HABER

"Yeni halife Erdoğan"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'a yaptığı tarihi ziyaret, başta Arap dünyası ve Orta Doğu olmak üzere dış dünyada büyük yankı buldu.

"Yeni halife Erdoğan"
En çarpıcı değerlendirme ise Die Welt gazetesinden geldi. Erdoğan için 'yeni halife' nitelendirmesinde bulunan gazete, Başbakan'ın Ortadoğu'yu İsrail karşıtı söylemlerle fethetti
**BAŞBAKAN EROĞAN'IN MISIR ZİYARETİ MISIR BASININDA**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahire Operası'ndan Arap dünyasına yönelik olarak yaptığı konuşmaya Mısır medyası geniş yer ayırırken, Mısır gazetelerinin tamamı Erdoğan'ın konuşmasını ''mükemmel'' veya ''çok iyi'' olarak değerlendirdi.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/erdogana-coskulu-karsilama/8521/219813/)
Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı konuşma Mısır'daki yazılı basının manşetlerinde yer aldı. Yarı resmi El Ahram Gazetesi, Erdoğan'ın konuşmasından satır başlarını birinci sayfasından yorumsuz olarak verdi. El Ahram, manşetten yayınladığı Erdoğan'ın konuşmasından "İsrail uluslararası hukuku tanımıyor. Gazze'deki bir çocuğun feryadı kalbimizi acıtıyor" şeklindeki ifadelerine dikkati çekti.
Yarı resmi diğer gazete El Cumhuriye ise manşetten verdiği haberde, Erdoğan'ın, dün gece yaptığı konuşmanın çok iyi olduğunu belirterek, haberi, Erdoğan'ın Arap dışişleri bakanlarına yaptığı "Hadi Filistin'in bayrağını çekelim" başlığı ile okuyucularına duyurdu.
Yarı resmi El İhbar Gazetesi de Erdoğan'ın sözlerini manşetine taşıdı. Gazete, ilgili haberinde İsrail'in Mavi Marmara baskınında Türkleri, sınırda ise Mısır askerlerini öldürdüğü için özür dileyerek tazminat ödemesi gerektiği yorumunu yaptı.
**EL VEFD GAZETESİ: ERDOĞAN ARAP ÜLKELERİNE GELECEĞİ BİRLİKTE KURMA ÇAĞRISI YAPTI**
Muhalif El Vefd Gazetesi, Erdoğan'ın Arap ülkelerine "Geleceği birlikte kurma" çağrısı yaptığını öne çıkarırken, muhalif Şeruk Gazetesi, Erdoğan'ın opera binasında yaptığı konuşmadan "Mısır dünyanın annesi, Kahire ve Ankara birlikte" sözlerine yer verdi.
**YOVM EL SEBA GAZETESİ: MISIR HALKI HEYECAN İSRAİL KORKU İÇİNDE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BEKLEDİ**
Bağımsız Yovm El Seba Gazetesi ise Erdoğan'ın konuşmasını mükemmel olarak niteledi. Gazete manşetten verdiği haberinde, Erdoğan'ın konuşmasının Mısır halkı tarafından heyecan, İsrail tarafından ise korku ile beklendiğini yazdı.
Erdoğan'ın Arap dünyasına yönelik yaptığı konuşmayı Mısır halkı da beğendi. Tahrir Meydanı'ndaki gazete bayilerinden sabah gazetelerini alan Mısırlılar manşetlerde yer alan Erdoğan'ın konuşma metinlerini ilgi ile okudu.
Erdoğan'ın konuşmasının oldukça iyi olduğunu belirten Cemal Abdul Hayim, "Erdoğan'ın konuşması bölgedeki Müslüman halkların uyanışını ve birlikte hareket etmeleri gerçeğini yansıtıyordu. Umarım bu gerçekleşir ve geri toplumlarda ekonomik paylaşımdan haklarını alabilirler" şeklinde konuştu.
Ahmed Murad isimli üniversite öğrencisi ise konuşmanın kapsayıcı olduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın bölge ülkelerine demokrasi çağrısı yapmasının gençlik için önem arz ettiğini söyledi.
**ERDOĞAN'IN MISIR GEZİSİ İSRAİL BASININDA**
**Haaretz:** "Erdoğan Kahire'de: İsrail'in saldırganlığı, halkının geleceğini tehlikeye atıyor"
**Jerusalem Post:** "İsrail kendi meşruiyetine zarar veriyor"
**Yedioth Ahronot:** "Türk liderine 'rock starı' gibi bir karşılama yapıldı"
**İsrael Hayom:** "Erdoğan: Yeni Selahaddin Eyyubi"
**Maariv:** "İsrail geleceğini tehlikeye atıyor"
**İbranice Walla:** "İsrail terör eylemlerinin cezasını ödeyecektir"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti sırasında Kahire'de yaptığı konuşma İsrail'de gazete, televizyon ve radyolarda geniş yer alırken, gazeteler genelde Erdoğan'ın İsrail'e yönelik, "İsrail'in saldırganlığı, halkının geleceğini tehlikeye atıyor" sözlerini ön plana çıkardılar.
Haaretz gazetesinin İngilizce ve İbranice baskılarında, "Erdoğan Kahire'de: İsrail'in saldırganlığı, halkının geleceğini tehlikeye atıyor" başlığı öne çıkarıldı.
Haberde, İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor'un Erdoğan'ın sözleriyle ilgili değerlendirme yapmayı reddettiği de belirtildi.
Öte yandan, Haaretz gazetesi yazarlarından Zvi Bar'el, "(Erdoğan'ın) Söylemedikleri" başlığı altında yazdığı haber yorumunda, Başbakan Erdoğan'ın dün Kahire'de yaptığı konuşmalardan örnekler verirken, "Gösteride bir Türk Obaması, yeni bir Osmanlı Sultanı veya İsrail'e savaş açan bir lider görmeyi bekleyenler, paralarını geri isteyebilirler" diye yazdı.
Erdoğan'ın Kahire'de söyledikleri kadar söylemediklerinin de önemli olduğunun altı çizilen yorumda, "Erdoğan'ın İsrail ile ilişkilerin iyileştirilmesine kapıyı kapatmadığı" ifade edilerek, Erdoğan'ın Akdeniz'de hareket özgürlüğünü korumayla ilgili Türkiye'nin niyetlerini dile getirmediği, ne İsrail büyükelçisinin kovulmasıyla övündüğü, ne de İsrail'in Kahire büyükelçiliğine yapılan saldırı üzerinden Mısır'ın yaralarına tuz döktüğü kaydedildi.
Yine de Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin ratingine veya Türkiye'nin bölgedeki önemine odaklanmanın bir hata olacağını söyleyen Bar'el, İsrail'in yapması gerekenin çözülmesi gereken Türkiye ile kişisel meselesine odaklanmak olacağının altını çizdi.
**"KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI"**
Jerusalem Post gazetesi de Erdoğan'ın Kahire konuşmalarıyla ilgili haberinin başlığında Erdoğan'ın konuşmasındaki "İsrail kendi meşruiyetine zarar veriyor" başlığını kullandı.
Haberde, Türkiye Başbakanı'nın Kahire'de, Arap Birliği karargahının etrafında adını tekrarlayan yüzlerce Mısırlı tarafından "kahraman" gibi karşılandığına da dikkat çekilirken, pankartlardan birinde Müslüman Kardeşler'e atıfta bulunan "Erdoğan Erdoğan...Kardeşler'den büyük bir hoşgeldin" yazdığı kaydedildi.
Haberde, Arap Birliği binası dışındaki bir Suriyeli'nin "Erdoğan bir Arap kahramanına dönüştü" dediğine de yer verildi.
Haberde, Kahire'nin El Ehram Politika ve Stratejik Etütler Merkezi'nden Nebil Abdülfettah'ın "(Türkiye'nin) İsrail'e karşı bütün bu hareketlerinin tek anlamı, değişim ve iktidar özlemi içindeki yeni nesil Arap gençliği üzerindeki etkisini yaymak ve Arap bölgesinde bir siyasi güç olarak kendisine destek sağlamaktır" dediği; bir diğer Mısırlı analist Adil Süleyman'ın da Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tüm sözlerine karşı, Ankara'nın eski müttefiki ile bağlarını koparmayacağını belirttiği; bir NATO üyesi olarak Batı ile aynı çizgisinde kaldığına ifade ettiği kaydedildi.
İbranice yayımlanan gazetelerden Yedioth Ahronot, ikinci sayfasında "Türkiye Başbakanı Mısır'a gitti ve İsrail'e saldırdı" ifadelerini kullandı. Gazetenin haberinde, Erdoğan'ın Mısır'ın başkentinde, İsrail'e daha yakın bir mesafeden İsrail'e imalı tehditlerde bulunduğu ve "İsrail geleceğini tehlikeye atıyor" dediği kaydedildi.
Yedioth Ahronot, "Türk liderine 'rock starı' gibi bir karşılama yapıldığını" da vurguladı.
Gazete, ekonomi ekinde de İsrail'in boykotunun Türkiye'yi etkilemediğinin altını çizdi. Türkiye'deki tüm otellerde doluluk oranının yüzde 100 olduğuna dikkat çekilen haberde, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisindeki büyüme hızının, dünya sıralamasında ikinci geldiği kaydedildi. Haberde, 3,5 milyar dolarlık bütçe açığının Türkiye'deki endişe konularından biri olduğu ifade edildi.
**"YENİ SELAHADDİN EYYUBİ"**
İsrael Hayom (İsrail Bugün) gazetesi "Mısır sokaklarının heyecanlı bir şekilde Erdoğan'ı karşıladığı" ifade edilirken, "Erdoğan: Yeni Selahaddin Eyyubi" ifadesi kullanıldı.
Haberin alt manşetlerinde de "Türkler'in, İsrail uçakları ve gemilerini düşman olarak tanımladığı" kaydedildi. Haberin bir diğer başlığında da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Eninde sonunda sağduyu hakim olacaktır" sözleri yer aldı.
Maariv gazetesi de Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimin sürekli tırmandığını vurguladı. Gazete, Türk ordusunun İsrail ordusuna ait uçak ve gemileri düşman olarak tanıyacağını başlıklarına taşırken, Erdoğan'ın Kahire'deki konuşmasında "İsrail geleceğini tehlikeye atıyor" dediğini kaydetti.
Haberde, bugün toplanması beklenen İsrail'in "Sekizler" olarak anılan iç kabinesinin, Türkiye'nin Lahey'e başvurmasına misilleme olarak Türklerin Kürtlere ve Ermenilere yaptıklarını Lahey'e götürmeyi ele alacağını bildirdi.
İsrail'deki önemli haber sitelerinden İbranice Walla ise konuyla ilgili haberinde, Başbakan Erdoğan'ın Kahire'de "İsrail terör eylemlerinin cezasını ödeyecektir" dediğini aktardı.
İsrail Ordu radyosu, haberinde "İsrail, Erdoğan'ın saldırgan beyanlarına karşın mutedil davranmayı sürdürüyor" dedi. Radyodaki açıklamasında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, "Dişimizi sıkıp sorumlu davranmak lazım. Her söze cevap vermek şart değil" diye konuştu. İsrailli yetkililerin radyoya yaptığı açıklamada ise, "Erdoğan'ın bölge halklarının İsrail'e duydukları nefret üzerinden Arap dünyasında güç kazanmaya çalıştığı" öne sürüldü.
**AVRUPA BASINI**
İngiliz, Alman ve İtalyan gazeteleri, Başbakan Erdoğan'ın Mısır ziyaretine geniş yer verdi. İşte gazeteler ve başlıkları:
**Times:** "Erdoğan kendisini İslam dünyasının yeni sesi olarak sunmak istiyor"
**Guardian:** "Ziyaret, Türkiye'nin bölgesindeki etkisini artırmayı ve İsrail'i yalnızlaştırmayı amaçlıyor"
**FT:** "Türkiye-İsrail anlaşmazlığından ABD endişeli"
**Die Welt Gazetesi:** "Yeni halife"
**Berliner Morgenpost Gazetesi:** "Erdoğan Ortadoğu'nun prensi"
**Corriere Della Sera:** "Mısırlılar, Erdoğan'ı 'Yeni Arap Kahramanı' olarak selamlıyor"
**La Repubblica:** "Ankara, Filistin için girişimlerde bulunuyor"
**ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ İNGİLİZ BASININDA**
İngiliz gazeteleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyareti ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyinin açılış oturumunda yaptığı konuşmaya geniş yer verdi.
**TIMES: ERDOĞAN KENDİSİNİ İSLAM DÜNYASININ YENİ SESİ OLARAK SUNMAK İSTİYOR**
Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın dün Mısır'da yaptığı konuşmaya yer ayırarak, "Gazze'de ağlayan Filistinli bir çocuk Ankara'daki annenin yüreğini sızlatır" sözlerine dikkati çekti.
Gazete, "Erdoğan'ın Kudüs ile ilişkileri normalleştirmeyi reddetmesinin, Arap halkı tarafından olumlu karşılandığını" kaydederek, "Erdoğan kendisini İslam dünyasının yeni sesi olarak sunmak istiyor" yorumunu yaptı.
**GUARDIAN: ZİYARET, TÜRKİYE'NİN BÖLGESİNDEKİ ETKİSİNİ ARTIRMAYI VE İSRAİL'İ YALNIZLAŞTIRMAYI AMAÇLIYOR**
Guardian gazetesi de, analistlerin Erdoğan'ın Mısır ziyaretiyle Türkiye'nin bölgesindeki etkisini artırmayı ve İsrail'i yalnızlaştırmayı amaçladığını düşündüğünü bildirdi. Gazete, Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde, Filistin'in tanınmasının bir seçenek değil, zorunluluk olduğunu söylediğini aktardı. Guardian ayrıca, Erdoğan'ı Kahire havaalanında binlerce kişinin karşıladığına dikkati çekti.
Bu arada Guardian gazetesi köşe yazarı Jonathan Freedland, sadece İngiltere'nin değil, İsrail'in de Filistin'in tanınma başvurusuna destek vermesi gerektiğini yazdı.
Yazar tasarıya karşı çıkılmasının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu güçlendireceğini, El Fetih'i zayıflatacağını, Avrupalıları "işe yaramaz riyakarlar" durumuna düşüreceğini belirtti.
**FT: TÜRKİYE-İSRAİL ANLAŞMAZLIĞINDAN ABD ENDİŞELİ**
Financial Times (FT) gazetesi de, Erdoğan'ın Kahire'de "İsrail'in yaptıklarının bedelini ödemesi gerektiğini" söylediğini belirterek, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmazlığın ABD'yi endişelendirdiğini yazdı.
Başbakan Erdoğan'ı desteklemek için Kahire'deki Arap Birliği'nin önüne gelen Nasr Ali isimli bir kişinin görüşlerini de aktaran FT, bu kişinin "Erdoğan'ın duruşu birçok Arap liderine göre çok daha iyi. Ülkesinden İsrailli diplomatları sınırdışı eden ilk kişiydi" sözlerini aktardı.
FT bir başka kişinin de elinde "Erdoğan liderimiz olsaydı, Kudüs'ü kurtarırdık" yazılı bir pankart taşıdığını kaydetti.
**ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ ALMAN BASININDA**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Mısır'a yaptığı ziyaret Alman basınında genel olarak çok başarılı bir ziyaret olarak değerlendirildi.
**DIE WELT GAZETESİ: YENİ HALİFE**
Die Welt gazetesi "Yeni Halife" başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Osmanlıların zamanında Arap ülkelerini "ateş ve kılıçla fethettiği", Başbakan Erdoğan'ın ise bu ülkeleri günümüzde kameralar ve İsrail karşıtı söylemlerle fethettiği şeklinde görüş belirtti.
Erdoğan'ın "Arap baharını" yaşayan ülkelere yaptığı ziyaretinin ilk durağı olan Kahire'de, "İsrail'in, işlediği suçların cezasını çekmesi gerektiğini" söylediği ifade edilen haberde, Mısırlıların Erdoğan'ı büyük bir coşkuyla karşıladığı, Erdoğan'ın, Mısır'lı eski savunma bakanlarının portrelerinin yer aldığı duvarın önünden bir pop yıldızı gibi geçtiği kaydedildi.
**BERLINER MORGENPOST GAZETESİ: ERDOĞAN ORTADOĞU'NUN PRENSİ**
Berliner Morgenpost gazetesi de, "Erdoğan Ortadoğu'nun prensi" başlığıyla yer verdiği haberde, binlerce Mısırlı'nın Erdoğan'ı karşılamak için havaalanına gittiği ve "Mısır, Türkiye el ele" ve "Erdoğan İsrail'den korkmuyor" şeklinde slogan attığını yazdı.
Erdoğan'ın bir yıldız gibi karşılandığı ifade edilen haberde, Mısır'lı Halife Gaballa adlı bir gazetecinin, "O, kendisiyle oynanamayacak kadar güçlü ve gururlu bir adam. Cemal Abdül Nasır gibi gerçek bir lider" şeklindeki sözleriyle Mısırlıların duygularını yansıttığı kaydedildi.
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi de, Mısır'da bir halk kahramanı gibi karşılanan Erdoğan'ın, Mısırlılara laik bir devlet kurmaları çağrısında bulunduğunu belirtti.
**BAZI ALMAN POLİTİKACILAR RAHATSIZ**
Bazı Alman politikacılar ise, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı ziyaretlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Avrupa Parlamentosu Üyesi Elmar Brok, "Der Spiegel" dergisinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Arap dünyasında bölgesel bir güç olma yolundaki çabasına şüpheyle baktığını belirterek, Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu gibi ülkesini bölgesel bir güç haline getirmek istediğini, artık AB'ye üye olma hedefini gütmediğini ve bölgedeki güvenilirliğini artırmak için İsrail ile yaşanan krizden faydalandığını savundu.
Alman Hür Demokrat Parti'li (FDP) Avrupa Parlamentosu Üyesi Alexander Graf Lambsdorff da, Türk hükümetinin yön değiştirdiğini ve AB hevesinin azaldığını iddia etti.
Alman Yeşiller Partisi'nin Avrupa Parlamentosu Grup Başkanı Daniel Cohn-Bendit, Türkiye ve İsrail arasında yaşanan krizin sorumlularının sadece Ankara'da aranmasının yanlış olduğunu belirterek, Erdoğan'ın tavırlarını kabul edilemez ve siyasi olarak tehlikeli bulduğunu, ancak İsrail'in inatçı tavrından dolayı bunun da anlaşılır olduğunu ifade etti. "Erdoğan kırgın" diyen Cohn-Bendit de, Türkiye için AB üyeliğinin artık bir perspektif olmaktan çıktığını savundu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Türkiye'nin AB'ye üye olması için hiç bir şey yapmadığına da dikkat çeken Cohn-Bendit, AB'nin uzun zamandan beri Türkiye'nin Avrupa'ya entegre olmasını reddettiğini ve böylece Erdoğan'a, Arap ülkelerinde "bölgesel bir güç olma kartını oynamaktan başka seçenek bırakmadığını" kaydetti.
**ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ İTALYAN BASININDA**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'a yaptığı resmi ziyareti, İtalyan gazetelerinde geniş yer bulurken, ''Corriere della Sera'' gazetesi haberi okuyucularına "Mısırlılar, Erdoğan'ı 'yeni Arap kahramanı' olarak selamladı" başlığıyla duyurdu.
Başbakan Erdoğan'ın Mısır'dan başladığı ''Arap Baharı'' turu dünyada geniş yankı uyandırırken, İtalyan basını da ziyareti yakından takip ediyor.
**CORRIERE DELLA SERA: MISIRLILAR, ERDOĞAN'I 'YENİ ARAP KAHRAMANI' OLARAK SELAMLIYOR**
''Corriere della Sera'' gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın 6 bakanı ve 170 işadamı ile gittiği Mısır'da halk tarafından "Yeni Arap Kahramanı" olarak karşılandığını belirten bir başlık attı.
Haberde, Erdoğan'ın yeni Mısır'ın doğumuna Türkiye'nin yardım edeceği sözünü verdiği ve "Şundan eminiz ki, birlikte karışıklıkların üstesinden geleceğiz" dediğini yazdı.
Başbakan Erdoğan'ın ''Yeni Arap kahramanı'' olma yolunda Ortadoğu'da hayal kırıklığına uğramadığı ifade edilen haberde, bir araştırma şirketinin Erdoğan'ın bölge halkları tarafından ne kadar sevildiğine dair bir ankete yer verildi. Ankete göre, Erdoğan, Mısırlıların yüzde 78'i, Ürdünlülerin yüzde 72'si ve Lübnanlıların yüzde 62'si tarafından seviliyor, İsraillilerin yüzde 95'inin ise nefret ettiği kaydedildi.
''Corriere della Sera''nın haberinde, Erdoğan'ın "eski arkadaşı" olarak tanımlanan Suriye Lideri Beşşar Esad'a, "İddialar kanla örtbas edilemez" diye seslendiği, Filistin'in Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda tanınmasının bir 'seçenek' değil 'zorunluluk' olduğuna ve Gazze'de ağlayan bir çocuk olduğunda Ankara'daki bir annenin kalbinin sızladığına dikkati çektiği bildirildi.
Bu arada gazetenin yazarlarından Roberto Tottoli'nin kaleme aldığı makalede, Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Afrika gezisiyle Osmanlı anılarını çağrıştırdığını ve bu arada, İran ile bölge üzerindeki etkinlik hususunda çekiştiğini dile getiriyor.
Erdoğan'ın yeni Türkiyesi'nin önündeki yolun iki büyük engeli olduğunu kaydeden Tottoli, bu engellerin bağımsızlığını Osmanlı'ya karşı kazanan Araplara, Osmanlı'yı çağrıştırmanın ve bir diğerinin de bölgenin geleceğinde rol almak isteyen Suudi Arabistan, Körfez İttifakı ve El-Cezire üzerinden Katar'ın olduğunu belirtiyor. Yazar, Erdoğan'ın ziyaretiyle Mısır, Libya ve Tunus'a, bir İslam modeliyle hem politikanın hem de dinin idare edilebileceğini göstermek istediğini kaydediyor.
Tottoli yazısında, Sünni İslam ve laikliğe dayanan bu modelin, bölgede Suudi Vahabizm ile İran etkisinin büyümesinin önündeki engel olduğunu ileri sürüyor.
**LA REPUBBLICA: ANKARA, FİLİSTİN İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR**
''La Repubblica'' gazetesi de Erdoğan'ın Mısır ziyaretine tam sayfa ayırırken, Erdoğan'ın İsrail-Türkiye ilişkileri ve Filistin'in durumuna yönelik sarf ettiği sözlere ağırlık vermiş.
Haberde, Erdoğan'ın, Mavi Marmara saldırısıyla bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzelmesinin, Türkiye'nin öne sürdüğü özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması şartlarına bağlı olduğunu hatırlattığı belirtildi.
Başbakan Erdoğan'ın "Filistinli kardeşlerimiz kendi devletlerine sahip olmalılar. Biz, Filistin bayrağını BM'de göndere çekmeliyiz" sözlerine yer verilen haberde, Ankara'nın 20 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda Filistin'in devlet olarak tanınması için yapılacak oylama adına girişimlerde bulunduğu ifade edildi.
Başbakan Erdoğan'ın Mısır'dan başladığı ''Arap Baharı'' turu, İtalyan televizyonlarında da geniş yer buluyor. Haberlerde, Erdoğan'ın turunun sene başından beri karışıklıklarla uğraşan bölgeye yapılan lider statüsündeki ilk ziyaret olduğu vurgulanıyor.
AA

En Çok Aranan Haberler