Sutsuz Domates Corbasi Haberleri

ÖZEL | AK Partili isim 'Oradan kötü kokular geliyor' diyerek isyan etti! 'Vatandaş pazar tezgahının altından domates topluyor öbür tarafta Maybachlar, Audi A8'ler...'

AK Parti'de seçim sonuçlarının ardından bazı görev değişikliklerinin yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İzmir milletvekili Şebnem Bursalı'nın ıstakoz paylaşımı ise günlerdir gündemde! Çankırı'da seçimi kaybettikten sonra Maldivler'e tatile giden AK Partili Hüseyin Filiz de eleştirilerin odağında. AK Parti eski MYKY üyesi Mücahit Birinci'den çok sert bir çıkış geldi. Birinci, 'Vatandaş pazar tezgahının altından domates toplarken bunlar paylaşılamaz' dedi.

Finans 2024-04-15 16:41:30

Çiftçilerin yeni gözdesi: Üretimi zahmetsiz, getirisi yüksek... Domatesi bırakıp onu dikmeye başladılar!

Mersin'de çiftçilerin yeni gözdesi karadut oldu. Üretimi zahmetsiz ve maliyeti az olduğu için daha çok tercih edilen karadut için çiftçiler domates üretimini bıraktı. Dönüm başına 4 tona kadar ürün veren karadut 4 ülkeye de ihraç ediliyor.

Finans 2024-03-20 12:19:07

Edirne’de domates yüklü tır yanarak hurdaya döndü

Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 15 kilometrelik kuyrukta gümrük sırası bekleyen domates yüklü tır alevlere teslim olarak hurda yığınına döndü.

Yurthaber 2024-03-15 07:27:16

Köz domates çorbası tarifi: Köz domates çorbası nasıl yapılır?

Farklı dünya mutfaklarından çeşitli lezzetler denemeyi sevenlerdenseniz Fransa mutfağına has olarak bilinen köz domates çorbası tarifini çok seveceksiniz. Yapılışı son derece kolay olan bu çorbanın tadı da benzersiz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-10 20:24:08

Sütlü domates çorbası tarifi: Sütlü domates çorbası nasıl yapılır?

Yemek davetlerinin, öğünlerin olmazsa olmaz başlangıcı çorbalardır. Çeşit çeşit çorbalar arasından farklı bir şeyler denemek istiyorsanız sütlü domates tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Yapımı son derece kolay olan bu çorba ile öğünlerinizi ya da yemek davetlerinizi renklendirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 16:58

İzmir'deki 1000 liralık sandviç gündem oldu! İçindekiler bilindik fiyatı şaşırtıcı: Kuzu kulağı, slayze domates...

Sosyal medyada 'musti.geziyor' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişinin İzmir Bostanlı'daki bir sandviç dükkanındaki siparişi popüler oldu. 1000 lira değerindeki sandviçi deneyen kullanıcı, "Çok çok iyi. Burada mutlaka bu sandviçi yemelisiniz" dedi. Sosyal medyadan yorumlar gecikmedi.

Trend 06-03-24 14:13

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi, hemen uyarı yayınlandı! İstilacı özelliğiyle biliniyor

Çiftçilerin kabusu 'kahvrengi kokorca' böceğiyle ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 'dikkat' başlığıyla uyarı yayınlandı. Tarım sektörünün öncü sorunlarından olan kahverengi kokarca böceği istilacı özelliğinin yanı sıra üretimin düşmesine de neden oluyor. Böceğin zarar verdiği ürünler arasında fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye ve domates yer alıyor.

Haber 07-02-24 14:20

Mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz muhteşem tarifler

Her mevsimin kendine özgü sebzeleri, yaratıcı ve lezzetli yemeklerin yapımında kullanılır. Mevsim sebzelerini kullanarak hazırlanan yemekler, hem besleyici hem de lezzetlidir. Kışın pırasa ve karnabahar, yazın domates ve biber gibi sebzelerle muhteşem tarifler deneyebilirsiniz. Mevsim sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz birkaç muhteşem tarifi sizler için derledik.

Yemek 07-02-24 11:57

Fatih Mehmet Maçoğlu’na bir eleştiri de Fatih Portakal’dan geldi! ‘Kadıköy'de ne işi var? Oradakiler con con zaten, ne anlatacaksın onlara!’

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy’den aday olmasının ardından tartışmalar sürüyor. Bu kez dikkat çeken bir yorum da Fatih Portakal’dan geldi. Portakal, yerel seçimler için Kadıköy'den aday gösterilen Maçoğlu'na eleştirilerde bulunarak, "Kadıköy'de ne işi var? Bahçelere domates mi ekecek? Devrimden mi bahsedeceksin? Oradakiler con con zaten, ne anlatacaksın onlara" diyerek gündem yaratacak bir çıkışta bulundu.

Haber 19-01-24 07:54

Sakın sürmeyin! Yanıklara böyle müdahale ediyorsanız hemen bırakın 'Aşırı şekilde arttırıyor' İşte kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler

Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarına kişilerin yumurta akı, domates ve diş macunu gibi maddelerle müdahale etmesi durumunda enfeksiyon riski oluştuğunu belirtti. İşte evde oluşan yanıklarda, özellikle kaynar su dökülünce ilk yapılması gerekenler...

Kadin 18-01-24 11:38

İstanbulluların en çok tükettiği meyve ve sebze belli oldu

İstanbul'da 2023 yılında en çok tüketilen meyve karpuz, en çok tercih edilen sebze ise domates oldu.

Finans 12-01-24 12:36

Türkiye'nin domates ihracatı 2023'te yüzde 42 arttı

Türkiye'den 2023'te yapılan domates ihracatı, 2022 yılına göre yüzde 42,8 artarak 538 milyon 724 bin dolara yükseldi.

Finans 06-01-24 13:26

İsrail'e domates satan Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin görevden alındı

Saadet Partisi'nin Mersin Erdemli İlçe Başkanı Nurbaki Şahin görevden alındı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir televizyon programında Şahin'in İsrail'e domates satmaya etmeye devam etmesi nedeniyle görevden alındığını ifade etti.

Haber 22-12-23 10:37

Domatesi bu şekilde yiyorsanız dikkat! Tam bir zehre dönüşüyor

Domates, sağlık için oldukça faydalı bir besin olarak bilinirken, bazı yanlış tüketim yöntemleri sağlık risklerine neden olabilir. Domatesi yanlış şekilde yemek, besin değerlerini düşürebilir ve hatta bazı durumlarda potansiyel sağlık risklerini artırabilir. Domatesin sağlığa olan olumlu etkilerini korumak ve zehre dönüştürmemek için yapılan bu uyarının detayları haberimizde.

Kadin 15-12-23 14:38

Şırnak'ta ihtiyaç sahibi öğrencilere destek için serada domates yetiştirilecek

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü'nün 2 dönümlük serasında yetiştirilecek domateslerin geliri, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak.

Yurthaber 23-11-23 13:22

400 bin lira kazanacaktı, 400 bin lira zararı var! Nasıl böyle bir şey yaparlar?

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Yaşar Avcu'ya (43) ait domates ekili 2 dönüm seraya kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yabancı ot ilacı atılarak zarar verildi. Fidanları ölmeye başlayan Yaşar Avcu, "Dönümden 200 bin lira kazansam 2 dönümden 400 bin lira kazanacaktım. 400 bin lira zararım var" dedi. Kimse ile bir probleminin olmadığını, düşmanının bulunmadığını söyleyip "Nasıl böyle bir şey yaparlar?" diye soran Avcu, "Nasıl sökeceğim? Bu fidanlarıma nasıl kıyacağım?" şeklinde konuştu.

Haber 22-11-23 17:40

MasterChef MENEMEN TARİFİ! Menemen nasıl yapılır, soğanlı mı soğansız mı olur? İşte malzemeleri

Menemen tarifi MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Menemen, Türk mutfağının vazgeçilmez kahvaltı lezzetlerinden biri olarak kabul edilir. Adını İzmir'in Menemen ilçesinden alan bu yemek, hızlıca hazırlanabilen, lezzetli ve besleyici bir seçenektir. Menemen'in temel malzemeleri domates, biber ve yumurtadır. Yıllardır süregelen tartışmalardan biri olan menemen soğanlı mı soğansız mı olur sorusunun net bir yanıtı yoktur. İşte nefis menemen tarifi...

Yemek 16-10-23 18:54

Canan Karatay'dan çarpıcı uyarı! Meğer yanlış biliyormuşuz, böyle görünüyorsa sakın yemeyin

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı. Uzman isim domatesin bir sebze değil meyve olduğunu vurgulayıp içeriğinde fazla oranda şeker barındırdığını belirtti. Karatay yanlış bilinen bir konuya da değinip vatandaşları uyardı. Uzman isim "Domates böyle görünüyorsa tüketmeyin" dedi.

Haber 22-09-23 13:31

Isparta'da Domates ve Karanfil Festivali yapıldı

Isparta merkeze bağlı Deregümü köyünde, "Domates ve Karanfil Festivali" düzenlendi.

Yurthaber 19-09-23 07:42

Domates ekti, okul yaptı

Eğitim gönüllüsü Suat Kamçılı, tarlasında yetiştirdiği organik sebze ve meyveleri, civardaki otellere sattı. Kamçılı, 2019’dan bu yana biriktirdiği parayla köy okulunu A’dan Z’ye yeniledi.

Yurthaber 11-09-23 10:52

Ata tohumundan üretilen 1 kiloluk domates ele avuca sığmıyor

Sivas’ta bir çiftçinin ata tohumundan ürettiği domates 1 kilo 124 gram ağırlığa ulaştı.

Yurthaber 07-09-23 11:02

Toplu taşıma ve taksi ücretleri gündem olmuştu! İTO dikkat çeken o veriyi açıklığa kavuşturdu: Tam yüzde 75’lik zam

İTO ağustosta fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. Ağustos’ta önceki aya göre fiyatı en çok artan ürün yüzde 75,00 ile taksi yolcu taşıma ücreti, en fazla azalan ürün ise yüzde eksi 17,16 ile domates oldu.

Finans 02-09-23 11:38

'Herkesin bir evi, arabası varsa bir tane de...' Yapılamaz denileni yaptı! Şimdi taleplere yetişemiyor

Sivas’ta bir vatandaş bozkırda kurduğu serada ‘Burada yetişmez’ denilen domates yetiştirdi. Antalya’da gördüğü seralardan etkilenen vatandaş, 5 dönüm arazi üzerine kurduğu serada yıllık yaklaşık 100 ton domates üretiyor. 5 dönüm seranın 1 milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen vatandaş, "Herkesin bir evi, arabası varsa bir tane de serası olması lazım diye düşünüyorum. Bunu herkesin yapmasını isterim. Hem kendilerine ek gelir olacak, hem de devlete fayda sağlamış olacak" ifadelerini kullandı.

Finans 25-08-23 10:38

Sivas’ta yapılamaz denileni yaptı, şimdi taleplere yetişmekte zorlanıyor

Sivas’ta bir vatandaş bozkırda kurduğu serada ‘Burada yetişmez’ denilen domates yetiştirdi.

Yurthaber 25-08-23 10:29

Bingöl’de 600 dekar atıl tarım arazisi üretime kazandırıldı

Bingöl’de sürdürülen çalışmalar çerçevesinde 215 çiftçiye yüzde 75 hibe ile 630 bin adet domates, biber ve patlıcan fideleri dağıtılarak 600 dekar atıl tarım arazisi üretime kazandırıldı.

Yurthaber 22-08-23 11:58

İsteği, geçen yılki rekorunu geliştirmek! Bu yılki hedefini Nasip olursa diyerek açıkladı

Bilecik'te hobi amaçlı kurduğu serada Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumuyla organik sebze yetiştiren Mesut Kolay, geçen yılki 1,5 kilogramlık domates rekorunu bu yıl 1,7 kilograma çıkarmak istiyor. Kolay, "Geçen yıl 1 kilo 500 gramlık domates yetiştirdim. Bu yıl nasip olursa 1 kilo 700 gram hedefim." şeklinde konuştu.

Haber 21-08-23 12:27

Pazarda 15, markette 30 lira! Aracılara isyan etti, halka böyle seslendi: 'Gelin tarladan 5 liraya alın'

Elazığ’da tarladan ortalama 5 liraya çıkan domatesin fiyatı pazarda 15 ve markette 30 liraya kadar çıkıyor. 3 bin dönüm alana domates eken Mehmet Salih Kıran, aracılara sitem edip halka çağrıda bulundu. Kıran halka seslenerek, “25 TL’ye niye domates alıyorsunuz. Gelin buradan 4-5 TL’ye domates alın. Bizde aç gözlü değiliz. İsteriz ki halk yesin” dedi.

Haber 20-08-23 10:50

40 derece kavurucu sıcakta domates hasadı

Termometrelerin bazen 40 dereceyi gösterdiği Edirne’de çiftçiler ve tarım işçileri kavurucu sıcaklar altında domates hasadı yapıyorlar.

Yurthaber 03-08-23 15:13

Domates kilo aldırır mı? Diyet yapan biri domates yiyebilir mi?

Günümüzde sağlıklı yaşam ve ideal kiloya ulaşma hedefleri pek çok insan için öncelikli bir konu haline gelmiştir. Bu nedenle diyetler, spor ve sağlıklı beslenme gibi konular her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir. Özellikle, birçok insanın merak ettiği konulardan biri de, kilo verme süreçlerinde tüketilebilecek besinlerdir.

Haber 30-07-23 18:42

Tahıl Koridoru sona ermişti! Rusya’dan Türkiye için şaşırtan hamle: Domateste ithalat kotası arttırıldı

Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan resmen çekilen Rusya, bu sabah Türkiye için önemli bir karara daha imza attı. Ülke Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'den domates ithalatı kotasını 350 binden 500 bin tona yükseltildiği duyuruldu.

Finans 20-07-23 13:41

Akyurt Belediyesi’nin çiftçilere desteği devam ediyor

Akyurt Belediyesi, vatandaşlara domates ve biber fidesi dağıttı.

Yurthaber 24-05-23 10:30

Tarlada şaşırtan manzara... Görenlerin dikkatini çekiyor! Bir de bunu deneyeyim dedim

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde ektiği domates fidelerini soğuk ve dolu yağışından korumak isteyen çiftçi Naci Kılıç'ın aldığı önlem görenleri şaşırttı. Çiftçi Kılıç, geri dönüşümden aldığı 5 litrelik 600 pet şişenin alt kısmını keserek, ektiği fidelerin üzerlerini tek tek kapattı. Tarlanın bir bölümünü adeta şişeden seraya dönüştüren Kılıç, "Bu sayede fideleri doludan, soğuktan koruyorum. Daha önceleri naylon çekiyordum. O da biraz zor oluyordu. Bir de bunu deneyeyim dedim." şeklinde konuştu.

Haber 21-05-23 12:31

Domates tarlalarının arasında kaldı! Yaklaşık 2 bin yıllık...

Çanakkale'de 2 bin yıllık Tuzla (Satnioeis) Roma Köprüsü, Tuzla Çayı zaman içinde yatak değiştirince domates tarlaları arasında kaldı. Köprünün toprak altında kalan kısımları gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Köprünün turizme kazandırılmasını isteyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Koçyiğit, "Köprü ve çevresinde, çevre düzenlemeleri ya da kapsamlı kazı çalışmaları yapılabilirse, arkeoloji-doğa meraklısı birçok kişinin uğrak yerlerinden biri olabilir" dedi.

Haber 05-05-23 16:57

Kuyruğun sonu görünmüyor... Kayseri'de dikkat çeken kareler: Televizyondan duydum geldim

Kayseri'de belediye tarafından dağıtılan domates fideleri büyük ilgi gördü. Kocasinan Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'nda 540 bin domates fidesi dağıtıldı. Bazı vatandaşların sabahın ilk ışıklarında gelip sıraya girdiği görülürken, yaklaşık 3 bin kişinin oluşturduğu uzun kuyruk dikkat çekti.

Haber 03-05-23 11:16

Son dakika: Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları ortaya çıktı! Rus turistler için yeni ödeme yöntemi geliyor

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefonun görüşmesinin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre Erdoğan ve Putin, iki ülke arasında ilave hava yolu seferi, Suriye ile dörtlü mekanizma görüşmeleri, Türkiye'ye gelen Rus turistler için yeni ödeme yöntemi, Rusya'ya satılan domates kotasının artırılması gibi konularda mutabakata vardı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 28-04-23 17:06

Siirt'te 35 okula 3 bin sertifikalı sebze fidesi dağıtıldı

Siirt'te okullarda yetiştirilmesi için öğrencilere sertifikalı 1500 domates ve 1500 biber fidesi verildi.

Yurthaber 26-04-23 13:48

Özlem Ada Şahin’in fiyatı dudak uçuklatan saatine Hakan Aysev’den tepki! “İnsanlar çürük domates alıyor

Ünlü şarkıcı Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin magazin gündeminde yer alıyor. Magazin programı 2. Sayfa’ya röportaj veren Şahin’in saati dikkat çekti. Ünlü ismin fiyatı dudak uçuklatan saatine opera sanatçısı Hakan Aysev tepki gösterdi.

Magazin 26-04-23 12:56

Buram buram kokusuyla sizi cezbedecek fesleğenli domates çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz fesleğenli domates çorbası tarifi

Domates çorbası, Türk mutfağında yer alan birçok çorba tarifi gibi yapımı kolay kıvamını tutturması ise zor çorbalardan biridir. Evde çok kolay bir şekilde yapabileceğiniz kolay bir tarif ile karşınızdayız. Peki fesleğenli domates çorbası nasıl yapılır? İşte buram buram kokusuyla sizi cezbedecek fesleğenli domates çorbası tarifi...

Yemek 25-04-23 16:57

Kumluca Expo Domates İhtisas Fuarı, 27 Nisan'da başlayacak

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Expo Domates İhtisas Fuarı'nın kapıları ziyaretçilere perşembe günü açılacak.

Yurthaber 25-04-23 14:56

Erdoğan'ın 'müsvedde' dediği profesör merak konusu oldu! Naci Görür'den açıklama geldi: 'Sanmıyorum ama...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında isim vermeyerek "Müsvedde bu" dediği profesör merak konusu oldu. Kim olduğu belli olmayan profesörün domates, soğan fiyatları eleştirisine yanıt veren Erdoğan, "Neymiş? Domates, patates. Vah zavallı vah!" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözlerinin Prof. Dr. Naci Görür'e yönelik olduğu söylentileri üzerine, Görür sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte dikkat çeken o sözler...

Haber 11-04-23 17:56

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim startını verdi! Vaatleri teker teker açıkladı: Mülakat, ücretsiz internet, Aile ve Gençlik Bankası...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim startını resmen verdi. Törendeki konuşmasında Erdoğan isim vermeyip "Müsvedde bu" dediği profesörün domates, soğan fiyatları eleştirisine yanıt verip "Neymiş? Domates, patates. Vah zavallı vah!" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan'ın açıkladığı seçim vaatlerinde mülakatın kaldırılması, kurulacak yeni banka, yüksek öğrenim öğrencilerine ücretsiz internet ve vergi muafiyeti, faizsiz 'evlilik' kredisi gibi başlıklar yer aldı.

Haber 11-04-23 13:47

Domates çimlendirme nasıl yapılır, çimlendirme sonrası ne yapılır? Domates çimlendirme nasıl olur, hangi ayda yapılır?

Genel olarak günlük öğünlerde yerini alan domates, kahvaltılarda ve yemeklerde sıklıkla tercih edilmektedir. Domates geniş bir alanda üretilip, büyük bir kitle tarafından da tüketilmektedir. Domates içerik olarak vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Domates yetiştirilmesi çok zor olmayan bir besindir. Ev ortamında da üretilebilen domates, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında üretilir. Domates çimlendirme sonrası ne yapılır?

Haber 07-04-23 15:46

Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber 07-04-23 15:33

İftara şipşak hazırlayacağınız şafak çorbası nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz şafak çorbası tarifi ve malzemeleri

Türk mutfağında genellikle yumurtalı terbiye ve domates bir arada kullanılmazken şafak çorbasıyla bu kural bozuluyor. Şafak çorbası içerdiği malzemeler sayesinde tam bir vitamin deposuyken, tadıyla da herkesi mest ediyor. Çorbanın yapımı da bir hayli kolay. Peki iftara şipşak hazırlayacağınız şafak çorbası nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz şafak çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 04-04-23 17:26

Tadına doyum olmayan dört kaşık çorbası tarifi! Enfes lezzetiyle içinizi ısıtacak

Klasik mercimek, domates çorbalarından sıkıldıysanız dört kaşık çorbası tarifi tam size göre! Evde bulunan malzemelerle hazırlanan dört kaşık çorbası akşam yemeklerinin aranan lezzeti haline geliyor. Dört kaşık çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 02-04-23 15:27

Bugüne kadar yanlış saklamışız! Limonu böyle saklarsanız bir ay bozulmuyor

Aldığınız meyve ve sebzelerin çok hızlı bozulduğunu düşünüyorsanız onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Özellikle su oranı yüksek olan limon, salatalık, domates gibi sebzelerin saklanmasına ekstra dikkat etmek gerekiyor. Limonun aylarca bozulmadan saklanmasını istiyorsanız aşağıda yer alan etkili yöntemi deneyebilirsiniz.

Yemek 31-03-23 16:12

Domates, salata, biber... Antalya Hali'nde bahar hareketliliği! Fiyatlar yüzde 50 düştü

Türkiye’nin örtü altı üretim üssü Antalya’da ürünlerin işlendiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, bahar hareketliliği başladı. Havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarı artarken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yüzde 50 düştü.

Finans 29-03-23 14:24

Domates kaç günde bir sulanır ve nasıl bakılır? Saksıda ve açık tarlada domates yetiştirmenin püf noktaları nedir?

Domates dünyanın en çok tüketilen meyveleri arasında yer alır. Anavatanı Güney Amerika olan domates birçok dünya ülkesinde olmakla birlikte ülkemizde de yetiştiriliyor. Domates birçok mutfakta oldukça talep görüyor ve dört mevsim tüketiliyor. Talebin fazla olması domates yetiştiriciliğini destekleyen unsurlardan biridir. Bununla birlikte domates üretim işlemi oldukça verimli olduğundan çoğu üreticinin tercih ettiği bir üründür. Bahçede ve aksıda ve açık tarlada domates yetiştirmenin püf noktası

Haber 20-03-23 17:39

Pamuk nerede yetişir, nasıl yetişir? Pamuk en çok hangi bölgede, ilde yetişir?

Pamuk yaygınlıkla endüstride kullanılan çok önemli bir maddedir. Bu maddenin elde edilebilmesi için 90 civarı ülkede sıklıkla yetiştirilir. Domates, biber ve diğer bitkiler gibi bakımı özenle yapılması gereken pamuk bitkisi, çalımsı ağaç biçiminde bir bitkidir. Asya ve Afrika kıtalarında yaygın olarak görülür. Pamuk yetiştiriciliğinde çok yağış almayan, sıcak bölgeler idealdir. Pamuk en çok hangi bölgede ve ilde yetişir?

Haber 20-03-23 17:36