---
title: "Adana'da Şehit Yakınlarına Ve Gazilere 'devlet Övünç Madalyası' Verildi"
date: "2015-03-16 13:47:01"
author: "DHA"
tags: "Adana", "polis", "Uzman Çavuş", "Seyhan"
canonical_url: "https://www.mynet.com/adanada-sehit-yakinlarina-ve-gazilere-devlet-ovunc-madalyasi-verildi-180101729529"
original_url: "https://www.mynet.com/adanada-sehit-yakinlarina-ve-gazilere-devlet-ovunc-madalyasi-verildi-180101729529"
---
# Adana'da Şehit Yakınlarına Ve Gazilere 'devlet Övünç Madalyası' Verildi
Akif ÖZDEMİR/ADANA, Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Bakanlar Kurulu kararınca 'Devlet Övünç Madalyası'na layık görülen şehit polis ve jandarmaların yakınları, gaziler, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek katıldı.  
Törende 'Devlet Övünç Madalyası'na layık görülen şehit komiser Mustafa Sarı, şehit polis memurları Adem Çoban, Serkan Ağca ile şehit jandarma onbaşı Mustafa Altan'ın madalyalarını alan aileleri gözyaşına boğuldu. Gazi polis memurları Seyhan Aslanergün, Fatih Akyıldız, jandarma uzman çavuşlar Aydın Öztürk, Kerim Yağmurlu, Mustafa Çerik ve erler Abdullah Nennioğlu ile Ali Bulduklu da madalyalarını alırken duygu dolu anlar yaşadı.  
ŞEHİT KIZI ŞİİRİ DUYGULANDIRDI  
Törende 11 yıl önce Van'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Bezik'in kızı 19 yaşındaki Batın Şevval Bezik'in okuduğu 'şehit kızı' şiiri törene katılanları gözyaşlarına boğdu.
![Adana'da Şehit Yakınlarına Ve Gazilere 'devlet Övünç Madalyası' Verildi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5085756/640xauto.jpg)![Adana'da Şehit Yakınlarına Ve Gazilere 'devlet Övünç Madalyası' Verildi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5085757/640xauto.jpg)![Adana'da Şehit Yakınlarına Ve Gazilere 'devlet Övünç Madalyası' Verildi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5085758/640xauto.jpg)
