Tarhana Haberleri

Sahur ve iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünleri

Ramazan sofralarınızın vazgeçilmezi olacak gıda ürünlerini keşfetmeye hazır mısınız? Siyah pirinçten kemik iliği suyuna, tarhanadan hurma özüne besleyici ve doyurucu lezzetlerle Ramazan ayında az ve öz yemek isteyenler için özel bir liste hazırladık. Sağlıklı ve keyifli bir Ramazan geçirmek isteyen herkesi içeriğimize göz atmaya davet ediyoruz.

Yemek 09-03-2024 03:59

Tarhana çorbasının faydaları nelerdir, hangi vitaminler var? Tarhana çorbası hangi hastalıklara iyi gelir, öksürüğe iyi gelir mi?

Tarhana çorbası, Türk mutfağının geleneksel bir çorbasıdır ve özellikle kış aylarında sıcak bir yemeğin en sevilen alternatiflerinden biridir. Tarhana çorbası, tarhana adı verilen bir hamurun su ile karıştırılması ile hazırlanır. Tarhana hamuru, yaz aylarında hazırlanır ve kurutulur, daha sonra kış aylarında çorba yapmak için kullanılır. Peki, tarhana nelere iyi gelir, öksürüğe iyi gelir mi?

Haber 08-05-2023 12:00

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 14. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için Ramazan ayının 14. günü için hazırlanan enfes iftar menüsü ipucu olabilir. Bu iftar menüsünde doyurucu ve lezzetli yemekler yer alıyor. Ramazan'da daha geleneksel yemekleri tercih edenler için vazgeçilmez olacak bu menüye göz atabilirsiniz.

Yemek 05-04-2023 10:28

Dünyanın en kolay çorbası tarhana çorbası tarifi! Anında hazırlanır

Tarhana çorbası kış aylarının vazgeçilmez çorbası olarak görülüyor. Şifa dağıtmasıyla bilinen tarhana çorbası soğuk günlerde içimizi ısıtıyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan tarhana çorbası nasıl yapılır merak ediliyorsanız bu tarhana çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 10-02-2023 17:25

Şifa deposu tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte tarhana çorbası tarifi

Hem leziz hem de şifa deposu olan tarhana çorbası özellikle kış aylarında sofralarda sıklıkla yerini alır. Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği tarhana çorbası soğuk algınlığına da iyi gelir. Tarhana çorbası tarhana, nane, salça gibi malzemelerle hazırlanır. İşte tarhana çorbası tarifi...

Yemek 27-01-2023 09:18

Bedava tarhanayı duydular, yağmura aldırış etmeden kuyruğa girdiler!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenen Tarhana Festivali’ne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar bedava tarhana alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruğa giren vatandaşlar yağan yağmura aldırış etmedi.

Haber 20-11-2022 17:53

Uşaklı kadınlar tescilli tarhana için bir araya geldi

Eylül ayından itibaren evlerde toplanan kadınlar, öğütücüden geçirdikleri kırmızı biber, domates, soğan ve naneleri un, nohut ve maya ile harmanlayıp geleneksel yöntemlerle tarhana üretiyor - Ortaköy Muhtarı İlyas Sungur: - "Köylülerimizi fazla tarhana yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. İhtiyaç fazlası tarhanalarını satmaları konusunda gerekli desteği sağlıyoruz"

Yurthaber 04-10-2022 11:03

Annelerin herkesten sakladığı sır: Çorbaya bir kaşık ekleyin... Lezzetine lezzet katıyor

Yemek yapmak başlı başına bir sanat gibidir. Çorba ise bu önemli sanatın en incelikli halidir. Kıvamını ve lezzetini tutturmak görüldüğü kadar olmuyor. Çorba pişirirken daha lezzetli olması için bazı püf noktaları bulunuyor. Annelerin herkesten sakladığı bu mutfak sırrı ile sizin elinizden tarhana çorbası ve tavuk çorbası içmek için sıraya girecekler...

Yemek 30-09-2022 16:03

Uzmanlar uyarıyor: Kanser evinizin içinden yayılıyor! Bu malzemeleri asla kullanmayın

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıklarından. Değişen yaşam koşulları nedeniyle kanser olayları gün geçtikçe artış gösteriyor. Hiç düşünmediğimiz malzemeler kansere yol açabiliyor. Uzmanlar evde kullanılan saklama kapları ve günlük beslenme alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-09-2022 12:00

Kadın polisler ve Kızılay personeli ihtiyaç sahiplerine kışlık yiyecek hazırladı

Kadın polisler ve Kızılay personeli ihtiyaç sahiplerine kışlık yiyecek hazırladı

Yurthaber 25-08-2022 12:41

Canan Karatay hasta olmak istemeyenlere özel tarifini verdi: Paça çorbası değil! Tarhana nasıl yapılır?

Tarhana, sadece ülkemizde değil Orta Doğu ve Balkanlar’da da sıklıkla tercih edilen şifa dolu bir çorbadır. Anadolu yemekleri denince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan tarhana, damak çatlatan lezzetinin yanı sıra içeriğindeki zengin besinler sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır. Ne zaman hasta olsak hemen evi bir tarhana kokusu sarar. Tarhana, faydaları ve lezzeti için zahmetine katlanılacak çorbaların başında gelir. İşte Canan Karatay’ın tarhana tarifi...

Yemek 13-08-2022 08:03

Bu hataları herkes yapıyor! Tarhananın daha lezzetli olması işin sırrı...

Tarhana çorbası eşsiz lezzetiyle her yaştan insanın sevdiği çorbalar arasında yer alıyor. Adeta şifa kaynağı olan tarhana hasta olunduğunda sıklıkla tüketiliyor. Tarhana oldukça lezzetli olsa da yapımında fark edilmeden yapılan hatalar tadının bozulmasına neden oluyor. İşte evde tarhana yaparken yapılan o hatalar…

Yemek 07-06-2022 09:53

İftar için en kolay ve lezzetli menü! Ramazan’ın 25.günü menüsü

Ramazan’ın 25. günü için hazırladığımız bu menüde leziz tatlar bulunuyor. Ramazan’ın sonuna doğru yaklaşırken ağır ve yorucu menüler yapmaktan yorulduysanız bu menü tam size göre. Çok hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayacağınız yemeklerin tadı saatlerce hazırlık yapmışsınız gibi olacak.

Yemek 27-04-2022 09:14

Canan Karatay tüketilmesi gereken en önemli besinleri açıkladı! Aralarında paça çorbası yok

Prof. Dr. Canan Karatay, her gün dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini ekliyor. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü, yeni çıkardığı kitapta önemli konulara değiniyor. Bağışıklık sisteminin gücüne vurgu yapan Canan Karatay, mutlaka tüketilmesi gereken önemli besinleri açıkladı. Yıllardır alışık olunduğu üzere paça çorbasının listede yer almaması, Canan Karatay’ı takip edenleri şaşırttı.

Haber 13-04-2022 07:21

Muğla'da tarhana kuyruğunu yağmur bile engelleyemedi! Duyan akın etti

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Tarhana Festivali'ne katılan onlarca vatandaş, yağmurlu havaya rağmen, tarhana alabilmek için dakikalarca bekledi. Uzun kuyrukların oluştuğu festival, bu yıl dördüncü kez düzenlendi.

Haber 12-12-2021 15:34

Gurbetçiler istedi 'Maraş tarhanası'na talep arttı! ABD ve Hollanda sırada

Dondurması ve biberiyle ünlü Kahramanmaraş'ın yazın çerez, kışın da çorba olarak tüketilen lezzeti "Maraş tarhanası", paketlenmiş cips halinde Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Tarhana üretimi yapan firmanın sahibi Samet Çiftarslan, ''Gurbetçilerin yaşadıkları ülkelerdeki Türk marketlerinde bu ürünü talep etmesiyle başladığımız ihracat bu ülkelerin yerli halklarının da isteğiyle hızla arttı. Fransa, İtalya, İsviçre, Hollanda ve ABD gibi ülkelerden talep alıyoruz'' şeklinde konuşuyor.

Haber 28-10-2021 14:03

Bir çorbadan daha fazlası! Tarhanayla yapabileceğiniz birbirinden ilginç tarifler

Havaların soğumaya başladığı andan itibaren kurutulmuş tarhananın dolaptan çıkmasının vakti de gelir! Tarhana, özellikle de kışın ihtiyacımız olan tüm besin değerlerine sahip. Ancak günümüzde tarhana yalnızca çorba olarak değil, farklı tariflerle de tüketilmeye başlandı. Biz de sizler için yaratıcılığınızı kullanıp misafirlerinizi şaşırtabileceğiniz, tarhanalı farklı tarifler hazırladık!

Yemek 28-10-2021 07:22

Gaziantep’te üzümden yapılan tatlı tarhana mesaisi başladı

Gaziantep’te bağ bozumunun başlaması ile birlikte toplanan üzümler saatler süren ezme, kaynama ve kurutma işlemlerin ardından tatlı tarhana olarak adlandırılan çerezlik hale getiriliyor.

Yemek 22-09-2021 11:49

Tarhana sermek isterken korkunç ölüm! Saniye saniye kamerada

Manisa’nın Kula ilçesinde besihanenin teras katında tarhana sermek için çarşaf açtığı esnada dengesini kaybederek 4 metre yükseklikten beton zemine düşen yaşlı kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaşlı kadının talihsiz kazası, mahallenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 18-09-2021 21:50

İzmirli kadınların imece usulü tarhana mesaisi başladı

Karaburun ilçesinde bir araya gelen kadınlar, kışlık tarhana ihtiyaçlarını karşılarken bazıları da elde ettiği ürünü satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor - Aycan Destireci: "Salgın döneminde bu çorbanın kıymeti daha da anlaşıldı. Mutfaklarımızda her zaman tarhana çorbası kaynıyor. Herkese de tavsiye ederiz"

Yurthaber 13-09-2021 16:29

Kahramanmaraş’ta tarhana üretimi başladı! Cipsini üretip ihraç ediyorlar

Kahramanmaraş’ın geleneksel lezzetleri arasında yer alan tarhanın cips ve çorbalık olarak üretimine başlandı.

Finans 26-05-2021 12:17

Doğru bilinen yanlışlar! Tarhana çorbası nasıl tüketilmeli?

Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Özellikle ev yapımı tarhananın tadı ve kokusuna nerede denk gelseniz anında tanırsınız. Oluşum aşaması meşakkatli, pişirmesi bir o kadar kolay olan bu lezziz çorbanın yapımında herkes aynı hatayı yapıyor. Bu basit hata çorbanın bütün lezzetini etkiliyor.

Yemek 21-04-2021 16:40

Tarhananın 6 önemli faydası

Un, yoğurt veya süt, maya, çeşitli sebzeler (soğan, domates, kırmızı biber, yeşilbiber) , baharatlar (nane, dereotu, kekik, çörtük otu), bazen de besin değerini arttırmak amacıyla eklenen nohut gibi kuru baklagiller… Lezzetine doyum olmayan tarhana çorbası, aynı zamanda içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde bize kaşık kaşık sağlık sunuyor. Ancak dikkat!

Yemek 02-03-2020 15:53