Vegan Beslenme Haberleri

Lezzetiyle damak çatlatan vegan çikolatalar

Vegan beslenme tarzını benimsemek hem sağlık hem de çevresel bilinç açısından önemli. Vegan beslenme tarzını benimseyenler için tatlı krizleriyle başa çıkması bazen zor olabiliyor. Vegan tatlı, çikolata seçenekleri bulmak bir külfet haline gelse de endişelenmeyin çünkü karamelliden naneliye, vişneliden kakao parçacıklıya farklı tatlarıyla damakları şenlendiren 10 muhteşem vegan çikolatayı sizler için seçtik. Tadına doyum olmayan çikolataların yer aldığı seçkimize gelin bir göz atalım.

Yemek 07-01-2024 15:33

Canan Karatay'dan tartışma yaratacak sözler! 'Söyleyeceğim kızsınlar' diyerek uyardı!

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olan Canan Karatay bu defa veganlara yönelik eleştirileriyle gündem oldu. 'Vegan beslenme bir hastalıktır' diyen Karatay, 'Söyleyeceğim kızsınlar' diyerek vegan beslenmenin uzun vadede açabileceği sağlık sorunlarını anlattı.

Haber 21-08-2023 08:15

Vegan beslenenler vücut geliştirebilir mi, nasıl geliştirilir? Vegan sporcu beslenmesi nasıl olmalıdır, bitki bazlı diyet programı nedir?

Veganlık son yıllarda popülerliği artan bir beslenme şeklidir ve çevre, hayvan refahı, sağlık gibi nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Veganlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar arasında spor yapmanın mümkün olmadığı bulunur. Sporcuların protein ve diğer besin maddelerine ihtiyacı olduğu doğrudur ancak vegan beslenme de bu ihtiyaçları karşılamak için uygun seçenekler sunar. Peki, vegan diyetinde kas nasıl geliştirilir?

Haber 28-04-2023 15:15

Sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlarken kullanabileceğiniz en iyi badem unları

Badem unu; besin değeri yüksek, sağlığa faydalı ve sık sık tercih edilen bir gıda. Özellikle diyet yapanların ve glüten hassasiyeti olanların tercih edebileceği badem unu ile tariflerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Peki, en iyi badem unu markalarını ve ürünlerini biliyor musunuz? O hâlde gelin, tatlıdan tuzluya bütün tariflerinizde kullanabileceğiniz en iyi badem unu önerilerini birlikte inceleyelim.

Haber 18-01-2023 17:25

Vegan aktivist Tash Peterson yine rahat durmadı! Süpermarketin et reyonuna çiçek koydu... “Noel bir soykırım...”

OnlyFans yıldızı ve vegan aktivisti Tash Peterson, anavatanı Avustralya'da bir süpermarkette et bölümünde çiçeklerin yanına ölmekte olan domuz yavrularının fotoğraflarını koyarken görüldü. Vegan aktivistin protestosu sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Trend 28-12-2022 16:36

Koyu bir vegandı! Soluğu hamburgercide aldı: ''İhanete uğradım''

Vegan yaşam tarzıyla bilinen Arjantinli fenomen Mariano de la Canal, bir köpeğin saldırısına uğramasının ardından hayvansal ürünleri tüketmeyi reddeden yaşam tarzına sırtını döndü ve yaşadığı saldırının hayvan krallığı tarafından ihanete uğramış hissetmesine neden olduğunu açıkladı.

Trend 08-09-2022 09:37

Vegan aktivist Tash Peterson, sokak ortasında iç çamaşırlı protesto yaptı! Tepki çekmesine aldırmadan hayvan haklarını savundu

Sosyal medyadan yaptığı hayvan haklarına yönelik paylaşımları sayesinde kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Tash Peterson, protestolarına bir yenisini daha ekledi. Sokağın ortasında beyaz iç çamaşırı takımıyla elindeki pankartla hayvan haklarını savunan Peterson’a sosyal medyadan tepki yağdı.

Trend 10-08-2022 11:23

Canan Karatay’a seslendi: Bir popülizm akımıdır

Prof. Dr. Canan Karatay, dönem dönem yaptığı dikkat çeken açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Karatay, geçtiğimiz günlerde vegan beslenmenin ömrü kısalttığını söylediği açıklaması basında geniş yer buldu. Veganlığın hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyen Canan Karatay’ın bu görüşüne tepkiler kadar destekler de geldi. Canan Karatay’ın açıklamasını destekleyenlerden biri de Uzman psikolog ve yeme bozuklukları danışmanı Yelda Başaran oldu.

Haber 28-07-2022 07:39

Vegan anne ve baba çocuklarını açıklıktan öldürdüler! “1 hafta boyunca hiçbir şey yememiş”

Florida’da yaşayan vegan bir anne ve baba, Ezra adını verdikleri çocuklarını sadece anne sütü, çiğ sebze ve meyveyle beslemeye başladı. 2019 yılında Ezra, besin yetersizliği nedeniyle henüz 18 aylıkken hayatını kaybetti. O tarihten itibaren yaklaşık 3 yıldır ebeveynleri cinayet ve çocuk istismarı suçlarında dolayı yargılanıyordu. Mahkeme Ezra’nın ailesi için kararını verdi.

Trend 02-07-2022 13:53

Vegan hakları savunucusu sosyal medya fenomeni Tash Peterson ölüm tehditleri aldığını söyledi! “Ölümle tehdit ediliyorum”

Ünlü model ve vegan aktivist Tash Peterson, hayvan hakları lehine yaptığı tartışmalı üstsüz protestoları nedeniyle ölüm tehditleri aldığını itiraf etti. Protestoları nedeniyle özür dilemesi için zorlanan Peterson, yaptığı eylemleri savunmasıyla büyük bir kesimin tepkisiyle karşılaştığını söyledi.

Trend 22-06-2022 16:47

Çocukların vegan beslenmesi sağlıklı mı?

Dünyanın birçok bölgesinde, çok sayıda insan vegan diyete geçmeyi seçiyor, insanların seçimini etkileyen unsurlar genellikle hayvan hakları, iklim krizi ve sağlık yararları oluyor. Peki çocukların vegan olarak büyütülmesi sağlıklı mı? Vegan aileler, Hindistan mutfağından neler öğrenebilir?

Haber 02-06-2022 07:39

Üç ay vegan beslenme 'kilo verdiriyor, diyabetlilerde kan şekerini düşürüyor'

Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre vegan beslenmek, fazla kiloluların kilo vermesine ve Tip 2 diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini düşürmesine yardımcı oluyor.

Haber 08-05-2022 10:43

Vegan yemekler köpekler için 'daha sağlıklı' olabilir

Yeni bir araştırmaya göre besin değeri yüksek vegan yemekler, sıradan et ağırlıklı mamalara kıyasla köpeklerin sağlığı için daha iyi olabilir.

Haber 06-05-2022 12:55

Vegan yemekler köpekler için 'daha sağlıklı' olabilir

Yeni bir araştırmaya göre besin değeri yüksek vegan yemekler, sıradan et ağırlıklı mamalara kıyasla köpeklerin sağlığı için daha iyi olabilir.

Haber 15-04-2022 04:57

Vegan OnlyFans fenomeni, mahkemenin kararını tamamen üstsüz protesto etti

28 yaşındaki OnlyFans fenomeni Tash Peterson vegan beslenme ve hayvansal gıdaların tüketimi azaltmak için düzenli olarak çeşitli bölgelerde protestolar yapıyor. Hayvanların insanların zevkleri için işkenceye maruz kaldığını savunan Peterson, Avustralya'nın Perth kentinde görülen davasındaki kararı mahkemenin önünde protesto etti.

Trend 11-04-2022 17:40

Vegan OnlyFans fenomeni, süt ve süt ürünlerini mahkemenin önünde üstsüz protesto etti

28 yaşındaki OnlyFans fenomeni Tash Peterson vegan beslenme ve hayvansal gıdaların tüketimi azaltmak için düzenli olarak çeşitli bölgelerde protestolar yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda bir inek kıyafeti giyerek süt ürünlerini protesto eden model, bu sefer de mahkeme salonun önünde üstsüz bir şekilde eylem gerçekleştirdi. Göğüslerinin uçlarını bant parçalarıyla kapatan Peterson, bedenine “Süt ürünleri tecavüzdür” yazısını ekledi.

Trend 25-03-2022 16:10

Pandemi ile birlikte bu da değişti…

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle birlikte yaşam alışkanlıklarımız ister istemez değişime uğradı. Bu değişikliklerin bazıları sağlığımıza daha çok zarar verse de bazı alışkanlıklar yaşam kalitemizi arttırdı. Yapılan araştırmalara göre pandemi sonrasında insanların beslenme düzenleri de değişti. İnsanlar artık bitki bazlı beslenmeye ağırlık veriyor.

Haber 02-03-2022 09:39

Vegan fenomen Tracy Kiss, sıfır israfı desteklemek için ilginç bir açıklama yaptı! “Spermi boşa harcamayın”

OnlyFans hesabını veganlığı teşvik etmek için kullanan model Tracy Kiss, son açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kiss, erkekleri mastürbasyon yapmaya teşvik ederken spermi boşa harcamamanın faydalarından söz etti.

Trend 23-02-2022 11:49

İklim aktivisti Laura Amherst, 2022 hedeflerini anlattı! “İnsanları veganlığa teşvik edeceğim”

Çıplak bir şekilde gerçekleştirdiği eylemleriyle kısa sürede popülerliğe kavuşan iklim akvisti Laura Amherst, 2022 yılı için edindiği yeni misyonunu açıkladı. Sosyal medyadan kendisi için yeni bir hesap açtığını duyuran Laura Amherst, yeni yılda daha fazla insanı vegan olmaya teşvik etmek için çalışmalara başladığını söyledi.

Trend 08-01-2022 11:54

Burger etsiz olur mu hiç? demeyin! 3 farklı etsiz burger tarifi...

Tarihi, Moğol savaşçılarının at üstünden inmedikleri için etlerini yanlarında taşımalarına kadar dayanan burger, Hamburg limanından giden göçmenlerle Amerika'ya oradan da tüm dünyaya yayılan lezzetiyle restoran ve zincir hamburger mağazalarında sunulmaya devam ediyor. Peki et yemeyenler için etsiz burger yapılabilir mi?

Yemek 04-01-2022 10:47

“Sadece bitki yiyorlar” algısını yıkıyoruz! İşte lezzetiyle herkesi aşık edecek bir tarif: Vegan Cheesecake

Vegan beslenme düzeni ile hayatını geçirenlerin sadece bitki yediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü hiçbir hayvansal gıda kullanmadan tatlı yapmanız mümkün. Yumurta, tereyağı ve süt olmadan da birbirinden lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. İşte karşınızda tadına aşık olacağınız vegan cheesecake tarifi...

Yemek 11-10-2021 17:30

Vegan olan TikTok kullanıcısının balık yeme sınavı sosyal medyada popüler oldu

Lamar Chairez isimli TikTok kullanıcısı, uzun yıllardır vegan olarak besleniyordu. Ancak bu beslenme rutininin alerjik reaksiyonlara neden olduğunu belirterek doktorların balık yemesini tavsiye ettiğini söyleyen Chairez, kendisi için oldukça zor olan bu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Balık yemeye başlamak zorunda kaldığını vurgulayan Chairez, kızarmış somondan bir ısırık aldığında gözyaşlarına hakim olamadı.

Trend 07-10-2021 10:50

Eskiden vegan olan TikToker’ın yeni çiğ organ diyeti şaşkınlık yarattı

‘EricaEatsOrgans’ isimli TikTok hesabıyla gündeme gelen Erica Dobeck, alışılmışın dışındaki diyetiyle sosyal medyada merak uyandırdı. Uzun yıllar boyunca vegan olduğunu açıklayan Dobeck, şimdilerde ise diyetinin bir parçası olarak çiğ organ yemeye başladığını söyledi.

Trend 28-09-2021 15:22

Çok fazla protein yediğinizde ne olur? Yararı kadar zararları da var

Sağlıklı beslenmek isteyen pek çok kişinin düştüğü hatalardan biri de fazla protein tüketimidir. Yenilenler azaltılmak istenirken dengeli beslenmeden uzaklaşmak vücudun işleyişinin bozulmasına neden olur. Hızlı kilo vermek isteyenlerin başvurduğu protein diyetlerinin de bu sebeplerle yarardan çok zararı olduğu kanıtlanmıştır. Fazla protein tüketiminin vücuda zararı nedir? Doğru protein miktarı ne kadar olmalıdır?

Yemek 24-06-2021 10:08

Evde sağlıklı smoothieler yapabilmek için gerekli malzemeler

Sağlıklı ve doyurucu içecekler hazırlayarak metabolizmayı hızlandırmak ve bağışıklığı güçlendirmek mümkün…

Haber 19-06-2021 00:14

Sosyal meydayı sallayan aile! Şehri terk ederek kendilerine doğal bir hayat kurdular

Sosyal medya uygulamalarının her geçen gün popüler olmasıyla beraber aslında fenomenlik kavramı ve eleştirilerin dozu arttı. Sizleri sosyal medyada toplumsal normlardan farklı hayat tarzlarıyla dikkatleri çeken bir aile ile tanıştıracağız.

Trend 14-06-2021 10:33

Ezgi Mola'dan radikal karar

TRT 1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı'nın başrol oyuncularından Ezgi Mola, beslenme tarzıyla ilgili radikal bir karar aldı. 38 yaşındaki oyuncu vegan olduğunu açıkladı.

Magazin 16-04-2021 15:21

Ezgi Mola: Vegan besleniyorum! Bu bir mucizedir

Ünlü oyuncu Ezgi Mola, artık vegan beslenmeye başladığını duyurdu. Mola, konuyla ilgili, "Bu bir mucizedir" dedi.

Magazin 15-04-2021 17:14

Vegan Olmadan Önce Bilmeniz Gereken 17 Şey

İster sağlık için olsun, ister çevreye duyarlı olmaktan, etikten veya kişisel sebeplerden dolayı olsun; vegan olmayı ne kadar çok istiyor olursanız olun bu zorlu bir süreçtir. BuzzFeed Life editörleri, veganlığa mümkün olduğunca rahat ve sürdürülebilir şekilde geçiş yapmaya dair ipuçlarını almak için diyetisyen Ginny Messina ve beslenme koçu Ryan Andrews ile konuştu. Bu yazı medikal bir tavsiye değildir. Beslenme şeklinizde bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza danışınız.

Yemek 29-10-2015 04:00