Yoresel Lezzetler Haberleri

Sinop'ta geleceğin şefleri yöresel lezzetler yarışmasında hünerlerini sergiledi

Sinop'ta, geleceğin şefi olacak üniversite öğrencileri, yöresel lezzetler yemek yarışmasında maharetlerini ortaya koydu.

Yurthaber 2024-04-17 15:06:59

İçinizi ferahlatacak ayran aşı çorbası tarifi! Pratik ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ferah lezzetler ön plana çıkmaya başladı. Bu lezzetlerden biri olan ayran aşı çorbası da merak edilen tarifler arasında yer aldı. Haşlanmış nohut ile yapılan bu çorba pişirilmeden tüketilebiliyor. Yapımı da bir o kadar kolay olan ayran aşı çorbasının tarifini haberimizde derledik. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-04-13 14:56:45

Melek pilavı tarifi: Melek pilavı nasıl yapılır?

Bazı yemeklerin hangi ülkede ya da hangi bölgede doğduğu tam olarak bilinmez ya da netleştirilememiştir. Ancak bu gibi lezzetler her ülkede ve şehirde yapılmakta ve tüketilmektedir. İşte bu lezzetlerden biri de adının dahi nereden geldiği net olarak bilinmeyen Melek Pilavı tarifidir. Yapımı ise son derece kolaydır.

Yemek 2024-03-13 21:58:34

Eli böğründe tarifi: Eli böğründe nasıl yapılır?

Türk mutfağı ülkenin dört bir yanından doğan lezzetler ve tarifler ile zenginleşmiş bir mutfaktır. Bu örneklerden biri olan eli böğründe yemeği sebze ve kuşbaşı etlerin başrolde olduğu bir yemektir. Türk Marka ve Patent Kurumu’nun tescillediği ve Kahramanmaraş bölgesine ait olan bu tarifi isterseniz siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 2024-03-13 21:40:43

Diğer Haber Etiketleri

Sinop Üniversitesi aşlama tarif tarifi ayran aşı çorbası tarifi melek pilavı melek pilavı tarifi eli böğründe Kahramanmaraş kavala kavala kurabiyesi domates domates çorbası domates çorbası tarifi farklı tarifler pizza pizza börek farklı lezzetler cızlama tarifi mantı yüksük çorbası yüksük çorbası tarifi zülbiye yeşil mercimek yiyecekler turta tarifi hurma bastı çorba tarifi Ramazan Ramazan menüsü Adana obez spor diyet köfte tarifi kahve sohbetleri kek tarif kek tarifi elmalı kek değişik lezzetler etli tatlılar pate şerbetli tatlı pirinç patlağı pirinç patlağı tarifi Pirinç pirinç patlağı nasıl yapılır pirinç patlağı yapımı evde pirinç patlağı leziz türk yemeği türk mutfağı türk mutfağı yemekleri türk mutfağına özgü yemekler muhallebi tarifi farklı yemekler şehriye salatası şehriye salata tarifi pesto sos irmik tatlısı irmik tatlısı nasıl yapılır brulee püf noktaları püf noktası krem brule bir tarifi kaygana ne demek kaygana nedir kaygana tarifi ayva reçeli karnıbahar mercimek elmalı kura kurabiye tarifleri elmalı kurabiye revani tarifi pankek kurabiye tarifi Kalp‎ abdigör abdigör köfte abdigör köftesi nasıl yapılır abdigor köftesi Bilecik kadın kooperatif Osmaneli yemek mantısı siron siron tarifi silor Masterchef kaygana malzemeleri tatlısı tarifi pepeçura tarifi pepeçura tarifi rize tarama hint mutfağı samosa böreği samosa hint böreği biryan Biryani (Büryani) mutfak eşyaları mutfak gereçleri yumurta haşlama makinesi kettle su ısıtıcı su ısıtıcı kettle su ısıtıcısı filtre kahve makinesi türk kahve makinesi mikser blender blender seti tost makinesi ekmek kızartma makinesi yağsız fritöz mikrodalga mikrodalga fırın kabak tatlısı acem pilavı nerenin lalanga tarifi

Kavala kurabiyesi tarifi: Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

Kavala kurabiyesi en eski lezzetler arasında yer alır. Osmanlı zamanından bugüne kadar gelen Kavala kurabiyesi en çok Edirne şehri ile tanınan bir lezzettir. Ana malzemesi badem olan bu kurabiyeyi isterseniz hazır almak yerine siz de evde, kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Yemek 11-03-24 21:05

Köz domates çorbası tarifi: Köz domates çorbası nasıl yapılır?

Farklı dünya mutfaklarından çeşitli lezzetler denemeyi sevenlerdenseniz Fransa mutfağına has olarak bilinen köz domates çorbası tarifini çok seveceksiniz. Yapılışı son derece kolay olan bu çorbanın tadı da benzersiz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 20:24

Pizza börek tarifi: Pizza börek nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarınız için farklı tarifler ve lezzetler denemeyi seviyorsanız pizza börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Hem kısa süre içinde hazırlanabilen hem de bildiğiniz böreklerden ve pizzalardan öte bir lezzete sahip olan bu tarifi çok seveceksiniz.

Yemek 10-03-24 19:57

Cızlama tarifi: Cızlama nasıl yapılır?

Sofra kurmaya pek vaktiniz olmuyorsa, sofranız için farklı lezzetler arıyorsanız krep adı ile de bilinen cızlama tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte muhteşem cızlama tarifimiz!

Yemek 10-03-24 18:21

Mantı çorbası tarifi: Mantı çorbası nasıl yapılır?

Sofralarınızda farklı lezzetler denemeyi ve değişik çorba çeşitleri sunmayı sevenlerdenseniz mantı çorbası tarifimiz tam da size göre. Birkaç aşamadan oluşan ama yapımı son derece kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-24 17:53

Zülbiye tarifi: Zülbiye nasıl yapılır?

Yemek davetlerinizde ya da iftar sofralarınızda farklı yörelerden geleneksel lezzetler sunmayı seviyorsanız zülbiye tarifi tam da size göre. Sülbiye olarak da bilinen ve ana malzemesi dana eti olan bu yemek Osmanlı mutfağında, en çok Konya’da yapılan bir ana yemektir. Yapımı ise oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-24 19:58

Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi: Erişteli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Ülkemizin dört bir yanında farklı şehirlerin, ilçelerin, köylerin mutfaklarından çıkmış ve kısa süre içinde önce tüm ülkeye sonra dünyaya açılmış çeşitli lezzetler yer alır. Geleneklerin yaşatıldığı bu tariflerden biri de erişteli yeşil mercimek çorbasıdır. Ayrıca bilinenin aksine yapımı da oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-24 03:04

Hurmalı turta tarifi: Hurmalı turta nasıl yapılır?

Farklı lezzetler, atıştırmalıklar, glutensiz yiyecekler tüketmeyi ve denemeyi seviyorsanız hurmalı turta tarifimizi çok seveceksiniz. Sadece birkaç malzeme kullanarak yapabileceğiniz hurmalı turta tarifimiz sadece birkaç dakikanızı alacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-24 02:52

Ramazan çorbası tarifi: Ramazan çorbası nasıl yapılır?

Bereket, hoşgörü ve sabır ayı olarak da bilinen ve halk içinde 11 ayın sultanı adıyla anılan Ramazan her yıl bir aylığına gelir ve beraberinde eşsiz lezzetler de getirir. Bu lezzetlerden biri de Ramazan’da kurulan, iftar ve sahur sofralarının baş tacı çorbalardan biri olan ramazan çorbasıdır. Ramazan çorbasının yapımı ise oldukça kolaydır.

Yemek 08-03-24 01:31

Gece yemekleriyle meşhur...Türkiye'nin en obez ili zengin mutfağıyla şaşırtmadı! Uzmanların 'spor yapın' uyarısına 'şehir uygun değil' dediler

Türkiye'nin her bölgesinde ayrı güzel lezzetler var. Her yörenin kendine göre bir damak tadı ve meşhur yemeği bulunuyor. Bu illerden Adana diğer illeri bir konuda geride bıraktı. Akıllara ilk önce gece yemeği ve sokak lezzetleri gelse de Adana'nın diğer illeri geride bıraktığı konu obezite. Türkiye'de ilk sırayı kimseye kaptırmayan Adana'da uzmanlar vatandaşları 'spor yapın' diyerek uyardı ancak karşılığında hastalardan 'Diyet için uygun bir şehir değil' karşılığını aldı.

Haber 04-03-24 10:37

Tokmak köftesi tarifi: Tokmak köftesi nasıl yapılır?

Türkiye’nin her bir bölgesinden, şehrinden ya da köyünden ayrı bir lezzet, ayrı bir mutfak doğmuştur. Bu mutfaklardan çıkan lezzetler çok kısa süreler içinde tüm ülkeye hatta bazıları dünyaya yayılmayı başarmıştır. Tokmak köftesi de Türkiye’nin Çorum şehrine ait olduğu bilinen ve ana malzemesi tavuk olan bir lezzettir.

Yemek 15-02-24 01:43

Elmalı kek tarifi: Elmalı kek nasıl yapılır?

Çay davetlerinizde, kahve sohbetlerinizde size eşlik edecek olan ya da çat kapı gelen misafirlerinize servis edebileceğiniz lezzetler arıyorsanız aşağıdaki elmalı kek tarifimiz tam size göre. Hem çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz hem de kolay malzemeleri olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 14-02-24 23:44

Lor tatlısı tarifi: Lor tatlısı nasıl yapılır?

Türkiye’nin farklı yörelerinde ve bölgelerinde değişik lezzetler vardır. Lor tatlısı da bunlardan biridir. Türk mutfağının geleneksel şerbetli tatlılarından biri olan lor tatlısının yapımı da son derece kolaydır. Balıkesir ilinde ve Ege Bölgesinde yapıldığı bilinen bu tatlı Türkiye’nin dört bir yanında da yapılabilmekte ve tüketilebilmektedir.

Yemek 10-02-24 14:20

Pirinç patlağı tarifi: Evde pirinç patlağı nasıl yapılır?

Değişik lezzetler, farklı atıştırmalıklar yapmayı, denemeyi ve sunmayı seviyorsanız pirinç patlağı tarifimiz tam da size göre. Bu tarifi siz de deneyebilir ve çok kısa sürelerde çayın kahvenin yanına, sinema gecelerine ya da arkadaş sohbetlerine eşlik etmesi için pirinç patlağı servis edebilirsiniz.

Yemek 09-02-24 18:58

Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 harika yemeği

Türk mutfağının zenginliğini ne kadar anlatsak az kalır ama zamanla değişen damak zevkimiz bazı yemeklerin unutulmasına yol açabiliyor. Daha yöresel olan veya büyüklerimizin yaptığı ama zamanla kaybolan lezzetler... Bu içeriğimizde Türk mutfağının çok fazla bilinmeyen 7 enfes yemeğini sizler için derledik. Gelin, Türk mutfağının gizli kalmış birbirinden leziz 7 yemeğinin yer aldığı içeriğimize birlikte bakalım!

Yemek 09-02-24 15:22

Tahinli muhallebi tarifi: Tahinli muhallebi nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirmeyi, bilinen tariflere ufak dokunuşlarla yeni lezzetler katmayı seviyorsanız tahinli muhallebi tarifimizi deneyebilirsiniz. Çok kısa süre içinde, son derece kolay temin edilebilen malzemeler kullanarak yapabileceğiniz tahinli muhallebi ile tatlı krizlerinizin önüne geçebilir ya da akşam canınız hafif ama tatlı bir şeyler çektiğinde bu tatlıyı tüketebilirsiniz.

Yemek 08-02-24 02:18

Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Farklı yemeklerde kullanılması ile bilinen birçok yiyecek, bambaşka tarifler uygulanarak farklı öğünlerde sunulabilecek farklı lezzetlere dönüşebilir. Çorbalarda, pirinç pilavında ya da daha birçok farklı yemekte kullanılan arpa şehriyesi de bu yiyeceklerden biridir. Diyet yapan ya da az öğün ile uzun süre tokluk hissi yaşamayı hedefleyen kişilerin tercihleri arasında yer alan şehriye salatası, arpa şehriyenin en çok yakıştığı lezzetler arasında yer alır.

Yemek 27-01-24 01:32

Pesto sos tarifi: Pesto sos nasıl yapılır?

Farklı ülkelerin mutfaklarından birçok lezzet, zaman içinde benimsenmiş ve çok kısa sürelerde tüm dünya mutfaklarına girmiştir. Makarnadan kızarmış ekmeğe kadar birçok yiyeceğe eşlik ettiğinde damaklarda eşsiz lezzetler bırakan pesto sos da bu lezzetlerden biridir. Bu özel sos lüks lokantaların mutfaklarında kullanıldığı gibi evde de kolayca yapılabilen bir sostur.

Yemek 27-01-24 00:49

Mandalinalı irmik tatlısı tarifi: Mandalinalı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Bilinen ve genel olarak aynı şekilde yapılan çok sayıda tarif, farklı malzemeler eklenerek veya başka tarifler ile karıştırılarak yepyeni lezzetler ortaya çıkartılabilir. Bu tariflerden biri de irmik tatlısı tarifidir. Genellikle sade bir şekilde yapılan irmik tatlısı, kış mevsimi meyvelerinden olan mandalina ile bir araya getirilerek mandalinalı irmik tatlısı yapılır. Bu lezzeti siz de evinizde denemek istiyorsanız aşağıdaki tarifimize bir göz atabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 18:39

Crème brûlée (Krem Brule) tarifi: Crème brûlée (Krem Brule) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından gelen ve Türk sofralarında, lokanta menülerinde de yer bulan birçok tatlı ve tuzlu lezzet vardır. Fransa doğumlu Krem Brule de bu lezzetler arasında yer alan bir tatlıdır. Zor olarak bilinse de yapımı son derece kolaydır. Çok eski yüzyıllardan bu yana tüketilmektedir. Birkaç püf noktasına dikkat ederek evde de kolaylıkla yapılabilir.

Yemek 24-01-24 17:53

Ispanaklı köfte tarifi: Ispanaklı köfte nasıl yapılır?

Bilinen yemekler, farklı tarifler ile bir araya getirilerek yepyeni lezzetler oluşturulabilir. Eğer siz de yeni tarifler denemeye ve yeni lezzetler tatmaya hazırsanız kendi mutfağınızda bu tarifleri deneyerek yemek davetlerinizi ya da öğünler için hazırladığınız sofraları renklendirebilirsiniz. Protein kaynağı köfteler ile bol miktarda vitamin içeren ıspanağı bir araya getirerek elde edebileceğiniz ıspanaklı köfte ise bu tariflerden yalnızca biri…

Yemek 24-01-24 17:06

Kaygana tarifi: Kaygana nasıl yapılır?

Birçok tatlı ve tuzlu lezzeti ile ünlü olan Türk mutfağında her bölgeye ve her şehre has olarak bilinen çok sayıda tarif vardır. Kaygana da bu lezzetler arasında yer alır. Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılan kaygana, daha çok Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilmiştir. Bir omlet türü olan ve hazırlanışı son derece kısa süren kaygana ülkenin her bölgesinde yapılabilmektedir.

Yemek 19-01-24 15:54

Ayva reçeli tarifi: Ayva reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarının renklerinden biri olan reçellerin, marketlerde hazır olarak türlü çeşitleri bulunur. Ancak reçel, çoğu kişinin kendi mutfağında yapmayı tercih ettiği lezzetler arasında yer alır. Dünya genelinde birçok türü bulunan reçeller arasında Türk mutfağında hatırı sayılır bir yeri olan reçel türlerinden biri de ayva reçelidir.

Yemek 19-01-24 13:34

Karnabahar pizza tarifi: Karnabahar pizza nasıl yapılır?

Klasik ve bol kalorili pizzalardan sıkılanlara ve daha sağlıklı lezzetler denemek isteyenlere standartların ötesinde, pizza tadında ama çok daha az kalorisi olan bir tarifimiz var. Eldeki malzemeler ile çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz karnabahar tarifini aşağıda görebilir ve tarifi uygulayarak, bu lezzeti ister kahvaltıda isterseniz öğünlerde ya da çayın yanına servis edebilirsiniz.

Yemek 29-12-23 01:01

Mercimekli börek tarifi: Mercimekli börek nasıl yapılır?

Türkiye’nin neredeyse tüm bölgelerine, şehirlerine, köylerine has birçok lezzet vardır. Bu lezzetler isim ya da şekil değiştirerek farklı şehirlerde de yapılıyor olabilir. Afyonkarahisar’ın gözde yiyeceklerinden biri olan bükme de bu lezzetler arasında yer alır. Diğer birçok şehirde mercimekli börek olarak anılan bu lezzet özellikle çay saatlerinde ikram etmek için yapılan bir lezzettir.

Yemek 26-12-23 16:43

Elmalı kurabiye tarifi: Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay ya da kahvenin eşlik ettiği sohbetlerde ve davetlerde servis edilebilecek tatlı ve tuzlu birçok lezzet vardır. Bu lezzetler arasında en sık tercih edilen yiyeceklerden biri de kurabiyedir. Elmalı kurabiye, kolay bir şekilde ve az malzeme ile hazırlanabiliyor olmasının dışında lezzeti ile de tercih sebebidir.

Yemek 22-12-23 19:11

Revani tarifi: Revani nasıl yapılır?

Dünya mutfakları arasında hatırı sayılır bir yeri olan Türk mutfağı tatlıları ile de meşhurdur. Bu yöresel tatlılardan biri de revanidir. Bazı kişiler için zor görünse de evdeki imkânlar ile kolaylıkla yapılabilen revani Türkiye ile anılan lezzetler arasında yer alır.

Yemek 22-12-23 18:55

Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?

Türk mutfağına dünya mutfağından gelmiş olan birçok lezzet bulunur. Bu lezzetler zaman içinde Türk sofralarına gelmiş ve lezzetleri ya da pratik tarifleri ile kolaylıkla sofralarımızda yer bulmuştur. Pankek de dünya mutfağından Türk sofralarına gelmiş ve yerleşmiş olan kahvaltı tatları arasında yer alır. Birkaç malzemeyle ve kolaylıkla yapılması dışında lezzetiyle de tercih edilen bir tariftir.

Yemek 22-12-23 18:41

Kalpli kurabiye tarifi: Kalpli kurabiye nasıl yapılır?

Özellikle sevgililer gününde çok sık yapılan ve tüketilen kalp şeklindeki kurabiyeler, herhangi bir günde de yapılarak sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, çayın ya da kahvenin yanında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır. Evde birkaç dakika içinde yapabileceğiniz kalpli kurabiyeleri şeker hamuru ya da pudra şekeri ile süsleyerek de servis edebilirsiniz.

Yemek 22-12-23 18:14

Yılbaşı kurabiyesi tarifi: Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

Yeni bir yıl ile birlikte gelen yeni umutlar, dilekler, heyecanlar, rengarenk ve ışıl ışıl süslerle birlikte kutlanan yılbaşı günü birbirinden lezzetli yiyecekleri ile de yılın en güzel zamanı olarak bilinir. Kurulan yılbaşı sofralarına oturup, bir araya gelen aile üyeleri, dostlar, arkadaşlar bir arada yeni bir yılın gelişini kutlarken sofralardaki lezzetler, yeni yıl dileklerine de eşlik eder. Yılbaşı kurabiyesi de bu dönemin en çok yapılan tarifleri arasında bulunur.

Yemek 22-12-23 17:51

MASTERCHEF ABDİGÖR KÖFTE TARİFİ! Leziz Abdigör köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Abdigör köfte tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan Doğu Anadolu mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de Abdigör köftesi oldu. Evde nefis Abdigör köftesini denemek isteyenler detaylı tarifi sorguluyor. Peki, Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 01-11-23 20:14

MASTERCHEF GILLOR TARİFİ nasıl yapılır, malzemeleri ne? Erzincan'ın meşhur gıllor yemeği tarifi!

Gıllor tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan Doğu Anadolu mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de gıllor yemeği oldu. Evde gıllor yemeği denemek isteyen izleyiciler detaylı tarifi sorguluyor. Peki, gıllor nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 01-11-23 19:52

MASTERCHEF DOĞABA TARİFİ! Hakkari'nin meşhur yemeği doğaba nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Doğaba tarifi merak ediliyor. MasterChef All Star'ın yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu için şefler yarışmacılardan Doğu Anadolu mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Yapılması istenen tariflerden biri de doğaba yemeği oldu. Evde doğaba denemek isteyenler detaylı tarifi sorguluyor. Peki, doğaba nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 01-11-23 18:46

Bilecik'te KOOP-DES desteğiyle kurulan mutfakta hazırlanan yiyecekler tüketiciye sunuluyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Ticaret Bakanlığınca yürütülen Kooperatifleri Destekleme Programı (KOOP-DES) kapsamında "Kadın Eli Osmaneli Yöresel Lezzetler Projesi" ile kurulan mutfakta kooperatif üyelerince yöresel yiyecekler hazırlanıyor.

Yurthaber 17-10-23 11:02

MasterChef siron tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Pratik ve lezzetli siron tarifi

Siron tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Özellikle Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşmiş olan siron tarifi yufka mantısı olarak da biliniyor. 3 Ekim Salı akşamı yayınlanan MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda Karadeniz mutfağından lezzetler yapıldı. Bu tariflerden biri olan siron seyircilerin dikkatini çekti. Peki, siron nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 03-10-23 21:20

MASTERCHEF HAMSİKOLİ TARİFİ! Karadeniz'in meşhur hamsikoli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hamsikoli tarifi, MasterChef programında yapılmasıyla merak edildi. Özellikle Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşmiş olan hamsikoli tarifinin içeriğinde hamsi ve çeşitli sebzeler bulunuyor. 3 Ekim Salı akşamı yayınlanan MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda Karadeniz mutfağından lezzetler yapıldı. Bu tariflerden biri olan hamsikoli seyircilerin dikkatini çekti. Peki, hamsikoli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 03-10-23 20:56

MASTERCHEF KAYGANA TARİFİ nasıl yapılır, malzemeleri neler? Nefis kaygana tarifi

Kaygana tarifi, MasterChef programında yapılmasıyla beraber gündemde yerini aldı. Özellikle Karadeniz Bölgesi ve Erzurum’la özdeşleşmiş olan kaygana tarifinin içeriğinde yumurta bulunuyor. 3 Ekim Salı akşamı yayınlanan MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda Karadeniz mutfağından lezzetler yapıldı. Bu tariflerden biri olan kaygana seyirciler tarafından merak edildi. Peki, kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 03-10-23 20:45

MASTERCHEF PEPEÇURA TARİFİ! Karadeniz'in meşhur pepeçura tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Pepeçura tatlısı tarifi Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinde sıklıkla yapılıyor. 3 Ekim Salı akşamı yayınlanan MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda Karadeniz mutfağından lezzetler yapıldı. Bu tariflerden biri olan pepeçura tatlısı seyirciler tarafından merak edildi. Peki, pepeçura tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 03-10-23 20:32

Masterchef Hüseyin Kankaya kimdir?

Deniz ürünleri ve balık çeşitlerinde inovatif lezzetler sunan, hazırladığı ilginç ve birbirinden lezzetli tabaklar ile adından sıklıkla bahsettiren, herkesin merak ettiği ve MasterChef yarışmacılarının hazırlarken epey zorlandığı meşhur 'Deniz Ürünleri Taco'nun yaratıcısı kimdir?

Yemek 20-09-23 14:36

MasterCehef samosa nasıl yapılır, malzemeleri neler? Hint lezzeti samosa tarifi!

Samosa tarifi, MasterChef'in 12 Eylül Salı akşamı yayınlanan yeni bölümünde yer aldı. MasterChef All Star'da şefler yarışmacılardan Hint mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri de samosa tarifi oldu. En lezzetli samosa tarifini yapan takım dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, samosa tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte pratik ve lezzetli samosa tarifi...

Yemek 12-09-23 22:17

MasterChef biryani tarifi! Hint mutfağının meşhur lezzeti biryani nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Biryani tarifi, 12 Eylül Salı günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da şefler yarışmacılardan Hint mutfağından lezzetler yapmalarını istedi. Bu tariflerden biri de biryani oldu. En lezzetli biryani tarifini yapan takım dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, biryani tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte pratik biryani tarifi...

Yemek 12-09-23 21:39

Kahve makinesinden mikrodalga fırına, her mutfakta bulunması gereken elektrikli mutfak aletleri

Birbirinden muhteşem lezzetlerle yemek sofralarını canlandırmanın yolu, pratik elektrikli mutfak aletlerinden geçiyor. Mutfakta yemek hazırlarken hem zamandan tasarruf etmek hem enfes lezzetler yaratmak isteyenlerin yüzlerini gülümsetecek birbirinden kaliteli ve performanslı elektrikli mutfak aletleri üretiliyor. Gelin; mutfaklarda mutlaka olması gereken, her bütçeye uygun en kaliteli elektrikli mutfak aletlerini beraber inceleyelim!

Haber 01-09-23 17:15

MasterChef tahinli kabak tatlısı tarifi! Tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

MasterChef programında yapılan tahinli kabak tatlısı tarifinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Zafer yolu konseptiyle ülkemize ait lezzetler yapılan programda tahinli kabak tatlısı tarifi dikkat çekti. En iyi tahinli kabak tatlısı tarifini yapan takım dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, tahinli kabak tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte leziz tahinli kabak tatlısı tarifi...

Yemek 30-08-23 21:14

MasterChef acem pilavı tarifi! Acem pilavı nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Acem pilavı tarifi, MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. Heyecan dolu mücadelelere sahne olan MasterChef All Star'da bugün Osmanlı mutfağından lezzetler yapıldı. Bu lezzetlerden biri de acem pilavı tarifi oldu. Acem pilavı tarifini ilk kez duyanlar ve denemek isteyenler tarifini araştırıyorlar. Peki, Osmanlı mutfağından acem pilavı tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 22-08-23 21:30

Osmanlı mutfağından: MasterChef lalanga tarifi! Lalanga tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lalanga tarifi, MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. Heyecan dolu mücadelelere sahne olan MasterChef All Star'da bugün Osmanlı mutfağından lezzetler yapıldı. Bu lezzetlerden biri de lalanga tarifi oldu. Lalanga tarifini ilk kez duyanlar ve denemek isteyenler tarifini araştırıyorlar. Peki, Osmanlı mutfağından lalanga tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 22-08-23 21:21