Terleme Haberleri

Kışın aşırı terleme problemine dikkat! Uzman isimden kritik uyarı

Kış mevsimi, soğuk hava, kar ve buzla özdeşleşirken, aşırı terleme gibi bir durum akla gelmeyebilir. Ancak, bedenimizin bu mevsimde değişen koşullara adaptasyonu bazen beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Aşırı terleme, sıcak havalara özgü bir sorun gibi görünse de kış aylarında da karşımıza çıkabilen bir durumdur. Uzman isim, kışın aşırı terleme sorununa dikkat çekerek, bu durumun altında yatan sebepleri ve ortaya çıkarabileceği hastalıkları anlattı.

Haber 01-12-2023 08:44

Aşırı terlemeye ne iyi gelir, nasıl geçer? Aşırı terleme neden olur, hangi doktora gidilir?

Terleme vücudun sıcaklığını düzenleyen doğal bir süreçtir ve fizyolojik bir tepki olarak bilinir. Bu vücudun aşırı ısınmasını önleyerek iç organların optimal sıcaklıkta çalışmasını sağlar. Terleme genellikle sıcak hava, egzersiz, stres veya duygusal tepkiler gibi çeşitli faktörlerle tetiklenebilir. Terlemenin yoğunluğu kişisel faktörlere, genetik yapıya ve çevresel etkenlere bağlı olarak değişebilir. Aşırı terleme durumunda, hiperhidrozis adı verilen bir durum söz konusu olabilir.

Haber 28-11-2023 15:34

Sabah uyandığınızda bu belirtiler varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir, mutlaka doktora başvurun

Uzmanlar, gece terleyerek uyananlar ile sabah kalktıklarında benzer sıkıntıdan muzdarip olan kişileri uyardı. Buna göre; bazı nadir durumlarda çarşaf ve yastıkların sırılsıklam olmasına sebep olan terlemenin kanser hastalığının erken belirtisi olabileceği aktarıldı.

Haber 04-09-2023 08:31

Gece terlemesi neden olur? Gece uyurken ense ve boyun terlemesi nasıl geçer?

Uyku vücudumuzun yenilendiği ve dinlendiği bir süreç olup genel sağlık ve yaşam kalitesi için hayati öneme sahiptir. Ancak bazı insanlar için gece uykusu istenmeyen bir durum olan gece terlemesiyle kesintiye uğrayabilir. Gece terlemesi uyku sırasında vücutta aşırı terleme olarak ortaya çıkar ve bu durum bireyin uykusunu bölebilir. Özellikle ense ve boyun bölgesinde yoğunlaşan terlemenin sebepleri çok çeşitli olabilir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Haber 28-08-2023 20:32

Diğer Haber Etiketleri

bayılma belirti Aktar Doktor Google hava durumu hindistan cevizi yağı balık domates elma kakule karbonat patates portakal sirke tarçın yoğurt kan şekeri saç dökülmesi boyun ağrısı bebek bitki çayı roll-on nişasta hobi Halsizlik ben ter kokusu kalp hastalıkları su hastalık Lazer Deodorant ter lekesi Güneş Meme‎ Vajina Kulak Lizzo Ağrı Çay botoks mantar deodorant tarifi sigara ayak kokusu yaz tiroid çocuk yanık dışkı sabun antibiyotik estetik cerrahi tedavi sağlıklı beslenme idrar tırnak seks penis tiktok aft akciğer enfeksiyonu ayak mantarı böbrek yetmezliği cilt kanseri el ayak hastalığı enfeksiyon hazımsızlık hormonal bozukluk kalp çarpıntısı kalp krizi kanser karın ağrısı kepek lenf bezi Lenf kanseri lenfoma menopoz mide bulantısı nefes darlığı öksürük parkinson stres tansiyon tümör uykusuzluk yorgunluk zehirlenme acı akıntı aşırı terleme cilt kanseri belirtileri çarpıntı neden olur gece terlemesi gece terlemesi neden olur halüsinasyon halüsinasyon görmek göğüs ağrısına ne iyi gelir hasta hastalıklar hiperhidroz nedir ateş ayak araştırma kanser belirtileri kanser belirtileri nelerdir kalp hastalığı belirtileri kalp hastalıkları belirtileri yumru kekik yağı meşe ağacı lenfoma belirtileri lenfoma hastalığı lazer epilasyon saç risk ter terleme nedenleri soğuk terleme sürekli osurmak soru kadın koku parkinson belirtileri ölüm uykuda terleme uzman titreme hastalığı solunum yolu enfeksiyonu eo sağ çene ağrısı bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer kafa derisinde yara saç kepeği nasıl geçer saç kepeğine ne iyi gelir tuz sabunu nasıl kullanılır sosyal medya

Terleme

Terleme Hakkındaki Haberler Mynet'te. Terleme Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınması neden olur? Avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınmasına ne iyi gelir?

Günlük yaşamın akışını sıkça etkileyen sağlık sorunları arasında yer alan avuç içi yanması, terlemesi ve kaşınması bireyleri rahatsız eden semptomlar arasında öne çıkar. El avuçlarının bu rahatsız edici hislerle bir araya gelmesi çeşitli faktörlerin karmaşık bir etkileşimi sonucu meydana gelir. Fizyolojik, çevresel ve sağlıkla ilgili nedenlerin birleşimiyle oluşan bu durum hem geçici rahatsızlık kaynağı olabilir hem de bazen daha ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Haber 28-08-2023 17:54

Lazer epilasyonun bilinmeyen yan etkilerini paylaştı! Her kadının bilmesi gerekiyor

Lazer epilasyon vücuttaki tüylerden kolayca kurtulmamızı sağlıyor. Ancak lazer işlemlerinin doğru yerlerde yapılması gerekiyor. Yanlış işlemler yanıklara sebep olabiliyor. TikTok'ta lazer operasyonun bilinmeyen yan etkisini paylaşan bir kadın yaşadıklarını anlattı.

Kadin 05-05-2023 10:27

Kalbinizin bittiğini gösteren belirtiler! Hemen doktora başvurun

Kalp krizi ve kalp hastalıkları en fazla ölüme sebep olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülen kalp hastalıklarına bağlı ölümleri önlemek için kalp sağlığının tehlikede olduğunu gösteren belirtileri dikkat etmek gerekiyor. İşte kalbinizin riskli olduğunu gösterebilecek işaretler...

Haber 24-01-2023 14:06

Geçer diyerek geçiştirmeyin! Bu kokuyu alıyorsanız doktora koşun...

Vücudumuzda zaman zaman değişimler yaşanabiliyor. Yediklerimiz, giydiklerimiz ve hava koşulları gibi etkenler vücut kokularına neden olabiliyor. Bu kokuların uzun süredir devam etmesi kanser hakkında uyarıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken kokuları belirterek vücudunuzdaki bazı kokuların oldukça tehlikeli olduğunu paylaştı.

Haber 23-01-2023 09:14

Bugüne kadar hiç duymamıştık: Kanserin şaşırtan belirtileri! Gördüğünüz an doktora başvurun...

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kanserin zararlarını azaltmak ve tedavi sürecinin daha etkili ilerlemesini sağlamak için erken teşhis büyük önem taşıyor. Bilinmeyen kanser belirtilerini fark edip erkenden bu tehlikeli hastalığı erken teşhis ederek hayatınızı kurtarabilirsiniz.

Haber 04-01-2023 11:30

Google'da aratılan 10 utanç verici soru! Uzmanlar teker teker açıkladı

Sağlık ve cinsellik hakkında yaşanan problemlerden utanç duyulması bu problemlerin daha fazla artmasına sebep olabiliyor. Doktorlara sormaya utanılan birçok sağlık sorunu Google üzerinden aratılıyor. Ancak internette aratılan sağlık problemleri kaygıya düşmenize sebep olabiliyor. İşte Google'da en çok aratılan 10 utanç verici sorunun uzmanlar tarafından verilen yanıtları...

Haber 02-01-2023 15:08

Göz ardı etmeyin! Terlemeniz büyük tehlike hakkında uyarıyor olabilir...

Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 20-12-2022 13:40

Basit saç kepeği diyerek geçiştirmeyin! Kafa derisinde görülen bu durum tehlikeli hastalığın ciddi belirtisi

Kafa derisinde görülen saç kepeği gibi problemler oldukça can sıkıcı olabiliyor. Saç kepeklerini gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Saç kepeğinin genellikle yüzeysel olduğu düşünülüyor. Ancak yapılan araştırmaların sonucu şaşırtıcı. Saç kepeği, parkinson hastalığının belirtisi olabilir.

Haber 21-11-2022 10:49

Sakın görmezden gelmeyin! Uzmanlar bilinmeyen ciddi kalp hastalığı belirtilerini açıkladı

Kalp hastalığı nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. En ciddi hastalıklar arasında bulunan kalp hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Uzmanlar bazı ciddi kalp hastalığı belirtilerinin görmezden gelindiğini belirtiyor. Aşağıda yer alan belirtilerden birine veya birkaçına sahipseniz doktora gitmeniz gerekiyor.

Haber 21-11-2022 09:09

Farkında değilsiniz ama aylar önce gelen ilk kalp krizi belirtisi: Diyaforez nedir?

Kalp krizi genelde önceden fark edilemiyor. Aniden ortaya çıkan kalp krizi ile ilgili önleminizi bir miktar alabilirsiniz. Uzmanlar diyaforezin aylar önce gelen erken kalp krizi belirtisi olabileceğini belirtiyor. Diyaforen başladığı an kalp krizine karşı önlem alınması açısından doktorunuza gitmenizde fayda var.

Haber 21-10-2022 20:46

Her şey bir ay önceden başlıyor! Kalp krizinde bu belirtilerin önemsiz görülmesi risk taşıyor

Her yıl kalp krizi ve kalp hastalıkları nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Bu sayı gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar kalp krizinin belirtileri hakkında bilinçli olmanızın hayatınızı kurtaracağını savunuyor. Günlük hayatta yaşadığımız ve önemsiz gördüğümüz rahatsızlıklar kalp krizi belirtileri olabilir.

Haber 30-09-2022 07:33

Tespiti çok zor olabiliyor! Çocuklarda görülen kalp hastalıkları belirtileri önem taşıyor

Kalp hastalıkları en tehlikeli hastalıklardan görülüyor. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda görülen kalp hastalıkları büyük risk taşıyor. Ebeveynlerin çocuklarında görülen değişimlerin farkında olup doktora gitmesi kalp hastalıkları için büyük önem taşıyor. Çocuklardaki kalp hastalıklarının en çok görülen belirtilere karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Kadin 27-09-2022 09:54

Terlemeniz sıcak havalardan kaynaklanmıyor olabilir! O tehlikeli hastalığın belirtisi...

Terlemek toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Bu durum hem terleyen kişiyi hem de çevresini oldukça rahatsız ediyor. Terlemenin genelde hava değişimlerinden meydana geldiği düşünülse de altında yatan neden çok ciddi olabiliyor. Terlemek lenf kanseri(lenfoma) belirtileri arasında bulunuyor.

Haber 16-09-2022 09:30

Mantara neden oluyor, önleminizi alın! Ayak terlemesi için doğal çözümler

Terleme her açıdan rahatsız edici durumlara yol açıyor. Genellikle koltuk altı terlemesi yaşansa vücudun pek çok yerinde terleme meydan gelebiliyor. Ellerde ve ayaklarda yaşanan terlemelerde sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. El ve ayak terlemelerinden şikayetçiyseniz bu sorunu çözmek için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

Haber 01-09-2022 10:17

Dikkat edin! Sessizce ölümünüze neden olabiliyor

Kalp hayati önem taşıyan organlarımızdandır. Kalp krizi en sık yaşanan ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Her yaşta görülebilen kalp krizi yaşamı tehdit etmektedir. Kalp krizinin bazı belirtileri bilinmemekte ve önemsiz görülmektedir. Kalp krizinin tüm belirtileri hakkında bilinçli olarak hayatını kurtarabilirsiniz.

Haber 23-08-2022 10:57

Her aktarda bulunuyor! Terlemeyi önlemenin yolu buradan geçiyor

Terlemek rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcak havaları nedeniyle terleme çok daha artış gösteriyor. Terleme sorununuzdan şikayetçiyseniz bu sorunun çözümü aktardan geçiyor. Tuz sabunu terleme miktarını azaltan en iyi çözümler arasında bulunuyor.

Haber 16-08-2022 11:18

Terlemeyi önlemek için bulduğu yöntem sosyal medyayı ikiye böldü

Terlemek gün içerisinde en fazla sıkıntı veren durum olabilir. Herkes terlemekten şikayetçi olsa bu konuda yapılabilecek yöntemler maalesef kısıtlı. Tiktok hesabı üzerinden terlemeye bulduğu çözümü gösteren kadın sosyal medyayı ikiye böldü.

Kadin 14-08-2022 08:34

Sıcak yaz aylarında terlemenizin önüne geçecek roll-on ve deodorant önerileri

Sıcak yaz günlerinde ter kokularını önleyen en büyük kurtarıcılarımız hiç şüphesiz roll-on ve deodorantlar. Deodorantlar ve roll-on'lar; ter hissinin ve ter kokusunun önüne geçmekle kalmıyor, aynı zamanda hoş ve ferah kokularıyla herkes tarafından oldukça seviliyor. Siz de birbirinden güzel kokulu ve çeşitli deodorantlardan kendinize en uygun olanı seçmek, en güzel deodorant ve roll-on'lara sahip olmak isterseniz listemize göz atabilirsiniz.

Haber 27-06-2022 15:47

Dikkat! Bu konularda önlem almamak kalp krizi riskini arttırıyor

Kalp ve damar hastalıkları günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Kalp ve damar hastalıklarına neden olan birçok faktör bulunuyor. Bu faktörlerden bazılarına etki etmek mümkün olmasa da yaşam alışkanlıklarını değiştirerek kalp krizi riskinizi düşürmek mümkün. Kalp krizi riskini düşürmek için daha sağlıklı bir yaşam gerekiyor.

Haber 20-06-2022 09:30

Önemsiz diyerek geçmeyin! Geceleri uyutmuyorsa mutlaka doktora gidin

Kalp krizi her sene milyonlarca insanın ölümüne sebep oluyor. Kalp krizi ani yaşansa da öncesinde bazı belirtiler gösterebiliyor. Bu belirtilerin genellikle kalpta ağrı ve sıkışma hissi olduğu düşünse de bir neden olmadan terlemek de ciddi bir belirti olarak görülüyor.

Haber 13-06-2022 17:56

Sıcak havanın tek kötü yanı olabilir: Terleme nedir, nasıl olur? Ter kokusu nasıl önlenir? Terleme botoksu nedir?

Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber terleme sorunları yaşayanların sayısı gittikçe artıyor. Birçok kişi çevresel faktörler ya da fiziksel faaliyetler nedeniyle terleme gösterse de hormonsal sorunlar nedeniyle mevsimden bağımsız bir şekilde terleme sorunu yaşayan kişilerin sayısı da oldukça fazla. Terleme sosyal alanlarda büyük zorluklara neden olmaktadır. Ter kokusunun önüne geçmek için öncelikle kişisel hijyene önem verilmesi gerekmektedir.

Haber 18-05-2022 09:32

El terlemelerine son

El terlemesi sorunu yaşayan insanlar bu durumdan oldukça rahatsız olmaktadırlar. El terlemeleri gündelik aktiviteleri olumsuz etkileyebilmektedir. Özellikle stres ve kaygının arttığı dönemlerde el terlemelerinde de artış görülmektedir. Günümüzde birçok insanın yaşadığı el terlemelerinin neden kaynaklandığını öğrenmek ve el terlemesini çözmek adına bu haberi okuyabilirsiniz…

Haber 21-02-2022 10:40

Aşırı terlemek farklı hastalıkların habercisi olabilir! Mutlaka test yaptırın

Aşırı terleme diye adlandırılan, kişilerin normalin üzerinde terlemesi günlük hayatı olumsuz etkilerken yaşam kalitesini de ciddi oranda düşürdüğünü belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hayri C. Kara, aşırı terlemenin farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Haber 10-09-2021 11:34

Lizzo: Deodorant kullanmayı bıraktım ve artık daha iyi kokuyorum

Ünlü şarkıcı Lizzo da kişisel temizlik tartışmasına dahil oldu. Ünlü rap'çi, artık deodorant kullanmayı bıraktığını söyleyerek, "Daha iyi kokuyorum” dedi.

Magazin 24-08-2021 17:25

Ayak kokusu engellenebilinir mi?

Kadın erkek fark etmeksizin zaman zaman kişi ayak kokusu problemi yaşamıştır. Bu olumsuz durum kişiyi zorlamakta ve kişinin kendine olan güvenini zedelemektedir. Kokunun kronik bir problem olmaması için gerekli önlemleri alarak bu sorundan en kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Kadin 20-08-2021 15:33

Ne yediğiniz önemli! Vücudunuzun güzel kokmasını sağlayan 8 yiyecek

Yaz aylarında duş alıp, deodorant kullanmak ter kokmamanız için yeterli olmuyorsa bir de ne yediklerinize göz atın. Kötü vücut kokusuna sahip olmak özellikle sosyal ortamda büyük utanç duymanıza neden olabiliyor. Genetik faktörlerin yanında tüketilen gıdalar vücut kokunuzu etkiler.

Yemek 17-08-2021 17:42

Aşırı terleme sorununu koltuk altı botoksu ile çözebilirsiniz! Sadece 10 dakika sürüyor

Koltuk altında aşırı terleme sorununun pek çok kişinin kabusu olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Herman Mayısoğlu, “Bu sorunun tedavisinde günümüzde yenilikçi bir uygulama olan koltuk altı botoksu ile etkili sonuçlar elde ediliyor ve hastalarda terleme sorununu çok büyük bir oranda azaltılabiliyor” dedi.

Kadin 13-08-2021 17:10

Deodorantın etkisini azaltan günlük alışkanlıklar! Bunları yapmaktan vazgeçerseniz deodorantın etkisi artacak

Yaz sıcaklarının etkili olmasıyla beraber deodorantların kullanımı da arttı. Ozon tabakasına zararları bilimsel olarak kanıtlanan deodorantlar, ter kokusunun maskelenmesi için başvurulan ilk yöntem oluyor. Deodorant kullanımını azaltmak ve ter kokusunu gizlemek istiyorsanız bu önerilere kulak verin.

Kadin 23-06-2021 17:00

Botoks birçok sorunun çözümü! Botoksla gülümseme tasarımı, terleme sorunu ve çene estetikleri çok daha kolay

Estetik denildiğinde pek çok kişi acılı ve sancılı ameliyatlar nedeniyle duruma önyargılı bir şekilde yaklaşır. Ancak botoks yöntemiyle hem ameliyat masasına yatmanıza gerek kalmaz hem de dilediğiniz güzelliğe kavuşabilirsiniz. Kırışıklık tedavisinin yanı sıra botoks pek çok sağlık sorunun çözümünde etkili rol oynar.

Kadin 28-04-2021 16:04

Bölgesel terleme cerrahi tedavi ile son buluyor!

Aşırı terleme kişilerin hayatını kabusa çeviren rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Cerrahide geliştirilen tekniklerle aşırı terlemenin sorun olmaktan çıktığını söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Özkan Demirhan, bögesel aşırı terleme tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Haber 12-04-2021 17:40

Eldeki terleme hastalık belirtisi mi? Aşırı terleme tedavisi var mı?

Aşırı terlemenin her zaman bir hastalık belirtisi olmayacağını söyleyen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan, aşırı terlemenin hastalık belirtisi olmasa da araştırılması gereken bir problem olduğunu dile getirdi.

Haber 12-04-2021 13:52

Terlemeye karşı koltuk altını tıraş etmek gerekir mi?

Özellikle yaz aylarında, koltuk altlarınız, elleriniz, ayaklarınız ya da vücudunuzun başka bölgelerinde sık sık terleme sorunu yaşanır. Terleme aslında vücudun fizyolojik olarak verdiği bir tepkidir ve son derece doğaldır. Aşırı terleme ya da terden dolayı oluşan kötü kokular sosyal hayatı olumsuz yönde etkiler. Peki çözümü nedir? Terlemeye karşı koltuk altını tıraş etmek çözüm olabilir mi?

Trend 29-07-2019 14:55

Terlemeye karşı mucize formül!

Uzmanlar hem kadınlarda hemde erkeklerde batık probleminin sıkça yaşandığını ifade ediyorlar.

Haber 28-04-2010 14:18

Aşırı sıcaklarda terlemeye dikkat

Dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren sıcakların artmasıyla birlikte terlemeye bağlı olarak vücutta çeşitli rahatsızlıkların oluşabileceği uyarısında bulunuldu.

Haber 15-08-2005 15:30

Aşırı terlemenin nedenleri ve tedavisi

Terleme sıcak ortamlarda ve efor esnasında vücudun ısısını düzenlemek için oluşturduğu normal, fizyolojik bir olaydır.Aşırı terleme dediğimizde ise çalışma ile,eforla,saunada veya spor esnasında oluşan tatlı terlemeden değil durup dururken ellerde ayaklarda oluşan, serin bir odada otururken bile gömleklerden ve hatta ceketlerden dışarıya taşan terlemeden bahsediyoruz. Genel Cerrah Op. Dr. Bülent Koç, aşırı terlemenin nedenlerini ve tedavi yöntemini Mynet okurları için yazdı.

Haber 20-07-2005 00:50

Terleme hangi durumlarda aşırı kabul edilmeli?

Terleme, vücut ısısının sabit tutulmasını sağlayan fizyolojik bir olaydır. Günde ortalama 100 CC ter salgılanır. Bu miktar hava sıcaklığının arttığı günlerde 1,5 litreye kadar ulaşabilir. Ancak bazı insanlarda bu terleme oranı diğerlerine kıyaslandığında daha yüksektir. Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen bu ter bezlerindeki artış aslında birçok hastalığında habercisi olabilir.

Haber 16-06-2005 16:55

Aşırı terlemeye cerrahi çözümler

Yaz mevsiminde daha belirgin hale gelen aşırı terleme problemi, 'iyontoforez, botulinum toksini' uygulaması ve gerektiğinde ise cerrahi yoldan başarıyla tedavi edilebiliyor.

Haber 12-06-2005 13:04

Sakın terlemeyi önlemeye çalışmayın

Sıcak havalarda en çok şikayet edilen konularından biri olan terlemenin, normal oranlarda gerçekleşmesinin insan sağlığı açısından çok faydalı olduğu bildirildi.

Haber 08-05-2005 06:00

El terlemesi tedavisinde 'İyontoforez'

El terlemesi' kişiler için çok can sıkıcı bir konu olabilir.

Haber 26-01-2005 06:44

Gece terlemesi hastalık belirtisi mi?

Gece terlemesi çok sık karşılaşılan şikayetlerden biridir. Hemen herkes zaman zaman gündüz veya gece uyku sırasında bir miktar terleyebilir. Bu anormal bir durum değildir, çünkü terleme esasında vücudumuzun doğal fonksiyonlarından biridir.

Haber 11-01-2005 01:27

Terleme bozukluklarına dikkat

Zonguldak Kilimli Dispanseri Başhekimi Ahmet Bayram, ter bezlerinin aşırı çalışması sonucu artış gözlenen terlemelerin değişik hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.

Haber 14-12-2004 14:27

Terlemeye karşı sağlıklı beslenme

Bol bol sebze ve meyve yiyen kişilerin, daha az terlediği bildirildi. Alman Rheinische Post gazetesindeki habere göre, adaçayı ter gözeneklerinin büzüşmesini sağlıyor. Uzmanlar, terlemeyi azaltmak için günde bir litre adaçayı içilmesini öneriyor.

Haber 04-09-2002 12:27

Yaz mevsiminde aşırı terleme kabusu

Yaz mevsiminde daha belirgin hale gelen aşırı terleme problemi, 'iyontoforez, botulinum toksini' uygulaması ve gerektiğinde ise cerrahi yoldan başarıyla tedavi edilebiliyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Aşırı terlemenin nedenleri ve tedavisi

Terlemenin insanlarda doğal olarak gözlenirken aşırı terleme kişi de sorunlar yaratabiliyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Aşırı terleme tedavisinde botoks etkisi

Aşırı terleme, esas olarak ter bezlerinin aşırı aktif olmasından kaynaklanmaktadır. Aşırı terleme(Hiperhidrozis) etkilenen bireyler için hoş olmayan sosyal bir durumdur. Genellikle koltuk altlarında,el ve ayakta aşırı terleme ile kendini gösterir.

Haber 30-11-1999 00:00