Tereyagli Un Helvasi Tarifi Haberleri

Tam ölçülü un helvası tarifi: Tam ölçülü un helvası nasıl yapılır?

Un helvası Türk mutfağının geleneksel hale gelmiş tatlılarından biridir. Evde kolayca bulunan malzemeler ile yapılan bu tatlı çayın, kahvenin yanında da sıklıkla tercih edilir. Yapımı kolaydır ancak birkaç püf noktasına uymak önemlidir. İşte tam ölçülü un helvası tarifi ve gerekli olan malzemeleri:

Yemek 2024-03-14 16:49:01

Çikolatalı un helvası tarifi: Çikolatalı un helvası nasıl yapılır?

Un helvası seviyorsanız ve farklı tatlar, tarifler denemeye açıksanız çikolatalı un helvası tarifini çok seveceksiniz. İşte birkaç püf noktasına dikkat ederek çok kısa sürede ve her zaman el altında bulunabilecek malzemeler ile hazırlayabileceğiniz çikolatalı un helvası tarifi:

Yemek 2024-03-14 16:40:34

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi! Pastane usulü un kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...

"Ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi nasıl yapılır?" sorusu un kurabiyesi yapmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Basit ve gerçek un kurabiyesinin tüm malzemeleri ve yapılış adımlarını sizin için derledik. İşte en pratik ve lezzetli, ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 2024-01-13 18:08:50

MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Ana yemek tadında yüksük çorbası tarifi!

Yüksük çorbası tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. Ayrıca içine mantılar hazırlanıp nohutlarla birlikte pişirilir. Yüksük çorbası tarifi her ne kadar çorba olsa da ana yemek tadında oluyor. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2023-09-30 17:25:34

Andaloz çorbası nasıl yapılır? Nefis andaloz çorbası tarifi ve malzemeleri!

Pratik ve leziz bir tarif olan andaloz çorbası içeriğinde bulunan pirinç sayesinde tok tutacak bir lezzet. Un, domates salçası, pirinç gibi malzemelerin karışımıyla hazırlanan bu lezzetli çorbayı çok beğeneceksiniz. İşte nefis andaloz çorbası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 08-03-23 09:58

Tavuk dolması nasıl yapılır? Zuhal Topalla Yemekteyiz nefis tavuk dolması malzemeleri ve tarifi!

İçli pilavlı tavuk dolması ana yemek için harika bir seçenek. Tavuk, pirinç, kuş üzümü, un gibi malzemelerle hazırlanan bu tarif oldukça doyurucu. Hazırlaması ve pişirmesi meşakatli olsa da tarifin tadına bayılacaksınız. İşte Zuhal Topalla Yemekteyiz nefis tavuk dolması malzemeleri ve tarifi!

Yemek 08-03-23 09:02

Çeşm-i nigar çorbası nasıl yapılır? Osmanlı mutfağından gelen çeşm-i nigar çorbası tarifi!

Akşam yemeği menüsünde yeni bir tarif arıyorsanız, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen çeşm-i nigar çorbasını deneyebilirsiniz. Soğan, un, yumurta gibi malzemelerle hazırlanan çeşm-i nigar çorbasını tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. İşte çeşm-i nigar çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 03-03-23 15:01

Osmanlı mutfağına ait bir tat: Harem usulü patlıcanlı çorba! İşte harem usulü patlıcanlı çorba malzemeleri ve tarifi!

Yemekte farklı bir tarif denemek istiyorsanız bu haber tam size göre... Osmanlı mutfağına ait bir lezzet olan harem usulü patlıcanlı çorbayı evinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz. Bu tarif un, tavuk suyu, havuç, patlıcan gibi malzemelerle hazırlanıyor. İşte harem usulü patlıcanlı çorba malzemeleri ve tarifi!

Yemek 03-03-23 12:58

Çok basit bir tarif: Gelin tatlısı! Zuhal Topal'la Yemekteyiz gelin tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Hem basit hem de leziz bir tarifle geldik. Gelin pastasını tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Tatlı krizine girdiğinizde şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarif olan gelin pastası için kabartma tozu, un, şeker gibi malzemeler gerekiyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz gelin pastası tarifi!

Yemek 30-01-23 16:57

İçi çikolata dolu İzmir bombası nasıl yapılır? İzmir bombası malzemeleri ve tarifi

İçi dolu dolu İzmir bombası tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Un, şeker, nutella gibi malzemelerle hazırlanan bu tarif tatlı krizine birebir. Ancak kalorili bir tatlı olduğundan ölçülü tüketmekte fayda var... İşte içi dolu dolu İzmir bombası tarifi...

Yemek 30-01-23 15:42

Polonya mutfağından farklı bir tarif: Karpatka tatlısı! Zuhal Topal'la Yemekteyiz karpatka tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Polonya mutfağına ait bir tatlı olan karpatka un, su, yumurta gibi temel malzemelerle hazırlanıyor. İçinde ahududu da bulunan bu tarif, görüntüsü ve akışkan kıvamıyla deneyenlerden tam puan alıyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz karpatka tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yemek 29-01-23 16:14

Ağızda dağılan nefis bir tatlı: Cennet rüyası! Zuhal Topal'la Yemekteyiz cennet rüyası tatlısı malzemeleri ve tarifi

Cennet rüyası ağızda dağılan çikolatalı bir tatlıdır. Un, nişasta, un, yumurta gibi malzemelerle hazırlanan bu tatlı, deneyenlerden tam not alıyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlanan cennet rüyası tatlısının malzemelerini ve tarifini haberimizde derledik. İşte cennet rüyası tatlısının tarifi!

Yemek 27-01-23 09:20

Sağlıklı sıcacık bir tarif: Yeşil kabak çorbası! Zuhal Topal'la Yemekteyiz yeşil kabak çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yeşil kabak çorbasının tadını çok beğeneceksiniz. Üstelik bu tarif yalnızca 5 dakikada hazırlanıyor! Şipşak hazırlayabileceğiniz bu çorba yeşil kabak, un, süt gibi malzemelerle hazırlanıyor. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz yeşil kabak çorbası malzemeleri ve tarifi!

Yemek 27-01-23 08:58

Çayın yanına enfes lezzet: Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi! Un kurabiyesi nasıl yapılır?

Çayın vazgeçilmezi olan kurabiyelerin kıvamını tutturmak zorlu olabiliyor. Ancak tarife sadık kalındığında tam istediğiniz kıvamda olan kurabiyeyi elde etmek çok kolay. Pastane usulü ağızda dağılan un kurabiyesi nasıl yapılır sıklıkla aratılıyor. İşte enfes un kurabiyesi tarifi...

Yemek 17-01-23 09:56

Yöresel bir lezzet: Topalak çorbası! Zuhal Topal'la Yemekteyiz topalak çorbası tarifi ve malzemeleri!

Mersin, Konya, Adana yörelerinde sıkça yapılan topalak çorbası nohutla hazırlanan sulu bir tariftir. İçerisinde un, irmik, köftelik bulgur da bulunduğundan 1 porsiyon topalak çorbası 361 kaloriye denk gelir. Topalak çorbasını patates salatasıyla servis edebilirsiniz. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz topalak çorbası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 13-01-23 17:02

Airfryer kabak köftesi tarifi az kalorili ve doyurucu: Airfryer'da kabak köftesi nasıl yapılır?

Köfte tarifleri Türk mutfağında ve diğer mutfaklarda yerini koruyan ve sıkça yapılan bir tariftir. Köfteler genellikle et ya da tavuk kıymasından yapılsa da et kıyması yerine çeşitli sebzelerle de yapılabilir. Kabak rendesinden yapılan bir kabak köftesi de alternatif bir köfte tarifidir ve et tüketmeyen ya da farklı sebze tarifleri denemek isteyenler tarafından tercih edilir. Kabak köftesi kabak, un, kıyılmış dereotu ve yeşil soğan, baharatlar ile yoğurarak yapılır ve kabak mücveri andırır.

Yemek 23-12-22 16:47

Airfryer limonlu muffin tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da limonlu muffin nasıl yapılır?

Sadece yemekleri değil tatlıları, kekleri ve pastaları pişirirken de Airfryer kullanabilirsiniz. Limonlu muffin de Airfryer ile kısa zamanda yapılabilen bir tatlıdır. Temel olarak un, şeker, yumurta ve sıvı yağ gibi malzemelerden yapılır, limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenerek zenginleştirilir. Genellikle küçük boyutlarda olan keklerdir ve cupcake'e benzer. 30 dakika içinde hazırlayabileceğiniz limonlu muffinleri de hem ara öğünlerde hem de çay saatlerinde lezzetle tüketebilirsiniz.

Yemek 23-12-22 16:45

Zuhal Topal'la Yemekteyiz fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi malzemeleri neler?

Fellah köftesi, tadına doyum olmayan sosuyla beraber hazırlandığında oldukça leziz bir hale geliyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlanan bu tarif bulgur, irmik, un gibi malzemelerin karışımıyla hazırlanıyor. Bu tarif öğle, akşam yemeği sofralarını süslüyor. İşte fellah köftesi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 13-12-22 17:04

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Çikolata kaplı un helvası tarifi! Görünümüyle şaşırtan çikolata kaplı un helvası nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında haftanın başında Pazartesi günü için nefis bir menü hazırlandı. Pazartesi menüsünde pratik ama lezzetli tatlılardan olan un helvasının farklı bir versiyonu yapılacak. İzleyiciler 'Çikolata kaplı un helvası nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte çikolata kaplı un helvası tarifi...

Yemek 28-11-22 17:00

Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 24-09-22 13:50

Çiros nasıl yapılır? Çiros malzemeleri neler?

Çiros tarifi araştırılmaya başlandı. Tereyağı, un, yumurta gibi malzemeler çiros yaparken gereklidir. Peki çiros nasıl yapılır? Çiros malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 15-08-22 17:28

Tam kıvamında beşamel sos tarifi! Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos yemeklerde sıklıkla kullanılan soslar arasında yer almaktadır. Un, süt ve tereyağının birleşmesiyle ortaya çıkan beşamel sos yemeklerin lezzetine lezzet katmaktadır. Ancak beşamel sosun kıvamı her zaman istenilen sonuçta olmamaktadır. Tam kıvamında beşamel sos için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 11-08-22 12:22

Sütlü tatlı sevenlere özel en pratik Kıbrıs tatlısı tarifi! Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri...

Özellikle sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmez tercihlerinden olan Kıbrıs tatlısı, ağızda dağılan yapısıyla çokça seviliyor. Şerbet ve sütün mükemmel birleşiminden oluşan ve yumuşak yapısıyla bilinen bu tatlı, evde de pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Un, yağ, hindistan cevizi ve birkaç farklı malzemeyle daha bu enfes tatlıyı hazırlayabilmek mümkün. İşte sütlü tatlı sevenlere özel en pratik Kıbrıs tatlısı tarifi!

Yemek 19-07-22 13:34

Limonlu kurabiye nasıl yapılır? Limonlu kurabiye malzemeleri neler?

Leziz atıştırmalıklardan biri olan limonlu kurabiyeyi evinizde birkaç malzeme ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için gerekli olan temel malzemeler un, yumurta, limondur. Peki limonlu kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi...

Yemek 23-06-22 19:28

Un helvası nasıl yapılır? Un helvası malzemeleri neler?

Hazırlanışı oldukça basit olan un helvası birkaç malzemeden yapılıyor. Çay saatlerinin favorisi olan bu tarif, misafirlere sunulmak için de oldukça iyi bir seçenek. İşte un helvası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 27-04-22 22:56

Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Yoğurt çorbası malzemeleri neler?

Tadıyla dillere destan yoğurt çorbasının tarifi araştırılıyor. Sofralarda sıklıkla yerini alan yoğurt çorbası erişte, un, yoğurt gibi malzemelerden hazırlanıyor. Peki yoğurt çorbası nasıl yapılır? Yoğurt çorbası malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 19-04-22 22:46

Hünkarbeğendi siz de beğeneceksiniz! Hünkarbeğendi tarifi malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Hünkarbeğendi, Osmanlı mutfağından çıkan genellikle ev hanımlarının yapmayı tercih ettikleri tadına doyum olmayan yemeklerden biridir. Patlıcan ile yapılan, süt, tereyağ ve un kullanılan bu harika yemeği yaparken püf noktalarına dikkat etmek gereklidir. Peki Hünkarbeğendi tarifi malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır? İşte Saray mutfağından çıkan bu harika yemeğin tarifi...

Yemek 22-03-22 11:52

İrmik tatlısı nasıl yapılır? İrmik tatlısı malzemeleri neler? İşte irmik tatlısının tarifi...

İrmik tatlısının malzemeleri ve tarifi araştırılıyor. Yemekten sonra ne tatlı yapsam derdine son! Şerbetli tatlılar sınıfındaki irmik tatlısı adeta lezzet şöleni yaşatıyor. İrmik, kabartma tozu, un karışımından elde edilen bu tatlı pratik bir tarife sahiptir.

Yemek 20-03-22 23:23

Ağızda dağılan kıvamıyla kendine hayran bırakacak bisküvili tavuk göğüsü tarifi

Türk mutfağına özgü büyük küçük severek tüketilen sütlü tatlılardan biri hiç şüphesiz tavuk göğsü! Her ne kadar orijinal tarifinde gerçek tavuk göğsü kullanılsa da çok daha pratik yolla yapılabilen yalancı tavuk göğsü, hız ve pratik bir lezzet için oldukça ideal bir tatlı. Kavrulmuş un sayesinde de gerçeğini aratmıyor.

Yemek 14-02-22 17:18

Un helvası tarifi nedir? Un helvasının pratik yapımı nasıl olur? Un helvası lezzetli olur mu?

Un helvası Kandillilerde, dini günler, cenaze ve özel günlerde sıklıkla tercih edilir. Un helvası tarifi, yapımı ve malzemeleri yapımı son derece kolay olan bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Peki Un helvası tarifi nedir? Un helvasının pratik yapımı nasıl olur? Un helvası lezzetli olur mu? İşte ayrıntılar...

Yemek 09-02-22 10:18

Dünden kalan ekmeğinizi değerlendirin: Bayat ekmekten kek tarifi

Dumanı üstünde mis gibi kokan bir kek yapmak istiyorsunuz ama evde yeterli un yok mu? Üzülmeyin, herkesin evinde bulunabilen bayat ekmek ile kek yapmak çok kolay. Yumuşacık kıvamıyla unla yapılmış kekten hiçbir farkı yok. Hazırlaması ise oldukça pratik. Peki bayat ekmek kekinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor musunuz?

Yemek 18-01-22 10:41

Yöresel kahvaltı sevenlere geliyor... Pazar kahvaltısı için Çorum Cızlağı tarifi

Yapımı kolay, malzeme sayısı az olan harika bir kahvaltılık bulduk. Herkesin evinde kolaylıkla ulaşabileceği dört temel malzeme; un, su, tuz ve maya ile hazırlanan Çorum Cızlağı'nın vazgeçilmez lezzetini daha önce tatmış mıydınız? Cevabınız hayır ise sizi muhteşem bir lezzetle tanıştıracak tarifimize göz atın!

Yemek 13-12-21 07:12

Hem pratik hem lezzetli bir tarif: Sütsüz, şipşak un helvası tarifi!

Türk mutfağı denince birçok tatlı tarifi karşımıza çıkıyor. Sütlü tatlılardan meyveli tatlılara, şerbetli tatlılardan yöresel tatlılara pek çok tarif sofralarımızla buluşuyor. Bu tatlılar arasında özellikle kandillerde, bayramlarda ve mevlitlerde yapılan un helvası, herkes tarafından çok seviliyor. Bu özel günlerde ve canınızın çektiği her an lezzetli bir un helvası yapmak artık çok kolay!

Yemek 12-12-21 11:56

Piruhi tarifi (Pirohu tarifi) nasıl yapılır? Piruhi tarifi malzemeleri neler?

Kıbrıs'ta sevilerek tüketilen piruhinin nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu merak konusu oldu. Piruhi tarifi, Kıbrıs mutfağının leziz örneklerinden biridir. 500 gr un, 100 ml sıvı yağ, 1 paket hellim piruhi yapmak için gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte piruhi tarifi!

Yemek 01-12-21 22:35

Bu sucuk bildiklerimize hiç benzemiyor! Kahramanmaraş mutfağına ait sıra dışı bir tatlı: Un sucuğu tarifi

Sucuk denilince üzerine iki yumurta kırıp hemen ekmek banmak istemiş olabilirsiniz ama bu biraz farklı bir sucuk. Un, üzüm suyu ve cevizin birleştirildiği bambaşka bir tatlı. Farklı bölgelerde birbirinden apayrı isimlerle anılan Kahramanmaraş un sucuğu, bize adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Peki, "beyaz köpük sucuğu" diye de bilinen bu tatlı nasıl yapılıyor dersiniz?

Yemek 30-11-21 07:08

Yağlama nasıl yapılır? Yağlama malzemeleri neler?

Kayseri'nin en sevilen yemeklerinden biri olan yağlamanın tarifi merak konusu oldu. Bol yağlı ve kıymalı harcıyla nefis lezzete sahip olan yağlama lahmacuna benzer. Yarım paket yaş maya, 4 su bardağı un, 300 g kıyma, 2 soğan yağlama yapmak için gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte yağlama tarifi!

Yemek 30-11-21 00:06

Dımbıl çorbası nasıl yapılır? İşte dımbıl çorbası tarifi ve malzemeleri!

Dımbıl çorbasının nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu merak konusu oldu. Dımbıl çorbası Sakarya yöresine ait yemekler arasında yer alıyor. Bu çorba küçük kase un, bir bardak su ve bir tatlı kaşığı tuz ile hazırlanan mayasız bir hamurdan yapılıyor. İşte dımbıl çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 18-11-21 21:54

Tavçe Gravçe nasıl yapılır? Tavçe Gravçe malzemeleri neler?

Makedonya mutfağına ait kuru fasulye yemeği olan tavçe gravçenin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Tavçe Gravçe yaparken 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı kuru fasulye, 3 diş sarımsak gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte tavçe gravçe tarifi ve malzemeleri!

Yemek 17-11-21 21:47

Taş kadayıf nasıl yapılır? Taş kadayıf malzemeleri neler?

Hatay'dan Malatya'ya kadar pek çok şehrimizde yapılan ve sevilerek tüketilen taş kadayıf, ağızda dağılan yumuşacık bir tatlıdır. Taş kadayıf hazırlarken elde ettiğiniz hamurun kıvamı sıvı olmuşsa elenmiş un ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Taş kadayıfı pişirirken fırını açmamaya dikkat etmelisiniz. İşte taş kadayıf tarifi ve malzemeleri...

Yemek 03-11-21 00:13

Göbede nasıl yapılır? Göbede malzemeleri neler?

Göbede, Karaman yöresine ait yemeklerden biridir. Yöresel lezzet göbede 2 adet tavuk but, 1 kg un ve 2 adet rendelenmiş domatesten hazırlanıyor. Göbede hazırlamak için ilk yapmak gereken şey, tavukları tencerede haşlayıp üzerine tuz eklemek ve soğumaya bırakmak. İşte göbede tarifi ve malzemeleri...

Yemek 22-10-21 00:08

Ağızda dağılıyor, yemeye doyum olmuyor! Bütün püf noktalarıyla un kurabiyesi tarifi

Kahvaltıda, çay saatlerinde ya da atıştırmalık olarak günün herhangi bir saatinde kurabiye tüketilebilir. Özellikle de un kurabiyesi, dağılan yapısıyla ve kolay tarifiyle keyif veren bir kurabiye çeşidi. Misafiriniz geldiği zaman un kurabiyesi yaparak onları etkileyebilirsiniz. Bu özel tarifi denediğinizde eşsiz lezzeti yüzünden bırakmakta zorlanabilirsiniz! İşte detaylar...

Yemek 15-10-21 07:11

Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? Kuşkonmaz çorbası malzemeleri neler?

Hem besleyici hem sağlıklı olan kuşkonmaz çorbası sevilerek tüketilen çorbalar arasında yer alıyor. Kuşkonmaz çorbasını hazırlamak için 1 demet kuşkonmaz, 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 yemek kaşığı un gerekli olan malzemeler arasında yer alıyor. İşte kuşkonmaz çorbası tarifi...

Yemek 24-09-21 01:36

Un helvası nasıl yapılır? Un helvası malzemeleri neler?

Un helvası günümüze Osmanlı mutfağından kalmıştır. Az malzeme ile yapılıyor oluşu ve oldukça pratik bir şekilde hazırlanması nedeniyle un helvası sık sık tercih edilir. Helvanın yoğun olmasını isterseniz pişirirken kaymak ilave edin. Margarin yerine tereyağı kullanırsanız helvanın lezzeti ve kokusu daha iyi olur. İşte un helvası tarifi...

Yemek 18-09-21 23:47

Künefe nasıl yapılır? MasterChef künefe tarifi ve malzemeleri neler?

MasterChef'in yeni bölümünde yarışmacılardan künefe yapılması istendi. Sevilen yarışmanın yeni bölümü sonrası künefe tarifi merak ediliyor. Anavatanı Hatay olan künefe, kadayıf ya da tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir tatlıdır. Peki künefe nasıl yapılır? MasterChef künefe tarifi ve malzemeleri neler? İşte ayrıntılar...

Yemek 14-09-21 01:54

Lor tatlısı nasıl yapılır? Lor tatlısı malzemeleri neler?

Lor tatlısı Balıkesir'in meşhur tatlılarından biridir. Oldukça az malzeme ile hazırlanabilen lor tatlısı şerbetli bir tatlıdır. Lor tatlısının gerçek şeker ve taze lordan yapılması gerekir. Lor tatlısını hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında tuzsuz lor peyniri, yumurta, sıvı yağ ve un yer alıyor. İşte lor tatlısı tarifi...

Yemek 11-09-21 00:26

Gnocchi nasıl yapılır? Gnocchi malzemeleri neler?

Gnocchi, İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Gnocchi yapımı için gerekli malzemeler arasında 1 kg patates, 6 adet yumurtanın sarısı, 200 gram rendelenmiş parmesan ve 1 su bardağı un yer alıyor. Gnocchi yapımı için ilk önce patatesleri haşlayıp rendelemek gerekiyor. İşte Gnocchi tarifi...

Yemek 10-09-21 00:45

21 Ağustos 2021 Cumartesi MasterChef Wonton çorbası nasıl yapılır? Wonton çorbası malzemeleri neler?

MasterChef'in 21 Ağustos 2021 Cumartesi bölümünde jüriler yarışmacılardan Wonton çorbası hazırlamalarını istedi. Çin'den gelen bu yemek sebzelerle yapılıyor. 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı susam yağı, un ve 100 gr kıyma Wonton çorbası için gerekli olan malzemelerden bir kısmı. İşte Wonton çorbası tarifi...

Yemek 21-08-21 21:35

29 Temmuz 2021 Perşembe MasterChef ekşili köfte nasıl yapılır? İşte ekşili köfte tarifi...

MasterChef programı sayesinde birbirinden lezzetli yemek tarifleri gündeme gelmeye devam ediyor. 29 Temmuz 2021 Perşembe yayınlanan MasterChef'te, yarışmacılar ekşili köfte hazırladı. Ekşili köfte malzemeleri arasında az yağlı kıyma, patates, un yer alıyor. İşte ekşili köfte tarifi...

Yemek 29-07-21 22:02

İçli köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte içli köfte tarifi...

Arap mutfağından mutfağımıza geçen ve severek yenilen içli köfte tarifi merak konusu oldu. İçli köfte yaparken ince bulguru 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatmalısınız. 300 gr kıyma, ince köftelik bulgur, un içli köfte malzemelerinden bazılarıdır. İşte içli köfte tarifi...

Yemek 29-07-21 21:38