelerdir, ne işe yarar ve romatizmada nasıl kullanılır?

Haber 13-03-24 18:11

Bamyanın faydaları nelerdir? Bamya hangi hastalığa iyi gelir, bağırsaklara iyi gelir mi?

İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan pek çok bitki türü bulunmaktadır. Bamya da ebegümeciler ailesine mensup olan ve tüylü yapısıyla öne çıkan bir bitki çeşididir. Sebze kategorisi içerisinde yer alan bamya özellikle akşam yemeği sofralarında çok sık tüketilmektedir. Bünyesinde barındırdığı çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde oldukça yararlıdır. Peki, bamyanın faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 13-03-24 18:10

Balın faydaları nelerdir? Bal hangi hastalıklara iyi gelir, aç karnına bal yemek ne işe yarar?

Bal, en önemli besin kaynaklarından biri olarak bilinmektedir. Arılar tarafından meyve tomurcukları veya çiçekli bitkiler kullanılarak yapılan balın insan sağlığı üzerinde de çok önemli yararları bulunmaktadır. Günümüzde 300’den fazla bal türü vardır. Doğru bir şekilde tüketildiği takdirde bazı rahatsızlıkların giderilmesinde de etkilidir. Peki balın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve aç karnına bal yemek ne işe yarar?

Haber 13-03-24 18:09

Kan vermenin faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kan verince vücutta neler olur?

Günümüzde pek çok kişi bazı hastalıklardan kaynaklı kan bağışına ihtiyaç duymaktadır. Gerekli kan bulunamadığında insanların hayatları tehlikeye girebilmektedir. Bu noktada sağlık açısından hiçbir rahatsızlığı olmayan bireylerin düzenli olarak kan vermesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca düzenli olarak kan vermenin insan sağlığı açısından da olumlu etkileri vardır.

Haber 12-03-24 18:19

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı pekmez türü mevcuttur. Dut pekmezi de bu pekmez türlerinden biri olmakla birlikte besleyici bir özelliğe sahiptir. Dut meyvesinin ezilip kaynatılması ile elde edilen şurup türü, dut pekmezi şeklinde adlandırılmaktadır. Dut pekmezi şurup formunda olduğundan içimi oldukça kolaydır. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller içermektedir. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir ve aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Haber 12-03-24 18:17

Kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kuru incir günlük ne kadar tüketilmeli?

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. İncir de bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Ficus olan incir, dut ailesine mensup bir meyve türüdür. İncirin kurutulmuş hâli ise kuru incir olarak tabir edilmektedir. Kuru incirin de taze incir meyvesi kadar sayısız yararı mevcuttur. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir ve günlük ne kadar tüketilmeli?

Haber 12-03-24 18:16

Kestane balının faydaları nelerdir? Kestane balı balgam söker mi, yatarken kestane balı yenirse ne olur?

Günümüzde çok sayıda farklı içeriğe sahip bal bulunur. Kestane balı da bu bal türlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kestane ağaçlarında bulunan çiçek özleri arılar tarafından toplanır. Bu toplanan çiçek özlerinden de kestane balı elde edilir. Bu balın özellikle geleneksel tıp alanında kullanımı epey bir yaygındır. İçeriğinde bulunan bileşenlerinden dolayı sağlık için oldukça yararlıdır. Peki kestane balının faydaları nelerdir, balgam söker mi ve yatarken kestane balı yenirse ne olur?

Haber 12-03-24 18:14

Misvak faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Misvak dişi beyazlatır mı?

Misvak, yüzyıllardan beri kullanılan doğal bir ağaç dalı olarak karşımıza çıkan ve İslam’da da son derece büyük bir öneme sahip olan bir temizlik malzemesidir. Bilimsel ismi Salvadora persica olarak bilinen bir ağacın dallarının yontulma işleminden geçmesi sonucu ortaya çıkan misvak, özellikle ağış ve diş sağlığı açısından büyük yararlar sağlamaktadır. Peki, misvak faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve dişi beyazlatır mı?

Haber 09-03-24 19:05

Altın çileğin faydaları nelerdir, altın çilek hangi hastalığa iyi gelir? Altın çilek günde ne kadar yenmeli?

Hem vitamin hem mineral hem de çeşitli antioksidanlar açısından zengin olan birçok meyve türü vardır. Altın çilek de bu meyve türlerinden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Physalis peruviana olan altın çilek, Physalis ailesine mensup meyveli bir bitki çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüksek lif içeriğine sahip olan bu meyvenin sağlık açısından da önemli etkileri mevcuttur. Peki, altın çileğin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar yenmeli?

Haber 09-03-24 19:04

Baklanın faydaları nelerdir? Bakla hangi hastalığa iyi gelir?

Besleyici nitelik taşıyan ve sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı baklagil çeşidi vardır. Bakla da bu baklagiller sınıfı içerisinde yer alan tek senelik bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilimsel ismi Vicia faba olan bakladan yaygın olarak yem bitkisi, hayvan yemi ve gıda tarımı yapılmaktadır. Lezzetli bir baklagil çeşidi olan baklanın sağlık alanında da çeşitli faydaları mevcuttur. Peki, baklanın faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 09-03-24 19:02

Kapadokya soğanı nedir? Kapadokya soğanı faydaları nelerdir?

Kapadokya soğanı, asırlardır kullanılan bir endemik bitki çeşididir. Bu bitkinin mucizevî olarak nitelendirilen pek çok önemli yararı olduğuna inanılır. Peki, Kapadokya soğanı nedir ve faydaları nelerdir?

Haber 09-03-24 19:01

Kış çayı faydaları nelerdir? Kış çayı ne işe yarar, öksürüğü keser mi?

Nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar çoğunlukla kış mevsiminde yaygın görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına bazı şifalı bitkiler ve meyve çeşitleri kullanılmaktadır. Çoğunlukla rezene, ıhlamur, elma, kuşburnu, limon, zerdeçal, zencefil gibi bitki, baharat ve meyve çeşitleri kullanılarak hazırlanan içecek türü, kış çayı olarak adlandırılmaktadır. Peki, kış çayının faydaları nelerdir, ne işe yarar ve öksürüğü keser mi?

Haber 08-03-24 18:34

Greyfurtun faydaları nelerdir? Greyfurt hangi hastalıklara iyi gelir, kimler greyfurt yememeli?

Sağlık açısından birçok farklı özelliğiyle öne çıkan çok sayıda meyve çeşidi mevcuttur. Greyfurt da bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Sedef otugiller ailesine mensup olan bu meyve, yaprak dökmeme niteliğine sahiptir. Altıntop ismiyle de bilinen bu meyvenin tadı ise biraz ekşidir. Tropik meyveler arasında bulunan greyfurt, antioksidan yönünden de zengindir. Peki, greyfurtun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve kimler yememeli?

Haber 08-03-24 18:32

Oruç tutmanın faydaları nelerdir? Oruç tutmak hangi hastalıklara iyi gelir?

Oruç kelimesi, dilimize Farsçadan girmiş bir sözcük olarak karşımıza çıkmaktadır. Oruç, Yüce Allah’a ibadet niyeti ile gerek içme gerekse yeme alışkanlıklarından belirli bir süre dâhilinde kendini alıkoyma manasına gelmektedir. İslam’da 5 tane önemli şart mevcuttur. Oruç tutmak da bu şartlar arasında yer alır. Ayrıca oruç tutmanın beden sağlığı üzerinde son derece olumlu faydası da vardır. Peki, oruç tutmanın faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 08-03-24 18:31

Hurmanın faydaları nelerdir? Günde kaç tane hurma yemek gerekir, hurma bağırsaklara iyi gelir mi?

Hurma, palmiyegiller ailesine mensup, yaygın olarak çöl, tropikal ya da ılıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu kahverengi renge sahip olan hurmanın ana yurdu ise Orta Doğu olarak bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından epey zengin olan hurmanın, insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi mevcuttur. Peki, hurmanın faydaları nelerdir, günde kaç tane hurma yemek gerekir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 08-03-24 18:29

Zencefilin faydaları nelerdir? Zencefil iltihaba iyi gelir mi?

Eski dönemlerden bu yana sağlık alanında kullanılan oldukça önemli, pek çok bitki çeşidi mevcuttur. Zencefil de bu bitki türlerinden biridir. Zencefilgiller ailesinin bir üyesi olarak karşımıza çıkan zencefil hem uzun hem de ince yapraklara sahiptir. Çok senelik bitki çeşitleri arasında yer alan zencefilin çiçekleri de çoğunlukla kırmızı sarı tonlarındadır. Pek çok farklı alanda kullanılan zencefilin sağlık üzerinde de olumlu etkileri vardır. Peki, zencefilin faydaları nelerdir?

Haber 06-03-24 18:27

Kahvenin faydaları nelerdir? Kahve içmek neye iyi gelir, her gün kahve içersek ne olur?

Kahve pek çok kişinin severek tükettiği içecek türlerinden biridir. Kökboyasıgiller ailesine mensup olan kahve ağacının meyve çekirdeklerinin öğütülme, kavrulma gibi işlemlerden geçmesi neticesinde ortaya çıkan toz, kahve olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde birçok farklı kahve çeşidi bulunmaktadır. Antioksidan yönünden zengin bir içeriğe sahip olan kahvenin sağlık açısından da birçok önemli yararı vardır. Peki, kahvenin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve her gün kahve içersek ne olur?

Haber 06-03-24 18:23

Aspir çiçeği faydaları nelerdir, ne işe yarar? Aspir çiçeği çayı nasıl yapılır?

Alternatif tıp alanında kullanılan ve şifalı özellikleri ile öne çıkan pek çok farklı bitki türü mevcuttur. Aspir çiçeği de bu bitki türlerinden biri olarak bilinmektedir. Geniş yapraklara ve dikenli bir gövdeye sahiptir. Papatyagiller ailesine mensup olan bu bitki çeşidinin ana yurdu ise Arabistan Yarımadası’dır. İnsan sağlığına önemli faydalar sağlayan bu bitkinin kullanım alanı da epey geniştir. Peki, aspir çiçeği faydaları nelerdir, ne işe yarar ve çayı nasıl yapılır?

Haber 06-03-24 18:21

Maden suyunun faydaları nelerdir? Her gün maden suyu içersek ne olur, maden suyu zayıflatır mı?

İnsan sağlığına oldukça faydalı olan birçok farklı içecek türü bulunmaktadır. Maden suyu da bu içecekler arasında yer almaktadır. Tamamen doğal kaynaklar aracılığıyla elde edilen maden suyu, içerdiği minerallerden dolayı tam bir şifa deposu olarak da bilinmektedir. Maden suyu, yaz kış fark etmeksizin sık sık tüketilen içecek çeşitleri arasındadır. Peki, maden suyunun faydaları nelerdir, her gün maden suyu içersek ne olur ve maden suyu zayıflatır mı?

Haber 06-03-24 18:19

Kakulenin faydaları nelerdir? Kakule hangi hastalığa iyi gelir, günde ne kadar tüketilmelidir?

İnsan sağlığı yönünden önemi oldukça fazla olan pek çok bitki çeşidi vardır. Kakule de bu bitki çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Güney Hindistan’a has olan kakule, zencefil familyası içerisinde yer almaktadır. Kakule, hem kokusu hem de tadı ile oldukça farklı bir bitki türüdür. Kakule bitkisinin yaygın olarak tohum kısımları baharat olarak kullanılmaktadır. Peki, kakulenin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar tüketilmelidir?

Haber 05-03-24 18:21

Peynirin faydaları nelerdir? Peynir hangi hastalığa iyi gelir, ne işe yarar?

Peynir hem lezzeti hem de sağladığı faydalardan yönünden oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Günümüzde çok farklı peynir türü bulunmaktadır. Peynirin kökeni M.Ö. 5000 senesine kadar dayanmaktadır. Köklü geçmişiyle öne çıkan peynir aynı zamanda sağlık bakımından pek çok önemli yararı bulunan bir süt ürünü olarak da bilinmektedir. Peki, peynirin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve ne işe yarar?

Haber 05-03-24 18:18

Suyun faydaları nelerdir? Bol bol su içmek ne işe yarar?

Dünya üzerinde bulunan tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi için suya ihtiyaçları vardır. Hem tatsız hem de kokusuz özelliklere sahip olan suyun katı, sıvı ve gaz olmak üzere toplamda 3 farklı hâli bulunmaktadır. İnsan vücudunun yaklaşık olarak yüzde 70 kadarı sudan meydana geldiğinden su, oksijenden sonra ikinci önemli ihtiyaçtır. Suyun aynı zamanda sağlık bakımından da çeşitli faydaları vardır. Peki, suyun faydaları nelerdir ve bol bol su içmek ne işe yarar?

Haber 05-03-24 18:17