Tatlı Haberleri

Manisa'da ramazan ayına özel yapılan susamlı helva, iftar sofralarını lezzetlendiriyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde, ramazan aylarında yapılan susamlı helva, iftar sofralarını süslüyor.

Yurthaber 18-03-2024 15:39

Güllacın tarihçesi: Güllacın hikâyesi nedir? Güllaç Türk tatlısı mı, neden ramazanda yenir?

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte birçok Ramazan lezzeti marketlerde veya fırınlarda yerini almaya başlar. Bu aya özel lezzet tercihlerinden biri olan güllaç tatlısı, yüzyıllardır ülkemizde ve ramazan ayını yaşayan bölgelerde tüketilmektedir. İftar sofralarında yerini alan, yemekten sonra çay saatlerine eşlik eden güllaç çok sayıda kişi tarafından hafif ve leziz bir tatlı olarak tüketilmektedir. Peki güllacın hikayesi nedir?

Yemek 15-03-2024 02:12

Aypare tatlısı tarifi: Aypare tatlısı nasıl yapılır?

Bayramlarda, yemek davetlerinde, çay sohbetlerinde çeşit çeşit tatlılar sunmayı ve tüketmeyi seviyorsanız Aypare tatlısı tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Yapılışı çok kolay olan bu tatlının tadı da damaklarda kalıyor. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 11-03-2024 20:20

Sahine tatlısı tarifi: Sahine tatlısı nasıl yapılır?

Hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız sahine tatlısı tarifimizi kesinlikle denemelisiniz. Birkaç malzeme ile kolayca hazır edilerek sunulabilen bu tatlı Türk mutfağından Van şehri ile özdeşleşmiş olan bir tatlı. Enerji ve şifa kaynağı olarak da bilinen sahine tatlısını iftar sofralarınızda da servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-2024 02:45

Diğer Haber Etiketleri

bayram belirti Demirci kalburabastı tarifi karpatka tarifi kazandibi tarifi künefe tarifi malaga tarifi armut ayva brokoli elma kozalak muz üzüm vişne yulaf Ramazan Bayramı şeker dondurulmuş gıda Ramazan menüsü Trivia Quiz meyve kalp hastalıkları hastalık kek Masterchef Somer Sivrioğlu Karaciğer‎ çikolata Danilo Zanna İtalya Diyarbakır Elazığ Muş Siirt Marmaris Amelie filmi reçel tarifi iftar Sahur çorba baklava tavuk pastane kahvaltı Ramazan kavga pepeçura tarifi tarifi alzheimer atriyal fibrilasyon demans depresyon diyabet kalp krizi Üsküp Polonya Mehmet Yalçınkaya amelie film alara acı creme brulee demans hastalığı demans hastalığı nedir ayva reçeli ayva reçeli nasıl yapılır ayva reçeli tarifi badem unu börek çay saati bugün ne pişirsem brownie tarifi eş anlamlısı eş anlamlısı nedir film fincan tatlısı güllaç fransız hasta atıştırmalık atriyal fibrilasyon nedir kalburabastı yemek kazandibi mon muhallebi nasıl yapılır konuşmak lezzet menü malaga malaga pasta malaga tatlısı ramazan ayı siron sunum tencerede sufle tarifi soğuk baklava tarantino tarif tavuk göğsü sütlü nuriye soysuzlar çetesi krem brule krema kilo kıbrıs tatlısı künefe klozet pasta pate kalburabastı tarifi kolay bastı etli tatlılar beş çayı tarifleri şerbetli tatlı künefe nasıl yapılır pepeçura tarifi rize kek ta kıbrıs tatlıs tatlı tarfileri rum tatlısı fransız mutfağı yemekleri püf noktaları yiyecekler tatlısı tarifi kalburabastı nasıl yapılır sütlü nuriye tatlısı leziz zuhal topal la yemekteyiz zıt anlamlı zıt anlamlı kelimeler zıt anlamlısı zarar izmir bombasının tarifi istan cevizi şeker şerbeti kıbrıs tatlısının vişneli mekik kalibi kekin soğuk baklava çikolatalı sosyal medya

Tatlı

Tatlı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tatlı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kilo almanızın sebebi bu olabilir! Uzmanından tatlı krizini yenmeye yönelik 11 etkili öneri

Şiddetli şekilde tatlı tüketme ihtiyacına tatlı krizi deniyor. Tatlı krizinin kandaki glukoz seviyesindeki dengesizlik sebebiyle ortaya çıktığını söyleyen Dyt. Dilara Durak, “Tatlı krizlerinin fizyolojik sebepleri de olabilir. Tatlı krizlerinin fizyolojik sebepleri genellikle biyolojik ve hormonal değişikliklerle ilişkilidir. Genellikle birden fazla nedenle ilişkilendirildiği için bireysel yaklaşım benimsemek önemli.” uyarısında bulundu. Durak, tatlı krizini yenmeye yönelik öneriler de paylaştı.

Kadin 01-03-2024 10:30

Siirt’in pekmez tatlısı: Gebole! Geleneksel olarak 14 Şubat'ta evlerde yapılıyor

Siirt’e özgü "Gebole" tatlısının kültürel ve lezzet mirasını korumak ve tanıtmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret başvurusu yapıldı.

Yemek 15-02-2024 17:21

Farklı ve nefis: Vişneli mekik tarifi! Pastane usulü vişneli mekik nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Farklı tatlı tarifi arayanların bayılacağı vişneli mekik tarifi ile geldik. Küçük kalıplarda ve tek lokmalık olarak yapılan bir kek türü olan vişneli mekik Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Vişneli mekiğin içerisine vişne ve badem koyuluyor. Pastanelerin klasik lezzeti haline gelen vişne mekik yediden yetmişe herkesin sevdiği tatlardan. Özellikle beş çaylarına yakışan bu tarifi mutlaka tarif defterinize kaydetmelisiniz.

Yemek 12-02-2024 15:25

Tatlı krizinize eşlik edecek en kolay tatlı tarifleri

Hemen her an canımız tatlı çekebiliyor veya haberimiz yokken çatkapı misafir gelebiliyor. Böyle anlarda fazla vaktinizi almayacak pratik tatlılar imdadınıza yetişecektir.

Yemek 09-02-2024 16:49

Laktoz alerjisi olanlar için süt yerine su ile yapabileceğin tatlılar

Laktoz alerjisi olan kişiler, süt tüketmekten imtina ediyorlar. Tatlı tariflerinin pek çoğunda da süt bulunduğu için süt yerine suyla hazırlanan alternatif tatlı tarifleri bu kişiler için çok kıymetli oluyor. Siz de laktoz alerjisi nedeniyle süt yerine su ile yapabileceğiniz leziz mi leziz tatlı tarifleri arıyorsanız birbirinden özel ve pratik tatları sizin için listeledik.

Yemek 08-02-2024 10:33

Her evde olan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz enfes tatlı tarifleri

Tatlı krizlerini hızlıca çözmek isteyenler için her evde bulunabilecek malzemelerle lezzetli tatlılar yapmak oldukça pratik oluyor. Mutfağınızda yer alan birkaç basit malzemeyle harika tatlılar hazırlayabilirsiniz. İşte sizi şımartacak, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz enfes tatlı tarifleri!

Yemek 07-02-2024 11:10

Yılbaşında yoğun mesai, siparişleri yetiştirmeye çalışıyorlar, 2 ton satılması bekleniyor

Diyarbakır’ın meşhur tatlısı burma kadayıfını üreten işletmeler yılbaşında siparişleri yetiştirmek için mesai yapıyor. İşletmetlerin günlük hedefi 2 ton satış yapmak.

Finans 31-12-2023 12:35

Tatlı kavgası büyüdü! 5 kişi yaralandı

Marmaris'te eşi benzeri görülmeyen bir olay yaşandı. Bir lokantada müşteriler ile çalışanlar arasında tatlı yüzünden çıkan kavga acı bitti. Sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşerek lokantanın dışına taştı. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Haber 23-09-2023 22:33

Sunum çılgınlığında son nokta! Klozetin içinde servis ettiler... Kaşık kaşık yediler

Sosyal medyada çılgın sunum fikirlerine her gün bir yenisini daha ekleniyor. Son olarak sosyal medyada viral olmayı başaran görüntülerde bir klozetin içinde tatlı servisi yapıldığı anlara yer verildi. Söz konusu görüntüler kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmeyi başardı.

Trend 01-08-2023 11:23

Pratik tencerede sufle tarifi! Tatlı krizlerinin çözümü tencerede sufle nasıl yapılır?

Sufle pratik ve lezzetli tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Mikrodalga ve fırında hazırlanan sufleler oldukça lezzetli olsa da kıvamını ayarlamak zorlu olabiliyor. Bütçe dostu tencerede sufle tarifiyle tam kıvamında sufle nasıl yapılır sorusunun cevabını elde edebilirsiniz. İşte tencerede sufle tarifi...

Yemek 17-05-2023 18:52

Pastaneleri kıskandıran kazandibi tarifi! Evde kazandibi nasıl yapılır?

Kazandibi pastanelerin vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Evde kazandibinin yapılmasının zor olduğu düşünülse de kazandibi tarifine sadık kalındığında bu tatlıyı kolayca yapabilirsiniz. Evde kazandibi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife şans verebilirsiniz.

Yemek 04-05-2023 17:26

Her evde bulunuyor! Farkında değiliz ama vücudu çökertiyor

Sağlıksız gıdalar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Zararlı yiyeceklerin genellikle paketli gıdalar olduğu düşünülse de her evde bulunan bir gıdanın zararları da görmezden gelinemeyecek kadar fazla. Uzmanlar bu gıda hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 28-04-2023 09:01

Ramazan Bayramı'nda bunlara dikkat! Sağlık sorunlarına yol açabilirsiniz...

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle beraber bol şerbetli tatlılar ve şekerlerin olduğu sofralar hazırlanmaya başladı. Ramazan'da sağlığınızdan olmamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle, ramazan boyunca yavaşlayan metabolizmanın sağlıklı bir düzene girmesi için bayramda yiyeceklere birden yüklenilmesi tehlike arz ediyor. Bu ve benzeri tatlıların aşırı tüketimi sağlık problemlerine davetiye çıkarıyor. Peki, bayramsa nasıl beslenmeliyiz?

Haber 21-04-2023 09:16

Muş'ta yurda yerleştirilen depremzede kadınlar bayram için tatlı yaptı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerden getirilerek Muş'ta yurtta misafir edilen afetzedeler, bayram için tatlı yaptı.

Yurthaber 20-04-2023 11:34

Muş'ta tatlıcılar siparişleri yetiştirmeye çalışıyor

Muş'ta, Ramazan Bayramı dolayısıyla tatlıcılar aldıkları siparişleri yetiştirmek için yoğun çaba gösteriyor.

Yurthaber 19-04-2023 10:57

Ramazan Bayramı'na özel: Soğuk baklava tarifi! Hazır yufkadan kolay soğuk baklava nasıl yapılır?

Ramazan Bayram'ının yaklaşmasıyla beraber hazırlıklar tamamlanmaya başladı. Bayram denildiğince ilk akla gelen lezzetlerden biri de baklava oluyor. Klasik şerbetli baklava kadar soğuk baklava da oldukça seviliyor. Siz de bu bayram farklı bir lezzet arıyorsanız pratik soğuk bakla tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 19-04-2023 00:00

Ramazan sofralarına yakışır Kıbrıs tatlısı tarifi! Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Kıbrıs tatlısı tarifi ramazan ayında iftara ne tatlı yapsam diye düşünenlere lezzetli bir fikir oluyor. Hem şerbeti hem de kremasıyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakan Kıbrıs tatlısının yapımı da oldukça kolay. İçeriğindeki bol malzeme ile oldukça sevilen tatlılardan biri. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 07-04-2023 17:12

Ramazan ayının olmazsa olmazı künefe tarifi! Evde künefe nasıl yapılır?

Ramazan ayında hangi tatlı yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Bütün gün oruç tuttuktan sonra tatlı yemek vücuda enerji sağlıyor. Çayın ve kahvenin yanına en uyumlu olan tatlılar arasında bulunan künefe sevilerek tüketiliyor. Evde künefe nasıl yapılır merak ediyorsanız bu enfes künefe lezzetini denemeniz gerekiyor.

Yemek 28-03-2023 18:44

Bu belirtisini kimse bilmiyor! Demansın erken uyarı işaretine dikkat

Demans, unutkanlığın yoğun olduğu birçok hastalığa verilen isimdir. Yaşlılarda sıklıkla görülen demansı erken teşhis etmek ve demans hastalığı hakkında bilinçli olmak bu sağlık sorununun seyrini değiştirmektedir. Demans belirtileri sadece unutkanlıktan ibaret değildir. Yapılan araştırmalar toplumda sıklıkla yaşanan bir durumun demansın erken uyarı işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 27-03-2023 08:58

Armut tatlısı nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz armut tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Armut tatlısı Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında yapıldı. Pratik olmasıyla dikkat çeken bu tarifin tadı merak edildi. Bu tatlı hazırlandığında kaymak ile beraber servis ediliyor. Peki armut tatlısı nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz armut tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 09-03-2023 11:24

Pepeçura nedir, nasıl yapılır? Şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Üzüm ve şekerle hazırlanan bir tatlı olan pepeçura hem basit hem de lezzetli. Birkaç malzemeyle yapılan bu tatlıyı hazırlamak için 5 dakika gibi kısa bir süre yeterli! İşte şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 02-03-2023 17:41

Birkaç malzemeyle hazırlanan nefis bir tatlı: Yalancı tavuk göğsü! Tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Ağızda dağılan nefis bir tatlı olan yalancı tavuk göğsünü tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Üzerini fındık, hindistan cevizi, tarçın gibi malzemelerle süsleyebileceğiniz bu tatlı çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifi!

Yemek 27-02-2023 10:55

Yoğun kıvamıyla nefis çikolatalı brownie tarifi! Brownie nasıl yapılır, malzemeleri neler?

İçi akışkan çikolatalı brownie tatlısını sevmeyen yoktur. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı tekrar tekrar pişirmek isteyeceksiniz. Fırında hazırlanan yoğun kıvamlı bu lezzet ile çikolataya resmen doyacaksınız. İşte nefis çikolatalı brownie tarifi...

Yemek 24-02-2023 15:49

Polonya mutfağından farklı bir tarif: Karpatka tatlısı! Zuhal Topal'la Yemekteyiz karpatka tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Polonya mutfağına ait bir tatlı olan karpatka un, su, yumurta gibi temel malzemelerle hazırlanıyor. İçinde ahududu da bulunan bu tarif, görüntüsü ve akışkan kıvamıyla deneyenlerden tam puan alıyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz karpatka tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 29-01-2023 16:14

Tatlı zıt anlamlısı nedir? Tatlı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Tatlı kelimesi günlük yaşamda birden fazla anlamda kullandığımız kelimelerden biridir. Tatlı kelimesi, günlük yaşamda hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamda kullanılan sıfatlardan biridir. Tatlı kelimesi ekseriyetle acı ve ekşi olmayan, damak zevkine uygun tatlar için kullanılan bir kelimedir. Sıfat ve zarf gibi farklı görevlerde kullanılabilen tatlı kelimesi mecaz anlamda da kullanılabilir. Peki, tatlı kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 27-01-2023 16:54

Sakın yemeyin: Farkında değiliz ama ani krizlere neden oluyor! Baba ve oğlu aynı anda...

Gün içerisinde lezzetine bayılarak yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Zararlı olduğunu düşünmediğimiz yiyecekler kalp krizi, kanser gibi hastalıklara yol açabiliyor. Aynı yemeği yerken aniden kriz geçiren baba ve oğul tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Haber 12-01-2023 08:36

Airfryer tarçınlı elma tatlısı tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır?

Ana yemekler ve atıştırmalıkların yanı sıra tatlılarınızı da airfryer’da lezzetli ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Dünya mutfaklarından ve Türk mutfaklarından birçok tatlıyı Airfryer ile kısa süreler içinde hazırlayarak servis edebilirsiniz. Ülkemizde Amasya’nın elmaları ile özdeşleşmiş olan tarçınlı elma tatlısı tarifini de airfryer’da pişirerek sunabilirsiniz. Sağlıklı bir tatlı olarak tercih edebileceğiniz elma tatlısı, tatlı krizlerinizin vazgeçilmezi hâline gelecek!

Yemek 06-01-2023 11:08

Yılbaşı sofrasının favorisi: Kozalak kurabiye nasıl yapılır? İşte Kozalak kurabiye tarifi!

Yılbaşında ve çay saatlerinde aynı tarifleri yapmaktan sıkıldıysanız kozalak kurabiyeyi daha denememişsiniz demektir. Kozalak kurabiye eşsiz görünümü ve enfes lezzetiyle vazgeçilmez kurabiye tarifleriniz arasında bulunacak. Mısır gevreğiyle kozalak görünümünü vereceğiniz bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Kozalak kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 31-12-2022 10:49

Bu tatlılar hangi ülkelere ait?

Dünyaca ünlü tatlıları bilmeyen yoktur! Her biri birbirinden lezzetli olan bu tatlılar yiyenlerin aklına kazınıyor. Eğer sen de bir tatlı canavarıysan ve tatlısız olmaz diyorsan mutlaka bu tatlıları tatmalısın!

Trend 27-12-2022 19:48

MasterChef sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Parmakları yediren sütlü nuriye tarifi!

MasterChef programının yeni bölümünde, baklava çeşitleri arasında en çok sevilen sütlü nuriye yapıldı. İştah kabartan sütlü nuriye tarifi araştırılmaya başlandı. Sütlü nuriye tatlısını evde hazırlamak, sanıldığından daha basit. Peki MasterChef sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte parmakları yediren sütlü nuriye tatlısı tarifi...

Yemek 08-12-2022 20:19

Elma tatlısı tarifi: Elma tatlısı nasıl yapılır?

Bir kış mucizesi olan elma, vitamin ve mineral kaynağıdır. Sağlıklı oluşunun yanı sıra en leziz tatlıların da baş kahramanı olabilir. Elmanın tatlılığına ufak dokunuşlarla tatlılık katmak için elma tatlısını mutlaka denemelisiniz. Pratik be bir o kadar lezzetli tarçınlı elma tatlısı tarifi yeni favoriniz olabilir.

Yemek 08-12-2022 16:10

Kremalı panda puf tarifi: Kremalı panda puf nasıl yapılır?

Tatlı atıştırmalıklar yediden yetmişe herkesin severek tükettiği aperatifler. Hele ki tadının yanı sıra görüntüsü ve servisi de sevimli olduğu zaman hem tat hem de görsel bir şölen hâline geliyor. Lezzet ve servis olarak bir şölen oluşturan kremalı panda puf tarifi çocuklarınızın severek yiyebileceği atıştırmalıklardan birisi.

Yemek 08-12-2022 14:31

Zuhal Topal'la Yemekteyiz kalburabastı tarifi! Diğer tatlı tariflerini unutturacak kalburabastı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Perşembe günü en sevilen şerbetli tatlılardan olan kalburabastı hazırlanıyor. Şekerpareden sonra en pratik şerbetli tatlı olarak görülen kalburabastı yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. İzleyiciler 'Kalburabastı nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes kalburabastı tarifi...

Yemek 01-12-2022 14:58

Lezzetine doyum olmuyor! Üsküp usulü Kaymaçina tarifi! Tam kıvamında kaymaçina nasıl yapılır?

Hamur işlerine ve tatlılara oldukça önem veren Balkan lezzetleri sevilerek yeniyor. Balkanların incisi olarak görülen kaymaçina tatlısının 3 malzeme ile hazırlanması duyanları şaşırtıyor. Birçok kişi 'kaymaçina nasıl yapılır?' araştırmalarında bulunuyor. İşte Üsküp usulü leziz kaymaçina tarifi...

Yemek 01-12-2022 14:35

MasterChef tatlı dilek tarifi! Görünümüyle hayran bırakan tatlı dilek (Creme fontana) nasıl yapılır?

MasterChef yarışması hayranları tarafından sevilerek izleniyor. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüriliğini yaptığı programda 27 Kasım Pazar eleme gününde yarışmacılardan mor patates lezzetleri ve tatlı dilek yapmaları istenecek. MasterChef'in imza tatlılarından olan dilek tatlısı için izleyiciler internet üzerinden 'dilek tatlısı nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte görünümüyle hayran bırakan tatlı dilek (Creme fontana) tarifi...

Yemek 27-11-2022 20:48

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Malaga pasta tarifi! Muzun en lezzetli hali malaga tatlısı nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Çarşamba günü nefis bir menü hazırlandı. Muz kullanılarak yapılan malaga pasta tarifi tatlı severlerin iştahını kabarttı. En sevilen tatlı tariflerinden olan malaga pastası nasıl yapılır? Sıklıkla aratılan tarifler arasında bulunuyor.

Yemek 23-11-2022 17:16

Tatlı eş anlamlısı nedir? Tatlı kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz çok zengin bir kelime haznesine sahiptir. Farklı kökenli kelimeler ve Türkçe kökenli kelimeler dilimizi zenginleştirmektedir. Dilimiz eş anlamlı sözcükler açısından da oldukça zengindir. Anlatmak istediklerimizi eş anlamlı sözcüklerle, anlatım bozukluğuna yol açmadan ifade edebiliriz. Özellikle tekrar etmemiz gereken kelimelerde eş anlamlı sözcükleri kullanabiliriz. Anlam olarak aynı ama okunuş ve yazılışları farklı kelimeler anlamdaş kelimelerdir. Peki, tatlının eş anlamlıları nedir?

Egitim 18-11-2022 17:53

MasterChef Elazığ usulü Dolanger tatlısı tarifi! Kıyır kıyır dolanger tatlısı nasıl yapılır?

MasterChef yarışması hayranları tarafından sevilerek izleniyor. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüriliğini yaptığı programda 17 Kasım Perşembe günü yarışmacı adaylardan Doğu Anadolu tarifleri yapmaları istendi. Elazığ denilince ilk akla gelen tatlılardan olan dolanger tatlısı lezzet patlaması yaşatıyor. İzleyiciler internet üzerinden 'Elazığ usulü dolanger nasıl yapılır?' diye araştırmalarda bulunuyor. İşte dolanger tatlısı tarifi...

Yemek 17-11-2022 21:16

Bu tarif kaçmaz: Ayva reçeli tarifi! Ayva reçeli nasıl yapılır?

Reçeller kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Reçelin genellikle yaz meyveleriyle daha lezzetli düşünülüyor. Ancak ayva reçeli yaz reçellerinin tadını unutturacak cinsten. Bu nefis lezzeti hem tatlılarınızın içinde hem de kahvaltılarınızda sık sık kullanabilirsiniz. Ayva reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız ayva reçeli tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 16-11-2022 17:07

‘Bugün ne pişirsem?’ diye soranlar için doyurucu ve sağlıklı menü önerisi! İşte 16 Kasım yemek menüsü

Hem sağlıklı hem de leziz yemek tarifleri arıyorsanız bu haber tam size göre. 16 Kasım yemek menüsü önerimizde bu defa sağlıklı, doyurucu ve lezzetli tariflere yer verdik. İşte 16 Kasım yemek menüsü...

Yemek 16-11-2022 09:12

MasterChef Creme Brulee hangi filme ait? Amelie Creme Brulee tarifi, nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye 15 Kasım Salı akşamı yayınlanacak 129. bölümünde yarışmacı adaylardan filmlerde yer alan tatlıları yapmaları istendi. Hangi tatlının hangi filmde kullanıldığını bilenlere ek puan verileceği söylendi. Fragmanda görülen creme brulee hangi filmde yer alıyor sorusu merak edildi. Creme brulee, Amelie filminde yer alıyor. En sevilen romantik filmlerden olan Amelie'de yer alan creme brulee nasıl yapılır? İşte üzeri çıtır çıtır olan akışkan creme brulee (Krem Brule) tarifi...

Yemek 15-11-2022 17:15

MasterChef elmalı strudel hangi filme ait? Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi) elmalı strudel tarifi!

MasterChef Türkiye 15 Kasım Salı akşamı yayınlanacak 129. bölümünde yarışmacı adaylardan filmlerde yer alan tatlıları yapmaları istendi. Hangi tatlının hangi filmde kullanıldığını bilenlere ek puan verileceği söylendi. Fragmanda görülen elmalı strudel hangi filmde yer alıyor sorusu merak edildi. Elmalı strudel, Tarantino'nun Inglourious Basterds filminde yer alıyor. Soysuzlar Çetesi adıyla vizyona giren Inglourious Basterds filminde yer alan elmalı strudel nasıl yapılır? Elmalı strudel tarifi...

Yemek 15-11-2022 15:04

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlar için leziz tarifler! İşte 6 Kasım yemek menüsü

Menü fikri bulmak zaman zaman zor olabiliyor. Mutfapa giren birçok kişi 'Bugün ne pişirsem?' sorusuna yanıt arıyor. 'Bugün ne pişirsem?' diye soranlar için leziz tariflere haberimizde yer verdik. İşte 6 Kasım yemek menüsü...

Yemek 06-11-2022 16:42

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara: Bu tarifler parmak ısırtıyor! 4 Kasım yemek menüsü

Eğer öğle veya akşam yemeğine aklınızda menü için alternatif fikirler yoksa bu haber tam size göre. 4 Kasım yemek menüsü için parmak ısırtan tarifleri haberimizde sizler için derledik. İşte 4 Kasım yemek menüsü...

Yemek 04-11-2022 13:11

MasterChef Torta Caprese tarifi! Nefis Torta Caprese nasıl yapılır?

MasterChef yarışması hayranları tarafından her hafta ilgiyle izleniyor. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüriliğini yaptığı programda 3 Kasım Perşembe günü yarışmacı adaylardan İtalyan lezzetleri yapmaları istendi. Yarışmacı adayların yaptığı torta caprese tatlısı oldukça iştah açıcı duruyordu. İzleyiciler internet üzerinden 'Evde torta caprese nasıl yapılır?' diye araştırmalarda bulunuyor. İşte torta caprese tarifi...

Yemek 03-11-2022 23:03