Tahinli Un Helvasi Haberleri

Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı! 'Haydi size güzel haber vereyim'

Özel hayatı, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen şarkıcı ve sunucu Seren Serengil bu defa 31 Mart seçimlerinde kime oy vereceğini açıkladı. Serengil "İstanbul un güzelliğini gölgeleyen her şeyden güzel şehrimizi arındırma vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Magazin 2024-03-29 08:09:14

Tam ölçülü un helvası tarifi: Tam ölçülü un helvası nasıl yapılır?

Un helvası Türk mutfağının geleneksel hale gelmiş tatlılarından biridir. Evde kolayca bulunan malzemeler ile yapılan bu tatlı çayın, kahvenin yanında da sıklıkla tercih edilir. Yapımı kolaydır ancak birkaç püf noktasına uymak önemlidir. İşte tam ölçülü un helvası tarifi ve gerekli olan malzemeleri:

Yemek 2024-03-14 16:49:01

Çikolatalı un helvası tarifi: Çikolatalı un helvası nasıl yapılır?

Un helvası seviyorsanız ve farklı tatlar, tarifler denemeye açıksanız çikolatalı un helvası tarifini çok seveceksiniz. İşte birkaç püf noktasına dikkat ederek çok kısa sürede ve her zaman el altında bulunabilecek malzemeler ile hazırlayabileceğiniz çikolatalı un helvası tarifi:

Yemek 2024-03-14 16:40:34

Skandal görüntülerin sahibi Oba Makarna’dan açıklama

Oba Un ve Makarna sosyal medyada bozulmuş ve böceklenmiş buğday irmiğine ait görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Yurthaber 2024-03-13 13:54:49

Kuzey Kore'den savaş sinyali: Dev tatbikat görüntülendi... ABD ve Güney Kore'ye rest: Ağır bedel ödeyecekler!

Güney Kore ile ABD arasındaki stratejik iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi, bölgedeki diğer devletleri de hareketlendirdi. Özellikle Kuzey Kore cephesinden önemli hamleler geliyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, orduya savaş hazırlıklarını artırma emri verdikten sonra ilk görüntüler geldi. Görüntüler uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratırken Kuzey Kore lideri Kim, ABD ve Güney Kore'nin "ağır bedel" ödeyeceği uyarısında bulundu.

Haber 08-03-24 09:29

Diyetisyenlerden sağlıklı beslenme hakkında doğru bilinen 7 yanlış! 'Geç saatte yiyebilirsiniz, 'doğal' şeker daha iyi değildir ve yumurta kolesterolü yükseltmez...'

'Günde asla ikiden fazla yumurta yemeyin. Tam tahıllı ekmek tüketin ve beyazlardan (un, şeker, tuz) kaçının. Şekerli ve gazlı içeceklerden kaçının.' gibi beslenme kuralları yaygın olarak biliniyor. Bunlar, yıllar boyunca beslediğimiz ve optimum sağlığın anahtarı olduğuna inandırdığımız yüzlerce sözde diyet 'kuralından' sadece üçü. Ancak giderek artan kanıtlar, aslında sağlıklı bir beslenmenin çok daha basit olduğunu gösteriyor.

Kadin 20-02-24 08:26

Windows 10 ne zaman çıktı? Windows 10’un özellikleri neler?

Bilgisayarların kullanıcılar tarafından daha konforlu kullanılabilmesi için sistem yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistem yazılımları işletim sistemi ismiyle de anılmakta ve cihazlarda bulunan birimlerin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde çeşitli nitelikleriyle öne çıkan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Windows 10 da bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows 10 ne zaman çıktı ve özellikleri neler?

Haber 19-02-24 17:56

Nokia 3310 ne zaman çıktı? Nokia 3310’un fiyatı ne kadardı, özellikleri nelerdi?

Cep telefonu sektöründe geçmişten günümüze kadar birçok yenilik yaşanmış ve bu yenilikler ile birlikte de insanların hayatlarını kolaylaştıracak çok sayıda mobil cihaz geliştirilmiştir. Nokia da tarihi çok eskilere dayanan cep telefonu markalarından biridir. Nokia 3310 da Nokia markasının piyasaya sürdüğü cep telefonu modelleri içerisinde bulunan ve kendisinden önceki modelin üst versiyonu olarak bilinen bir cihazdır. Peki Nokia 3310 ne zaman çıktı, fiyatı ne kadardı ve özellikleri nelerdir?

Haber 15-02-24 18:44

Nevşehir'de Gazzeliler için hazırlanan yardımlar yola çıktı

Nevşehir'de hayırseverlerin katkılarıyla Gazze halkı için hazırlanan un yüklü yardım tırı Mersin Limanı'na hareket etti.

Yurthaber 14-02-24 13:19

Tahinli muhallebi tarifi: Tahinli muhallebi nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirmeyi, bilinen tariflere ufak dokunuşlarla yeni lezzetler katmayı seviyorsanız tahinli muhallebi tarifimizi deneyebilirsiniz. Çok kısa süre içinde, son derece kolay temin edilebilen malzemeler kullanarak yapabileceğiniz tahinli muhallebi ile tatlı krizlerinizin önüne geçebilir ya da akşam canınız hafif ama tatlı bir şeyler çektiğinde bu tatlıyı tüketebilirsiniz.

Yemek 08-02-24 02:18

Esin kaynakları 'Kurtuluş Savaşı'...1920 yılında İspanya'da kurulan 'Los Turcos'un yüzlerce üyesi, kırmızı beyaz kıyafetlerle festivalde boy gösterdi

Festivalleriyle ünlü İspanya'nın önemli kültürel etkinliklerinden "Moros y Cristianos" (Müslüman Araplar ve Hristiyanlar) adlı festivalin en önemli gruplarından "Los Turcos" (Türkler) bu yılki geçitte de en kalabalık grup oldu. Yüzlerce Los Turcos grubu üyesi, kırmızı beyaz kıyafetleri ve ay yıldızlı fesleri ile geçitlerini yaptı. Türkiye veya Türklükle direkt hiçbir bağlantısı olmayan ve 1920'de kurulan "Los Turcos"un esin kaynağının ise Kurtuluş Savaşı olduğu biliniyor.

Haber 04-02-24 00:02

Fiyatı düştü! Jabra Elite 10 Kablosuz Kulaklık Günün Fırsatları kapsamında indirimde

Bir kulaklıkta aradığınız her özelliği sunan Jabra Elite 10, Günün Fırsatları kapsamında avantajlı fiyatıyla satışta! Sınırlı bir süre için geçerli olan bu fırsatı kaçırmak istemiyorsanız, Jabra Elite 10'un özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını bir araya getirdiğimiz içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Haber 31-01-24 18:06

Burdur’da kontrolden çıkan tır devrildi: 1 yaralı

Burdur,un Bucak ilçesinde kavşakta kontrolden çıkan tırın devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Yurthaber 19-01-24 14:42

3 asırdır vatandaşa un öğüten su değirmeni tarihe tanıklık ediyor

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 asırlık tarihi su değirmeni, tarihe tanıklık etmenin yanı sıra geleneksel yöntemlerle buğday ve mısır gibi ürünleri öğütüp un haline getirerek vatandaşların ihtiyacını karşılıyor.

Yurthaber 15-01-24 13:23

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi! Pastane usulü un kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

"Ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi nasıl yapılır?" sorusu un kurabiyesi yapmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Basit ve gerçek un kurabiyesinin tüm malzemeleri ve yapılış adımlarını sizin için derledik. İşte en pratik ve lezzetli, ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 13-01-24 18:08

Bilim insanları endişeli: Kovid-19'un yeni varyantı JN.1 bağırsakları etkiliyor! Mide böceği riski...

Kovid-19 vakalarından alınan örnekler sonucunda bazı uzmanlar virüsün vücutta yeni bir bölümü hedef almasından korkuyor. Bilim insanları alınan numuneler sonucu Kovid-19'un mide böceğine dönüşmesinden endişeliniyor.

Haber 23-12-23 10:47

DSÖ'den Covid-19'un yeni varyantı JN.1 için uyarı: Maske takın, aşı ve test yaptırın!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada milyonlarca kişinin yaşamına mal olan koronavirüsün yeni bir alt varyantının hızla yayıldığını açıkladı. DSÖ JN.1 olarak geçen varyantı, yayılım hızının yüksek olması sebebiyle "dikkate alınması gereken varyant" kategorisine ekledi. DSÖ ayrıca hastalıktan korunmanın yöntemlerini ve belirtilerini açıkladı.

Haber 21-12-23 12:10

İlk bölümüyle büyük ses getiren Atatürk filminin ikinci kısmının afişi yayınlandı! Afişi bile sosyal medyada gündem yaratmaya yetti

Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı "Atatürk 1881-1919"un ikinci filminin afişi paylaşıldı. 5 Ocak'ta vizyona girecek olan film "Atatürk II" adını taşıyor ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılında Samsun'a çıkışına kadar yaşanan sürece odaklanıyor.

Trend 15-12-23 15:33

Kuzey Kore lideri Kim Jon Un, doğum oranı düşerken Kuzey Koreli kadınlara gözyaşları içinde daha fazla çocuk sahibi olmaları için yalvardı

Kuzey Kore lideri Kim Jon Un, ülkesinin düşen doğum oranlarını dengelemek için kadınlara seslenerek daha fazla çocuk sahibi olmaları konusunda gözyaşları içinde yalvardı. Kuzey Kore devlet televizyonuna yansıyan görüntülerde Kim'in konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarını sildiği anlar gündem yarattı.

Trend 06-12-23 13:17

Kuzey Kore lideri Kim'den kadınlara çağrı: Çocuk yapın!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ülke genelinde düşen doğum oranlarına önlem amacıyla kadınların daha fazla çocuk sahibi olması gerektiğini belirterek çağrıda bulundu. Kim, doğum oranlarındaki düşüşün durdurulmasının, "kadınların görevi" olduğunu ifade etti.

Trend 04-12-23 14:59

Kim Jong-un gözünü Beyaz Saray'a dikti, fotoğraflar eline geçti! Casus uydu iddiası: Nükleer saldırı kapasiteli

Yeryüzü çeşitli dertlerle boğuşurken Kuzey Kore geçtiğimiz hafta uzaya casus uydu fırlattı. "Malligyong-1" adlı uydudan ABD'de tedirginlik yaratan haberler geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gözü Beyaz Saray ve Pentagon'un üzerinde; üstelik ABD donanmasına ait nükleer saldırı kapasiteli gemilerin fotoğrafları da eline geçti. İddialar dünya gündemine bomba gibi düştü!

Haber 28-11-23 12:17

Yeni virüs alarm veriyor! Hastalar günlerce yataktan, haftalarca evden çıkamıyor... Kovid-19 iddiası: Testlerde tespit edilemiyor

Vakaları hızla artan yeni virüs İngiltere'yi resmen kasıp kavurdu. Günlerce yatağa düşen hastalar haftalarca evden çıkamıyor. Belirtileri soğuk algınlığını andıran ancak nörovirüsten de beter olduğu konuşulan virüsün Kovid-19'un yeni bir varyantı olduğu değerlendiriliyor. 3 hafta boyunca hastalıktan kendine gelemeyen bir hastanın anlattıkları endişe verdi.

Haber 27-11-23 09:53

Glütensiz un nedir, çeşitleri nelerdir? Glütensiz un nasıl yapılır?

Glüten birçok insanın sağlığı için son derece tehlikeli olan ancak nerede ise tüm gıda ürünlerinde bulunan bir maddedir. Tahıl unlarından nişasta alındıktan sonra geride kalan madde olarak da bilinir. Çavdar, arpa, buğday gibi birçok tahılda glüten vardır. Günümüzde glütensiz besin seçenekleri ve glütensiz diyetler bulunmaktadır. Özellikle çölyak hastalarının tüketmemesi gereken maddelerden biridir.

Haber 19-11-23 22:55

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber 20-10-23 08:34

Kabus günleri geri mi dönüyor? İrlanda'da yeni koronavirüs varyantı ortaya çıktı... 19 kişi hastaneye kaldırıldı

Sağlık uzmanları Kuzey İrlanda'da Kovid-19'un yeni bir varyantını buldu; yakın zamanda keşfedilen tür 19 kişinin hastaneye kaldırılmasına ve enfeksiyonlarda artışa neden oldu. Görünüşe göre yeni bir Omicron alt değişkeni BA.2.86'nın parçası olan tür Kuzey İrlanda'da tespit edilmesinin ardından çalışmalar devam ediyor.

Trend 11-10-23 10:39

Dünya bunu konuşuyor... ABD basınından bomba iddia! Kuzey Kore ile Rusya arasında silah sevkiyatı başladı

ABD basını, Rus lider Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un arasında 13 Eylül'de gerçekleştirilen görüşme sonrası imzalanan silah anlaşmasının devreye girdiğini iddia etti. Çıkan haberlerde, 'Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah tedarik etmeye başladığı' iddia edildi. ABD basınında çıkan iddialar dünya gündemine bomba gibi düştü.

Haber 06-10-23 11:59

Son dakika | Eris varyantı için yeni tedbir gerekiyor mu? Bakan Koca 'Açıkça söylüyorum' deyip iddialara yanıt verdi: 'Yeni aşılar normaldir'

Kovid-19'un Eris varyantının günden güne yayılmasıyla birlikte Türkiye'de yeniden toplu aşılama ve kapanma gibi tedbirlerin devreye gireceği iddiaları gündeme gelmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mutasyona göre yeni aşılar geliştirilmeye çalışılıyor. Bu normaldir" derken iddialara da yanıt verdi.

Haber 04-10-23 09:46

MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Ana yemek tadında yüksük çorbası tarifi!

Yüksük çorbası tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. Ayrıca içine mantılar hazırlanıp nohutlarla birlikte pişirilir. Yüksük çorbası tarifi her ne kadar çorba olsa da ana yemek tadında oluyor. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 30-09-23 17:25

Türkiye'de de görülmüştü! Eris varyantı için 'aşı' uyarısı: Ülke genelinde vaka artışlarına sebep olacak

Türkiye'de de görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'e (EG.5.1) ilişkin uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi. Prof. Dr. Alper Şener, "Bu varyantta mutlaka ülke genelinde de vaka sayılarında bir artışa sebep olacaktır." ifadelerini kullanırken; Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirtti. Azap "En yeni aşı Avrupa'da kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.

Haber 24-09-23 13:25

Antalya'da 200 hekim Beyaz Reformla kamu hastanelerine döndü

Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, "Beyaz Reform"un sağladığı teşvikle özel ve dış merkezlerde çalışan 200 hekimin devlet kurumlarına yöneldiğini söyledi.

Yurthaber 20-09-23 15:43

Putin'in Kim görüşmesindeki hareketleri gündem oldu! Putin hasta mı?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rus lider Vladimir Putin arasındaki görüşme batılı devletleri bir hayli kızdırmıştı. Görüşmede Putin'in sol ayağını devamlı kıpırdatması dünya gündemine bomba gibi düştü. İşte Putin'in ilginç hareketleri!

Haber 16-09-23 10:24

SON DAKİKA | Bakan Koca yeni gelişmeyi duyurdu! Eris varyantı Türkiye'de 9 kişide görüldü

Son dakika haberi: Kovid-19'un yeni varyantı Eris, bir süredir pek çok ülkede peş peşe görülmüş, vakalarda artış olduğu kaydedilmişti. Bugüne kadar Türkiye'de tespit edilmemiş olan Eris varyantı Türkiye'de de ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme" notuyla birlikte Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü duyurdu. Koca, Eris varyantının yurt dışı temaslı ve aynı ildeki kişilerde görüldüğünü belirtti. İşte Eris varyantının belirtileri ve tüm detaylar...

Haber 15-09-23 09:21

Koronavirüs'ün yeni varyantları kapanmaya ve maske yasağına neden olur mu? Uzman isim tek tek açıkladı ve uyardı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid 19’un yeni varyantları Eris ve Pirola gündemde yer alıyor. Bir dönem etkisini artıran koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı olmak üzere birçok tedbir uygulamaya konulmuştu. Tıbbi biyoloji ve genetik uzmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı iki yeni varyantın, yeniden kapanmayı gerektirmediğini belirtti ancak başta risk grupları olmak üzere vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haber 13-09-23 14:45

Kim Jong-un'u gören Putin sevincini gizlemedi! 'Silah pazarlığı' iddiaları gölgesinde kritik görüşme: Zamanlamasına dikkat çekti

Ülkesinden şaşaalı bir törenle ayrılıp zırhlı tren yolculuğuyla Rusya'ya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Vladimir Putin ile bir araya geldi. Rusya'yı yıllardır ziyaret etmeyen Kim'i gören Putin sevincini gizlemedi. Dünyanın takip ettiği görüşmenin silah pazarlığı için gerçekleştiği iddiaları konuşuluyor! Görüşme öncesi ABD'den de ses getiren bir çağrı gelmişti.

Haber 13-09-23 09:26

Kovid 19'un etkileri sürüyor! Türkiye'de 1 milyon kişi...

Kovid 19'un yol açtığı hastalıklar bitmek bilmiyor. Kovid 19'u geçirdikten sonra koku duyusu azalan ya da kaybolan kişiler üzerinde yapılan çalışmada beyindeki karar verme ve koku merkezleri arasındaki bilgi akışının azaldığı, bu nedenle hafızanın olumsuz etkilendiği, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı gibi sorunlar da geliştiği tespit edildi. Öte yandan kalıcı koku kaybının "tazı burun" kişilerde daha çok görüldüğü belirtilirken Türkiye'de 1 milyon kişide koku kaybı olduğu da belirtiliyor.

Haber 12-09-23 17:14

Gündem olmuştu! Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iptali için AYM'ye başvurdular

CHP, 15 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7456 sayılı "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

Haber 08-09-23 19:30

Maskenin dönüşü! Uzmanı tarih verip uyardı: Vakaların artmaması, artmayacağı anlamına gelmiyor

Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi. "Kış aylarını tekrar maskeyle geçireceğimiz anlamı buradan çıkarılabilir" diyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sarhan Sakarya, DSÖ'nün açıklamasına dikkat çekti. Sakarya, Kovid-19'un son günlerde giderek daha sık konuşulmaya başlayan Eris varyantı hakkında da "Vakaların önümüzdeki dönemde artmayacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Haber 03-09-23 11:49

MasterChef tahinli kabak tatlısı tarifi! Tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

MasterChef programında yapılan tahinli kabak tatlısı tarifinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Zafer yolu konseptiyle ülkemize ait lezzetler yapılan programda tahinli kabak tatlısı tarifi dikkat çekti. En iyi tahinli kabak tatlısı tarifini yapan takım dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte leziz tahinli kabak tatlısı tarifi...

Yemek 30-08-23 21:14

İstanbul barajlarında kritik seviye! Doluluk yüzde 30'un altına düştü: Tehlike sınırını geçti, su kesintileri kapıda

Marmara Bölgesi'nde bu yıl yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları yaklaşık 3 yıldan sonra yüzde 30'un altına düştü. Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi son 3 yılın en düşük seviyesine inerken doluluk oranı 2 Kasım 2020'de 29,79 olarak ölçülmüştü. İstanbul'un iki aydan az suyunun kaldığını belirten meteoroloji mühendisi Güven Özdemir "Barajlardaki su seviyesi artık tehlike sınırını geçti. Su kesintileri kapıda." dedi.

Haber 29-08-23 19:43

Harry Potter’ın rekorunu da geride bıraktı! Barbie filminden yeni rekor geldi

21 Temmuz'da vizyona giren Barbie filmi, Harry Potter: Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2 filmini geride bırakarak Warner Bros.'un en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olarak tarihe geçti.

Trend 29-08-23 16:01

İstanbul'un barajlarındaki su seviyesi yüzde 30'un altına düştü

Marmara Bölgesi'nde bu yıl yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları yaklaşık 3 yıldan sonra yüzde 30'un altına düştü.

Yurthaber 29-08-23 11:09

SON DAKİKA | Toplu sözleşme zammında oran ortaya çıktı! 8 puanlık farka Merkez Bankası ayarı… 'Yüzde 19+14' formülü gündemde

Son dakika haberi... 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Hakem Heyeti bugün üçüncü kez bir araya geldi. Toplu sözleşme zam oranı ne olacak? diye merak eden milyonlarca memur ve memur emeklisi için formül ise ortaya çıktı. Hükümetin teklifi ile Merkez Bankası enflasyon tahmini arasındaki 8 puanlık farka dikkat çeken uzmanlar, memur zammı ve memur emekli maaşı zam oranı belirlenmesinde önemli rol oynayan toplu sözleşme zam oranının yüzde 30’un altında kalmayacağını belirtti. İşte detaylar…

Finans 28-08-23 11:43

Alkali suyun faydaları nelerdir? Alkali su nedir, ne işe yarar?

Alkali su, pH seviyesi normal suyun üzerinde olan bir içecektir. Genellikle pH değeri 8 veya 9'un üzerindedir. Alkali suyun popülerliği, vücudun asit-baz dengesini koruma ve sağlığı destekleme iddiasına dayanmaktadır. Bu suyun tüketilmesi, vücudun asidik durumunu nötralize etmeye yardımcı olabilir ve böylece sağlık ve iyilik halini artırabilir.

Haber 28-08-23 10:33

Arpa ununun faydaları nelerdir? Arpa unu ne işe yarar?

Arpa unu buğday unu gibi temel bir un türüdür ve arpa tanelerinin öğütülmesiyle elde edilir. Arpa unu geleneksel olarak unlu mamullerde ve yemeklerde kullanılan sağlıklı ve besleyici bir içerik sunar. Arpa ununun kendine özgü aroması ve lezzeti vardır ve genellikle diğer un türleriyle karıştırılarak kullanılır. Arpa unu besin lifi, vitamin ve mineral açısından zengindir. İçeriğinde bulunan lifler sindirim sağlığını desteklerken, vitamin ve mineraller cildin sağlıklı kalmasına katkı sağlayabilir.

Haber 28-08-23 10:14

İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkındaki soruşturmada 7 yıl sonra takipsizlik kararı! İlk açıklama geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında, 2016 yılında başlatılan FETÖ soruşturması 7 yıl sonra karara bağlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gizli tanık "Yağmur"un 4 Ağustos 2016'da Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesindeki iddialar üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında yürüttüğü soruşturmada "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. Kararın ardından İYİ Parti'den ilk açıklama da Kürşad Zorlu'dan geldi.

Haber 23-08-23 18:25

Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir, belirtileri nelerdir? Yeni varyant Eris Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama

Covid-19'un yeni varyantı Eris hakkında araştırmalar hız kazandı. Çin'de koronavirüsün "Eris" adı verilen EG.5 varyantının yaygınlaştığı açıklandı. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; Nisan ayında 0,6 olarak açıklanan koronavirüs eris varyantı vakaları Ağustos ayında yüzde 71,6'ya yükseldi. Bu açıklamaların ardından Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir, belirtileri nelerdir? sorularının yanıtları merak edildi. İşte tüm detaylar...

Haber 23-08-23 14:37

Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Türkiye’de eris varyantı görüldü mü?

Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü hakkında araştırmalar hız kazandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi. Bu açıklamaların ardından Eris virüsü nedir, belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte tüm detaylar...

Haber 21-08-23 16:20

Covid-19'un yeni varyantı dünyada hızla yayılıyor! Türkiye'de görüldü mü? Uzman isim o tarihi işaret etti

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi. Şener, Türkiye'de okulların açılmasından sonraki süreçte büyük kentlerde Eris varyantının görülebileceğini belirtti.

Haber 21-08-23 15:42

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! Her şey sil baştan: KKM kararının etkileri ne olacak? Mevduat, kredi faizleri, borsa… Tek tek açıkladılar

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.

Finans 21-08-23 07:35