Tuzlu Balik Sardalya Haberleri

Tuzlu kek tarifi: Tuzlu kek nasıl yapılır?

Bildiğiniz tüm tatlı kek tariflerini unutun. Tuzlu kek tarifi, kek kıvamını seven ama canı tatlı istemeyenlerin favori tarifi olacak. Hem çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz hem de kahvaltılarda tüketip çayın kahvenin yanında sunabileceğiniz bu tuzlu kek tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 2024-03-11 20:54:22

Ramazan helvası tarifi: Ramazan helvası nasıl yapılır?

Her yıl 12 ayda bir, sadece 1 aylığına gelen Ramazan, beraberinde bereket, bolluk, sabır ve çeşitli Ramazana özel lezzetlerle gelir. Hem tatlı hem tuzlu Ramazana özel birçok yiyeceklerden biri de Ramazan helvasıdır. Bu eşsiz lezzeti siz de evinizde kolaylıkla yapabilir damak tadınıza göre servis edebilirsiniz.

Yemek 2024-03-08 01:59:24

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 2024-03-08 01:39:22

Muhallebili kadayıf tarifi: Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Son derece zengin bir mutfağı olan ülkemizde coğrafi olarak tescillenmiş ve özdeşleştiği şehir ile anılan birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de birkaç yıl önce coğrafi tescil almış olan ve adı Diyarbakır ile anılan kadayıftır. Tatlı ve tuzlu birçok lezzete eşlik eden kadayıfın değişik bir hâlini denemek isterseniz muhallebili kadayıf tarifine mutlaka göz atın. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-03-08 00:55:09

Diğer Haber Etiketleri

kek ta kek tarif kek tarifi kek tarifleri tarif tuzlu kek ramazan helvası tarifi yiyecekler helva tarifi Ramazan Ramazan menüsü havuçlu tarçınlı kolay tatlı tarifi az malzemeli revani revani nasıl yapılır revani nasıl yapılır tarifi revani tarifi revani tarifi kolay revani tatlısı revani tatlısı tarifi revani tatlısı tarifi kolay revani yapımı tarifi revaninin yapılışı kadayıf kadayıf tarifi macar yemeği tas kebabı tas kebabı nasıl tas kebabı nasıl olur tas kebabı tarifi tas kebabı yapılışı tas kebabı yapılışı tarifi tas kebabı yapımı tas kebabı yemeği tas kebabının tarifi tas kebabının yapılışı evde tas kebabı nasıl yapılır tas kebabi tarifi tarifleri et yemekleri tarifi tas kebabı Filipinler sardalya bir tarifi farklı tarifler pasta tarıflerı kolay tuzlu pasta kahvaltı için tuzlu yiyecekler portakal reçeli turşu suyu faydaları nelerdir tuzlu kurabiye tuzlu kurabiye tarif kurabiye hasanpaşa nokul nedir kahve sohbetleri dondurma tarifi kurabiye tarifi brulee püf noktaları püf noktası krem brule Van kandil simidi kandil simidi nasıl yapılır kaygana ne demek kaygana nedir kaygana tarifi chia chia tohumu lakerda Sinop elmalı kura kurabiye tarifleri elmalı kurabiye sosyal medya kayınvalide kahve kız isteme yanık balık ekmek Masterchef timsah tuzlu kurabiye kolay tuzlu kurabiye tarifi tuzlu kurabiye şekilleri tuzlu kurabiye modelleri tuzlu kurabiye tarifleri balık Akdeniz Mersin tuz Batman deniz suyu Aydın türk patent ve marka kurumu ele Esra Ezmeci tıkanan lavabo gideri nasıl açılır tıkanmış lavabo nasıl açılır koku sirke karbonat ceviz ceviz ağacı ceviz besin değeri ceviz zarı faydaları cevizin faydaları karanfil karanfil çayı tarifi karanfil çiçeği karanfil faydaları karanfil neye iyi gelir karanfil çiğnemenin faydaları tarçın tarçın faydaları tarçının faydaları Spirulina nasıl yazılır çikolatalı kurabiye kurabiye çeşitleri Mısır patlamış mısır nasıl yapılır damla çikolata muffin tarifi milföy tarifleri milföy hamurlu tarifler Elmalı Milföy

Tas kebabı tarifi: Tas kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağına ait olan, tarihçesi türlü hikâyelere ve yüzyıllar öncesine dayanan tatlı ve tuzlu birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de çoğu zaman Macar yemeği olan Gulaş ile karıştırılsa da aslında Türklere has olan tas kebabıdır. Yapımı ise bilinenin aksine son derece kolaydır ve pratik bir tarifi olduğu için her mutfakta pratik bir biçimde yapılabilir.

Yemek 18-02-24 14:24

Filipinler'de milyonlarca sardalya kıyıya vurdu! Kovasını alan koşup geldi... 'Kıyamet alameti'

Filipinler'de milyonlarca sardalya balığını kıyıya vurduğu ve kıyı şeridini metalik gri renge çevirdiği anlar sosyal medyadan paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcılarının bazıları bu durumu 'kıyamet alameti' olarak yorumlarken uzmanlar ise olaya deniz yükselmesinin neden olduğunu söyledi.

Trend 17-02-24 13:07

Tuzlu pasta tarifi: Tuzlu pasta nasıl yapılır?

Farklı tarifler denemeyi ve sevdiklerini şaşırtmayı sevenler için harika bir tarifimiz var: Tuzlu Pasta. Bu pasta tuzlu ama bildiğiniz kuru pastalardan değil. Bütün bir pasta ve tamamen tuzlu malzemeler ile yapılmış. Bir an önce bu tarifi denemek için aşağıda verdiğimiz malzemelere ve tarif aşamalarına göz atmalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 15-02-24 01:24

Portakal reçeli tarifi: Portakal reçeli nasıl yapılır?

Türk mutfağına has konulardan biri de türlü türlü tatlı ve tuzlu yiyeceklerin sunulduğu kahvaltı sofralarıdır. Günlük hayatın koşturmacası nedeniyle genellikle hafta içi kahvaltı için geniş zamanlar ayrılamasa da hafta sonları uzun sohbetlere eşlik eden kahvaltı sofraları kurulur. Bu sofraların gözde lezzetlerinden biri de türlü türlü reçeller olur.

Yemek 14-02-24 20:51

Turşu suyu faydaları nelerdir? Turşu suyu neye iyi gelir?

Günümüzde sağladığı faydalar yönünden tüketilen birçok farklı meyve sebze bulunmaktadır. Bu meyve veya sebzelerin sirke eşliğinde tuzlu su içerisinde belli bir süre bekletilmesi neticesinde turşu denilen bir besin elde edilir. Turşu tek başına atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi suyu da turşu suyu olarak içilebilmektedir. Turşunun kendisi kadar suyunun da insan sağlığı bakımından sayısız yararının olduğu bilinmektedir. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-24 14:38

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Her an elinizin altında tatlı tuzlu atıştırmalıklar ya da çat kapı gelen misafirler için çayın kahvenin yanında servis edebileceğiniz yiyecekler bulunsun isteyenlerdenseniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimizi çok seveceksiniz.

Yemek 10-02-24 17:20

Hasanpaşa köfte tarifi: Hasanpaşa köfte nasıl yapılır?

Türk mutfağına has olan ve tarihçesi Osmanlı dönemine dayanan birçok tatlı ve tuzlu yiyecek vardır. Bunlardan biri de ana yemeklerin şahı olan yiyeceklerden biri olan Hasanpaşa köftesidir. Bir tür fırın köftesi olan bu yemek çeşitli lokantaların menülerinde yer alır. Ancak evde yapımı da son derece kolaydır.

Yemek 09-02-24 18:46

Karadeniz nokulu tarifi: Karadeniz nokulu nasıl yapılır?

Türk mutfağının çeşitliliği farklı bölge, şehir ve köylerde yapılan tatlı ve tuzlu yemeklerden, atıştırmalık tariflerden gelir. Son derece zengin bir mutfağa sahip olan Karadeniz’in meşhur yiyeceklerinden biri de nokul adı verilen poğaçadır. Çeşitli iç malzemeler ile yapılan bu lezzeti isterseniz siz de kendi mutfağınızda yapabilirsiniz.

Yemek 08-02-24 03:02

Dondurma kurabiye tarifi: Dondurma kurabiye nasıl yapılır?

Hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği birçok tatlı ve tuzlu kurabiye çeşidi çay saatlerinde, kahve sohbetlerinde en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Farklı malzemelerle, birkaç dakika içinde ya da birkaç aşama uygulanarak yapılabilen birçok kurabiye türü vardır. Adını şeklinden alan dondurma kurabiye de bu kurabiye türleri arasında yer alır.

Yemek 24-01-24 18:25

Crème brûlée (Krem Brule) tarifi: Crème brûlée (Krem Brule) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından gelen ve Türk sofralarında, lokanta menülerinde de yer bulan birçok tatlı ve tuzlu lezzet vardır. Fransa doğumlu Krem Brule de bu lezzetler arasında yer alan bir tatlıdır. Zor olarak bilinse de yapımı son derece kolaydır. Çok eski yüzyıllardan bu yana tüketilmektedir. Birkaç püf noktasına dikkat ederek evde de kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 24-01-24 17:53

Baharın müjdecisi sardalya çiçeği kış mevsiminde açtı

Hakkari’nin Derecik ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bu günlerde baharın müjdecisi olarak bilinen sardalya çiçekleri kış mevsiminin ortasında açtı.

Yurthaber 23-01-24 09:49
Van

Airfryer kandil simidi tarifi: Airfryer'da kandil simidi nasıl yapılır?

Türk mutfağında, inanışlar doğrultusunda özel günler için de hazırlanan, dağıtılan, yapılan ve tüketilen çok sayıda lezzet yer alır. Kimi zaman tatlı, kimi zaman tuzlu olan bu lezzetlerden biri de kandil günlerinde yapıldığı için adını buradan alan kandil simitleridir. Airfryer ile birçok tarifi çok kısa süreler içinde ve oldukça az kalorili şekilde yapabileceğiniz gibi kandil simidini de hazırlayıp servis edebilirsiniz.

Yemek 19-01-24 16:42

Kaygana tarifi: Kaygana nasıl yapılır?

Birçok tatlı ve tuzlu lezzeti ile ünlü olan Türk mutfağında her bölgeye ve her şehre has olarak bilinen çok sayıda tarif vardır. Kaygana da bu lezzetler arasında yer alır. Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılan kaygana, daha çok Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilmiştir. Bir omlet türü olan ve hazırlanışı son derece kısa süren kaygana ülkenin her bölgesinde yapılabilmektedir.

Yemek 19-01-24 15:54

Chia tohumu faydaları nelerdir? Chia Tohumu ne işe yarar?

Özellikle son birkaç yıldır neredeyse tüm salatalarda, tatlılarda, yemeklerde ya da çeşitli lezzetlerde adı geçen chia tohumu, birden fazla biçimde, tatlı ya da tuzlu yiyeceklerde kullanılabilmektedir. Çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilen chia tohumunun yeterli miktarda ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi halinde birçok faydası olduğu kabul edilmiştir.

Haber 11-01-24 21:34

Karadeniz'de avlanan torikler, tuzlanarak kavanozlarda satışa sunuldu

Karadeniz'de avlanan 5 kilogramlık torikler, Sinop'ta balıkçılar tarafından lakerda (tuzlu balık) yapıldıktan sonra kavanozlara konularak satışa sunuldu.

Yurthaber 05-01-24 13:50

Elmalı kurabiye tarifi: Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay ya da kahvenin eşlik ettiği sohbetlerde ve davetlerde servis edilebilecek tatlı ve tuzlu birçok lezzet vardır. Bu lezzetler arasında en sık tercih edilen yiyeceklerden biri de kurabiyedir. Elmalı kurabiye, kolay bir şekilde ve az malzeme ile hazırlanabiliyor olmasının dışında lezzeti ile de tercih sebebidir.

Yemek 22-12-23 19:11

Kız isteme töreninde tuzlu kahveye kayınvalide müdahalesi! Tuzlu kahve yapmaması için gelini ikna etmeye gitti aldığı cevap viral oldu

Kız isteme törenlerinin en vazgeçilmez adetlerinden biri tuzlu kahvedir. Öyle ki son dönemde gelin adayları damatları zorlamak için tuzlu kahve yerine çeşitli varyasyonlarını deniyor. Bir kayınvalide oğlunun tuzlu kahve içmemesi için gelini ikna etmeye çalışan ortaya sosyal medyada viral olan görüntüler çıktı.

Trend 16-12-23 07:46

Deniz yanığına ne iyi gelir? Denizde yanmak nasıl önlenir?

Denizin kucaklayıcı sıcaklığında geçirilen anlar, yazın tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsattır. Mavi suların kucaklayıcı serinliği, denizin tuzlu dalgaları arasında geçirilen zaman yaz aylarının vazgeçilmez keyiflerindendir. Ancak güneşin kavurucu sıcaklıklarıyla birleşen deniz yanıkları, bu keyifli anları kâbusa çevirebilir. Peki, deniz yanığına ne iyi gelir ve nasıl önlenir?

Haber 30-11-23 20:34

MASTERCHEF BALIK EKMEK TARİFİ: Balık ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eminönü'nde yeme keyfini aratmayacak

Balık ekmek tarifi MasterChef Türkiye All Star 163. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. MasterChef'in ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya bugünkü konseptin 'sokak lezzetleri' olduğunu belirtti. Peki, balık ekmek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Eminönü'nde geçirdiğiniz lezzet dolu anları aratmayacak güzellikte balık ekmek tarifi...

Yemek 28-11-23 20:55

Bir anda timsah saldırısına uğradı, hayvanı ısırıp canını kurtardı! Hayatta kalmasını sağlayan o hamle şaşkına çevirdi

Avustralyalı çiftçi Colin Deveraux, göl kenarında 3,2 metrelik bir tuzlu su timsahının saldırısına uğradı. Çiftçi hayatını kurtarmak için cansiperane bir mücadele verip timsahla boğuştu. Çiftçiyi içine düştüğü umutsuz dehşetten kurtaran hamle ise timsahı ısırması oldu! Timsahın derisinin sert olduğuna dikkat çeken Deveraux, şaşkına çeviren detayları anlattı.

Trend 08-11-23 14:20

Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi! Pratik tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Pratik kurabiye tariflerinden biri olan tuzlu kurabiye yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Ağızda dağılan yapısı ile ağızlarda muhteşem bir tat bırakan tuzlu kurabiyeni yapımı da oldukça kolay. Beş çayı, piknik ve misafir sofralarınıza çok yakışacak tuzlu kurabiye tarifinin yapımı ve malzeme listesi haberimizde.

Yemek 13-08-23 16:03

Aşurenin faydaları nelerdir? Aşure diyette yenir mi?

Aşure Türk ve Orta Doğu mutfaklarında geleneksel olarak her yıl Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü'nde yapılan özel bir tatlı-tuzlu pilav çeşididir. İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan bu gün pek çok Müslüman topluluğu tarafından da anlamı ve değeri büyük bir ritüel ve paylaşım etkinliği olarak kutlanır. Peki, aşurenin faydaları nelerdir?

Haber 31-07-23 18:34

20 yıldır ilk defa... 'Yok olma tehlikesi var' diyerek uyardılar! 'Bize alarm veriyor'

Mersinli balıkçılar, Akdeniz’de son dönemde çıkan sardalye boyutlarının ufak olmasına dikkat çekti. 11 santimlere kadar düşen sardalya için av yasağı isteyen balıkçılar, önlem alınmazsa bir süre sonra balığın hiç çıkmayabileceği uyarısında bulundu. Balıkçılar, "Sardalyanın her türlü avlanılmasının yasaklanmasını istiyoruz. Bu gidişat iyi değil. Bize alarm veriyor. 20 yıldır ilk defa sardalyanın boyutu 11-12 cm'e kadar indi. 11 cm normalde yasal boyuttur ama bu giderek düşecek gibi duruyor" dedi.

Haber 19-07-23 10:33

Akdeniz’de sardalya alarmı

Mersinli balıkçılar, Akdeniz’de son dönemde çıkan sardalye boyutlarının ufak olmasına dikkat çekti.

Yurthaber 19-07-23 10:25

Ekmek kapıları yüzyıllardır değişmedi, yaz kış yok satıyorlar! Derince köyünde herkes geçimini bu şekilde sağlıyor

Batman'ın Kozluk ilçesindeki Derince köyünde herkes geçimini aynı şekilde sağlıyor. Köyde bulunan dağdan akan tuzlu su 200 yıldır köy sakinlerinin ekmek kapısı oldu. Yaz aylarında elde ettikleri kış aylarında da diğer illere satmaya devam ediyorlar. Üstelik anlattıklarına göre ellerinde hiç ürün kalmıyor ve yok satıyorlar. Köy sakinleri bu işten sağladıkları ortalama kazançlarını açıklayıp dedelerinden yadigâr mesleklerini anlattı.

Haber 19-07-23 10:06
tuz

Batman’da dağdan akan tuzlu su ailelerin geçim kaynağı oldu

Batman’ın Kozluk ilçesinde dağdan doğal olarak akan tuzlu suyu işleyerek kristal tuza dönüştüren 45 haneli Derince köyünde aileler, 3 ayda 150 bin lira kazanıyor.

Yurthaber 19-07-23 09:06

Deniz suyunun faydaları: Deniz suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Deniz suyu dünyamızın büyük bir bölümünü kaplayan okyanuslar, denizler ve göllerde bulunan tuzlu suyun genel adıdır. İnsanlar için sadece bir tatil mekanı veya doğal güzelliklerin kaynağı olarak düşünülebilir ancak deniz suyu, aynı zamanda sağlık ve beslenme açısından da büyük bir değere sahiptir. Deniz suyu doğal olarak zengin bir mineral içeriğine sahiptir. İçerisindeki mineraller arasında magnezyum, kalsiyum, potasyum, sodyum ve çeşitli iz elementler bulunur.

Haber 29-06-23 19:48

EKODOSD’tan “istilacı tür” uyarısı

Yavruyken alınıp evlerde bakılan ve büyüyünce deniz kenarına bırakılan su kaplumbağalarının tuzlu suya girmediğini hatırlatan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; “Bu tip istilacı türlerin biyolojik çeşitliliğe zarar vermemesi için doğaya bırakılmaması gerekir” dedi.

Yurthaber 05-06-23 10:19

Sinop'ta balıkçılarca yapılan lakerda coğrafi işaret tescil belgesi aldı

Sinop'ta balıkçılar tarafından iri palamutlardan yapılan lakerda (tuzlu balık), Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Yurthaber 18-05-23 11:49

İnci kefalinin muhteşem yolculuğu başladı

Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı sularında yaşayan endemik tür olan inci kefalinin göle dökülen tatlı sulara doğru yolculuğu başladı.

Yurthaber 09-05-23 09:40
Van

Esra Ezmeci'ye gelen soru şoke etti! Bomba yanıt... Kocamın cinsel organı küçük tuzlu suyla...

Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, ilişki ve cinsellik tavsiyeleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Ezmeci son olarak yine soru cevap yaptı. Ancak ünlü isme gelen soru şoke etti. Bir kadın takipçi eşinin cinsel organıyla ilgili öyle bir soru sordu ki...

Magazin 09-05-23 08:39

Lavabo giderine dökeceğiniz bir kaşık tuz mucizeler yaratıyor! Sonuçlarına inanamayacaksınız

Tıkanan lavabo giderleri kötü kokulara ve hijyen sorunlarına neden olabiliyor. Hem mutfak hem de banyoda istenmeyen durumlara yol açan tıkanmış lavaboları açmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Lavabo giderlerini açmak için kimyasal ürünler kullanmak istemiyorsanız evde hazırlanan tuzlu karışım ile bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.

Kadin 17-04-23 14:06

Van Gölü’nde inci kefali için av yasağı başlıyor

Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arası uygulanan av yasağı yarından itibaren başlıyor.

Yurthaber 14-04-23 14:04
Van

Cevizin faydaları nelerdir, günde en fazla kaç ceviz yemeliyiz? Ceviz hangi hastalıklara iyi gelir, insan vücuduna ne faydası var?

Ceviz ağacında yetişen yuvarlak, tek tohumlu çekirdekli meyvelerden olan ceviz sağlıklı yağlar, protein ve lif içeriğiyle besin değeri en yüksek olan kuruyemişler arasında yer alır. Çiğ, kavrulmuş, tuzlu veya tuzsuz şekilde tüketilebilen bu kuruyemiş kalp, kemik sağlığının iyileştirilmesine destek vermesinin yanı sıra kilo yönetimine de yardımcı olabilir. Zengin içeriği ve besin değeri ile ceviz, en sağlıklı atıştırmalıklardan birisidir. Cevizin faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 14:44

Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Karanfil nasıl kullanılır, nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli?

Karanfil tuzlu yemeklerde, tatlılarda ve içeceklerde kullanılabilen, keskin tada sahip bir baharattır. Bu baharat, yaprak dökmeyen ve mersingiller familyasından olan karanfil ağacının tomurcuklarından üretilir. Yoğun bir aromaya sahip olduğu için Hindistan cevizi, tarçın ve zencefil gibi alternatifleriyle birlikte yiyecek lezzet katmak için kullanılır. Ayrıca, sağlığa faydalı olan içeriği sebebiyle bu baharat, alternatif tıpta da destekleyici olarak tercih edilir. Karanfilin faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 14:43

Tarçının faydaları nelerdir, günlük ne kadar tüketilmeli? Tarçın neye iyi gelir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Tarçın doğal olarak tatlandırıcı ve baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Kokusu hoş ve sıcak bir tat verir ve tatlı ve tuzlu yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Ancak tarçın sadece lezzetli bir baharat değil aynı zamanda sağlığa da birçok fayda sağlayan bir bitkidir. Özellikle kan şekeri kontrolü, beyin fonksiyonları, bağışıklık sistemi güçlendirmesi gibi birçok alanda sağlığa faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

Haber 10-04-23 11:05

Spirulina faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Spirulina nedir, ne işe yarar, zararı var mı?

Spirulina, tatlı su veya tuzlu su göllerinde yetişen, mavi-yeşil alglerin bir türüdür. Besin değeri oldukça yüksektir ve protein, karbonhidrat, lif, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Özellikle B12 vitamini, demir ve omega-3 yağ asitleri gibi besinleri içerir. Spirulina, su kalitesini arttırmak için kullanılan bir çevre dostu üründür. Su yüzeyinde büyüyerek sudan toksinleri ve diğer zararlı maddeleri emer. Sera gazı emisyonlarını azaltmak ve biyoyakıt üretmek için de kullanılır.

Haber 07-04-23 15:33

Poğaça nasıl yazılır, poğaça yazımı nasıl olmalıdır? Poğaça mı poaça mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Genellikle kahvaltılarda tüketilen içinde peynir, zeytin, kıyma ve patates gibi harçlar bulunan tuzlu çörek poğaça olarak bilinir. Telaffuzu ve yazımı konusunda pek çok kişinin zorlandığı bu kelime çoğu zaman yanlış yazılır. Yazım yanlışı cümlede bozukluğa neden olduğu gibi anlam düşüklüğüne de neden olur. Poğaça dilimizde en çok yazım yanlışı yapılan sözcüklerden biridir. Boğaca, poaça gibi yazıldığı görülen sözcüğün doğrusu sıklıkla araştırılır. Poğaçanın doğru yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 17-02-23 11:05

Airfryer çikolatalı pratik kurabiye tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Öğünlerinizde tüketebileceğiniz ya da özel yemek davetlerinizde servis edebileceğiniz tüm tatlı ve tuzlu tarifleri airfryer ile kısa süreler içinde pişirebilirsiniz. Airfryer’da hazırlayacağınız çikolatalı pratik kurabiyeleri çayın ya da kahvenin yanında ikramlık olarak sunabilirsiniz. Arzunuza göre pişen kurabiyeleri pudra şekeri ile de süsleyebileceğiniz pratik çikolatalı kurabiye tarifini mutlaka deneyin. Airfryer'da çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Yemek 07-02-23 17:17

Airfryer kurabiye tarifi: Airfryer'da kurabiye nasıl yapılır?

Kızartmalarınızı, ana yemeklerinizi, tatlılarınızı ya da atıştırmalıklarınızı Airfryer ile birkaç dakika içinde hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. Özellikle çocukların çok sevdiği, pikniklerde, çay saatlerinde ikramlık olarak servis edilen tuzlu ve tatlı kurabiyeleri de Airfryer’de kısa süre içinde pişirebilirsiniz.

Yemek 27-01-23 19:48

Pastanedekinin aynısı: Kıtır kıtır kurabiye tarifi! Tuzlu kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Pastanede satılan tuzlu kurabiyelere bayılıyor, sıra evde yapmaya gelince bir türlü istediğiniz gibi olmuyorsa tarifte veya malzemelerde sorun olabilir. İçerikte yer alan tuzlu kurabiye tarifi sayesinde pişirdiğiniz kurabiye pastanedekilerin aynısı olacak. İşte kıtır kıtır kurabiye tarifi...

Yemek 27-01-23 08:59

Lezzetine hayran kalacaksınız: Karamelli patlamış mısır tarifi

Patlamış mısırlar dizi ve film izlerken en sevilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Mis gibi kokusuyla yedikçe yediren patlamış mısırlar bol tuzlu yeniliyor. Ancak karamelli patlamış mısırın lezzeti de gönüllere taht kuruyor. Karamelli patlamış mısır nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 23-01-23 17:31

Damat kahvesinde son nokta! Gelinin kız isteme töreninde şırıngayla lokuma tuz enjekte etmesi sosyal medyada gündem yarattı

Sosyal medyada bir kız isteme töreninden paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem olmayı başardı. Kız isteme töreninde damada tuzlu kahve ikram edilmesi en eski Türk adetlerinden biri olarak kabul edilirken ismi açıklanmayan bir gelin bu kültürü bambaşka bir noktaya taşıdı. Gelin sosyal medyada paylaşılan görüntülerde elindeki şırıngayla lokuma tuz enjekte etti.

Trend 21-01-23 15:41

Airfryer damla çikolatalı top kek tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da damla çikolatalı top kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinde ya da kahve sohbetlerinde ikram edebileceğiniz birçok lezzeti Airfryer ile birkaç dakika içinde pişirebilirsiniz. Tatlı ya da tuzlu olarak hazırlayabileceğiniz top kekleri peynir, meyve ya da damla çikolata ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Airfryer’da lezzetli damla çikolatalı top kek pişirip sunabilirsiniz. Davetlerinizin ve akşamlarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak damla çikolatalı pop kek tarifini mutlaka deneyin.

Yemek 06-01-23 10:55

Airfryer portakallı muffin tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da portakallı muffin nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarının en popüler atıştırmalıkları arasında yer alan muffini türlü malzemelerle tatlı ve tuzlu olarak hazırlayabilirsiniz. Meyveli, peynirli, çikolatalı gibi birçok farklı türü olan muffinleri Airfryer ile çok daha kısa süre içinde pişirebilirsiniz. Çay saatlerinde, kahvenin yanında ya da kahvaltılık veya atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz portakallı muffinleri daha pratik ve hızlı bir şekilde yapmak isterseniz airfryer kullanabilirsiniz.

Yemek 06-01-23 10:54